StratosGR Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Ελένη καλησπέρα, σκέφτεσαι πολύ λογικά και ίσως έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσω κι εγώ. Πράγματι, αν δεν είχα δει το thread στο XDA δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζα τι παίζεται ή να έγραφα αυτά που γράφω, ούτε με επηρεάζει (ακόμα) στην καθημερινή χρήση. Απλά πλέον το γνωρίζω και ξέρω πώς να το προκαλώ και αυτό είναι που με χαλάει... Το πρόβλημα είναι ότι συχνά προσκολλούμαστε στις συσκευές μας και τις θέλουμε τέλειες. Θα δω τι θα κάνω, πάντως η άποψή σου είναι η πιο λογική. Ευχαριστώ για το post. Νομίζω ότι γενικώς κάνεις λάθος στο πως προκαλείται και τι συμβαίνει. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν προβληματικά blocks στα τσιπάκια, αλλά ότι οι εγγραφές γίνονται στα ίδια σημεία και όχι random, με αποτέλεσμα να φθείρονται συγκεκριμένα blocks. Στο XDA παρομοίασαν το πρόβλημα με ένα κομοδίνο που του ανοίγουμε συνέχεια το ένα συρτάρι για να βάζουμε πράγματα και μόνο όταν γεμίσει το πρώτο συρτάρι, πάμε στο δεύτερο κ.λ.π. Έτσι φθείρονται συνεχώς τα ίδια blocks, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του τσιπ. Άρα εκ των πραγμάτων υπήρχε πρόβλημα στη software διαχείριση του τσιπ, που διορθώθηκε με software patch στον kernel. Στα πιο καινούρια τσιπ, δεν επιτρέπεται αυτή η εσφαλμένη λειτουργία και είναι ενσωματωμένη στο τσιπ. Τα παγώματα που λες ότι συμβαίνουν όταν γράψεις σε όλη τη μνήμη, είναι φυσιολογικότατα και συμβαίνουν σε οποιοδήποτε λειτουργικό κάνεις αυτό το πράγμα, είτε mobile, είτε desktop λειτουργικό. Μπορείς να το δοκιμάσεις και στα windows. Δε θα αναλύσω γιατί συμβαίνει, γιατί είναι εκτός θέματος. Το ότι ήταν πρόβλημα φυσικά και ήταν, αλλά τεχνικά η λύση ήταν η πρέπουσα. Τα υπόλοιπα που γράφονται στο XDA, είναι για να κάνουν την τρίχα τριχιά και νά 'χουμε να ασχολούμαστε. Απολαύστε το κινητό σας και μην ασχολείστε παραπάνω. Φθείρετε τα blocks της εγκεφαλικής σας μνήμης και αυτό δε διορθώνεται με κανένα patch :cool: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pigassos19 Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Εμενα παντως το δικο μου αγορασμενο το Νεοβριο απο το Πλαισιο δεν εχει insane chip. Εχει ομως το θεμα με τις κλησεις που δεν ακους το αλλο σε καιημερινη βαση . Αυτο που θελω να πω ειναι πως απο εχθες χρησιμοποιω το Nokia 9300i το οποιο προς το παρον δε μου το εχεξ εμφανισει... θα κανω κ αλλα πειραματα κ ας ελπισω οτι θα βρεθει μια λυση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
no_ Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) Κώστα, σε καταλαβαίνω και σίγουρα κι εγώ θα είχα χαλαστεί. Θεωρώ άσχημο αυτό που έγινε με το chip και την γενικότερη πολιτική όμως δεν έχω δει και καμιά εταιρεία να αποσύρει για τέτοιου είδους θέμα ολόκληρες παρτίδες. Όλες πάνε με τη λογική, αν υπάρξει πρόβλημα θα έρθει στο service και θα αλλαχτεί. Δεν δικαιολογώ τη Samsung, δεν υπήρξα ποτέ φαν εταιρείας άλλωστε, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ πως υπάρχει μια υπερβολή. Αν το πρόβλημα παρουσιάζεται υπό φυσιολογικές συνθήκες καθημερινής χρήσης, θα πρέπει να απαιτηθεί αλλαγή από το service, μαζί με όλους σε αυτό. Απλώς θεωρώ λάθος, να προσπαθούμε με μεθόδους να προκαλέσουμε το πάγωμα απλά και μόνο για... να μας χαλάσει η διάθεση. Αν, για παράδειγμα, δεν είχες δει το thread στο xda ή με κάποιο τρόπο δεν ήξερες για το chip, θα το έβλεπες στην καθημερινή χρήση; Αν ναι, τότε έχεις όλα τα δίκια. Αν όμως, δεν το είχες δει στην χρήση που του κάνεις, ίσως θα έπρεπε να το βγάλεις από το μυαλό σου και να μην ασχολείσαι. :) Θα συμφωνουσα σε ολα αν εδινε το δικαιωμα αλλαγης για το συγκεκριμενο προβλημα μονο και μετα το περας της εγγυησης. Επιβεβαιωσα με την τηλ. εξυπηρετηση οτι η Samsung αποδεχεται το ελλατωματικο chip και απο εκει και περα οποια συσκευη εμφανισει το προβλημα στο service. Συνεπως για οποιον εχει παλαιοτερο chip και ειχε την ατυχια να φθαρει (λογω της προβληματικης διαχείρισης του τσιπ απο το software της Samsung) σε βαθμο να "χαλασει": εντος εγγυησης --> service εκτος εγγυησης---> καλη τυχη Αυτη ειναι η πολιτικη της Samsung σχετικα με το συγκεκριμενο. Οτι σου κατσει δηλαδη. Ο φιλος μου ειναι απο τους ατυχους. (ουτε 5 εφαρμογες δεν εχει περασει ο ανθρωπος by the way, ποσο μαλλον να ζορισει επιτηδες το κινητο). Θα κανω μια τελευταια επισκεψη αυριο στο service και αν υπαρξει κατι αξιο αναφορας θα το μοιραστω. Μιλαμε για ιδιαιτερη περιπτωση ομως (Ν7000 αλλωστε). Στο συγκεκριμενο θρεντ εγραψα με στοχο να μαθουμε τι μπορουμε να περιμενουμε απο την Samsung για ενα γνωστο εργοστασιακο ελλατωμα. Νομίζω ότι γενικώς κάνεις λάθος στο πως προκαλείται και τι συμβαίνει. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν προβληματικά blocks στα τσιπάκια, αλλά ότι οι εγγραφές γίνονται στα ίδια σημεία και όχι random, με αποτέλεσμα να φθείρονται συγκεκριμένα blocks. Στο XDA παρομοίασαν το πρόβλημα με ένα κομοδίνο που του ανοίγουμε συνέχεια το ένα συρτάρι για να βάζουμε πράγματα και μόνο όταν γεμίσει το πρώτο συρτάρι, πάμε στο δεύτερο κ.λ.π. Έτσι φθείρονται συνεχώς τα ίδια blocks, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του τσιπ. Άρα εκ των πραγμάτων υπήρχε πρόβλημα στη software διαχείριση του τσιπ, που διορθώθηκε με software patch στον kernel. Στα πιο καινούρια τσιπ, δεν επιτρέπεται αυτή η εσφαλμένη λειτουργία και είναι ενσωματωμένη στο τσιπ. Τα παγώματα που λες ότι συμβαίνουν όταν γράψεις σε όλη τη μνήμη, είναι φυσιολογικότατα και συμβαίνουν σε οποιοδήποτε λειτουργικό κάνεις αυτό το πράγμα, είτε mobile, είτε desktop λειτουργικό. Μπορείς να το δοκιμάσεις και στα windows. Δε θα αναλύσω γιατί συμβαίνει, γιατί είναι εκτός θέματος. Το ότι ήταν πρόβλημα φυσικά και ήταν, αλλά τεχνικά η λύση ήταν η πρέπουσα. Τα υπόλοιπα που γράφονται στο XDA, είναι για να κάνουν την τρίχα τριχιά και νά 'χουμε να ασχολούμαστε. Απολαύστε το κινητό σας και μην ασχολείστε παραπάνω. Φθείρετε τα blocks της εγκεφαλικής σας μνήμης και αυτό δε διορθώνεται με κανένα patch :cool: Που ελυσε για τα καινουρια. Τα παλια οσο φθαρηκαν, φθαρηκαν. Μετα το software patch στον kernel δεν υπαρχει περαιτερω φθορα. Σωστα καταλαβα? Edited January 7, 2014 by no_ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Που ελυσε για τα καινουρια. Τα παλια οσο φθαρηκαν, φθαρηκαν. Μετα το software patch στον kernel δεν υπαρχει περαιτερω φθορα. Σωστα καταλαβα? Nαι. Όσα όμως είχαν όντως πρόβλημα, πιθανόν να αντικαταστάθηκαν. Όσοι ανέφεραν ότι είχαν το πρόβλημα τους το εμφάνισε σχετικά γρήγορα ( 3 μήνες;;; ) και υπήρχε μόνο στην 4.1.1 Αποκλείεται να ζούσε μέχρι σήμερα δηλαδή. Τώρα αν καεί και κάποιο κινητό σήμερα, ε τα πάντα μπορούν να χαλάσουν. Δε σημαίνει ότι είναι από το emmc bug. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 καλησπερα, το ματι του smart stay μενει μονιμα ανοιχτο. ειιναι by default απο την 4.3 η εχει θεμα ο αισθητηρας? Τωρα που το λες,το ιδιο κανει και μενα,μετα απο το κατεβασμα της 4.3. Τι κανουμε τωρα; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Ετσι είναι στην 4.3. Μην τρελένεστε. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vlasismiriagos Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Τωρα που το λες,το ιδιο κανει και μενα,μετα απο το κατεβασμα της 4.3. Τι κανουμε τωρα; Στην 4.3 το ενδεικτικό ματάκι μένει μόνιμα στην μπάρα όταν έχουμε ανοιχτό το smart stay ή την έξυπνη περιστροφή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mantoniou Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Ευχαριστώ παιδιά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMobile Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) Νομίζω ότι γενικώς κάνεις λάθος στο πως προκαλείται και τι συμβαίνει. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν προβληματικά blocks στα τσιπάκια, αλλά ότι οι εγγραφές γίνονται στα ίδια σημεία και όχι random, με αποτέλεσμα να φθείρονται συγκεκριμένα blocks. Στο XDA παρομοίασαν το πρόβλημα με ένα κομοδίνο που του ανοίγουμε συνέχεια το ένα συρτάρι για να βάζουμε πράγματα και μόνο όταν γεμίσει το πρώτο συρτάρι, πάμε στο δεύτερο κ.λ.π. Έτσι φθείρονται συνεχώς τα ίδια blocks, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του τσιπ. Άρα εκ των πραγμάτων υπήρχε πρόβλημα στη software διαχείριση του τσιπ, που διορθώθηκε με software patch στον kernel. Στα πιο καινούρια τσιπ, δεν επιτρέπεται αυτή η εσφαλμένη λειτουργία και είναι ενσωματωμένη στο τσιπ. Τα παγώματα που λες ότι συμβαίνουν όταν γράψεις σε όλη τη μνήμη, είναι φυσιολογικότατα και συμβαίνουν σε οποιοδήποτε λειτουργικό κάνεις αυτό το πράγμα, είτε mobile, είτε desktop λειτουργικό. Μπορείς να το δοκιμάσεις και στα windows. Δε θα αναλύσω γιατί συμβαίνει, γιατί είναι εκτός θέματος. Το ότι ήταν πρόβλημα φυσικά και ήταν, αλλά τεχνικά η λύση ήταν η πρέπουσα. Τα υπόλοιπα που γράφονται στο XDA, είναι για να κάνουν την τρίχα τριχιά και νά 'χουμε να ασχολούμαστε. Απολαύστε το κινητό σας και μην ασχολείστε παραπάνω. Φθείρετε τα blocks της εγκεφαλικής σας μνήμης και αυτό δε διορθώνεται με κανένα patch :cool: Στράτο μακάρι να είναι όπως τα λες, αλλά φοβάμαι πως δεν είναι έτσι. Αν διάβαζα το post σου πριν 1 μήνα θα συμφωνούσα 100% μαζί σου. Κι εγώ αυτό ακριβώς νόμιζα (ότι είναι bug στον αλγόριθμο του wear-leveling, το ίδιο συρτάρι φθείρεται και χαλάει). Ήξερα για το patch που ήρθε με την 4.1.2 ROM, οπότε και θεώρησα το θέμα λήξαν και δεν ασχολήθηκα για μήνες. Πρόσφατα έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο για τις μνήμες flash, οπότε και άρχισα να το ψάχνω περισσότερο. Μέσα από τις πολλές και διαφορετικές θεωρίες για το SDS, η παρακάτω είναι αυτή που κατά τη γνώμη μου τεκμηριώνεται με αντικειμενικά στοιχεία και όχι με απλές εικασίες και "κουμπώνει" με τα αποτελέσματα των πειραμάτων μου. Δες το παρακάτω thread στο XDA: xda-developers: "eMMC Sudden Death Syndrome Research" (January 2013) Δεν είναι μεγάλο, είναι μόλις 12 σελίδες posts. Αν το διαβάσεις θα δεις ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, το πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση με το wear-leveling ή με τη φθορά της flash. Θα το περιγράψω παρακάτω όσο πιο απλά μπορώ. Όσοι ασχολούνται με προγραμματισμό σε C/Assembly θα το καταλάβουν αμέσως. Στον κώδικα του firmware του προβληματικού eMMC chip γίνεται μια κλήση σε μια function, η οποία σχεδόν πάντα επιστρέφει έναν pointer, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που επιστρέφει NULL. Το πρόβλημα είναι ότι ο κώδικας δεν ελέγχει αν η function επέστρεψε NULL και θεωρεί ότι πάντα επιστρέφει έναν έγκυρο pointer. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτόν τον "pointer" για να καλέσει άλλες functions και να συνεχίσει την εκτέλεση του κώδικά. Στο 99,999% των περιπτώσεων δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί η function σχεδόν πάντα επιστρέφει έγκυρο pointer. Πολύ σπάνια όμως η συνάρτηση αυτή επιστρέφει NULL, αλλά ο buggy κώδικας δεν το καταλαβαίνει αυτό και χρησιμοποιεί την τιμή του NULL ως pointer, με αποτέλεσμα να γίνονται λανθασμένες/τυχαίες κλήσεις και να προκαλείται αλλοίωση των εσωτερικών δομών της flash, που τελικά συνεπάγεται τον "θάνατο" του eMMC chip. Διάβασε αυτό το post από το παραπάνω thread, που εξηγεί τι συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, η flash ενός "πεθαμένου" eMMC chip δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ή φθορά! Αυτό που προκαλεί τον "θάνατο" είναι η αλλοίωση των δομών/δεδομένων μέσα στη flash λόγω του buggy κώδικα (τα οποία δεδομένα περιλαμβάνουν και το ίδιο το eMMC f/w). Δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους φθορά της flash. Τι έκανε η Samsung; Τροποποίησε τον κώδικα που κάνει την κλήση στην επίμαχη function ως εξής: όταν η function επιστρέφει pointer η εκτέλεση του κώδικα συνεχίζει κανονικά, όταν επιστρέφει NULL τότε ο κώδικας μπαίνει σε ένα ατέρμονο βρόχο (infinite loop). Δες εδώ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σταματάει η εκτέλεση του επόμενου τμήματος του κώδικα, προστατεύοντας έτσι το eMMC chip (και συνεπώς λύνεται το SDS και η Samsung γλιτώνει τις μαζικές αλλαγές μητρικών), αλλά ως παρενέργεια αυτού έχουμε τα παγώματα/κολλήματα... Καταλαβαίνω αυτό που λες ότι όταν γεμίσεις όλη τη μνήμη το σύστημα σέρνεται λόγω χαμηλού ελεύθερου χώρου (είτε σε mobile είτε σε desktop σύστημα κτλ.). Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν έχει σχέση με αυτό. Στα πειράματά μου το Note II πάγωσε για 3 λεπτά, χωρίς να αποκρίνεται ούτε στο touch ούτε στα h/w πλήκτρα, όταν η εσωτερική μνήμη είχε 2+ GB ελεύθερα. Δηλαδή το πάγωμα δεν συμβαίνει όταν γεμίσει στο 100% η εσωτερική μνήμη. Στα πειράματά μου συμβαίνει γύρω στο 60-70% αν θυμάμαι καλά. Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά του παγώματος, η αντιγραφή συνεχίζεται ομαλά σαν βούτυρο μέχρι το 100%. Άρα δεν είναι θέμα έλλειψης χώρου. @@: Αν κάποιος διαβάζει και έχει όρεξη να συνδράμει στην αναζήτησή μας, ας κάνει το πείραμα σε συσκευή με καλό eMMC chip (sane chip) αντιγράφοντας πολλά μεγάλα αρχεία στην εσωτερική μνήμη μέχρι να γεμίσει. Στοιχηματίζω ότι τέτοια μεγάλης διάρκειας παγώματα/κολλήματα δεν θα έχει, ακόμα και με 100% γεμάτη εσωτερική μνήμη. @@: Συγγνώμη για τα μακροσκελή posts που κάνω τελευταία, ελπίζω να μην κουράζω, απλά με ενδιαφέρει να μεταφέρω με ακρίβεια τη σκέψη μου και τα συμπεράσματά μου, έτσι ώστε να κατανοήσουμε όλοι μας τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως και να 'χει, μάλλον θα ακολουθήσω τις συμβουλές της Ελένης και του Στράτου και θα σταματήσω να ασχολούμαι... Αρκετούς νευρώνες έκαψα με τις χαζομάρες της Samsung... Edited January 7, 2014 by DrMobile Παράθεση Φιλικά, Κώστας ______________ Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη. Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει. Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
derizio Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Εμενα παντως το δικο μου αγορασμενο το Νεοβριο απο το Πλαισιο δεν εχει insane chip. Εχει ομως το θεμα με τις κλησεις που δεν ακους το αλλο σε καιημερινη βαση . Αυτο που θελω να πω ειναι πως απο εχθες χρησιμοποιω το Nokia 9300i το οποιο προς το παρον δε μου το εχεξ εμφανισει... θα κανω κ αλλα πειραματα κ ας ελπισω οτι θα βρεθει μια λυση. Και εγω απο εχθες εχω το ιδιο προβλημα. 8 στις 10 κλησεις δεν με ακουνε και αναγκαστικα κλεινω και παιρνω πισω εγω. Θεωρω οτι είναι θεμα δικτυου και οχι συσκευης γιατι το ειχα παθει και παλια με iphone. Θα κανω ενα τηλέφωνο στην voda καποια στιγμη να δω τι θα μου πουν. Παράθεση http://teoderizio.blogspot.gr/ http://deriziomobile.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
truckman Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 @DrMobile Κωστα πες μου ακριβως τι, πως και απο που θελεις να κανω τις δοκιμες αντιγραφης στο δικο μου που θεωρητικα εχει <ασφαλες τσιπακι> για να δουμε τι θα συμβει Παράθεση Πάρης Τι πρέπει να γνωρίζω πρίν αλλάξω λογισμικό στην Samsung συσκευή μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMobile Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) @DrMobile Κωστα πες μου ακριβως τι, πως και απο που θελεις να κανω τις δοκιμες αντιγραφης στο δικο μου που θεωρητικα εχει <ασφαλες τσιπακι> για να δουμε τι θα συμβει Πάρη ευχαριστώ που προσφέρεις το Νοτέλι σου ως πειραματόζωο (μη φοβάσαι, δεν θα πάθει απολύτως τίποτα!). Δεν σου στέλνω PM για να το δουν και άλλοι αν θέλουν να δοκιμάσουν. Κάνε τα παρακάτω: - Φτιάξε έναν φάκελο με όνομα "Trash" (ή ό,τι όνομα θέλεις) στην εσωτερική μνήμη της συσκευής. - Δες πόσο ελεύθερο χώρο έχεις στην εσωτερική μνήμη της συσκευής. - Διάλεξε μερικά μεγάλα αρχεία από τη microSD (τραγούδια, videos), που στο σύνολό τους να είναι σχεδόν όσο ο ελεύθερος χώρος της εσωτερικής μνήμης. - Κλείσε το anti-virus s/w (αν έχεις, εγώ δεν χρησιμοποιώ). - Αντέγραψε (copy) τα αρχεία αυτά από τη microSD στην εσωτερική μνήμη (στον φάκελο "Trash"). Η αντιγραφή δεν θα πάρει παραπάνω από 10 λεπτά. Άσε την αντιγραφή να γίνεται στο background και ταυτόχρονα δούλεψε τη συσκευή κανονικά, σερφάρισε, άνοιξε εφαρμογές (όχι παιχνίδια, κάμερα και άλλα βαριά πράγματα), δες φωτογραφίες στη gallery, παίξε με τον launcher κ.α. Αν η συσκευή σου έχει το sane chip το μόνο που θα πρέπει να δεις είναι τα φυσιολογικά μικροκολληματάκια λόγω της αντιγραφής, αλλά η συσκευή θα πρέπει να παραμένει λειτουργική. Εγώ που έχω το insane chip, ενώ όλα ξεκινούν ομαλά κάποια στιγμή (απότομα) το transfer rate πέφτει κατακόρυφα και τα πάντα παγώνουν για αρκετά λεπτά και δεν ακούει ούτε το touch ούτε το Home πλήκτρο. Αν περιμένω αρκετή ώρα ξεκολλάει και συνεχίζει ομαλά, αλλά κατά τη διάρκεια του παγώματος είναι πρακτικά νεκρό. δεν δουλεύει τίποτα. Να σημειώσω ότι για την αντιγραφή χρησιμοποίησα τον Solid Explorer και τον ενσωματωμένο file manager, με τα ίδια αποτελέσματα. Αν μπορείς κάνε τα παραπάνω και πες μας. Και πάλι thx! Edited January 7, 2014 by DrMobile Παράθεση Φιλικά, Κώστας ______________ Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη. Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει. Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
truckman Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) Κωστα ειχες δικιο.Μολις τελειωσε η αντιγραφή και δεν πηρε χαμπαρι τιποτα.Σε ολη την διαρκεια ημουν με tapatalk, hangout,ανοιξα opera και διαφορα αλλα.Σχεδον πουθενα lag,ισα που το καταλαβαινα καποιες στιγμες ανεπαισθητα. Δες και την εσωτερικη μου μνημη μετα την αντιγραφη.Τα αρχεια που μετεφερα ηταν 7,9 gb Edited January 7, 2014 by truckman Παράθεση Πάρης Τι πρέπει να γνωρίζω πρίν αλλάξω λογισμικό στην Samsung συσκευή μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SKORPIOS007 Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 λοιπον επειδή διαβασα τα παραπανω ειπα να δοκιμασω και εγω το εκανα και όπως ακριβως ειπε ο dr.mobile ετσι και εγινε το τηλεφωνο μου δεν παγωσε καθολου απλα κατι μικρο κοληματακια λογω αντιγραφης οποτε εχει απολυτο δικιο να πω εδώ πως το δικο μου εχει το καλο τσιπ.. ----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κωστα ειχες δικιο.Μολις τελειωσε η αντιγραφή και δεν πηρε χαμπαρι τιποτα.Σε ολη την διαρκεια ημουν με tapatalk, hangout,ανοιξα opera και διαφορα αλλα.Σχεδον πουθενα lag,ισα που το καταλαβαινα καποιες στιγμες ανεπαισθητα. Δες και την εσωτερικη μου μνημη μετα την αντιγραφη.Τα αρχεια που μετεφερα ηταν 7,9 gb ακριβως ετσι εγινε και με εμενα και μαλιστα το γεμισα οσο επαιρνε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ovelix5 Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Μπορεί κάποιος να ανεβάσει ενα printscreen με το πρόβλημα για να το καταλάβουμε, ίσως υπάρχει λύση. Αυτό λέει ο φίλος για τη κλήση στο κλειδωμα. . . Παράθεση Honda SH150i Kymco GTi-300i Kymco Xciting 400i Kymco K-XCT 300i Sym Symphony SR-50 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMobile Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Κωστα ειχες δικιο.Μολις τελειωσε η αντιγραφή και δεν πηρε χαμπαρι τιποτα.Σε ολη την διαρκεια ημουν με tapatalk, hangout,ανοιξα opera και διαφορα αλλα.Σχεδον πουθενα lag,ισα που το καταλαβαινα καποιες στιγμες ανεπαισθητα. Δες και την εσωτερικη μου μνημη μετα την αντιγραφη.Τα αρχεια που μετεφερα ηταν 7,9 gb λοιπον επειδή διαβασα τα παραπανω ειπα να δοκιμασω και εγω το εκανα και όπως ακριβως ειπε ο dr.mobile ετσι και εγινε το τηλεφωνο μου δεν παγωσε καθολου απλα κατι μικρο κοληματακια λογω αντιγραφης οποτε εχει απολυτο δικιο να πω εδώ πως το δικο μου εχει το καλο τσιπ.. ----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- ακριβως ετσι εγινε και με εμενα και μαλιστα το γεμισα οσο επαιρνε Ευχαριστώ πολύ παιδιά, να 'στε καλά. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η εξήγηση που έδωσα στα προηγούμενα post... Νομίζω πως πλέον το σιγουρέψαμε το πράγμα. Τρεις δρόμοι βλέπω να υπάρχουν για τους "insane" κατόχους: 1) το καταπίνουμε και μαθαίνουμε να ζούμε μ' αυτό (και αποφεύγουμε να γράφουμε πολλά πολλά στην εσωτερική μνήμη), 2) το "καίμε" μέσω 4.1.1 ή με άλλο τρόπο και το πάμε στο service για αλλαγή μητρικής, 3) το σκοτώνουμε στο eBay για 200-250 €, συμπληρώνουμε και παίρνουμε ένα καινούριο, φρέσκο και "sane" (ή παίρνουμε ένα Note 3 αν έχουμε τα χρήματα). Παράθεση Φιλικά, Κώστας ______________ Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη. Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει. Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosvou Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι ήθελα. Οι εφαρμογές που μεταφέρονται πλεον στην κάρτα microSD με την 4.3 πού ακριβώς αποθηκεύονται γιατί δεν υπάρχει κάποιος φάκελος ούτε έχει δημιουργηθεί κάτι στην microSD. Ενώ στη συσκευή στον φάκελο Android/data βλέπω ότι όλες είναι ακόμη και μετά την μεταφορά στην microSD. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tigio13 Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 αν προλαβω μεσα στη βδομαδα(αλλιως θα παει για σκ)θα κανω το εν λογω τεστ πρωτα με το νοτε 1 insane και μετα με το 2 nosane.ειμαι περιεργος να δω ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vlasismiriagos Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) Ευχαριστώ πολύ παιδιά, να 'στε καλά. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η εξήγηση που έδωσα στα προηγούμενα post... Νομίζω πως πλέον το σιγουρέψαμε το πράγμα. Τρεις δρόμοι βλέπω να υπάρχουν για τους "insane" κατόχους: 1) το καταπίνουμε και μαθαίνουμε να ζούμε μ' αυτό (και αποφεύγουμε να γράφουμε πολλά πολλά στην εσωτερική μνήμη), 2) το "καίμε" μέσω 4.1.1 ή με άλλο τρόπο και το πάμε στο service για αλλαγή μητρικής, 3) το σκοτώνουμε στο eBay για 200-250 €, συμπληρώνουμε και παίρνουμε ένα καινούριο, φρέσκο και "sane" (ή παίρνουμε ένα Note 3 αν έχουμε τα χρήματα). Η ερώτηση που έχω να κάνω εγώ με όλη αυτή τη insaneνολαγνία των τελευταίων ημερών είναι η εξής: Πόσες φορές αλήθεια θα περάσει κάποιος στο κινητό του αρχεία της τάξεως των 8gb+ για να διαπιστώσει το πρόβλημα που στην ουσία πλέον δεν είναι πρόβλημα μιας και δεν καίγεται η πλακέτα όπως στις εποχές του 4.1.1. Δεν έχω κάνει το τεστ στο τηλέφωνο μου για να δω αν έχω sane ή insane μόνο και μόνο γιατί το <<πρόβλημα>> δεν με αφορά. Ποτέ δεν έχει τύχει να περάσω αρχείο μεγαλύτερο των 2gb στο τηλέφωνο και εκτός αυτού όταν το πράτω, φροντίζω πάντα να το περνάω στην microsd και όχι στην μνήμη του τηλεφώνου. Θεωρώ πως όλοι μας το note2 το προτιμήσαμε και για την υποδοχή για microsd και όλοι έχουμε από μία...Γιατί λοιπόν κάθεστε και σκάτε για ένα πρόβλημα που λογικά ποτέ δεν θα το συναντήσετε; ΥΓ. Αν το ψήσεις να το σκοτώσεις το note2 σου δόκτωρ για 200 ευρώ με χαρά το αγοράζω να το έχω καβάτζα...Έτσι κι αλλιώς προβληματικό τηλέφωνο τι να το κάνεις; PM me αν πάρεις την απόφαση... Edited January 7, 2014 by Vlasismiriagos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
drgt Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) ...3) το σκοτώνουμε στο eBay για 200-250 €, ... Θα "πιασεις" τοσα αν πεις οτι εχεις το προβληματικο τσιπ? Ωπα, βιαστηκα!!! Βρεθηκε αγοραστης!!! ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- ...Γιατί λοιπόν κάθεστε και σκάτε για ένα πρόβλημα που λογικά ποτέ δεν θα το συναντήσετε;... Μην εισαι τοσο σιγουρος. Ο ασθενης εχει δικαιωμα να εχει περισσοτερες απο μια παθησεις!!! Ειναι και μερικοι που δεν εχουν SD. (βλ. πιο πισω). Edited January 7, 2014 by drgt Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harisveneris Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Παιδιά κάντε ένα hard reset ακόμη...Απ ότι βλέπετε αξίζει τον κόπο...η μπαταρία είναι απίστευτη στην 4.3 όπως βλέπετε...είναι κρίμα να μην τη χαίρεστε... Ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω και εγώ πρόβλημα με την μπαταρία μετά την αναβάθμιση σε 4.3, εάν κάνω επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τι βήματα πρέπει να κάνω μετά για να ξαναστήσω το τηλ. Έχω κάνει φουλ back up με το Kies. Πιστεύετε ότι μετά την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και με ένα restore από το Kies να γλιτώσω όλη τη φασαρία του στησίματος από την αρχή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Η Μουσική εξημερώνει τα ζώα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vlasismiriagos Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) Ειναι και μερικοι που δεν εχουν SD. (βλ. πιο πισω). http://www.e-shop.gr/product?id=PER.576899 Όπως βλέπεις το ποσό για την καλύτερη κάρτα που μπορείς να αγοράσεις είναι σχετικά μικρό (για να μη πω αστείο) σκέψου ότι μια class10 8gb έχει γύρω στο 10ευρο και μια 16gb γύρω στα 16... Ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω και εγώ πρόβλημα με την μπαταρία μετά την αναβάθμιση σε 4.3, εάν κάνω επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τι βήματα πρέπει να κάνω μετά για να ξαναστήσω το τηλ. Έχω κάνει φουλ back up με το Kies. Πιστεύετε ότι μετά την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και με ένα restore από το Kies να γλιτώσω όλη τη φασαρία του στησίματος από την αρχή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φίλε μου δεν συνηθίζω να κάνω restore μετά από factory reset γιατί πάντα θα με τρώει κάτι μέσα μου ότι δεν έχει κάτσει καλά...Καλύτερα να χάσεις 2 ώρες παραπάνω για να το στήσεις από την αρχή, παρά να ψάχνεσαι μετά για το ποια εφαρμογή σου τρώει μπαταρία και να αναρωτιέσαι αν φταίει το backup που έκανες restore κλπ... Edited January 7, 2014 by Vlasismiriagos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMobile Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 (edited) Η ερώτηση που έχω να κάνω εγώ με όλη αυτή τη insaneνολαγνία των τελευταίων ημερών είναι η εξής: Πόσες φορές αλήθεια θα περάσει κάποιος στο κινητό του αρχεία της τάξεως των 8gb+ για να διαπιστώσει το πρόβλημα που στην ουσία πλέον δεν είναι πρόβλημα μιας και δεν καίγεται η πλακέτα όπως στις εποχές του 4.1.1. Δεν έχω κάνει το τεστ στο τηλέφωνο μου για να δω αν έχω sane ή insane μόνο και μόνο γιατί το <<πρόβλημα>> δεν με αφορά. Ποτέ δεν έχει τύχει να περάσω αρχείο μεγαλύτερο των 2gb στο τηλέφωνο και εκτός αυτού όταν το πράτω, φροντίζω πάντα να το περνάω στην microsd και όχι στην μνήμη του τηλεφώνου. Θεωρώ πως όλοι μας το note2 το προτιμήσαμε και για την υποδοχή για microsd και όλοι έχουμε από μία...Γιατί λοιπόν κάθεστε και σκάτε για ένα πρόβλημα που λογικά ποτέ δεν θα το συναντήσετε; ΥΓ. Αν το ψήσεις να το σκοτώσεις το note2 σου δόκτωρ για 200 ευρώ με χαρά το αγοράζω να το έχω καβάτζα...Έτσι κι αλλιώς προβληματικό τηλέφωνο τι να το κάνεις; PM me αν πάρεις την απόφαση... Ένα αρχείο 8 GB σπάνια θα βάλεις, αλλά 8 αρχεία του 1 GB ή 80 αρχεία των 100 MB είναι πολύ πιθανό... Εγώ απλά αντέγραψα ένα μέρος της MP3 συλλογής μου και για 3 λεπτά η συσκευή έγινε τούβλο... Και να φανταστείς ότι πριν την αντιγραφή έβαλα μέσα στο φάκελο και αρχείο .nomedia για να μην ζοριστεί ο Media Server του Android... Όμως καταλαβαίνω τι λες και έχεις ένα δίκιο από πρακτικής άποψης. Μπορεί και να το κρατήσω στο τέλος, δεν ξέρω, το σκέφτομαι... Ευχαριστώ για την πρόταση να το αγοράσεις. Αν αποφασίσω να το δώσω δεν με χαλάει καθόλου να το πάρεις με 200 €. Η συσκευή είναι ά-ψό-γή, σαν καινούρια κυριολεκτικά. Το μόνο πρόβλημά της είναι το insane chip. Θα στείλω PM αν/όταν φτάσει η ώρα. Θα "πιασεις" τοσα αν πεις οτι εχεις το προβληματικο τσιπ? Ωπα, βιαστηκα!!! Βρεθηκε αγοραστης!!! Μα δεν θα πω ότι έχει insane chip! Θα το παίξω Samsung! Επίσημα και με τη βούλα δεν υπάρχει πρόβλημα, σωστά; Άλλωστε δεν νομίζω πως το 99,999% των χρηστών ενδιαφέρονται ή τους επηρεάζει κάτι τέτοιο. Απ' τη στιγμή που το patch προστατεύει τη συσκευή από αιφνίδιο θάνατο είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου. Αν ερωτηθώ θα το αναφέρω φυσικά. Edited January 7, 2014 by DrMobile Παράθεση Φιλικά, Κώστας ______________ Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη. Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει. Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Στην 4.3 το ενδεικτικό ματάκι μένει μόνιμα στην μπάρα όταν έχουμε ανοιχτό το smart stay ή την έξυπνη περιστροφή... Τι ειναι η εξυπνη περιστροφη;Την ειδα τη ρυθμιση,αλλα δεν το πατησα,γιατι δεν ηξερα τι κανει.:) Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kapapa Δημ. January 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2014 Τι ειναι η εξυπνη περιστροφη;Την ειδα τη ρυθμιση,αλλα δεν το πατησα,γιατι δεν ηξερα τι κανει.:) Αμα πατησεις επανω σου εξηγει: Παράθεση Samsung Galaxy Nexus,Note II,Note 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts