Jump to content

Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Demon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κανεις, ή σχεδον κανεις? Οι γονεις, συγγενεις, κυρα-κατινες που ανοικουν, στο κανεις? Οποτε, σχεδον κανεις. ;)

Το οτι στην Ελλάδα το τι θα σπουδάσει το παιδί και τι επάγγελμα θα ακολουθήσει είναι οικογενειακή υπόθεση αυτό είναι το μόνο σίγουρο :lol:

Απλά έτσι όπως το έθεσε ο beast666 δεν μπορείς να πείς στον άλλο δεν πέρασες κάπου,γίνε εργάτης.Αλλωστε εκτός από τα εθνικά μας σύνδρομα υπάρχουν και άλλοι λόγοι που όλοι θέλουν να αποκτήσουν πτυχίο.

.

• Απαντήσεις 525
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ωραία φίλε μου σωστά τα λές.δεν θές να αντιπαρατεθείς μαζί μου,μου βάζεις και την ταμπελίτσα της εμπάθειας και στο τέλος πετάς και το ωραίο -κανένας του πεταμού -όπως εσύ.

για δική σου πληροφόρηση τέλειωσα ελληνικό πανεπιστήμιο (πειραιάς ) και μεταπτυχιακό (ολλανδία), αφού φοίτησα ανεπιτυχώς σε τει και αγγλία.και τώρα είμαι στο δεύτερο master πάλι πειραιάς.

αν χαρακτηρίζομαι εγώ του πεταμού εσύ τι είσαι δηλαδή??

Στέκομαι μόνον εδώ διότι όπως προείπα η συζήτηση αυτή είναι ένας φαύλος κύκλος και ο καθένας ας έχει την άποψή του.

Διάβασε μόνο παρακάτω τι έγραψα ακριβώς. Μήπως κατάλαβες κάτι λάθος; :mad:

(μην έρθει στο μυαλό σου κανένα του πεταμού όπως εσύ ήθελες να παρουσιάσεις αυτό που πήγες για 6 μήνες, χωρίς να θέλω να πιστέψω ότι ήταν έτσι όπως το περιέγραψες)

Συμπέρασμα; Του πεταμού ήταν το πανεπιστήμιο (όπως περιγράφτηκε δηλαδή) και όχι εσύ. Ούτε καν πως σε λένε δεν ξέρω, όπως κι εσύ άλλωστε...

κανένας δεν είπε οτι κινδυνεύει είτε το ένα πτυχίο ή το άλλο.

όλα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να παράγουν επιστήμονες.

το θέμα είναι ο ανταγωνισμός που δημιουργείται.η ελλάδα είναι ήδη μια κορεσμένη χώρα όσον αφορά τους επιστήμονες.

η γνώμη μου είναι όποιος δεν περνάει σε ελληνικά αει να γίνει εργατικό δυναμικό.εκεί πονά η ελλάδα.

δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι επιστήμονες.

Αν και σε αυτό που λες δεν είναι δυνατόν να διαφωνήσω, αν και μπαίνουμε σε άλλα χωράφια με αυτό το θέμα, μην τον σκέφτεσαι μόνο επαγγελματικά.

Ουκ ολίγοι είναι αυτοί που βάζουν πάνω απ' όλα και το προσωπικό/πνευματικό επίπεδο. Ακόμα πιο πάνω και από το επαγγελματικό.

Που μπορώ να βρω τα τηλέφωνα του παραρτήματος του Cyprus College στην Ελλάδα; Στο site δεν αναφέρει τίποτα.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Λοιπον επειδη θιγομαι θα απαντησω λεγοντας οτι πολλοι θελουν να βγαινουν εργατες επειδη δεν περασαν σε καποιο ΑΕΙ.Ε λοιπον ειτε το θελουν καποιοι ειτε οχι οσοι μπορουν να πληρωσουν για διδακτρα σιγουρα εχουν περισσοτερες ευκαιριες για Πανεπιστημιακη Εκπαιδευση-εξαλλου ολα τα υλικα αγαθα θελουν λεφτα και ναι το παραδεχτηκα οτι μπορει να μην ειναι δυσκολο να παρεις Αγγλικο Πτυχιο ομως δεν παυει σε καμμια περιπτωση να ειναι πτυχιο με παγκοσμια αναγνωριση.

Οσο για τα ΙΕΚ ειδικα το Ελληνοβρετανικο ειναι επισημα αναγνωρισμενο απο το Πανεπιστημιο της Ουαλιας ως κολλεγιο του.Το συγκεκριμενο Βρετανικο Πανεπιστημιο εχει 50 κολλεγια σε ολο τον κοσμο με συνεργασιες και ειναι το δευτερο σε μεγεθος και ηταν ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΚΥΡΟΣ.

