Jump to content

empathis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    452
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by empathis

  1. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Χαρούμενος κάτοχος του κινητού εδώ και λίγους μήνες. Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει με τον ήχο κλήσης. Ενώ όταν αναπαράγεται μουσική από το player του κινητού, τα ηχεία είναι loud and proud (που λένε και στο χωριό μου), όταν χτυπάει ο ήχος κλήσης έχουν σημαντικά χαμηλότερη ένταση. Γνωρίζω για την οδηγία της EE που αναγκάζει τους κατασκευαστές να περιορίζουν την ένταση των ηχείων, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτά παρακάμπτονται με κάποιον τρόπο. Να σημειώσω πως έχω region Ελβετία. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Το ποιο γελοίο της όλης διαφήμισης είναι ο τυπάς με το pedostache. Γελάω για να μην κλάψω που τον βλέπω έτσι. :dash:
  3. Εγώ υπολόγισα με τιμές σκρουτζ γι αυτό μου φάνηκαν όλα ακριβά. Εν πάσει περιπτώσει, αν θες να πάρεις κομμάτι-κομμάτι και να το συναρμολογήσεις, συμφέρον είναι να δεις από σκρουτζ. Τα μεγάλα καταστήματα είναι ακριβά. Και εφόσον δε το βιάζεσαι, ακόμα καλύτερα. Ήδη βγήκαν στην κυκλοφορία οι νέοι επεξεργαστές Kaby lake. Θα έχεις μια εξτρά επιλογή για μητρική και cpu. :)
  4. Καλή χρονιά. 1) Οι μητρικές που παραθέτεις είναι και οι 2 πολύ ακριβές. Σκέψου πως από τα 100€ ξεκινάνε οι τιμές για το z170 chipset που είναι το κορυφαίο της πλατφόρμας (ως τώρα, γιατί σε λίγο έρχονται καινούριοι). Οι Β150 ξεκινάνε από τα 65€ οπότε θα μπορούσες να εξοικονομήσεις λεφτά από εκεί. 2) Υπάρχει ο i5 6400 που κοστίζει 20-25€ λιγότερα από τον 6500 και είναι επίσης δυνατός. 3) Τα 8Gb ram ξεκινάνε από τα 50€ και όχι από τα 80, εκτός κι αν έχεις κάποιες συγκεκριμένες υπ όψιν. 4) Οι ssd 480Gb ξεκινάνε από τα 125€ όχι από τα 200. Γενικά μου μοιάζει πως θες κάτι πολύ συγκεκριμένο από parts, το οποίο δεν αναφέρεις και το όλο σύνολο μοιάζει υπερκοστολογημένο. Αν έκανα εγώ έναν υπολογισμό για ένα setup με βάση αυτά που θες, θα ήταν κάπως έτσι: ΜΗΤΡΙΚΗ: MSI B150M Bazooka 82,15€ CPU: i5-6500 217,20€ RAM: Corsair Value Select 8GB DDR4-2133MHz 51,10€ SSD: OCZ Trion 150 480GB 125€ Μαζί με το κουτί (45€) και το τροφοδοτικό (45€) εμένα μου βγάζει 565,45€. Περιμένω τη γνώμη σου.
  5. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. :luck:
  6. Θεωρητικά δε θα είναι η μέγιστη απόδοση αλλά πρακτικά (απ' ότι έχω ακούσει, δεν το έχω τεστάρει), δεν έχει καμία αξιοσημείωτη διαφορά.
  7. Μπορείς. Οι pci 3.0 ταιριάζουν σε pci 2.0 υποδοχές. Εάν μπορείς να δώσεις 120€, θα σου έλεγα και την rx460.
  8. Καλύτερο Smartphone για το 2016: Xiaomi Mi Mix Καλύτερο Tablet/gadget για το 2016: Microsoft Surface Pro 4 Καλύτερη Value for Money συσκευή για το 2016: Xiaomi Redmi Note 3 Pro Μεγαλύτερη απογοήτευση του 2016: Samsung Galaxy Note 7
  9. Δυστυχώς..... DDR2 μνήμες παίρνει και μέχρι 4GB. Ή βάζεις άλλα 2GB ίδια ακριβώς με αυτήν που ήδη έχεις ή παίρνεις ένα καινούριο σετ με 4GB και βγάζεις αυτές που έχεις.
  10. Όχι βέβαια. Θα σου ξαναθυμίσω όμως το θέμα με το λειτουργικό σύστημα. Οπωσδήποτε να είναι 64bit αλλιώς δε θα βλέπει όλη τη ραμ.
  11. Ότι κι αν πάρεις θα λειτουργεί και θα δεις θεαματική βελτίωση. Μόνο να κοιτάξεις να έχει ικανοποιητική χωρητικότητα (>60Gb) για να χωρέσει το λειτουργικό και τα προγράμματα που έχεις. Με λιγότερα από 200€ καθαρίζεις. Θα έχεις 2 σκληρούς. Στον ssd θα είναι τα windows + τα λοιπά σου προγράμματα και στον άλλο, όλα τα άλλα. Υ.Γ. Αν βάλεις 4Gb ραμ, θα πρέπει τα windows να είναι 64bit. Αν δεν είναι, θα βλέπει μόνο τα 3.
  12. Η φάση με τις ραμ είναι περίεργη. Έχω δει ραμ διαφορετικής μάρκας & συχνοτήτων να δουλεύουν μια χαρά (corsair & mushkin συγκεκριμένα) και άλλες να μη λένε να δουλέψουν με τίποτα. Αυτές που δε διαβάζονται, είναι καινούριες; Δούλευαν πριν σε άλλο pc; Αν είναι καινούριες, μπορεί να έπεσες στην περίπτωση και να είναι ελαττωματικές. Κάνε ένα τεστ: Βγάλε αυτές που διαβάζονται και ξεκίνα το pc με τις άλλες. Αν τις διαβάσει τότε έχουν θέμα οι μνήμες μεταξύ τους. Αν όχι τότε ή είναι ελαττωματικές ή ασύμβατες με την μητρική.
  13. Οι ραμ που παίρνουν οι μητρικές 1151 είναι ή ddr3 ή ddr4. Αν αυτές που ήδη έχει ΔΕΝ είναι ddr3, πρέπει να πάρει.
  14. Αν οι ραμ που έχεις δεν είναι ddr3 τότε θες απαραίτητα καινούριες. Οι cpu που έχουν το Κ στο τέλος, έχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και είναι για overclock. Σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο; Αν ναι τότε παίρνεις και άλλη ψύκτρα.
  15. Κατ' αρχάς ο 6700 είναι 1151 ενώ ο 4790 είναι 1150. Το μπάτζετ μπορεί να κρατηθεί στα 500 με μεγάλες εκπτώσεις σε ότι αφορά cpu, mobo δίνοντας βάση στην κάρτα γραφικών. πχ. ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS TROOPER B150 D3 + CPU INTEL CORE I3-6100 + VGA EVGA GEFORCE GTX960 SUPERSC ACX 2.0 = 448.70€. Το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο σύνολο και για gaming με αυτή την κάρτα γραφικών και αν μελλοντικά θες να αναβαθμίσεις cpu & mobo, ρίχνεις ένα καλό ποσό και παίρνεις όποια θες. Αν τώρα θες οπωσδήποτε από την αρχή σύστημα πολύ ισχυρό, εννοείται ξεχνάς τα όριο των 500€. ΥΓ. Λογικά πρέπει να θες και καινούριες ram, έτσι;
  16. Οι stock roms για το κινητό είναι συνήθως 1.1Gb. Πού βρήκες τόσο μικρό αρχείο;
  17. Χρόνια πολλά συνονόματε. :) Αν ρίξεις μια ματιά στους επεξεργαστές intel σειράς Κ και Χ, κανένας δεν έχει ψύκτρα παρά μόνον ο i5 4690K και ο i7 4790K. Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα προσέξει ποτέ αυτό και νόμιζα πως όλοι οι ξεκλείδωτοι δεν είχαν ψύκτρα μέσα.
  18. Αν είσαι ήδη εκτός budget, πάω πάσο. Η Ζ97 pro gamer είναι φοβερή έτσι κι αλλιώς. Έχε πάντως στο νου πως οι Κ επεξεργαστές δεν έχουν ψύκτρα. Υπολόγισε και 30-40€ για μια καλή και από 3.5 GHz θα πάει στα 4.5 για πλάκα.
  19. Αφού πας για gaming, θα σου προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου Z chipset. Oι ddr4 μνήμες δεν είναι και τόσο ακριβές. Ένα σετ corsair vengeance ddr3 8gb έχει 50€ και ένα αντίστοιχο ddr4 έχει 60€. Ο i5 μπορεί να κοντράρει έναν i7 μόνο υπερχρονισμένος και κακά τα ψέματα, τη διαφορά στο gaming δε σου την κάνει ο επεξεργαστής, αλλά η κάρτα γραφικών. Αν θες οπωσδήποτε asus μητρική, ξεκινάμε από αυτήν.
  20. Καταρχάς χρόνια πολλά. :) Και οι 2 επεξεργαστές που γράφεις είναι τέρατα απόδοσης και όποιον και να διαλέξεις δε θα απογοητευθείς. Ο 6600, σαν λίγο πιο νέος, ίσως να είναι λίγο πιο δυνατός αλλά μη φανταστείς καμιά τρομερή διαφορά. Όσον αφορά το overclock, ΟΛΑ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα chipsets το υποστηρίζουν. Τα Η και τα Β όμως έχουν περιορισμούς και υπερχρονίζουν μέχρι ένα σημείο, το οποίο δεν είναι στάνταρ και μπορεί να διαφέρει ακόμα και μεταξύ 2 ίδιων μητρικών (μου έχει τύχει). Αντίθετα το Z chipset είναι σχεδιασμένο από την αρχή για overclock.
×
×
  • Create New...