Jump to content

[Επαφές - Δεδομένα] Backup / Restore / Sync / Διαγραφή κτλ

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω διαλέξει τον συγχρονισμό επαφών μέσω Gmail και όχι με τον "παραδοσιακό" τρόπο μέσω outlook, itunes κλπ.

Υπάρχει περίπτωση να καταναλώνει μπαταρία για να συγχρονίζεται κάθε τόσο με το Gmail (όπως γίνεται με τις συσκευές Android) ή συγχρονίζονται μόνο την πρώτη φορά και μετά δεν το ξανακάνει?

O συγχρονισμός γίνεται μέσω iCloud κάθε φορά που προσθέτετε μία επαφή στα contacts. Άρα εάν έχετε ενεργοποιημένα τα δεδομένα η κατανάλωση θα επιβαρύνεται κατά την ενημέρωση. Δεν είναι τόσο μεγάλες οι απώλειες πάντως για συγχρονισμό επαφών.

• Απαντήσεις 201
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καταρχήν ευχαριστώ για την ΑΜΕΣΗ απάντηση!:thanks:

Να διευκρινίσω όμως ότι δεν έχω ενεργοποιημένο το cloud και ότι έχω επιλέξει μέσω του Gmail στο τηλέφωνο να συγχρονίζονται και οι Επαφές μαζί με τα mails. (Ρυθμίσεις/Mail,επαφές, ημερολόγια/Λογαριασμοί/Gmail).

Εν τω μεταξύ έσβησα (για να κάνω έλεγχο) μια επαφή από το Gmail στο laptop και βλέπω ότι μετά από λίγο σβήστηκε και από το iphone.

Συνεπώς συμπεραίνω ότι συγχρονίζεται (και μάλλον καταναλώνει και ενέργεια)

Σκέφτομαι να αλλάξω τις ρυθμίσεις για τον Λογαριaσμό του Gmail (έχω κι αλλους λογαριασμούς περασμένους στο κινητό) και να τις γυρίσω από "μετάκληση" σε "χειροκίνητο".

Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο θα ενημερώνονται τόσο η αλληλογραφία για τον συγκεκριμένο λογαριασμό, όσο και οι επαφές, μόνο όταν το κάνω εγώ χειροκίνητα (και έτσι θα κάνω οικονομία στην μπαταρία).

Τι λες?

Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα...

Καταρχήν ευχαριστώ για την ΑΜΕΣΗ απάντηση!:thanks:

Να διευκρινίσω όμως ότι δεν έχω ενεργοποιημένο το cloud και ότι έχω επιλέξει μέσω του Gmail στο τηλέφωνο να συγχρονίζονται και οι Επαφές μαζί με τα mails. (Ρυθμίσεις/Mail,επαφές, ημερολόγια/Λογαριασμοί/Gmail).

Εν τω μεταξύ έσβησα (για να κάνω έλεγχο) μια επαφή από το Gmail στο laptop και βλέπω ότι μετά από λίγο σβήστηκε και από το iphone.

Συνεπώς συμπεραίνω ότι συγχρονίζεται (και μάλλον καταναλώνει και ενέργεια)

Σκέφτομαι να αλλάξω τις ρυθμίσεις για τον Λογαριaσμό του Gmail (έχω κι αλλους λογαριασμούς περασμένους στο κινητό) και να τις γυρίσω από "μετάκληση" σε "χειροκίνητο".

Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο θα ενημερώνονται τόσο η αλληλογραφία για τον συγκεκριμένο λογαριασμό, όσο και οι επαφές, μόνο όταν το κάνω εγώ χειροκίνητα (και έτσι θα κάνω οικονομία στην μπαταρία).

Τι λες?

Φυσικά και γίνεται και θα έχει αποτέλεσμα αλλά δεν θεωρώ πως η εξοικονόμηση θα είναι τόσο μεγάλη. Δοκίμασε το και εάν δεις μεγάλη διαφορά, διατήρεσέ το :)

kαλησπερα,,μηπως ξερει καποιος να μου πει πως αλλζazω τον κωδικο στο lost mode (στο find my iphone)...απο τον υπολογιστη μου??ειναι συγχρονισμενο!..μου το κλεψανε ...το βαζω lost mode....αλλα το ξεκλειδωνουν.......

Τον κωδικο δεν μπορειτε να τον αλλάξετε εξ αποστάσεως, γνωρίζουν τον κωδικο σας;

• 2 weeks later...
Καλημέρα παιδια. Ξέρει κανείς πως μπορώ να περάσω της επαφές μου σε ένα καινούριο ID ;

Καλημέρα παιδια. Ξέρει κανείς πως μπορώ να περάσω της επαφές μου σε ένα καινούριο ID ;

H υπηρεσία iCloud μέσω της επιλογής Επαφές, περιέχει ολόκληρη τη λίστα των επαφών σας και όλα τα δεδομένα του βιβλίου διευθύνσεων. Να σημειώσουμε εδώ πως η λίστα θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένη, καθώς τα αντίγραφα ασφαλείας δεν ενημερώνουν τις επαφές. Μπορείτε πλέον να επιλέξετε από τις ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι) και στη συνέχεια “Ανανέωση Επαφών”.

Όλες οι εγγραφές στο βιβλίο διευθύνσεων θα ενημερωθούν με τα τελευταία στοιχεία. Μετά την ενημέρωση μπορείτε να κάνετε εξαγωγή μίας μεμονομένης επαφής ή μια ομάδα επαφών ή το σύνολο τους. Οι επαφές σας θα αποθηκευτούν ως αρχείο VCF (Vcard) η οποία είναι μία παγκοσμίως αποδεκτή μορφή για δεδομένα του βιβλίου διευθύνσεων το οποίο είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα (iOS, Mac OS X, Windows, Android, Blackberry κλπ.

Το αρχείο που έχει εξαχθεί και αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας περιέχει όλα τα απαραίτητα για εσάς δεδομένα, και τα οποία μπορείτε να τα μεταφέρετε πλέον σε οποιαδήποτε συσκευή, λειτουργικό πρόγραμμα ή εφαρμογή βιβλίου διευθύνσεων. Εάν θέλετε πχ να την εισάγετε σε άλλο iPhone δεν έχετε παρά να στείλετε το αρχείο με email. Μόλις ανοίξετε το αρχείο μπορείτε κατευθείαν να εισάγετε στη νέα συσκευή όλα τα δεδομένα των επαφών σας.

Yπαρχει καμια εφαρμογη οπου δημιουργει backup σε pdf τις επαφες του κινητου? Παλια ειχα το contact sheet ομως εχει να κανει update απο το 2011 και τα τελευταια reviews γραφουν οτι η εφαρμογη δεν δουλευει(ειναι και με πληρωμη)

Η εφαρμογη δημιουργουσε λιστα των επαφων του κινητου σε pdf και ηταν πολυ χρησιμη.Αν ξερει κανεις κατι αναλογο ας μου πει.

H υπηρεσία iCloud μέσω της επιλογής Επαφές, περιέχει ολόκληρη τη λίστα των επαφών σας και όλα τα δεδομένα του βιβλίου διευθύνσεων. Να σημειώσουμε εδώ πως η λίστα θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένη, καθώς τα αντίγραφα ασφαλείας δεν ενημερώνουν τις επαφές. Μπορείτε πλέον να επιλέξετε από τις ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι) και στη συνέχεια “Ανανέωση Επαφών”.

Μιας και το αναφέρεις, να σημειώσω ότι οι δικές μου επαφές είναι ενημερωμένες χωρίς να κάνω ανανέωση κτλ. Απλά κάθε φορά που κάνει αντίγραφο στο σύννεφο, προφανώς περνάει και τις καινούργιες επαφές...

