Jump to content

Η άποψη σας: Ποιας εταιρείας τα «ηνία» θα θέλατε να αναλάβετε;


DJDB
 Κοινοποίηση

Τα ηνία ποιας εταιρείας θα θέλατε να είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε;  

466 members have voted

  1. 1. Τα ηνία ποιας εταιρείας θα θέλατε να είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε;

    • Apple
      83
    • RIM
      16
    • Samsung
      52
    • Nokia
      112
    • HTC
      22
    • Google
      78
    • Sony
      29
    • Microsoft
      32
    • Άλλη
      31
    • ΔΓ/ΔΑ
      11


Recommended Posts

Ξημερώματα Παρασκευής και άλλη μια δημοσκόπηση του myphone.gr είναι εδώ για να ζητήσει την γνώμη σας επί ενός συγκεκριμένου θέματος. Αυτήν την φορά δεν θα μιλήσουμε για κάποια συσκευή, ούτε για κάποια συγκεκριμένη εταιρεία. Σήμερα, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Έτσι, σας καλούμε για μια ημέρα (ή και για όσο χρειαστείτε) να «μπείτε» στο κουστούμι και στα… παπούτσια του CEO (Chief Executive Office - Διευθύνων Σύμβουλος) κάποιας γνωστής εταιρείας που ασχολείται (και) με τον χώρο του mobility και της κινητής τηλεφωνίας και, αφού μας πείτε ποια είναι αυτή η εταιρεία, να μας αναφέρετε τι θα κάνατε διαφορετικό στην φίρμα αυτήν.

 

Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, τα φώτα της δημοσιότητας έχουν «πέσει» σε πολλούς διευθύνοντες συμβούλους γνωστών εταιρειών. Είτε επρόκειτο για τον Steve Jobs της Apple (και σήμερα τον Tim Cook), είτε για τον Steve Ballmer της Microsoft, είτε για τον Stephen Elop της Nokia, οι χρήστες έχουν φανεί άλλες φορές ευχαριστημένοι και άλλες φορές επικριτικοί προς τις αποφάσεις και τις στρατηγικές κινήσεις του CEO της εκάστοτε εταιρείας. Σειρά σας λοιπόν!

 

Αποφασίστε το όνομα ποιας εταιρείας γράφει έξω από το (φανταστικό) γραφείο σας - με άλλα λόγια, ποιας εταιρείας το «πηδάλιο» θα θέλατε να είχατε την δυνατότητα να αναλάβετε - και πείτε μας ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας προς την προσωπική - αλλά και πάνω από όλα εταιρική – δόξα και θετική πορεία στην αγορά!

 

Και φυσικά προσοχή, δεν ψηφίζουμε την αγαπημένη μας εταιρεία/αυτήν που προτιμούμε για αγορές αλλά αυτήν που θα θέλαμε να καθοδηγήσουμε προς την επιτυχία.

Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προσωπικά, αν και θα προτιμούσα να βρίσκομαι στο τιμόνι κάποιας μικρής κατασκευάστριας, ψήφισα την Google. Και αυτό γιατί έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τα κονδύλια και την δυνατότητα να πάει το πράγματα ένα βήμα πιο μπροστά. Ως εκ τούτου, θα διαχειριζόμουν και το θέμα με την Motorola λίγο διαφορετικά (πιθανότατα δεν θα προτιμούσα την Motorola αλλά θα κοιτούσα για κάποιο πιο μεγάλο deal). Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται της RIM γιατί έχει πιάσει τόσο πάτο με τις αρχαιολογίες που πουλάει για συσκευές, που ότι λάθος και να έκανα δε θα φαινόταν...
http://s4.postimg.org/kul22odml/420x150.jpg
Link to comment
Share on other sites

H Microstoft ενώ αναφέρεται στο κείμενο απουσιάζει από τη δημοσκόπηση. Ακόμα υπάρχουν και άλλοι παίχτες όπως η facebook που θα μπορούσε να μετατρέψει το social network σε operating system και να βγάλει δικό της κινητό/tablet συμβατό με όλα τα apps του facebook με κάποιον τρόπο. :)

 

Τώρα για την Apple

 

Το S3 μίνι μου φέρνει την απορία: Γιατί η Apple δεν προσθέτει στο ήδη έξοχο ipod touch, δυνατότητα κλήσεων και να το κοστολογήσει 70 ευρώ περισσότερα δηλαδή στην ίδια τιμή με το s3 μίνι. Θα εξαφάνιζε μια ολόκληρη κατηγορία τηλεφώνων. :(. Το ίδιο θα συνέβαινε ακόμα και αν είχε οθόνη 3,5 ιντσών.

 

Μόνο μειονέκτημα: α) το brand iphone δεν θα είχε το κοινωνικό στάτους του κινητού των 700 ευρώ και οι πωλήσεις του ακριβού iphone θα υπέφερε.

 

Ακόμα θα προχωρούσα στην εξής φοβερή καινοτομία: Το iphone 6 θα ήταν το πρώτο smartphone της Apple με ραδιόφωνο να ακούς στο δρόμο.

 

Το ipod nano θα γινόταν ξανά ρολόι, πιο όμορφο και πιο κομψό, συνδεόταν με το iphone μέσω κάποιου ασύρματου πρωτοκόλλου και θα εμφάνιζε push notifications, μηνύματα ενώ θα είχε τη δυνατότητα να κάνει wireless syncing ή να κάνει stream τραγούδια από "cloud"...

 

To ipad θα γινόταν πιο ελαφρύ, θα αποκτούσε ενσωματωμένη βάση stand πιο κομψή από το surface και το smart cover θα γινόταν και ενσύρματο/ασύρματο keyboard σαν το surface.

 

Ακόμα θα μείωνα τις τιμές σε όλες τις γραμμές προϊόντων ελπίζοντας οι απώλειες να αντισταθμιστούν από τις αυξημένες πωλήσεις.

 

:) αυτά.

Edited by Luci
Link to comment
Share on other sites

Στην google.

Γιατί είναι μια από της εταιρίες που έχουν πολύ μέλλον. Αφού και εγώ σαν χρήστης δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς youtube,google search,Map,κλπ.

Link to comment
Share on other sites

H Microstoft ενώ αναφέρεται στο κείμενο απουσιάζει από τη δημοσκόπηση.

 

Προστέθηκε και η Microsoft λοιπόν στην θέση της Motorola (αν και υπήρχε και η επιλογή "Άλλη") η οποία δεν είχε ψήφους (κάθε poll έχει minimun δέκα επιλογές, οπότε κάποια έπρεπε να βγει). Εάν έχεις ψηφίσει κάτι άλλο και επιθυμείς να αλλάξεις την ψήφο σου, με ενημερώνεις :).

Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

Της applle.

Να οργανωσω ενα τεραστιο χαπενινγκ δηλωνοντας την ενσωματωση της στην samsung......οπου θα γινω υποδιευθυντης :lol:

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Link to comment
Share on other sites

Της S O N Y !!

Με σκοπό να γίνει ο άρχοντας του παιχνιδιού!! Να γίνει το *MADE IN JAPAN* το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό των συσκευών της.

(πως λέμε "βλέπεις νίκας είναι καλό"---> Βλέπεις SONY;; Είναι καλό!)

Ζωγραφίζω πουλιά και περιμένω να κελαηδήσουν..
Link to comment
Share on other sites

Της Νokia για να απολύσω όλο το management team που πήρε τις αποφάσεις που πήρε και την έφερε εδώ που την έφερε :mad:

Α! και για να βγάλω το επόμενο Nexus made by Nokia ;)

Link to comment
Share on other sites

εταιρεία πρέπει νά θεωρηθεί και αυτή με πολύ μεγάλη κίνηση κεφαλαίων!!!

πρώτες 40 ημέρες και μόνο αυτές και αφιλοκερδώς ... και θα σου έλεγα εγώ πως εστρωναν τα πάντα !!!

Link to comment
Share on other sites

Στη Nokia θα επέλεγα να βρεθώ ως πρόεδρος, κάνοντας τα εξής:

 

- Eπαναφορά του Symbian, αλλά ανανεωμένου σημαντικά για να είναι και πάλι ανταγωνιστικό

- Bελτίωση της σειράς Lumia για να μπορεί να αποφέρει πωλήσεις

- ''Στροφή'' προς κάτι νέο σε OS, αποκλειστικά by Nokia και

- Aλλαγή τιμολογιακής πολιτικής με χαμηλότερες τιμές

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

τη sony γιατί τελευταία με τα νέα της smartphone έχει δείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει πολύ περισσότερο από τους άλλους
Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο να αναλάβω τα ηνία μιας εταιρίας που πάει μια χαρά (Google, Apple, Samsung);

Θα ήθελα μια εταιρία που έχει χάσει τον προσανατολισμό της αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τη σώσω. Και αυτή είναι η Nokia.

H HTC και η RIM δε σώζονται, οπότε δε με ενδιαφέρουν, ενώ όσον αφορά τη Sony, δεν κολλάω με την κουλτούρα της.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Tης apple....Να βγάζω ότι θέλω και να λέω εγώ τι είναι το σωστό. Σε περίπτωση λάθους θα λέω ότι φταίνε οι πελάτες και αυτοί θα κάνουν 15 μετάνοιες για να εξιλεωθούν στα μάτια μου....

 

Πάντως πιστεύω ότι η πιο εύκολη εταιρία για να αναλάβεις και να γίνεις 1ος είναι η lg. Υποκειμενικά οι συσκευές της είναι και όμορφες και καλοφτιαγμένες. Σε hw δεν υστερούν...Άρα μια σωστή υποστήριξη και βλέπεις τους άλλους να αρχίζουν να σφίγγονται....

Link to comment
Share on other sites

NOKIA, για να βγάλει κατευθείαν android premium γραμμή, με pureview.

 

Να δεις μετά αλλαγή στα fiscal results.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

της μηλοεταιριας φυσικα,εχει το πιο πιστο "προβατο" κοινο απο ολες τις αλλες εταιριες.:lol::lol::lol:

Σοβαρα τωρα η μηλωεταιρια με κινησεις που τις βλεπει και ενα μωρο παιδι θα μπορουσε να κυριαρχησει .

 

1 Οπως ειπε ενας φιλος πριν,το ipod να παιρνει τηλεφωνο ,αρα μια 2η λυση για οσους πουλανε παρθενιες ,νεφρα ,συκωτια κτλ για το αποκτησουν ,να εχουν κατι πιο φτηνο που θα μπορουσαν να το αποκτησουν,αρα περισοτεροι πελατες.

2. πτωση τιμων 30% σε ολα τις τα προιοντα ,με ενα 4s 16gb στα 450 και το 4 στα 300 θα μπορουσε να το παρει και ενας που εχει android για δευτερο και να δοκιμασει την πλατφορμα .

3.μειωση της αισθησης του χρηστη οτι νοικιαζει την συσκευη του απο την μηλοεταιρια,με λιγα λογια ,μειωση τωω κλειδωματων και τον κοληματων του jobs ,open source prevails ,και οποιος εχει αμφιβολιες ας διαβασει για την μαχη pc vs mac στις δεκαετιες 80-90 που λιγο ελειψε να κλεισει την apple.

θα σκοτωνα για να εχω το marketting department της apple:lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι θα έκανα αποστολή αυτοκτονίας... HP για να σώσω τη Palm. Ή έστω το WebOS. Θα έβγαζα ναυαρχίδα εντός των επόμενου έτους με WebOS. Θα είχα στα σκαριά μια συσκευή μεσαίας κατηγορίας, και θα έκανα επιθετική προώθηση, ούτως ώστε να φέρω κόσμο να αγοράσει.

 

Δεν θα καθυστερούσα επ ουδενί λόγω τη διάθεσή της στην παγκόσμια αγορά, και θα εμπλούτιζα τα διαθέσιμα κανάλια διανομής των συσκευών. Παράλληλα θα προσπαθούσα να προσελκύσω developers ούτως ώστε να είχα μια καλή, σχετικά, βάση εφαρμογών.

