Jump to content

TEI ή AEI;


oxin_rain
 Κοινοποίηση

TEI ή AEI;;;;  

61 members have voted

  1. 1. TEI ή AEI;;;;

    • να πάω σε ΤΕΙ και να γίνω κάτι που θέλω
      43
    • να πάω σε ΑΕΙ και να γίνω κάτι που δεν τρελένομε και τόσο
      18


Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross ( 6 Ιούλ. 2004 , 20:29)

 

δεν μας ειπες φιλε τι ακριβως δουλεια βρισκουν και ποσο σταθερη ειναι. γιατι αν εισαι απλος υπαλληλος και γενικα υποχειριου καποιοιυ ανωτερου ποτε δεν ξερεις τι μπορει να προκυψει..

 

 

 

 

 

 

 

 

οτνως ειναι πιο ενδιαφερον : ανεργια,χαμηλος μισθος, μη σταθερη θεση ( αν βρεθει ποτε και αυτη... ) και χαβαλες στην φοιτητικη ζωη...

 

 

 

 

 

πολυ σπανιες περιπτωσεις. πρεπει να εισαι παρα πολυ καλος για να εχεις ζητηση και οχι μονο αυτο, αλλα πρεπει να εχεις και συνδεσεις για να γινεις γνωστος.. οποτε πρεπει ο πατερας σου ή καποιος γνωστος να κανει το ιδιο επαγγλεμα και να εχει μεγαλη επιτυχια ωστε να πρωοθησουν και εσενα.....αλλιως μενεις με αδεια χερια. ακριβως επειδη πολυ δηλωνουν αυτο τον τομεα υπαρχει και πολυ ανεργια...

 

 

Φίλε από μια άποψη έχεις δίκιο. Υπάρχει τόσος κόσμος στην ανεργία. Από την άλλη όμως υπάρχει και κόσμος που παίρνει 500 χιλιάρικα ενώ ένας αστυφύλακας παίρνει 250...

 

Τα λεφτά** και η επαγγελματική σιγουριά δεν πάνε μαζί. Αν θες να ζεις άνετα, θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα της μη σιγουριάς.

Από την άλλη, αν θες σιγουριά, θα πρέπει να συμβιβαστείς με τα λιγότερα λεφτά. Δεν είναι κακό, καθόλου, απλώς είναι θέμα προτίμησης.

 

Βλέπω ότι είσαι και από Λαγκαδά, που είναι από τις περιοχές με μεγάλη ανεργία και καταλαβαίνω ότι για αυτό θες τη σιγουριά. Κι εγώ είμαι από Ήπειρο που είμαστε σε χάλια οικονομική κατάσταση και η ανεργία είναι ... άσε. Υπάρχουν παιδιά που δεν θα έχουν το μπαμπά τους να τους θρέφει μέχρι τα 30 ή να τους αγοράζει αυτοκίνητο των 10εκατομμυρίων και αυτό να αράζουν. Και ειδικά στη χώρα που ζούμε, με μια από τις μεγαλύτερες ανεργίες στην Ευρώπη (τη μεγαλύτερη; :worry: ) η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική.

 

Μην αφήνετε όμως αυτό το πράγμα να σας καταστρέφει τα όνειρα!!

 

**Μίλησα παραπάνω για λεφτά. Εξηγούμαι ότι τα λεφτά δεν είναι το παν, αλλά:

1) Όλοι θέλουμε μια Α οικονομική αποκατάσταση. Με 500 Ευρώ το μήνα δε μπορείς να ζήσεις τον εαυτό σου, πόσο μάλλον οικογένεια.

2) Χρησιμοποιούμε τα λεφτά για να δείξουμε και το γενικότερο επίπεδο της δουλειάς. Εκτός αν είσαι πχ νταβατζής, συνήθως τα περισσότερα λεφτά σημαίνουν ότι η δουλειά έχει και καλύτερη ποιότητα/άνεση αλλά και μεγαλύτερη κοινωνική αναγνώριση

3) Κανείς δε ξεκίνησε να βρει δουλειά για την κ@υλα του. Τα λεφτά για να ζήσουμε χρειαζόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

πολυ ωραία και σώστα όλα οσα διάβασα μεχρι τωρα, και πολύ κατατοπιστηκά θα έλεγα!!!!!! Για να γενικεύσουμε ομως λίγο την συζήτηση, που για να πώ την αλήθεια δεν περιμενα να έχει τέτοια ανταπόκριση, και σας ευχαριστώ για αυτό, μιας και πρέπει να καταθέσω μηχανογραφικά στις 8! Λοιπόν, έχουμε και λέμε!!! Καταρχην, είμαι πολύ τρελαμένος με πληροφορική, και όχι μονο!!! Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με πολύ σοβαρό προγραμματισμό, προγραμματισμό ολοκληρομένων κυκλομάτων, τεχνιτη νοημοσίνη, και γενικότερα με ρομποτικη!!!! Απο την Α γυμνασίου ήθελα να μπώ ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ και μετά να κάνω αντίστηχα μεταπτυχιακά!!!! Η ώρα της αλήθειας ήρθε!!! τελείωσα Γ λυκείου, αλλα με δυστηχός 15606 μορια στον απολογισμό μου! Το ερώτημα ειναι ένα!! να επιλέξω τον εύκολο δρομο? ΤΕΙ πληροφορικής στην αθήνα, η σε ηλ/κών υπολ. συστ. ΤΕΙ πειραια (για σιγουρια), και μετά να κάνω κατατακτήριες για ΗΜΜΥ???? Η να επιλέξω τον δύσκολο δρομο (το κόκκινο χαπι αλα ματριξ) και να πάω ή σε μαθηματικό αθήνας επιλέγοντας Υπολογιστικά μαθηματικα, που λογικα θα μου ειναι ευκολοτερα, και μετα να κανω μεταπτυχιακα ΗΜΜΥ, ενω υπάρχει και η λύση σε εφαρμοσμένα μαθηματικά στο Ηρακλειο!!!! αλλα το πρόβλημα είναι οτι δεν δεχοντε για μεταπτυχιακα ατομα με πτυχίο κάτω του 7, και δεν ξερω αν θα το πιάσω!!!