Σε οτι αφορα τωρα τις σπουδες το καθενος εγω ειμαι τελειοφοιτος και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος και απο το κολλεγιο και απο το Πανεπιστημιο και απο την φιλοσοφια του Βρετανικου Συστηματος.Αν σε καποιους δεν αρεσει η Βρετανικη Φιλοσοφια λυπουμαστε αλλα δεν μπορουμε να τους ικανοποιησουμε ολους.Το σιγουρο ειναι οτι καθε χρονο ολο και πιο πολλοι πηγαινουν σε Αγγλια και σε κολλεγια εδω.Επισης ειμαστε πρωτοι σε φοιτητικη μεταστανευση.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Ρε fcuking beast κούλαρε να πούμε. Ο Demon μίλησε πολύ προσεχτικά, κατά την άποψή μου σωστά, και δε σε πρόσβαλε καθόλου. Από την άλλη εσύ άλλα αντί άλλων κατάλαβες ...

Τι να τα κάνεις τα 100 πτυχία αν δεν μπορείς να καταλάβεις 2 αράδες απλά ελληνικά; :X

Να βάλω κι ένα disclaimer για το που έχω κάνει πανεπιστήμιο για να γλυτώσω την επίθεση; ;) :w00t:

[...] μπορει να μην ειναι δυσκολο να παρεις Αγγλικο Πτυχιο ομως δεν παυει σε καμμια περιπτωση να ειναι πτυχιο με παγκοσμια αναγνωριση [..]

Δεν ειναι δυσκολο να παρεις Αγγλικο πτυχιο, αλλα ουτε και δυσκολο να παρεις Ελληνικο πτυχιο:

Στην Αγγλια, μπορεις να παρεις πτυχιο στο Computers Games Art απο το Teesside, αλλα και Philosophy, Politics & Economics απο το Oxford.

Στην Ελλαδα, μπορεις να παρεις πτυχιο Ιχθυοκαλλιεργειας απο το Μεσολογγι, αλλα και Νομικης απο την Αθηνα.

Ο καθενας ειναι ελευθερος να αποφασισει τι πτυχιο θελει και απο ποιο πανεπιστημιο το θελει - η αγορα χρειαζεται τοσο τον ιχθυοκαλλιεργητη οσο και τον δικηγορο (μαλλον πιο πολυ τον πρωτο χρειαζεται...)

Λοιπον επειδη θιγομαι θα απαντησω λεγοντας οτι πολλοι θελουν να βγαινουν εργατες επειδη δεν περασαν σε καποιο ΑΕΙ.Ε λοιπον ειτε το θελουν καποιοι ειτε οχι οσοι μπορουν να πληρωσουν για διδακτρα σιγουρα εχουν περισσοτερες ευκαιριες για Πανεπιστημιακη Εκπαιδευση-εξαλλου ολα τα υλικα αγαθα θελουν λεφτα και ναι το παραδεχτηκα οτι μπορει να μην ειναι δυσκολο να παρεις Αγγλικο Πτυχιο ομως δεν παυει σε καμμια περιπτωση να ειναι πτυχιο με παγκοσμια αναγνωριση.

Οσο για τα ΙΕΚ ειδικα το Ελληνοβρετανικο ειναι επισημα αναγνωρισμενο απο το Πανεπιστημιο της Ουαλιας ως κολλεγιο του.Το συγκεκριμενο Βρετανικο Πανεπιστημιο εχει 50 κολλεγια σε ολο τον κοσμο με συνεργασιες και ειναι το δευτερο σε μεγεθος και ηταν ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΚΥΡΟΣ.

Σε οτι αφορα τωρα τις σπουδες το καθενος εγω ειμαι τελειοφοιτος και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος και απο το κολλεγιο και απο το Πανεπιστημιο και απο την φιλοσοφια του Βρετανικου Συστηματος.Αν σε καποιους δεν αρεσει η Βρετανικη Φιλοσοφια λυπουμαστε αλλα δεν μπορουμε να τους ικανοποιησουμε ολους.Το σιγουρο ειναι οτι καθε χρονο ολο και πιο πολλοι πηγαινουν σε Αγγλια και σε κολλεγια εδω.Επισης ειμαστε πρωτοι σε φοιτητικη μεταστανευση.

Το πού θα απασχοληθούν όμως όλοι αυτοί οι πτυχιούχοι και "πτυχιούχοι" δεν έδωσες κάποια απάντηση.Οταν η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τους ήδη υπάρχοντες πτυχιούχους τι θα συμβεί αν σε αυτούς προστεθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Οσον αφορά το θέμα των χρημάτων και της εξαγοράς των πτυχίων.Ναι αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε,τη διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας.Για να μην καταντήσει και το πτυχίο μόνο για έχοντες.

Και το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους και ειδικά αυτούς που θυμήθηκαν κατόπιν εορτής οτι δυστυχώς υπάρχει και η παπαγαλία στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

.

Το πού θα απασχοληθούν όμως όλοι αυτοί οι πτυχιούχοι και "πτυχιούχοι" δεν έδωσες κάποια απάντηση.Οταν η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τους ήδη υπάρχοντες πτυχιούχους τι θα συμβεί αν σε αυτούς προστεθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Μα αυτό, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορεί να αποτραπεί. Κι αν ακόμα υποθέσουμε ότι το κράτος προσπαθεί να "αποτρέψει" τη δημιουργία επιπλέον πτυχιούχων απαγορεύοντας τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, τόσες χιλιάδες παιδιών που φεύγουν στο εξωτερικό επιστρέφουν πάλι εδώ, οπότε "πληθώρα" πτυχιούχων έχουμε ούτως ή άλλως.

Ούτε μπορείς να απαγορέψεις στον άλλον να πάει να σπουδάσει. Οπότε, πως μπορεί να αποτραπεί αυτό που αναφέρεις;

Δυστυχώς δεν μπορεί.

Ναι υπαρχουν πολλα Αγγλικα Πανεπιστημια.Σε καθε περιπτωση ομως οι βασεις εισαγωγης ειναι μικροτερες απο οτι ειναι να σπουδασεις σε Ελληνικο ΑΕΙ στην ιδια ειδικοτητα.

Για το θεμα της απασχολησης εγω δεν θα παραιτηθω του δικαιωματος μου να παρω πτυχιο οπως κανενας νομιζω θα σταματησει την προσπαθεια του για ενα Βρετανικο Πτυχιο μονο και μονο επειδη δεν περασε σε Ελληνικο ΑΕΙ.

Για τις ανισοτητες τι να κανουμε δυστυχως σε αυτη την ζωη.Εδω μεγαλωσαν οι κοινωνικες ανισοτητες με το Ευρω σε καθε Ελληνα στα Ιδιωτικα Πανεπιστημια θα κολλησουμε?

Μην ξεχναμε επισης οτι πολλοι σπουδαζουν επαρχια και αυτοι πληρωνουν για την εκπαιδευση τους αφου ναι μεν η φοιτηση ειναι δωρεαν πλην ομως πληρωνεις για το κοστος ζωης εκει.

Πολλοι μπορουν να δωσουν εστω απο το υστερημα τους η απο τους κοπους μιας ζωης για να παρουν ενα πτυχιο τα παιδια τους.Αλλα και να εχει καποιος καποια λεφτα δεν ειναι αρνητικο αλλα με τα λεφτα μπορεις να εχεις ευκολιες και ανεσεις.Με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να υπαρχουν Ιδιωτικα σχολεια.Δεν αποτελει επιχειρημα οτι με τα ιδιωτικα Πανεπιστημια αυξανονται οι ανισοτητες καθως παντου σε οτι και να κανεις π.χ. στην υγεια η στην διατροφη η στην ενδυση δημιουργουνται ανισοτητες.Επισης μην ξεχναμε οτι υπαρχουν κανονικα ταξεις διεθνους απολυτηριου αναγνωρισμενες απο την Πολιτεια και οι κατοχοι του διεθνους απολυτηριου μπορουν να μπουν στα καλυτερα Ευρωπαικα και Αμερικανικα Πανεπιστημια.Δεν ειναι αυτο ανισοτητα?Θελω να πω οτι μην τα βλεπουμε ολα μονοπλευρα.

Τελος δεν υπαρχουν "πτυχιουχοι".Οι κατοχοι των κολλεγιων αποκτουν επισημους εκπαιδευτικους τιτλους απο το εκπαιδευτικο ιδρυμα που απονεμει το πτυχιο και μην ξεχναμε οτι η Ευρωπαικη Ενωση δινει περιθωριο 20 μηνων σε καθε χωρα να αναγνωρισει τα κολλεγια των Ευρωπαικων Πανεπιστημιων.Γιατι σε τελικη αναλυση το Πανεπιστημιο της Ουαλιας αναγνωριζει διαφορους εκπαιδευτικους οργανισμους ως κολλεγια του χωρις να ειναι απαραιτητο να ειναι αυτονομος εκπαιδευτικος φορεας.

P800

Μα αυτό, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορεί να αποτραπεί. Κι αν ακόμα υποθέσουμε ότι το κράτος προσπαθεί να "αποτρέψει" τη δημιουργία επιπλέον πτυχιούχων απαγορεύοντας τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, τόσες χιλιάδες παιδιών που φεύγουν στο εξωτερικό επιστρέφουν πάλι εδώ, οπότε "πληθώρα" πτυχιούχων έχουμε ούτως ή άλλως.

Ούτε μπορείς να απαγορέψεις στον άλλον να πάει να σπουδάσει. Οπότε, πως μπορεί να αποτραπεί αυτό που αναφέρεις;

Δυστυχώς δεν μπορεί.

Δεν διαφωνώ ως προς αυτό.Αλλωστε εγώ έγραψα παραπάνω οτι δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιον το τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν καταφέρει να εισαχθεί σε κάποιο Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι.

Μπορείς όμως να αποτρέψεις ,έστω και προσωρινά,την επιδείνωση του προβλήματος εμποδίζοντας τις αλχημείες ορισμένων που προσπαθούν να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια από το παράθυρο.Το ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει την ίδρυση και λειτουργία στην Ελλάδα ιδιωτικών πανεπιστημίων και συνεπώς το να ιδρύεις πανεπιστήμιο και να δίνεις πτυχία μέσω...Βρετανίας αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος και της ελληνικής νομοθεσίας.

Μην ξεχνάς επίσης οτι τα διάφορα Ι.Ε.Κ υπάγονται στο υπουργείο εμπορίου και όχι στο υπουργείο παιδείας.Κατα συνέπεια,ποιός ελέγχει το επίπεδο σπουδών;Στα βρετανικά πανεπιστήμια που εδρεύουν στη Βρετανία (γιατί φτάσαμε στο σημείο να δηλώνουμε και το αυτονόητο) το βρετανικό υπουργείο παιδείας διασφαλίζει οτι το επίπεδο σπουδών είναι το κατάλληλο.Αμφιβάλω όμως εαν γίνεται κάτι ανάλογο και για τα διάφορα παραρτήματα που λειτουργούν στην Ελλάδα.

.

Μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα ενος Αγγλικου Πανεπιστημιου που εδιωξε, προσεξε, εδιωξε οχι ξαναεκανε τη χρονια, επειδη χρωστουσε 1-2-3 μαθηματα για 1η φορα? Εγω σου λεω κανενα. Αλλο αν χρωστουσε 2-3 μαθηματα, εκανε ξανα τη χρονια και παλι τα εχασε. Τοτε ναι τα περισσοτερα Πανεπιστημια σου δινουν ποδι.

Τωρα αυτο που λες περι πραγματικων γνωσεων, πορτοφολιου κλπ δεν νομιζω πως ισχυουν καθως σε οποιο Πανεπιστημιο και να πας τα διδακτρα ειναι ακριβως τα ιδια. Σε αντιθεση βεβαια με τα κολλεγια που ανεφερες που τα διδακτρα διαφερουν, και υπαρχουν επιφυλαξεις για το επιπεδο γνωσεων που προσφερουν.

Καλο ειναι να μην αναπαραγουμε αυτα που ακουσαμε αν δεν τα εχουμε ζησει απο 1ο χερι, εκτος αν τα εχεις ζησει και θα σε παρακαλουσα να τα μοιραστεις μαζι μας.

Απαντάω λίγο εκπρόθεσμα φίλτατε Nrg,

αλλά στο δικό μου πανεπιστήμιο (Lancaster) η συνήθης διαδικασία του πρώτου χρόνου είναι ότι δεν επιτρέπεται να χάσεις ΚΑΝΕΝΑ μάθημα μετά την δεύτερη ευκαιρία (εξετάσεις Ιούνιος = πρώτη, Αύγουστος = δεύτερη), και γίνεσαι exclude αυτομάτως ΕΚΤΟΣ αν παρουσιάσεις σωρεία λόγων που σε οδήγησαν σε αυτή την απόδοση ( ιατρικούς, νομικούς, καταγεγραμμένους οικογενειακούς, οικονομικούς, κτλ) οπότε και χαριστικά σου επιτρέπεται να δώσεις τα μαθήματα τον επόμενο Ιούνιο χωρίς δικαίωμα παρακολούθησης μαθημάτων.

Αν κοπείς και εκεί, έχεις πλέον το exclude στο τσεπάκι...

Αυτό ισχύει, το έχω περάσει και ως προσωπική εμπειρία, και μάλλον είναι αποτέλεσμα του policy τους για να ξεσκαρταρίζουν τους freshers...Ευτυχώς πέρασα αυτό το επικίνδυνο στάδιο (το δεύτερο και τρίτο έτος υπάρχει ένα περιθώριο 2/3 μαθημάτων fail που σου κατεβάζουν το βαθμό πτυχίου, αλλά δεν φεύγεις ΤΟΣΟ εύκολα).

Αυτά :)

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Ξεχναμε το αυτονοητο.Οτι τα ελληνικα κολλεγια δεν λειτουργουν ως ιδιωτικα Πανεπιστημια αλλα ως εμπορικη επιχειρηση.Ασφαλως και δεν μπορει κανεις να κλεισει μια ιδιωτικη επιχειρηση.Ομως για το Πανεπιστημιο του εξωτερικου αποτελει επισημο κολλεγιο του.Σε απαντηση της Ελλαδας στην Ευρωπαικη Ενωση ειπωθηκε πως τα κεντρα ελευθερων σπουδων θα μπορουσαν να γινουν ιδιωτικες επαγγελματικες σχολες κατι που επιτρεπει το Συνταγμα.Δεν υπαρχει καμμια παρατυπια.Λειτουργουν ως εμπορικες επιχειρησεις και δεν ειναι αυτοδυναμα ιδρυματα αρα δεν υφισταται νομικως θεμα ιδιωτικου Πανεπιστημιου καθως δεν απονεμει κανενα τιτλο σπουδων περα απο την βεβαιωση φοιτησης το ιδιωτικο κολλεγιο εδω.

Σε οτι αφορα τον ελεγχο προσφατα ειπωθηκε πως οι διαδικασιες ελεγχου των εξωτερικων προγραμματων ειναι ιδιες με αυτες που γινονται εξω.Αυτο ξεκαθαριζει η επιτροπη ανωτατης εκπαιδευσης της Βρετανιας και το Bac αλλα και το ιδιο το συνεργαζομενο Πανεπιστημιο.

Επισης μην ξεχναμε οτι σε περιπτωση οτι δεν τηρουνται ορισμενες προδιαγραφες αφαιρειται η αδεια διδασκαλιας.

P800

Να πω και κατι αλλο.Το πρωτο ιδιωτικο Πανεπιστημιο στην Ελλαδα ηταν το Αμερικανικο Κολλεγιο Ελλαδας που ηρθε στην Ελλαδα με αιτημα της Ελλαδας.Το οτι καποιοι τωρα λενε οτι πρεπει να κλεισουν οι ιδιωτικες σχολες που σε τελικη αναλυση δεν απονεμουν τα ιδια καποιο επισημο τιτλο.Αυτο δειχνει οτι ορισμενοι φοβουνται τους αποφοιτους των ιδιωτικων Πανεπιστημιων μην τους παρουν τις θεσεις στην αγορα εργασιας.Ε οχι φιλοι μου η αγορα θα μας κρινει ολους και δεν συμφωνω στο να μην υπαρχουν ιδιωτικα Πανεπιστημια εδω γιατι ειναι μια λυση για καποιους που θελουν να σπουδασουν την ειδικοτητα της αρεσκειας τους.Οπως και να εχει υπαρχουν νομικοι τροποι να λειτουργησει ιδιωτικη επιχειρηση που να δινει πτυχια απο το εξωτερικο οπως αυτο συμβαινει και σε αλλες ευρωπαικες χωρες.Τοσα χρονια αν υπηρχε τροπος να κλεισουν τα ιδιωτικα Πανεπιστημια θα κλεινανε.Ομως για να λειτουργουν γυρω στα 15 χρονια τοτε προφανως δεν υπαρχει νομικος λογος αλλά ουτε και η θεληση απο καποια κυβερνηση να τα κλεισει.Τωρα που απο του χρονου θα εχουμε 10.000 αποφοιτους Λυκειου χωρις να μπαινουν καπου θα ηταν καταστρεπτικο για αυτους να μην εχουν δικαιωμα στην μορφωση μονο και μονο για να μην βγαινουν πολλοι πτυχιουχοι.Αυτες ειναι λογικες που εγω δεν συμφωνω γιατι προσβαλει το θεσμο της ιδιωτικης εκπαιδευσης.Οσο για το Συνταγμα επιτρεπει να λειτουργουν Ιδιωτικα ΤΕΙ αν το θελει το υπουργειο παιδειας και αντι να μιλαμε για αναβαθμιση της κολλεγιακης εκπαιδευσης με το να μπουν στο ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα τα κεντρα ελευθερων σπουδων καποιοι θελουν το κλεισιμο τους.

P800

Απαντάω λίγο εκπρόθεσμα φίλτατε Nrg,

αλλά στο δικό μου πανεπιστήμιο (Lancaster) η συνήθης διαδικασία του πρώτου χρόνου είναι ότι δεν επιτρέπεται να χάσεις ΚΑΝΕΝΑ μάθημα μετά την δεύτερη ευκαιρία (εξετάσεις Ιούνιος = πρώτη, Αύγουστος = δεύτερη), και γίνεσαι exclude αυτομάτως ΕΚΤΟΣ αν παρουσιάσεις σωρεία λόγων που σε οδήγησαν σε αυτή την απόδοση ( ιατρικούς, νομικούς, καταγεγραμμένους οικογενειακούς, οικονομικούς, κτλ) οπότε και χαριστικά σου επιτρέπεται να δώσεις τα μαθήματα τον επόμενο Ιούνιο χωρίς δικαίωμα παρακολούθησης μαθημάτων.

Αν κοπείς και εκεί, έχεις πλέον το exclude στο τσεπάκι...

Αυτό ισχύει, το έχω περάσει και ως προσωπική εμπειρία, και μάλλον είναι αποτέλεσμα του policy τους για να ξεσκαρταρίζουν τους freshers...Ευτυχώς πέρασα αυτό το επικίνδυνο στάδιο (το δεύτερο και τρίτο έτος υπάρχει ένα περιθώριο 2/3 μαθημάτων fail που σου κατεβάζουν το βαθμό πτυχίου, αλλά δεν φεύγεις ΤΟΣΟ εύκολα).

Αυτά :)

Το δικο σου Πανεπιστημιο ειναι αρκετα αυστηρο στους πρωτοετης.Στο Πορτστσμουθ μπορουσες να μεταφερεις ενα μαθημα για το επομενο ετος η αν ειχες λογους υγειας η αλλους σοβαρους λογους που τους ειχε αποδεχτει το Πανεπιστημιο μπορουσες να μπεις στο επομενο stage μεχρι 60 credits(μεχρι 6 μαθηματα αν ειναι 10 διδακτικες μοναδες το καθενα).

P800

Το δικο σου Πανεπιστημιο ειναι αρκετα αυστηρο στους πρωτοετης.Στο Πορτστσμουθ μπορουσες να μεταφερεις ενα μαθημα για το επομενο ετος η αν ειχες λογους υγειας η αλλους σοβαρους λογους που τους ειχε αποδεχτει το Πανεπιστημιο μπορουσες να μπεις στο επομενο stage μεχρι 60 credits(μεχρι 6 μαθηματα αν ειναι 10 διδακτικες μοναδες το καθενα).

Το 2ο που λες δεν ισχυει. Ειναι υπερβολικα πολλα τα 60credits trail.

Το 2ο που λες δεν ισχυει. Ειναι υπερβολικα πολλα τα 60credits trail.

το ειχα διαβασει απο οδηγιες του γραμματεα του Πανεπιστημιου του Πορτσμουθ στην ιστοσελιδα του Πανεπιστημιου προπερσι.Επισης αυτο γινεται μονο αν κανεις αιτηση και εγκριθει απο το Πανεπιστημιο επειτα απο σχετικο Συμβουλιο ειδικα για οσους εχουν σοβαρους λογους που εμειναν πισω και απετυχαν.Ελεγε χαρακτηριστικα covered by ECF up to 60 credits.

Για το θεμα των καλων Πανεπιστημιων δινω ως παραδειγμα το bangor που στην πληροφορικη ειναι αξιοπιστο και ως κανονα εχει τον περιορισμο των 5 ετων εκτος ειδικων περιπτωσεων.Επισης στο εν λογω Πανεπιστημιο στην πληροφορικη μπορεις να δωσεις μεχρι 8 μαθηματα επαναληπτικες αν εχεις μεσο ορο τουλαχιστον 25%.

P800

το ειχα διαβασει απο οδηγιες του γραμματεα του Πανεπιστημιου του Πορτσμουθ στην ιστοσελιδα του Πανεπιστημιου προπερσι.Επισης αυτο γινεται μονο αν κανεις αιτηση και εγκριθει απο το Πανεπιστημιο επειτα απο σχετικο Συμβουλιο ειδικα για οσους εχουν σοβαρους λογους που εμειναν πισω και απετυχαν.Ελεγε χαρακτηριστικα covered by ECF up to 60 credits.

Για το θεμα των καλων Πανεπιστημιων δινω ως παραδειγμα το bangor που στην πληροφορικη ειναι αξιοπιστο και ως κανονα εχει τον περιορισμο των 5 ετων εκτος ειδικων περιπτωσεων.Επισης στο εν λογω Πανεπιστημιο στην πληροφορικη μπορεις να δωσεις μεχρι 8 μαθηματα επαναληπτικες αν εχεις μεσο ορο τουλαχιστον 25%.

Ενταξει αμα ειναι να κρινουμε το επιπεδο του πανεπιστημιου απο τα ποσα μαθηματα σε αφηνει να δωσεις...

Για το αλλο θεμα, αφου επιμενεις παω πασο. :)

Ενταξει αμα ειναι να κρινουμε το επιπεδο του πανεπιστημιου απο τα ποσα μαθηματα σε αφηνει να δωσεις...

Για το αλλο θεμα, αφου επιμενεις παω πασο. :)

Μαλλον δεν με καταλαβες.Ηθελα να πω οτι ακομα και καλα Πανεπιστημια δινουν την δυνατοτητα να δωσεις μαθηματα σε επαναληπτικες.

Για το αλλο θεμα δεν ξερω αν αλλαξε ο κανονισμος.το ειχα διαβασει παντως απο το σαιτ του Πανεπιστημιου.

P800

Ξεχναμε το αυτονοητο.Οτι τα ελληνικα κολλεγια δεν λειτουργουν ως ιδιωτικα Πανεπιστημια αλλα ως εμπορικη επιχειρηση.Ασφαλως και δεν μπορει κανεις να κλεισει μια ιδιωτικη επιχειρηση.Ομως για το Πανεπιστημιο του εξωτερικου αποτελει επισημο κολλεγιο του.Σε απαντηση της Ελλαδας στην Ευρωπαικη Ενωση ειπωθηκε πως τα κεντρα ελευθερων σπουδων θα μπορουσαν να γινουν ιδιωτικες επαγγελματικες σχολες κατι που επιτρεπει το Συνταγμα.Δεν υπαρχει καμμια παρατυπια.Λειτουργουν ως εμπορικες επιχειρησεις και δεν ειναι αυτοδυναμα ιδρυματα αρα δεν υφισταται νομικως θεμα ιδιωτικου Πανεπιστημιου καθως δεν απονεμει κανενα τιτλο σπουδων περα απο την βεβαιωση φοιτησης το ιδιωτικο κολλεγιο εδω.

Αυτό νομίζω τα λέει όλα :!:

.

προσεξε κατι ομως.Για την ελληνικη νομοθεσια ειναι εμπορικη επιχειρηση.Για το Βρετανικο Πανεπιστημιο ειναι ενα απο τα κολλεγια του.Και για να μην νομιζεις οτι ειναι ελληνικο μονο φαινομενο Βρετανικα Πανεπιστημια συνεργαζονται με διαφορες εμπορικες επιχειρησεις ανα τον κοσμο προσφεροντας εκπαιδευση πανεπιστημιακου επιπεδου.

Θελω να πω οτι ναι μεν νομικως ειναι εμπορικη επιχειρηση πλην ομως για το Βρετανικο Πανεπιστημιο ειναι αναγνωρισμενο κολλεγιο του και ειδικα στην περιπτωση του Πανεπιστημιου της Ουαλιας ειναι τμημα του αφου τα 8 μελη του μαζι με τα 50 πιστοποιημενα κολλεγια ανα τον κοσμο αποτελουν το Πανεπιστημιο της Ουαλιας.

Επιπλεον εχουν πιστοποιηθει πολλα απο τα ελληνικα κολλεγια ως ιδρυματα ικανα να παρεχουν ανωτατη εκπαιδευση απο BAC.

Σε καθε περιπτωση η εκπαιδευση που παρεχεται ελεγχεται και τα γραπτα διορθωνονται και απο εξωτερικο εξεταστη κατι που δεν γινεται στα Ελληνικα ΑΕΙ.

Η κυβερνηση δεν εχει αναγνωρισει τα πτυχια των κολλεγιων επικαλουμενη τον ελεγχο της ποιοτητας και οχι επειδη ειναι εμπορικη επιχειρηση συμφωνα με την κειμενη ελληνικη νομοθεσια.Πρακτικα νομικως δεν μπορει να δωσει τα ιδια δικαιωματα με τον αποφοιτο Ελληνικου ΑΕΙ πλην ομως οποιαδηποτε κυβερνηση μπορει να δωσει επαγγελματικα δικαιωματα.

Απλα εγω ειπα οτι νομικως δεν ειναι σε διαβαθμισμενη εκπαιδευση τα κεντρα ελευθερων σπουδων πλην ομως η κυβερνηση θελει να κανει ελεγχο στα εν λογω ιδρυματα προκειμενου να δωσει επαγγελματικα δικαιωματα.Αρα δεν νομιζω οτι για τα επομενα χρονια θα κλεισουν τα κολλεγια και αν ηθελαν να τα κλεισουν θα το εκαναν πρωτιτερα.

Τελος με νεο νομο αν κανεις τις μισες σπουδες σε αναγνωρισμενο ιδρυμα του εξωτερικου το πτυχιο αναγνωριζεται κανονικα.Ειναι και αυτο ενα παραθυρο για σπουδες 2+2.

P800

Nai re sy, alla to Lancaster einai sovaro uni. Se anti8esi me polla alla.

σοβαρα η αστεια?

Η Ουαλια δηλαδη δεν ειναι σοβαρο Πανεπιστημιο?

P800

Να σημειωσω οτι η δημιουργια των ιδιωτικων ΑΕΙ και το να υπαρχουν Βρετανικα Πανεπιστημια στην Αθηνα ειναι αποτελεσμα της αναγκης των Ελληνων για Πανεπιστημαικη Εκπαιδευση.Σε ορισμενους μπορει να μην φτανουν τα χρηματα για σπουδες στην Αγγλια η αν μπαιναν Αγγλια να μπαιναν σε οχι τοσο καλο ΑΕΙ.Μπορει να μην ειναι ο ιδανικοτερος τροπος να σπουδασεις μεσω κολλεγιου πλην ομως απο την στιγμη που η εκπαιδευση ελεγχεται και το κολλεγιο ειναι αναγνωρισμενο απο το Ξενο Πανεπιστημιο ως μερος του τοτε γιατι η τοση αναστατωση?

Με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να αναγνωριζονται ιδρυματα που προσφερουν Αγγλοφωνες σπουδες και εδρευουν στο Εξωτερικο η να μην αναγνωριζονται Πτυχια απο μη Ευρωπαικες χωρες οπως η Βουλγαρια η τα Σκοπια η τα Τιρανα.

Για αυτο λεω οτι καθενας χαραζει τον δρομο του.Αν παρεις ενα Πτυχιο οι επιχειρησεις μπορει να δουν το βιογραφικο σου και να βρεις καποια δουλεια στο αντικειμενο σου.Αν θα μεινεις στασιμος η αν σε διωξουν θα εξαρταται απο το αν εισαι καλος στην δουλεια σου.Ομως δεν εχει κανενας το δικαιωμα να στερει το δικαιωμα της μορφωσης και της αποκτησης Πανεπιστημιακων πτυχιων σε ατομα που δεν μπηκαν σε Ελληνικα ΑΕΙ/ΤΕΙ η ατομα που δεν τους αρεσε εκει που μπηκαν.Ενα μερος των φοιτητων των κολλεγιων ειναι απο φοιτητες ΤΕΙ.

Διακρινω επισης οτι μια μεριδα των πολιτων αντιδρουν

σε οποιαδηποτε μορφη μη κρατικου αει με αμεσο η εμμεσο τροπο για να μην υπαρχουν ανισοτητες.Ομως ερωτω και για τις Πανελληνιες δεν ειναι καλυτερα προετοιμασμενοι οι μαθητες των μεγαλων ιδιωτικων σχολειων η οι μαθητες του Διεθνες Απολυτηριου ?Επισης το φροντιστηριο ηταν απαραιτητο για πολλα παιδια ανεξαρτητος βαθμολογιας του.Ρωτω γιατι πολλοι νομιζουν οτι το εκπαιδευτικο συστημα ειναι τοσο τελειο ?Πως γινεται ατομα που δεν μπηκαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ η μπηκαν σε ΤΕΙ της πλακας να αποκτουν Ξενα Πανεπιστημιακα Πτυχια με παγκοσμια αναγνωριση και η Ελλαδα να ειναι η μονη που να μην τα αναγνωριζει?Αυτη ειναι η επιβραβευση για καποιους που τους απαξιωσε το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα και τους στερησε ευκαιριες σπουδων και καριερας?

P800

σοβαρα η αστεια?

Η Ουαλια δηλαδη δεν ειναι σοβαρο Πανεπιστημιο?

Mιχάλη μην το παίρνεις προσωπικά. Υπάρχουν καλά, μέτρια και όχι καλά πανεπιστήμια. Το Lancaster είναι από τα καλά (σοβαρά βέβαια). Κάποια άλλα δεν είναι. Δεν αναφερόμουν σε κάποιο συγκεκριμένα.

Για την Ουαλία δεν έχω ακούσει (άλλωστε έχει κάμποσα uni εκεί). Συμβουλέψου τις λίστες :)