Edited by BestMan

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

nokia. πρωτη κινηση σε τιμη κοστους ολα τα λουμια.2 σπασιμο της συμφωνιας με μαικροσοφτ η δανειο(15)δις € για να συνεχισει η συμφωνια,μεταφορα ολης της παραγωγης στην ελλαδα, και μαλιστα σε νησια του αιγαιου, 4smartphone τον χρονο ενα με win ενα με webos τα ακριβα. 2 μεχρι 150ε με symbian τα ποιο φθηνα. και 2-3 τηλεφωνα μεχρι 20ε για τον απλο κοσμο. στο κρατος μονο 2% φορο για να κρατησω της θεσεις εργασιας τα πρωτα (5) χρονια και αφου οι μοναδες παραγωγης θα γινουν σε αγωνες γραμες δεν θα ειναι αγωνες και ετσι τι κρατος θα εχει διπλο οφελος.αυτα.
Link to comment
Share on other sites

nokia. πρωτη κινηση σε τιμη κοστους ολα τα λουμια.2 σπασιμο της συμφωνιας με μαικροσοφτ η δανειο(15)δις € για να συνεχισει η συμφωνια,μεταφορα ολης της παραγωγης στην ελλαδα, και μαλιστα σε νησια του αιγαιου, 4smartphone τον χρονο ενα με win ενα με webos τα ακριβα. 2 μεχρι 150ε με symbian τα ποιο φθηνα. και 2-3 τηλεφωνα μεχρι 20ε για τον απλο κοσμο. στο κρατος μονο 2% φορο για να κρατησω της θεσεις εργασιας τα πρωτα (5) χρονια και αφου οι μοναδες παραγωγης θα γινουν σε αγωνες γραμες δεν θα ειναι αγωνες και ετσι τι κρατος θα εχει διπλο οφελος.αυτα.

 

Παράλληλα κλείνεις και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στην Φινλανδία και τους δείχνεις τι εστί βερύκοκο καταβαραθρόνωντας το ΑΕΠ τους xaxaxaxaxaxaxaxa

Edited by enigma84
Link to comment
Share on other sites

Της Apple γιατί με το δρόμο που έχει πάρει, θα φτάσει εκεί που ήταν στο τέλος των 90's. Και δεν είναι εδώ πλέον ο Jobs για να την αναστήσει!!!
Link to comment
Share on other sites

Λίγο offtopic σαν εταιρεία, αλλα θα ήθελα να έχω την Bang & Olufsen.

Όπου και θα ξαναδημιουργουσα το κομμάτι των κινητών τηλεφώνων χωρίς συνεργασίες αλλα καθαρά ανεξάρτητο.

Και, φυσικά θα έφτιαχνα λογισμικό (boOS) να είναι πλήρως συμβατό με όλες τις υπόλοιπες συσκευές που έχει η εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

της μηλοεταιριας φυσικα,εχει το πιο πιστο "προβατο" κοινο απο ολες τις αλλες εταιριες.:lol::lol::lol:

Σοβαρα τωρα η μηλωεταιρια με κινησεις που τις βλεπει και ενα μωρο παιδι θα μπορουσε να κυριαρχησει .

 

1 Οπως ειπε ενας φιλος πριν,το ipod να παιρνει τηλεφωνο ,αρα μια 2η λυση για οσους πουλανε παρθενιες ,νεφρα ,συκωτια κτλ για το αποκτησουν ,να εχουν κατι πιο φτηνο που θα μπορουσαν να το αποκτησουν,αρα περισοτεροι πελατες.

2. πτωση τιμων 30% σε ολα τις τα προιοντα ,με ενα 4s 16gb στα 450 και το 4 στα 300 θα μπορουσε να το παρει και ενας που εχει android για δευτερο και να δοκιμασει την πλατφορμα .

3.μειωση της αισθησης του χρηστη οτι νοικιαζει την συσκευη του απο την μηλοεταιρια,με λιγα λογια ,μειωση τωω κλειδωματων και τον κοληματων του jobs ,open source prevails ,και οποιος εχει αμφιβολιες ας διαβασει για την μαχη pc vs mac στις δεκαετιες 80-90 που λιγο ελειψε να κλεισει την apple.

θα σκοτωνα για να εχω το marketting department της apple:lol::lol:

 

εστω και 1 να εκανες απο ολα αυτα θα την ειχες χαντακωσει στο υπογραφω

iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...