μετά τις δύο σελιδες που δίαβασα, ακόμα δεν εχω κατασταλάξει καπου!!!!! ακομα αμφιταλαντέβομε!!!!

το πρόβλημα είναι οτι παντα ήθελα να φτάσω στο 10!!!!!!!!!

για να μην πώ στο 11!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

μα τι λες τωρα? ο πατερας μου ειναι αστυφυλακας και παιρνει 1300 ευρω . επισης τωρα με τους ολυμπιακους αγωνες θα παρει 2200 ευρω δωρο! φαντασου τι θα γινει με το νεο συστημα που ερχεται με το οποιο οι αστυνομικοι θα παιρνουν τα ιδιδα λεφτα με τους αστυνομικους του εξωτερικου..
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος oxin_rain ( 7 Ιούλ. 2004 , 00:59)

 

το πρόβλημα είναι οτι παντα ήθελα να φτάσω στο 10!!!!!!!!!

για να μην πώ στο 11!!!!!!!!!!

 

 

Κοίτα, όλοι το θέλουν, και δεν είπα ότι από ΤΕΙ δεν ανεβαίνεις ψηλά έτσι;

 

Σκέψου και πρακτικά; Είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις στο μαθηματικό; Δεν ξέρω, απλώς ρωτάω. Επειδή στις επιλογές έχεις γράψει "κάτι που δε με ενδιαφέρει και τόσο". Αυτό ήταν που με έκανε να ψηφίσω στις επιλογές της δημοσκόπησης το ΤΕΙ. Κρίμα να παιδεύεσαι 4 χρόνια για κάτι που δε σε ενδιαφέρει και τόσο.

 

μιας και πρέπει να καταθέσω μηχανογραφικά στις 8!

 

Ελπίζω να εννοείς στις 8 του μήνα κι όχι σήμερα στις 8 το πρωί.

 

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, :!: επισκέψου τις σελίδες των τμημάτων για τις οποίες μιλάμε και δες το πρόγραμμα σπουδών, τι μαθήματα κάνουν :!: , και όχι μόνο στο πρώτο έτος αλλά και στο 3ο και 4ο. Σε κάθε μάθημα ρίξε μια ματιά αναλυτικά τι περιέχει. Όποιο γουστάρεις περισσότερο (ή όποιο σε ξενερώνει λιγότερο :p ) αυτό διάλεξε. Αν κάποιο σε τραβάει πιο πολύ (ή όπως είπα σε απωθεί λιγότερο) τότε μη βάζεις μέσα τον παράγοντα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνο αν είσαι 50-50, αλλά ακριβώς 50-50 τότε και μόνο τότε βάλε πάρε όσα είπαμε υπόψιν περί ΑΕΙ-ΤΕΙ.

 

Στην τελική διάλεξε αυτό που θέλεις κι όχι αυτό που "πρέπει". ;)

Link to comment
Share on other sites

αυτό που με τραβάει πιο πολύ είναι ΤΕΙ πληροφορικής στην αθήνα!!!!

Αλλα και το εφαρμοσμένα μαθηματικά δεν μου πέφτει και άσχημα!!!! ειδικά αυτα που αναφέρει στην σελίδα του, για το πόσο χρειάζοντε στις επειχηρήσεις και τετοια!!!! οτι η σκέψη μου θα γίνει πιο δομημένη και μεθοδίκη , και διάφορα αλλα τέτοια!!!!!!

 

στις 8 του μηνος!!!! 8 το πρωι θα το συμπληρώσω :PPPPPP

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος oxin_rain ( 7 Ιούλ. 2004 , 02:35)

 

αυτό που με τραβάει πιο πολύ είναι ΤΕΙ πληροφορικής στην αθήνα!!!!

 

 

Ε μετά διάλεξέ το και άσε τις μ@λακίες που λέει το μαθηματικό στη σελίδα του :p

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον τελικά αυτό θα κάνω!!!!!!!!!

ΤΕΙ πληροφορικής στην αθήνα......... Σου έρχομε!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος oxin_rain ( 7 Ιούλ. 2004 , 04:48)

 

Μάλλον τελικά αυτό θα κάνω!!!!!!!!!

ΤΕΙ πληροφορικής στην αθήνα......... Σου έρχομε!!!!!!!

 

 

Βασικά να κάνεις αυτό που θέλεις περισσότερο. Ωστόσο...αν επέλεξες το ΤΕΙ πληροφορικής από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Π/Κ... μόλις έχασες ευκαιρία να βρεθείς στο ΙΤΕ (μπορεί φυσικά να σου δωθεί τέτοια ευκαιρία αργότερα αλλά δεν θα είναι και ιδιαίτερα εύκολο)

 

VLSI/Ρομποτική και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα. Ως φοιτητής στο Π/Κ έχεις την ευκαιρία -αν το αξίζεις- να βρεθείς εκεί.

 

Παρεμπιπτόντως, στο Π/Κ είναι καθηγητής ο Μανώλης Κατεβαίνης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής: (1984 Doctoral Dissertation Award) "Reduced Instruction Set Computer Architecture for VLSI."

 

Ναι, είναι από τους μπαμπάδες της αρχιτεκτονικής RISC.

Μαϊμούδαρχος
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος menes ( 7 Ιούλ. 2004 , 10:54)

 

Αν επέλεξες το ΤΕΙ πληροφορικής από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Π/Κ... μόλις έχασες ευκαιρία να βρεθείς στο ΙΤΕ

 

VLSI/Ρομποτική και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα. Ως φοιτητής στο Π/Κ έχεις την ευκαιρία -αν το αξίζεις- να βρεθείς εκεί.

 

Παρεμπιπτόντως, στο Π/Κ είναι καθηγητής ο Μανώλης Κατεβαίνης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής: (1984 Doctoral Dissertation Award) "Reduced Instruction Set Computer Architecture for VLSI."

 

Ναι, είναι από τους μπαμπάδες της αρχιτεκτονικής RISC.

 

 

Άμα το παιδί δεν γουστάρει τα μαθηματικά, όχι μόνο δεν έχασε τίποτα αλλά κέρδισε και μερικά χρόνια. Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι ο περισσότερος κόσμος που μπαίνει σε μια σχολή "επειδή έχει μέλλον" τα παρατάει. Στο δικό μου τμήμα υπάρχουν ένα κάρο φοιτητές που τα παράτησαν γιατί είχαν μπει στη σχολή επειδή "είχε μέλλον" και όχι επειδή ηθέλαν να ασχοληθούν πραγματικά με την πληροφορική και δεν άντεξαν.

 

Φίλε μου oxin_rain να σπουδάσεις αυτό που πραγματικά θες φίλε μου και δεν θα το μετανιώσεις. Άλλοστε όπως είπε και ένας άλλος φίλος πολύ σωστά για πολλοστή φορα, οι ευκαιρίες που σου δίνονται και από τις 2 σχολές είναι εξίσου καλές και μια κόντρα μεταξύ ΑΕΙ & ΤΕΙ θα ήταν σωστή μόνο στην περίπτωση που δεν είσουν σίγουρος για το τι θες να σπουδάσεις και έπαιζες μεταξύ 2 επαγγελμάτων.

 

Καλή εισαγωγή ;)

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολη απόφαση εεε? Πωωω σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Απλά απ' οτι βλέπω εχεις όνειρα και δεν σκοπεύεις να τελειώσεις τη σχολή και να πας σε μια καρέκλα γραφείου να δουλεύεις. Άκου λοιπόν τη γνώμη μου και πήγαινε πανεπιστήμιο! Κέρδος δεν έχω όπως και τα άλλα παιδιά από το τι θα επιλέξεις. Τη συμβουλή μας σου λέμε όλοι απλά προσπαθώ να σου δώσω να κατλάβεις πώς θα είναι τα πράγματα στο μέλλον ώστε να πάρεις τη σωστή απόφαση σε κάτι που έτυχε και σε μένα αλλά δεν είχα βοήθεια τότε από κανένα και ευτυχώς νομίζω έκανα καλά.

Εξάλλου τι (σ'ακουω και λες πως δεν τα πας και τρελά τα μαθηματικά) πιστεύεις μπορείς να σπουδάσεις πληροφορική χωρίς μαθηματικά!! Και να μη τα ξέρεις θα πρέπει να τα μάθεις και παιδιά μη μιλάμε για αυτοδίδακτους hackers και ιδιοφυίες ναι και γω πιστεύω πως αν θέλει κάτι το μαθαίνεις και ειδικά στο τομέα των η/υ το θέμα είναι οτι το πανεπιστήμιο σε βοηθάει να μάθεις να το αναλύεις και να καταλαβαίνεις από που προήλθε και με πιο τρόπο κάτι το οποίο δεν γίνεται αυτοδίδακτα.

Καλή τύχη στην επιλογή σου.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT ( 6 Ιούλ. 2004 , 15:52)

 

Άμα και οι 2 μας έχουμε το ίδιο Master, το ότι εσύ έχεις ΑΕΙ πτυχίο από πίσω ένώ εγώ ΤΕΙ μικρή διαφορά θα έχει.

 

 

Μα δεν θα έχετε την ίδια επαγγελματική εξέλιξη.. :p Ο ΤΕΙτζής πάντα υπάλληλος των άλλων θα είναι, θα έχει μηδαμινή εξέλιξη

 

Και φέρνω ένα πολύ απλό παράδειγμα:

 

Κάποιος που τελειώνει ΤΕΙ λογιστικής ΔΕ μπορεί να βάζει υπογραφή ούτε να ανοίξει δικό του λογιστικό γραφείο, πράγμα το οποίο κάνει άμεσα ο απόφοιτος ΑΕΙ (ΑΣΟΕΕ), ο οποίος βάζει αυτός τις υπογραφές και προσλαμβάνει 2-3 ΤΕΙτζίδες να βγάζουν τη φασίνα

 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το ΤΕΙ μηχανολογίας.. δεν συγκίνεται σε καμία περίπτωση με τους μηχανικούς του ΕΜΠ ! :p

 

 

 

 

Οι απουσίες που λές, αυτές υπάρχουν μόνο στα εργαστηριακά μαθήματα και καλά κάνουν και υπάρχουν...

 

 

Καλά κάνουν διότι στα ΤΕΙ δεν σπουδάζουν και αυτοί που υπήρξαν και οι καλύτεροι μαθητες στο σχολείο (μιλάμε για μαθητές - κοπανατζίδες του 13-14)

 

 

 

 

 

Όσον αφορά το χαρτί, σίγουρα είναι καλύτερο από το να μην έχεις τίποτα... Υπάρχουν όμως και πολλοί που έχουν τα χαρτιά και δεν ξέρουν τίποτα.

 

 

Ναι συμφωνώ.. στο ΤΕΙ όμως μαθαίνεις μια "τέχνη", ίσα που αγγίζεις την επιστήμη.. στο ΑΕΙ μαθαίνεις και "επεμβαίνεις" στην ίδια την επιστήμη ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GaY ( 7 Ιούλ. 2004 , 11:36)

 

Μα δεν θα έχετε την ίδια επαγγελματική εξέλιξη.. :p Ο ΤΕΙτζής πάντα υπάλληλος των άλλων θα είναι, θα έχει μηδαμινή εξέλιξη

 

Και φέρνω ένα πολύ απλό παράδειγμα:

 

Κάποιος που τελειώνει ΤΕΙ λογιστικής ΔΕ μπορεί να βάζει υπογραφή ούτε να ανοίξει δικό του λογιστικό γραφείο, πράγμα το οποίο κάνει άμεσα ο απόφοιτος ΑΕΙ (ΑΣΟΕΕ), ο οποίος βάζει αυτός τις υπογραφές και προσλαμβάνει 2-3 ΤΕΙτζίδες να βγάζουν τη φασίνα

 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το ΤΕΙ μηχανολογίας.. δεν συγκίνεται σε καμία περίπτωση με τους μηχανικούς του ΕΜΠ ! :p

 

Καλά κάνουν διότι στα ΤΕΙ δεν σπουδάζουν και αυτοί που υπήρξαν και οι καλύτεροι μαθητες στο σχολείο (μιλάμε για μαθητές - κοπανατζίδες του 13-14)

 

Ναι συμφωνώ.. στο ΤΕΙ όμως μαθαίνεις μια "τέχνη", ίσα που αγγίζεις την επιστήμη.. στο ΑΕΙ μαθαίνεις και "επεμβαίνεις" στην ίδια την επιστήμη ;)

 

 

Καταρχάς το ΤΕΙ Πληροφορικής έχει βάση 16+.

 

Δεν ξέρω τι κάνουν στην λογιστική και ούτε με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια, αλλά αυτά που έγραψες παραπάνω δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση στο τμήμα της πληροφορικής.

 

Το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών βγάζει ανεξάρτητους ΤΕΙτζήδες οι οποίοι κοντράρουν στα ίσα τους ΑΕΙτζήδες.

 

Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε, διαβασε και τα προηγούμενα posts, ο TEIτζής είναι πιο πρακτικός ενώ ο ΑΕΙτζης πιο θεωρητικός.

 

EDIT: μαρέσει η υπογραφή σου, είναι ότι πρέπει για την συζητησή μας :)

Δώστε τέρμα στις διακρίσεις!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GaY ( 7 Ιούλ. 2004 , 13:36)

 

Μα δεν θα έχετε την ίδια επαγγελματική εξέλιξη.. :p Ο ΤΕΙτζής πάντα υπάλληλος των άλλων θα είναι, θα έχει μηδαμινή εξέλιξη

 

Και φέρνω ένα πολύ απλό παράδειγμα:

 

Κάποιος που τελειώνει ΤΕΙ λογιστικής ΔΕ μπορεί να βάζει υπογραφή ούτε να ανοίξει δικό του λογιστικό γραφείο, πράγμα το οποίο κάνει άμεσα ο απόφοιτος ΑΕΙ (ΑΣΟΕΕ), ο οποίος βάζει αυτός τις υπογραφές και προσλαμβάνει 2-3 ΤΕΙτζίδες να βγάζουν τη φασίνα

 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το ΤΕΙ μηχανολογίας.. δεν συγκίνεται σε καμία περίπτωση με τους μηχανικούς του ΕΜΠ ! :p

 

 

 

 

 

 

Καλά κάνουν διότι στα ΤΕΙ δεν σπουδάζουν και αυτοί που υπήρξαν και οι καλύτεροι μαθητες στο σχολείο (μιλάμε για μαθητές - κοπανατζίδες του 13-14)

 

 

 

 

 

 

 

Ναι συμφωνώ.. στο ΤΕΙ όμως μαθαίνεις μια "τέχνη", ίσα που αγγίζεις την επιστήμη.. στο ΑΕΙ μαθαίνεις και "επεμβαίνεις" στην ίδια την επιστήμη ;)

 

 

Δεν είναι όλα σωστά όσα λες. Αυτό με τις υπογραφές ισχύει και είναι αλήθεια. Εγώ που έχω τελειώσει οικονομικό μπορώ να υπογράψω ανξαρτήτου ποσού βιβλία ενό το παιδί από τα ΤΕΙ μέχρι ένα ποσό δεν θυμάμαι ακριβώς.

 

Ωστόσο αυτό με τις απουσίες και τους χαμηλόβαθμους μαθητές είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί πλέον υπάρχουν πολλοί καλοί μαθητές που πάνε τει απλά γιατί επιλέγουν και θέλουν κάτι πιο τεχνικό!

 

Δεν χρειάζεται να κρίνουμε κάτι και να είμαστε απόλυτοι!

 

Τώρα ναι στα τει μαθαίνεις τη πρακτική πλευρά και στα αει την θεωριτική και επιστημονική αλλά αυτό αλλάζει με τα σημερινά δεδομένα του master κτλ.

 

Απλά δεν μου αρέσει ο φανατισμός σου εναντίον των τει. Όλα καλά είναι αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

 

Συνεχίζω ασφαλώς να πιστεύω ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα θα ήταν καλύτερα να συνέχιζε τη πορεία του ΑΕΙ αφού βλέπω πως έχει όνειρα μεγάλα!

 

Αλήθεια φίλε gay εσύ τι έχεις σπουδάσει και είσαι τόσο απόλυτος?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος menes ( 7 Ιούλ. 2004 , 12:54)

 

Βασικά να κάνεις αυτό που θέλεις περισσότερο. Ωστόσο...αν επέλεξες το ΤΕΙ πληροφορικής από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Π/Κ... μόλις έχασες ευκαιρία να βρεθείς στο ΙΤΕ (μπορεί φυσικά να σου δωθεί τέτοια ευκαιρία αργότερα αλλά δεν θα είναι και ιδιαίτερα εύκολο)

 

VLSI/Ρομποτική και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα. Ως φοιτητής στο Π/Κ έχεις την ευκαιρία -αν το αξίζεις- να βρεθείς εκεί.

 

Παρεμπιπτόντως, στο Π/Κ είναι καθηγητής ο Μανώλης Κατεβαίνης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής: (1984 Doctoral Dissertation Award) "Reduced Instruction Set Computer Architecture for VLSI."

 

Ναι, είναι από τους μπαμπάδες της αρχιτεκτονικής RISC.

 

 

Για να πώ την αλήθεια, ακόμα δεν έχω κατασταλάξει 100 % στο ΤΕΙ!!!

Χτές συζήταγα το συγκεκριμένο θέμα μέ έναν φίλο μου, φοιτητή ΗΜΜΥ, και με λίγα λόγια μου είπε οτι αν ήταν στην θέση μου θα επέλεγε το ΤΕΙ!!!

Μαθηματικα, δέν ξέρω. αλλα πιστεύω οτι πάντα ήμουν καλός, και μέχρι τώρα δεν εχω αντιμετοπίσει κανένα πρόβλημα με το συγκέκριμένο, αλλα άλλη η λυκειακή μόρφωση, αλλη η πανεπιστημιακή!!!

 

Κάποιος που τελειώνει ΤΕΙ λογιστικής ΔΕ μπορεί να βάζει υπογραφή ούτε να ανοίξει δικό του λογιστικό γραφείο, πράγμα το οποίο κάνει άμεσα ο απόφοιτος ΑΕΙ (ΑΣΟΕΕ), ο οποίος βάζει αυτός τις υπογραφές και προσλαμβάνει 2-3 ΤΕΙτζίδες να βγάζουν τη φασίνα

 

δέν ξέρω, αλλα μου είπαν, οτι μπορείς να ανοίξεις δικιά σου επιχείρηση απο το ΤΕΙ πληροφορικής!!! τωρά αυτα που λέτε εσείς δεν τα έχω ψάξει αρκετα!!!!

μου φαίνετε την οριστική απόφαση θα την πάρω αύριο το πρωί που θα το συζητήσω με τον πληροφορικό μου!!!!!!!

 

edit : βέβαια άλλη η χαρά, το να λύνεις ασκήσεις στα μαθηματικα, και άλλη η χαρα το να φτιάχνεις ενα πρόγραμμα!!!! Η δεύτερη για μένα είναι πολύ πιο γλυκιά και απολαυστική!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ctony_a ( 7 Ιούλ. 2004 , 14:11)

 

Αυτό με τις υπογραφές ισχύει και είναι αλήθεια. Εγώ που έχω τελειώσει οικονομικό μπορώ να υπογράψω ανξαρτήτου ποσού βιβλία ενό το παιδί από τα ΤΕΙ μέχρι ένα ποσό δεν θυμάμαι ακριβώς.

 

Αλήθεια φίλε gay εσύ τι έχεις σπουδάσει και είσαι τόσο απόλυτος?

 

 

Ωραία, άρα έχω δίκιο λοιπόν..

 

Αν διάβαζαν και έβγαζαν μεγαλύτερο βαθμό στις Πανελλαδικές και οι ΤΕΙτζίδες θα περνούσαν σε ΑΕΙ, οπότε ας μην ισοπεδώνουμε τα ΑΕΙ και τα κάνουμε όμοια με τα ΤΕΙ (μην βγάζουμε την κακία μας επειδή δεν πιάσαμε το βαθμό...).. έλεος... :wacko: :blink:

(και δεν μιλάω για το ποσοστό 1-2% που είχαν μεγάλη βαθμολογία και επέλεξαν ΤΕΙ αντί για ΑΕΙ.. μιλάω για τον κανόνα και όχι για ελάχιστες εξαιρέσεις)

 

Όσον αφορά για τις δικές μου σπουδές, αυτές επικεντρώνται σε σπουδές διαχείρησης, επιλογής, αξιολογησης ανθρώπινου δυναμικού κλπ ;) περισσότερα δεν λέω :X

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross ( 6 Ιούλ. 2004 , 12:13)

 

ενταξει εγω θα παω σχολες αστυνομικως/αξιωματικων οοπτε θα εχω σταθερη δουλεια και καλο μισθο.

 

 

 

ηταλαιπωρια σε εσας... :P

 

σταθερη δουλεια ναι καλα λεφτα οχι απο εμπειρια στο λεω

οσο για 2500 ευρα της γιαννας καλυτερα να επαιρνα τα 24 ρεπα του τριμηνου και τους τα πετουσα στην μαπα τα ευρουδια

http://i30.photobucket.com/albums/c328/amyntas/astra123.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GaY ( 7 Ιούλ. 2004 , 15:53)

 

Ωραία, άρα έχω δίκιο λοιπόν..

 

Αν διάβαζαν και έβγαζαν μεγαλύτερο βαθμό στις Πανελλαδικές και οι ΤΕΙτζίδες θα περνούσαν σε ΑΕΙ, οπότε ας μην ισοπεδώνουμε τα ΑΕΙ και τα κάνουμε όμοια με τα ΤΕΙ (μην βγάζουμε την κακία μας επειδή δεν πιάσαμε το βαθμό...).. έλεος... :wacko: :blink:

(και δεν μιλάω για το ποσοστό 1-2% που είχαν μεγάλη βαθμολογία και επέλεξαν ΤΕΙ αντί για ΑΕΙ.. μιλάω για τον κανόνα και όχι για ελάχιστες εξαιρέσεις)

 

Όσον αφορά για τις δικές μου σπουδές, αυτές επικεντρώνται σε σπουδές διαχείρησης, επιλογής, αξιολογησης ανθρώπινου δυναμικού κλπ ;) περισσότερα δεν λέω :X

 

Δεν νομίζω κανείς να σύγκρινε τα αει με τα τει ως προς το αν είναι ισα. Σαφώς δεν είναι αφού απ'τη μία μιλάμε για πανεπιστήμιο στην άλλη για τεχνολογικό ιδρυμα το θέμα είναι να βρει και ο φίλος και άλλοι αυτό που τους ταιριάζει. Δεν μπορούν δεν κάνουν και δεν γουστάρουν όλοι να διαβάζουν θεωρίες, και ασφαλώς δεν είναι κακό αν έχεις πρακτικό μυαλό ασφαλώς καλύτερα είναι να πας σε τει που θα βγάλεις πιο γρήγορα το ταλέντο σου.

 

Το θέμα με τους βαθμούς παίζει μη ξεχνάς οτι τις βάσεις εμείς οι ίδιοι τις δημιουργούμε θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό αν όπως έχω καταλάβει έχεις σπουδάσει management ή κάτι σχετικό κλασσικός 'SAY' - 'Η προσφορα δημιουργεί τη δική της ζήτηση' εμείς είμαστε που ζητάμε να μπούμε στα αει και ανεβάζουμε τις βάσεις τους αν κατά κάποιο παράδοξο τρόπο όλοι ήθελαν τει τότε τα τει θα ήταν τα υψηλόβαθμα.

 

Και πάλι όμως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λες τι έχεις σπουδάσει ντροπή είναι? Το διαχείρηση δυναμικού μου φαίνεται λίγο παράξενο δεν νομίζω να υπάρχει σχολή στην Ελλάδα Human resources μόνο κάτι σε μαστερ Λονδίνο. Για πες θα ήθελα να ξέρω.

 

Τέλος στον φίλο που ξεκίνησε το thread λες, πως άλλιως να λύνεις ασκήσεις μαθηματικών και αλλιώς να προγραμματίζεις. Μα τι λες τώρα έχεις δουλέψει πότέ ακόμη και σε απλή basic? Και το πιο απλο προγραμματάκι χρειάζεται μαθηματικά μέσα. Ξέχνα χωρίς μαθηματικά να γίνεις κάτι μεγάλο στον τομέα που διάλεξες. Ειδικά ο προγραμματισμός νομίζω πως είναι και πιο δύσκολος από μαθηματικά γιατί εκει έχεις κάποια θεωρήματα κάποια εργαλεία και δουλεύεις πάνω σε αυτά. Στον προγραμμάτισμο είσαι εσύ αυτός που δημιουργει τα εργαλεία από το μηδεν άσε που μπαίνουν μέσα και άλλοι παράγοντες στατιστικές φυσική κτλ. Γι αυτό κιόλας αν θυμάσαι απ'τις δέσμες οι σχολές πληροφορικής προέρχοναταν κυρίως από 1η δέσμη και μόνο μια σχολή εφηρμοσμένης πληροφορικής υπήρχε στη 4η

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα ειναι ένα!! να επιλέξω τον εύκολο δρομο? ΤΕΙ πληροφορικής στην αθήνα, η σε ηλ/κών υπολ. συστ. ΤΕΙ πειραια (για σιγουρια), και μετά να κάνω κατατακτήριες για ΗΜΜΥ????

 

Είσαι σίγουρος ότι το θές αυτό, γιατί μετά από 4 χρόνια στο ΤΕΙ θα πρέπει να κάνεις το λιγότερο άλλα 4 χρόνια στο ΑΕΙ. :( :(

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αγαπητοί μου φίλοι και καλά μου παιδία εμείς οι Έλληνες είμαστε

 

Κ-Ο-Μ-Π-Λ-Ε-Ξ-Ι-Κ-Ο-Ι

Πολύ κομπλεξικοί μάλιστα.

 

Δε μας ενδιαφέρει να πάμε μπροστά αλλά μας ενδιαφέρει να πουλάμε μούρη:

 

Ο γιος μας ή η κόρη μας να περάσει σε πανεπιστήμιο,

εμείς οι ίδιοι να μπούμε σε ΑΕΙ

και το κράτος εν γένει πριμοδοτεί μια ζωή τα ΑΕΙ και θάβει ότιδήποτε άλλο υπάρχει.

 

Όντως οι ΤΕΙτζήδες αν έβγαζαν καλύτερο βαθμό σε ΑΕΙ θα πήγαιναν.

Όντως τα ΤΕΙ Λογιστικής βγάζουν τη φασίνα και ο απόφοιτος ΑΕΙ (ακόμα και από τη Θεολογική αν ξέρει πώς) ανοίγει άμεσα λογιστικό γραφείο

Όντως η αναλογία των υπερεπιτυχημένων επαγγελματιών ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι 10 προς 1 αλλά για όλα αυτά δεν φταίει το επίπεδο των ΤΕΙ, αλλά το στραβό μας το κεφάλι.

 

Και στο κάτω κάτω ας τα καταργήσουν τα ΤΕΙ, τα ΙΕΚ, τα ΚΕΚ και ό,τι άλλο υπάρχει τέλος πάντων αφού δεν τα αφήνουν να αναπτυχθούν. Γιατί τα κρατάνε? Για να χαίρονται όλοι ότι κάπου πέρασε το παιδί τους ή ότι κάπου σπούδασε?

 

Αμάν πια. Τι κόμπλεξ είναι αυτό με τα ΤΕΙ στην Ελλάδα.

 

Αλλά σε μία χώρα που η καλύτερη δουλειά θεωρείται το Δημόσιο τι περιμένει κανείς?

 

Σε μία χώρα όπου ο πρώτος κυβερνήτης (Καποδίστριας) έφτιαξε ένα σωρό ΤΕΧΝΙΚΕΣ σχολές και ο επόμενος (Όθωνας) έφτιαξε θεολογικές, φιλολογικές και νομικές τι να πει κανείς?

 

Σε μια χώρα που κυβερνάται από επιμελητήρια (Οικονομικό, Τεχνικό) και όχι από αυτούς που ξέρουν τη δουλειά τι να πει κανείς?

 

Υ.Γ. Ας έρθει με το καλό στα αμέσως επόμενα χρόνια η οριστική απελευθέρωση των επαγγελμάτων και τότε θα δούμε πού θα πάνε όσοι έβγαλαν ΑΕΙ... (βλ. και φασίνα παραπάνω)

Υ.Γ.2 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δε λέω ότι τα ΤΕΙ δε βγάζουν και σαβούρα. Υπάρχουν άτομα στα ΤΕΙ που δεν ξέρουν να γράψουν το όνομά τους, αλλά τα ίδια άτομα υπάρχουν και στα ΑΕΙ. Ο σκοπός είναι να έχεις όρεξη για σκληρή δουλειά, φιλοδοξίες και να μη σε παίρνει από κάτω.

Και στο κάτω κάτω μην ξεχνάτε εσείς των ΑΕΙ ένα πράγμα:

 

ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ

ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Στην Ελλάδα είμαστε... Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια)

 

Υ.Γ.3 Όλα τα σχόλια δεκτά αλλά να είναι ουσιώδη. :)

ΤΗΧ!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT ( 6 Ιούλ. 2004 , 01:08)

 

Να σπουδάσεις ότι γουστάρεις και να αφήσεις αυτά για τα οποια δεν τρελένεσαι για άλλη φορά ;)

 

Είμαι Πληροφορική στο ΤΕΙ Αθηνών 3 χρόνια τώρα, αξίζει με χίλια, άμα στοχεύεις για Αθήνα go for it :)

 

 

 

Ελα ρε αρχηγε και εγώ εκεί είμαι! Εννοείται φίλε ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος metality ( 7 Ιούλ. 2004 , 17:31)

 

Βασικά αγαπητοί μου φίλοι και καλά μου παιδία εμείς οι Έλληνες είμαστε

 

Κ-Ο-Μ-Π-Λ-Ε-Ξ-Ι-Κ-Ο-Ι

Πολύ κομπλεξικοί μάλιστα.

 

Δε μας ενδιαφέρει να πάμε μπροστά αλλά μας ενδιαφέρει να πουλάμε μούρη:

 

Ο γιος μας ή η κόρη μας να περάσει σε πανεπιστήμιο,

εμείς οι ίδιοι να μπούμε σε ΑΕΙ

και το κράτος εν γένει πριμοδοτεί μια ζωή τα ΑΕΙ και θάβει ότιδήποτε άλλο υπάρχει.

 

Όντως οι ΤΕΙτζήδες αν έβγαζαν καλύτερο βαθμό σε ΑΕΙ θα πήγαιναν.

Όντως τα ΤΕΙ Λογιστικής βγάζουν τη φασίνα και ο απόφοιτος ΑΕΙ (ακόμα και από τη Θεολογική αν ξέρει πώς) ανοίγει άμεσα λογιστικό γραφείο

Όντως η αναλογία των υπερεπιτυχημένων επαγγελματιών ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι 10 προς 1 αλλά για όλα αυτά δεν φταίει το επίπεδο των ΤΕΙ, αλλά το στραβό μας το κεφάλι.

 

Και στο κάτω κάτω ας τα καταργήσουν τα ΤΕΙ, τα ΙΕΚ, τα ΚΕΚ και ό,τι άλλο υπάρχει τέλος πάντων αφού δεν τα αφήνουν να αναπτυχθούν. Γιατί τα κρατάνε? Για να χαίρονται όλοι ότι κάπου πέρασε το παιδί τους ή ότι κάπου σπούδασε?

 

Αμάν πια. Τι κόμπλεξ είναι αυτό με τα ΤΕΙ στην Ελλάδα.

 

Αλλά σε μία χώρα που η καλύτερη δουλειά θεωρείται το Δημόσιο τι περιμένει κανείς?

 

Σε μία χώρα όπου ο πρώτος κυβερνήτης (Καποδίστριας) έφτιαξε ένα σωρό ΤΕΧΝΙΚΕΣ σχολές και ο επόμενος (Όθωνας) έφτιαξε θεολογικές, φιλολογικές και νομικές τι να πει κανείς?

 

Σε μια χώρα που κυβερνάται από επιμελητήρια (Οικονομικό, Τεχνικό) και όχι από αυτούς που ξέρουν τη δουλειά τι να πει κανείς?

 

Υ.Γ. Ας έρθει με το καλό στα αμέσως επόμενα χρόνια η οριστική απελευθέρωση των επαγγελμάτων και τότε θα δούμε πού θα πάνε όσοι έβγαλαν ΑΕΙ... (βλ. και φασίνα παραπάνω)

Υ.Γ.2 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δε λέω ότι τα ΤΕΙ δε βγάζουν και σαβούρα. Υπάρχουν άτομα στα ΤΕΙ που δεν ξέρουν να γράψουν το όνομά τους, αλλά τα ίδια άτομα υπάρχουν και στα ΑΕΙ. Ο σκοπός είναι να έχεις όρεξη για σκληρή δουλειά, φιλοδοξίες και να μη σε παίρνει από κάτω.

Και στο κάτω κάτω μην ξεχνάτε εσείς των ΑΕΙ ένα πράγμα:

 

ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ

ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Στην Ελλάδα είμαστε... Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια)

 

Υ.Γ.3 Όλα τα σχόλια δεκτά αλλά να είναι ουσιώδη. :)

ΤΗΧ!!!

 

 

Πέστα...

 

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια ;)

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το θέμα του αν βρίσκεις δουλειά ή όχι , προσωπικά δουλεύω εδώ και 4 χρόνια χωρίς να έχω κανενός τις πλάτες - και δεν έχω περάσει από μία δουλέιά! Μόλις ακούγανε ΤΕΙ Πληροφορικής παθαίνανε πλάκα! Ας μιλάνε λοιπόν κάποιοι που έχουν επαφή με την αγορά εργασίας. Το ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΖΕΙ περισσότερο από πολλά ΑΕΙ. Δεν ξέρω για άλλα τμήματα ΤΕΙ αλλά για το συγκεκριμένο αξίζει. Προσωπικά όταν έδινα με δέσμες, με τη βαθμολογία που είχα γράψει έμπαινα στο Παν. Αθηνών σε καποια σχολή, αλλά προτίμησα να μην τις δηλώσω και να περάσω ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, το οποίο σημειωτέο έχει βαθμολογία μεγαλύτερη από κάμποσα ΑΕΙ . Αυτό κάτι λέει....
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ctony_a ( 7 Ιούλ. 2004 , 16:21)

 

Τέλος στον φίλο που ξεκίνησε το thread λες, πως άλλιως να λύνεις ασκήσεις μαθηματικών και αλλιώς να προγραμματίζεις. Μα τι λες τώρα έχεις δουλέψει πότέ ακόμη και σε απλή basic? Και το πιο απλο προγραμματάκι χρειάζεται μαθηματικά μέσα. Ξέχνα χωρίς μαθηματικά να γίνεις κάτι μεγάλο στον τομέα που διάλεξες. Ειδικά ο προγραμματισμός νομίζω πως είναι και πιο δύσκολος από μαθηματικά γιατί εκει έχεις κάποια θεωρήματα κάποια εργαλεία και δουλεύεις πάνω σε αυτά. Στον προγραμμάτισμο είσαι εσύ αυτός που δημιουργει τα εργαλεία από το μηδεν άσε που μπαίνουν μέσα και άλλοι παράγοντες στατιστικές φυσική κτλ. Γι αυτό κιόλας αν θυμάσαι απ'τις δέσμες οι σχολές πληροφορικής προέρχοναταν κυρίως από 1η δέσμη και μόνο μια σχολή εφηρμοσμένης πληροφορικής υπήρχε στη 4η

 

 

Αν εχω δουλέψει σε Basic λέει???? Απο 11 χρονών σε εναν υπολογιστή με επεξεργαστή 8086, με DOS, να φτιάχνω προγράμματα σε GWbasic ήμουν!!!!!! αργότερα οταν μεγάλωσα, ασχολήθηκα και με άλλες γλώσσες, και περισσότερο με C++ !!!! Φίλε, ουδέποτε είπα οτι δέν μου αρεσουν τα μαθηματικά, αυτο που θέλω να πώ, και ίσως έχει παρανοηθεί, ειναι οτι, αν μου αρέσουν απλός τα μαθηματικα, για πληροφορική τρελένομε!!!!!

Link to comment
Share on other sites

α και κάτι αλλο, που μου ήρθε πρίν λίγο!

λέω απο τισ πρώτες πρώτες που θα βάλω στο μηχανογραφικο, να έιναι , το ΑΕΙ πληροφορικής , ιονίων νήσων, που είναι και καινούργιο, και μπορει να πάει ΄κάπου εκεί κοντα¨!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν όσο βοηθήσατε, βοηθήσατε!!! αύριο καταθέτω μηχανογραφικό!!! ελπίζω να μην κάνω καμια βλακεία της στιγμης!!! μπορει να ξαναελένξω και αύρι το πρωί το thread ,για τυχον απαντήσεις, μέσο wap!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...