DeathAngel Δημοσιεύτηκε May 27, 2012 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 27, 2012 (edited) Προσοχή με το ξεκλείδωμα του bootloader το κινητό κάνει και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πάρτε αντίγραφο των δεδομένων σας πριν το κάντε. Μια και όλοι λίγο πολύ το ψάχνουμε και ο τρόπος με τα καλωδιακά δεν είναι και εύκολα προσβάσιμος σε όλους εδώ θα παρουσιάσουμε έναν οδηγό για ξεκλείδωμα του bootloader χωρίς ζογκλερικά κόλπα. Για να κάνουμε την διαδικασία το κινητό πρέπει να είναι ήδη root. Για να βεβαιωθούμε ότι το μπορούμε να το ξεκλειδώσουμε κάνουμε την εξής διαδικασία. Στον dialer της συσκευής μας γράφουμε *#*#7378423#*#* και μας ανοίγει το service menu. Στην συνέχεια πάμε Service info > Configuration > Rooting Status αν λέει yes μπορούμε να προχωρήσουμε αν όχι ρουτάρουμε και επιστρέφουμε. Ας δούμε τώρα τα αρχεία που πρέπει να κατεβάσουμε στο Pc μας για να κάνουμε την δουλειά. Καταρχήν πρέπει το pc μας να έχει java. Αν δεν έχετε την περνάτε από εδώ. Μετά κατεβάζουμε το Android SDK από εδώ Τέλος πρέπει να κατεβάσουμε τον driver για το κινητό από εδώ. Για 64bit windows κατεβάζουμε αυτόν εδώ τον driver Η παρακάτω διαδικασία έχει γίνει με Xp x86 οι διαφορές που έχει η διαδικασία για τα 7 και Visa Χ64 θα αναφέρεται σε παρενθέσεις όπου χρειάζεται και με πράσινα γράμματα. Αφού λοιπών έχουμε κατεβάσει όλα τα αρχεία μας κάνουμε εγκατάσταση το Android SDK (installer_r18-windows.exe). Όταν η εγκατάσταση ολοκληρωθεί τρέχουμε το πρόγραμμα (SDK Manager) και επιλέγουμε να κατέβουν τα πακέτα Android SDK tools V.19, Android SDK platform tools V.11 και από τα Extras το Google USB Driver Αυτά είναι τα απαραίτητα δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάτι άλλο. Στην συνέχεια αποσυμπιέζουμε το δεύτερο αρχείο που έχουμε κατεβάσει και παίρνουμε το αρχείο του driver (android_winusb.inf) και το αντιγράφουμε στον φάκελο C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver. Στην ερώτηση αν θέλουμε να κάνουμε αντικατάσταση απαντάμε ναι. (Για windows X64 παρακάμπτουμε αυτή την διαδικασία) Αφού κάνουμε αυτά πάμε σε αυτή την σελίδα και ακολουθούμε τις οδηγίες για να μας δώσει τον κωδικό που θα χρειαστούμε για να ξεκλειδώσουμε τον κωδικό. Το imei που μας ζητάει το βρίσκουμε γράφοντας *#06# στον dialer. Ο αριθμός που ζητάει έχει 14 νούμερα το imei είναι 15 απλά δεν γράφουμε το τελευταίο ψηφίο στην φόρμα. Αντιγράφουμε κάπου τον κωδικό που μας δίνει και προχωράμε στο επόμενο βήμα. Κλείνουμε το κινητό συνδέουμε το καλώδιο USB στον υπολογιστή και στην συνέχεια συνδέουμε το usb στο κινητό πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο που χρειάζεται ανάλογα με το κινητό. Το Menu για arc, arc S, neo, neo V, pro, το Search button για Xperia™ PLAY και το Volume up για mini, mini pro, ray, active, Live with Walkman™, S. Θα ανοίξει το ενδεικτικό led με μπλε χρώμα. Στην συνέχεια τα windows θα ψάξουν για driver, δεν θα βρουν on line και πρέπει εμείς χειροκίνητα να του δείξουμε να εγκαταστήσει τον android_winusb.inf από τον φάκελο C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver. Όταν το βρει θα μας βγάλει δύο επιλογές εμείς θα διαλέξουμε Android Boot loader. (Για windows χ64 θα κάνουμε αποσυμπίεση το αρχείο drivers και δείχνουμε στα windows να κάνουνε εγκατάσταση από αυτόν τον φάκελο) Θεωρητικά είμαστε έτοιμοι για ξεκλείδωμα ένα restart όμως δεν βλάπτει καλού κακού. Ανοίγουμε μια κονσόλα dos Accessories -> Command Prompt και πληκτρολογούμε την εξής εντολή: cd C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools (για windows Χ64 η εντολή είναι cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools) Ο κέρνελ θα μας δείξει την διαδρομή που του βάλαμε στην συνέχεια δίνουμε την εντολή fastboot -i 0x0fce getvar version για να δούμε αν ανταποκρίνεται το τηλέφωνο, λογικά θα μας δώσει απάντηση version X.X total time: x.xxx s, προχωράμε και του δίνουμε την εντολή για ξεκλείδωμα. Γράφουμε fastboot -i 0x0fce oem unlock 0xKEY (όπου KEY είναι ο κωδικός που έχουμε πάρει από την SONY). Το κινητό μας πια είναι ξεκλείδωτο και μπορούμε να περάσουμε ότι θέλουμε μέσα. Προσοχή όλη η διαδικασία γίνεται με δικιά σας ευθύνη. Edited January 28, 2013 by DeathAngel Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
morfvox Δημ. June 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2012 οταν συνδεω το κινητο στον υπολογιστη και παταω ταυτοχρονα το home button δεν μου βγαζει στον υπολογιστη να αναζητησω drivers..για την ακριβεια δεν δειχνει τιποτα,απλα μετα απο λιγο κλεινει και ξανανοιγει δειχνωντας μου οτι φορτιζει η μπαταρια...τι συμβαινει ακριβως κανω κατι λαθος? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. June 1, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2012 οταν συνδεω το κινητο στον υπολογιστη και παταω ταυτοχρονα το home button δεν μου βγαζει στον υπολογιστη να αναζητησω drivers..για την ακριβεια δεν δειχνει τιποτα,απλα μετα απο λιγο κλεινει και ξανανοιγει δειχνωντας μου οτι φορτιζει η μπαταρια...τι συμβαινει ακριβως κανω κατι λαθος? Ποιο κινητό έχεις; Κλείνουμε το κινητό συνδέουμε το καλώδιο USB στον υπολογιστή και στην συνέχεια συνδέουμε το usb στο κινητό πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο που χρειάζεται ανάλογα με το κινητό. Το Menu για arc, arc S, neo, neo V, pro, το Search button για Xperia™ PLAY και το Volume up για mini, mini pro, ray, active, Live with Walkman™, S. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
morfvox Δημ. June 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2012 (edited) Ενταξη το βρηκα το προηγουμενο..παταγα λαθος κουμπι,συγχυσα το menu με το home button για αυτο δε εκανε τιποτα!xD βεβαια τωρα που εχω προχορισει με τον οδηγο σου και εχω φτασει εκει μου αναζητας drivers χειροκινητα απο τον υπολογιστη, πηγαινω στον φακελο που λες να αποθηκευσω το android_winusb.inf(C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver) παταω επομενο για να βρει το προγραμμα οδηγησης και λεει πως δεν βρησκει τιποτα...καμια ιδεα? Edited June 1, 2012 by morfvox Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. June 1, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2012 Ενταξη το βρηκα το προηγουμενο..παταγα λαθος κουμπι,συγχυσα το menu με το home button για αυτο δε εκανε τιποτα!xD βεβαια τωρα που εχω προχορισει με τον οδηγο σου και εχω φτασει εκει μου αναζητας drivers χειροκινητα απο τον υπολογιστη, πηγαινω στον φακελο που λες να αποθηκευσω το android_winusb.inf(C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver) παταω επομενο για να βρει το προγραμμα οδηγησης και λεει πως δεν βρησκει τιποτα...καμια ιδεα? Όταν συνδέεις το κινητό ανάβει μπλε το ενδεικτικό φωτάκι; Τι windows τρέχεις; Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
morfvox Δημ. June 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2012 Όταν συνδέεις το κινητό ανάβει μπλε το ενδεικτικό φωτάκι; Τι windows τρέχεις; ναι ολα κομπλε με το φωτακι..! Windows 7 home premium 32-bit Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. June 2, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2012 ναι ολα κομπλε με το φωτακι..! Windows 7 home premium 32-bit Χμ δοκίμασε το πακέτο των οδηγών που έχω για τα 64 bit από εκεί λογικά θα στο περάσει. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mv_b Δημ. June 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2012 Με αυτην την εκδοχη ξεκλειδωνετε απισημα απο την sony και χανονται τα drm keys? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DanisCrafter Δημ. June 3, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2012 (edited) Ωραίος οδηγός :-) πολύ αναλυτικός για όλους !!! +1 mv_b,ναι χάνονται τα DRM Keys Edited June 3, 2012 by DanisCrafter Update Παράθεση Phone: Sony Xperia Mini ROM: AndroGreekROM [bETA] Recovery: ClockModWork Kernel: Rage Kernel v2.9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noulhs Δημ. June 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2012 πληκτρολογω *#*#7378423#*#* αλλα δεν κανει τιποτα.απλα μου σβηνει αυτο που γραφω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stauros2653 Δημ. June 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2012 Προσοχή με το ξεκλείδωμα του bootloader το κινητό κάνει και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πάρτε αντίγραφο των δεδομένων σας πριν το κάντε. Μια και όλοι λίγο πολύ το ψάχνουμε και ο τρόπος με τα καλωδιακά δεν είναι και εύκολα προσβάσιμος σε όλους εδώ θα παρουσιάσουμε έναν οδηγό για ξεκλείδωμα του bootloader χωρίς ζογκλερικά κόλπα. Για να κάνουμε την διαδικασία το κινητό πρέπει να είναι ήδη root. Για να βεβαιωθούμε ότι το μπορούμε να το ξεκλειδώσουμε κάνουμε την εξής διαδικασία. Στον dialer της συσκευής μας γράφουμε *#*#7378423#*#* και μας ανοίγει το service menu. Στην συνέχεια πάμε Service info > Configuration > Rooting Status αν λέει yes μπορούμε να προχωρήσουμε αν όχι ρουτάρουμε και επιστρέφουμε. Ας δούμε τώρα τα αρχεία που πρέπει να κατεβάσουμε στο Pc μας για να κάνουμε την δουλειά. Καταρχήν πρέπει το pc μας να έχει java. Αν δεν έχετε την περνάτε από εδώ. Μετά κατεβάζουμε το Android SDK από εδώ Τέλος πρέπει να κατεβάσουμε τον driver για το κινητό από εδώ. Για 64bit windows κατεβάζουμε αυτόν εδώ τον driver Η παρακάτω διαδικασία έχει γίνει με Xp x86 οι διαφορές που έχει η διαδικασία για τα 7 και Visa Χ64 θα αναφέρεται σε παρενθέσεις όπου χρειάζεται και με πράσινα γράμματα. Αφού λοιπών έχουμε κατεβάσει όλα τα αρχεία μας κάνουμε εγκατάσταση το Android SDK (installer_r18-windows.exe). Όταν η εγκατάσταση ολοκληρωθεί τρέχουμε το πρόγραμμα (SDK Manager) και επιλέγουμε να κατέβουν τα πακέτα Android SDK tools V.19, Android SDK platform tools V.11 και από τα Extras το Google USB Driver Αυτά είναι τα απαραίτητα δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάτι άλλο. Στην συνέχεια αποσυμπιέζουμε το δεύτερο αρχείο που έχουμε κατεβάσει και παίρνουμε το αρχείο του driver (android_winusb.inf) και το αντιγράφουμε στον φάκελο C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver. Στην ερώτηση αν θέλουμε να κάνουμε αντικατάσταση απαντάμε ναι. (Για windows X64 παρακάμπτουμε αυτή την διαδικασία) Αφού κάνουμε αυτά πάμε σε αυτή την σελίδα και ακολουθούμε τις οδηγίες για να μας δώσει τον κωδικό που θα χρειαστούμε για να ξεκλειδώσουμε τον κωδικό. Το imei που μας ζητάει το βρίσκουμε γράφοντας *#06# στον dialer. Ο αριθμός που ζητάει έχει 14 νούμερα το imei είναι 15 απλά δεν γράφουμε το τελευταίο ψηφίο στην φόρμα. Αντιγράφουμε κάπου τον κωδικό που μας δίνει και προχωράμε στο επόμενο βήμα. Κλείνουμε το κινητό συνδέουμε το καλώδιο USB στον υπολογιστή και στην συνέχεια συνδέουμε το usb στο κινητό πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο που χρειάζεται ανάλογα με το κινητό. Το Menu για arc, arc S, neo, neo V, pro, το Search button για Xperia™ PLAY και το Volume up για mini, mini pro, ray, active, Live with Walkman™, S. Θα ανοίξει το ενδεικτικό led με μπλε χρώμα. Στην συνέχεια τα windows θα ψάξουν για driver, δεν θα βρουν on line και πρέπει εμείς χειροκίνητα να του δείξουμε να εγκαταστήσει τον android_winusb.inf από τον φάκελο C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver. Όταν το βρει θα μας βγάλει δύο επιλογές εμείς θα διαλέξουμε Android Boot loader. (Για windows χ64 θα κάνουμε αποσυμπίεση το αρχείο drivers και δείχνουμε στα windows να κάνουνε εγκατάσταση από αυτόν τον φάκελο) Θεωρητικά είμαστε έτοιμοι για ξεκλείδωμα ένα restart όμως δεν βλάπτει καλού κακού. Ανοίγουμε μια κονσόλα dos Accessories -> Command Prompt και πληκτρολογούμε την εξής εντολή: cd C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools (για windows Χ64 η εντολή είναι cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools) Ο κέρνελ θα μας δείξει την διαδρομή που του βάλαμε στην συνέχεια δίνουμε την εντολή fastboot -i 0x0fce getvar version για να δούμε αν ανταποκρίνεται το τηλέφωνο, λογικά θα μας δώσει απάντηση version X.X total time: x.xxx s, προχωράμε και του δίνουμε την εντολή για ξεκλείδωμα. Γράφουμε fastboot -i 0x0fce oem unlock 0xKEY (όπου KEY είναι ο κωδικός που έχουμε πάρει από την SONY). Το κινητό μας πια είναι ξεκλείδωτο και μπορούμε να περάσουμε ότι θέλουμε μέσα. Προσοχή όλη η διαδικασία γίνεται με δικιά σας ευθύνη. ερωτηση, αυτος ο οδηγος ισχυει και για ics 4 0 4,και xperia arc? Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. June 10, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2012 ερωτηση, αυτος ο οδηγος ισχυει και για ics 4 0 4,και xperia arc? Από όσο ξέρω ναι. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
one_tree_hill Δημ. June 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2012 Ερώτηση 2, ο οδηγός είναι και για τα τηλέφωνα που είναι μετά από την "ιδιαίτερη" εβδομάδα; Αναφέρομαι σε Χ8 κλπ, που παθαίνουν hard brick Παράθεση Galaxy S5: Root και αναβάθμιση σε Android 5.0 με Knox 0x0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. June 12, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2012 Ερώτηση 2, ο οδηγός είναι και για τα τηλέφωνα που είναι μετά από την "ιδιαίτερη" εβδομάδα; Αναφέρομαι σε Χ8 κλπ, που παθαίνουν hard brick Supported phones Please note! It will only be possible to unlock the boot loader for certain releases of the following phone models. Sony Ericsson Xperia™ PLAY Sony Ericsson Xperia™ arc Sony Ericsson Xperia™ arc S Sony Ericsson Xperia™ neo Sony Ericsson Xperia™ neo V Sony Ericsson Xperia™ pro Sony Ericsson Xperia™ mini Sony Ericsson Xperia ™ mini pro Sony Ericsson Xperia™ ray Sony Ericsson Xperia™ active Sony Ericsson Live with Walkman™ Sony Xperia™ S Sony Xperia™ P Sony Xperia™ U Sony Xperia™ sola Από εδώ Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriskatom Δημ. June 17, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2012 (edited) Καλησπερα!! εχω φτασει μεχρι αυτο το σημειο "Ο κέρνελ θα μας δείξει την διαδρομή που του βάλαμε στην συνέχεια δίνουμε την εντολή fastboot -i 0x0fce getvar version για να δούμε αν ανταποκρίνεται το τηλέφωνο" αλλα λεει "waiting for device" για πολλη ωρα και δεν προχωραει...γιατι γινεται αυτο? Edited June 17, 2012 by dimitriskatom Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. June 17, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2012 Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά και δεν έχεις περάσει τους drivers ψάξτο. Επίσης είσαι root; Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriskatom Δημ. June 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2012 root ειμαι γιατι εδω Service info > Configuration > Rooting Status λεει yes!οποτε το προβλημα μου ειναι οπως ειπες και εσυ οτι κατι δεν εχω κανει καλα με τους drivers...εδω σ αυτο το σημειο "Στην συνέχεια τα windows θα ψάξουν για driver, δεν θα βρουν on line και πρέπει εμείς χειροκίνητα να του δείξουμε να εγκαταστήσει τον android_winusb.inf από τον φάκελο C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver. Όταν το βρει θα μας βγάλει δύο επιλογές εμείς θα διαλέξουμε Android Boot loader." μου βγαζει το μηνυμα οτι δεν βρισκει drivers και παω Computer>System Propetries>Device Manager επιλεγω να κανει εγκατασταση απο αυτο το φακελο που λες αλλα δεν μου βγαζει αυτη την επιλογη για να πατησω Android Boot loader...επισης οταν παταω να ψαξει C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver στο usb_driver διχνει μονο τους υποφακελους που περιεχει και οχι αυτο αρχειακι...μηπως ειναι αυτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. June 19, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2012 Τι windows έχεις; Δοκίμασε τους εναλλακτικούς drivers που δίνω Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriskatom Δημ. June 19, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2012 εχω windows 7 ultimate 32-bit...θα δοκιμασω και απο το λαπτοπ να δω αν μπορω να κανω δουλεια και βλεπουμε.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manwlis77 Δημ. June 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2012 παιδια αν κανω unlock το sola αν χρειαστει να το παω για service και το εχω επαναφερει σε εργοστασιακη κατασταση με καλυβει η εγγυηση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimtaras Δημ. June 28, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2012 Έχω το mini pro και όταν συνδέω το κινητό στο pc κρατώντας πατημένο το volume up δεν συνδέετε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCIFIAS Δημ. August 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2012 (edited) Παιδιά προσπαθώ να ξεκλειδώσω τους bootloaders και στο βήμα που συνδέω το τηλέφωνο μου το αναγνωρίζει ως S1Boot fastboot όπου στην αναζήτηση λογιστικού προγράμματος βρίσκει το Αndroid original ADB interface. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Edited August 15, 2012 by PCIFIAS Παράθεση Θοδωρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanidis Δημ. September 29, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2012 Με ξεκληδωτο bootloader μπορώ να πάρω επίσημη αναβαθμηση σε ics σε Xperia u ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astral_cyborg Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Τους fastboot drivers για 32 bit θα τους βρείτε εδώ, γιατί μάλλον άλλαξε την διεύθυνση η Sony. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kartskostas Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Παιδιά προσπαθώ να ξεκλειδώσω τους bootloaders και στο βήμα που συνδέω το τηλέφωνο μου το αναγνωρίζει ως S1Boot fastboot όπου στην αναζήτηση λογιστικού προγράμματος βρίσκει το Αndroid original ADB interface. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. καλησπερα στο ιδιο σημειο σταματω και γω. εχεις βγαλει ακρη?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts