Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)


α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

  1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;



Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και ποιος θα εξασφαλίσει ότι θα εφαρμοστεί αυτός ο κανονισμός άλφα156? Θα κυνηγάνε οι μοντς αυτούς που γράφουν με γκρίκλις με το ντουφέκι? Και θα χάνουν ανθρωποώρες για να ψάξουν να βρούν ποιοι γράφουν με γκρίκλις, γιατί γράφουν με γκρίκλις, αν όντως δεν έχουν επιλογή και τα ρέστα? Καταλαβαίνεις τι λες? Έχεις υπόψιν σου πόσα μέλη έχει το myphone? Εδώ τις υπογραφές δεν προλαβαίνουν να ελέγξουν οι μοντς, πόσο μάλλον 100άδες χιλιάδες ποστ...

 

Δεν γίνεται. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον...

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να μπει κάποια απαγόρευση στο Forum σχετική με τα Greeklish. Είμαστε αρκετά φασίστες... ή έτσι μας έχουν αποκαλέσει πολλές φορές χρήστες, που δεν θέλουμε άλλο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προτρέπουμε ΟΛΟΙ τους νέους/παλιούς χρήστες να γράφουν όσο το δυνατόν με ελληνικά. Δεν γίνεται να χαρακτηρίσουμε κάποιον, να τον περιορίσουμε και εν τέλει να τον περιθωριοποιήσουμε απλά και μόνο επειδή δεν γράφει ελληνικά.

 

Α και btw θεωρώ απαράδεκτο οποιοδήποτε... "ελληνικό" φόρουμ απαγορεύει στους χρήστες να γράφουν Greeklish, και έμμεσα τους υποχρεώνει να γράφουν όπως θέλουν οι υπεύθυνοι. Αυτά γίνονται σε άλλα forums, όχι στο Myphone. Θέλουμε όλοι ένα εύκολο στην αναγνωση φορουμ, ένα πιο ποιοτικό χώρο συζητήσεων, δεν πρόκειται όμως να υποχρεώσουμε κανέναν χρήστη να... γράφει όπως θέλουμε εμείς. Οι χρήστες μπορούν να γράφουν ΟΠΩΣ θέλουν, όπως τους ευχαριστεί, εμείς ΟΜΩΣ τους προτρέπουμε να χρησιμοποιούν τη μητρική μας γλώσσα.

 

:)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Από το wiki:

As of 2004, a hostile movement against Greeklish appeared in many Greek online Web discussion boards (fora) where Greeklish was the primary "language" of communication. Administrators often ban users who continue using Greeklish, making the use of Greek mandatory. Examples include the Athens Wireless Metropolitan Network Forum and the ADSLgr.com Forum.
Link to comment
Share on other sites

Απλά προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε οι ίδοι ελληνικά και να προτρέπετε και άλλους. Τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει αρκετά μέλη να αλλάζουν από greeklish σε ελληνικά και μπράβο τους.

 

Δεν λέει κανεις οτι τα greeklish δεν είναι ενοχλητικά. Αλλά πραγματικά δύσκολα στην ανάγνωση ειναι τα κακογραμμένα greeklish, που πραγματικά κάθεσαι σε μια λέξη λεπτά ολόκληρα για να την αποκωδικοποιήσεις. Αυτό θα έλεγα δείχνει έλειψη σεβασμού στα άλλα μέλη ;)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Και αυτοι που φοβουνται να γραψουν ελληνικα εξαιτιας τυχον ορθογραφικων λαθων να ξερουν οτι καλυτερα να υπαρχει ελληνικο κειμενο με λαθακια παρα greeklish και να μας πιανει πονοκεφαλος.Δεν δινουμε εξετασεις για να κρινουμε την ορθογραφια του καθενος.. :)

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ με τον Βασίλη:

 

Τει υνε ποιο καταννοιτο, κυμενο ωπος αφτω οι ρε πεδι μου... κειτα μετα και θα me αινωησεις.

 

Ti einai pio katanohto, keimeno opws auto h re paidi mou... ksanakoita prin kai 8a me ennohseis!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (31 Μάι. 2004 , 01:22)

 

Διαφωνώ με τον Βασίλη:

 

Τει υνε ποιο καταννοιτο, κυμενο ωπος αφτω οι ρε πεδι μου... κειτα μετα και θα me αινωησεις.

 

Ti einai pio katanohto, keimeno opws auto h re paidi mou... ksanakoita prin kai 8a me ennohseis!

 

 

Κοιτα,το πρωτο δεν νομιζω να το εχουμε δει ποτε εδω μεσα και σε τετοιο βαθμο,αντιθετως το δευτερο το βλεπουμε συνεχεια.Εγω λοιπον προτιμω ελληνικο κειμενο με 1-2-5 λαθη παρα greeklish.Ειναι και το αλλο,αυτοι που θα πειστουν και θα αρχισουν να γραφουν ελληνικα σιγα σιγα με τον καιρο θα μαθουν και τα λαθη τους και θα τα διορθωσουν.

Προς Θεου ομως να μην φανει οτι ειμαστε εδω για να κατακρινουμε αυτους που κανουν ορθογραφικα λαθη!Θελουμε να τους ενθαρυνουμε και οχι να τους αποθαρυνουμε οπως νομιζω οτι κανουμε τωρα.. :whistle: ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλα.. εγώ σε ελληνικά forums γράφω με ελληνικούς χαρακτήρες, ειναι πιο έυκολοι στο διάβασμα και γενικά.. έλληνες είμαστε! :)

 

αλλά δεν νομίζω οτι ειναι απαραίτητο να απαγορευτούν τα γκρικλις, μιας και άτομα στο εξωτερικό, δεν έχουν την ευχαίρια να γράψουν με ελληνικούς χαρακτήρες.. και άσε που μου ετυχε πολλές φορές το PC να μη γυρίζει στα ελληνικά και αναγκαζόμουν να γράψω γκρικλις... ;)

It's what you do to me..
Link to comment
Share on other sites

Το να απαγορευτούν τα greeklish είναι πολύ ακραίο. Κι εγώ είμαι κατά των greeklish αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες (έστω και ελάχιστες) περιπτώσεις ατόμων που δεν μπορούν να γράψουν greeklish για τεχνικούς ή άλλους λόγους.

 

Αν σας ενοχλούν τα greeklish, μπορείτε να μην τα διαβάζετε. Αυτό κάνω κι εγώ, όσα posts πάνω από 2 σειρές είναι με greeklish, απλά δεν μπαίνω στον κόπο να τα διαβάσω. Κι αυτό γιατί πρέπει να παιδευτώ πολλή ώρα (πάνω από 15-20 λεπτά) και να τα ξαναδιαβάσω τουλάχιστον 10 φορές μέχρι να βγάλω νόημα τι λένε.

this signature is under heavy construction
Link to comment
Share on other sites

Αν και γράφω πάντα ελληνικά και έχω πρόβλημα πολλές φορές να διαβάσω τα greeklish, δε μπορώ να ζωτήσω να απαγορευτούν τελείως από το φόρουμ. Ο λόγος δεν είναι τα παιδιά από το εξωτερικό (όσοι είστε απο έξω sorry, αλλά συμμετέχω και σε άλλα φόρουμ από όπου βλέπω ότι κόσμος από έξω μπορεί και γράφει στα ελληνικά - φόρουμ όπου απαγορεύονται τα greeklish)

 

Περισσότερο λογικό θα έβρισκα να υπάρχει μια "ελαστικότητα" κυρίως για αυτούς που γράφουν από wap και λόγω της φύσης του φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Οχι.

Με ενοχλούν τα greeklish,και με κουράζουν(προσωπικά δε διαβάζω τα μεγάλα ποστ που είναι γραμμένα σε greeklish)

 

Είναι στο χέρι του καθενός να επιλέξει πως θα γράφει,και γι αυτό θεωρώ την απαγόρευση άκρως αντιδημοκρατική που οδηγεί σε ακρότητες...

 

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως αντί να απαγορεύσουμε τα greeklish,να προτρέπουμε τα μέλη να γράφουν με ελληνικά(τονισμένα ή άτονα),ώστε όλα τα ποστ να είναι ευανάγνωστα :)

 

Και εγώ παλιά με greeklish έγραφα φανατικά,αλλά με ελάχιστη προσπάθεια τώρα γράφω με ελληνικά.

Δεν είναι κάτι το δύσκολο.... :)

Link to comment
Share on other sites

Είναι πάντως μία ηλίθι@ μόδα που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί την έχουν υιοθετήσει τόσοι..

Τα άλλα φόρα (αλλοδαπά) γράφουν ή στην μητρική γλώσσα τους ή στην αγγλική...εμείς κανιβαλλίσαμε μία όμορφη γλώσσα γιατί βαριόμαστε να βάλουμε έναν τόνο, να γράψουμε ένα Θ-Ψ-Ω...

Είναι τόσο κουραστικό στην ανάγνωση για αυτό και posts άνω των 2 γραμμών απλά τα αγνοώ..με πιάνει πονοκέφαλος και χάνω τσάμπα την ώρα μου που είναι πολύτιμη!

Δεν με σέβονται ...τους αγνοώ!

Δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης αλλά είμαι υπέρ επι της επιτακτικής ανάγκης να αλλάξει ΠΙΑ αυτό το μοτίβο...

Γιατί να θεωρούμε ρατσιστής επειδή υποστηρίζω την ελληνική γλώσσα ως γλώσσα γραφής...αλήθεια γιατί..?Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος?

 

**Τα άλλα φόρα που έχουν αυστηρή πολιτική στα greeklish τουλάχιστον σε αυτά περιορίστηκε πολύ το φαινόμενο....

Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης γιατί πιστεύω ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή της. Σαφέστατα θα ήταν ιδανικό να γράφουμε όλοι στα ελληνικά. Μία λύση - την οποία βλέπω σε αρκετά threads - είναι να προτρέπονται οι χρήστες που γράφουν σε greeklish να γράφουν στα ελληνικά από τους άλλους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Όσο για το αν είναι θέμα συνήθειας - τα greeklish- πιστεύω οι χρήστες των greeklish κάνουν την αρχή και προσπαθούν να γράφουν στα ελληνικά, θα διαπιστώσουν πως δεν είναι τόσο δύσκολο, απλά απιτεί λίγη υπομονή στην αρχή και καλή διάθεση.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change,

courage to change the things I can

and wisdom always to tell the difference.

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατοι συγχωριανοί του Myphone.

 

Αν και μπαίνω σε συγκεκριμένους τόπους δικτυακής συναγωγής του Myphone και δεν ξέρω από που ξεκίνησε αυτή η συζήτηση, πήρα την απόφαση να συμμετάσχω γιατί το ζητούμενο - συζητούμενο είναι κάτι που με ταλάνιζε καιρό. Έτσι πέφτωντας το μάτι μου στη συζήτηση με θέμα τα γκρήνγκλις στη κεντρική σελίδα , μπήκα για να καταθέσω την άποψή.

 

Δεν θέλω και εγώ να αρχίσω να γρινιάζω για το πόσο με κουράζουν τα κείμενα (μικρά ή μεγάλα) που είναι γραμμένα με γκρήνγκλις αλλά τελικά αυτό είναι το ζήτημα. Κάποια παιδιά έχουν κάνει ήδη αναφορά και απλά θέλω να προσθέσω και εμένα στον κατάλογο των ανθρώπων που εκνευρίζομαι, δυσανασχετώ και τελικά έχω κουραστεί από τα γκρήνγκλις. Και εγώ πλέον έχω σταματήσει να διαβάζω οποιοδήποτε κείμενο μικρό ή μεγάλο γραμμένο με αυτό τον τρόπο.

 

Θέλω όμως να θίξω ένα άλλο σημείο το οποίο αυτό θεωρώ περισσότερο επικίνδυνο και από αυτόν τον εκφυλισμό της Ελληνικής γλώσσας που γίνεται με τα γκρήνγκλις. Τέθηκε θέμα "δημοκρατικότητας" όσον αφορά την "απαγόρευση" του εν λόγω "τρόπου γραφής" και παρουσιάστηκαν κάποιοι αντίθετοι με το να γίνει αυτό.

Ωραία λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα γιατί τελικά κάποιοι "δημοκράτες" μπερδέψαν την π**τσα με την βούρτσα.

 

Όσον αφορά την Δημοκρατία: Δημοκρατία δεν σημαίνει άμετρη ελευθερία. Αυτό είναι ασηδοσία. Η Δημοκρατία δεν καταργεί νόμους. Αντιθέτως απαιτεί περισσότερη ευθύνη από οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα ακριβώς γιατί οι κύριοι συντελεστές της είναι οι πολίτες. Και ένας πολίτης - ιδιώτης δηλαδή χωρίς ευθύνες, νόμους και "πρέπει" είναι βολεψάκιας - καλοπερασάκιας, παράσιτο και άχρηστος για μία δημοκρατική κοινωνία, αυτό που οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι πήραν και θεσπίσαν ως idiot (= ιδιώτης).

 

Όσον αφορά τους νόμους και τους κανόνες: Μπορεί αυτοί να είναι βάρος σε διάφορους περιθωριακούς που θέλουν να ζούν ανέμελα και χωρίς πολλά στο κεφάλι τους, αλλά οι κανόνες δεν βγήκαν απ`το πουθενά για να μας καταδυναστεύουν αλλά έγιναν από ανθρώπους για ανθρώπους για να βοηθήσουν στην συμβίωση αυτών.

Οι νόμοι και οι κανόνες για οποιαδήποτε οργανωμένη κοινωνία (από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη) είναι η βάση για την ομαλή συνύπαρξη την ανθρώπων.

 

Είναι τραγικό να τίθεται ένα τόσο σοβαρό θέμα ως πρόβλημα από μέλη του myphone και η στάση σου φίλε συντονιστή Mythoz είναι αρνητική επειδή λέει κάποιοι (να μην τους χαρακτηρίσω) σας έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν "φασίστες". Δηλαδή (τραβηγμένο παράδειγμα) να καταργήσουμε τους νόμους που στέλνουν απατεώνες και κλέφτες στην φυλακή επειδή είναι απάνθρωπο και "αντιδημοκρατικό". Για φανταστήτε μια κοινωνία χωρίς νόμους να μας προστατεύουν.

 

Και για να ξεκαθαρίσουμε επίσης και αυτό: Για μένα δεν τίθεται μόνο θέμα πονοκέφαλου με το διάβασμα των γκρήνγκλις αλλά και θέμα επικίνδυνου εκφυλισμού που οδεύει προς την εξαφάνιση της Ελληνικής. Πριν μια 20ετία καταργήσαμε τους τόνους, συνεχίζουμε με την παραποίηση της γραμματικής, ερχόμαστε να αντικαταστήσουμε το Ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό (που και αυτού τα γράμματα είναι παρμένα από κάποιο Ελληνικό αλφάβητο που δεν ανακαλώ αυτή την στιγμή - Το "F" για παράδειγμα λεγόταν δίγαμμα) και τελικά δεν μπορώ να πω οτι αισθάνομαι καλά με όλη αυτή την κατάσταση που πάει από έκπτωση σε έκπτωση. Στο τέλος τι θα μείνει;

Λοιπόν φίλε συντονιστή Mythoz τι λες; Αφήνουμε κάποιους να φέρουν σε τέτοια κατάντια την γλώσσα μας; Να μετατρέψουμε σε ιδιωματική μια γλώσσα εννοιολογική; Ν`αρχίσουμε να μουγκρίζουμε καλλίτερα. Ποιό εύκολο θα είναι...

 

Και όσο για τις "φασιστικές" ταμπέλες ΕΛΕΟΣ! Ο καθένας δυσαρεστημένος με την όποια μορφή αρχής κολλάει την ταμπέλα του φασίστα με το παραμικρό.

 

Και για να τελειώνω. Σαφώς και υπάρχει περίπτωση να βρείτε ορθογραφικά λάθη στο κείμενό μου. Αλλά καλλίτερα έτσι para giouvetsi...

 

Συμπαθάτε με για το μακρυσκελές κείμενο. Δεν το έκανα με κακή πρόθεση.

Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος iaswn (31 Μάι. 2004 , 11:54)

 

Λοιπόν φίλε συντονιστή Mythoz τι λες; Αφήνουμε κάποιους να φέρουν σε τέτοια κατάντια την γλώσσα μας; Να μετατρέψουμε σε ιδιωματική μια γλώσσα εννοιολογική; Ν`αρχίσουμε να μουγκρίζουμε καλλίτερα. Ποιό εύκολο θα είναι...

 

Και όσο για τις "φασιστικές" ταμπέλες ΕΛΕΟΣ! Ο καθένας δυσαρεστημένος με την όποια μορφή αρχής κολλάει την ταμπέλα του φασίστα με το παραμικρό.

 

Και για να τελειώνω. Σαφώς και υπάρχει περίπτωση να βρείτε ορθογραφικά λάθη στο κείμενό μου. Αλλά καλλίτερα έτσι para giouvetsi...

 

Συμπαθάτε με για το μακρυσκελές κείμενο. Δεν το έκανα με κακή πρόθεση.

Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας.

 

 

Θα το ξαναπώ... Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να προστατέψουμε τη γλώσσα μας, όπως η κοινή προσπάθεια όλων να γράφουν ελληνικά, η έμμεση προτροπή μας στους νέους χρήστες να χρησιμοποιούν τη γλώσσα μας, η αλλαγή όλων των τίτλων των threads απο εμάς τους Moderators στα ελληνικά, χωρίς να το ξέρετε εσείς, η πολύ σωστή χρήση ελληνικών απο τους Editors του Myphone κλπ κλπ. Μπορώ να σου πω δεκάδες τέτοια παραδείγματα, που οι υπεύθυνοι του Myphone προωθούν και υποστηρίζουν τη χρήση και τη διάδοση των ΣΩΣΤΩΝ ελληνικών από όλους τους χρήστες. Αυτό μέσα σε τόσο καιρό φαίνεται οτι έχει αποδώσει καρπούς σε πολύ μεγάλο βαθμό... Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη χρήση ελληνικών απο τις χιλιάδες των χρηστών μας, ποτέ όμως δεν πρόκειται να αποκόψουμε κάποιον χρήστη αν θέλει να χρησιμοποιεί Greeklish... Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Είναι στις αρχές του Myphone η ελευθερία έκφρασης σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφή της, φτάνει να μην εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του site και να μην υποβιβάζει το επίπεδο των συζητήσεων. :cool:

 

Όσο για τα περί φασισμού, είναι πολυφορεμένα όσα μου αναφέρεις. Τα έχω ακούσει δεκάδες φορές... Δυστυχώς ξέρω πολύ καλύτερα όμως, οτι "καλοθελητές" υπάρχουν σε κάθε γωνιά του net, που περιμένουν να αποδώσουν ταμπέλες. Δεν το κάνουμε για αυτούς, δεν έχουμε κάποιον να... μας φοβίζει, απλά σεβόμαστε δεκάδες φορές περισσότερο τους χρήστες που μπαίνουν στο Myphone και το βλέπουν σαν το σπίτι τους, μας βλέπουν σαν μια παρέα όπως κανένα άλλο ελληνικό forum, πολύ απλά επειδή... αισθάνονται ελεύθεροι. :)

 

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σχέση, αυτή την ελευθερία, αυτή την επαφή ανάμεσά μας που μας έκανε το No1 ελληνικό forum σε 9 μήνες λειτουργίας μόνο, και δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι απο τη συνταγή της επιτυχίας. Αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε το καλό κλίμα των χρηστών και την αγάπη τους για το Myphone, έτσι ώστε να τους προτρέψουμε να χρησιμοποιούν περισσότερο τη γλώσσα μας. Αυτό σίγουρα θα καταφέρει πολλά περισσότερα απο το να χαρακτηρίσουμε ως μαύρα πρόβατα τους εκατοντάδες χρήστες που χρησιμοποιούν greeklish. ;)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα και είχα πει ότι η πλειοψηφία των posts σε greeklish (όχι όλα) προέρχονται από ανθρώπους που απλά βαριούνται να πατήσουν Alt-Shift ή δυό πλήκτρα. Από ανθρώπους που δεν σέβονται τη γλώσσα τους, δεν σέβονται όσους τους διαβάζουν και δεν ενδιαφέρονται να βελτιωθούν.

 

Κατά συνέπεια έχουμε ανθρώπους που βαριούνται, δεν σέβονται και δεν ενδιαφέρονται. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τους αγνοώ. Δεν διαβάζω τα posts τους (ελάχιστη απώλεια), και δεν θα με πείσει ποτέ κανείς ότι άνθρωπος που δεν ξέρει να γράφει ελληνικά και δεν σέβεται τον κόπο του αναγνώστη του, ότι αξίζει να λέγεται μέλος μιας κοινότητας ισότιμων ανθρώπων όπως είναι το myphone.

 

Θα μου πείτε "πολύ σοβαρά το πήρες ρε φίλε". Τα ματάκια μου το ξέρουν πόσο σοβαρό είναι. Για μένα που διαβάζω βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά σε καθημερινή βάση, τα greeklish είναι κάτι παραπάνω από παραφωνία: Είναι ενόχληση. Οπτικός θόρυβος, σκουπίδια. Για σας που τα γράφετε δεν είναι?

 

Όσο για την απαγόρεση ή μη: Υπάρχει κάτι αποτελεσματικότερο από την απαγόρευση. Όποτε βλέπουμε post σε greekslish που δεν είναι από wap, απλά να το αγνοούμε. Άντε και σε κάποιο υστερόγραφο παρακάτω να πούμε "Sorry, αλλά δεν απαντάω σε greeklish, δεν μπορώ να τα διαβάσω". Το αποτέλεσμα θα είναι είτε να συμμορφωθούν είτε να φύγουν. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και με τα δύο.Ψήφισα "ναι" γιατί πιστεύω ότι, αν εφαρμοζόταν, θα ήταν ένας κανόνας που θα έκανε καλό σε όλους. Παρά το θρεντ

αυτό δεν είδα πολλούς να συμμορφώνονται και εμμένω στην άποψη που είχα εκφράσει τότε: Όποιος γράφει γκρίνγκλις (πλην wap) σκέφτεται μόνο την πάρτη του γιατι "ετσι τον βολεύει". Δεν έχω δει κανένα μα κανένα άλλο σοβαρό επιχείρημα.

 

Οι "εκατοντάδες χρήστες" όμως στους οποίους αναφέρεται ο μύθοζ (ο οποίος btw που και που ποστάρει κι εκεινος τα greeklish του;) ) μπορούν να ποστάρουν τα σκουπίδια τους ήσυχοι. Έχουν την άδεια άνωθεν. Αφού "δεν πρόκειται να τους αποκόψουμε" επίσημα, ας το κάνουμε ανεπίσημα αγνοώντας τους. :cool:

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Παρά να καταδικάζουμε τα greeklish, καλύτερα να παροτρύνουμε τα μέλη με το να γράφουν Ελληνικά.. οπώς ξαναείπαμε.. βάρτε το στις υπογραφές σας .. ;)
It's what you do to me..
Link to comment
Share on other sites

alt kai shift?emena mou bgazei boulgarika...ayto exo egatesthmeno...as skeftoume ligo kai osous einai eksoteriko kai den exoun egatasthsei ellhnikous xarakthres..
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (31 Μάι. 2004 , 14:40)

 

Όσο για την απαγόρεση ή μη: Υπάρχει κάτι αποτελεσματικότερο από την απαγόρευση. Όποτε βλέπουμε post σε greekslish που δεν είναι από wap, απλά να το αγνοούμε. Άντε και σε κάποιο υστερόγραφο παρακάτω να πούμε "Sorry, αλλά δεν απαντάω σε greeklish, δεν μπορώ να τα διαβάσω". Το αποτέλεσμα θα είναι είτε να συμμορφωθούν είτε να φύγουν. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και με τα δύο. .

 

 

Ωραία τα λες, αλλά:

 

α) Πολλοί ποστάρουν με την βοήθεια κινητού από PDA(που δεν δέχεται ελληνικά). Σε αυτήν την περίπτωση δεν φαίνεται στο πάνω μέρος του post ότι είναι μέσω κινητού. (Π.χ. Alexkass)

 

β) Πολλοί πλέον μπορούν και ποστάρουν με ελληνικά μέσω WAP με το κατάλληλο κινητό. (Π.χ. Manos the Greek)

 

Θα συμφωνήσω ότι με το ζόρι κανείς δεν θα αρχίσει να γράφει ελληνικά. Ωστόσο οι μεθόδοι που λες, συστηματικό ignore, μάλλον είναι δόκιμοι.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος FREAK_OF_NATURE (31 Μάι. 2004 , 14:58)

 

alt kai shift?emena mou bgazei boulgarika...ayto exo egatesthmeno...as skeftoume ligo kai osous einai eksoteriko kai den exoun egatasthsei ellhnikous xarakthres..

 

 

Ε να τους εγκαταστήσουν. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή; :worry:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος FREAK_OF_NATURE (31 Μάι. 2004 , 14:58)

 

alt kai shift?emena mou bgazei boulgarika...ayto exo egatesthmeno...as skeftoume ligo kai osous einai eksoteriko kai den exoun egatasthsei ellhnikous xarakthres..

 

 

Στο in.gr στο κάτω μέρος έχει ένα λινκ για να κατεβάσεις ελληνικές γραμματοσειρές. Το έχεις δοκιμάσει?

 

http://www.in.gr/grfonts/grfonts.htm

 

Εμένα με είχε βοηθήσει όσο ήμουν Πορτογαλία... ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...