eltsele Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Όταν ο χρήστης γράφει μικρά τονισμένα γιατί θα πρέπει η συσκευη να τα μετατρέπει σε κεφαλαία χωρίς τόνους; Για να μην υπάρχει πρόβλημα με τους 160 χαρακτήρες. Μιλάμε πάντα για την εφαρμογή μηνυμάτων και όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή 'αλφάβητο GSM'. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι. Όχι να σου σπάει τα νεύρα κάθε φορα και να αναγκάζεσαι να γράφεις είτε με 70 χαρακτήρες είτε να προσθέτεις τις λέξεις άτονες και με κεφαλαία στο λεξικό. Παράθεση Knowledge isn't free. You have to pay attention. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Να διευκρινίσουμε όμως ότι αν κάποιος θέλει να τα στείλει unicode, θα πρέπει να έχει την επιλογή - και να τα καταλαβαίνει τόσο η εφαρμογή μηνυμάτων του ίδιου, όσο και του παραλήπτη :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nfeel Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Καλημέρα Έχω το motorola rarz maxx και ως πληκτρολόγιο χρησιμοποιώ το swiftkey flow. Προσπάθησα να εγκαταστήσω το Swype (με χρήματα) αλλά όταν ξεκινάω να κάνω την εγκατάσταση με πετάει εκτός της εφαρμογής. Θέλω να ρωτήσω εαν είχε κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα και πως το αντιμετώπισε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Γεια σου φίλε. Αυτο είναι ένα γνωστό bug το οποίο έχει αναφερθεί κ στο φόρουμ του Swype.Υποτίθεται το έφτιαξαν με το χθεσινό update.Κατέβασε το αν δεν το έκανες ήδη και δες πως πάει. Παράθεση me > you Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ipred Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 To stock keyboard Samsung μια χαρά τα μετατρέπει.Το Swype που έχω δοκιμάσει κ εγώ δεν το κάνει.. Όταν ο χρήστης γράφει μικρά τονισμένα γιατί θα πρέπει η συσκευη να τα μετατρέπει σε κεφαλαία χωρίς τόνους; Για να μην υπάρχει πρόβλημα με τους 160 χαρακτήρες. Μιλάμε πάντα για την εφαρμογή μηνυμάτων και όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή 'αλφάβητο GSM'. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι. Όχι να σου σπάει τα νεύρα κάθε φορα και να αναγκάζεσαι να γράφεις είτε με 70 χαρακτήρες είτε να προσθέτεις τις λέξεις άτονες και με κεφαλαία στο λεξικό. Με κάλυψε ο eltsele. @Φίλε nfeel η διόρθωσή σε αυτά που είπες αφορούσε τη γενίκευση που έκανες ότι τo θέμα είναι του android.Όχι δεν είναι θέμα του android γιατί με το android κινητό μου δεν χρησιμοποιώ καμία εξωτερική εφαρμογή sms και μπορώ να γράφω με stock ή Swype 160 μικρά τονισμένα σε 1 sms και στον λήπτη να πηγαίνουν αυτόματα σε κεφαλαία μη τονισμένα σε 1 sms.Τα Samsung αντίθετα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς εξωτερική εφαρμογή sms και δεν φταίει το android γι'αυτή την αδυναμία αλλά η εταιρία.Είχα Samsung κινητό στα χέρια και ξέρω τι θέμα έχουν με τις κωδικοποιήσεις χαρακτήρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabasid Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 (edited) Με κάλυψε ο eltsele. @Φίλε nfeel η διόρθωσή σε αυτά που είπες αφορούσε τη γενίκευση που έκανες ότι τo θέμα είναι του android.Όχι δεν είναι θέμα του android γιατί με το android κινητό μου δεν χρησιμοποιώ καμία εξωτερική εφαρμογή sms και μπορώ να γράφω με stock ή Swype 160 μικρά τονισμένα σε 1 sms και στον λήπτη να πηγαίνουν αυτόματα σε κεφαλαία μη τονισμένα σε 1 sms.Τα Samsung αντίθετα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς εξωτερική εφαρμογή sms και δεν φταίει το android γι'αυτή την αδυναμία αλλά η εταιρία.Είχα Samsung κινητό στα χέρια και ξέρω τι θέμα έχουν με τις κωδικοποιήσεις χαρακτήρων. Stock χαρακτηριζεται μόνο ότι app έχει το android από τη μάνα του και όχι ότι μπορεί να βάλει ο κάθε κατασκευαστής πάνω. Δηλαδή με τη στοκ messaging εφαρμογή σε samsung και LG υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα; προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με το θέμα γιατί στέλνω 1-2 sms το μήνα, αλλά μου κάνει εντύπωση αν ισχύει. Edited May 12, 2013 by tsabasid Παράθεση ---Θάνος--- Huawei Mate 20 Pro Huawei Mediapad M3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ipred Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Stock εγώ λέω τη μαμίσια εφαρμογή sms που έχουν τα κινητά.Δεν ξέρω τα Νexus που έχουν pure android τι κάνουν στο θέμα της κωδικοποίησης χαρακτήρων γιατί δεν είχα ποτέ στα χέρια μου Nexus.Ξέρω όμως σίγουρα ότι αλλιώς δουλεύει η μαμίσια sms εφαρμογή των Samsung android κινητών όσο αφορά την κωδικοποίηση χαρακτήρων και αλλιώς η μαμίσια των LG android κινητών για παράδειγμα. Ας πει για παράδειγμα ένας κάτοχος Note II αν μπορεί με τη μαμίσια εφαρμογή sms να στείλει 160 μικρά τονισμένα γράμματα με χρέωση 1 sms και χωρίς να του βγάλει μήνυμα η εφαρμογή ότι το sms θα πάει αλλοιωμένο ( με ερωτηματικά δλδ).Θα δείτε ότι δεν μπορεί.Ξαναλέω : 160 ( όχι 70 ) μικρά τονισμένα με χρέωση 1 sms.Μετά ας κάνει το ίδιο ένας κάτοχος Optimus 4X.Εκείνος μπορεί μια χαρά. Ας φροντίσει λοιπόν η Samsung να βελτιώσει τη μαμίσια sms εφαρμογή της.Η Nuance ( η εταιρία του Swype ) δεν έχει κανένα λόγο να διορθώσει την αδυναμία της μαμίσιας sms εφαρμογής της Samsung. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabasid Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Stock εγώ λέω τη μαμίσια εφαρμογή sms που έχουν τα κινητά.Δεν ξέρω τα Νexus που έχουν pure android τι κάνουν στο θέμα της κωδικοποίησης χαρακτήρων γιατί δεν είχα ποτέ στα χέρια μου Nexus.Ξέρω όμως σίγουρα ότι αλλιώς δουλεύει η μαμίσια sms εφαρμογή των Samsung android κινητών όσο αφορά την κωδικοποίηση χαρακτήρων και αλλιώς η μαμίσια των LG android κινητών για παράδειγμα. Ας πει για παράδειγμα ένας κάτοχος Note II αν μπορεί με τη μαμίσια εφαρμογή sms να στείλει 160 μικρά τονισμένα γράμματα με χρέωση 1 sms και χωρίς να του βγάλει μήνυμα η εφαρμογή ότι το sms θα πάει αλλοιωμένο ( με ερωτηματικά δλδ).Θα δείτε ότι δεν μπορεί.Ξαναλέω : 160 ( όχι 70 ) μικρά τονισμένα με χρέωση 1 sms.Μετά ας κάνει το ίδιο ένας κάτοχος Optimus 4X.Εκείνος μπορεί μια χαρά. Ας φροντίσει λοιπόν η Samsung να βελτιώσει τη μαμίσια sms εφαρμογή της.Η Nuance ( η εταιρία του Swype ) δεν έχει κανένα λόγο να διορθώσει την αδυναμία της μαμίσιας sms εφαρμογής της Samsung. Το keyboard δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την εφαρμογή sms. Δεν υπάρχει κάτι να διορθώσει κανείς στο keyboard. Παράθεση ---Θάνος--- Huawei Mate 20 Pro Huawei Mediapad M3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 θέμα της εφαρμογής των sms είναι και αν κάνει convert τους χαρακτήρες που δέχεται απο το πληκτρολόγιο. στα sony παραεισαγωγής του 2012 (ισως και σε άλλα) υπήρχε η δυνατότητα ενεργοποίησης του conversion αυτού μέσα από το σύστημα αν εισαι root, με κάτι αλλαγές στην εφαρμογή των sms, όχι του πληκτρολογίου.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ipred Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 @tsabasid,ωραία,συμφωνούμε τότε.:) Η Samsung πρέπει να διορθώσει την sms εφαρμογή της χωρίς να αναγκάζει τους χρήστες να χρησιμοποιούν εξωτερικές εφαρμογές όπως το handsent για την κατάλληλη κωδικοποίηση των τόνων. @charlie_pace4, σωστός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opethmmad Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Καλημέρα σε όλους! Μια ερώτηση, νέος στο android εδώ. Έχω Galaxy SIII mini, 4.1.2 . Το πληκτρολόγιο της samsung υποστηρίζει swiping και έχει και προβλέψεις. Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του τωρινού stock keyboard της sami και των εφαρμογών επί πληρωμή Swype, Swiftkey κλπ κλπ, ώστε να δικαιολογείται η αγορά τους; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabasid Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 @tsabasid,ωραία,συμφωνούμε τότε.:) Η Samsung πρέπει να διορθώσει την sms εφαρμογή της χωρίς να αναγκάζει τους χρήστες να χρησιμοποιούν εξωτερικές εφαρμογές όπως το handsent για την κατάλληλη κωδικοποίηση των τόνων. @charlie_pace4, σωστός. Καλά, δεν είναι και κανένας σοβαρός εξαναγκασμός. Τόσες άχρηστες εφαρμογές έχει ο καθένας στο κινητό του. Μια χρήσιμη δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα, την ώρα που προσφέρει και πολλή περισσότερη παραμετροποίηση από τη stock. Όπως και να χει προσωπικά δε με ενδιαφέρει γιατί δε στέλνω SMS. Αλλά μην αντιδρούμε λες και τίθεται θέμα χρηστικότητας. Παράθεση ---Θάνος--- Huawei Mate 20 Pro Huawei Mediapad M3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nfeel Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 (edited) Καλημέρα σε όλους! Μια ερώτηση, νέος στο android εδώ. Έχω Galaxy SIII mini, 4.1.2 . Το πληκτρολόγιο της samsung υποστηρίζει swiping και έχει και προβλέψεις. Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του τωρινού stock keyboard της sami και των εφαρμογών επί πληρωμή Swype, Swiftkey κλπ κλπ, ώστε να δικαιολογείται η αγορά τους; Καλή σου μέρα φίλε. Η διαδικασία πληκτρολόγησης swipe της εφαρμογής Swype, είναι πολύ πιο ανεκτική σε λάθη. Γράφεις πιο γρήγορα και με καλύτερη πρόβλεψη. Το ίδιο και το swiftkey, έχει εξαιρετικό tapping με εξίσου καλές προβλέψεις. Μπορείς να το δοκιμάσεις trial για ένα μήνα και να δεις αν σε βολέψει. Το Swype στην υπάρχουσα τιμή είναι ζεστό ψωμί αφού αγοράζεις και τις μελλοντικές εκδόσεις, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιήσεις τώρα. Edited May 13, 2013 by nfeel Παράθεση me > you Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabasid Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Καλή σου μέρα φίλε. Η διαδικασία πληκτρολόγησης swipe της εφαρμογής Swype, είναι πολύ πιο ανεκτική σε λάθη. Γράφεις πιο γρήγορα και με καλύτερη πρόβλεψη. Το ίδιο και το swiftkey, έχει εξαιρετικό tapping με εξίσου καλές προβλέψεις. Μπορείς να το δοκιμάσεις trial για ένα μήνα και να δεις αν σε βολέψει. Το Swype στην υπάρχουσα τιμή είναι ζεστό ψωμί αφού αγοράζεις και τις μελλοντικές εκδόσεις, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιήσεις τώρα. Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, αλλά οι προβλέψεις του Swiftkey είναι μακράν και έτη μπροστά από οτιδήποτε κυκλοφορεί. Όπως είπε σωστά κάποιος φίλος πιο πάνω, η ανοχή λάθους είναι εξωπραγματικη. Παράθεση ---Θάνος--- Huawei Mate 20 Pro Huawei Mediapad M3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nfeel Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, αλλά οι προβλέψεις του Swiftkey είναι μακράν και έτη μπροστά από οτιδήποτε κυκλοφορεί. Όπως είπε σωστά κάποιος φίλος πιο πάνω, η ανοχή λάθους είναι εξωπραγματικη. Διόρθωσα με quote σε ποιον απάντησα. Σχετικά με τις προβλέψεις του swiftkey τώρα, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό αν ο γραπτός λόγος ενός ατόμου είναι επαναλαμβανόμενος ή όχι. Για instant messaging apps πχ είναι εξαιρετικό. Σε μεγάλα κείμενα, με πλουσιότερο εύρος λέξεων ψιλό χωλαίνει αν θες τη γνώμη μου.. Παράθεση me > you Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opethmmad Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έβαλα μόλις το Swiftkey trial.. Ούτε καν την φανταζόμουν τόση διαφορά! Πράγματι εξαιρετική δουλειά. Θα δοκιμάσω και το Swype και όποιο βολέψει καλύτερα μένει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PAPAKITOU Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Στο swype δεν γίνεται one tap αλλαγη γλωσσας ε; Η εστω με slide σαν του swiftkey Παράθεση 1+7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Karthan7 Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Με κάλυψε ο eltsele. Ειναι η eltsele :) Στο swype δεν γίνεται one tap αλλαγη γλωσσας ε; Η εστω με slide σαν του swiftkey Οταν κανεις επανεκκινηση το τηλεφωνο θελει μια φορα παρατεταμενη πιεση στο space και να αλλαξεις γλωσσα, μετα μπορεις να αλλαζεις γλωσσα με slide απο το εικονιδιο του swype (κατω αριστερα) στο space. Παράθεση Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει. 2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vlasismiriagos Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Μετά την συμβίωση μου με τα δύο κορυφαία πληκτρολόγια swype και SwiftKey προς το παρόν θα μείνω με το SwiftKey. Τεράστιο συν του το ότι μπορείς με swipe (flow) να γράφεις ολόκληρα κείμενα χωρίς να σηκώνεις το δάχτυλο σου. Άλλο ένα τεράστιο συν η πολύ πιο εύκολη εναλλαγή γλώσσας. Το swype υπερέχει μόνο στην φωνητική πληκτρολόγηση προς το παρόν, η οποία όμως θέλει ήσυχο περιβάλλον, οπότε σε καθημερινή χρήση δεν εξυπηρετεί... Swift key λοιπόν από μένα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jastonas Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Στο swype δεν γίνεται one tap αλλαγη γλωσσας ε; Η εστω με slide σαν του swiftkey Slide από το S(wype) κουμπί στο space και αλλάζει. Πρέπει όμως να έχεις αλλάξει μια φορά κρατώντας το space Παράθεση Κατηγοριοποιημένη λίστα εφαρμογών Android, Ορολογία Android, Οδηγοί και forum για το Android Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vlasismiriagos Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Slide από το S(wype) κουμπί στο space και αλλάζει. Πρέπει όμως να έχεις αλλάξει μια φορά κρατώντας το space και μετά κάθε τρεις και λίγο το <<ξεχνάει>> και πρέπει να το ξανακάνεις το παρατεταμένο πάτημα στο space. Μεγάλο σπάσιμο νεύρων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 εγω παλι παιδες θεωρω οτι και το tochpal εχει τρομερο λεξικο.. τρομερη προβλεψη βρισκει σχεδον τα παντα.. κριμα που οι τελευταιες εκδοσεις του δεν υποστηριζουν ελληνικα.,.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jastonas Δημ. May 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2013 και μετά κάθε τρεις και λίγο το και πρέπει να το ξανακάνεις το παρατεταμένο πάτημα στο space. Μεγάλο σπάσιμο νεύρων... Ισχύει. :( Το swiftkey έχει select, all, copy cut paste με τίποτα gestures; Επίσης, υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλεις άλλο theme; Αυτά που έχει είναι πανασχημα. Παράθεση Κατηγοριοποιημένη λίστα εφαρμογών Android, Ορολογία Android, Οδηγοί και forum για το Android Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabasid Δημ. May 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2013 Ισχύει. :( Το swiftkey έχει select, all, copy cut paste με τίποτα gestures; Επίσης, υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλεις άλλο theme; Αυτά που έχει είναι πανασχημα. Όχι, μόνο αυτά που έχει στο μενού. Εντάξει δε νομίζω ότι όλα είναι άσχημα. :p Παράθεση ---Θάνος--- Huawei Mate 20 Pro Huawei Mediapad M3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. May 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2013 Όχι, μόνο αυτά που έχει στο μενού. Εντάξει δε νομίζω ότι όλα είναι άσχημα. :p Καθόλου άσκημα. Το καλύτερο θέμα είναι η πορτοκαλί κολοκύθα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jastonas Δημ. May 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2013 Πώς ακριβώς γράφεις ολόκληρη πρόταση με ένα swipe;;; Παράθεση Κατηγοριοποιημένη λίστα εφαρμογών Android, Ορολογία Android, Οδηγοί και forum για το Android Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts