Jump to content

menes

Members
  • Δημοσιεύσεις

    508
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

1 Follower

About menes

  • Ημ. Γέννησης 21/07/1973

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

menes's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. 0patch για όποιον από ανάγκη ή επιλογή έχει μείνει σε παλιότερα windows και καθάρισε. https://0patch.com/patches.html 25 ευρώπουλα/υπολογιστή το χρόνο
  2. Δεν το λες και νέο, το καθυστερημένο security του Μαρτίου είναι. Ακόμα και η Γερμανία που παίρνει πρώτη τα updates το πήρε αρχές Απριλίου και σχεδόν αμέσως μέτα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. (Εμένα η έκδοση είναι Ελβετίας και το update ήρθε στις 06/04) Ανάθεμα και αν έχω καταλάβει αν υπάρχει λογική σειρά και ποια είναι στην έκδοση των updates. Συνήθως πρώτη τα παίρνει η Γερμανία αλλά του Μαρτίου πρώτα το πήρε η Αμερική. Η σειρά των Ευρωπαϊκών χωρών δεν έχει καμία συνοχή, άλλοτε παίρνω το SW στις αρχές (λίγο μετά τη Γερμανία), άλλοτε αφού το έχουν πάρει οι μισές ευρωπαικές χώρες και άλλοτε τελευταίος και καταϊδρωμένος.
  3. Δεν έχω ιδέα. Αν κατάλαβα καλά από το reddit μάλλον η αρχική έκδοση του OneUI 2.5 δεν περιελάμβανε το security update του Οκτωβρίου αν και το about λέει άλλα. Ποιος ξέρει; Πάντως το αρχικό OTA ήταν ~800 Mb ενώ το δεύτερο είναι σημαντικά μικρότερο, γύρω στα 150 Mb
  4. Δοκίμασα το wireless DEX και παίζει μια χαρά. Όταν τρέχει το wireless DEX σου δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσεις την οθόνη του Note σαν track pad.
  5. Σωστός, το πρώτο πράγμα που έφτιαξα ήταν το home up ώστε να εμφανίζω μόνο αυτά τα apps που θέλω στην κοινοποίηση. Ομοίως έχουν ενεργοποιηθεί οι επιλογές στο pentastic (good lock module) που χρειάζονται one ui 2.5 Εντωμεταξύ το good lock ενεργοποιήθηκε σε κάμποσες ευρωπαϊκές χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα, οπότε nice lock και άγιος ο Θεός. Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω γιατί η Samsung δεν το δίνει σε όλο τον κόσμο αλλά σε μερικές χώρες.
  6. Για όποιον θέλει να κάνει sideload το OTA Package for OXM Group CSC Απλά το σώζετε στην SD card ως update.zip και το κάνετε update από το recovery mode ή το κάνετε sideload με adb. Εγώ το έκανα το πρωί με την πρώτη μέθοδο, πήρε γύρω στα 10 λεπτά. Η νέα έκδοση φέρνει τα παρακάτω καλούδια: Wireless DEX (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, δεν έχω κατάλληλη τηλεόραση) Live Caption (μόνο αγγλικά προς το παρόν) Gestures for third party launchers (δεν το έχω δοκιμάσει καθότι δεν έχω third party launcher) Keyboard Split when on landscape (δεν το έχω δοκιμάσει, προτιμώ το gboard) Video Pro Mode, Video Pro Mode Histogram, 24 FPS on 4K and 1080p SOS Messaging every 30min if location changes (i really don't know WTF is this)
  7. Σήμερα το πρωί, στα ξαφνικά, τα modules task manager και sound assistant του good lock (nice lock paid για την ακρίβεια) σταμάτησαν να δουλεύουν. Τι restart, τι clear data, έκανα τίποτα. Τα απεγκατέστησα και τα έκανα εκ νέου install και άρχισαν να δουλεύουν κανονικά. Άβυσσος... Εντωμεταξύ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο διάολο η Samsung έχει κλειδωμένο το goodock σε regions, what the flying **** and why?
  8. https://pasteboard.co/IZzbOTN.jpg Sorry, δεν μπορώ να ανεβάσω εικόνα, μου λέει ότι ξεπερνάει το quota παρόλο που είναι πολύ μικρότερη από 1 mb Δεν εμφανίζεται αυτό το μενού εδώ (android 10)
  9. Ούτε σε εμένα ούτε στη γυναίκα μου ήρθε. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται οτι το τηλέφωνό μου είναι σε γερμανικό CSC?
  10. Ούτε σε εμένα ήρθε η ειδοποίηση (Cosmote). Χρησιμοποιούσα ωστόσο άλλο messaging app που απ' ότι είδα δεν υποστηρίζει alerts (αν είναι δυνατόν!!!) οπότε γύρισα πάλι στο μαμίσιο της Samsung. Πήρα και το 13888 για να το ρωτήσω και εκεί μου είπαν ότι δεν είχα ενεργοποιημένο κάτι (112? δε θυμάμαι ακριβώς) και μου το ενεργοποίησαν. Δεν ξέρω αν όντως ήταν αυτός ο λόγος που δεν πήρα το alert... Θα δούμε στο επόμενο, όταν και αν υπάρξει.
  11. Η samsung βγάζει ένα σκασμό συσκευές. Αυτό έχει ένα καλό και ένα κακό: Το καλό είναι ότι έχει ποιοτικές συσκευές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, το κακό είναι ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί/δεν θέλει/δεν τη συμφέρει να τις υποστηρίζει όλες. Αυτό παίρνει μπάλα και τις ναυαρχίδες των 1000+ ευρώ και όσο ο κόσμος τρέχει να τις αγοράσει από την πρώτη μέρα τόσο θα συνεχίζει να το κάνει. Ένας τρόπος τιμωρίας υπάρχει: το πορτοφόλι του καταναλωτή αλλά το εν λόγω πορτοφόλι όχι απλά δεν καταδικάζει τις πρακτικές αυτές, αντιθέτως η πραγματικότητα δείχνει ότι τις επικροτεί. Καταναλωτισμός λέγεται το φαινόμενο. Αγόρασα προχθές το Note 9 των 512 Gb στην τιμή των 650 ευρώ (σχεδόν στη μισή της αρχικής του τιμής το 2018) γνωρίζοντας ότι: 1. Παίρνω μια συσκευή η οποία θα έχει ουσιαστική υποστήριξη για ένα πεντάμηνο ακόμα. 2. Αν δεν προκύψει κάποιο ατύχημα η επόμενη συσκευή θα αγοραστεί μετά από τουλάχιστον 3 χρόνια. 3. Παίρνω αυτό που πληρώνω σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς (το αν όντως αξίζει να δώσει ο οποιοσδήποτε 650 ευρώ για ένα τηλέφωνο είναι άλλη μεγάλη συζήτηση) 4. Είμαι εξίσου θύμα του δικού μου καταναλωτισμού γιατί αγόρασα το Note 9 ενώ το προηγούμενο τηλέφωνό μου (Samsung A8, 2018) δουλεύει μια χαρά. Ναι, το Note 9 μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα και γελάω σα χαζός τις τελευταίες δύο μέρες που παίζω και ασχολούμαι με αυτό αλλά στην πραγματικότητα στις βασικές ανάγκες (τηλέφωνο, sms, browsing όταν δεν είμαι σπίτι) το A8 με εξυπηρετούσε μια χαρά, όπως με εξυπηρετεί μια χαρά για browsing/διάβασμα e-book το Sony Z3 tablet που έχω και το οποίο ακόμα χρησιμοποιώ.
  12. Καλημέρα, Μόλις παρέλαβα το τηλέφωνο, αυτή τη στιγμή κάνει το πρώτο του Update, εικάζω σε Android 10 Καλώς σας βρήκα και επίσημα :)
  13. Για όποιον ενδιαφέρεται και αν προλάβει: Υπάρχει σήμερα σε σκρουτζομάγαζο το Galaxy Note 9 4G 512GB Dual-Sim Midnight Black EU στα 657€ (η επόμενη φθηνότερη τιμή είναι 100€ ευρώ πάνω) Μόλις το τσίμπησα και ελπίζω να μη μου κάνουν καμιά λαχτάρα με μη διαθεσιμότητα...
  14. Δύο update σε δύο μέρες... το ένα ήταν ~350 Mb, security level 1 April με διορθώσεις στην κάμερα και το άλλο ~250 Mb, την επόμενη μέρα με security level 1 May χωρίς άλλες επιπλέον πληροφορίες.
  15. Χθες το βράδυ μου ήρθε security αναβάθμιση σε April 1 2019 (αν θυμάμαι καλά ~317 Mb). Δεν βρήκα κάποια δραματική βελτίωση να σας πω την αμαρτία μου, το τηλέφωνο πήγαινε και πηγαίνει πολύ καλά παρόλο που κάποια πράγματα στην Pie μου σπάνε τα νεύρα.
×
×
  • Create New...