Απλά το κοίταξα επειδή ανέφερες πως πρεπει να κανουμε ανανέωση...

Μιας και το αναφέρεις, να σημειώσω ότι οι δικές μου επαφές είναι ενημερωμένες χωρίς να κάνω ανανέωση κτλ. Απλά κάθε φορά που κάνει αντίγραφο στο σύννεφο, προφανώς περνάει και τις καινούργιες επαφές...

Απλά το κοίταξα επειδή ανέφερες πως πρεπει να κανουμε ανανέωση...

Καλησπέρα, η αναφορά γίνεται σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε export τις επαφές και στη περίπτωση που έχουμε περάσει νέες επαφές αλλά είμασταν εκτός σύνδεσης. Για κάθε ενδεχόμενο λοιπόν πριν τη δημιουργία vCard ας κάνουμε μία ανανέωση :)

Μου εδωσε ενα φιλος το iphone4 να του περασω τις φωτο στο pc

Εβαλα το Amazing iPhone to Computer Transfer και μου εβγαλε οτι υπαρχουν δυο φακελοι με ονομα Camera roll με 284 φωτο και Photo stream με 151 φωτο

Total 435 που τις εσωσα στο pc

Στο iphone μπαινοντας στις φωτο βλεπω ενα φακελο Αλμπουμ καμερας με 284 φωτο

ενα φακελο η ροη φωτο με 151 φωτο

και αλλους 4 φακελους με ονοματα διαφορα που περιεχουν αλλες 133 φωτο

total 568

Αλλες φωτο βλεπω ειναι ιδιες με αλλα ονοματα αλλες διαφορετικες με ιδιο ονομα κλπ

Τελικα τι σωζω και τι οχι

Ενας χαμος και μισος και παλευω να βρω προγραμματα κλπ εδω και 3 ωρες

Δεν περιμενα οτι θα ηταν τοσο δυσκολη διαδικασια κατι που στο andoid δε θα επαιρνε πανω απο 1 λεπτο

Μου εδωσε ενα φιλος το iphone4 να του περασω τις φωτο στο pc

Εβαλα το Amazing iPhone to Computer Transfer και μου εβγαλε οτι υπαρχουν δυο φακελοι με ονομα Camera roll με 284 φωτο και Photo stream με 151 φωτο

Total 435 που τις εσωσα στο pc

Στο iphone μπαινοντας στις φωτο βλεπω ενα φακελο Αλμπουμ καμερας με 284 φωτο

ενα φακελο η ροη φωτο με 151 φωτο

και αλλους 4 φακελους με ονοματα διαφορα που περιεχουν αλλες 133 φωτο

total 568

Αλλες φωτο βλεπω ειναι ιδιες με αλλα ονοματα αλλες διαφορετικες με ιδιο ονομα κλπ

Τελικα τι σωζω και τι οχι

Ενας χαμος και μισος και παλευω να βρω προγραμματα κλπ εδω και 3 ωρες

Δεν περιμενα οτι θα ηταν τοσο δυσκολη διαδικασια κατι που στο andoid δε θα επαιρνε πανω απο 1 λεπτο

καλημέρα, γιατί περιπλέκεις τα πράγματα; σύνδεσε το iPhone στο PC, πήγαινε στο my computer και θα δεις ένα iPhone επέλεξε τις φωτογραφίες που θέλεις και μετέφερέ τες με drag and drop. εάν θέλεις να βλέπεις και τη ροή που αφορά το icloud, κατέβασε το icloud panel προκειμένου να έχεις πρόσβαση στη ροή φωτογραφιών

Το εκανα αυτο στο pc και μου δειχνει οτι εχει 284 εικονες

Στα αλλα γιατι μου δειχνει 435 και 568?

Ειναι ιδιες ? Ειναι αλλες?

Το εκανα αυτο στο pc και μου δειχνει οτι εχει 284 εικονες

Στα αλλα γιατι μου δειχνει 435 και 568?

Ειναι ιδιες ? Ειναι αλλες?

η ροη φωτογραφίων διατηρεί αντίγραφο στο icloud, παρότι δεν καταλαμβάνει διπλό χώρο στη συσκευή με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα φαίνονται διπλές!

284Χ2=568

Οκ ευχαριστω πολυ

Κραταω τις 284 και τις αλλες τις πεταω

Κάνε κι έναν δειγματοληπτικό έλεγχο να δεις είναι οι ίδιες; Εάν πας από την οδό που υπέδειξα δεν θα τις βλέπεις διπλές!

• 2 weeks later...

Καλησπέρα,

ψιλό ασχετως απο Ιος φίλος έχει πάθει το παρακάτω , μπορώ να τον βοήθησω?

Ξεκίνησε να κάνει update το iphone 5 απο wifi χωρίς να έχει backup απο Itunes για κανα μήνα.

Τώρα είναι σε φάση που το κινητό του λεεί να κάνει σύνδεση με Itunes.

Αμα το βάλει θα χάσει τα data Που δεν είχαν γίνει sync?

Υπαρχει τρόπος οπως είναι το κινητό να έχω πρόσβαση στα άρχεια του να το πάρω ?

Thanks in advance

Καλησπέρα,

ψιλό ασχετως απο Ιος φίλος έχει πάθει το παρακάτω , μπορώ να τον βοήθησω?

Ξεκίνησε να κάνει update το iphone 5 απο wifi χωρίς να έχει backup απο Itunes για κανα μήνα.

Τώρα είναι σε φάση που το κινητό του λεεί να κάνει σύνδεση με Itunes.

Αμα το βάλει θα χάσει τα data Που δεν είχαν γίνει sync?

Υπαρχει τρόπος οπως είναι το κινητό να έχω πρόσβαση στα άρχεια του να το πάρω ?

Thanks in advance

Καλησπέρα σας γιατί του ζήτησε να το συνδέσει; Δεν κρατά backup στο icloud;

Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω δυστυχώς :(

στο Icloud δεν χωράνε τα giga Που έχει στις φώτο :(

όταν εκανε το update απο το wifi και τελείωσε το update τότε του έβγαλε το εικονίδιο για σύνδεση με Itunes.

Ετσί ειναι το σώστο ? Update --> Συνδεση με pc --> Restore απο Itunes ?

όταν εκανε το update απο το wifi και τελείωσε το update τότε του έβγαλε το εικονίδιο για σύνδεση με Itunes.

όχι, ή κάνεις update από τη συσκευή ή κάνεις update από το iTunes, μάλλον έχει πολύ φορτωμένη τη συσκευή του. Θα πρέπει να τη συνδέσει με ένα pc και να μεταφέρει τις φωτογραφίες του και τα video με drag and drop (My computer >iPhone storage). στη συνέχεια να ελέγξει πόσο χώρο απελευθέρωσε.

Δοκίμασε με το Ifunbox. Χρειάζεται να έχεις εγκαταστημένο το Itunes, αλλά βλέπει καλύτερα το κινητό από το itunes

Τζίφος η δουλεία :(

δεν το βλέπει ουτε σε recovery mode ουτε se dfu !

υπάρχει αλλή επιλογή η τα χάσαμε τα δεδομένα ?

Τζίφος η δουλεία :(

δεν το βλέπει ουτε σε recovery mode ουτε se dfu !

υπάρχει αλλή επιλογή η τα χάσαμε τα δεδομένα ?

Εάν η συσκευή είναι σε κατάσταση σύνδεσης με το καλώδιο στην οθόνη είναι για επίσκεψη σε τεχνικό η συσκευή καθώς δεν δικαιολογείται software πρόβλημα. Εάν δεν γνωρίζεις κάποιον στείλε μου pm για να σου δώσω λεπτομέρειες :)

• The topic was unpinned