Jump to content

iPhone 5

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει κανεις που να βλέπει στην Ελλάδα την ένδειξη LTE στο κινητό του; (Αθηνα/Θεσσαλονικη) ;
Samsung S21 Ultra

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υπάρχει κανεις που να βλέπει στην Ελλάδα την ένδειξη LTE στο κινητό του; (Αθηνα/Θεσσαλονικη) ;

Το LTE δεν υποστηρίζεται ακόμα από το iPhone 5, γιατί από όσο έχω διαβάσει παραμένει απενεργοποιημένο από την Apple. Είχα διαβάσει παλιότερα, ότι πρώτα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των δικτύων LΤΕ των παρόχων από την Apple, δηλαδή ότι θα δουλεύουν 100% με την συσκευή, και μετά θα ενεργοποιήσει το LTE στο iPhone 5. Επίσης για να έχεις LTE θα πρέπει να ενεργοποιήσεις και το αντίστοιχο πρόγραμμα από τον πάροχο, έτσι έχω καταλάβει τουλάχιστον για την Cosmote. Επιπλέον αν μπεις στην cosmote, το ίδιο λογικά ισχύει και για Vodafone / Wind, αναγράφεται ποιες συσκευές υποστηρίζονται και τι προγράμματα υπάρχουν.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

χωρις να ειμαι 100% σιγουρος αλλα νομιζω οτι καπου διαβασα πριν λιγο καιρο οτι γινοταν η αξιολογηση του δικτυου της cosmote απο την apple. δεν εγινε τελικα?
iphone xs max ipad 6th gen

Το LTE δεν υποστηρίζεται ακόμα από το iPhone 5, γιατί από όσο έχω διαβάσει παραμένει απενεργοποιημένο από την Apple. Είχα διαβάσει παλιότερα, ότι πρώτα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των δικτύων LΤΕ των παρόχων από την Apple, δηλαδή ότι θα δουλεύουν 100% με την συσκευή, και μετά θα ενεργοποιήσει το LTE στο iPhone 5. Επίσης για να έχεις LTE θα πρέπει να ενεργοποιήσεις και το αντίστοιχο πρόγραμμα από τον πάροχο, έτσι έχω καταλάβει τουλάχιστον για την Cosmote. Επιπλέον αν μπεις στην cosmote, το ίδιο λογικά ισχύει και για Vodafone / Wind, αναγράφεται ποιες συσκευές υποστηρίζονται και τι προγράμματα υπάρχουν.

Δηλαδή θέλεις να μου πεις πως υπάρχει το hardware και ειναι software locked το τηλεφωνο να μην μπαινει σε LTE δίκτυα στην Ελλάδα, μέχρι η Apple κάνει carrier update? Επίσης, η cosmote βλέπει πρίν καν χρησιμοποιήσω τα data στο τηλέφωνο μου, εαν έχω πρόγραμμα LTE αλλιως θα το «σταματαει» μόνο μεχρι το 3G? (Ειναι τεχνικα αυτο εφικτό) ;

Εαν παω Γερμανια για παραδειγμα, εκει θα μου δειξει LTE ή όχι αραγε;

Samsung S21 Ultra

χωρις να ειμαι 100% σιγουρος αλλα νομιζω οτι καπου διαβασα πριν λιγο καιρο οτι γινοταν η αξιολογηση του δικτυου της cosmote απο την apple. δεν εγινε τελικα?

Δεν ξέρω αν έγινε ή όχι. Αυτό θα πρέπει να μας το πει η Cosmote με κάποια ανακοίνωση της. Για την ώρα στο site της δεν λέει κάτι για LTE και iPhone 5.

Δηλαδή θέλεις να μου πεις πως υπάρχει το hardware και ειναι software locked το τηλεφωνο να μην μπαινει σε LTE δίκτυα στην Ελλάδα, μέχρι η Apple κάνει carrier update? Επίσης, η cosmote βλέπει πρίν καν χρησιμοποιήσω τα data στο τηλέφωνο μου, εαν έχω πρόγραμμα LTE αλλιως θα το «σταματαει» μόνο μεχρι το 3G? (Ειναι τεχνικα αυτο εφικτό) ;

Εαν παω Γερμανια για παραδειγμα, εκει θα μου δειξει LTE ή όχι αραγε;

Έτσι όπως έχω διαβάσει σε μερικά κείμενα αυτό έχω καταλάβει. Αν δεις για παράδειγμα screenshots από iPhone 5 τα οποία δουλεύουν σε δίκτυα LTE της Αμερικής θα δεις ότι στην θέση του διακόπτη 3G, που βρίσκουμε στα δικά μας iPhone 5, εκεί έχουν διακόπτη LTE.

Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο η cosmote αλλά στο site της γράφει ότι:

"Χρειάζομαι διαφορετικές ρυθμίσεις για να συνδεθώ στο 4G δίκτυο;

Για τη πρόσβαση στο νέο δίκτυο δεν χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις στη 4G συσκευή σας. Θα πρέπει όμως στο πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go που διαθέτετε να ενεργοποιηθεί η πρόσβαση στο νέο δίκτυο 4G.Για τη πρόσβαση στο νέο δίκτυο δεν χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις στη 4G συσκευή σας. Θα πρέπει όμως στο πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go που διαθέτετε να ενεργοποιηθεί η πρόσβαση στο νέο δίκτυο 4G."

Όπως επίσης γράφει και το εξής:

"Έχει η COSMOTE οικ. προγράμματα που να είναι κατάλληλα για χρήση με το 4G δίκτυο;

Το νέο δίκτυο COSMOTE 4G διατίθεται για αποστολή και λήψη δεδομένων αρχικά μέσω 4G Tablets και USB Sticks σε συνδρομητές συμβολαίου στο νέο οικονομικό πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go 20GB, ενώ θα προσφέρεται ως διαθέσιμη επιλογή και στα υφιστάμενα οικονομικά προγράμματα COSMOTE Internet On The Go 5GB, 10GB, Student και COSMOTE Internet Any Way 5GB.

Επιπλέον, οι συνδρομητές καρτοκινητής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 4ης γενιάς μέσω της νέας συσκευασίας COSMOTE Internet On The Go με κάρτα-4G Full Pack, όπως επίσης και οι υφιστάμενοι συνδρομητές πακέτων COSMOTE Internet On The Go με κάρτα με την αγορά του κατάλληλου 4G Tablet ή USB Stick, με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική.

Το βασικό είναι ότι από την στιγμή που δεν έχει ενεργοποιηθεί το LTE στο iPhone 5, εφόσον οι πληροφορίες που έχουν γραφτεί είναι σωστές, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την ώρα.

Για ότι έχει σχέση με το LTE της Cosmοte θα το βρεις στο http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T99/section/4G_network

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Eγω στην Αγγλια με Βονταφον βλεπω 3G αντι για LTE. Aπο οτι καταλαβαινω το τηλεφωνο προσαρμοζεται στις ρυθμισεις που περνει απο την σιμ.
Take five..

Εδω και ώρα εχει βγαλει το σημα για την υπηρεσια τοποθεσιας (ενα βελακι, αδειο μεσα του, μονο το περίγραμμα) και δεν φευγει. Εκανα επανεκκίνηση...τιποτα... εκλεισα την υπηρεσια κ την ξανα ανοιξα, παλι τα ιδια...

καμια ιδεα;

Samsung S21 Ultra

καποιος εβαλε ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ θα του ερθει ειδοποιηση

απο το ΕΥΡΕΣΗ ΦΙΛΩΝ.

δες μεσα στο app εκει που λεει -εγω- ποιος σε παρακολουθει .:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

μετα απο 3 βδομαδες με το ασπρο 5αρι και αρκετη χρηση το βρισκω πολυ καλο με μονο μειον που παρατηρησα (μπορει να ηταν τυχαιο) οτι στο χωρο μου που εχω σημα τελειο με ολα τα αλλα κινητα που εχω (i phone4,4ς,galaxys3,htc )kαι δεν πεφτει καθολου η μπαρα στο σημα (παντα στο ιδιο δικτυο) με το 5αρι εχει μια μπαρα λιγοτερο που και που.στα υπολοιπα ειναι τελειο.επεισης λογω του οτι εχω twin sims δηλ 2 καρτες με το ιδιο νουμερο και δεν εχουν ακομα βγαλει μια νανο μια μαικρο σιμ για αυτο,δεν ξερω αν δουλεψω την μια νανο με ανταπτορα αν θα δουλευει οκ ,ειναι αλλησ τεχνολογιασ η απλως πιο μικρη? Edited by STELIOS063

μετα απο 3 βδομαδες με το ασπρο 5αρι και αρκετη χρηση το βρισκω πολυ καλο με μονο μειον που παρατηρησα (μπορει να ηταν τυχαιο) οτι στο χωρο μου που εχω σημα τελειο με ολα τα αλλα κινητα που εχω (i phone4,4ς,galaxys3,htc )kαι δεν πεφτει καθολου η μπαρα στο σημα (παντα στο ιδιο δικτυο) με το 5αρι εχει μια μπαρα λιγοτερο που και που.στα υπολοιπα ειναι τελειο.επεισης λογω του οτι εχω twin sims δηλ 2 καρτες με το ιδιο νουμερο και δεν εχουν ακομα βγαλει μια νανο μια μαικρο σιμ για αυτο,δεν ξερω αν δουλεψω την μια νανο με ανταπτορα αν θα δουλευει οκ ,ειναι αλλησ τεχνολογιασ η απλως πιο μικρη?

Έχω την δεύτερη nano με αντάπτορα σε ένα απλό κινητό Samsung και δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα ως τώρα. Και στο Sensation που την είχα μέχρι να έρθει το 5, το ίδιο. Ίδια τεχνολογία, με λιγότερο (μηδαμινό πια) πλαστικό γύρω γύρω πέρα από το κύκλωμα.

Έχω την δεύτερη nano με αντάπτορα σε ένα απλό κινητό Samsung και δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα ως τώρα. Και στο Sensation που την είχα μέχρι να έρθει το 5, το ίδιο. Ίδια τεχνολογία, με λιγότερο (μηδαμινό πια) πλαστικό γύρω γύρω πέρα από το κύκλωμα.

H nano-sim ειναι και ελαχιστα πιο λεπτη σε σχεση με την μακρο και την κανονικη.

:D

Άρης

Follow me

Και το δικό μου iPhone 5 από Voda αψεγάδιαστο. Σε θήκη κατέληξα στην frost (δεν βγαίνει σε ultra clear όπως η 0.6mm) της ozaki 0.3mm. :)

Καλοδούλευτο!! Εγώ αποφάσισα να μείνω με το 4αρι φέτος τελικά.

· iPod 3gn 15Gb, iPod 5.5gn 30Gb

· iPhone 2G 8Gb, iPhone 3G 16Gb, iPhone 4 16Gb, iPhone 6 64Gb, iPhone 13 Pro 128Gb

· MacBook Pro 15'' (mid '10), MacBook Pro 16'' (late '19)

· Apple Watch Series 7 45mm

· AirPods Pro 2nd Gen

Και το δικό μου iPhone 5 από Voda αψεγάδιαστο. Σε θήκη κατέληξα στην frost (δεν βγαίνει σε ultra clear όπως η 0.6mm) της ozaki 0.3mm. :)

Ποσο καλα το ειδες; :lol: :p

γιατι και εγω ετσι νομιζα αλλα οταν το κοιταξα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ στον ηλιο και σε γωνια... ειχε 1-2 ΨΙΛΑ "στιγματα" :O (σε καμια περιπτωση δεν φαινονται ετσι με την πρωτη) και αλλα 3 που επεσαν στα χερια μου ολο και κατι ειχαν.. δηλαδη δεν ηταν Τ Ε Λ Ε Ι Α

Samsung S21 Ultra

Ποσο καλα το ειδες; :lol: :p

γιατι και εγω ετσι νομιζα αλλα οταν το κοιταξα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ στον ηλιο και σε γωνια... ειχε 1-2 ΨΙΛΑ "στιγματα" :O (σε καμια περιπτωση δεν φαινονται ετσι με την πρωτη) και αλλα 3 που επεσαν στα χερια μου ολο και κατι ειχαν.. δηλαδη δεν ηταν Τ Ε Λ Ε Ι Α

Το τηλέφωνο δεν συστήνεται σε ψυχάκηδες σαν εμένα.

Εγώ τα βάζω κάτω από τη λάμπα και τα εξετάζω όλα τα κινητά μου!!! :p

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Το δικό μου από Voda και άλλα 2 κομμάτια φίλων (λευκο/γερμανία, μαύρο/αμερική) δεν είχαν κανένα σημαδάκι. Αντιθέτως στο 4S είχα βρει 2 μικρά σημαδάκια στο πλάι. Στα Applestore πάντως συνεχίζουν και τα αντικαθιστούν άμεσα. Είναι ευπαθές λόγω αλουμινίου αλλά κερδίζεις σε αντοχή στο πέσιμο, έχεις μικρότερο βάρος/πάχος & αυξημένη στιβαρότητα σε σχέση με το 4. :)

Ναι το θεμα ειναι πως στην Ελλαδα δεν εχει Apple store και οταν τους λες "ειδα ενα μικρο σημαδακι στο ταδε σημειο" σε κοιτανε σαν εξωγήινο και σου λενε "ε και; δεν ειναι τιποτα και ουτε λογος για να αλλαχτει"...
Samsung S21 Ultra

Ναι το θεμα ειναι πως στην Ελλαδα δεν εχει Apple store και οταν τους λες "ειδα ενα μικρο σημαδακι στο ταδε σημειο" σε κοιτανε σαν εξωγήινο και σου λενε "ε και; δεν ειναι τιποτα και ουτε λογος για να αλλαχτει"...

και αν θελεις δηλαδη δεν μπορεις να το επιστρεψεις?

iphone xs max ipad 6th gen

και αν θελεις δηλαδη δεν μπορεις να το επιστρεψεις?

Βασικά, όχι. Και ειδικά για το Iphone από ότι έχω διαβάσει δεν δίνουν ούτε DOA!

Βασικά, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων (γρατζουνιές, μη δυνατότητα επιστροφής, κακό σέρβις στην Ελλάδα) που με απέτρεψαν από την αγορά του 5, αν και προς τα εκεί πήγαινα...

Βασικά, όχι. Και ειδικά για το Iphone από ότι έχω διαβάσει δεν δίνουν ούτε DOA!

Βασικά, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων (γρατζουνιές, μη δυνατότητα επιστροφής, κακό σέρβις στην Ελλάδα) που με απέτρεψαν από την αγορά του 5, αν και προς τα εκεί πήγαινα...

Γιάννη και ο ένας χρόνος εγγύηση είναι αποτρεπτικός. 3 συσκευές μου παρουσίασαν προβλήματα στον δεύτερο χρόνο. Το ipad 2 της αδελφής έβγαλε πρόβλημα πρόσφατα στο μικρόφωνο.

Ακομα δεν εχω καταλάβει πως αποφάσισε η Apple να χρησιμοποιήσει αυτή την επεξεργασία.

Μάλλον σκέφτηκε οτι όλοι τα βάζουν σε θήκη η παμπερ.

Αν είχαν χρησιμοποιήσει σκληρότερο αλουμίνιο με επικάλυψη δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Edited by sakiss
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Γιάννη και ο ένας χρόνος εγγύηση είναι αποτρεπτικός. 3 συσκευές μου παρουσίασαν προβλήματα στον δεύτερο χρόνο. Το ipad 2 της αδελφής έβγαλε πρόβλημα πρόσφατα στο μικρόφωνο.

Ακομα δεν εχω καταλάβει πως αποφάσισε η Apple να χρησιμοποιήσει αυτή την επεξεργασία.

Μάλλον σκέφτηκε οτι όλοι τα βάζουν σε θήκη η παμπερ.

Αν είχαν χρησιμοποιήσει σκληρότερο αλουμίνιο με επικάλυψη δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αλλά τι λεω, αφού σκέφτονται και το σεντ σιγα μην έκαναν κατι τέτοιο.

Όχι Κώστα, ειδικά στα Iphone έχω πειστεί ότι το κάνει επίτηδες η άπλ.

Δεν μπορεί ΟΛΑ τα μοντέλα να γρατζουνιούνται με το παραμικρό! Το 3gs στο ασημί γύρω γύρω από την οθόνη κάνει γρατζουνιές μόνο που το κοιτάς, στο 4 και 4s το αλουμίνιο μιλάμε για πλάκα γρατζουνιέται,(εμένα μου γρατζουνίστηκε μέσα στη θήκη!) το 5 έρχεται έτοιμο, γρατζουνισμένο εργοστασιακά, σε περίπτωση που κάποιος είναι πολύ προσεκτικός.

Παράλληλα όμως, τα Ipads δεν γρατζουνιούνται με τίποτα (που λέει ο λόγος).

Το μίνι μου, έχει το ίδιο design με το μαύρο 5αρι. Αλλά για γρατζουνιά ή ευπάθεια, ούτε λόγος (όχι μόνο στο δικό μου, ποτέ δεν ακούστηκε τίποτα για τα Ipads).

Λοιπόν, το κάνει επίτηδες η άπλ , γιατί από πίσω κρύβεται μια τεράστια βιομηχανία με θήκες ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πάντως τυχαίο δεν είναι, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά.

Εγω περιμενω να παρω σημερα αλλο ενα λευκο 16αρι. Οποτε θα σας ενημερωσω σχετικα. Παντως το πρωτο λευκο 32αρι δεν ειχε κανενα θεμα και τα παει μια χαρα σε ολα του! :)

Παρέλαβα κι άλλο ενα 5αρι χθες λευκο 16αρι. Και πάλι χωρίς το παραμικρό. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Κάπως έτσι κ εγώ....

Περιμένω το επόμενο αφού το 4αρι μου τα καταφέρνει ακόμα :D

· iPod 3gn 15Gb, iPod 5.5gn 30Gb

· iPhone 2G 8Gb, iPhone 3G 16Gb, iPhone 4 16Gb, iPhone 6 64Gb, iPhone 13 Pro 128Gb

· MacBook Pro 15'' (mid '10), MacBook Pro 16'' (late '19)

· Apple Watch Series 7 45mm

· AirPods Pro 2nd Gen

• The title was changed to iPhone 5
  • The topic was unpinned