TN97 Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Φίλε Candlemass, είπες παραπάνω ότι ακόμα δεν έχεις διαβάσει κάποιο σοβαρό επιχείρημα που να σε κάνει να παρατήσεις τα greeklish. Την ίδια στιγμή όμως, και εσύ δεν είπες κάτι πέραν του «το κάνω από άποψη/τρόπο έκφρασης» (αν δεν κατάλαβα το ζουμί των posts σου, διόρθωσέ με). Στο δικό μου post παρέθεσα ορισμένους λόγους για να μην γράφει κάποιος σε greeklish. Δεν θα σου ζητήσω να τους αποδεχτείς, απλά όποτε βρεις τον απαραίτητο χρόνο και την διάθεση, αν θέλεις σχολίασε τα γραφόμενά μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest RouKouNas Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 OveLix φορ ουάν μορ τάϊμ γιου αρ δε μπεστ.. Μην ξεχνάτε γκριγκλισάκιδες υπάρχει και αυτός ο τρόπος γραφής για να σας σπάσουμε τα @@ Γιου μπιτς.. :p :p :p :lol: :lol: :lol: Edit: ΤΝ97 γιου αρ δε μπεστ του.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Epanalamvano oti sta FORUMS kai sta CHATS h ekfrash einai poly pio xalarh kai eleytherh apo o,ti sthn kathhmerinh mas zoh.Gia ayto kai dikaiologeitai h xrhsh ton greeklish sth grafh ston ypologisth. Συγγνώμη DENIOR, αλλά δεν καταλαβαίνω τί πάει να πει «χαλαρή και ελεύθερη έκφραση». Ένα post μεταφέρει την γνώμη κάποιου για ένα θέμα. Όσο πιο καλογραμμένο είναι, τόσο καλύτερα θα γίνει αντιληπτή από όσους το διαβάσουν. Η χαλαρότητα δεν είναι θέμα χρήσης greeklish ή ελληνικών, αλλά των εκφράσεων που χρησιμοποιούνται και του ύφους του κειμένου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 εγώ και εχω δεί και την έχω πατήσει ο ιδιος και σε μερικα χαρτία τα συμπλήρωνα με greeklish. το μοτο μου ειναι "Ελληνικά στα Forums , αν τα αρχίσεις δεν μπορείς να τα σταματήσεις " :D :D Συγνώμη φίλε μου που παίρνω αφορμή από το δικό σου post αλλά θέλω να το ξαναδιαβάσουν για να δουν όσοι με την ίδια ευκολία απορρίπτουν τα πάντα πως άλλο τόσο εύκολα υπάρχει πιθανότητα που μπορείς να μπερδευτείς και να γράψεις κάτι εκτός forum ή mIRC σε greeklish! :shifty: :w00t: :p :lol: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Κατα εξαιρεση γραψω στα ελληνικα αυτο το μηνυμα. Θελω να ξακαθαρισω οτι για μενα τουλαχιστον ειναι δυσκολο να γραφω ελληνικα δεδομενου οτι εδω και 4 χρονια εχω σταματησει να ασχολουμαι με τα ελληνικα. Να πω οτι εχω αποθημενα για την ελληνικη γλωσσα οταν στο Γυμνασιο μας ελεγαν να μαθουμε απεξω αρχαιες εκφρασεις. Δεν μπορω να δεχτω οτι υπαρχει νοημων ανθρωπος ο οποιος να πιστευει οτι ειναι καποιος κατωτερου επιπεδου η οτι εχει μειωμενες γραμματολογικες γνωσεις ειναι επισης λαθος. Απλα ρε παιδια ειναι και η συνηθια συν οτι εμενα προσωπικα με βολευει περισσοτερο για να μην σκεφτομαι τα φωνηντα και το πως γραφεται καθε λεξη.Με ΤΑ ΓΡΙΚΛΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΩΡΙς ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. Ναι μερικες φορες το πληκτρολογια μενει στα Αγγλικα. Γιατι να θεωρουμαστε εμεις σεριαλ κιλερς οταν η πρωην επιτροπος της Ελλαδας ειπε να γινει δευτερη γλωσσα της Ελλαδας η Αγγλικη? Γιατι να απολογουμαι εγω οταν οι κυβερνησεις μας κανουν πισω σε διαφορα εθνικα θεματα οπως εσ 300,σκοπιανο κτλ Γιατι εγω φταιω η μονο εγω χρησιμοποιω γρικιλ? Εμενα προσωπικα δεν μου κουραζουν καθολου να διαβασω γρικλισ.αντιθετα με κουραζουν μεγαλα κατεβατα με ελληνικα κειμενα.Οχι κυριοι στην εποχη της παγκοσμιποιησησ της εποχης που η Ελλαδα κανει πισω σε Εθνικα θεματα,στην εποχη που παρολιγο και θα καναμε δευτερη γλωσσα τα Αγγλικα θεωρω υβρι το να με αποκαλει καποιος ανθελληνα κτλ Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Φίλε Candlemass, είπες παραπάνω ότι ακόμα δεν έχεις διαβάσει κάποιο σοβαρό επιχείρημα που να σε κάνει να παρατήσεις τα greeklish. Την ίδια στιγμή όμως, και εσύ δεν είπες κάτι πέραν του «το κάνω από άποψη/τρόπο έκφρασης» (αν δεν κατάλαβα το ζουμί των posts σου, διόρθωσέ με). Στο δικό μου post παρέθεσα ορισμένους λόγους για να μην γράφει κάποιος σε greeklish. Δεν θα σου ζητήσω να τους αποδεχτείς, απλά όποτε βρεις τον απαραίτητο χρόνο και την διάθεση, αν θέλεις σχολίασε τα γραφόμενά μου. Είπα παραπάνω ότι ο μόνος σοβαρός λόγος που βρίσκω κατά της χρήσης των greeklish είναι η δυσκολία που έχουν οι περισσότεροι να τα διαβάσουν. Επίσης, είπα ότι μερικά από τα επιχειρήματα που διάβασα ακροβατούν μεταξύ του υπερβολικού και του γελοίου (ειδικά αυτά του άρθρου που παρατέθηκε στην αρχή του θέματος). Περισσότερο διαφωνώ με την προσπάθεια αναγωγής του θέματος των greeklish σε εθνικού ζητήματος! Αν είναι ποτέ δυνατόν να απειλείται η ελληνική γλώσσα από τα greeklish! Όσο για τα επιχειρήματα που αναφέρεις στο προηγούμενο post σου, τα βρίσκω σωστά και συμφωνώ ότι ισχύουν, ΕΚΤΟΣ από τα πατριωτικά ( :p ), δηλαδή το 6 και την παράγραφο στο τέλος. Από αυτά, λοιπόν, μόνο το 1ο θεωρώ ότι ταιριάζει στην δική μου περίπτωση, αλλά και πάλι δεν το βρίσκω ικάνο να με πείσει προς το παρόν. Με λίγα λόγια, συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν με πείθεις (μάλλον φταίει ότι έχω λίγο αγύριστο κεφάλι :p ). Το ζουμί των δικών μου posts το έχεις καταλάβει. Αυτό λέω εδώ και 4 σελίδες, ότι «το κάνω από άποψη/τρόπο έκφρασης». Όπως ο καθένας μας φοράει τα ρούχα που τον εκφράζουν και δεν νοείται να του ζητήσουμε τον λόγο γιατί το κάνει, όπως κάποιος άλλος ζωγραφίζει με κηρομπογιές αντί με πινέλα σε έκθεση ζωγραφικής (τρόπος έκφρασης), έτσι και μερικοί από εμάς έχουμε επιλέξει να εκφραζόμαστε με τα greeklish (γι' αυτό το λόγο ανέφερα και τα συκεκριμένα παραδείγματα στο προηγούμενο post μου). Μπορεί αύριο που θα ξυπνήσω και θα μου έχει φύγει η βλακεία από το κεφάλι να το ξανασκεφτώ και να γράφω πλέον στα ελληνικά. @ gkr41 : Μάλλον δεν κατάλαβες την απάντησή μου (την εξηγώ 2 παραγράφους παραπάνω). Α, και το ξέρω ότι τα ελληνικά ορίζονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με λατινικούς, αλλά από την άλλη δεν γράφω ελληνικά, greeklish γράφω... Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον TN97 για το ευγενικό ύφος του μηνύματός του (σε αντίθεση με κάποιους άλλους που μας προκαλούν να τους απαντήσουμε αναλόγως). Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 @ gkr41 : Μάλλον δεν κατάλαβες την απάντησή μου (την εξηγώ 2 παραγράφους παραπάνω). Α, και το ξέρω ότι τα ελληνικά ορίζονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με λατινικούς, αλλά από την άλλη δεν γράφω ελληνικά, greeklish γράφω... Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον TN97 για το ευγενικό ύφος του μυνήματός του (σε αντίθεση με κάποιους άλλους που μας προκαλούν να τους απαντήσουμε αναλόγως). Κατάλαβα τι θες να πεις. Ότι ο καθένας όπως θέλει εκφράζεται. Μόνο που τα greeklish δεν είναι σωστός τρόπος έκφρασης της ελληνικής (κι εσύ το είπες), σε αντίθεση με τη ζωγραφική που με ότι μέσο και να ζωγραφίσεις, ζωγραφική θα θεωρείται. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Serial killers? Oh my god! oxi kai etsi vre paidia..... Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sercreep Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Εγώ γράφω παντού και πάντα στα ελληνικά.1ον γιατί γουστάρω να βλέπω τα posts μου με ελληνικά και 2ον γιατί 19 χρόνια τώρα γράφω ελληνικά.Όσο για τα greeklish posts πρέπει να είναι πολύ μικρά για να τα δώσω σημασία.Δεν τα διαβάζω γιατι πολύ απλά με κουράζουν. Παράθεση The greatest risk of all is to take no risk at all... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Serial killers? Oh my god! oxi kai etsi vre paidia..... Οκ... Πως θα σου φαινόταν το Natural born killers? :w00t: :alien: :lol: :lol: Ναι ναι... Από την ταινία το πήρα... :p Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punky Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 den katalabainw giati genikopoieis th dikh sou adynamia na diabaseis ta greeklish?? pes re paidi mou oti "eimai asxetos me tous ypologistes kai den mporw na diabazw greeklish"...pio poly 8a to katalabw etsi! Δεν νομίζω ότι προσέβαλε κανείς κανένα εδώ ούτε πάει να επιβάλλει πως να "εκφράζεστε". Ίσα-ίσα πιο ανεκτική κοινωνική συμπεριφορά από το "κάντε ότι θέλετε" δεν υπάρχει. Απλά δεν σας διαβάζουμε και σας προσπερνάμε. Τόσο απλό. Και είναι από τις σπάνιες φορές που πονοκεφαλιάζω να διαβάσω greeklish ψάχνοντας να βρω μια δικαιολογία για αυτούς που το κάνουν. Αλλά η "προσωπική έκφραση" με τα greeklish και το πιο πάνω απόσπασμα από το post που έκανες, κραυγάζει τον κύριο λόγο που κάποιοι επιλέγουν να "εκφράζονται" έτσι. Άμα γράφεις με greeklish σημαίνει ότι έχεις φάει το net με το κουτάλι. Υποδηλώνει ένα τέτοιο πλούτο γνώσεων στους υπολογιστές, που όσοι γράφουν ελληνικά σωστά (ή έστω λιγότερο σωστά) δεν έχουν επιτύχει. Μπαρουτοκαπνισμένος στο internet από τα γεννοφάσκια του. Δεν σου κάνω επίθεση. Είμαι βέβαιος ότι ασυνείδητα σου βγαίνει αυτό. Σκέψου το λίγο. Δεν είναι προτιμότερο να σε διαβάζουν όλοι όταν γράφεις; Αλλιώς τι γράφεις σε ένα δημόσιο forum? Και γιατί να μην είναι κομμάτι του (ελληνικού) netiquette τα ελληνικά όπως είναι το να μη γράφεις με κεφαλαία ας πούμε; Παράθεση L' enfer c' est les autres Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Οκ... Πως θα σου φαινόταν το Natural born killers? :w00t: :alien: :lol: :lol: Ναι ναι... Από την ταινία το πήρα... :p Proswpika an egrafa sta ellinika tha "esfaza" perissotero tin elliniki glwssa! Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 (edited) TN97 said: Συγγνώμη DENIOR, αλλά δεν καταλαβαίνω τί πάει να πει «χαλαρή και ελεύθερη έκφραση». Ένα post μεταφέρει την γνώμη κάποιου για ένα θέμα. Όσο πιο καλογραμμένο είναι, τόσο καλύτερα θα γίνει αντιληπτή από όσους το διαβάσουν. Η χαλαρότητα δεν είναι θέμα χρήσης greeklish ή ελληνικών, αλλά των εκφράσεων που χρησιμοποιούνται και του ύφους του κειμένου. Ston hlektroniko ypologisth o kathenas exei megalyterh eleytheria sto ti tha epileksei os tropo grafhs.Sthn kathhmerinh zoh OLOI grafoyn xrhsimopoiontas to ellhniko alfavhto thelontas kai mh.Ta greeklish oysiastika apagoreyontai. Edited January 26, 2022 by DENIOR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Πραγματικά είστε απίθανοι. Το έχουμε συζητησει το θέμα 5-6 φορές, τουλάχιστον, εκτενέστατα. Και όμως κάθε φορά που ανοίγεται ένα θέμα για τα greeklish γεμίζει 5 σελίδες εν ριπή οφθαλμού. Οι μεν να λένε ότι ειναι πιο ευαναγνωστα τα ελληνικά, οι δε να λένε ότι γράφουν γρηγορότερα. Οι πρώτοι να δίνουν το link (http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp) για το μαραφέτι αυτό and so on... To αποτέλεσμα είναι να μπει σε 5-10 υπογραφές το παραπάνω url. Και να πέσει λουκέτο με Link στα παλαιότερα threads που ασχολούνται με το θέμα. Για την ιστορία, γραφώ με ελληνικούς χαρακτήρες εκτός από όταν βαριέμαι αισχρά που γράφω με ότι γλώσσα έχω εκείνη τη στιγμή. Πάντως όταν κάποιος μου απευθύνεται και γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες, νιώθω την υποχρέωση να του απαντήσω και εγώ έτσι. Εννοείται οτι τα μεγάλα μηνύματα σε greeklish περνάνε αδιάβαστα. (πχ το last του DENIOR :lol: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Οντως και εγω πιστευω οτι ολο αυτο ειναι ματαιο και οχι μονο. Αν ηταν ενας τροπος να λυθει θα ηταν η υποχρεωτικη εφαρμογη του απο το φορουμ οπως γινεται και αλλου. Ολα τα αλλα ειναι ******ες. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Γιατι να θεωρουμαστε εμεις σεριαλ κιλερς οταν η πρωην επιτροπος της Ελλαδας ειπε να γινει δευτερη γλωσσα της Ελλαδας η Αγγλικη? Γιατι να απολογουμαι εγω οταν οι κυβερνησεις μας κανουν πισω σε διαφορα εθνικα θεματα οπως εσ 300,σκοπιανο κτλ Γιατι εγω φταιω η μονο εγω χρησιμοποιω γρικιλ? Εμενα προσωπικα δεν μου κουραζουν καθολου να διαβασω γρικλισ.αντιθετα με κουραζουν μεγαλα κατεβατα με ελληνικα κειμενα.Οχι κυριοι στην εποχη της παγκοσμιποιησησ της εποχης που η Ελλαδα κανει πισω σε Εθνικα θεματα,στην εποχη που παρολιγο και θα καναμε δευτερη γλωσσα τα Αγγλικα θεωρω υβρι το να με αποκαλει καποιος ανθελληνα κτλ Ωραία, βρήκαμε και βαρύγδουπα άλλοθι, ποιός μας πιάνει τώρα. :X Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Ωραία, βρήκαμε και βαρύγδουπα άλλοθι, ποιός μας πιάνει τώρα. :X συγνωμη φιλε μου αλλα εγω δεν εκανα κατι που να επηρεαζει τις διεθνεις εξελιξεις και την εθνικη ταπεινοσυνη της χωρας.Εκεινοι που πρωτεργατισταν στην ταπεινοση και στον εξετευτελισμο της χωρας ειναι αυτοι που τα μισα ΜΜΕ υπερασπιζονται και κανουν πλυση εγκελφαλου στους πολιτες για να τους ξαναψηφισουν. Εγω εχω προσωπικη επιλογη οπως και ο καθενας να γραφω με λατινικους χαρακτηρες γιατι ναι οσο παραλογο και αν σου φαινεται με βολευει.Δεν μπορεις να λες εμενα οτι ταπεινονω την χωρα οταν οι πολιτικοι μας που εχουν κανει ολεθρια σφαλματα σε αυτο που ονομαζουμε εξωτερικη πολιτικη να μας παρουσιαζονται απο τα ΜΜΕ ως σοβαροι πολιτικοι που υπηρετουν την χωρα. φιλικα παντα Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Οντως και εγω πιστευω οτι ολο αυτο ειναι ματαιο και οχι μονο. Αν ηταν ενας τροπος να λυθει θα ηταν η υποχρεωτικη εφαρμογη του απο το φορουμ οπως γινεται και αλλου. Ολα τα αλλα ειναι ******ες. Σωστότατος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Και δεν βλεπω τον λογο που ακομα το οι διαχειρειστες δεν εχουν εφαρμοσει αυτο το κανονα... :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Και δεν βλεπω τον λογο που ακομα το οι διαχειρειστες δεν εχουν εφαρμοσει αυτο το κανονα... :worry: συγνωμη αλλα δεν νομιζω οτι πρεπει να γινει εξαναγκασμος για να γραψει καποιος Ελληνικα.το θεωρω υπερβολικο.Εγω προσωπικα εχω συνηθησει τα γρικλισ και μου ξενιζει να γραφω η να διαβαζω ελληνικα.Ασε που εχω χασει την επαφη με τον ορθογραφια και μπορει να κανω λαθη ενω με τα γρικλισ γραφω οπως θελω χωρις να σκεφτομαι ορθογραφια. Θεωρω αστειο παντως να κατηγορουμαστε απο τον οποινδηποτε οτι μειωνουμε την ελληνικη γλωσσα η τον ελληνικο πολιτισμο αν θες οταν εχουν γινει τριςχειροτερα που επρεπε να ντρεπονται οι πολιτικοι μας που χασανε την αξιοπιστια,το κυρος και την συμβολη στις εξελιξεις.Αυτο προσπαθησα να πω και ο φιλος παρακανω νομιζει οτι εχω αναγκη να δικαιολογησω οταν λεω τελειως αυτονοητα πραγματα.Θα παραδεχτω τον κυριο που εγραψε αυτο για τα γρικλισ αν τολμησει να κατηγορησει ανοιχτα για την σταση στους σε εθνικα θεματα πρωην υπουργους και αλλα δημοσια προσωπα.Αυτο θα ειναι μαγκια.Οχι να κατηγορεις τοσο κοσμο επειδη απλα βολευεται με τους λατινικους χαρακτηρες. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VarX Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Eγω το βρισκω ντροπη να μην σεβομαστε την μητρικη μας γλωσσα ακομα και στο Internet Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Και κάτι τελευταίο, μην παρεξηγήσετε. Όποιος έχει διαβάσει πολύ στη ζωή του (βιβλία, εφημερίδες, ακόμη και κόμικς) έχει "εκπαιδεύσει" τόσο πολύ το μάτι του στα ελληνικά που το χέρι του πάει αμέσως και τα γράφει σωστά. Αν ρωτήσετε δασκάλους δημοτικού θα σας πουν ότι τα πιτσιρίκια που διαβάζουν ακομη και κόμικς είναι τα πιο ορθογραφημένα επειδή το μάτι "συνηθίζει" τη σωστή γραφή. Η πλειοψηφία όσων επιμένουν στα γκρίκλις λοιπόν είναι αδιάβαστοι. Δεν τους ενοχλεί στο μάτι γιατί δεν έχουν διαβάσει και τίποτε. Δεν τους ενοχλεί να τα γράφουν γιατί τι άλλο έχουν γράψει στη ζωή τους?? Σόρι αν γίνομαι καυστικός αλλά έτσι το βλέπω. Δεν φτάνει να παρατηρείς ένα φαινόμενο, οφείλεις και να ψάχνεις πού οφείλεται. Κατά τη γνώμη μου οφείλεται α)στη βαρεμάρα και β)στο ότι ελάχιστοι διαβάζουν κάτι παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα. Να κάτι που δεν είχα σκεφτεί... Έχεις πάρα πολύ δίκιο σε αυτό.... ΥΓ. Για να μην αρχίσουν τις φωνές κάποιοι, ναι, υπάρχουν και εξεραίσεις... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Απλα ρε παιδια ειναι και η συνηθια συν οτι εμενα προσωπικα με βολευει περισσοτερο για να μην σκεφτομαι τα φωνηντα και το πως γραφεται καθε λεξη.Με ΤΑ ΓΡΙΚΛΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΩΡΙς ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. Μπράβο Μηχάλη! Ανέφερες με ειλικρίνεια το μοναδικό πραγματικό λογο για να γράφει καποιος greeklish... Είναι καλο που το παραδέχεσε, σκεψου ομως, πως με λίγη προσπάθεια, σε κανα μήνα το πολυ, δε θα σου είναι κοπος να σκέφτεσε την ορθογραφία, θα σου έρχεται μόνη της! :) Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 Δεν ειναι και τοσο δυσκολο ρε παιδια να γραφετε στο word μετα εναν ορθογραφικο ελεγχο και copy-paste στο forum.. :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. May 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2005 συγνωμη φιλε μου αλλα εγω δεν εκανα κατι που να επηρεαζει τις διεθνεις εξελιξεις και την εθνικη ταπεινοσυνη της χωρας.Εκεινοι που πρωτεργατισταν στην ταπεινοση και στον εξετευτελισμο της χωρας ειναι αυτοι που τα μισα ΜΜΕ υπερασπιζονται και κανουν πλυση εγκελφαλου στους πολιτες για να τους ξαναψηφισουν. Πέραν του ότι αυτά που γράφεις περί διεθνών εξελίξεων, εξευτελισμού κλπ είναι τελείως "γειά σου", ας υποθέσουμε ότι έχουν κάποια βάση. Ακόμα και τότε, κανείς δε σου ζήτησε από ότι είδα να γράφεις με ελληνικούς επειδή πάνε κατά διαόλου τα εθνικά μας θέματα. Τελείως άκυρη επιχειρηματολογία. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts