Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Motorola RAZR V3

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το 2004 έχει μείνει στη θύμηση όλων των Ελλήνων ως η χρονιά που η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου κατέκτησε το Ευρωπαικό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας ίσως τον μεγαλύτερο άθλο στην ιστορία του αθλήματος. Άλλοι θυμούνται έντονα το 2004 για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων στην πατρίδα μας ενώ υπάρχουν μερικοί που δεν ξεχνούν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Γιουροβίζιον!

“Άρρωστοι” με την κινητή τηλεφωνία όπως εγώ δε λησμονούν πως το σωτήριο έτος 2004 πρωτοαντίκρυσαν το τηλέφωνο με τον, κατά πολλούς, κορυφαίο σχεδιασμό όλων των εποχών, το Motorola RAZR V3. Περιπλανιόμουν στις σελίδες του myphone.gr , όταν ξαφνικά άνοιξα ένα θέμα με τίτλο “Motorola RAZR V3”! Αυτό ήταν... Από την πρώτη στιγμή που το είδα, αποφάσισα πως δε γίνεται να μην έχω ένα τέτοιο κόσμημα στην κατοχή μου. Δυστυχώς, η αρχική του τιμή ήταν στα 600 ευρώ, τα οποία δε μπορούσα να διαθέσω. Περίμενα αρκετά ώστε το κόστος απόκτησης του “ξυραφιού” να μην ξεπερνά τα 300 ευρώ και, τότε, το απέκτησα!

Όταν άνοιξα τη συσκευασία και είδα το μαύρο “ξυράφι”, θαμπώθηκα από την ομορφιά του. Στη συνέχεια, όταν το έπιασα στα χέρια μου, μαγεύτηκα από τη στιβαρότητα του, την τέλεια συναρμογή και τα ποιοτικά υλικά κατασκευής! Μέταλλο σχεδόν παντού ενώ η δερμάτινη θήκη που υπήρχε στη συσκευασία πρόσφερε στο κινητό τηλέφωνο προστασία και ομορφιά ταυτόχρονα! Περιττό να πω πως κάθε τόσο το καθάριζα ευλαβικά! Το παραμικρό ψεγάδι, σημάδι ή χτύπημα θα με τρέλλαινε! Όντως, το μαύρο V3, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν αψεγάδιαστο, πάντα μέσα στη μαύρη δερμάτινη θήκη του.

Για τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, δεν έχω να πω πολλά μιας και -κατά κοινή ομολογία- δεν ήταν εντυπωσιακά. Δεν είχε δυνατότητες 3G, οι φωτογραφικές του δυνατότητες περιορίζονταν σε μια μάλλον φτωχή κάμερα VGA ενώ η οθόνη του με ανάλυση 176x220 pixels δεν έκλεβε την παράσταση. Ίσως το ξεχωριστό να ήταν η δεύτερη εξωτερική οθόνη, χαρακτηριστικό όχι τόσο δεδομένο οχτώ χρόνια πριν!

http://content.myphone.gr/photo/full/5219/717-normal-2004-07-27.jpg

Ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν μπορώ να παραλείψω στην αφήγηση μου για το RAZR της Motorola, είναι το modding. Σερφάροντας στο διαδίκτυο ψάχνοντας θέματα και wallpapers για το αγαπημένο μου κινητό, κατέληξα στο -ιστορικό πια- motox.info, το οποίο σύντομα εξελίχθηκε στο “ευαγγέλιο” της παραμετροποίησης του V3! Νύχτες ατελείωτες έμεινα ξάγρυπνος ώστε να δοκιμάσω το τελευταίο Monsterpack του Woody ή το τελευταίο DRM (εικονίδια μπαταρίας, σήματος κτλ στο πάνω μέρος της οθόνης) του Dark Preacher! Νομίζω ότι φλάσαρα το “ξυράφι” μου πάνω από 300 φορές κάνοντας δοκιμές, πειράματα ή εγκαθιστώντας ότι τελευταίο κυκλοφορούσε!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ZsRxJaa4ZpM]Motorola Razr V3 Silver Commercial - YouTube[/ame]

Σε μικρό χρονικό διάστημα και μετά από εντατικό διάβασμα, έμαθα και ο ίδιος να συνθέτω τα δικά μου flash files (ROM θα λέγαμε σήμερα), να σχεδιάζω τα δικά μου skins και εικονίδια DRM καθώς και να δημιουργώ ελληνικές γραμματοσειρές. Μου άρεσε τόσο αυτή η απασχόληση ώστε, μαζί με άλλους Έλληνες μανιακούς φτιάξαμε με πολύ μεράκι την Greek Motorola Community, ένα μπλογκ στο οποίο δημοσιεύαμε τις δημιουργίες μας, και θεωρώ ότι κάναμε εκπληκτική δουλειά. Μετά από δύο χρόνια, η Ελληνική Κοινότητα Motorola έκλεισε τις πύλες της αφού η τεχνολογία άλλαζε ραγδαία και το ενδιαφέρον για τα Motorola μας μειωνόταν. Ελπίζω οι φίλοι jotz, Rey_619 και drillgr να είναι καλά και να διαβάσουν αυτό το νοσταλγικό άρθρο...

http://content.myphone.gr/photo/full/5220/moto-v3-2-2004-07-27.jpg

Τέλος, πιστεύω πως το Motorola RAZR V3 ήταν η ποιοτικότερη και ομορφότερη συσκευή που έπιασα ποτέ στα χέρια μου. Το θεωρούσα και το θεωρώ κόσμημα και το κρατώ ακόμη ως ενθύμιο. Χρόνια περίμενα έναν αντικαταστάτη, έναν RAZR με προηγμένα χαρακτηριστικά αλλά δυστυχώς τα RAZR V3i, V3xx δεν κατάφεραν να αντικαταστήσουν επάξια τον “βασιλιά” V3, ο οποίος πούλησε πάνω από 55 εκατομμύρια κομμάτια!!

Edited by Mythozz

• Απαντήσεις 51
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κατ αρχήν μπράβο για το άρθρο σου.

Το είχα σε λευκό και πραγματικά μαζί με το 6600 ήταν τα δύο ομορφότερα και καλύτερα τηλέφωνα που είχα ποτέ.

Ώσπου ούτηξα μαζί του στη θάλασσα μια μέρα, καθώς το είχα στην τσέπη του μαγιώ..

Πάντα ήθελα να το πάρω από τότε που βγήκε άλλα δεν τα κατάφερνα...μέχρι που πήρα ένα V3i πριν 2 χρόνια έτσι ρε παιδί μου, για να μου φύγει η ''κάψα''! :)

Μπράβο για το άρθρο!:)

από τα κορυφαία μη-smartphone της Motorola!!! αρχική τιμή 720 ευρώ στην Ελλάδα, εγώ το πήρα μετά από ένα χρόνο περίπου που είχε κυκλοφορήσει με συμβόλαιο από τη cosmote και 150 ευρώ... αν ήταν smartphone πιστεύω θα το είχα ακόμα...

Πάντως μακράν το ομορφότερο κινητό που είχα..!!!!

Συγχαρητήρια για το αρθρο! Το κινητακι το είχα και γω για μικρό χρονικό διαστημα. Το είχα βρει περίπου το 2005 σε ένα παγκάκι στην καβάλα και το κρατησα έως το 2007 περίπου ώσπου με κέρδισε το 6300 και δυστυχώς το πουλησα:(

10/10 design, 10/10 ποιοτητα και υλικά κατασκευης, 3/10 λειτουργικοτητα (σε σχεση με τη SE εκεινη την εποχη, που με ειχε καλομαθει)

Επιτέλους! Περίμενα τον bomber21 καιρό γι αυτό το άρθρο. Έψαχνα για κινητό το 2004 καθώς τέλειωνε το συμβόλαιό μου. Το είδα σε ένα περιοδικό. Έρωτας αεροβόλος:lol::lol: Πήρα... 2, το ένα για τη σύζυγο.

Για ποιότητα, δεν το συζητώ. Τέλεια. Ο πεθερός μου το χρησιμοποιεί ακόμη. Μόνο μπαταρία άλλαξε. Σαν καινούριο.

Θυμάμαι τη συσκευασία! Σαν να αγόρασες κάτι υπερπολυτελές, με τα βελούδα του, τα αλουμίνια του κτλ.

Εξαιτίας αυτού του κινητού, έγινα κι εγώ μανιακός (σχετικά) της τεχνολογίας. Ξενύχτια, ψαξίματα , και γνωριμία διαδικτυακή με τον κύριο bomber21 ;) και συνεργασία μαζί του σε κάποιες εφαρμογές. Ωραίες εποχές... Τώρα περιμένω το RAZR MAXX να έρθει στην αγορά. Η παράδοση, πρέπει να διατηρείται!

Ήταν από τα τηλέφωνα που πραγματικά ξεχώριζε για το στυλ του, την ποιότητα κατασκευής του και μάλλον το τηλέφωνο που αποτέλεσε σοβαρό λόγο για να επιλέξω συσκευή της Motorola, καθώς μέχρι τότε ήμουν λίγο επιφυλακτικός με την εταιρία. Πραγματικά υπέροχο και αν έβλεπα κάτι παρόμοιο ακόμη και σήμερα με σύγχρονο λειτουργικό, τότε θα το σκεφτόμουν να το αγοράσω.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Η συσκευη που αλλαξε τη μορφη των κινητων τηλεφωνων.

Εκτοτε, ολες οι συσκευες μπηκαν σε εντατικη διαιτα:p και η χρηση μεταλλου εγινε πιο διαδεδομενη (και απαραιτητη, λογω του μικρου παχους).

Κινητο σταθμος. Συμφωνω οτι η λειτουργικοτητα του ηταν περιορισμενη, αλλα σημερα,, θα ηθελα να ειχα στην κατοχη μου ενα v3 , παρα ενα λειτουργικοτερο se της εποχης εκεινης.

Μπραβο φιλε bomber για το αρθρο σου. Πολυ ωραιο!:)

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Τι όμορφο κινητό! :O Αλλά η τιμή του ήταν λίιιιιγο φαρμακείο... Κι αφού είχε μείνει το απωθημένο, αγόρασα το V9 Razr2 ( όταν κυκλοφόρησε ), για να "ηρεμήσω"... :p
Huawei Nova 5T

Μπράβο για το άρθρο! Πολύ ωραίο και με άψογο ύφος!!

Απο εκεί και πέρα, προσωπικά δεν το είχα. Έτυχε να εχω για λίγες ημέρες το L7 που ήταν σχετικά παρόμοιου βελινεκούς κινητό με άλλο στυλ βέβαια. Το Razr το είχαν αρκετοί φίλοι μου. Εντάξει, σαν ποιότητα κατασκευής και στυλ ήταν κορυφαίο. Αλουμινένια συσκευή, με αντοχή στα πεσίματα και στυλάκι που...ξύριζε!! Αυτό που μου έχει μείνει στα αρνητικά ήταν το δύσχρηστο μενού και ιδίως τα ελληνικά γράμματα που τα έδειχνε όπως να'ναι πραγματικά και το οτι ποτέ δεν έβρισκα που είναι το "ψ" και το "ξ" με την πρώτη!! Αλλά μπράβο που το θυμήθηκες και μας το παρουσίασες!!

...everything can happen...

Το είχα από το 2006 έως το 2009 σαν κύρια συσκευή. Δηλώνω ερωτευμένος με το κάθε χιλιοστό του. Δεν ήθελα να το ακουμπάει άλλος άνθρωπος και όταν το περιεργάζονταν άλλοι, κοιτούσα εναγωνίως να μην του κάνουν το παραμικρό. Η αλήθεια είναι πως δεν πάθαινε τίποτα παρά τα πεσίματα που είχε φάει. Το 2009 η τεχνολογία με κέρδισε και το απαρνήθηκα για ένα W995. Αλλά δεν το πούλησα. Δε θα το πουλήσω ποτέ. Το έχω ακόμα και λειτουργεί άψογα όπως παλιά (respect για την αξιοπιστία του).
I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

Πανέμορφο κινητό απλά! Θυμάμαι το είχε φίλη και τη ζήλευα τόσο πολύ! Θυμάμαι επίσης πόσο απελπιστικά αργό Bluetooth είχε και πόσο μικρή μνήμη είχε, τελικά μου το έδωσε να της σβήσω τα του κινητού και νομίζω ανέβασα τη μνήμη στα 7ΜΒ :lol:

Και τα monsterpacks, τα ξεχνά αυτά κανείς!?

Εντάξει η δεύτερη εικόνα του άρθρου με στοιχειώνει ακόμα και σήμερα !

Απίστευτο ρίγος την εποχή που βγήκε. Ήξερα μόνο δύο άτομα που το είχαν όταν πρωτοβγήκε και όποτε το έβγαζαν από την τσέπη τους σταματούσα να τους μιλώ και χάζευα.

Θυμάμαι ακόμα που τη μαύρη έκδοση στην αρχή την παρουσίασαν ως ειδική για τα Oscars, και μετά έγινε και αυτή διαθέσιμη στο κοινό και έγινε ο χαμός.

Πήρα το 07 το μαύρο στα 200 ευρώ κινητό που δεν έφυγε ποτέ από την κατοχή μου και το χρησιμοποιεί ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα χωρίς να αλλάξει καν μπαταρία.

Μετά πήρα την έκδοση Maimi Ink και την έλιωσα στα φλασαρίσματα, μέχρι που άρχισε τα κουλά και την άφησα στην άκρη. Την πούλησα σε ένα παιδί εδώ γιατί δεν άντεχα να το βλέπω με τα σημαδάκια και την οθονh.

To ασημί ακόμα και σήμερα το βλέπω να πωλείτα στα διάφορα αμαζον και μπαίνω σε πειρασμό. Μοτολάβ !

Back to basics

[sIGPIC][/sIGPIC]

το εχω ακομα και μαλιστα το χρησιμοποιω.

ειναι το δευτερο κινητο μου, και ακομα λειτουργει μια χαρα.:p

εγω ποτε μου δεν το ειχα το κινητο...2007 νομιζω μ ειχε κλεψει την καρδια το sharp με την σφραγιδα της Ferrari...εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι τοτε τα 500 σαρια σε κινητα αξιζαν διοτι οπως πολλα παιδια λενε τα κρατησανε μεχρι και προσφατα

Μετα απο χρονια αναμονης και επιθυμιας το πηρα μεσω ανταλλαγης στη γυναικα μου.Ψιλοξενερωσε βεβαια που δεν μπορει κανει οσα ειχε συνηθισει στο universal αλλα το κοψιμο που εχει και στο ροζ του χρωμα κερδισε τη μαχη...

Πραγματικά σκεφτόμουνα να κάνω παράπονα στο myphone για την περιθωριοποίηση των motorolakιδών.

Ναι εντάξει τα κινητά μας μπορεί από χαρακτηριστικά να μην κάναν ότι παπάδες καταφέρναν οι απλές συσκευές των νόκια, erricson και λοιπων συσκευών αλλά τα δικά μας κινητά κλέβαν καρδιές βλέμματα και ύπνους (ξενύχτια με το modding..)

Ούτε εγώ ήμουν κάτοχος αυτού του κινητού, ήταν όμως πολλοί φίλοι μου και πάντα πέθαινα από την ζήλια μου. Αλλά δυστυχώς αυτό το κινητό που πραγματικά το design του παραμένει αξεπέραστο μέχρι σήμερα, είχε και μια πολύ ακριβή κοστολόγηση.. Ευτυχώς στάθηκα τυχερός και πήρα σε πολύ φθηνή τιμή τον άξιο κατ΄εμέ διάδοχο του V3xx και έσβησα και εγώ αυτή τη δίψα για τα ξυράφια της moto.

Αυτό το κινητό ήταν όπως πολύ σωστά είπε και ο bomber και η σπίθα που δημιούργησε τεράστιες κοινότητες modding! Ίσως όχι τόσο στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό το modding ήταν full time job! Και πραγματικά το modding ήταν αυτό που κατάφερε και έκανε αυτά τα κινητά τόσο αξεπέραστα γιατί παρά τις μειωμένες δυνατότητες τους μπορούσες να τους αλλάξεις κυριολεκτικά όλη την εμφάνιση τους και να μην τα βαριέσαι ποτέ. Χαίρομαι που εγώ ο bomber και αρκετοί ακόμα modders καταφέραμε και βοηθήσαμε αρκετούς moto ιδιοκτήτες να μην βαρεθούν ποτέ τα κινητά τους. Ήταν πραγματικά ωραίες εποχές για την motorola τότε που μεσορανούσε και έβγαζα το ένα κινητό πιο όμορφο από το άλλο.

Φυσικά όλα τα moto κινητά μου παραμένουν ακόμα λειτουργικά. Δε ξέρω αν είναι τόσο στην ποιότητα κατασκευής, όσο στην αγάπη και φροντίδα που τους έδωσα! Περιμένωαπό τον bomber nostalgia και για πολλά ακόμα moto κινητά σύντομα!!

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png

Τι κινητό και αυτό...το είχα μισήσει από την αρχή για τα χρήματα που κόστιζε και δεν μπορούσα να το πάρω! :p Σύντομα έγινε "status symbol" και καλά κάτι σαν το iPhone της εποχής... και μου πέρασε το μίσος, προτιμούσα κάτι πιο ξεχωριστό! ;) Πάντως με τα σημερινά δεδομένα η τιμή που κυκλοφόρησε τότε μου φαίνεται εξωφρενική...με αυτά τα χρήματα (και με αρκετά λιγότερα) παίρνεις ένα κορυφαίο smartphone!!!

Όπως και να΄χει, πολύ όμορφο άρθρο και αυτό...μου έφερε ωραίες αναμνήσεις στο μυαλό! :)

Τι όμορφο κινητό! :O Αλλά η τιμή του ήταν λίιιιιγο φαρμακείο... Κι αφού είχε μείνει το απωθημένο, αγόρασα το V9 Razr2 ( όταν κυκλοφόρησε ), για να "ηρεμήσω"... :p

Το ίδιο και εγώ! Πραγματικά εκπληκτικό design.

Απλά το πιο όμορφο κινητό που πέρασε ποτέ από τα χέρια μου.

Κατάφερα να το πάρω τότε στα 300 (με επιδοτησάρα) σε εκείνο το πανέμορφο μαύρο ματ χρώμα... :)

Το έχω ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση αν και το χρησιμοποιώ πλέον σπάνια. Ήταν επίσης η αφορμή για την μετέπειτα αγορά ενός V8 2Gb και ενός Z6 :)

Καμιά σχέση όμως δεν είχαν με το απίστευτα κομψό v3.

Ντάξ τώρα αλήθεια συγκινήθηκα :happy:

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

το αγαπημενο μου κινητο ever...το ερωτευτηκα απο την πρωτη στιγμη, στο πανεμορφο ασημι (προσωπικα δε μου αρεσε το μαυρο γιατι μου φαινοταν ασχημη η εναλλαγη με το ασημι στα πληκτρα, ηταν λιγο αποτομη και ακομψη κατα τη γνωμη μου, το ασημι ητνα τελειο!)

Το πηρα ~400 ευρω και το κρατησα 3 χρονια, αξιζε...μετα πηρα το razr2 v9 και προπερσι ενα samsung.

Καλο και το V9 αλλα το αρχικο razr ηταν απλα απιστευτο σχεδιαστικα, ποτε δε βγηκε κινητο αξιο να το αντικαταστησει κατα τη γνωμη μου...

Προσφατα σκεφτομουνα να το ξαναγορασω επειδη το βρισκεις στο 50ρικο πλεον ολοκαινουριο (οχι βεβαια με την πανεμορφη μεταλικη συσκευασια του αρχικου που ακομα εχω κρατησει...) με τη λογικη οτι πανω απολα δουλευω ενα τηλεφωνο και θελω κλησεις και να ειναι βολικο στην τσεπη, αυτα τα εχει και τα 2 και ας εχει 8 ετων τεχνολογια πλεον... Αλλα ας οψεται το οτι λογω στρατου χρειαζομαι και internet στο κινητο...

Τιποτα, απλα δεν εχει βγει αντικαταστατης και δυσκολα θα βγει απο οποιαδηποτε εταιρια...

χαχα το ειχα και εγω σε φουξια....ωσπου το ξεχασα σε ενα ταξι και μην τον ειδατε τον Παναη..............τι μας θυμησες τωρα....

Το είχα! Μου το είχε δώσει φίλος σε ροζ (προφανώς της κοπέλας του) επειδή είχε πρόβλημα, αλλά συνήλθε μόνο του και ήταν τζάμι! Μέχρι που το έδωσα, διότι λόγω χρώματος δεν ήταν να το κυκλοφορώ. :lol:

Αν και με τα Motorola δεν είχα/έχω τις καλύτερες σχέσεις όμως, αυτό μου αρέσει κι ελπίζω να μπει στην συλλογή μου ξανά, μόλις τελειώσω με τα Nokia της λίστας μου τουλάχιστον, σε ασημί ή το τελευταίο που θυμάμαι, στο χρώμα του πάγου.

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB