Jump to content

Elgia

Members
  • Δημοσιεύσεις

    120
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Elgia

  1. Στο σταθερό υπολογιστή μου (compaq) πέρασαν περί τα 6 χρόνια για να κάνω format. Και τις βλακείες μου τις έκανα, και στο Internet κανονικά και ατελείωτες ώρες δουλειάς. Παραπάνω από καλά τώρα που το σκέφτομαι. Κάθε βδομάδα βέβαια, updates, scans, εκκαθάριση και ανασυγκρότηση. :) To laptop δεν το βλέπω να ακολουθεί αυτήν την πορεία πάντως...Θα δείξει...:worry::rolleyes:
  2. Μη σου πω... +3 :rolleyes: :D παίζει σοβαρά...
  3. Πάνε στο ρυθμίσεις---->Ήχοι & Ειδοποιήσεις----> Ήχοι Έναρξης----> Κανένας ήχος. Έτσι τουλάχιστον βγαίνει στο δικό μου. :)
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτό είναι το θέμα ότι - δυστυχώς - είχα αποθηκεύσει τα μηνύματα σε local folders και δεν τα άφηνα στο server του hotmail....Τέλοσπάντων, δε θα πεθάνω κιόλας. Το περίεργο είναι ότι κάποια από τα μηνύματα που έκανα recover, τα έχει σώσει κανονικά. Συγκεκριμένα, ένα ολοκληρο folder μια χαρά το βγάζει. :confused: Όσο ζω μαθαίνω...:)
  5. Καλησπέρα και πάλι. Νέα ερώτηση...Όποιος ξέρει, please help. Μετά από αλλεπάληλα προβλήματα στον υπολογιστή χρειάστηκε να κάνω και εγώ το πρώτο μου format. Ακριβώς λοιπόν επειδή ήταν και το πρώτο μου, δεν κατέχω το αντικείμενο. Έκανα back up κάποια από τα πράγματα που ήθελα, συμπεριλαμβανομένου και προγραμμάτων και φυσικά του thunderbird. Αυτό που δεν ήξερα, βέβαια, ήταν ότι έπρεπε να κάνω copy και to profile folder στα application data. ...:) Είχα εγκαταστήσει και το mozbackup και είχα κάνει backup τα profiles από firefox και thunderbird (το οποίο επίσης έκανα backup) αλλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα πού τα έσωσε. Θεωρητικά από default τα σώζει στα My Documents αλλά φυσικά και δεν ήταν εκεί και δεν πείραξα το folder που θα τα έσωζε. Βασικά η ερώτησή μου είναι η εξής...Υπάρχει τρόπος να κάνω restore τα e-mails μη έχοντας αντίγραφο του profile; Χρησιμοποιώ ένα πολύ καλό πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων το οποίο βρήκε αρκετά e-mails, τα οποία αν και εμφανίζονται πλήρη σε μέγεθος, δεν εμφανίζονται σωστά όταν προσπαθώ να τα ανοίξω. Τα περισσότερα εμφανίζονται απλά κενά. :confused: any help? please....Άμα δεν υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσω να μην το παιδεύω κιόλας δηλαδή, αλλά αν υπάρχει κανένα workaround να το ψάξω το ζήτημα. Και μία τελευταία ερώτηση σε τί format είναι ο profile folder, .ini?
  6. Για τα δικά μας----> έχεις pm. :) Το πρόβλημα με τους φακούς σου το αντιμετώπισες με ένα συγκεκριμένο είδος/μάρκα; Γιατί αν είναι έτσι ίσως απλά να μη σου κάθεται καλά η συγκεκριμένη. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω τα εξής: φοράω φακούς πάνω από 11 χρόνια. Και συνοπτικά θα σου αναφέρω ότι παρόλο που άλλαξα μάρκες και είδη φακών, συνειδητοποίησα με λύπη ότι σταδιακά τα μάτια μου πλέον δεν "ανέχονται" τόσο πολύ τους φακούς όσο στο παρελθόν. Παλιότερα κανένα πρόβλημα, τώρα στεγνώνουν σχετικά εύκολα και μετά από κάποιες ώρες μ'ενοχλούν και να φανταστείς ότι ποτέ δεν τους φορούσα πολλές ώρες, και μάλιστα κατά περιόδους προτιμούσα τα γυαλιά, τηρούσα και τηρώ ευλαβικά τις διαδικασίες καθαρισμού και προσοχής. Στη δική μου δηλαδή περίπτωση σταδιακά μάλλον απέκτησα ενός είδους δυσανεξία, όχι απαγορευτική για να φοράω ακόμη φακούς (ευτυχώς), αλλά αρκετά ενοχλητική μερικές φορές. Καλύτερα βέβαια να συμβουλευτείς τον οφθαλμίατρό σου, γιατί πέρα από τις δικές μας εμπειρίες αυτός είναι ο μόνος που θα μπορέσει να σου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση.;)
  7. Αυτό συμβαίνει όταν για κάποιο λόγο "αφυδατώνεται" ο φακός, όταν δηλαδή χάνει για κάποιους λόγους κάποιο ποσοστό υγρασίας. Γι'αυτό και όταν τοποθετηθούν σε ορό, όπως και έκανες, επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση. Το περίεργο βέβαια είναι ότι σου συνέβη όταν πρωτοάνοιξες τους φακούς ενώ συνήθως συμβαίνει όταν βγάζουμε τους φακούς μετά από παρατεταμένη χρήση. Παίζει ρόλο και το είδος των φακών. Οι φακοί συχνοί αντικατάστασης είναι κατά κανόνα πιο λεπτοί και γι'αυτό διπλώνουν και κολλάνε πιο εύκολα. :)
  8. Την εγκατέστησα την beta και το πρόβλημα παραμένει....Τί να πω δεν ξέρω. Το περίεργο είναι πως ενώ στέλνει το μήνυμα και βγαίνει άλλα αντί άλλων (βασικά όλο κάτι ΓΓΓ βγάζει ) στο sent folder τα δείχνει φυσιολογικότατα! Δεν έχω ιδέα τί κάνω στραβά. Ειλικρινά κουράστηκα πάρα πολύ να ασχολούμαι όλη την ώρα μ'αυτό και να ψάχνω στο net για απαντήσεις και τίποτα να μη γίνεται. Όπως και να έχει, ευχαριστώ και για το χρόνο σας και για τις απαντήσεις σας.
  9. Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Για να πω την αλήθεια όμως, δεν πιστεύω ότι το να περάσω την beta θα λύσει το πρόβλημα. Εδώ δε δουλεύει στην υποτιθέμενα σταθερή που έχω. Από την άλλη, θα μου πεις τί έχω να χάσω, μήπως τώρα δουλεύει; anyhow, όποια άλλη ιδέα έχετε καλοδεχούμενη επίσης.
  10. Καλησπέρα. Εδώ και μια βδομάδα έχουν σπάσει τα νεύρα μου. Μέχρι πριν 10 μέρες λοιπόν, έστελνα και έπαιρνα τα e-mails κανονικότατα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Μετά το χάος...Τα e-mails που στέλνω στα ελληνικά δεν τα παίρνει κανείς από τους παραλήπτες σωστά. Τους βγαίνουν άλλα αντί άλλων και δεν μπορούν να τα διαβάσουν όσο και αν αλλάξουν την κωδικοποίηση. Τί να πω, δεν ξέρω. Το θέμα είναι ότι δεν πείραξα εξαρχής τίποτα ούτε στα fonts ούτε στην κωδικοποίηση των incoming και outgoing mails, εννοώ από τότε που δούλευε σωστά.Το μόνο που μεσολάβησε ήταν ένα automatic update που έκανε στο Webmail-Hotmail extension, αλλά δε νομίζω να δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα πειραματίστηκα τόσο πολύ με τις ρυθμίσεις στο display που ούτε θυμάμαι τις αρχικές ρυθμίσεις. :O Μήπως κανείς μπορεί να βοηθήσει;; Η υπομονή μου εξαντλήθηκε. Η έκδοση που έχω είναι αυτή στον τίτλο του μηνύματος στα ελληνικά.
  11. Λογικά υπάρχει εγκατεστημένο πρόγραμμα αφού λειτουργεί κανονικά το touchpad του υπολογιστή του. Από κει και πέρα, επειδή και εγώ hp έχω στη διαδικασία που περιέγραψα στο device settings σου βγάζει κανονικά το settings για synaptics. Και στο δικό σου λογικά έτσι είναι.:)
  12. Πού μπερδεύτηκες, billakosss? :) Αυτό εννοώ με το "πακετάκι" μαζί πάνε! ;)
  13. My dear, Johny-B πας πακετάκι με τη Maria_B, τώρα ε;;;;; :lol: :p Πάντως βλέπω ότι περάσατε καλά! Συγχαρητήρια και εύχομαι το ίδιο να κάνετε και στις επόμενες συναντήσεις σας! :)
  14. Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός hp Pavilion dv8000 και έως τώρα έχω μείνει ευχαριστημένη με την απόδοσή του, χωρίς να είμαι και ειδική στα θέματα φορητών υπολογιστών. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να παρακολουθεί την θερμοκρασία του υπολογιστή ή μάλλον των επεξεργαστών.Τέλοσπάντων μάλλον καταλάβετε τί θέλω να πω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
  15. αν και έχω άλλο μοντέλο hp pavilion, νομίζω πως ίσως τα παρακάτω σε βοηθήσουν. Για να πας στις ρυθμίσεις για το touchpad: Control Panel---> printers and other hardware--->mouse (προσωπικά χρησιμοποιώ). Εκεί σου βγάζει παράθυρο με τα properties με tabs. Ένα tab λογικά σου εμφανίζει Device settings για το touchpad. Εκεί μπορείς να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις που επιθυμείς.
  16. Ναι, σαι καλά...Και έψαχνα themes. Thank u. Αν και δεν είμαι ειδική στα κινητά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη με την αυτονομία της μπαταρίας αυτού του κινητού, που ήταν και το βασικό στοιχείο για την επιλογή του. :)
  17. Το μόνο που δεν με άγχωσε στο γάμο μου είναι το τραγούδι που θα χόρευα με το έτερο ήμισυ. Ήξερα ποιό θα είναι από καιρό και δε μετάνοιωσα για την επιλογή μου. All the Way - Celine Dion & Frank Sinatra - Special mix Ιδανικό κομμάτι για χορό. Στίχοι απόλυτα εναρμονισμένοι με το κλίμα της περίστασης. Μαγευτική εκτέλεση του τραγουδιού και εκπληκτική σύνθεση των δύο φωνών.
  18. Μία ψήφο εμπιστοσύνης και από μένα στα αγαπημένα μου mitsubishi! :)
  19. Πριν 2 χρόνια έχασα ένα φίλο από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε ατύχημα μέσα στην πόλη. Οι γιατροί είπαν ότι το κράνος που δυστυχώς δε φορούσε θα του έσωζε τη ζωή. Το παλικάρι που έφυγε καθώς και άλλα πολλά πρέπει να είναι οι "ελάχιστες εξαιρέσεις" σύμφωνα με το άρθρο. Το άρθρο δε με ενδιαφέρει μάλλον με θλίβει και με θυμώνει με το κατηγορηματικό του ύφος.
  20. Σωστή η τελευταία πρόταση σου. Δεν ξέρω αν τα πράγματα στην Αγγλική Αθήνας διαφέρουν από αυτήν της Θεσσαλονίκης αλλά και τα τέσσερα χρόνια σπουδών της εν λόγω σχολής γίνονται αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα και προσωπικά ποτέ δεν είχα μόνο 20 σελίδες ξένου κειμένου να διαβάσω. Μπορώ να σου πω όμως για reports που μας ζητούσαν σε 2 και 3 λογοτεχνικά βιβλία σε ένα μάθημα(!) σε μία βδομάδα. Απλά κάποιες επισημάνσεις. Από εκεί και πέρα, συμφωνώ με τις απόψεις σου περί δυσκολίας προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον ακαδημαϊκό ή μη. Κατά τη γνώμη μου τα ελληνικά πανεπιστήμια εμφανίζουν πολλές αδυναμίες και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστιο θέμα προς συζήτηση. Τα προβλήματα αυτά όμως δεν μπορούν να ακυρώνουν την προσπάθεια και την αξία των σπουδών Ελλήνων φοιτητών, οπότε να υποστηρίζουμε αυτόματα ότι οι σπουδές εντός Ελλάδας είναι κατωτέρου επιπέδου. Αρκετές σχολές των Πανεπιστημίων μας θεωρούνται από τις καλύτερες στο είδος τους στο επίπεδο γνώσης που προσφέρουν.
  21. Μάλλον μιλάτε για προλήψεις και όχι για προκαταλήψεις, έτσι;;; Άλλο το ένα άλλο το άλλο! :)
  22. 9o Γυμνάσιο+Λύκειο Θεσσαλονίκης (Δελφών-Π. Συνδίκα)
  23. Επιτέλους! Πάλι καλά που δεν τα έβγαλαν την τελευταία βδομάδα! Και ευτυχώς δεν με έστειλαν τέρμα Θεού όπως την άλλη φορά! :yahoo: Άντε καλή μας επιτυχία! :up:
  24. Καλησπέρα. Φοράω και εγώ φακούς επαφής λόγω μυωπίας εδώ και δέκα χρόνια περίπου αν και με τα γυαλιά μου έχω καλή σχέση επίσης! :) Άρχισα με τους κλασικούς, διετίας. Τόσα χρόνια μου έτυχαν πολλά περιστατικά με τους φακούς. Μου σχίστηκε φακός ενώ τον φορούσα. Όχι δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το ματάκι σου από τον φακό αυτό καθαυτό αλλά από τα σκουπιδάκια που μπαίνουν στο μάτι. Εγώ συγκεκριμένα το έπαθα όταν μπήκε σκουπίδι στο μάτι μου ενώ ήμουν συνεπιβάτης σε μηχανάκι. Με την αντανακλαστική κίνηση του ματιού το σκουπιδάκι χάραξε το φακό και τον έκοψε στη μέση. Εννοείται τον πετάς και βάζεις και καμιά σταγόνα να ανακουφιστεί το ματάκι σου! :p Κατά τ'άλλα έχω πάθει μόλυνση καραμπινάτη στο δεξί μάτι σε σημείο που το δυσμοιρο ματάκι μου έκλεισε από το πρήξιμο! Ο οφθαλμίατρος με έβαλε και πέταξα τα πάντα! Φακούς, μολύβια ματιών, μάσκαρες, σκιές και όλα τα συναφή και μόνο που δεν πήρα δάνειο για να τ'αντικαταστήσω όλα αυτά! Τέλος φυσικά έπαθα και το κλασικό δίπλωμα του φακού κάτω από το ματάκι (ναι μετά από τρίξιμο του ματιού και στιγμιαίο αλτσχάιμερ ότι φορούσα φακούς) και βάλε τη Νικολούλη να τον ψάξει!! Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι οι φακοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και πρακτικοί και υποστηρίζω θερμά τη χρήση τους! Τόσα χρόνια έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Πάντα πρόσεχα και προσέχω ιδιαίτερα τη φροντίδα των φακών μου με τα υγρά τους και το ξέπλυμα με φυσιολογικό ορό (2΄λεπτά παραπάνω διαδικασία είναι!). Οι μολύνσεις παραμονεύουν και ιδιαίτερα σε εμάς τις κοπελιές που βάζουμε και ένα σωρό καλλυντικά είδη στα μάτια μας άρα καλό είναι να χρησιμοποιούμε υποαλλεργικά προϊντα και προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήστες φακών επαφής. Ακόμη και αν τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής μπορεί τα μάτια μας να παρουσιάζουν ιδιαίτερη ευαισθησία στους φακούς, οπότε ας αφήσουμε περιθώριο και στην πιθανότητα να μην μπορούμε να φορέσουμε φακούς. Είναι πολύ πιθανόν αν και αρχικά τα μάτια μας να μην είχανε πρόβλημα με τους φακούς να παρουσιάσουν δυσανεξία ειδικά μετά από επίπονες και επίμονες μολύνσεις, οπότε προσοχή! Τα τεχνητά δάκρυα αποδεικνύονται σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις και έκτακτες ανάγκες, καλό είναι να έχουμε πάντα μαζί μας! Να προτιμάτε φακούς που είναι ιδαίτερα υδρόφιλοι με υψηλή περιεκτικότητα νερού για να αποφύγεται την τόσο ενοχλητική ξηροφθαλμία. (έτσι νομίζω ονομάζεται) Θεωρώ ότι με το να φοράς τους φακούς και όταν κοιμάσαι (για ποιόν λόγο είπατε;;;) επιβαρύνει αδικαιολόγητα τα μάτια. Ας μην ξεχνάμε ότι οι φακοί είτε τους νιώθεις είτε όχι είναι ξένο σώμα, επομένως καλό είναι να απομακρύνονται για κάποιο διάστημα και να αφήνουμε τα ματάκια μας να ξεκουράζονται! Τέλος, δοκίμασα όλα τα είδη μαλακών φακών. Οι καλύτεροι ήταν οι ημερήσιοι αλλά εξίσου αποτελεσματικούς θεωρώ τους μηνιαίους τους οποίους και χρησιμοποιώ τα τελευταία 3 χρόνια και δεν τους αλλάζω με τίποτα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από το να φοράς κάθε μήνα ένα φρέσκο ζευγάρι φακών! Σε συνδυασμό με ένα πολύ καλό υγρό που χρησιμοποιώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στη τελική για τα μάτια μας πρόκειται ας πιούμε και ένα καφέ λιγότερο τη βδομάδα, ας δώσουμε κάτι παραπάνω για τους φακούς μας και ας διασφαλίσουμε την υγιεία των ματιών μας. Και επειδή πολύ σας κούρασα, τελειώνοντας να επαναλάβω ότι τα παραπάνω είναι κατάθεση της προσωπικής μου εμπειρίας. Πιστεύω ότι το θέμα χρήσης ή μη φακών πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση και μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρο επιβάλλεται αφού είναι ο πλέον αρμόδιος να λύσει όλες μας τις απορίες!
×
×
  • Create New...