Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

αν εχει καποιος το λουμια 1020 ας γραψει ποιες ειναι οι διαφορες με το 808 στην καμερα

διαβαζω οτι μετα το black update το 1020 ειναι εξισου καλο η καλυτερο

ψηνομαι εντονα να παρω το 1020

αν εχει καποιος το λουμια 1020 ας γραψει ποιες ειναι οι διαφορες με το 808 στην καμερα

διαβαζω οτι μετα το black update το 1020 ειναι εξισου καλο η καλυτερο

ψηνομαι εντονα να παρω το 1020

Αναγκάστηκα να το πάρω πριν λίγες ημέρες επειδή Εθνική τράπεζα αναβάθμισε την ιστοσελίδα της και δεν μπορώ πλέον να κάνω συναλλαγές απ το σύμπιαν (όπερα κλπ)... Ακόμη προσπαθώ να βρω που μπορεί να υπερτερεί...δεν έχει λήψεις σε 2 και 8mp, iso από 100 ενω το 808 50 (μεγάλη σημασία για την ευκρίνεια) ιδιαίτερα στις λήψεις με φλας ...και ακόμη δεν έχω καταλάβει πως κάνω ληψη μακρό απ την νοκια κάμερα...η εφαρμογή κάμερα της Microsoft νομίζω είναι καλύτερη...στο μόνο που υπερτερεί κατά την άποψή μου σε σχέση με το 808 ειναι οι εφαρμογές που έχουν σχέση με την κάμερα όπως Nokia refocus κλπ... Τελικά νομίζω ότι η διαφορά μεγέθους του αισθητήρα είναι δύσκολο να καλυφθεί και το 1020 δεν θα φθάσει ποτέ το 808...μακάρι να βγω ψεύτης γιατί τώρα γυρνάω με δύο κινητά κάτι που δεν ήθελα ποτέ.

• 2 weeks later...
αν βαλουμε ψηλα το sharpness τι κοστος εχει στη φωτο?χανεις λεπτομερειες?

Βασικά είναι πιθανό να δημιουργεί τεχνουργήματα στις photos, θόρυβο και ίσως κάποιες χρωματικές εκτροπές....τώρα όλα αυτά ανάλογα πόσο ψηλά ανεβάσεις το Sharpness.

Πάντως παιδιά βλέπω να εξαφανιζόμαστε σιγά σιγά οι χρήστες του 808, το δικό μου προσωπικά αρχίζει και μου δημιουργεί κάποια ππροβλήματα, η μπαταρία μετά από 1,5 χρόνο που το έχω πλέον δεν απόδίδει το ίδιο καλά, ενώ η εστίαση της μηχανής έχει κάποια προβληματάκια....θα ο κρατήσω ακόμα όσο αντέξει άλλα σιγά σιγά κοιτάζω και άλλα κινητά και βλέπω να πλησιάζει η ώρα που θα αναγκαστώ να πάω σε άλλο κινητό......

Υ.Γ. επίσης μου έχει ξεβάψει σε κάποια σημεία το μάυρο στο πίσω μέρος, γύρω γύρω από τον φακό. έχει γίνει σε κάποιον άλλο κάτι αντίστοιχο??

Βασικά είναι πιθανό να δημιουργεί τεχνουργήματα στις photos, θόρυβο και ίσως κάποιες χρωματικές εκτροπές....τώρα όλα αυτά ανάλογα πόσο ψηλά ανεβάσεις το Sharpness.

Πάντως παιδιά βλέπω να εξαφανιζόμαστε σιγά σιγά οι χρήστες του 808, το δικό μου προσωπικά αρχίζει και μου δημιουργεί κάποια ππροβλήματα, η μπαταρία μετά από 1,5 χρόνο που το έχω πλέον δεν απόδίδει το ίδιο καλά, ενώ η εστίαση της μηχανής έχει κάποια προβληματάκια....θα ο κρατήσω ακόμα όσο αντέξει άλλα σιγά σιγά κοιτάζω και άλλα κινητά και βλέπω να πλησιάζει η ώρα που θα αναγκαστώ να πάω σε άλλο κινητό......

Υ.Γ. επίσης μου έχει ξεβάψει σε κάποια σημεία το μάυρο στο πίσω μέρος, γύρω γύρω από τον φακό. έχει γίνει σε κάποιον άλλο κάτι αντίστοιχο??

Ένα φρέσκο φλασάρισμα θες μάλλον. Όχι ότι αργά ή γρήγορα δε θα πάμε κάπου αλλού, αλλά η εστίαση ή δουλέυει ή όχι, οπότε φλασάρεις και τσεκάρεις. Επίσης για τη μπαταρία λογικό είναι μετά από 1μιση χρόνο. Χτύπα μια καινούρια στα 10 ευρώ το πολύ και λύθηκε το θέμα.

• 3 weeks later...

Aloha παιδιά!

Αγόρασα χθες το PV 808 ( :) ) όμως η μπαταρία είναι στα τελευταία της.

Λέτε στα Nokia care να έχουν ακόμα ή έχετε να προτεινετε κάποια καλή extended;

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Από eBay κατευθείαν Μπιλ

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Σπανίως με απογοητεύει το κινητούλι μου.

Παρότι το έχω σχεδόν 1,5 χρόνο, η μπαταρία ακόμα και με αρκετό wifi σκίζει. Σε χωρητικότητα είναι μικρή, αλλά η διαχείριση ενέργειας είναι απίστευτη. Και ο μαμά browser μια χαρά την κάνει την δουλειά του στα περισσότερα.

Θέμα συνήθειας είναι...

Και από android πέρασα και το χόρτασα χαχα.

Πάρε κόσμε πυρήνες, ρίξε ram, χώσε μπαταρία για να κάνει κανείς τα ίδια που έκανε και πριν δύο χρόνια με ένα μέτριο σε hardware κινέζο. Στην κάμερα κάτι γίνεται αλλά ακόμα δεν...

Για το 1020 παρότι η εφαρμογή λήψης είναι υπέροχη και τα update στρώσαν κάποια ζητήματα, τα 5mp είναι πολύ λίγα, η λήψη αργή, ο φακός ότι σου κάτσει σε παραμορφώσεις (σαν το N8 κανένα), ο θόρυβος εμφανής ακόμα και την μέρα.

Και το χειρότερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να τραβήξεις φωτό με ένα χέρι. Τουλάχιστον με το δικό μου κοντό και χονδρό χέρι χαχα :p

Μάλλον το επόμενο θα είναι κανένα φθηνό από τα γνωστά καλά κινέζικα ή κάτι σε 630/7** και μία Nikon P340 στην τσέπη !

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Σπανίως με απογοητεύει το κινητούλι μου.

Παρότι το έχω σχεδόν 1,5 χρόνο, η μπαταρία ακόμα και με αρκετό wifi σκίζει. Σε χωρητικότητα είναι μικρή, αλλά η διαχείριση ενέργειας είναι απίστευτη. Και ο μαμά browser μια χαρά την κάνει την δουλειά του στα περισσότερα.

Θέμα συνήθειας είναι...

Και από android πέρασα και το χόρτασα χαχα.

Πάρε κόσμε πυρήνες, ρίξε ram, χώσε μπαταρία για να κάνει κανείς τα ίδια που έκανε και πριν δύο χρόνια με ένα μέτριο σε hardware κινέζο. Στην κάμερα κάτι γίνεται αλλά ακόμα δεν...

Για το 1020 παρότι η εφαρμογή λήψης είναι υπέροχη και τα update στρώσαν κάποια ζητήματα, τα 5mp είναι πολύ λίγα, η λήψη αργή, ο φακός ότι σου κάτσει σε παραμορφώσεις (σαν το N8 κανένα), ο θόρυβος εμφανής ακόμα και την μέρα.

Και το χειρότερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να τραβήξεις φωτό με ένα χέρι. Τουλάχιστον με το δικό μου κοντό και χονδρό χέρι χαχα :p

Μάλλον το επόμενο θα είναι κανένα φθηνό από τα γνωστά καλά κινέζικα ή κάτι σε 630/7** και μία Nikon P340 στην τσέπη !

Τι εννοείς το επόμενο? άφησες το 808 μας???

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Τι εννοείς το επόμενο? άφησες το 808 μας???

Χαχαχα όχι ακόμα ωρέ!

Εδώ ώρες ώρες κουβαλάω μαζί και το N8 λόγω καλύτερων χρωμάτων, δυναμικού εύρους και κοντράστ χωρίς εξωτερική επεξεργασία.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Χαχαχα όχι ακόμα ωρέ!

Εδώ ώρες ώρες κουβαλάω μαζί και το N8 λόγω καλύτερων χρωμάτων, δυναμικού εύρους και κοντράστ χωρίς εξωτερική επεξεργασία.

Προσωπικά και εγώ όλο και κοιτάζω και άλλα κινητά, άλλα κανένα δεν μου κάνει το ''κλικ'' ώστε να αφήσω το 808.....οπότε συνεχίζω με αυτό, ήδη το έχω 1,5 χρονό και δεν έχω κάτι σοβαρό να παραπονεθώ.....λέω να περιμένω τον αντικαταστάστη του 1020, μιας και ίσως αυτό να είναι το κινητό που θα αντικαταστήσει επάξια το 808, καθώς το 1020 δεν το θεωρώ αντικαταστάστη.....

Προσωπικά και εγώ όλο και κοιτάζω και άλλα κινητά, άλλα κανένα δεν μου κάνει το ''κλικ'' ώστε να αφήσω το 808.....οπότε συνεχίζω με αυτό, ήδη το έχω 1,5 χρονό και δεν έχω κάτι σοβαρό να παραπονεθώ.....λέω να περιμένω τον αντικαταστάστη του 1020, μιας και ίσως αυτό να είναι το κινητό που θα αντικαταστήσει επάξια το 808, καθώς το 1020 δεν το θεωρώ αντικαταστάστη.....

Ακριβώς έτσι Karamela!

Και να μην είναι και 1256 ίντσες :lol:

Αλλιώς φτηνό nokia/microsoft χωρίς οθόνη αφής και e-pm2 στην τσάντα..

• 2 weeks later...

Καλλωπισμός για κάνα τρίμηνο ακόμα ...

Κόκκινη hard nillkin σε λευκό 808 και black double strip χειροποίητο.

[ATTACH]48394[/ATTACH]

Xiaomi Mi 9T 128GB

Καλλωπισμός για κάνα τρίμηνο ακόμα ...

Κόκκινη hard nillkin σε λευκό 808 και black double strip χειροποίητο.

[ATTACH]48394[/ATTACH]

Το τρίμηνο να φανταστώ λόγω Nexus 6? :p .. Γιατί και εγώ φεύγω Λονδίνο μόνιμα και θα έχω το 808 σαν κύριο για κανένα 3μηνο ακόμα as well :p ..

Υπέροχη θηκούλα και απελευθερωμένο camera button. Υπάρχει link της θήκης?

Oneplus 5 - 128GB

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=261317959317&alt=web

Έχει μονο την κόκκινη να ξέρεις .

Το τρίμηνο το λέω γιατί με βλέπω να πηγαίνω σε Note 4 και να έχω το 808 , σαν photophone...

Xiaomi Mi 9T 128GB

Το τρίμηνο το λέω γιατί με βλέπω να πηγαίνω σε Note 4 και να έχω το 808 , σαν photophone...

Και το Note4 έχω κατά νου αλλά δύσκολα να δώσω τόσα λεφτά. Ειδικά αν έχει πάλι 300mb ελεύθερα από τα 3GB RAM!!! Η κόκκινη με ψήνει, λευκό είναι το δικό μου. Σε ευχαριστώ!

Oneplus 5 - 128GB

Πολύ εκτεθιμένο δεν είναι το χρώμιο στην κάμερα?

Πολύ καλό το γεγονός ότι είναι απευθείας προσβάσιμο το shutter button και βοηθάει στις λήψεις μάκρο, αλλά πολύ εκτεθιμένο μου φαίνεται το κινητό. Νερά, άμμος, πτώσεις...

Εγώ σκέφτομαι για τις "τελευταίες" ένδοξες μέρες του 808, να κάνω την καγκουριά με το πίσω καπάκι - αντάπτορα για τον φακό ζουμ 3Χ από micro 4/3...

Edited by natna

Πολύ εκτεθιμένο δεν είναι το χρώμιο στην κάμερα?

Πολύ καλό το γεγονός ότι είναι απευθείας προσβάσιμο το shutter button και βοηθάει στις λήψεις μάκρο, αλλά πολύ εκτεθιμένο μου φαίνεται το κινητό. Νερά, άμμος, πτώσεις...

Εγώ σκέφτομαι για τις "τελευταίες" ένδοξες μέρες του 808, να κάνω την καγκουριά με το πίσω καπάκι - αντάπτορα για τον φακό ζουμ 3Χ από micro 4/3...

για τι φακό σκέφτεσαι? Και ποιόν αντάπτορα? Έχω δει πολλούς στο ebay, είχα πάρει παλιά για το Ν8 αλλά είχε φτωχά αποτελέσματα. Άν ήξερα πως κάποιος συνδυασμός αντάπτορα-φακού αξίζει τα λεφτά, του ψήνομαι και εγώ τότε :) .

Δεν έχει την ίδια προστασία με τις κλασσικές TPU που με έχουν σώσει από πτώσεις και γρατζουνιές, αλλά ύστερα απο 2 χρόνια συμβίωσης μαζί του, θέλω να το χαρώ πιο "άνετα"

Oneplus 5 - 128GB

για τι φακό σκέφτεσαι? Και ποιόν αντάπτορα? Έχω δει πολλούς στο ebay, είχα πάρει παλιά για το Ν8 αλλά είχε φτωχά αποτελέσματα. Άν ήξερα πως κάποιος συνδυασμός αντάπτορα-φακού αξίζει τα λεφτά, του ψήνομαι και εγώ τότε :) .

Δεν έχει την ίδια προστασία με τις κλασσικές TPU που με έχουν σώσει από πτώσεις και γρατζουνιές, αλλά ύστερα απο 2 χρόνια συμβίωσης μαζί του, θέλω να το χαρώ πιο "άνετα"

Μιλάμε για χειροποίητο αντάπτορα από ανταλλακτικό καπάκι και φίλτρο step up, ώστε να μπορεί να βιδωθεί κανονικός 3x ζουμ φακός από olympus pen.

Aπό προσωπικό project του Juha Alakarhu που ήταν/(είναι ακόμη άραγε?) επικεφαλής του τμήματος imaging.

http://cdn.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/large/public/field/image/2013/01/Juha%202.jpg

Edited by natna

Μιλάμε για χειροποίητο αντάπτορα από ανταλλακτικό καπάκι και φίλτρο step up, ώστε να μπορεί να βιδωθεί κανονικός 3x ζουμ φακός από olympus pen.

Aπό προσωπικό project του Juha Alakarhu που ήταν/(είναι ακόμη άραγε?) επικεφαλής του τμήματος imaging.

http://cdn.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/large/public/field/image/2013/01/Juha%202.jpg

οκ .... έμεινα!!! γνωρίζεις αν μπορούμε να το βρούμε και σε τι τιμή?

Oneplus 5 - 128GB

Χειροποίητο λέμε. Δεν υπάρχει έτοιμο. Παίρνεις καπάκι πίσω του τηλεφώνου, στόκο μοντελισμού εποξικό, ένα step up ring που κάνει για το φακό που θες. Με ακριβείς μετρήσεις για το κεντράρισμα του φακού και το ύψος στερέωσης, χτίζεις, γυαλοχαρτίζεις, βάφεις και έχεις κάτι σαν της φωτογραφίας.

Χειροποίητο λέμε. Δεν υπάρχει έτοιμο. Παίρνεις καπάκι πίσω του τηλεφώνου, στόκο μοντελισμού εποξικό, ένα step up ring που κάνει για το φακό που θες. Με ακριβείς μετρήσεις για το κεντράρισμα του φακού και το ύψος στερέωσης, χτίζεις, γυαλοχαρτίζεις, βάφεις και έχεις κάτι σαν της φωτογραφίας.

Αν υπήρχε το τσίμπαγα χθες...:(

Εγώ αν υπήρχε το κινητό θα το τσιμπαγα,σε καλή τιμή.

Δεν με ενδιαφέρουν zoom η super macro.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.