Jump to content

[Nexus 4] Διαθεσιμότητα και αγορά

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εταιρικό ή ΑΦΜ ελευθερου επαγγελματία χρειαζέσαι αρκεί να έχει δηλωθει ότι κάνει ενδοακοινοτικές παραδόσεις & αποκτήσεις.

Εύθυμη σε παρακαλώ δώσε info πως αγοραζεις με κοινοτικό ΑΦΜ απο handtec, είδα οτι πρέπει και καλά να το βάλεις στην εγγραφή αλλά δε βρήκα κάτι, στραβομαρα μου.. :)

Αν σου είναι εύκολο φίλε πες εδώ ή στείλε ένα pm αν δεν επιτρέπεται... :)

Δεν είναι δικό μου το ΑΦΜ για να ξέρω επακριβώς αλλά πρέπει να έχει δηλωθεί στην εφορία για ενδοκοινοτικες συναλλαγές ή να χρησιμοποιειται αντίστοιχα για εισαγωγες/εξαγωγές... Τώρα αν έχουν γίνει όλα αυτά έχει κουτάκι στη παραγγελία στο handtec όπου το γράφεις και αν είναι valid; απροχώρητο η παραγγελία και το τελικό ποσό πληρωμής είναι αντίστοιχα χωρίς τον αναλογουντα ΦΠΑ.. Δεν ξέρω και πολλά παραπάνω, οι λογιστές το 'χουν καλύτερα :p

Το έχω ναι, μαζί με ένα ολοκαίνουργιο white Veer:lol::p

αυτα ειναι....

jtheogr ευχαριστω!!!!!!!

το bumper ζυγιζει 20gr...

αρα παμε στα 150?

χμμμμ

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Φιλε μου πηρα προχθες τηλεφωνο στην LG και μου ειπαν οτι καλυπτουν με εγγυηση μονο οσα προιοντα τα έχει εισαγαγει επισημα η LG στην Ελλαδα... Ετσι μου ειπαν επισημα... ετσι λεω...!! (Το ρωτησα για να ειμαι σιγουρος επειδη ειχα βρει ακρη για να μου το φερουν απο εξωτερικο)

Είναι απλά τα πράγματα φίλε. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή, όλα τα προϊόντα που εισάγονται και διακινούνται στα κράτη-μέλη της ΕΕ, καλύπτονται από 2ετη πανευρωπαική εγγύηση. Απαρέγκλιτη προϋπόθεση αυτό που αγόρασες να προοριζόταν για την εκάστοτε (εθνική) αγορά από όπου το απέκτησες. Ένα κινητό που δεν εισάγεται στην χώρα σου, δεν δύναται, όπως αντιλαμβάνεσαι να καλύπτεται από την οικεία αντιπροσωπεία με αυτή την εγγύση. Η εγγύηση θα προσφέρεται από την αντιπροσωπία της χώρα εισαγωγής του καθώς και οποιασδήποτε άλλης χώρας αυτό εισάγεται.

Edited by Feregorn

Δεν είναι δικό μου το ΑΦΜ για να ξέρω επακριβώς αλλά πρέπει να έχει δηλωθεί στην εφορία για ενδοκοινοτικες συναλλαγές ή να χρησιμοποιειται αντίστοιχα για εισαγωγες/εξαγωγές... Τώρα αν έχουν γίνει όλα αυτά έχει κουτάκι στη παραγγελία στο handtec όπου το γράφεις και αν είναι valid; απροχώρητο η παραγγελία και το τελικό ποσό πληρωμής είναι αντίστοιχα χωρίς τον αναλογουντα ΦΠΑ.. Δεν ξέρω και πολλά παραπάνω, οι λογιστές το 'χουν καλύτερα :p

ναι τη διαδικασια ηθελα στο handtec, εχω ξανα αγορασει απο expansys, αλλα στο handtec δεν εβρισκα την επιλογη. θα το δω, ευχαριστω :)

Σχετικά με την εγγύηση είχα στείλει mail στην ελληνική LG:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4370126#post4370126

είναι το Post 278 στο thread [Προς Κυκλοφορία] Google Nexus 4.

Ενδεχομένως να άλλαξε κάτι μέχρι σήμερα. Πάντως είναι χαζό άλλα να λένε στον έναν και άλλα στον άλλο.

ναι τη διαδικασια ηθελα στο handtec, εχω ξανα αγορασει απο expansys, αλλα στο handtec δεν εβρισκα την επιλογη. θα το δω, ευχαριστω :)

Είναι παναπλο, προχώρα μια παραγγελία και θα το δεις αμέσως :)

Και συνεχιζεται η καταθεση διαφορετικων αποψεων.Φυσικα θα εκτιμουσα την αποψη καποιου φιλου που εχει αγορασει lg εκτος Ελλαδας(εντος ΕΕ) και να χρειαστηκε service στην Ελλαδα.Ο φιλος πιο πανω δουλευε στη motorola λεει αλλο πραγμα,στον Ευθυμη ειπαν αλλο και ο Δημητρης λεει οτι η lg Ιταλιας δεν καλυπτει και ο φιλος που πηρε mail απο lg συμφωνει με Δημητρη.Για να μην παρεξηγηθω απλα μαζεψα λιγο τις εμπειριες σας.

Ειλικρινα τι στο φουτσο ισχυει?Ελπιζω να καταλαβαινετε οτι ειναι πολυ σοβαρο θεμα.Δεν θα ειναι και πολυ ευχαριστη εμπειρια boxing και φτου πισω στη handtec

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Είναι απλά τα πράγματα φίλε. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή, όλα τα προϊόντα που εισάγονται και διακινούνται στα κράτη-μέλη της ΕΕ, καλύπτονται από 2ετη πανευρωπαική εγγύηση. Απαρέγκλιτη προϋπόθεση αυτό που αγόρασες να προοριζόταν για την εκάστοτε (εθνική) αγορά από όπου το απέκτησες. Ένα κινητό που δεν εισάγεται στην χώρα σου, δεν δύναται, όπως αντιλαμβάνεσαι να καλύπτεται από την οικεία αντιπροσωπεία με αυτή την εγγύση. Η εγγύηση θα προσφέρεται από την αντιπροσωπία της χώρα εισαγωγής του καθώς και οποιασδήποτε άλλης χώρας αυτό εισάγεται.

Θέλω να πιστεύω πως διάβασες αυτό που έγραψα έτσι.. Και όπως έγραψα το έχω ζήσει διότι για 2 χρόνια ήταν η δουλειά μου αυτή.. Αν άλλαξε κάτι απο το 2009 τότε άλλη ιστορία.

Το δικό μου πάντως, αγορασμένο από το Play store UK, έχω συμβιβαστεί με το γεγονός του ότι εγγύηση έχω 1 χρόνο και μόνο στο service UK.

Edited by Vercetti13

Σχετικά με την εγγύηση είχα στείλει mail στην ελληνική LG:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4370126#post4370126

είναι το Post 278 στο thread [Προς Κυκλοφορία] Google Nexus 4.

Ενδεχομένως να άλλαξε κάτι μέχρι σήμερα. Πάντως είναι χαζό άλλα να λένε στον έναν και άλλα στον άλλο.

Από το ποστ σου τότε, συγκρατώ μόνο αυτό:

"Οι όροι που αποτελούν την εγγύηση μας διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο (Ν.2251/94) που εναρμονίζεται με την Κοινοτική Οδηγία 199/44/ΕΚ"

Με απλά λόγια, (εναρμονίζεται), αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός κανόνας είναι ίδιος με τον ευρωπαϊκό κανόνα! Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην ΕΕ (πρώην ΕΚ), δεν νοείται να υπάρχουν 2 κανόνες, ένας εθνικός και ένας ευρωπαϊκός για τη ρύθμιση του ίδιου θέματος. Εφόσον έχει αναγνωριστεί και υπογραφεί από το έτερο συμβαλλόμενο μέρος μια κοινοτική οδηγία, ένας κανόνας δικαίου, οφείλει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο και να εφαρμοστεί. Δεν υπάρχουν μα/μου/σου/του! Τους αναφέρεις αυτό ακριβώς, αν το έχουν ξεχάσει!

Και ξαναλέω, πριν από μερικές μόλις ημέρες επειδή πούλησα το RAZR μου και το παιδί που το πήρε ήθελε να μάθει για την εγγύηση επικοινώνησα με έναν φίλο μου που εξακολουθεί να δουλεύει στην Motorola UK και μου είπε ξακάθαρα πως επειδή το RAZR μου ήταν αγορασμένο από UK στην Ελλάδα ΔΕΝ είχα εγγύηση. Δεν νομιζω πως η Motorola UK/FR/DE να έχουν διαφορετική πολιτική από την LG, ειδικά στο θέμα των mobile συσκευών. Και ας μην ξεχνάμε πως η Motorola Mobility είναι πλέον Google owned...

