Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε μένα και το Swiftkey και το Swype beta παίζουν γύρω στα 40mb.

Φαίνεται πάει ανάλογα το κινητό

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Εχω το handcent sms και τρωει κατι σκαλωματα,κολλαει το πληκτρολογιο...Κυριως στην εναλλαγη γλωσσας...Εχει συμβει και σε κανεναν αλλο;;

Εχω το handcent sms και τρωει κατι σκαλωματα,κολλαει το πληκτρολογιο...Κυριως στην εναλλαγη γλωσσας...Εχει συμβει και σε κανεναν αλλο;;

Με το swifkey end handcent δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα...

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Εμένα μερικές φορές δεν αλλάζει γλώσσα με χειρονομία το swype 1.4 και δεν ξέρω γιατί. Δεν το κάνει πάντα και το κάνει σε διάφορες εφαρμογές.

Μια ερώτηση παιδιά έχω βάλει το Swift Keys και όταν αλλάζω από unicode σε αυτόματο για μην βγάζει ερωτηματικά από 160 χαρακτήρες μου πάει σε 60 πως το διορθώνω αυτό? Edited by Spanomarkidis

Εμένα μερικές φορές δεν αλλάζει γλώσσα με χειρονομία το swype 1.4 και δεν ξέρω γιατί. Δεν το κάνει πάντα και το κάνει σε διάφορες εφαρμογές.

Μήπως ενδιάμεσα έχεις χρησιμοποιήσει άλλο πληκτρολόγιο;

Μήπως ενδιάμεσα έχεις χρησιμοποιήσει άλλο πληκτρολόγιο;

Δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο πληκτρολόγιο. Μόνο αυτό.

Δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο πληκτρολόγιο. Μόνο αυτό.

Όταν γίνονταν αυτό σε μένα, ενδιάμεσα χρησιμοποιούσα άλλο πληκτρολόγιο και εκεί πίστευα πως ήταν το πρόβλημα. Γυρνούσε γλώσσα μόνο με το space.

Eγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις μετά απο κάποια ώρα,δεν αλλάζει γλώσσα με swype στο space.Mετά από μια αλλαγή με κρατημένο και πατημένο space,αλλάζει κανονικά με swype.Aν πας να το ξαναχρησιμοποιήσεις πάλι σχετικά σύντομα αλλάζει κανονικά με swype αλλά αν μείνει κάποια ώρα αχρησιμοποίητο ή έχεις ανοίξει άλλες εφαρμογές ενδιάμεσα,πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσεις το space για αλλαγή την πρώτη φορά

Μια ερώτηση παιδιά έχω βάλει το Swift Keys και όταν αλλάζω από unicode σε αυτόματο για μην βγάζει ερωτηματικά από 160 χαρακτήρες μου πάει σε 60 πως το διορθώνω αυτό?

Σε samsung γίνεται αυτό; Αν ναι,κλείδωσε το πληκτρολόγιο σε κεφαλαία και μη βάζεις τόνους στις λέξεις

Edited by bbbb

Τελικά το πήρα το swiftkey και το δούλευα σχεδόν όλη μέρα... και γυρνάω στο swype... δεν στεναχωρήθηκα βέβαια για τα 2 ευρώ που έδωσα... γιατί πραγματικά είναι πολύ καλό πληκτρολόγιο... απλά υστερεί σε βασικά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Μόλις γίνει αυτό θα επιστρέψω... μέχρι τότε όμως απλά θα παρακολουθώ τις εξελίξεις του με τα updates που θα δίνουν.

Αυτά που δεν μου άρεσαν είναι πρώτον πως δεν λειτουργεί το flow και το prediction σε βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ... όπως το kingsoft office και το sNote. Δεύτερον πως είναι πραγματικά εκνευριστικό να θες να βάλεις κάπου το email σου και να σου βάζει κενά πχ... το email@email.com να το γράφει email @email. com και να πρέπει να γυρνάς πίσω να σβήνεις τα κενά... το ίδιο ισχύει και στα url (απορώ πως δεν το έχουν προβλέψει... τέλος πάντων). Και τρίτον το prediction στο flow είναι ακόμα αρκετά πίσω από αυτό του swype...

Πάντως πραγματικά είναι αρκετά καλό πληκτρολόγιο γιατί είναι πολυλειτουργικό... έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

Galaxy Note II Grey Titanium, Fujitsu Lifebook T900 Dual Digitizer

Τελικά το πήρα το swiftkey και το δούλευα σχεδόν όλη μέρα... και γυρνάω στο swype... δεν στεναχωρήθηκα βέβαια για τα 2 ευρώ που έδωσα... γιατί πραγματικά είναι πολύ καλό πληκτρολόγιο... απλά υστερεί σε βασικά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Μόλις γίνει αυτό θα επιστρέψω... μέχρι τότε όμως απλά θα παρακολουθώ τις εξελίξεις του με τα updates που θα δίνουν.

Αυτά που δεν μου άρεσαν είναι πρώτον πως δεν λειτουργεί το flow και το prediction σε βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ... όπως το kingsoft office και το sNote. Δεύτερον πως είναι πραγματικά εκνευριστικό να θες να βάλεις κάπου το email σου και να σου βάζει κενά πχ... το email@email.com να το γράφει email @email. com και να πρέπει να γυρνάς πίσω να σβήνεις τα κενά... το ίδιο ισχύει και στα url (απορώ πως δεν το έχουν προβλέψει... τέλος πάντων). Και τρίτον το prediction στο flow είναι ακόμα αρκετά πίσω από αυτό του swype...

Πάντως πραγματικά είναι αρκετά καλό πληκτρολόγιο γιατί είναι πολυλειτουργικό... έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

Σχετικά με τα email, μπορεί να γίνεται αυτό που λες στην αρχή, αλλά μόλις το διορθώσεις, την επόμενη φορά θα βγει έτοιμο και σωστό.

Η πρόβλεψη του swiftkey δεν συγκρίνεται καν με του swype φίλε.

Απορώ πως σου φαίνεται το ανάποδο. Και να φανταστείς ότι χρησιμοποιώ πολύ καιρό το swype και τώρα που βγήκε η τελική έκδοση του swiftkey που δουλεύει τόσο καλά, το έχω αφήσει το swype.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Όταν γίνονταν αυτό σε μένα, ενδιάμεσα χρησιμοποιούσα άλλο πληκτρολόγιο και εκεί πίστευα πως ήταν το πρόβλημα. Γυρνούσε γλώσσα μόνο με το space.

Eγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις μετά απο κάποια ώρα,δεν αλλάζει γλώσσα με swype στο space.Mετά από μια αλλαγή με κρατημένο και πατημένο space,αλλάζει κανονικά με swype.Aν πας να το ξαναχρησιμοποιήσεις πάλι σχετικά σύντομα αλλάζει κανονικά με swype αλλά αν μείνει κάποια ώρα αχρησιμοποίητο ή έχεις ανοίξει άλλες εφαρμογές ενδιάμεσα,πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσεις το space για αλλαγή την πρώτη φορά

Λογικό είναι αυτό που γίνεται.

Η αλλαγή που γίνεται είναι ανάμεσα στις recent languages και όχι στο σύνολο των γλωσσών.

Συνεπώς πρέπει να έχεις αλλάξει τουλάχιστον μια φορά τη γλώσσα για να λειτουργήσει.

Για να το διαπιστώσει κανείς μπορεί να ενεργοποιήσει 3 γλώσσες και να δοκιμάσει.

Edit

Language Switch: Quickly change between your current and previously used language by swyping from the Swype Key to the Space bar.

http://www.swype.com/tips/advanced-tips/

Edited by djuan1988
مفاجأة

Απ'οτι έχω καταλάβει με την χειρονομία επαναλαμβάνει την τελευταία αλλαγή(μπορεί να έχεις περισσότερες από 2 γλώσσες).

Όταν κάνεις επανεκκίνηση ή διαγράψεις την προσωρινή μνήμη πρέπει να επαναλάβεις την διαδικασία με το space.

Εγώ με αυτά τα δυο κορυφαία πληκτρολόγια έχω δυο βασικά προβλήματα. Πρώτα απ' όλα με το swiftk μου βάζει πάντα κενό μετά απο ένα κόμμα . Έπειτα με το σόι Swype στο αριθμητικό πληκτρολόγιο δεν περιλαμβάνει το κόμμα των δεκαδικων και το σύμβολο του ευρώ σε συνδυασμό με τους αριθμούς.

Επειδή γράφω πολλές αριθμούς σε excel δυσκολεύεται πολύ η πληκτρολόγηση να γυρνάς πίσω ή να κάνεις συνέχεια swift για να γράψεις το 3,5€ πχ . Το ερώτημα είναι μου διαφεύγει κάποια ρύθμιση στα πληκτρολόγια αυτά ή μπορώ να κάνω κάποιο mode ?

Πάντως από την μια η πρόβλεψη του SwiftKey είναι εκπληκτική ,νιώθω ότι επικοινωνεί με τον εγκέφαλο μου και πραγματικά μαθαίνει , οι δυνατότητες του Swype είναι πρωτοποριακές ,ειδικά η φωνητική γραφή .... Δεν μπορώ να αποφασίσω πιο με βολεύει περισσότερο ...

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Σχετικά με τα email, μπορεί να γίνεται αυτό που λες στην αρχή, αλλά μόλις το διορθώσεις, την επόμενη φορά θα βγει έτοιμο και σωστό.

Απορώ πως σου φαίνεται το ανάποδο. Και να φανταστείς ότι χρησιμοποιώ πολύ καιρό το swype και τώρα που βγήκε η τελική έκδοση του swiftkey που δουλεύει τόσο καλά, το έχω αφήσει το swype.

Τι να πω... θα του δώσω άλλη μία ευκαιρία. Πάντως δεν απογοητεύομαι... η ομάδα του shiftkey κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτό που σε προτρέπει να αφήσεις τις προτάσεις σου δείχνει πως έχουν όρεξη για δουλειά... και δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται το Νο1 πληκτρολόγιο για android κινητά... Απλά μάλλον το swype με έχει βολέψει και το γεγονός πως είναι ακόμα σε beta έκδοση και παρόλα αυτά λειτουργεί άψογα λέει πολλά. Θα δείξει στο μέλλον.

Κενό μπαίνει μετά από κόμμα διότι έτσι είναι το σωστό γραμματικά.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Να ρωτησω κάτι, μπορεί να είναι και χαζό. Στα ελληνικά το swiftkey κανει αυτόματη διόρθωση, στα αγγλικά όμως όχι. Χάνω κάτι;;

σίγουρα κάνεις κάτι λάθος.

μήπως έχεις ελληνικά και qwerty και όχι ελληνικά και english (us ή uk ή whatever)

Κενό μπαίνει μετά από κόμμα διότι έτσι είναι το σωστό γραμματικά.

Ναι αλλά υπάρχουν και οι αριθμοί και το αριθμητικό πληκτρολόγιο και προσπάθησε να εισάγεις αριθμούς με κενό σε excel ,απλά δεν τους αναγνωρίζει σαν αριθμούς . Άλλα πληκτρολόγια έχουν επιλογή να εισάγεται ή όχι κενό μετά από κόμμα .

σίγουρα κάνεις κάτι λάθος.

μήπως έχεις ελληνικά και qwerty και όχι ελληνικά και english (us ή uk ή whatever)

Thanks! Τελικά επρεπε να επιλεξω και τις δύο γλώσσες. Στο πρόγραμμα είχα επιλέξει μονο ελληνικά.

Στο SwiftKey μπορώ με κάποιο τρόπο να κάνω να μην φαίνονται τα σύμβολα και οι αριθμοί πάνω στα πλήκτρα;
Φιλικά, Κατερίνα

Στο SwiftKey μπορώ με κάποιο τρόπο να κάνω να μην φαίνονται τα σύμβολα και οι αριθμοί πάνω στα πλήκτρα;

Δεν μπορείς, και δεν θυμάμαι αν σε κάποιο υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ίσως το A.I.keyboard να είχε και παρόμοιο αλλά κατά τ' άλλα...

Παρόλο που έχω πληρώσει το swiftkey ξαναγυρνάω στο TouchPal

Να σου πω... δεν είναι κακό πληκτρολόγιο... απλά νομίζω είναι πολύπλοκο... και πρέπει να το συνηθίσεις... κι εγώ το αγόρασα και επέστρεψα στο swype... γιατί μπορεί να μην έχει τόσο καλή πρόβλεψη της επόμενης λέξεις, δεν κάνει λάθη όμως καθώς γράφεις... και όπως είπα δεν λειτουργεί σε kingsoft office... πρόγραμμα που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά. Μόλις βελτιωθεί στα σημεία θα επιστρέψω σίγουρα.

[...]

Εννοεί φαντάζομαι ότι η αναγνώριση λέξεων του flow είναι χειρότερη από αυτή του swype, το οποίο δυστυχώς ισχύει...

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου