Jump to content

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100 / P5110)

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα και εμένα,

διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όσα γράφτηκαν εδώ για το συγκεκριμένο tablet το οποίο και σκέφτομαι να αγοράσω.

δυστυχώς σε αυτή φάση δεν μου βγαίνουν τα χρήματα να αγοράσω το 3g - αλλά μόνο το wifi και ήθελα να ρωτήσω αν το wifi μπορεί να δεχτεί το κλασιικό flashaki σύνδεσης στο internet που βγάζουν όλες οι εταιρίες τηλεφωνίας?

Επίσης δεν έχω καταλάβει τι παίζει με το usb?έχει ή δεν έχει? Τι έιναι το USB Connection Kit OTG HOST CABLE που αναφέρεται πιο πάνω?

Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι χαζές αλλά δεν έχω πολύ χρόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να παρακολουθήσω τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Θωμάς

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα και εμένα,

διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όσα γράφτηκαν εδώ για το συγκεκριμένο tablet το οποίο και σκέφτομαι να αγοράσω.

δυστυχώς σε αυτή φάση δεν μου βγαίνουν τα χρήματα να αγοράσω το 3g - αλλά μόνο το wifi και ήθελα να ρωτήσω αν το wifi μπορεί να δεχτεί το κλασιικό flashaki σύνδεσης στο internet που βγάζουν όλες οι εταιρίες τηλεφωνίας?

Επίσης δεν έχω καταλάβει τι παίζει με το usb?έχει ή δεν έχει? Τι έιναι το USB Connection Kit OTG HOST CABLE που αναφέρεται πιο πάνω?

Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι χαζές αλλά δεν έχω πολύ χρόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να παρακολουθήσω τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Θωμάς

Φίλε μου η συσκευή δεν έχει usb θύρα. Όμως μπορείς να αγοράσεις ένα USB Connection Kit OTG HOST CABLE (δεν υπάρχει στην συσκευασία) και να το τοποθετήσεις στην θύρα που είναι για να φορτίζει η συσκευή. Έτσι μπορείς να "βγάλεις" έξοδο για USB, ώστε να βάζεις το usb στικάκι 3g που θα πάρεις από κάποιον πάροχο.

Φίλε μου η συσκευή δεν έχει usb θύρα. Όμως μπορείς να αγοράσεις ένα USB Connection Kit OTG HOST CABLE (δεν υπάρχει στην συσκευασία) και να το τοποθετήσεις στην θύρα που είναι για να φορτίζει η συσκευή. Έτσι μπορείς να "βγάλεις" έξοδο για USB, ώστε να βάζεις το usb στικάκι 3g που θα πάρεις από κάποιον πάροχο.

Αυτο ειναι παρα παρα πολυ ενδιαφερον, ομως υπαρχουν drivers για το στικακι σε android;*

Αυτο ειναι παρα παρα πολυ ενδιαφερον, ομως υπαρχουν drivers για το στικακι σε android;*

Δεν νομίζω να χρειάζονται drivers φίλε μου!!! Δεν στο λέω με σιγουριά επειδή έχω το 3g, αλλά και πάλι δεν νομίζω να χρειάζονται.

Τελικα αν καποιος ετσι απλα συνδεσε στικακι με αυτο το καλωδιο που λετε και εκανε δουλεια, ας μας ενημερωσει...

Αν αραγε χρησιμοποιουσε κανεις ενα usb ανταπτορα θυληκο σε θυληκο πχ http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17666&cat=616&page=1 στο ηδη υπαρχων καλωδιο δεν θα λειτουργουσε ως USB Connection Kit OTG HOST CABLE;

Τελικα αν καποιος ετσι απλα συνδεσε στικακι με αυτο το καλωδιο που λετε και εκανε δουλεια, ας μας ενημερωσει...

Δουλεύει κανονικά.

- Alex

Εγώ σύνδεσα. Δουλεύει μια χαρά.;)

Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

Καλημέρα και εμένα,

Θωμάς

Φίλε μου αν έχεις ήδη 3G usb stick, σου προτείνω να πάρεις την wifi έκδοση και να αγοράσεις με 20 ευρώ το εκπληκτικό εργαλείο 5in1 3G WiFi router που έχω πάρει και εγώ από το ebay (http://www.ebay.co.uk/itm/300785299322?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649.

Στο εργαλείο αυτό συνδέεις το stickάκι, το παρατάς στην τσάντα σου και έχεις αυτονομία συνεχόμενης χρήσης internet για πάνω από 4 ώρες (και όχι μόνο εσύ, αλλά και άλλοι χρήστες ταυτόχρονα).

Επίσης το εργαλείο αυτό είναι χρήσιμο και για άλλες δουλειές:

- Ως μπαταρία για να φορτίζεις κινητά και άλλες μικροσυσκευές σε μια ώρα ανάγκης

- Ως ethernet to wifi για να μπορείς να συνδεθείς σε μια πόρτα ethernet ασύρματα (και όχι μόνο εσύ, αλλά και άλλοι χρήστες ταυτόχρονα)

Έχει μέγεθος όσο περίπου ένα usb stick.

Δουλεύει κανονικά.

Εγώ σύνδεσα. Δουλεύει μια χαρά.;)

Μπορείτε να μας πείτε ποιο στικάκι; Γιατί ένα ZTE K3565-Z και ένα HUAWEI E122 που είχα δοκιμάσει δεν δούλευαν.

Ήθελα να δοκιμάσω και με custom firmware αλλά δεν έβρισκα το original για να το ξαναπεράσω αν κάτι δεν πήγαινε καλά :worry:

Μπορείτε να μας πείτε ποιο στικάκι; Γιατί ένα ZTE K3565-Z και ένα HUAWEI E122 που είχα δοκιμάσει δεν δούλευαν.

Ήθελα να δοκιμάσω και με custom firmware αλλά δεν έβρισκα το original για να το ξαναπεράσω αν κάτι δεν πήγαινε καλά :worry:

Παρεξήγηση, λάθος δικό μου: μιλούσα για usb flash drive, όχι αυτό που λες εσύ. Αυτό πολύ αμφιβάλλω ότι θα δουλέψει απευθείας. Γι'αυτό υπάρχει το 3g tab. Αλλιώς θέλει πατέντα με τροφοδοτούμενο hub, όπως ειπώθηκε λίγο παραπάνω. Εγώ απλά κάνω tether στο κινητό.

Edited by Tyxerakias
- Alex

καλησπερα μου εμφανισε ενα update αλλα επειδη το εχω κανει root δεν μπορει να περασει.

ξερει κανεις που κανει save το αρχειο ετσι ωστε να το παρω και να το περασω μονος μου?

εγινε update

σε 4.0.4

Πολλές χώρες πήραν update σε 4.0.4 εδώ και καιρό, αλλά όχι η Ελλάδα για το 5100 (εκτός των συσκευών Vodafone).

Edited by Tyxerakias
- Alex

Το έκανα κι εγώ vodafone εδω και καιρό , παρ ολα αυτά δέχεται κανονικά κάρτες cosmote χωρις προβλημα στα apn settings τα οποια τα αναγνωρίζει αυτόματα. Άρα τι eur τι vgr εκδοση ελάχιστες διαφορες (μόνο σε κατι εφαρμογουλες της vodafone) . Και σίγουρα θα πάρει και jelly bean πρωτα απο την eur έκδοση.

Πήρα πριν λίγες ώρες το Galaxy Note 10.1 N800 3G , και αφού φόρτισα την μπαταρία , είπα να κάνω το στήσιμο στα

προσωπικά μου μέτρα , αρχής γενομένης από την μεταφορά φωτογραφιών από το Laptop αφού έβαλα μιά 16αρα SD .

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ μεταφέρω ένα φάκελλο (αααααα) που μέσα έχει υποφακέλλους (111....222....333...444...κλπ)

που μέσα τους έχουν ας πούμε από 50 φωτογραφίες ο καθένας , ανοίγοντας τη Συλλογή μου παρουσιάζει τους υποφακέλλους

111...222...333...444...555... όχι σαν φακέλλους αλλά με μιά τυχαία φωτο από τον συγκεκριμενο υποφάκελλο .

Ας σημειωθεί ότι δεν λαμβάνει υπ' όψιν καμία αριθμητική σειρά και τους παρουσιάζει ανακατεμένους .

Υπάρχει τρόπος νοικοκυρέματος .

Αλήθεια γιατί το Skype χτυπιέται γιά να ανοίξει ? Θέλει τίποτε ρυθμίσεις ?

Καλησπερα παιδια! Ειμαι κατοχος ενος Galaxy tab 2 10.1 και ειμαι απολυτως ικανοποιημενος.

Σχετικα με τη νεα αναβαθμιση, την 4.0.4, εχει αλλαξει ο ηχος οταν ακουμπαω την οθονη. Αυτο το διακριτικο "κλικ" εγινε

ηχος σταγονας νερου και περα απο τη σιγαση του δε μπορω να αλλαξω την προεπιλογη. Γνωριζει καποιος πως μπορω να επιλεξω καποιον αλλο ηχο? Για την ωρα βρηκα πως τα αρχεια ηχου ειναι τυπου *.ogg στον φακελο system/media/audio/ui/..

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων (και συγνωμη αν το ποσταρα σε λαθος σημειο :p )

Πολλές χώρες πήραν update σε 4.0.4 εδώ και καιρό, αλλά όχι η Ελλάδα για το 5100 (εκτός των συσκευών Vodafone).

Εγώ από τη VΟDAFON το πήρα, αλλά τι σχέση έχει; Αφού είναι σφραγισμένο σε κουτί, το οποίο ούτε VODAFON γράφει ούτε κάτι άλλο. Άλλα δίνει η SAMSUNG στην VODAFON, άλλα στην COSMOTE και άλλα στην WIND; Πάντως εμένα δεν μου έδωσε αναβάθμιση σε 4.0.4 χθες που συνδέθηκα με KIES.

Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

Παιδια αγορασα προσφατα αυτο το ταμπλετ αλλα εχω καποιες αποριες.

1.τουχω βαλει καρτα σιμ wind αυτη που δινει 30gb με 25ευρω τομηνα. Μπορω να κανω κλησεις σε κινητα χωρις ναχω εξτρα χρεωση?

2.τα μηνυματα πουστελνω σε κινητα εχουν εξτρα χρεωση ή "χρεωνονται" στα 30gb πουχω?

3.μπορω να του κανω αναβαθμιση στην 4.0.4?πως?

4.αν γινει αναβαθμιση στο 4.0.4 απτο 4.0.3 που εχω ,θα σβηστουν τα προγραμματα μου?

Edited by Hamurabi
Hamurabi

Εγώ από τη VΟDAFON το πήρα, αλλά τι σχέση έχει; Αφού είναι σφραγισμένο σε κουτί, το οποίο ούτε VODAFON γράφει ούτε κάτι άλλο. Άλλα δίνει η SAMSUNG στην VODAFON, άλλα στην COSMOTE και άλλα στην WIND; Πάντως εμένα δεν μου έδωσε αναβάθμιση σε 4.0.4 χθες που συνδέθηκα με KIES.

Ακριβώς όπως το είπες. Το λογισμικό της Vodafone είναι διαφορετικό από αυτά των άλλων εταιρειών. Στο πρώτο μήνυμα έχω ποστάρει το firmware της Vodafone.

- Alex

Ακριβώς όπως το είπες. Το λογισμικό της Vodafone είναι διαφορετικό από αυτά των άλλων εταιρειών. Στο πρώτο μήνυμα έχω ποστάρει το firmware της Vodafone.

Δεν ξέρω για άλλες συσκευές, αλλά η δικιά μου δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό της VODAFON ούτε εξωτερικά, αλλά ούτε και σε κάποια εφαρμογή. Η έκδοση android που έχω και είναι η αρχική, είναι 4.0.3. Δηλαδή το ίδιο τάμπλετ από άλη εταιρεία έχει διαφορετικό περιβάλλον εργασιάς;;:confused:

Δεν ξέρω για άλλες συσκευές, αλλά η δικιά μου δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό της VODAFON ούτε εξωτερικά, αλλά ούτε και σε κάποια εφαρμογή. Η έκδοση android που έχω και είναι η αρχική, είναι 4.0.3. Δηλαδή το ίδιο τάμπλετ από άλη εταιρεία έχει διαφορετικό περιβάλλον εργασιάς;;:confused:

Aπλά έχεις το simfree unbranded firmware. Δεν έχεις δηλαδή το λογισμικό της vodafone, αλλά ούτε και κάποιας άλλης εταιρείας. :) Λογικά το XWALD7. (μπορείς να κοιτάξεις στις πληροφορίες, κάτω-κάτω να δεις ποια έκδοση λογισμικού έχεις). Δεν είναι διαφορετικό περιβάλλον, απλά η Samsung δίνει τις αναβαθμίσεις χωριστά σε κάθε χώρα και σε κάθε πάροχο. Η ελληνική simfree αναβάθμιση σε 4.0.4 έχει καθυστερήσει.

Edited by Tyxerakias
- Alex

τελικα το περασα και εγω μεσω odin μιας και ηταν ρουτ το tablet. στο dropbox δινει και καμμια 40αρια γιγα χωρο με αποτέλεσμα μαζι με την beta του s2 να εχω φτασει τα 98gb

Μετα τη ρομ της βονταφον εβαλα στο καπακι τη γερμανικη 4.04 και την γερμανικη ΟΤΑ Jb 4.1.1 μεσω στοκ recovery (update from zip) καιχωρις wipe εχεις ελληνικη rom στην ουσια αφου το csc vgr παραμενει και τα apn ειναι ελληνικα .Εβαλα μετα cwm 6.0.1.2 . Ολα δουλευουν τελεια . Το ρουτ αρχειο ειναι νεο και οχι αυτο της 4.04. Επισης οταν φλασαρεις το cwm μεσω οντιν ξετικαρεις το auto reboot για να εγκατασταθει , βγαζει pass αφου φλασαριστει, περιμενεις καμια 30 δευτερολεπτα για σιγουρια ,κλεινεις το ταμπλετ και μπαινεις στο νεο cwm recovery cwm .Κανεις install zip το νεο αρχειο root , εκανα τσεκ σε μια ερωτηση που βγηκε οτι δεν θελω να ξαναφλασαρει αυτοματα απο τη ρομ η οριτζιναλ stock ,recovery kai μολις τελειωσει το φλασαρισμα του αρχειου ρουτ ολα ειναι ετοιμα! Αν δε το κανετε αυτο επαναφερεται η στοκ recovery και δεν μπορει να γινει ρουτ.Αυτο που δε δουλευει ειναι το ΚΙΕS γιατι δεν αναγνωριζει τη rom αφου δεν εχει βγει επισημα ΟΤΑ ελληνικη. Επισης στις πληροφοριες του συστηματος αναγραφεται οτι το τηλ.ειναι τροποποιημενο. Η ρομ ειναι τελεια , ειδικα το νεο μεγαλο πληκτρολογιο! Προσοχη να ειστε φορτισμενοι 100% καιμετα αφου την εγκαταστησετε κανετε wipe battery status απο cwm recovery φορτιζετε 100% και κανετε battery calibration για να εχετε max αυτονομια η οποια ειναι αυξημενη σε σχεση με την παλια. Edited by alex7363

Μετα τη ρομ της βονταφον εβαλα στο καπακι τη γερμανικη 4.04 και την γερμανικη ΟΤΑ Jb 4.1.1 μεσω στοκ recovery (update from zip) καιχωρις wipe εχεις ελληνικη rom στην ουσια αφου το csc vgr παραμενει και τα apn ειναι ελληνικα .Εβαλα μετα cwm 6.0.1.2 . Ολα δουλευουν τελεια . Το ρουτ αρχειο ειναι νεο και οχι αυτο της 4.04. Επισης οταν φλασαρεις το cwm μεσω οντιν ξετικαρεις το auto reboot για να εγκατασταθει , βγαζει pass αφου φλασαριστει, περιμενεις καμια 30 δευτερολεπτα για σιγουρια ,κλεινεις το ταμπλετ και μπαινεις στο νεο cwm recovery cwm .Κανεις install zip το νεο αρχειο root , εκανα τσεκ σε μια ερωτηση που βγηκε οτι δεν θελω να ξαναφλασαρει αυτοματα απο τη ρομ η οριτζιναλ stock ,recovery kai μολις τελειωσει το φλασαρισμα του αρχειου ρουτ ολα ειναι ετοιμα! Αν δε το κανετε αυτο επαναφερεται η στοκ recovery και δεν μπορει να γινει ρουτ.Αυτο που δε δουλευει ειναι το ΚΙΕS γιατι δεν αναγνωριζει τη rom αφου δεν εχει βγει επισημα ΟΤΑ ελληνικη. Επισης στις πληροφοριες του συστηματος αναγραφεται οτι το τηλ.ειναι τροποποιημενο. Η ρομ ειναι τελεια , ειδικα το νεο μεγαλο πληκτρολογιο! Προσοχη να ειστε φορτισμενοι 100% καιμετα αφου την εγκαταστησετε κανετε wipe battery status απο cwm recovery φορτιζετε 100% και κανετε battery calibration για να εχετε max αυτονομια η οποια ειναι αυξημενη σε σχεση με την παλια.

Μπορείς να δώσεις link για να τα κατεβάσουμε όλα αυτά;

Να γελάτε ,....... γιατί είναι μεταδοτικό !!!!!!:lol:

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100 / P5110)