Και ξαναλέω, πριν από μερικές μόλις ημέρες επειδή πούλησα το RAZR μου και το παιδί που το πήρε ήθελε να μάθει για την εγγύηση επικοινώνησα με έναν φίλο μου που εξακολουθεί να δουλεύει στην Motorola UK και μου είπε ξακάθαρα πως επειδή το RAZR μου ήταν αγορασμένο από UK στην Ελλάδα ΔΕΝ είχα εγγύηση. Δεν νομιζω πως η Motorola UK/FR/DE να έχουν διαφορετική πολιτική από την LG, ειδικά στο θέμα των mobile συσκευών. Και ας μην ξεχνάμε πως η Motorola Mobility είναι πλέον Google owned...

Πρέπει να καταλάβουμε κάτι και να λήξει το θέμα...

Ο καθένας στην Ελλάδα λέει ότι θέλει!!!! Δε σημαίνει ότι ισχύει κι όλας !!!

Οι νόμοι υπάρχουν γιαυτό το λόγο γραμμένοι... Του πας το νόμο ή αν έχεις έναν φίλο δικηγόρο τους παίρνει ένα τηλέφωνο και να δούμε μετά αν θα το πάρουν με εγγυηση ή όχι..

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Πρέπει να καταλάβουμε κάτι και να λήξει το θέμα...

Ο καθένας στην Ελλάδα λέει ότι θέλει!!!! Δε σημαίνει ότι ισχύει κι όλας !!!

Οι νόμοι υπάρχουν γιαυτό το λόγο γραμμένοι... Του πας το νόμο ή αν έχεις έναν φίλο δικηγόρο τους παίρνει ένα τηλέφωνο και να δούμε μετά αν θα το πάρουν με εγγυηση ή όχι..

Τζιζους, αι γκιβ απ, οποιος κατάλαβε πρειζ του λορντ κατάλαβε.. Δεν λέω απλά, ΔΟΥΛΕΥΑ στην Motorola.. doing doing doing!

Πάντως εμένα το service της LG με εξέπληξε θετικά όταν 2 μόνο μέρες πριν λήξη η 3έτης εγγύηση του πάνελ 22' τις LG που είχα πάρει με 1 turbo x τους πήρα για πλάκα τηλέφωνο και αμέσως σε 2 μέρες είχα άλλη οθόνη πιο καινούρια βεβαίως γιατί δεν έβγαινε η ίδια την οποία μου την έστειλαν σπίτι χωρίς να πληρώσω μία για τίποτα!!

Ενώ στο πλαίσιο που είχα πάρει πρώτα μου έλεγαν έχει λήξη η εγγύηση!

Βεβαίως δεν ήταν τηλέφωνο αλλά άψογη εξυπηρέτηση,και με 2 τηλέφωνα LG που έχω πάρει(το 1 μάλιστα 2 φορές κλασικά)έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος απ'τη ποιότητα τους σε αντίθεση με ταυupdate τους βεβαίως!

Όποτε δε περιμένω ιδιαίτερα προβλήματα με το νέο nexus εκτός ίσως απο τίποτα παιδικές αστοχίες στις πρώτες παρτίδες.

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Τζιζους, αι γκιβ απ, οποιος κατάλαβε πρειζ του λορντ κατάλαβε.. Δεν λέω απλά, ΔΟΥΛΕΥΑ στην Motorola.. doing doing doing!

Πρώτον είπες ότι δούλευες το 2008...αρκετά έτη πίσω νομίζω...

Δεύτερον, αν ο νόμος αυτός ίσχυε και τότε, το ότι είχες μάθει να λειτουργείς παράνομα μέσω της εταιρίας, that's your problem... Χοπ γιου γκέγκε, που θα έλεγες κι εσύ...

Θα φέρω κι ένα παράδειγμα μήπως γίνω πιο κατανοητός...

Δουλεύω σε μια εταιρεία που δε δέχεται να δίνει πιστωτικό με κάρτα αλλαγής. Αυτό ξέρουν οι πωλητές, αυτό λένε και κάνουν... Όμως είναι παρανομο και οποίος τους τη λέει, αναλαμβάνει ο υπεύθυνος που φυσικά δίνει το πιστωτικο.... That's all...

Edited by elthis

Follow me on XDA

Πρώτον είπες ότι δούλευες το 2008...αρκετά έτη πίσω νομίζω...

Δεύτερον, αν ο νόμος αυτός ίσχυε και τότε, το ότι είχες μάθει να λειτουργείς παράνομα μέσω της εταιρίας, that's your problem... Χοπ γιου γκέγκε, που θα έλεγες κι εσύ...

Θα φέρω κι ένα παράδειγμα μήπως γίνω πιο κατανοητός...

Δουλεύω σε μια εταιρεία που δε δέχεται να δίνει πιστωτικό με κάρτα αλλαγής. Αυτό ξέρουν οι πωλητές, αυτό λένε και κάνουν... Όμως είναι παρανομο και οποίος τους τη λέει, αναλαμβάνει ο υπεύθυνος που φυσικά δίνει το πιστωτικο.... That's all...

Ξέρεις πόες φορές είχα πάρε δώσε με το ΙΝΚΑ και το αντίστοιχο ΙΝΚΑ της Αγγλίας? Τεσπα, εγώ είπα τι ξέρω και τι έζησα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, δεν ήμουν υπαλληλάκος (όχι πως έχει σημασία), 2 χρόνια train έκανα (μεταξύ άλλων) σε όλα τα πιτσιλωτά φακοδομούρικα Αγγλάκια οπότε αναγκαστικά είχα μάθει πολλά πράγματα που αφορούσαν διεργασίες.

Όπως προείπα και μακάρι να βγω ψεύτης, όσα N4 αγοράστηκαν από ξένα Play stores ΔΕΝ θα έχουν εγγύηση εδώ.. αυτό πιστεύω. Ειδικά οι Άγγλοι είναι πολύ δυσκίλιοι και δύσκολα βγάζεις άκρη αλλά ας ώψεται η τίμή δέλεαρ που είχε στο play store UK.

θα δώσω ένα παράδειγμα για το οποίο είμαι 100% σίγουρος μιας και χρειάστηκα την εγγύηση σε ένα νόκια Ν79τηλέφωνο, αγορασμένο απο γερμανία και tmobile branded όταν έπαθε ένα πρόβλημα το πήγα σε νόκια club στην Ελλάδα και μου διορθώσανε το πρόβλημα το οποίο υπήρχε στην πλακέτα με αντικατάσταση της πλακέτας.. συγκεκριμένα τότε το νόκια club μου είπε ότι η εγγύηση ισχύει κανονικότατα στο hardware αλλά όχι στο software της συσκευής και αν ήθελα με 15 ευρώ μου το κάνανε και "ελληνικό"... η εγγύηση είναι πανευρωπαϊκή, αυτό είναι νόμος δεν το λέω εγώ... αν το έχεις πάρει απο Αμερική πχ, τότε εγγύηση δεν..

Δεν μπορώ να σου πω τι πραγματικά σου είπαν... Δε το επιτρέπει ο χώρος....

Υπάρχουν νόμοι πάνω σε αυτό το θέμα που καμιά LG δε μπορεί να αλλάξει και να κάνει τα δικά της.

Αν μια συσκευή αγοραστεί από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, η εγγύηση της ισχύει σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης!!!

Αν δε ξέρουν τι τους γίνεται στην ελληνική αντιπροσωπία, θα πρέπει μάλλον να τους πάρουμε να τους το θυμήσου...

Ηλία ισχύει αυτο που λέει το παιδί.

Μέχρι να το κάνουν επίσημα εισαγωγή δεν το αναλαμβάνουν και δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει γιατι δεν εχουν τα εργαλεία software που απαιτούνται για οποιαδήποτε επισκευή.

Μου έτυχε με το Nexus S amoled. Επειδή ομως ειχαν αρχίσει να εισάγουν το LCD, μετα απο μεγάλη πίεση δέχθηκαν αλλα μου ειπαν οτι αν χρειαστεί να περάσουν ξανά την rom θα μου βάλουν του δικου τους μοντελου.

Αν γίνει λοιπον με κάποιο τρόπο επίσημη εισαγωγή θα αποκτήσει κανονικα εγγύηση εδω.

Μην τα βάζετε με τα καταστήματα που δεν το φέρνουν η που αν το φερουν θα το πωλούν ακριβότερα. Δεν μιλω για τους παροχους γιατι αυτοί ξέρουμε τι κάνουν.

Εδω στην Αίγυπτο που ειναι μεγάλη αγορά αφου εχει 20 εκατομμύρια με πολυ υψηλό βιοτικό επίπεδο, δεν εφεραν ποτε το Nexus 7.

Εχω γνωριστεί μ ενα διευθυντή του μεγαλύτερου εισαγωγέα κινητών και μου εξηγησε οτι αν το φέρουν η θα πρέπει να μπαίνουν μέσα η να το δίνουν αρκετά ακριβότερα με κίνδυνο δυσφήμησης. Είναι λέει περίπου σαν να αγοράζεις χονδρική στην τιμη που ο κατασκευαστής πουλάει στα δικά του μαγαζιά λιανικη.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μέχρι να το κάνουν επίσημα εισαγωγή δεν το αναλαμβάνουν και δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει γιατι δεν εχουν τα εργαλεία software που απαιτούνται για οποιαδήποτε επισκευή.

Μου έτυχε με το Nexus S amoled. Επειδή ομως ειχαν αρχίσει να εισάγουν το LCD, μετα απο μεγάλη πίεση δέχθηκαν αλλα μου ειπαν οτι αν χρειαστεί να περάσουν ξανά την rom θα μου βάλουν του δικου τους μοντελου.

Αν γίνει λοιπον με κάποιο τρόπο επίσημη εισαγωγή θα αποκτήσει κανονικα εγγύηση εδω.

Κωστα αυτο το γνωριζουμε και ειναι απολυτα λογικο.Εδω γραφτηκαν καποιες αποψεις οτι ακομα και μετα την επισημη εισαγωγη η lg δεν θα υποστηριζει τα τηλεφωνα που δεν εχει εισαγει αυτη.

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Μην τα βάζετε με τα καταστήματα που δεν το φέρνουν η που αν το φερουν θα το πωλούν ακριβότερα. Δεν μιλω για τους παροχους γιατι αυτοί ξέρουμε τι κάνουν.

Νομίζω ότι οι παραπάνω απόψεις είναι αν καλύπτεται γενικά με εγγύηση μια συσκευή της LG απο την Ε.Ε. ενώ κυκλοφορεί ήδη Ελλάδα.

Εδω στην Αίγυπτο που ειναι μεγάλη αγορά αφου εχει 20 εκατομμύρια με πολυ υψηλό βιοτικό επίπεδο, δεν εφεραν ποτε το Nexus 7.

Εχω γνωριστεί μ ενα διευθυντή του μεγαλύτερου εισαγωγέα κινητών και μου εξηγησε οτι αν το φέρουν η θα πρέπει να μπαίνουν μέσα η να το δίνουν αρκετά ακριβότερα με κίνδυνο δυσφήμησης. Είναι λέει περίπου σαν να αγοράζεις χονδρική στην τιμη που ο κατασκευαστής πουλάει στα δικά του μαγαζιά λιανικη.

Κωστα αυτο το γνωριζουμε και ειναι απολυτα λογικο.Εδω γραφτηκαν καποιες αποψεις οτι ακομα και μετα την επισημη εισαγωγη η lg δεν θα υποστηριζει τα τηλεφωνα που δεν εχει εισαγει αυτη.

Κώστα, για αυτό που λέει ο Αργύρης μιλάμε...Στο να μη καλύπτεται ενώ δεν έχει εισαχθεί, έχει μια λογική, μιας και δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ανταλλακτικά ή/και η τεχνογνωσία.

Follow me on XDA

Πότε κυκλοφορεί επίσημα ρε παιδιά?

Εχει ηδη κυκλοφορισει σε αλλες χωρες.Τωρα αν εννοεις για Ελλαδα δεν ξερουμε στανταρ ποτε...

Σε άλλο ελληνικό site γράφτηκε πως το LG Nexus 4 αναμένεται στην χώρα μας τον Ιανουάριο.

καλά κρασιά...

Δες την θετικη πλευρα(αμα υπαρχει :p).Μεχρι τοτε πιθανον θα εχουμε ηδη μαθει τα τυχον του προβληματα και θα εχουμε δει και ακουσει πιο ολοκληρωμενα reviews...!

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

• The title was changed to [Nexus 4] Διαθεσιμότητα και αγορά