Jump to content

Γυμναστήρια: Ένας νέος τρόπος ζωής;

Dromeas
 Κοινοποίηση

Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;  

698 members have voted

1. 1. Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;

• Πάω Universal Studios, Gymnet κλπ (οργανωμένα γυμναστήρια)
      134
    • Πάω στο κλασικό γυμναστήριο της γειτονιάς μου...
      250
    • Δεν πάω γυμναστήριο, αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσω; :confused:
      186
    • Σιγά μην πάω γυμναστήριο... έχω αγώνα αύριο!
      128

Recommended Posts

Καλημέρα!

Μετά από πολλά χρόνια που έχω μια περίεργη σχέση με τη γυμναστική (γράφομαι γυμναστήριο το καλοκαίρι, τα παρατάω μετά από ένα μήνα γιατί δεν έγινα κορμάρα :p), αποφάσισα να της δώσω μια πραγματική ευκαιρία. Γράφτηκα λοιπόν σε ένα γυμναστήριο που μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, πάω 4 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή), δεν κρύβομαι από τον γυμναστή, κάνω τις ασκήσεις όσο πιο σωστά μπορώ και αυξάνω σετ ή βάρη αν το τελευταίο σετ το βγάζω χωρίς κόπο. Κάθε φορά γυρνάω σπίτι με αυτή τη γλυκιά κούραση που ξέρεις ότι δούλεψαν οι μύες σου αλλά δεν νιώθω και τόση κούραση ώστε να μη μπορώ να συνεχίσω τη μέρα μου. Ως εδώ καλά. Δύο ερωτήσεις μόνο:

1. Πώς θα πρέπει να προσαρμόσω τη διατροφή μου; Κάνω διαλειμματική (ή fast5 ή δεν ξέρω πώς αλλιώς κυκλοφορεί), δηλαδή τρώω ό,τι είναι να φάω μέσα σε 5 ώρες. Λόγω οικογενειακού προγραμματισμού (περιμένω τον σύζυγο να γυρίσει για να φάμε μαζί) το πρώτο γεύμα είναι συνήθως μετά τις 5 ενώ στο γυμναστήριο πάω 12-2. Μπορεί να κάνει ζημιά που καθυστερώ τόσο πολύ το "μεταπροπονητικό γεύμα"; Τι θα μπορούσα να φάω νωρίτερα ώστε και ο άντρας να μην τρώει μόνος κι εγώ να μη βάζω τρικλοποδιές στον εαυτό μου;

2. Μετά από πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω κάποια αποτελέσματα; Μόλις συμπλήρωσα 2 εβδομάδες που δε μου φαίνεται αρκετός καιρός για να αρχίσω να κοιτάζομαι στον καθρέφτη αλλά η ζυγαριά είναι ένα κιλό πάνω. Να θεωρήσω ότι είναι αύξηση μυικού ιστού ή κακή διατροφή; Πόσα κιλά μυών μπορείς να πάρεις σε 15 μέρες αρχάριας προπόνησης;

Edited by anarxaki
[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα!

Μετά από πολλά χρόνια που έχω μια περίεργη σχέση με τη γυμναστική (γράφομαι γυμναστήριο το καλοκαίρι, τα παρατάω μετά από ένα μήνα γιατί δεν έγινα κορμάρα :p), αποφάσισα να της δώσω μια πραγματική ευκαιρία. Γράφτηκα λοιπόν σε ένα γυμναστήριο που μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, πάω 4 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή), δεν κρύβομαι από τον γυμναστή, κάνω τις ασκήσεις όσο πιο σωστά μπορώ και αυξάνω σετ ή βάρη αν το τελευταίο σετ το βγάζω χωρίς κόπο. Κάθε φορά γυρνάω σπίτι με αυτή τη γλυκιά κούραση που ξέρεις ότι δούλεψαν οι μύες σου αλλά δεν νιώθω και τόση κούραση ώστε να μη μπορώ να συνεχίσω τη μέρα μου. Ως εδώ καλά. Δύο ερωτήσεις μόνο:

1. Πώς θα πρέπει να προσαρμόσω τη διατροφή μου; Κάνω διαλειμματική (ή fast5 ή δεν ξέρω πώς αλλιώς κυκλοφορεί), δηλαδή τρώω ό,τι είναι να φάω μέσα σε 5 ώρες. Λόγω οικογενειακού προγραμματισμού (περιμένω τον σύζυγο να γυρίσει για να φάμε μαζί) το πρώτο γεύμα είναι συνήθως μετά τις 5 ενώ στο γυμναστήριο πάω 12-2. Μπορεί να κάνει ζημιά που καθυστερώ τόσο πολύ το "μεταπροπονητικό γεύμα"; Τι θα μπορούσα να φάω νωρίτερα ώστε και ο άντρας να μην τρώει μόνος κι εγώ να μη βάζω τρικλοποδιές στον εαυτό μου;

2. Μετά από πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω κάποια αποτελέσματα; Μόλις συμπλήρωσα 2 εβδομάδες που δε μου φαίνεται αρκετός καιρός για να αρχίσω να κοιτάζομαι στον καθρέφτη αλλά η ζυγαριά είναι ένα κιλό πάνω. Να θεωρήσω ότι είναι αύξηση μυικού ιστού ή κακή διατροφή; Πόσα κιλά μυών μπορείς να πάρεις σε 15 μέρες αρχάριας προπόνησης;

Αναρχακι, ποιοι ειναι οι στοχοι σου? Θελεις να χασεις κιλα? Αν ναι, τοτε καλα κανεις και καθυστερεις το μεταπροπονητικο γευμα.

Επισης, εχεις υποψη σου οτι θελει πολλα και μικρα γευματα για να ελεγχεις την πεινα σου και να κρατας ψηλα το μεταβολισμο.

Αν θελεις να αδυνατισεις παντψς, μην τρελαινεσαι με τα βαρη (καλο ειναι να κανεις βεβαια) , αλλα το κλειδι ειναι ο διαδρομος. Και αν μπορεις κανε το προγραμμα interval.

Τα αποτελεσματα θα αρχισουν να φαινονται μετα απο 2 μηνες περιπου, αν προσεχεις και τη διατροφη σου παραλληλα.

Αυτες τις μερες κλεινω 1 χρονο συστηματικης ενασχολησης με γυμναστικη και διατροφη. Η εικονα μου σε σχεση με περσυ? Μα καμια σχεση....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Αναρχακι, ποιοι ειναι οι στοχοι σου? Θελεις να χασεις κιλα? Αν ναι, τοτε καλα κανεις και καθυστερεις το μεταπροπονητικο γευμα.

Επισης, εχεις υποψη σου οτι θελει πολλα και μικρα γευματα για να ελεγχεις την πεινα σου και να κρατας ψηλα το μεταβολισμο.

Αν θελεις να αδυνατισεις παντψς, μην τρελαινεσαι με τα βαρη (καλο ειναι να κανεις βεβαια) , αλλα το κλειδι ειναι ο διαδρομος. Και αν μπορεις κανε το προγραμμα interval.

Τα αποτελεσματα θα αρχισουν να φαινονται μετα απο 2 μηνες περιπου, αν προσεχεις και τη διατροφη σου παραλληλα.

Αυτες τις μερες κλεινω 1 χρονο συστηματικης ενασχολησης με γυμναστικη και διατροφη. Η εικονα μου σε σχεση με περσυ? Μα καμια σχεση....

Ευχαριστώ για την απάντηση. :)

Σε πρώτη φάση θέλω όντως να χάσω κιλά, αυτά τα 5-6 που πήρα το χειμώνα. Παράλληλα θέλω ενδυνάμωση και σε βάθος χρόνου θα ήθελα πάρα πολύ να δω και τους μυς να διαγράφονται. Με άλλα λόγια θέλω τα πάντα όλα. :happy:

Τα βάρη τα επέλεξα γιατί νιώθω ότι θα έχω μεγαλύτερο έλεγχο του προγράμματος (προσαρμόζεται πάνω μου και όχι σε κάποιο ομαδικό τμήμα που πάει κάθε καρυδιάς καρύδι), γιατί έχω διαβάσει ότι ωφελούν στην καύση λίπους περισσότερο από την αερόβια άσκηση όπως επίσης ότι βοηθούν να χαθεί λίπος από το κάτω μέρος του σώματος που έχω μεγαλύτερο θέμα. Τα χέρια μου είναι ήδη λιπόσαρκα... Συν ότι καις γλυκογόνο, ότι αυξάνεται ο μεταβολισμός κλπ κλπ

Όσο για τα συχνά γεύματα και το μεταβολισμό, επίτρεψέ μου να έχω κάποιες αμφιβολίες. :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε πρώτη φάση θέλω όντως να χάσω κιλά, αυτά τα 5-6 που πήρα το χειμώνα. Παράλληλα θέλω ενδυνάμωση και σε βάθος χρόνου θα ήθελα πάρα πολύ να δω και τους μυς να διαγράφονται. Με άλλα λόγια θέλω τα πάντα όλα. :happy:

Τα βάρη τα επέλεξα γιατί νιώθω ότι θα έχω μεγαλύτερο έλεγχο του προγράμματος (προσαρμόζεται πάνω μου και όχι σε κάποιο ομαδικό τμήμα που πάει κάθε καρυδιάς καρύδι), γιατί έχω διαβάσει ότι ωφελούν στην καύση λίπους περισσότερο από την αερόβια άσκηση όπως επίσης ότι βοηθούν να χαθεί λίπος από το κάτω μέρος του σώματος που έχω μεγαλύτερο θέμα. Τα χέρια μου είναι ήδη λιπόσαρκα... Συν ότι καις γλυκογόνο, ότι αυξάνεται ο μεταβολισμός κλπ κλπ

Όσο για τα συχνά γεύματα και το μεταβολισμό, επίτρεψέ μου να έχω κάποιες αμφιβολίες. :rolleyes:

Απο αυτα που ξερω, χωρις να ειμαι κανενας ειδικος (και εγω τα εψαξα και τα εμαθα για τον εαυτο μου) τα βαρη ναι, καινε γλυκογονο, ανεβαζουν μεταβολισμο και γενικοτερα ενα ανεπτυγμενο μυικο συστημα καιει περισσοτερες θερμιδες και εχει ανεβασμενο βασικο μεταβολισμο. Αυτο το λενε ολοι. ΒΕΒΑΙΑ, αυτο που δεν λενε ειναι οτι ενα τετοιο ανεπτυγμενο μυικο συστημα που καιει πολλες θερμοδες στην καθισια του, θελει και πολλες θερμιδες για να διατηρηθει και να συντηριθει. :p δηλαδη παραλληλα, εχει και μεγαλυτερες αναγκες σε θερμιδες.

Τελοσπαντων, τα βαρη βοηθουν 100% αλλα το κυριοτερο για να χασεις κιλα ειναι ο ρημαδοδιαδρομος. 3 φορες την εβδομαδα επι 30 λεπτα γρηγορου διαδρομου (εναλλαγη τρεξιμο και περπατημα) και σε 50 μερες θα δεις εντυπωσιακα αποτελεσματα. Δεν υπαρχει τροπος να καις λιπος απο συγκεκριμενα σημεια του σωματος, δυστυχως θα χασεις απο παντου, αλλα τα 5 κιλα που λες δεν ειναι και σπουδαια ποσοτητα. Προσωπικα εχασα 26 κιλα σε 6 μηνες με συνδυασμο γυμναστικης και διατροφης.

Επισης, οπωσδηποτε θα πρεπει να προσεξεις τη διατροφη σου ,οχι μονο τις θερμιδες, αλλα κυριως την ποιοτητα.

Αυτο για τα πολλα και μικρα γευματα, γιατι το λες?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Τα συχνά γεύματα είναι για καλύτερο έλεγχο της πείνας και καλύτερη διανομή κατά την διάρκεια της ημέρας... Αλλά για γυναίκα μιλάμε ή άνδρα;;;

Τον κάνω τον παλιοδιάδρομο. :p 10 λεπτά ζέσταμα όταν πηγαίνω και άλλα 20 στο τέλος, όπου, όπως είμαι ανεβασμένη από την προπόνηση, δοκιμάζω τις αντοχές μου στην ταχύτητα και την κλίση.

Δυστυχώς το ξέρω ότι το τοπικό πάχος δε φεύγει με τοπική γυμναστική, απλά διάβασα σε ένα άρθρο ότι με τα βάρη οι γυναίκες στατιστικά χάνουν περισσότερους πόντους στα πόδια και οι άντρες στον κορμό και ελπίζω να ισχύει γιατί αλλιώς ή θα πρέπει να μείνω με 10% λίπος ή να ψάξω κανά καλό πλαστικό.

Η διατροφή μου είναι γύρω στις 1300 θερμίδες, με προτεραιότητα στην πρωτεΐνη, χαμηλά λιπαρά και παίρνω υδατάνθρακες από λαχανικά και ψωμί/ζυμαρικά ολικής άλεσης. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βγάλει συγκεκριμένο διαιτολόγιο, είμαι λίγο αντιδραστικιά σε αυτόν τον τομέα, αλλά πιστεύω ότι κάνω μια υγιεινή διατροφή. Ο χρόνος θα δείξει πού πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Όσο για τα συχνά γεύματα, διάβασα το παρακάτω άρθρο:

http://metavolismos.com/?p=2317

Επιγραμματικά, λέει ότι έχει αποδειχθεί ότι είτε κάνεις 3 γεύματα την ημέρα, είτε 6, δεν υπάρχει διαφορά. Επίσης οι παρατεταμένες ώρες νηστείας (λιγότερες από 24) δεν δημιουργούν υπογλυκαιμίες στους υγιείς ανθρώπους, αυξάνουν την νοητική εγρήγορση και δεν καταστρέφουν το μυικό ιστό (το αγαπημένο starvation mode των διαιτολόγων).

Φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να μιλήσω για το γλυκογόνο σε ένα thread που όλοι αθλούνται, οπότε απλά σημειώνω ότι δοκιμάζοντας αυτή τη διατροφή είδα καλύτερα αποτελέσματα από τα πολλά μικρά γεύματα (είτε πρωτεϊνικά είτε υδατανθράκων) και κυρίως ελαττώθηκαν στο ελάχιστο οι "λιγούρες" που με οδηγούσαν σε βουλιμικά επεισόδια. ;)

Τα συχνά γεύματα είναι για καλύτερο έλεγχο της πείνας και καλύτερη διανομή κατά την διάρκεια της ημέρας... Αλλά για γυναίκα μιλάμε ή άνδρα;;;

Γυναίκα 35 ετών, άνεργη (=έντονη καθιστική ζωή) με Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής που μια ζωή παλεύει με το βάρος της. ;)

Εννοείται πως υπάρχουν πολλά "συστήματα" διατροφής. Άλλους τους βοηθάει να μένουν κάποιες ώρες νηστικοί, άλλους τους οδηγεί στο να φάνε τον κόσμο όλο όταν κάτσουν στο τραπέζι.

Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Όσες φορές ξεκίνησα τη μέρα μου με πρωινό, κατέληξα να έχω βαρυστομαχιάσει μέχρι το μεσημέρι από τα ανελέητα τσιμπολογήματα. :X

Edited by anarxaki
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα βάρη δεν ωφελούν άμεσα στη καύση λίπους και φυσικά δεν μπορείς να ορίσεις στον οργανισμό από που θα χάσει. Άμεση καύση λίπους έχουμε στην αερόβια άσκηση και πρέπει σε κάθε προπόνηση να εισάγεις 45 λεπτά. Τα βάρη όντας αναεροβια άσκηση βοηθάνε έμμεσα στη καύση λίπους με την αύξηση του βασικού μεταβολισμου.

Μετά προπονητικα πρέπει να τρως για να έχεις ένα υγιές σώμα ώστε σε βάθος χρόνου να σου αποδίδει τα μέγιστα από τη προπόνηση. Οι 1300 θερμίδες είναι λίγες τις μέρες που γυμνάζεσαι.

Edited by saltofx_v

@anarxaki

Μπράβο που το πήρες απόφαση και ξεκίνησες γυμναστική!Το βασικό είναι να γίνει τρόπος ζωής και να το ευχαριστιέσαι που το κάνεις!Ας πάμε τώρα στα υπόλοιπα (χωρίς να σε ζαλίσω....απλά και λιτά):

1.Μην αγχώνεσαι με τα κιλά της ζυγαριάς!Να ζυγίζεσαι το πολύ 1 φορά την εβδομάδα!Αν αρχίζει και κάνει οπτικά δουλειά η γυμναστική θα το καταλάβεις ΑΜΕΣΑ από τα ρούχα σου(πόσο πιο εύκολα μπαίνεις μέσα σε σχέση με πριν)!Επίσης το 1 κιλό συν, μπορεί να είναι και κατακράτηση υγρών, πέρα από αύξηση του μυϊκού ιστού αλλά και διάφορα άλλα!Δώσε χρόνο στο σώμα σου να προσαρμοστεί!

2.Μην φοβάσαι τα βάρη στο πόσα κιλά θα ανεβάσεις!Πρώτα κοίτα να κάνεις σωστά την τεχνική και μετά ανέβαζε κιλά άφοβα!Όπως μου λένε πολλές γυναίκες......ΔΕΝ πρόκειται "να γίνεις ντούκι σαν άντρας"!

3.Τον πρώτο μήνα να εντάξεις μέσα στο προπονητικό σου πρόγραμμα και 30-45 λεπτά αερόβιο(πρόσεχε τον ρυθμό σου.....μην βιάζεσαι,αλλά αργά και σταθερά)!Έπειτα κάνε διάφορες εναλλαγές και με αναερόβια προπόνηση στον διάδρομο/ελλειπτικό(εναλλαγές ρυθμού/αντίστασης κ.α.)!

4.Βάρη να κάνεις οπωσδήποτε για πολλούς λόγους!Μην ακούς ατάκες του στυλ "ΜΟΝΟ διάδρομο" κ.α.!

5.1300 θερμίδες είναι πολύ λίγες!Και ειδικά τώρα που γυμνάζεσαι ΔΕΝ είναι ότι καλύτερο!Αν μπορείς γράψε μου ή στείλε μου σε μήνυμα τα εξής: ηλικία/ύψος/βάρος και αν έχεις κάνει κάποια λιπομέτρηση το αποτέλεσμά της κι εγώ θα σου πω πόσες θερμίδες απαιτούνται για το ατομικό σου πρόγραμμα!

6.ΜΗΝ διαβάζετε κάποιοι ότι να'ναι στο ίντερνετ!Ξεκινήστε την γυμναστική,την διατροφή κ.α. με απλά πράγματα και τα......εξειδικευμένα αφήστε τα για όταν φτάσετε σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο!Περισσότερο κακό κάνετε στον εαυτό σας έτσι (έμμεσα) παρά καλό!Π.χ......όσον αφορά την διατροφή αφήστε δίαιτες κ.α.!Κάντε πρώτα το πιο απλό.......μειώστε τα "έξω",τις πολλές κραιπάλες, μειώστε τις υπερβολές και μετά σιγά σιγά θα στρώσει και το υπόλοιπο.....θέμα!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Να και ένα θέμα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα γράψω εδώ.:O

Ξεκίνησα γυμναστήριο μετά από αποχή πολλών ετών (2008) λόγω αύξησης σωματικού λίπους και αισίως 110 κιλά.Περιφέρεια,κοιλιά και πόδια στην ουσία πάσχω και δεν ξέρω άν θα καταφέρω να διώξω από την μέση το συσωρευμένο λίπος το οποίο ειναι αρκετό.:O

Όταν σταμάτησα το γυμναστήριο λόγω άσχετου ατυχήματος,ήμουν στεγνός 87 κιλά και έκανα fitness πρόγραμμα χωρίς ποτέ να έχω πάρει λιποδιαλύτες,πρωτείνες και λοιπά κατασκευάσματα.Σουβλάκι έτρωγα,όγκο το έκανα πράγμα που δεν μου άρεσε γιατί παίρνω ευκολα όγκο και δεν μου μπαίνει το μπουφάν της μηχανής.(πλέον δεν μπαίνει λόγω κιλών:lol:)

Μπήκα στην διαδίκασία να ψάξω για λιποδιαλύτη αλλά θέλω να κοιτάξω φαρμακευτικό προιόν καθαρά λόγω του ότι είμαι 33ετων και δεν θέλω να επηρεάσω αρνητικά τυχόν κύηση της γυναίκας μου.Γενικά ήμουν πάντα κατά του εμπλουτισμού του οργανισμού με πρόσθετα και τα έπαιρνα όλα βάση διατροφής.Δυστηχώς λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορώ να είμαι 100% συγκεντρωμένος στο τί πρέπει να παίρνω για να ετοιμάζω το καθημερινό γευμα,απλά προσπαθώ να τρώω στεγνά και με σαλάτες με ότι και να έχω στο μενού.

Έχω ήδη ξεκινήσει αερόβια με διάδρομο,ποδήλατο και πολύ ελειπτικό και μιλάμε για πολύ ιδρώτα....όταν σκάβω τόσο πολύ δεν ιδρώνω.:p Απλά θέλω να μπώ σε ρυθμό καλό πρίν ξεκινήσω να κάνω όργανα γιατί ακόμα είμαι στην φάση που γυρνάω απο το γραφείο και βλέπω τον καναπέ να μου λέει "κατσε να ξαποστάσεις λίγο" και του λέω ύπαγε πίσω μου θα πάω γυμναστήριο!:lol::lol:

Τελικά μετα από όλα αυτό το μπλα μπλά γνωρίζει κάποιος κάποιον λιποδιαλύτη από φαρμακείο που δίνει ενέργεια και κάνει και λιποδιάλυση?Ευχαριστώ!:)

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

@runner έπεσες στην περίπτωση. :p

Φόρτωσα 10 κιλάκια μετά από ένα δύσκολο χειμώνα κι όταν τα πράγματα ηρέμησαν είπα να τα χάσω. Ξεκίνησα κόβοντας τα έξω που λες κι εσύ, άλλαξα το άσπρο ψωμί με ολικής, έδωσα μεγαλύτερη βάση στην πρωτεΐνη, μέτρησα ώρες και γεύματα αλλά μετά από 1,5 μήνα που δεν έκανα καμία "μαγική" δίαιτα - απλά πρόσεχα (και ξέρω 5 πράγματα, δεν την πάτησα νομίζοντας ότι τρώω σωστά) το μόνο που κατάφερα ήταν να μείνω ακριβώς στα ίδια κιλά και να αποκτήσω μια κοιλιά ετοιμόγεννης. Αφού οι δικοί μου με έβλεπαν να προσέχω και είχαν πειστεί ότι είμαι έγκυος και τρώω σωστά για το μωρό. :lol:

Και μετά θυμήθηκα ότι κάθε καλοκαίρι έχανα άνετα τα κιλά του χειμώνα. Τι συνέβαινε τα προηγούμενα καλοκαίρια; Δούλευα σε τουριστικό μαγαζί, έτρεχα όλη μέρα, σήκωνα βάρη και έτρωγα μία φορά μετά τις 6 το απόγευμα. Οπότε αποφάσισα να αυξήσω "τεχνητά" την δραστηριότητά μου και να δοκιμάσω τη διαλειμματική διατροφή. Γράφτηκα γυμναστήριο και σε 2 εβδομάδες ξεφορτώθηκα την εγκυμοσύνη. ;)

Τη ζυγαριά την κοιτάω γιατί εντάξει, καλή σαν ιδέα η διαλειμματική αλλά πρέπει να την τσεκάρουμε κι αν αποδίδει. Κατακράτηση υγρών έχω πάντα μέσα στην εβδομάδα κι από όσο διάβασα οφείλεται στην άσκηση. Αλλά το ΣΚ που κάνω 2 μέρες "ανάπαυλα" πάντα πέφτει. Απλά μου φαινόταν νωρίς να έχω αυξήσει μυική μάζα. Εντάξει να ανεβούν οι αντοχές μου, αλλά μύες σε 15 μέρες;

Τα βάρη δεν τα φοβάμαι. Να σου πω την αλήθεια, μακάρι να φουσκώσω και λίγο. :cool: Μέχρι στιγμής επικεντρώνομαι στο να γίνονται σωστά οι ασκήσεις, σωστές αναπνοές, να νιώθω ότι δουλεύει ο μυς που πρέπει και όπως μου είπε κι ο γυμναστής που με έχει αναλάβει, όταν βλέπω ότι βγαίνει άνετα το τρίτο σετ κάνω τέταρτο ή αυξάνω τα βάρη. Είναι κι αυτός της ίδιας λογικής, δε μου βάζει λίγο απαγωγούς-προσαγωγούς-κοιλιακούς κι άντε σπίτι σου όπως κάνουν στα γυναικεία γυμναστήρια. Αν δε φτύσεις τη σπλήνα σου δε σε αφήνει να μπεις στο ντουζ. :D Έχει και περισσότερο ενδιαφέρον έτσι, βλέπεις την πρόοδό σου, βάζεις ένα στόχο βρε παιδί μου. Πιάνω τον εαυτό μου να περιμένει πώς και πώς να πάει 11 για να ετοιμαστώ για το γυμναστήριο. :happy: Κι επειδή ακριβώς το έχω πάρει θερμά το θέμα, θέλω να τσεκάρω τη διατροφή. Ξέρω ότι παίζει το ρόλο της και θα ήταν κρίμα να μου βάζω τρικλοποδιές και να νομίζω ότι τα κάνω όλα σωστά...

Λιπομέτρηση δεν έχω κάνει, όχι επίσημη. Έχω μετρήσει όμως πόντους και από διάφορα πινακάκια στο ίντερνετ πρέπει να έχω γύρω στο 26%. Ηλικία 35 βαίνοντας ολοταχώς στα 36, 1,72 νταρντάνα στα 67 κιλά. Αν μπορείς να δώσεις μια... εκτίμηση, θα το εκτιμήσω. :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

5 κιλά μπορείς να χάσεις κόβοντας ζάχαρη και αλάτι από την διατροφή σου... Για γράψε τι είναι για εσένα ένα καθημερινό γεύμα... Γενικά οι γυναίκες αν δεν γουρουνιαζετε δεν έχετε πρόβλημα... :p

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

5 κιλά μπορείς να χάσεις κόβοντας ζάχαρη και αλάτι από την διατροφή σου... Για γράψε τι είναι για εσένα ένα καθημερινό γεύμα... Γενικά οι γυναίκες αν δεν γουρουνιαζετε δεν έχετε πρόβλημα... :p

Είναι... μην βάζεις ταμπέλες στον κοσμάκη! :P

Ένα τυπικό γεύμα αυτή την εποχή είναι:

- Τοστ με τυρί και κάποιο αλλαντικό

- Σαλάτα μαρούλι-λάχανο-ντομάτα με ψητό κρέας ή κονσέρβα τόνο ή αυγά βραστά, με λαδάκι, ξύδι, παξιμαδάκια ολικής και ανάλογα τις γευστικές διαθέσεις λίγο καλαμπόκι ή κόκκινα φασόλια ή κάπαρη.

- Κέικ βρώμης (με γλυκαντικά) και γιαούρτι ή γάλα πιο αργά το βράδυ.

- Μπορεί να τσιμπολογήσω κανένα φρούτο ή ξηρό καρπό (γενικά δεν με συγκινούν αλλά μερικές φορές τα ζηλεύω).

Αν κάτσω να μαγειρέψω συνήθως φτιάχνω κάποιο κρέας με λαχανικά (πχ κοτόπουλο με αρακά, χοιρινό με λάχανο, ψάρι με μπάμιες) ή μακαρόνια ολικής με κιμά και μια φορά την εβδομάδα θα μου τύχει κάποιο ετοιματζίδικο (πιτόγυρο ή 2-3 κομμάτια πίτσα ή burger).

Τη ζάχαρη την έχω κομμένη εδώ και μήνες επειδή μου ανοίγει πάρα πολύ την όρεξη αλλά δε θα πω όχι στο μπισκοτάκι της καφετέριας. :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε καλό δρόμο είσαι ;-) αν το κρατήσεις 6 μήνες να αλλάξει και ο μεταβολισμός... Κάθε δύο βδομάδες ζυγιζεσαι αν χάνεις έστω κάποια γραμμάρια συνεχίζεις, αν όχι διορθώνεις, μικρότερες ποσότητες, λιγότερα λάδια κλπ... Ένα ελεύθερο γεύμα, γλυκάκι την βδομάδα ναι, αρκεί να μην είναι πίτσα των 5000 θερμίδων, γιατί ο κόπος της βδομάδας πάει στράφι....

@anarxaki

-Με βάση τα λεγόμενά/δεδομένα σου (χωρίς να λάβω υπόψιν την λιπομέτρηση από την στιγμή που δεν έχεις κάνει κανονική), δηλαδή 172 ύψος, 67 κιλά, 36 χρονών και γυμναστική 4 φορές την εβδομάδα, οι θερμίδες που καταναλώνει/"καίει" το σώμα σου είναι περίπου 2200 την ημέρα(αυτό δεν είναι προσωπική εκτίμηση αλλά τεκμηριωμένη)! Για να χάσεις κιλά ΜΗΝ πέφτεις κάτω από 1500 με 1750 θερμίδες γιατί με την πάροδο του χρόνου θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα και το χειρότερο είναι ότι μπορεί έτσι να έχεις θέμα με τον Βασικό σου Μεταβολισμό!Εσύ θες να τον αυξήσεις και ΟΧΙ να τον μειώσεις!Για να στο δώσω να το καταλάβεις, κάποια στιγμή το σώμα σου για λόγους αυτοσυντήρησης θα μειώσει τον βασικό μεταβολισμό για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό σου! :!:

-Από εκεί κι έπειτα αφού έστρωσες λίγο την διατροφή σου από τις υπερβολές και τα διάφορα......... και μπήκες σε μια σειρά/ρουτίνα το επόμενο βήμα είναι απλά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!Πρόσεχε την ποσότητα των τροφών (με βάση αυτά που σου έγραψα πριν) και θα είσαι μια χαρά! :)

-Όσον αφορά αυτό που είπα για την αύξηση της μυϊκής μάζας.......σίγουρα δεν εννοούσα ότι μέσα σε 15 μέρες παίρνεις 1 καθαρά μυϊκό κιλό. Είναι αρκετοί παράγοντες. Γι'αυτό και στο ανάλυσα λίγο περισσότερο! ;)

-Για την άσκηση.....μπράβο που σου αρέσει και το ευχαριστιέσαι!Αυτός είναι ο σκοπός!Από εκεί και πέρα.....δώσε χρόνο στο σώμα σου και με υπομονή και επιμονή θα δεις τα αποτελέσματα!Το σώμα μας είναι μια "βιολογική μηχανή", μην το ξεχνάτε! ;)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Από εκεί κι έπειτα αφού έστρωσες λίγο την διατροφή σου από τις υπερβολές και τα διάφορα......... και μπήκες σε μια σειρά/ρουτίνα το επόμενο βήμα είναι απλά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!Πρόσεχε την ποσότητα των τροφών (με βάση αυτά που σου έγραψα πριν) και θα είσαι μια χαρά! :)

Ομολογώ ότι βαριέμαι αφόρητα το μέτρημα των θερμίδων, για εμένα λειτουργεί και λίγο αρνητικά (με οδηγεί σε ψυχαναγκαστικές ανησυχίες) αλλά αφού πρέπει να παίρνω τουλάχιστον 200 θερμίδες παραπάνω από αυτές που έχω υπολογίσει ότι τρώω, σημαίνει ότι δε χρειάζεται πια να αντιστέκομαι στο επιπλέον φρουτάκι ή τους ξηρούς καρπούς. Σωστά;

Και στην τελική, αν καμιά φορά πέσω έξω στους υπολογισμούς, απλά θα έχω φάει τις σωστές θερμίδες κι άντε να μη χάσω μια εβδομάδα. Μικρό το κακό (αν είναι να ξεφορτωθώ το μέτρημα)!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Μετά από τόσο καιρό στερημένης διατροφής είναι όνειρο να σου λένε "φάε ό,τι θες και θα συνεχίσεις να βλέπεις διαφορές στο σώμα σου". :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το αν πρέπει να αυξήσεις ή να μειώσεις θα στο πει η ζυγαριά ;):D

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος όπως και οι περισσότεροι! :!:

Τα κιλά που βλέπετε στην ζυγαριά μπορεί να σημαίνουν πολλά!Το καλύτερο μέτρο για να δείτε αν όντως χάνετε ΛΙΠΟΣ είναι ένα.....λιπομέτρηση μια φορά τον μήνα! ;)

Ειδικά στις γυναίκες η ζυγαριά πολλές φορές είναι ο χειρότερος σύμβουλος!Απλά η ζυγαριά είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος να πάρεις μια ιδέα ολόκληρης τις μάζας σου! ;)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Για σωστή διατροφή μιλάμε (έδωσε η γυναίκα και παράδειγμα) όχι πατατακια όλη μέρα...

Η ζυγαριά θα μας πει λοιπόν και όχι στην τύχη, α είσαι 180, κάνεις την Χ δραστηριοτητα, άρα τόσες θερμίδες...

ο καλύτερος τρόπος λιπομετρησης είναι ο καθρέπτης ;):D

Sent from my zte V970 using Tapatalk

Edited by naxiand

Διαφωνώ κάθετα! Εμείς οι γυναίκες πρηζόμαστε και κατακρατούμε υγρά τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Μέχρι και 3 κιλά!

Έχω φίλη που είναι χτικιό, πάει στη δουλειά με ποδήλατο (απίστευτα χιλιόμετρα) κι αν μια μέρα τη δείξει παραπάνω πέφτει στα πατώματα και δε μπορώ να την πείσω ότι η ζυγαριά δείχνει απλά ένα νούμερο και δεν εξηγεί αν αυτό το νούμερο προέκυψε από υγρά, λίπος ή μύες.

Όσο για τον καθρέφτη, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την αυθυποβολή και κάνει θαύματα στον περισσότερο κόσμο. Αν θες να πιστέψεις ότι η προσπάθειά σου αποδίδει, θα τη δεις στον καθρέφτη, υπάρχει - δεν υπάρχει. Ενώ αν είσαι στις μαύρες σου και νιώθεις ότι τζάμπα παιδεύεσαι, ό,τι κι αν γίνει δεν θα το δεις στον καθρέφτη.

Edited by anarxaki
[sIGPIC][/sIGPIC]

Χωρίς να είμαι ειδική, γνωρίζω ότι ο συνδυασμός αερόβιας γυμναστικής και μυικής ενδυνάμωσης είναι ό,τι καλύτερο για να κάψεις περιττό λίπος και να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου ταυτόχρονα. Επίσης είναι πολύ σημαντκό, τουλάχιστον για τις περισσότερες γυναίκες, να κάνουν κάτι που τους τραβάει, τους ευχαριστεί και όχι κάτι με στόχο τη γρήγορη απώλεια κιλών. Θέλει μια συντήρηση, μια διάρκεια. Αυτά είναι πράγματα που τα ασυνειδητοποίησα τα τελευταία χρόνια. Πάντα ξεκινουσα γυμναστήριο λίγο πριν το καλοκαίρι, για λίγο καιρό, περίμενα να δω γρήγορα αποτελέσματα , κουραζόμουν πολύ, δεν έβλεπα κάποια διαφορά, απογοητευόμουν και εν τέλει ήταν για μένα κάτι κουραστικό και καθόλου διασκεδαστικό. Κάθε φορά που πλησίαζε καλοκαίρι όμως, ένιωθα ότι ΕΠΡΕΠΕ. Δεν ήμουν του γυμναστηρίου, της γυμναστικής γενικά, ιδίως όργανα... ούτε να τα δω....!

Τα τελευταία δυο χρόνια όμως ξεκίνησα γυμναστήριο , αερόβια προγράμματα κυρίως( cardio,step,interval,zumba, χορό), από την αρχή της χρονιάς , Σεπτέμβριο, και τελικά έγινε τρόπος ζωής για μένα(όπως λέει και ο τίτλος του thread). Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει για μένα, για το σώμα μου, τη διάθεση μου. Είναι η ολοκλήρωση της ημέρας για μένα! 3 με 5 (καμιά φορά και 7) φορές την εβδομάδα , το Σαββατοκύριακο καθόλου, υπήρχαν και περίοδοι που σταματούσα για καμιά βδομάδα, ανάλογα με το πρόγραμμά μου.Έκανα και μικρή προσπάθεια με τη διατροφή... Έτσι έχασα 6 κιλά μέσα σε έναν χειμώνα. Τη δεύτερη χρονιά έμεινα σταθερή στα κιλά , αλλά συνεχώς μου λένε όλοι ότι εχω αδυνατίσει κι άλλο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το σώμα γίνεται σιγά σιγά ομοιόμορφο όπως επίσης πιο υγιές κ δυνατό. Είμαι πλέον 1.75 , ,70 κιλα και δε με ανησυχεί η παραλία:) Και κάτι άλλο-πλέον δεν προσέχω τι τρώω...! Δηλαδή πιστεύω αν έκοβα παγωτά, γλυκά, και φαγητό απ έξω θα μπορούσα να πέσω λίγο ακόμη και να φτάσω στο στόχο μου..

Πάντως να ξαναπώ είναι σημαντικό να κάνεις κάτι που σου ταιριάζει, το είδος της γυμναστικής , ο γυμναστής, όλα παίζουν ρόλο! Και δεδομένου του χρόνου που διαθέτει ο καθένας, να είναι όσο πιο συστηματική η άσκηση.

ΥΓ. Και κάτι τελευταίο για τη σπουδαιότητα της άθλησης. Κάποια περίοδο, επειδή δεν προλάβαινα να φάω, (ένα γεύμα τεράστιο την ημέρα) έφτασα 65 κιλά. Ε λοιπον, τα ρούχα που φορούσα τότε με τόσο λίγα κιλά, τώρα μου κολυμπάνε..;)

ΥΓ2. Παρολαυτά έχω μια αμφιβολία για τη διαλειμματική διατροφή.....

ΥΓ3.Ευχαριστώ αν με διαβάσατε:)

Edited by vampyre

Διαφωνώ κάθετα! Εμείς οι γυναίκες πρηζόμαστε και κατακρατούμε υγρά τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Μέχρι και 3 κιλά!

Έχω φίλη που είναι χτικιό, πάει στη δουλειά με ποδήλατο (απίστευτα χιλιόμετρα) κι αν μια μέρα τη δείξει παραπάνω πέφτει στα πατώματα και δε μπορώ να την πείσω ότι η ζυγαριά δείχνει απλά ένα νούμερο και δεν εξηγεί αν αυτό το νούμερο προέκυψε από υγρά, λίπος ή μύες.

Όσο για τον καθρέφτη, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την αυθυποβολή και κάνει θαύματα στον περισσότερο κόσμο. Αν θες να πιστέψεις ότι η προσπάθειά σου αποδίδει, θα τη δεις στον καθρέφτη, υπάρχει - δεν υπάρχει. Ενώ αν είσαι στις μαύρες σου και νιώθεις ότι τζάμπα παιδεύεσαι, ό,τι κι αν γίνει δεν θα το δεις στον καθρέφτη.

για αυτό έγραψα κάθε δύο βδομάδες βλέπουμε που είμαστε.. όσο για τον καθρέφτη αν κάποια είναι χτικιο και βλέπει τον εαυτό της χοντρό, τότε υπάρχουν άλλα προβλήματα... Το ζύγισμα γίνεται πρωί πριν φάμε οτιδήποτε, το ίδιο και ο καθρέπτης.. Όχι όταν έχουμε φάει τον αμπακο :p

και εγώ από πρωινό ζύγισμα μέχρι το βράδυ μπορεί να έχω σχεδόν δύο κιλά διάφορα... δεν λέει κάτι αυτό... ;)

για αυτό έγραψα κάθε δύο βδομάδες βλέπουμε που είμαστε.. όσο για τον καθρέφτη αν κάποια είναι χτικιο και βλέπει τον εαυτό της χοντρό, τότε υπάρχουν άλλα προβλήματα... Το ζύγισμα γίνεται πρωί πριν φάμε οτιδήποτε, το ίδιο και ο καθρέπτης.. Όχι όταν έχουμε φάει τον αμπακο :p

και εγώ από πρωινό ζύγισμα μέχρι το βράδυ μπορεί να έχω σχεδόν δύο κιλά διάφορα... δεν λέει κάτι αυτό... ;)

Στατιστικά, κάθε δύο εβδομάδες είναι οι κατακρατήσεις στον κύκλο μιας γυναίκας. :p

Όσο για τη φίλη μου, άσε την παράμερα και θα σου πω για μένα: κάνω 3 εβδομάδες γυμναστήριο, σωστά, συστηματικά, συγκεντρωμένη. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, κι ενώ ξέρω ότι δεν παίζει να έχει αποτελέσματα από τώρα, το βλέπω το μπράτσο πιο γραμμωμένο. Δεν πα να λες ό,τι θες, εγώ είμαι τόσο ανεβασμένη που γυμνάζομαι που βλέπω ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. :lol:

Αντίθετα, το χειμώνα που ήμουν γενικά στα κάτω μου κι έτρωγα τα παραπάνω μου, μόνο τις ατέλειες έδειχνε ο καθρέφτης... Βλέπεις αυτό που θες στο γυαλί, επικεντρώνεσαι σ' αυτό που σ' ενδιαφέρει. Όπως όταν ψάχνεις να αγοράσεις ποδήλατο, όλο ποδηλάτες βλέπεις στο δρόμο, ενώ πριν απλά τους αγνοούσες. ;)

Κατάλαβες πώς το εννοώ;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για σωστή διατροφή μιλάμε (έδωσε η γυναίκα και παράδειγμα) όχι πατατακια όλη μέρα...

Η ζυγαριά θα μας πει λοιπόν και όχι στην τύχη, α είσαι 180, κάνεις την Χ δραστηριοτητα, άρα τόσες θερμίδες...

Κι όμως αυτά που λες ΔΕΝ ισχύουν σε αυτόν τον βαθμό!Πρακτικά ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να καταλάβεις ακριβώς τι έχεις χάσει είναι μέσω ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗΣ!Τελεία και παύλα!Άλλος τρόπος πιο απλός που δεν χρειάζεσαι ούτε καθρέφτη ούτε τίποτα είναι.......τα παντελόνια σου! ;)

Ενημερωτικά........τα κιλά στις γυναίκες ΑΝΕΤΑ αλλάζουν λόγω κατακρατήσεων, περιόδου κ.α.!Αν δεν ξέρεις κάτι 100% σωστό τότε να μην είσαι απόλυτος! :!:

Υ.Γ.:Επίσης δες τι τόνισα για την διατροφή!Δεν μίλησα ούτε για πατατάκια ούτε για τίποτα!Ειδικά για την διατροφή έχω γράψει στο blog αρκετά πράγματα για να καταλάβεις τι εννοώ!!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

δεν είπα ότι είναι 100%, είναι απλά ένας πολύ εύκολος τρόπος και αυτό που γράφεις με το παντελόνι είναι και αυτό ένας δείκτης... (αν και αυτό δεν θα το έπαιρνα ως κριτήριο, γιατί υπάρχει και το εσωτερικό λίπος)

βάλε μια φώτο σου και θα δεις ότι + - 1 θα πέσω μέσα ;-)

Edited by naxiand