Jump to content

Αναβαθμισμένο Νέο Δίκτυο της WIND. Aναφέρετε τις περιοχές!

cmvr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λάρισα στο Αλκαζάρ έχει μία νέα κεραία με ΗSPA+ αλλά έχει περιορισμό στο 1.8 Mbps.

Γενικά στην επαρχία η αναβάθμιση πάει αργάααα... Η Ελλάδα μέχρι 15 Αυγούστου διαλύεται. 17 φεύγω από Ελλάδα. Τι να το κάνω; Για του χρόνου; :p:lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 233
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λάρισα στο Αλκαζάρ έχει μία νέα κεραία με ΗSPA+ αλλά έχει περιορισμό στο 1.8 Mbps.

Γενικά στην επαρχία η αναβάθμιση πάει αργάααα... Η Ελλάδα μέχρι 15 Αυγούστου διαλύεται. 17 φεύγω από Ελλάδα. Τι να το κάνω; Για του χρόνου; :p:lol:

Θυμασαι που σου ελεγα πριν καμποσες μερες οτι στον οικισμο μου στη Ναξο εχουν βαλει επιτελους 3G? Αν θυμασαι σου ειχα πει οτι εκανα καποιες μετρησεις και εβγαζε γυρω στο 1,6mbps, κ μου ειχες πει οτι ειναι ο παλιος εξωπλισμος. Λοιπον σημερα εκανα ξανα μετρησεις, εμηνα αφωνος!!!!! Η πιο μικρη ταχυτητα ειναι 19mbps!!!!!! Τρελαθηκα, δε πιστευα στα ματια μου αυτο που εβλεπα!!!!

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Θυμασαι που σου ελεγα πριν καμποσες μερες οτι στον οικισμο μου στη Ναξο εχουν βαλει επιτελους 3G? Αν θυμασαι σου ειχα πει οτι εκανα καποιες μετρησεις και εβγαζε γυρω στο 1,6mbps, κ μου ειχες πει οτι ειναι ο παλιος εξωπλισμος. Λοιπον σημερα εκανα ξανα μετρησεις, εμηνα αφωνος!!!!! Η πιο μικρη ταχυτητα ειναι 19mbps!!!!!! Τρελαθηκα, δε πιστευα στα ματια μου αυτο που εβλεπα!!!!

Αν είναι το core παλιό τότε η κεραία μπαίνει στα 1.8Mbps. Αλλιώς απειρίζεται... Γενικά πρέπει να δεις στην Αθήνα τι γίνεται. Εκεί πραγματικά ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ όταν δεις ταχύτητες της τάξης των 30Mbps :p

Το νέο δίκτυο είναι αρκετά ανώτερο από το παλιό. Θα το διαπιστώσεις και στη 2η γενιά. Γενικά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην είναι ένα έργο που θα μείνει στον αέρα για την επαρχία...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν είναι το core παλιό τότε η κεραία μπαίνει στα 1.8Mbps. Αλλιώς απειρίζεται... Γενικά πρέπει να δεις στην Αθήνα τι γίνεται. Εκεί πραγματικά ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ όταν δεις ταχύτητες της τάξης των 30Mbps :p

Το νέο δίκτυο είναι αρκετά ανώτερο από το παλιό. Θα το διαπιστώσεις και στη 2η γενιά. Γενικά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην είναι ένα έργο που θα μείνει στον αέρα για την επαρχία...

Εχω Wind L το παλιο, με τα 420mb, εχω βαλει την sim μου στο samsung galaxy ace κ παιζω με το 3g της Wind, σε δυο μερες μου εχει φαει 180mb για πλακα!!! Αστα να πανε!!! Με το speedtest που εχω κατεβασει και μετραω στο κινητο κατω απο 6mbps δε πεφτει ποτε!!! Απλα σερφαρω δε κανω κατι αλλο!!!

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Γουδή (περίπου στη Μιχαλοκοπούλου) και ΟΑΚΑ ~10-12Mbit από ασφαλείς μετρήσεις της ξαδέλφης μου με συσκευή που υποστηρίζει μέχρι 14.4Mbps.

Ping 55-65ms:)

Έτσι ειναι, μια χαρά πάει

http://www.speedtest.net/iphone/302385787.png

Δεκέλεια Αττικής (iphone 4s, huawei e587)

Επιλέγετε το server της On telecoms όταν μπορείτε...! Είναι πιο γρήγορος και αξιόπιστος από της Vodafone.

Να δούμε πότε θα βάλει η WIND δικό της server. Έτσι μετράμε και διασύνδεση με τα άλλα δίκτυα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δείτε και αυτο τι ανακοινώνει επίσημα η Wind σε σχέση με την κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονικη ...http://www.wind.com.gr/gr/wind/upostirixi/kalupsi/diktuo-prosvasis-kinitis/3g/

Pixel 6a

Ας αφήσουν τις ανακοινώσεις και να δούμε πράξεις!

Πάντως ακόμα και στον χάρτη φαίνεται ότι η Αίγινα ΔΕΝ καλύπτεται αλλά ΘΑ την καλύψουν και αυτό μόνο από την μία πλευρά,όχι από την Αγία Μαρίνα!Αυτό το τελευταίο το λέω για τον χρήστη mixtri που με έλεγε ψεύτη(και ότι δεν χρησιμοποιώ το δίκτυο της Wind και ότι τα λέω έτσι!!!) πριν λίγο καιρό ότι στην Αγία Μαρίνα με Cosmote και Vodafone σε torrents (μέσα στο σπίτι με περίπου 2 γραμμές!) έπιανα αντίστοιχα 700kbps και 500kbps!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Ας αφήσουν τις ανακοινώσεις και να δούμε πράξεις!

Πάντως ακόμα και στον χάρτη φαίνεται ότι η Αίγινα ΔΕΝ καλύπτεται αλλά ΘΑ την καλύψουν και αυτό μόνο από την μία πλευρά,όχι από την Αγία Μαρίνα!Αυτό το τελευταίο το λέω για τον χρήστη mixtri που με έλεγε ψεύτη(και ότι δεν χρησιμοποιώ το δίκτυο της Wind και ότι τα λέω έτσι!!!) πριν λίγο καιρό ότι στην Αγία Μαρίνα με Cosmote και Vodafone σε torrents (μέσα στο σπίτι με περίπου 2 γραμμές!) έπιανα αντίστοιχα 700kbps και 500kbps!!!

Ο χάρτης δείχνει κάλυψη DC-HSPA. HSPA κάλυψη υπάρχει κανονικότατα (sorry, δε το πρόσεξα ότι αναφερόσουν στην Αγία Μαρίνα).

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο χάρτης δείχνει κάλυψη DC-HSPA. HSPA κάλυψη υπάρχει κανονικότατα (sorry, δε το πρόσεξα ότι αναφερόσουν στην Αγία Μαρίνα).

Αυτό ήταν το post σου ( http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=340245&page=6 ):

"Και όσον αφορά την Αίγινα, ναι χάλια είναι η WIND. Μόνο 20+Mbps... Αφού δε το χρησιμοποιείς το δίκτυο και φαίνεται, γιατί τα λες αυτά; Το ξέρεις ότι η WIND έχει ρυθμίσει τις κεραίες της να μεταβαίνουν σε EDGE όταν δεν υπάρχει κίνηση δεδομένων που να απαιτεί ταχύτητες; Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η WIND καθώς διαθέτει ενιαίο δίκτυο 2G/3G. Τέλος είναι το μόνο δίκτυο που υποστηρίζει αμφίδρομη μετάβαση 2G->3G, 3G->2G καθώς και το μόνο που δε δημιουργεί κενό επικοινωνίας 2G->3G, όπου έχει αναβαθμιστεί.

Πάντως δες μια μέτρηση από Vodafone την οποία χρησιμοποιώ για data τον τελευταίο καιρό...

Αν θες να σου ανεβάσω από την "καλή" COSMOTE, ανεβάζω άμεσα αύριο...

Επιπλέον το 700Kb/sec της Cosmote που με τόσο θαυμασμό μας λες ότι πιάνει - προσωπικά δε το έχω δει - αρχίζει να μου φαίνεται αστείο μπροστά στο 2.8MB/sec της WIND που έχω δει στους Αμπελόκηπους. Μη τρελαίνεσαι. Θα φέρει η Cosmote LTE. Αλλά θα είναι πιο γρήγορο από το DC-HSPA της WIND; Ή μάλλον από το LTE της WIND; "

Πρώτο φάουλ...πώς γίνεται να μιλάς με τόση σιγουριά ακόμα και για το κέντρο της Αίγινας ότι δεν έχω ιδέα όταν εσύ μου λες ότι στην Αίγινα πιάνεις 20+mbps ενώ η ΙΔΙΑ η Wind λέει ότι ΘΑ επεκταθεί στην Αίγινα κάποια στιγμή(έγινε κάποιο θαύμα!)!!!Και μάλιστα μιλάμε μόνο για την μία πλευρά του νησιού!Η άλλη.....άστο!

Δεύτερο φάουλ...σου τόνιζα αναλυτικά στατιστικά για την Αγία Μαρίνα κι εσύ επέμενες!Αλλά και αυτά τα βγάζω από το μυαλό μου!Μέχρι και για τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου σου λέω (Νέα Σμύρνη-Πλατεία) με συγκεκριμένη μέτρηση σε συγκεκριμένο μαγαζί και με έβγαλες ψεύτη!

Τρίτο φάουλ....συνεχίζεις παντού και μιλάς με το ΘΑ (έχεις καμιά σχέση με πολιτικούς;)!Κάτσε πρώτα να γίνει και μετά μίλα με τόση σιγουριά!Αυτή την στιγμή έχει πολύ ψωμί ακόμα η δουλειά!

Τέταρτο φάουλ...απαξιώνεις συνεχώς διάφορες εταιρείες που κάνουν μετρήσεις και περιοδικά!Ο χρήστης θέλει πράξη και αυτή για φέτος λέει ένα πράγμα: 1.Cosmote 2.Vodafone 3.Wind!Πέρσι οι ίδιες εταιρείες έλεγαν 1.Vodafone 2.Cosmote 3.Wind!Βλέπεις ότι τα δεδομένα αλλάζουν άρα και το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό!Μπορεί του χρόνου η Wind να είναι σε άλλη θέση,ακόμα και πρώτη!Αλλά κάτσε πρώτα να γίνει!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Πρώτο φάουλ...πώς γίνεται να μιλάς με τόση σιγουριά ακόμα και για το κέντρο της Αίγινας ότι δεν έχω ιδέα όταν εσύ μου λες ότι στην Αίγινα πιάνεις 20+mbps ενώ η ΙΔΙΑ η Wind λέει ότι ΘΑ επεκταθεί στην Αίγινα κάποια στιγμή(έγινε κάποιο θαύμα!)!!!Και μάλιστα μιλάμε μόνο για την μία πλευρά του νησιού!Η άλλη.....άστο!

Δεύτερο φάουλ...σου τόνιζα αναλυτικά στατιστικά για την Αγία Μαρίνα κι εσύ επέμενες!Αλλά και αυτά τα βγάζω από το μυαλό μου!Μέχρι και για τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου σου λέω (Νέα Σμύρνη-Πλατεία) με συγκεκριμένη μέτρηση σε συγκεκριμένο μαγαζί και με έβγαλες ψεύτη!

Τρίτο φάουλ....συνεχίζεις παντού και μιλάς με το ΘΑ (έχεις καμιά σχέση με πολιτικούς;)!Κάτσε πρώτα να γίνει και μετά μίλα με τόση σιγουριά!Αυτή την στιγμή έχει πολύ ψωμί ακόμα η δουλειά!

Τέταρτο φάουλ...απαξιώνεις συνεχώς διάφορες εταιρείες που κάνουν μετρήσεις και περιοδικά!Ο χρήστης θέλει πράξη και αυτή για φέτος λέει ένα πράγμα: 1.Cosmote 2.Vodafone 3.Wind!Πέρσι οι ίδιες εταιρείες έλεγαν 1.Vodafone 2.Cosmote 3.Wind!Βλέπεις ότι τα δεδομένα αλλάζουν άρα και το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό!Μπορεί του χρόνου η Wind να είναι σε άλλη θέση,ακόμα και πρώτη!Αλλά κάτσε πρώτα να γίνει!

α) Το δίκτυο στην Αίγινα έχει ήδη αναβαθμιστεί (προφανώς ο χάρτης είναι παλιός) αλλά δεν έχει MIMO ακόμη. Επομένως διορθώνω και λέω <21Mbps.

Μπορείς να ρωτήσεις τον orlox για το πως πάει το δίκτυο.

Ειμαι αιγινα και πιανω 1000 με wind ^^

β) Όταν ήρθα Αθήνα ήμουν με ένα κινητό στο χέρι και έτρεξα πάρα πολλά speedtest. Ωστόσο, αυτά που σου λέω δεν είναι από προσωπική εμπειρία. Είναι από τα στατιστικά των εταιρειών. Και Ν. Σμύρνη η WIND πλέον "θερίζει".

γ) Όλα λειτουργούν με ένα πλάνο στις εταιρείες. Αν γνωρίζεις ακριβώς τι ΘΑ γίνει το λες. Αν δε γνωρίζεις τότε απλά σωπαίνεις. Επειδή λοιπόν ξέρω τι ΘΑ γίνει στη WIND από άτομο σε σωστή θέση μπορώ να σου πω ότι στο τέλος του 2012 το δίκτυο θα έχει αλλάξει αρκετά. Στο τέλος του 2013 θα μιλάμε για εντελώς νέο δίκτυο ενώ το 2014 μπορεί να δούμε και LTE πανελλαδικά. Επομένως, σε δύο χρόνια να είμαστε καλά, θα τα συζητάμε. Και τι πιο καλό από ένα ομογενές δίκτυο (ασχέτως προμηθευτή, NSN-Ericsson-Huawei πλέον παίζουν στο ίδιο επίπεδο) 2G/3G/4G.

δ) Πρώτον δεν απαξιώνω εταιρείες αλλά μεθοδολογίες. Μια εταιρεία μπορεί να κάνει μια λάθος στατιστική ή κατευθυνόμενη στατιστική ή να εισάγει στην έρευνα, επίτηδες ή όχι, σφάλμα. Αν το 2013, πρώτα ο θεός, μετρήσουν με σωστό εξοπλισμό και με σωστή μεθοδολογία και βγάλουν επιτέλους ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ αποτέλεσμα (η μέση ταχύτητα δε μου λέει πραγματικά τίποτα αν κινούμαι με το smartphone/tablet/smartphone και έχω μεγάλες αποκλίσεις ή μεταπτώσεις).

Και για να κλείσω, η αξιοπιστία των δικτύων δεδομένων είναι αυτό που με απασχολεί και θα ήθελα να απασχολεί τον περισσότερο κόσμο. Η ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ και η ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ στην κίνηση. Αν ένα δίκτυο καταφέρει να δώσει σε συνθήκες υψηλού traffic (κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, POI, σταθμοί μετρό) ή υψηλής κινητικότητας καλές ταχύτητες τότε θα του βγάλω το καπέλο. Προς το παρόν μόνο η WIND έχει δώσει τέτοια σημάδια (η Vodafone δε ξέρω τι έχει πάθει, εύχομαι να είναι κάτι εντελώς παροδικό :!:) ενώ η Cosmote δε την παλεύει πολύ - λογικό ως ένα βαθμό - σε θέματα χωρητικότητας και ευστάθειας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

1.Ότι πιάνει(όσον αφορά τις καλές ταχύτητες!) είναι ΜΟΝΟ στο κέντρο της Αίγινας!Στην Αγία Μαρίνα (που σου ΤΟΝΙΖΑ) και στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού απλά ΔΕΝ!Πριν 5 μέρες εκεί ήμουν!

2.Ξέρω πολύ καλά πόσο "θερίζει" στην Νέα Σμύρνη αλλά επίσης ξέρω και ΠΟΥ έχει τις κεραίες!Αλλά ότι και να μου λες ΔΕΝ "θερίζει"!Δεν με ενδιαφέρει αν έχει κάποιο πρόβλημα η κεραία αλλά το αποτέλεσμα πρακτικά μετράει!Και όπως καταλαβαίνεις όταν είπα με χαρά(από την άποψη ότι του είπα ένα καλό νέο γιατί όλο G και E του έβγαζε πιο πριν!) στον κολλητό μου για το νέο δίκτυο είμασταν σε εκείνη την καφετέρια και πήγαμε να το δοκιμάσουμε!Όταν έπιασε H (έτρωγε και σκαλώματα αλλά τα δικαιολόγησα γιατί ήταν αρχή και μπορεί να ήταν ακόμα θέμα ρυθμίσεων!) αρχίσαμε να το δοκιμάζουμε και μου έλεγε "επιτέλους....καλές ταχύτητες!"!Την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο δοκιμάσαμε το tethering του κινητού μου (arc και cosmote) και συνδέθηκε αυτός με μένα!Η ατάκα του ήταν η εξής "ρε συ...ούτε στο σπίτι μου δεν πάει τόσο γρήγορα"!!!!Από τότε φυσικά το τεστάραμε περισσότερο και καταλάβαμε ότι ακόμα έχει ψωμιά η Wind!

3.Με το ΘΑ θα μιλήσεις πιο συγκρατημένα(ΔΕΝ θα το βροντοφωνάζεις σαν επανάσταση!) όταν πρόκειται για περίοδο 2-3 χρόνων και αφού γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις/τεστ!

4.Επίσης λες ότι ήσουν με ένα κινητό στο χέρι όταν ήσουν Αθήνα!Άρα έκανες αυτό που κάνουμε ΟΛΟΙ(που σου λέω σε τόσα Posts)!Πρακτικά μετράμε την απόδοση του κάθε δικτύου!Και οι εταιρείες (το pc magazine για την ακρίβεια) αυτό έκαναν και μάλιστα χρησιμοποίησαν και stick κ.α. και πολύ περισσότερες μετρήσεις σε σχέση με σένα και μένα!Η άλλη εταιρεία μου φαίνεται πιο αξιόπιστη(είναι και ανεξάρτητη) αλλά όπως κι αν έχει έβγαλε το ΙΔΙΟ αποτέλεσμα ΠΡΑΚΤΙΚΑ!Η πιο "αναλυτικές" μεθοδολογίες με αποκλεισμούς διαφόρων παραγόντων κ.α. ΔΕΝ ενδιαφέρουν ΠΡΑΚΤΙΚΑ κανέναν χρήστη!Αντιθέτως ο μέσος όρος στην πράξη είναι πιο αξιόπιστος!Επίσης ΔΕΝ με ενδιαφέρει αν μια εταιρεία έχει θέμα σε μια κεραία επειδή έχει πολλούς χρήστες!Το αποτέλεσμα μετράει!Και αυτό που λένε για το ότι λαμβάνουν υπόψιν ότι Cosmote,Vodafone,Wind έχουν μεγάλη διαφορά στην βάση των χρηστών είναι πολύ βασικό(ως παράγοντας) και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

1.Ότι πιάνει(όσον αφορά τις καλές ταχύτητες!) είναι ΜΟΝΟ στο κέντρο της Αίγινας!Στην Αγία Μαρίνα (που σου ΤΟΝΙΖΑ) και στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού απλά ΔΕΝ!Πριν 5 μέρες εκεί ήμουν!

2.Ξέρω πολύ καλά πόσο "θερίζει" στην Νέα Σμύρνη αλλά επίσης ξέρω και ΠΟΥ έχει τις κεραίες!Αλλά ότι και να μου λες ΔΕΝ "θερίζει"!Δεν με ενδιαφέρει αν έχει κάποιο πρόβλημα η κεραία αλλά το αποτέλεσμα πρακτικά μετράει!Και όπως καταλαβαίνεις όταν είπα με χαρά(από την άποψη ότι του είπα ένα καλό νέο γιατί όλο G και E του έβγαζε πιο πριν!) στον κολλητό μου για το νέο δίκτυο είμασταν σε εκείνη την καφετέρια και πήγαμε να το δοκιμάσουμε!Όταν έπιασε H (έτρωγε και σκαλώματα αλλά τα δικαιολόγησα γιατί ήταν αρχή και μπορεί να ήταν ακόμα θέμα ρυθμίσεων!) αρχίσαμε να το δοκιμάζουμε και μου έλεγε "επιτέλους....καλές ταχύτητες!"!Την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο δοκιμάσαμε το tethering του κινητού μου (arc και cosmote) και συνδέθηκε αυτός με μένα!Η ατάκα του ήταν η εξής "ρε συ...ούτε στο σπίτι μου δεν πάει τόσο γρήγορα"!!!!Από τότε φυσικά το τεστάραμε περισσότερο και καταλάβαμε ότι ακόμα έχει ψωμιά η Wind!

3.Με το ΘΑ θα μιλήσεις πιο συγκρατημένα(ΔΕΝ θα το βροντοφωνάζεις σαν επανάσταση!) όταν πρόκειται για περίοδο 2-3 χρόνων και αφού γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις/τεστ!

4.Επίσης λες ότι ήσουν με ένα κινητό στο χέρι όταν ήσουν Αθήνα!Άρα έκανες αυτό που κάνουμε ΟΛΟΙ(που σου λέω σε τόσα Posts)!Πρακτικά μετράμε την απόδοση του κάθε δικτύου!Και οι εταιρείες (το pc magazine για την ακρίβεια) αυτό έκαναν και μάλιστα χρησιμοποίησαν και stick κ.α. και πολύ περισσότερες μετρήσεις σε σχέση με σένα και μένα!Η άλλη εταιρεία μου φαίνεται πιο αξιόπιστη(είναι και ανεξάρτητη) αλλά όπως κι αν έχει έβγαλε το ΙΔΙΟ αποτέλεσμα ΠΡΑΚΤΙΚΑ!Η πιο "αναλυτικές" μεθοδολογίες με αποκλεισμούς διαφόρων παραγόντων κ.α. ΔΕΝ ενδιαφέρουν ΠΡΑΚΤΙΚΑ κανέναν χρήστη!Αντιθέτως ο μέσος όρος στην πράξη είναι πιο αξιόπιστος!Επίσης ΔΕΝ με ενδιαφέρει αν μια εταιρεία έχει θέμα σε μια κεραία επειδή έχει πολλούς χρήστες!Το αποτέλεσμα μετράει!Και αυτό που λένε για το ότι λαμβάνουν υπόψιν ότι Cosmote,Vodafone,Wind έχουν μεγάλη διαφορά στην βάση των χρηστών είναι πολύ βασικό(ως παράγοντας) και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!

Διάβασε πιο προσεκτικά αυτά που γράφω. Προφανώς δεν εκφράζω τη δική μου άποψη αλλά μετρήσεις από αξιόπιστες εταιρείες με στατιστικά μοντέλα τα οποία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι μετρήσεις της ανεξάρτητης εταιρείες αφορούν μέχρι το Μαίο 2011, δηλαδή τότε που άρχιζε η μαζική ενεργοποίηση Huawei HSPA-DC της WIND στην Αθήνα.

Και πάλι θα σου εξηγήσω ότι η μέση ταχύτητα ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ σαν στατιστική. Αν κάποιος κινείται Αθήνα θα δει ότι η WIND είναι η καλύτερη με αρκετή διαφορά ενώ αν κινηθεί Καλαμάτα ότι είναι η χειρότερη...με αρκετή διαφορά!!! Αν κινείται και στα δύο μέρη εξίσου τότε η μέση ταχύτητα ίσως του λέει κάτι. Αν κινείται περισσότερο στην Αθήνα και λιγότερο στη Καλαμάτα τότε η μέση ταχύτητα δε του λέει τίποτα, το ίδιο και αν μένει Καλαμάτα. Με αυτό το παραδειγματάκι ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Για να βάλω ένα τέλος στη συζήτηση, θα έρθω Αθήνα το Σάββατο. Δε θα έχω μαζί μου καλό Modem (14.4Mbit only) γιατί το άλλο θα μείνει στον bro στην Ελλάδα. Αλλά δε βαριέσαι, μέχρι 12Mbps πιάνω :) Θα ανεβάσω αρκετά speedtest εδώ στο myphone. Ανέμενε. Θα μετρήσω κυρίως κέντρο και Β.Π. (τα οποία δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμη)

[sIGPIC][/sIGPIC]

@mixtri

- Όταν ήρθα Αθήνα ήμουν με ένα κινητό στο χέρι και έτρεξα πάρα πολλά speedtest. Ωστόσο, αυτά που σου λέω δεν είναι από προσωπική εμπειρία. Είναι από τα στατιστικά των εταιρειών. Και Ν. Σμύρνη η WIND πλέον "θερίζει".

Με αυτό που γράφεις από την μία μου λες ότι εσύ έκανες μετρήσεις με το speedtest και από την άλλη μου μιλάς για "στατιστικά εταιρειών";Ποιων εταιρειών;Γιατί αν μου λες ότι τα στατιστικά που κάνει ΜΟΝΗ της η κάθε εταιρεία κινητής εννοείται ότι είναι φουλ αναξιόπιστα!Με λίγα λόγια μου λες ότι τα δικά τους τεστ είναι πιο αξιόπιστα σε σχέση με ανεξάρτητες εταιρείες!Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ! :)

-Όσον αφορά το ότι οι μετρήσεις είναι μέχρι τον Μάϊο του 11.....γι'αυτό λέω και ξαναλέω.....κάτσε να δούμε του χρόνου τι θα μετρήσουν και τι αποτέλεσμα θα βγάλουν κι έπειτα βλέπουμε!Όχι με το ΘΑ! :cool:

-Η μέση ταχύτητα είναι ένας δείκτης που μπορεί να μετρηθεί από τον καθένα και το βλέπουμε και ΠΡΑΚΤΙΚΑ!ΔΕΝ ενδιαφέρει του χρήστες στατιστικά τι συμβαίνει!Ούτε με ποια μέθοδο έγινε η στατιστική ανάλυση,ούτε αν χρησιμοποιήθηκε ANOVA ούτε τίποτα! :)

-Εγώ προσωπικά στην Αθήνα αυτή την τεράστια διαφορά που μας λες συνεχώς ΔΕΝ την βλέπω!Σε πολύ συγκεκριμένα μέρη και με συγκεκριμένα Modem μπορεί αλλά γενικά ΔΕΝ το βλέπω ακόμα!Ούτε καν στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ!Και μίλησα με συγκεκριμένα παραδείγματα! :cool:

-Για τις μετρήσεις που λες ότι θα κάνεις φαντάζομαι ότι θα είναι ΜΟΝΟ για wind!Και φυσικά θα είναι μετρήσεις στο στυλ που έκανε και το pc magazine!Η βασική διαφορά όμως είναι ότι το pc magazine έκανε σύγκριση ΚΑΙ των τριών εταιρειών σε κάθε περιοχή...! ;)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

@mixtri

- Όταν ήρθα Αθήνα ήμουν με ένα κινητό στο χέρι και έτρεξα πάρα πολλά speedtest. Ωστόσο, αυτά που σου λέω δεν είναι από προσωπική εμπειρία. Είναι από τα στατιστικά των εταιρειών. Και Ν. Σμύρνη η WIND πλέον "θερίζει".

Με αυτό που γράφεις από την μία μου λες ότι εσύ έκανες μετρήσεις με το speedtest και από την άλλη μου μιλάς για "στατιστικά εταιρειών";Ποιων εταιρειών;Γιατί αν μου λες ότι τα στατιστικά που κάνει ΜΟΝΗ της η κάθε εταιρεία κινητής εννοείται ότι είναι φουλ αναξιόπιστα!Με λίγα λόγια μου λες ότι τα δικά τους τεστ είναι πιο αξιόπιστα σε σχέση με ανεξάρτητες εταιρείες!Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ! :)

-Όσον αφορά το ότι οι μετρήσεις είναι μέχρι τον Μάϊο του 11.....γι'αυτό λέω και ξαναλέω.....κάτσε να δούμε του χρόνου τι θα μετρήσουν και τι αποτέλεσμα θα βγάλουν κι έπειτα βλέπουμε!Όχι με το ΘΑ! :cool:

-Η μέση ταχύτητα είναι ένας δείκτης που μπορεί να μετρηθεί από τον καθένα και το βλέπουμε και ΠΡΑΚΤΙΚΑ!ΔΕΝ ενδιαφέρει του χρήστες στατιστικά τι συμβαίνει!Ούτε με ποια μέθοδο έγινε η στατιστική ανάλυση,ούτε αν χρησιμοποιήθηκε ANOVA ούτε τίποτα! :)

-Εγώ προσωπικά στην Αθήνα αυτή την τεράστια διαφορά που μας λες συνεχώς ΔΕΝ την βλέπω!Σε πολύ συγκεκριμένα μέρη και με συγκεκριμένα Modem μπορεί αλλά γενικά ΔΕΝ το βλέπω ακόμα!Ούτε καν στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ!Και μίλησα με συγκεκριμένα παραδείγματα! :cool:

-Για τις μετρήσεις που λες ότι θα κάνεις φαντάζομαι ότι θα είναι ΜΟΝΟ για wind!Και φυσικά θα είναι μετρήσεις στο στυλ που έκανε και το pc magazine!Η βασική διαφορά όμως είναι ότι το pc magazine έκανε σύγκριση ΚΑΙ των τριών εταιρειών σε κάθε περιοχή...! ;)

Λοιπόν, πάμε ξανά :p

α) Υπάρχουν εσωτερικές μετρήσεις (τεχνική πλευρά) και εξωτερικές μετρήσεις από ανεξάρτητες εταιρείες(πελατοκεντρική φιλοσοφία).

Όταν στήνεται ένα δίκτυο σαφέστατα θέλει να δει η εταιρεία αν το νέο δίκτυο το οποίο χρυσοπλήρωσε αποδίδει. Αν δεν αποδώσει το δίκτυο όπως έχει υποσχεθεί ο κατασκευαστής τότε ο πρώτος ζητάει τα ρέστα. Δε συμφέρει όπως καταλαβαίνεις τις εταιρείες να έχουν σικέ μετρήσεις.

β) Οι μετρήσεις από την εταιρεία - την οποία ομολογώ ότι δεν εκτιμώ ιδιαίτερα, ασχέτως τι βγάζει κτλ - έγιναν σε μια περίοδο που το δίκτυο της wind έγραφε "εκτελούνται έργα". Όχι πως αυτό απασχολεί τον πελάτη αλλά η έρευνα δεν έχει ιδιαίτερο σκοπό. Μπορεί η COSMOTE να ολοκλήρωση την αναβάθμιση του δικτύου της, να πλήρωσε την εταιρεία να μετρήσει επιδόσεις και στο συγκριτικό να βγήκε καλύτερη σε κάποια χαρακτηριστικά. Μακάρι βέβαια οι μετρήσεις να ήταν τόσο εύκολες όσο ένα speedtest.

γ) Η μέση ταχύτητα δεν είναι κάτι που αντιλαμβάνεται ο χρήστης. Ο χρήστης αντιλαμβάνεται στιγμιαία ταχύτητα. Η μέση ταχύτητα σαν στατιστικό δεν έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μετράς ταχύτητες ανά την Ελλάδα. Η μέση ταχύτητα σε ένα δήμο, σε μια περιοχή, σε μια κοινότητα, σε μία κυψέλη έχει νόημα. Από εκεί και πέρα παίζουν άλλοι παράγοντες...

δ) Και όμως υπάρχει... Αν η συσκευή σου υποστηρίζει ως 14.4Mbps τότε λογικό είναι μη βλέπεις διαφορές.

ε) όχι, για όλες θα κάνω. Έχω αρκετά ΜΒ για "ξόδεμα".

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τσακωνεστε αδικα.

Το παρακατω αφορα το 95% των χρηστων.

Δικτυο Α: Super Duper 100 Mbps

Δυκτο Β: Duper απλώς, 3 Mbps.

Αν το δικτυο Β, βρει τροπο και ανοιγει τις σελιδες πιο γρηγορα απο το Α, το 95% των χρηστων θα το θεωρησει γρηγοροτερο.

Αυτο που μετραει ειναι το user experience.

Μην τσακωνεστε για το ποιος την εχει μεγαλυτερη την ταχυτητα.

Και επισης θεωρω τα speedtests που δημοσιευονται, απλα..."θεωρητικα".

Οκ... εχω 22Mbps

Για να τα χρησιμοποιησω και να δω διαφορα μεταξυ των δικτυων, θα πρεπει να καταναλωσω τα 30GB μου σε χρονο dt.

Για την πλειοψηφεια...δεν χρειαζεσαι 22 Mpbs για να ανοιξεις το fb.

Λοιπόν, πάμε ξανά :p

α) Υπάρχουν εσωτερικές μετρήσεις (τεχνική πλευρά) και εξωτερικές μετρήσεις από ανεξάρτητες εταιρείες(πελατοκεντρική φιλοσοφία).

Όταν στήνεται ένα δίκτυο σαφέστατα θέλει να δει η εταιρεία αν το νέο δίκτυο το οποίο χρυσοπλήρωσε αποδίδει. Αν δεν αποδώσει το δίκτυο όπως έχει υποσχεθεί ο κατασκευαστής τότε ο πρώτος ζητάει τα ρέστα. Δε συμφέρει όπως καταλαβαίνεις τις εταιρείες να έχουν σικέ μετρήσεις.

β) Οι μετρήσεις από την εταιρεία - την οποία ομολογώ ότι δεν εκτιμώ ιδιαίτερα, ασχέτως τι βγάζει κτλ - έγιναν σε μια περίοδο που το δίκτυο της wind έγραφε "εκτελούνται έργα". Όχι πως αυτό απασχολεί τον πελάτη αλλά η έρευνα δεν έχει ιδιαίτερο σκοπό. Μπορεί η COSMOTE να ολοκλήρωση την αναβάθμιση του δικτύου της, να πλήρωσε την εταιρεία να μετρήσει επιδόσεις και στο συγκριτικό να βγήκε καλύτερη σε κάποια χαρακτηριστικά. Μακάρι βέβαια οι μετρήσεις να ήταν τόσο εύκολες όσο ένα speedtest.

γ) Η μέση ταχύτητα δεν είναι κάτι που αντιλαμβάνεται ο χρήστης. Ο χρήστης αντιλαμβάνεται στιγμιαία ταχύτητα. Η μέση ταχύτητα σαν στατιστικό δεν έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μετράς ταχύτητες ανά την Ελλάδα. Η μέση ταχύτητα σε ένα δήμο, σε μια περιοχή, σε μια κοινότητα, σε μία κυψέλη έχει νόημα. Από εκεί και πέρα παίζουν άλλοι παράγοντες...

δ) Και όμως υπάρχει... Αν η συσκευή σου υποστηρίζει ως 14.4Mbps τότε λογικό είναι μη βλέπεις διαφορές.

ε) όχι, για όλες θα κάνω. Έχω αρκετά ΜΒ για "ξόδεμα".

1.Δεν ξέρω τι μέτρησαν εκείνοι!Εμένα και το κάθε χρήστη τον ενδιαφέρει η απόδοση του δικτύου σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ συνθήκες! :cool:

2.Από την στιγμή που η τάδε εταιρεία αλλά κι ένα περιοδικό καταλήγουν σε παρόμοιο συμπέρασμα αυτό κάτι λέει!Σου είπα και θα στο ξαναπώ.....σε 1 χρόνο μπορεί να ισχύει κάτι άλλο! :cool:

3.Η μέση ταχύτητα είναι απλά κάτι για να κάνουμε μια συνολική σύγκριση που την ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΣ!Όσον αφορά γενικά τις εταιρείες σε όλη την Ελλάδα με βάση αυτό που λες εσύ καταλαβαίνεις ότι η Wind χάνει κατά κράτος κυρίως λόγω άσχημης 3G κάλυψης και αυτό είναι αναμφισβήτητο.Δεν μετράει μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένες περιοχές! :!:

4.Εσύ λες ότι υπάρχει κι εγώ ΒΛΕΠΩ το αντίθετο!Εδώ πέρα ούτε τα 7.2mbps δεν πιάνει η wind σε πολλά σημεία....τι μου λες για 14.4 κ.α.; :wacko:

5.Περιμένουμε τότε και τις μετρήσεις σου!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Αν είναι έτσι...μπορείς να δεις εδώ πολλές μετρήσεις! https://apps.facebook.com/speedandwin/ :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η wind. Ότι και να λέμε σπερνει στο νεο δίκτυο. Οι άλλοι μένουν πολύ πισω. Έχω mifi από όλες τις εταιρίες λόγο, δουλειάς. Το πρόβλημα είναι στην επαρχίά