Jump to content

Κάρτες μνήμης: Απορίες, συμβατότητα, προβλήματα κ.α.

eosid
 Κοινοποίηση

ποια να επιλεξω???  

3 members have voted

1. 1. ποια να επιλεξω???

• SAMSUNG
      1
    • Sandisk
      2

Recommended Posts

Έχω βρει στο euroservice.gr Sony Memory Stick Pro Duo 1 Gb απλό,προς 114 ευρώ και το αντίστοιχο High Speed προς 138 ευρώ.Η απορία μου είναι στην πράξη κάποιος που είχε και τα δύο (High Speed και μη) τι διαφορά είδε στην μεταφορά δεδομένων μέσω card reader;Πόσο πιο γρήγορα μεταφέρθηκαν με το High Speed;Διαβάζω ότι έχει ταχύτητα 80 Mbps ενώ το απλό 15Mbps.Η διαφορά ακούγεται τεράστια,είναι όμως τόση ώστε να αξίζει τα 24 ευρώ επιπλέον; :O

Εχω ξαναγράψει την εντύπωσή μου εδώ και θα την επαναλάβω: Η διαφορά (που όταν την αγόρασα ηταν σημαντικά μεγαλύτερη) αξίζει και το τελευταίο Ευρώ.

Edit: Να ρωτήσω με τη σειρά μου: Οι τιμές του euroservice.gr είναι με ΦΠΑ ή χωρίς; Ευχαριστώ.

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχω βρει στο euroservice.gr Sony Memory Stick Pro Duo 1 Gb απλό,προς 114 ευρώ και το αντίστοιχο High Speed προς 138 ευρώ.Η απορία μου είναι στην πράξη κάποιος που είχε και τα δύο (High Speed και μη) τι διαφορά είδε στην μεταφορά δεδομένων μέσω card reader;Πόσο πιο γρήγορα μεταφέρθηκαν με το High Speed;Διαβάζω ότι έχει ταχύτητα 80 Mbps ενώ το απλό 15Mbps.Η διαφορά ακούγεται τεράστια,είναι όμως τόση ώστε να αξίζει τα 24 ευρώ επιπλέον; :O

theoritika... i high speed pianei 10mb/sec kai i normal 1.85mb/sec...

praktika tha deis peripou 6mb/sec me tin high kai 1mb/sec me tin normal se usb2.0 reader...

diladi... px mia photo 3mb... stin proti periptosi tha tin katevazeis (antigrafeis) se miso sec... eno sti defteri se +3...

i diafora einai otan tha gemiseis mia karta me photos 'i mp3... as poume 300 photos 'i mp3 ton 3mb...

stin proti periptosi tha thes (300x3mb)/6mb/sec=150sec 2min 30sec

eno stin defteri tha thes (300x3)/1mb/sec=900sec=15min!!!

pistevo na katalaves oti ta 24euro epipleon einai APARAITITA!!!

Guest valeria
Εχω ξαναγράψει την εντύπωσή μου εδώ και θα την επαναλάβω: Η διαφορά (που όταν την αγόρασα ηταν σημαντικά μεγαλύτερη) αξίζει και το τελευταίο Ευρώ.

Edit: Να ρωτήσω με τη σειρά μου: Οι τιμές του euroservice.gr είναι με ΦΠΑ ή χωρίς; Ευχαριστώ.

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ gerontas,ήμουν έτοιμη να πάρω την απλή και μετά είδα τη High Speed,ευτυχώς δηλαδή!Οπότε δεν το σκέφτομαι καν :rolleyes: αν μιλάμε για τέτοια διαφορά ;)Mε ΦΠΑ είναι. :)

Guest valeria
theoritika... i high speed pianei 10mb/sec kai i normal 1.85mb/sec...

praktika tha deis peripou 6mb/sec me tin high kai 1mb/sec me tin normal se usb2.0 reader...

diladi... px mia photo 3mb... stin proti periptosi tha tin katevazeis (antigrafeis) se miso sec... eno sti defteri se +3...

i diafora einai otan tha gemiseis mia karta me photos 'i mp3... as poume 300 photos 'i mp3 ton 3mb...

stin proti periptosi tha thes (300x3mb)/6mb/sec=150sec 2min 30sec

eno stin defteri tha thes (300x3)/1mb/sec=900sec=15min!!!

pistevo na katalaves oti ta 24euro epipleon einai APARAITITA!!!

Πω πω!!! :X Σ'ευχαριστώ για την ανάλυση,φυσικά και είναι απαραίτητα εφ'όσον πολλές φορές γεμίζω την κάρτα σε χρόνο dt με video 30 fps,σιγά μην περιμένω κάθε φορά τόση ώρα :wacko:

Guest valeria
Πριν από λίγο,βρέθηκα με έναν φίλο που έχει την F717 της Sony και έχει 2 memory sticks 1 απλό και ένα High Speed.Και ενώ μου περιέγραψε τις διαφορές στις ταχύτητες κατά τη μεταφορά αρχείων ως τεράστιες,όπως κι εσείς εδώ μέσα,με τα μάτια μου είδα πως η hs έκανε διπλάσια ώρα από την απλή να φορτώσει,κατά την ενεργοποίηση της ψηφιακής :wacko: (και οι δύο φορμαρισμένες).Ομολογώ πως αυτό με ψιλοπροβλημάτισε γιατί δεν μ'αρέσει καθόλου η ιδέα να έχω σταμπάρει κάποιο δύσκολο θέμα,και να είναι ζήτημα δευτερολέπτων αν θα προλάβω τελικά να το τραβήξω-μέχρι να βγάλω την μηχανή από τη θήκη,να βάλω και τις κατάλληλες ρυθμίσεις-ε όχι να περιμένω και τόση ώρα να φορτώσει η κάρτα! :cry: Θέλω να πιστεύω ότι μάλλον κάτι παίζει με την συγκεκριμένη hs,κι ότι δεν είναι όλες έτσι,αφού υποτίθεται ότι κανονικά συμβαίνει το αντίθετο,ότι δηλ. οι απλές καθυστερούν τη συσκευή κι όχι οι γρήγορες! :blink: Τι πιστεύετε εσείς;

Εμ, αυτα παθαινεις οταν θες memory stick :p :p
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

Mα επρεπε να το ξερεις οτι σονυ=Mεμορι στικ (νταξει εκτος 828)

Παντως ειναι ακριβες για τις δυνατοτητες τους.

Καλη τυχη στην αναζητηση. :p

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

Guest valeria
Mα επρεπε να το ξερεις οτι σονυ=Mεμορι στικ (νταξει εκτος 828)
I know,αλλά τι να κάνω που η μηχανή που μ'έχει ξετρελάνει είναι sony;Να μην την πάρω λόγω κάρτας;Δεν παίζει :p

Παντως ειναι ακριβες για τις δυνατοτητες τους.

Καλη τυχη στην αναζητηση. :p

Είναι όντως ρε γμτ :( Μπορεί να πάρω και Sandisk,είδα ένα συγκριτικό στο esato και βγήκαν με διαφορά γρηγορότερα.Είναι και πιο φθηνά. :)

http://www.photoagora.gr/memory_cards.htm

απλώς οι φθηνότερες...

δεν θα τολεγα!!!!!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Εγώ πάντως δε βρήκα ms duo στο 1 GB που έψαχνα φτηνότερα... Και δεν πρόκεται για e-shop (εννοείται πως δεν έχω σχέση με το κατάστημα)

Πέρασα την Παρασκευή το βράδυ ακριβώς για την 1GB Duo Pro. Η τιμή της Sony MSX - M1GS ήταν 93 € και όχι 83 που αναφέρει στο site. Δεν είναι ακριβώς η φθηνότερη (Skroutz it !), αλλά είναι πολύ καλή.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει την High Speed (MSX - M1GN) και είναι άγνωστο πότε θα φέρει.

Εγώ πάντως δε βρήκα ms duo στο 1 GB που έψαχνα φτηνότερα... Και δεν πρόκεται για e-shop (εννοείται πως δεν έχω σχέση με το κατάστημα)[/quote

]Η SANDISK EXTREME III 1GB SD εχει στο εν λογο καταστημα 150ε την στιγμη που στην πιατσα την βρισκεις απο 100 εως 133ε το πολυ!!!!!!!!!!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

τι θα διαλεγατε?

1.sandisk ultra ii 512mb(59 ευρω)

2.Τransced 512mb αυτες απο το plaisio(52 ευρω)

Η πρωτη ειναι 66x και η δευτερη οπως λενε απο το πλαισιο στα 80x(ειναι αληθεια αυτο?)

Αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα μια SD Kingston 1GB (50X) με 66€ τελική τιμή από το zeroone.

Πιστεύω πως είναι μια πάρα πολύ καλή τιμή! :)

Παν μέτρον ΆΡΙΣΤΟΝ !

Έχει κανείς γνώμη γι' αυτή;

Την έχει ο Κατερέλος στα € 108 και σκέφτομαι να την πάρω.

σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας :whistle:

βρηκα παντως την transced 512 mb 80x στα 37 ευρω με 5 χρονια εγγυηση ;)

πηρα και μια mmc 256 ultra plus στα 22 ευρω.

ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ Ε???????????

σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας :whistle:

βρηκα παντως την transced 512 mb 80x στα 37 ευρω με 5 χρονια εγγυηση ;)

πηρα και μια mmc 256 ultra plus στα 22 ευρω.

ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ Ε???????????

apo pou???

• 3 weeks later...
Για memory stick pro duo τουλάχιστον που εγώ ψάχνω, βρήκα τα 2gb της Sandisk στα 169Ε στον Κατερέλο. Βέβαια μάλλον δεν έχει ακόμα την κάρτα γιατί λέει ’’επικοινωνήστε’’. Μακράν η φτηνότερη τιμή στην Ελλάδα, ίσως αντίστοιχη με ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά καταστήματα με τα μεταφορικά.
Δεν είμαι εδώ για κανέναν.

βρε παιδια μια 512 t-flash memory που μπορω να βρω?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα.Ψάχνω για μια mini sd 1gb 120X αλλά δεν βρίσκω γμτ. Πάντως η 2gb έπεσε λίγο...http://www.handit.com/index.php?fuseaction=shop&katid=447.

Και πάλι όμως δεν λέει να δώσεις τόσα $$$

Σκέφτομαι άρα υπάρχω....

Γεια σας παιδες και Χρονια Πολλα!

Ψαχνω να παρω μια ms 1 giga duo pro. Το skroutzαρισα,

και βρηκα αυτην: http://www.technikdirekt.de/main/744833/-/Article.html?fillspace=1&TEMPNUMBER=q1nkfnuv3vppcv553fk1ltjz-2&referer=VKNR_479

Τι λετε; Απο τιμη; Ειναι γρηγορη κ αξιοπιστη;

Μηπως εχετε να μου προτινετε καμια αλλη;

Ευχαριστω :)

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)