Jump to content

Samsung Galaxy Note II (N7100)


sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

με την 4.3 ειδα οτι τρωει 25% περισοτερη ram.

με την μπαταρια επανηλθα στα φυσιολογικα επιπεδα μετα απο full reset ισως και λιγο καλυτερα απο 4.1.2 αλλα αυτο θα φανει στην πορεια.

 

Δεν έχει σημασία πόση ram δεσμεύει, αρκεί να κάνει σωστή διαχείριση και να μην κολλάει. . Good ram is used ram..

Galaxy Note 3

Lumia 1520 - Win10

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 17,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Πας ρυθμίσεις-περισσοτερα-πληροφοριες συσκευης-κατασταση. Λίγο πιο κάτω από την μέση της λίστας είναι και το imei.Σε αυτή τη σελίδα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλά βλεπουμε καποιες πληροφοριες της συσκευής μας και τίποτα περισσότερο.

Ενταξει,αυτο το ειχα δει,αλλα απλως,επειδη τα γραμματα ειναι πολυ αμυδρα,και δεν μπορω να διακρινω τους αριθμους,νομιζα οτι υπηρχε η δυνατοτητα να ζωηρεψουν ωστε να τα διακρινω.

Ευχαριστω και χρονια πολλα.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω οτι κάποιοι έκαναν επίσημη αναβάθμιση σε 4.3 , σε εμενα αγορασμένο απο cosmote δεν δίνει καμια αναβάθμιση για την ώρα. Ξέρουμε ποτε θα την δώσει?

 

Καποια πληροφορία?

Link to comment
Share on other sites

Καποια πληροφορία?

 

Η Cosmote δεν έχει διαθέσει ακόμα την 4.3. Αναμένεται, το πότε είναι άγνωστο.

Link to comment
Share on other sites

Το δικό σου δεν βλέπει τις sim γιατί ο efs φάκελος είναι corrupted. Αν ΔΕΝ το ειχες πειραξει πριν το update και τώρα είσαι με official 4.3,το πας άμεσα στo servis.Αν το ειχες πειραξει (γιατί κατά κανόνα αυτό εμφανίζεται σε πειραγμένες συσκευές) δες πρώτα τους μετρητες σου αν ειναι μηδενισμενοι, γιατί διαφορετικά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη.Τέλος, στην περίπτωση που ήσουν ρουτ πριν το update και ειχες παρει backup του efs φακελου, μπορεις να το κανεις restore και να ξαναδουλεψει (φυσικα αυτο προϋποθέτει και πάλι root με οτι αυτό συνεπάγεται στην 4.3).

το πηγα σημερα στι samsung τελικα μου ειπαν μηπως εβαλα εγω ανεπισημη αναβαθμηση αλα εγω την κατεβασα απο το κινητο μεσω wifi εν τελη θα το στειλουν στην αθηνα και θα με παρουν απο κει αντε να δουμε..

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση.Ενω η συσκευη ειναι 16GB το συστημα δεσμευει περιπου 6.85 GB μετα την αναβαθμιση σε 4.3?

εσας ποσα GB εχει διαθεσιμα?

 

 

Ακριβώς τόσο δεσμεύει η 4.3 είναι φορτωμένη από τη Samsung.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς τόσο δεσμεύει η 4.3 είναι φορτωμένη από τη Samsung.

 

Καλα 722 MB κατεβασαμε για την 4.3 πως γινεται μετα την εγκατασταση να ειναι 5+ GB ουτε τα windows δεν ειναι τοσο μεγαλα.Μου αρεσει που καποτε λεγαμε για την microsoft.

:cool:
Link to comment
Share on other sites

Παντως φίλτατοι κατι γίνεται με τη διαχείριση της κατανάλωσης!!

 

Μεχρι το απόγευμα να πηγαινε "καλα" επειτα απο το προχθεσινο hard format και σήμερα έπειτα απο ενημέρωση του Samsung app και ενεργοποίηση του λογαριασμού (το έκανα για να κατεβάσω την ενημέρωση του photo editor) το πήρε και το σήκωσε!!

 

Σε περίπου 1 ωρα σε κατάσταση αναμονής "έφαγε" 30% και, μπαταρία!! :mad:

 

 

http://img.tapatalk.com/d/14/01/03/y9uqunu3.jpg

Edited by ovelix5

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω παιδια,οταν ανοιγω το τηλ απο αναμονη κανει 2-3 δευτερολεπτα να ανοιξει.αυτο αρχισε να το κανει απο χθες απο τη στιγμη που κατεβασα το adaway.το απεγκατεστησα αμεσως αλλα συνεχιζει να το κανει.παιζει να ηταν και συμτωση αυτο?εχρι τυχει σε καποιον αλλο?
Link to comment
Share on other sites

Εμενα τωρα τελευταια παγωνει.μου ερχεται μηνυμα βλεπω το μπλε led παταω το πλαινο για να ανοιξω αλλα τιποτα.μαυρη οθονη
Link to comment
Share on other sites

τελείως ξαφνικά, η οθόνη των στατιστικών της μπαταρίας δείχνει μόνο Android OS 100%.

δεν έχει δλδ τα αντίστοιχα που υπάρχουν στο παραπάνω screenshot.

4.3 ελληνική stock.

Link to comment
Share on other sites

τελείως ξαφνικά, η οθόνη των στατιστικών της μπαταρίας δείχνει μόνο Android OS 100%.

δεν έχει δλδ τα αντίστοιχα που υπάρχουν στο παραπάνω screenshot.

4.3 ελληνική stock.

 

Αμα εισαι root δοκιμασε να κανεις wipe cache/ dalvik cache

Αν και δν νμζ να φταιει αυτό

Link to comment
Share on other sites

τελείως ξαφνικά, η οθόνη των στατιστικών της μπαταρίας δείχνει μόνο Android OS 100%.

δεν έχει δλδ τα αντίστοιχα που υπάρχουν στο παραπάνω screenshot.

4.3 ελληνική stock.

 

Βγάλε τη μπαταρία για λίγα λεπτά και ξαναβάλτην.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Συγνώμη αν γράφω σε λάθος ενότητα. Είμαι κάτοχος ενός νοτε 2 από τον Αύγουστο του 2013.το κινητό είναι στοκ με την έκδοση 4.3 με csc:mk4 (ETL)

αγορασμένο από birdphone.Το πρόβλημα είναι το εξής:καθώς το ακουμπάω με την πίσω μεριά όπως πάντα, αυτό κλείνει και ξανανοιγει, το είχα παρατηρήσει απο την αρχή (το είχε κάνει λίγες φορές) αλλά τώρα το κάνει κάθε φορά και χωρίς να το αφήνω δυνατά, ειδικά αν ακουμπάει πρώτα η πάνω μεριά εκεί που είναι η κάμερα, δοκίμασα να κρατήσω την μπαταρία μήπως κουνιόταν αλλά πάλι τα ίδια κάνει.εχει συμβεί σε κανέναν; το πρόβλημα μου είναι ότι μένω μόνιμα στην Γερμανία, πρέπει να το στείλω Ελλάδα;Τι ισχύει για την εγγύηση;Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η εγγύηση είναι πανευρωπαϊκή εφόσον η συσκευή είναι ευρωπαϊκή, που από το birdphone 100% είναι και η Samsung θα το ελέγξει-επιβεβαιώσει από το IMEI. Συνεπώς, φυσικά και θα πας στο επίσημο Samsung service της Ευρωπαϊκής χώρας που κατοικείς!
Link to comment
Share on other sites

Για όσους έχουν συσκευές με το γνωστό SDS (Sudden Death Syndrome) [1,2], που προκαλείται από το προβληματικό eMMC chip (γνωστό και ως "Insane Chip"), δοκιμάστε να κάνετε τα παρακάτω για να "απολαύσετε" το SDS σε όλο του το μεγαλείο!

 

Προσοχή! Για να μην σας "πεθάνει" η συσκευή πρέπει οπωσδήποτε να έχετε την 4.1.2 ή την 4.3 stock ROM ή αν έχετε custom ROM πρέπει αυτή να έχει kernel που να περιέχει τη διόρθωση (patch) της Samsung για το SDS. Αν έχετε 4.1.1 ή παλαιότερη ROM κινδυνεύετε να προκαλέσετε το SDS και να καταστρέψετε τη συσκευή. Αυτό ίσως είναι και καλό για όσους έχουν συσκευές με SDS που είναι μέσα στην εγγύηση και θέλουν να προκαλέσουν τεχνητά το πρόβλημα, ώστε μετά να τις πάνε στο service για αλλαγή μητρικής (η οποία είναι πολύ πιθανό ότι θα έχει το καλό eMMC chip χωρίς το πρόβλημα). Σε κάθε περίπτωση δεν ευθύνομαι για οποιοδήποτε παρατράγουδο προκληθεί...

 

Διαδικασία:

- Φτιάξτε έναν φάκελο με όνομα "Trash" (ή ό,τι όνομα θέλετε) στην εσωτερική μνήμη της συσκευής.

- Δείτε πόσο ελεύθερο χώρο έχετε στην εσωτερική μνήμη της συσκευής.

- Διαλέξτε μερικά μεγάλα αρχεία από τη microSD (τραγούδια, videos), που στο σύνολό τους να είναι σχεδόν όσο ο ελεύθερος χώρος της εσωτερικής μνήμης.

- Αντιγράψτε (copy) τα αρχεία αυτά από τη microSD στην εσωτερική μνήμη (στον φάκελο "Trash").

 

Κατά τη διάρκεια της αντιγραφής γυρίστε στη Home screen και παίξτε με τη συσκευή, σερφάρετε, κάντε πράγματα. Θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια στιγμή η συσκευή θα αρχίσει να σέρνεται και σύντομα θα παγώσει και δεν θα αποκρίνεται για αρκετά λεπτά ούτε στο touch ούτε στα h/w πλήκτρα! Στο σημείο αυτό αν δεν είχατε τον patched kernel τότε η συσκευή σας θα "πέθαινε" ξαφνικά (SDS). Με τον patched kernel η συσκευή απλά παγώνει (σταματάει να δουλεύει το eMMC chip) για κάποια δευτερόλεπτα έως και αρκετά λεπτά και στη συνέχεια επανέρχεται [3].

 

Το θετικό (κυρίως για τη Samsung και από μια άποψη και για εμάς) είναι ότι με τον patched kernel δεν πρόκειται ποτέ η συσκευή να "πεθάνει" από SDS. Το πολύ αρνητικό (για εμάς) είναι ότι με τον patched kernel είναι σχεδόν σίγουρο ότι η συσκευή θα μας κάνει έντονα παγώματα και κολλήματα μεγάλης διάρκειας (για όσο διάστημα το patch είναι ενεργό και προστατεύει τη συσκευή). Η μόνη λύση είναι να μη γεμίζουμε πολύ την εσωτερική μνήμη και να μην πραγματοποιούμε πολλές και συχνές εγγραφές εκεί. Αν π.χ. επιλέξουμε η εγγραφή video ή και φωτογραφιών να γίνεται στην εσωτερική μνήμη αργά ή γρήγορα θα έχουμε κολλήματα... Ειδικά στη λήψη video ενδέχεται να παγώσει τελείως η λήψη (!)...

 

Με λίγα λόγια, η Samsung έκανε πάλι την "πατάτα" της με το eMMC chip (δεν έμαθε το μάθημά της από τα S2 και S3) και αντί να δώσει οριστική και καθαρή λύση, που πιθανώς θα σήμαινε ανάκληση και h/w επιδιόρθωση των προβληματικών συσκευών (είναι πολλά τα λεφτά), μας έδωσε ένα quick 'n' dirty patch απλά για να γλιτώσει τις επιστροφές των συσκευών στο service. Τι κάνει το patch; Απλά απενεργοποιεί το προβληματικό eMMC chip βάζοντάς το σε infinite loop (προγραμματιστικά) για να το προστατέψει από βέβαιο θάνατο [1]. Αποτέλεσμα: κολλήματα και παγώματα μεγάλης διάρκειας, κάτι το απαράδεκτο για τέτοια συσκευή! Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν διαπίστωσα αλλοίωση δεδομένων (data corruption). Μετέφερα τα αντιγραμμένα αρχεία στο PC και έκανα byte comparison με τα πηγαία και ευτυχώς δεν υπήρξε καμία αλλοίωση των δεδομένων. Όλα τα παραπάνω είναι δοκιμασμένα τόσο στη δική μου συσκευή (Note II) όσο και σε συσκευές φίλου μου (Note II και S3). Ανατρέξτε στο [1] για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Είναι το μοναδικό (αλλά πολύ σημαντικό) πράγμα που με έχει απογοητεύσει στο Note II. Αμφιβάλλω αν μετά από αυτό θα μπορέσω να εμπιστευτώ ξανά τη Samsung... Κακογραμμένοι κώδικες από ανίκανους Κορεάτες... Τελικά οι beta testers είμαστε εμείς και αντί να μας πληρώνουν τους πληρώνουμε κι από πάνω...

 

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τις τόσο χαμηλές τιμές των μνημών flash (microSDs, USB Sticks κ.α.) ή αναρωτιούνται γιατί η πάμφθηνη SanDisk microSD που αγόρασαν απ' το eBay φαίνεται ως 64 GB στο PC αλλά μόλις γεμίσει πάνω απ' τη μέση αρχίζει να χάνει/αλλοιώνει τα δεδομένα της, διαβάστε το παρακάτω άκρως διαφωτιστικό και άμεσα σχετιζόμενο με το SDS άρθρο του hacker Bunnie Huang: On Hacking MicroSD Cards [4].

 

Αναφορές:

[1] xda-developers: "eMMC Sudden Death Syndrome Research" (January 2013)

[2] xda-developers: "Ultimate Galaxy S3 Sudden Death Syndrome Thread" (November 2012)

[3] xda-developers: "Ultimate Galaxy S3 Unusual Freezing Thread" (February 2013)

[4] Bunnie Huang: "On Hacking MicroSD Cards" (December 2013)

 

 

Ευχαριστω για την αριστη παρουσιαση!

Εδω και ενα μηνα περιπου ταλαιπωρουμαι με την εξυπηρετηση πελατων της Samsung και το αντιστοιχο προβλημα σε N7000 για λογαριασμο φιλου.

Ειμαι κατοχος Ν7100 και το Ν7000 του φιλου μου ειναι "θυμα" του συγκεκριμενου εργοστασιακου ελλατωματος . Παγωμενο καθε τρεις και λιγο. Πρακτικα αχρηστο. Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες, αλλα το κινητο εχει υποστει προ λιγων μηνων αλλαγή μητρικής απο εξουσιοδοτημένο service της Samsung. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ το προβλημα χαρη στη μητρικη που του βαλαν στο service.

Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν γνωριζαν αν το ανταλακτικο που εβαζαν ειχε προβληματικό eMMC chip...

Τωρα πια ειναι πλεον (βολικα για αυτους) εκτος εγγυησης.

Δεν κανω παραπανω θεμα για το Note I του φιλου μου εδω.

 

Εχω αποφυγει ως τωρα να τσεκαρω το δικο μου Ν7100 (μην πικραθω) μεχρι να δω την οριστικη σταση της Samsung , αλλα συντομα θα το κανω. Πρακτικα θα ξερω το προδιαγεγραμμενο μελλον και της δικιας μου συσκευης.

Ειμαι της αποψης οτι οποιοσδηποτε εχει συσκευη με το προβληματικό eMMC chip απλα τζογαρει. Αν του κατσει μετα το περας της εγγυησης εχασε το κινητο (γινεται αφορητο στη χρηση).

Και ειμαι της αποψης οτι πρεπει να απαιτησουν(με?) αλλαγη ΟΛΩΝ των προβληματικων μητρικων.

Καθαρο 100% εργοστασιακο ελλατωμα hardware, ποια μπορει να η δικαιολογια της Samsung?

DrMobile παρουσιαζεις αψογα εδω οτι και στο Note II ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! απλη ντριπλα...

Κι εγω ένα μηνα τωρα μονο "θα το προωθήσουμε" ακουω απο την εξυπηρετηση της Samsung...

 

Εχω διαβασει φυσικα τα κατα καιρους σχολια στο αντιστοιχο θρεντ. Παντα αναρωτιομουν γιατι να θελει κανεις να αγνοησει ακομα, ακομα και ενα πιθανο προβλημα, με την ελπιδα οτι δεν θα του συμβει? Αντι να απαιτησει απο την εταιρεια υπευθυνη σταση.

Βλεπωντας την στεναχωρια του φιλου μου που δεν μπορει να παει πλεον σε κατι μη-Note (ειναι νομιζω αδυνατον για τους περισσοτερους οπως και για μενα πλεον) και ουτε εχει την οικονομικη δυνατοτητα για νεα αγορα, πιστευω οτι πρεπει να βρουμε τροπο να αναγκασουμε την Samsung Hellas να σταθει αξιοπιστη απεναντι μας. Και μην υποτιματε την πιθανοτητα να βρεθειτε στην θεση του φιλου μου. Αλλωστε το επισημο service τον εβαλε στη θεση αυτη...

 

Καλη χρονια σε ολους!

Link to comment
Share on other sites

Έχει κάποιος δοκιμάσει μετά την αναβάθμιση να δώσει φωνητικές εντολές στο svoice; Π.χ. wifi off κλπ; Μου βγάζει μήνυμα πως δεν υποστηρίζονται ενώ πριν δουλεύανε κανονικά
Link to comment
Share on other sites

Έχει κάποιος δοκιμάσει μετά την αναβάθμιση να δώσει φωνητικές εντολές στο svoice; Π.χ. wifi off κλπ; Μου βγάζει μήνυμα πως δεν υποστηρίζονται ενώ πριν δουλεύανε κανονικά

 

σε μένα μια χαρά δουλεύει πάντως...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την αριστη παρουσιαση!

Εδω και ενα μηνα περιπου ταλαιπωρουμαι με την εξυπηρετηση πελατων της Samsung και το αντιστοιχο προβλημα σε N7000 για λογαριασμο φιλου.

Ειμαι κατοχος Ν7100 και το Ν7000 του φιλου μου ειναι "θυμα" του συγκεκριμενου εργοστασιακου ελλατωματος . Παγωμενο καθε τρεις και λιγο. Πρακτικα αχρηστο. Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες, αλλα το κινητο εχει υποστει προ λιγων μηνων αλλαγή μητρικής απο εξουσιοδοτημένο service της Samsung. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ το προβλημα χαρη στη μητρικη που του βαλαν στο service.

Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν γνωριζαν αν το ανταλακτικο που εβαζαν ειχε προβληματικό eMMC chip...

Τωρα πια ειναι πλεον (βολικα για αυτους) εκτος εγγυησης.

Δεν κανω παραπανω θεμα για το Note I του φιλου μου εδω.

...πιστευω οτι πρεπει να βρουμε τροπο να αναγκασουμε την Samsung Hellas να σταθει αξιοπιστη απεναντι μας. ...

http://www.efpolis.gr/ ή 1520

Με επιχείρημα την εξαιρετική ανάλυση του DrMobile, να απευθυνθείς στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εγγράφως ή τηλεφωνικά. Στο παρελθόν έχω καταγγείλει τηλεφωνικά συμπεριφορές εταιριών, παρενέβησαν τηλεφωνικά στην εταιρία (τους έδωσα τηλέφωνο και υπεύθυνο που είχα μιλήσει) και αυθημερόν η εταιρία με πήρε πίσω μου πει ότι λύθηκε το θέμα και θα συμμορφωθούν! Φαίνεται ότι από το να "μπλέξουν" προτιμούν να επωμιστούν το κόστος για έναν καταναλωτή.

Link to comment
Share on other sites

Για όσους έχουν συσκευές με το γνωστό SDS (Sudden Death Syndrome) [1,2], που προκαλείται από το προβληματικό eMMC chip (γνωστό και ως "Insane Chip"), δοκιμάστε να κάνετε τα παρακάτω για να "απολαύσετε" το SDS σε όλο του το μεγαλείο!

 

Προσοχή! Για να μην σας "πεθάνει" η συσκευή πρέπει οπωσδήποτε να έχετε την 4.1.2 ή την 4.3 stock ROM ή αν έχετε custom ROM πρέπει αυτή να έχει kernel που να περιέχει τη διόρθωση (patch) της Samsung για το SDS. Αν έχετε 4.1.1 ή παλαιότερη ROM κινδυνεύετε να προκαλέσετε το SDS και να καταστρέψετε τη συσκευή. Αυτό ίσως είναι και καλό για όσους έχουν συσκευές με SDS που είναι μέσα στην εγγύηση και θέλουν να προκαλέσουν τεχνητά το πρόβλημα, ώστε μετά να τις πάνε στο service για αλλαγή μητρικής (η οποία είναι πολύ πιθανό ότι θα έχει το καλό eMMC chip χωρίς το πρόβλημα). Σε κάθε περίπτωση δεν ευθύνομαι για οποιοδήποτε παρατράγουδο προκληθεί...

 

Διαδικασία:

- Φτιάξτε έναν φάκελο με όνομα "Trash" (ή ό,τι όνομα θέλετε) στην εσωτερική μνήμη της συσκευής.

- Δείτε πόσο ελεύθερο χώρο έχετε στην εσωτερική μνήμη της συσκευής.

- Διαλέξτε μερικά μεγάλα αρχεία από τη microSD (τραγούδια, videos), που στο σύνολό τους να είναι σχεδόν όσο ο ελεύθερος χώρος της εσωτερικής μνήμης.

- Αντιγράψτε (copy) τα αρχεία αυτά από τη microSD στην εσωτερική μνήμη (στον φάκελο "Trash").

 

Κατά τη διάρκεια της αντιγραφής γυρίστε στη Home screen και παίξτε με τη συσκευή, σερφάρετε, κάντε πράγματα. Θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια στιγμή η συσκευή θα αρχίσει να σέρνεται και σύντομα θα παγώσει και δεν θα αποκρίνεται για αρκετά λεπτά ούτε στο touch ούτε στα h/w πλήκτρα! Στο σημείο αυτό αν δεν είχατε τον patched kernel τότε η συσκευή σας θα "πέθαινε" ξαφνικά (SDS). Με τον patched kernel η συσκευή απλά παγώνει (σταματάει να δουλεύει το eMMC chip) για κάποια δευτερόλεπτα έως και αρκετά λεπτά και στη συνέχεια επανέρχεται [3].

 

Το θετικό (κυρίως για τη Samsung και από μια άποψη και για εμάς) είναι ότι με τον patched kernel δεν πρόκειται ποτέ η συσκευή να "πεθάνει" από SDS. Το πολύ αρνητικό (για εμάς) είναι ότι με τον patched kernel είναι σχεδόν σίγουρο ότι η συσκευή θα μας κάνει έντονα παγώματα και κολλήματα μεγάλης διάρκειας (για όσο διάστημα το patch είναι ενεργό και προστατεύει τη συσκευή). Η μόνη λύση είναι να μη γεμίζουμε πολύ την εσωτερική μνήμη και να μην πραγματοποιούμε πολλές και συχνές εγγραφές εκεί. Αν π.χ. επιλέξουμε η εγγραφή video ή και φωτογραφιών να γίνεται στην εσωτερική μνήμη αργά ή γρήγορα θα έχουμε κολλήματα... Ειδικά στη λήψη video ενδέχεται να παγώσει τελείως η λήψη (!)...

 

Με λίγα λόγια, η Samsung έκανε πάλι την "πατάτα" της με το eMMC chip (δεν έμαθε το μάθημά της από τα S2 και S3) και αντί να δώσει οριστική και καθαρή λύση, που πιθανώς θα σήμαινε ανάκληση και h/w επιδιόρθωση των προβληματικών συσκευών (είναι πολλά τα λεφτά), μας έδωσε ένα quick 'n' dirty patch απλά για να γλιτώσει τις επιστροφές των συσκευών στο service. Τι κάνει το patch; Απλά απενεργοποιεί το προβληματικό eMMC chip βάζοντάς το σε infinite loop (προγραμματιστικά) για να το προστατέψει από βέβαιο θάνατο [1]. Αποτέλεσμα: κολλήματα και παγώματα μεγάλης διάρκειας, κάτι το απαράδεκτο για τέτοια συσκευή! Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν διαπίστωσα αλλοίωση δεδομένων (data corruption). Μετέφερα τα αντιγραμμένα αρχεία στο PC και έκανα byte comparison με τα πηγαία και ευτυχώς δεν υπήρξε καμία αλλοίωση των δεδομένων. Όλα τα παραπάνω είναι δοκιμασμένα τόσο στη δική μου συσκευή (Note II) όσο και σε συσκευές φίλου μου (Note II και S3). Ανατρέξτε στο [1] για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Είναι το μοναδικό (αλλά πολύ σημαντικό) πράγμα που με έχει απογοητεύσει στο Note II. Αμφιβάλλω αν μετά από αυτό θα μπορέσω να εμπιστευτώ ξανά τη Samsung... Κακογραμμένοι κώδικες από ανίκανους Κορεάτες... Τελικά οι beta testers είμαστε εμείς και αντί να μας πληρώνουν τους πληρώνουμε κι από πάνω...

 

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τις τόσο χαμηλές τιμές των μνημών flash (microSDs, USB Sticks κ.α.) ή αναρωτιούνται γιατί η πάμφθηνη SanDisk microSD που αγόρασαν απ' το eBay φαίνεται ως 64 GB στο PC αλλά μόλις γεμίσει πάνω απ' τη μέση αρχίζει να χάνει/αλλοιώνει τα δεδομένα της, διαβάστε το παρακάτω άκρως διαφωτιστικό και άμεσα σχετιζόμενο με το SDS άρθρο του hacker Bunnie Huang: On Hacking MicroSD Cards [4].

 

Αναφορές:

[1] xda-developers: "eMMC Sudden Death Syndrome Research" (January 2013)

[2] xda-developers: "Ultimate Galaxy S3 Sudden Death Syndrome Thread" (November 2012)

[3] xda-developers: "Ultimate Galaxy S3 Unusual Freezing Thread" (February 2013)

[4] Bunnie Huang: "On Hacking MicroSD Cards" (December 2013)

 

Πως να μπορουμε να δουμε αν εχουμε ελατωματικο eMMC chip;

Link to comment
Share on other sites

Κατεβασε την εφαρμογη απο play store.emmc brickbug

μου λεει Note 2 sudden death? NO Sane chip. Και απο κατω Check memory¨test memory blocks (root required) Ομως το δικο μου δεν ειναι ρουταρισμενο. Θεωρω πως το NO Sane chip σημαινει πως ειναι ενταξει το κινητο ή θα πρεπει να τρεξω το Check memory ασχετα αν δεν ειναι root;

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Samsung Galaxy Note II (N7100)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...