Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλά ΟΚ και πέφτει το σήμα (άσχετο τώρα με το θέμα διαμάχης), έχει να κάνει κάτι αυτό; Και σε μένα πέφτει αρκετά συχνά στην μία γραμμή χωρίς να χάνεται και λειτουργούν όλα άψογα...

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλά ΟΚ και πέφτει το σήμα (άσχετο τώρα με το θέμα διαμάχης), έχει να κάνει κάτι αυτό; Και σε μένα πέφτει αρκετά συχνά στην μία γραμμή χωρίς να χάνεται και λειτουργούν όλα άψογα...

Το θέμα είναι ότι πέφτει στη μία γραμμή και όταν πας να μιλήσεις κάνει (τεράστιες) διακοπές, από 3 δευτερόλεπτα και πάνω, με κίνδυνο να πέσει η κλήση.

Το GPRS με δυσκολία συνδέεται και όσο για την ταχύτητα... άθλια!

Nαι, πέφτει στη μία γραμμή και σε γυρνάει κατευθείαν σε GSM. Στη καλύτερη των περιπτώσεων θα διατηρηθεί αλλά η ποιότητα στον ήχο και στην εικόνα των video-κλήσεων θα είναι άθλια. Στις φωνητικές κλήσεις πέφτει και η γραμμή (ευτυχώς όχι πάντα) και συνδέεσαι στο wap με δυσκολία. Άσε που σε παίρνουν τηλ και βγαίνει τηλεφωνητής/ειδοποιήση κλήσεων. Και επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για τους κάποιους από πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους στην Ελλάδα...

Ε τότε φαίνεται πως εφαρμόζει σε όλη την Ελλάδα την ίδια τακτική ως προς την τοποθέτηση των σταθμών, με αποτέλεσμα εκεί όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες να μην αποδίδει. Διότι όπως είπα και πριν, στην περιοχή μου λειτουργούν όλα μα όλα άψογα ακόμη κι όταν έχει μία γραμμή.

+1 στον chris

Και στην Κυψέλη, όλα δουλεύουν κανονικότατα με μια γραμμή 3G

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Άρα μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και σωστή στρατηγική. Γιατί τέλειο δίκτυο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει -ούτε και η Vodafone ούτε και η ΤΙΜ φυσικά.

Ωστόσο είναι το καλύτερο συγκριτικά (γιατί έχει περισσότερα πλεονεκτήματα).

KostasDj_2 δώσε κι άλλα + :p :lol: :lol: :lol:

Άρα μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και σωστή στρατηγική. Γιατί τέλειο δίκτυο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει -ούτε και η Vodafone ούτε και η ΤΙΜ φυσικά.

Ωστόσο είναι το καλύτερο συγκριτικά (γιατί έχει περισσότερα πλεονεκτήματα).

KostasDj_2 δώσε κι άλλα + :p :lol: :lol: :lol:

Εκτός από τη κάλυψη ποιά είναι τα άλλα του πλεονεκτήματα? :wacko:

Όλα αυτά που λες εσύ για μειονεκτήματα για εμάς που κινούμαστε σε άλλες περιοχές είναι πλεονεκτήματα. Έχει δηλαδή η COSMOTE όλα τα πλεονεκτήματα των άλλων εταιριών + περισσότερη κάλυψη.

Όλα αυτά που λες εσύ για μειονεκτήματα για εμάς που κινούμαστε σε άλλες περιοχές είναι πλεονεκτήματα. Έχει δηλαδή η COSMOTE όλα τα πλεονεκτήματα των άλλων εταιριών + περισσότερη κάλυψη.

Eπαναλαμβάνω, ποιά ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματα. Τι ταχύτητες πιάνεις με Cosmote 3G αν επιτρέπεται?:rolleyes:

Πάντως η ποιότητα του 3G της Cosmote μου φαίνεται υποβαθμησμένη σε σχέση με τη Vodafone.

Και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή που μου κολλούσε συνέχεια η TV (σε Nokia N80 σε εξωτερικό χώρο και λειτουργία ΜΟΝΟ UMTS). Επιπλέον, παρατήρησα τεράστιες καθυστερήσεις στη βιντεο-κλήση εν κινήση!

(όλα τα παραπάνω δεν παρουσιάζονται σε Vodafone)

Οι κλήσεις φωνής είναι πολύ ποιοτητές, όταν υπάρχει καλό σήμα. (εξαιρούνται μερικά από τα μέρη που ανέφερε ο bored01 )

Τι να κάνεις όμως όταν σε πιέζουν τα τιμολόγια...? Θα τα ανεχτείς!:p

Eπαναλαμβάνω, ποιά ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματα. Τι ταχύτητες πιάνεις με Cosmote 3G αν επιτρέπεται?:rolleyes:

Δεν με απασχόλησε το θέμα όπως είπα παραπάνω διότι για Internet έχω ADSL και για WAP έχω ΤΙΜ (για βασικό ΤΙΜ, αλλά άλλο θέμα αυτό) ;)

Τα MMS φεύγουν σφαίρα πάντως. Ακόμη και τα πιο μεγάλα. Η βίντεο-κλήση γίνεται απροβλημάτιστα και καθαρά από μέρους μου.

Δεν με απασχόλησε το θέμα όπως είπα παραπάνω διότι για Internet έχω ADSL και για WAP έχω ΤΙΜ (για βασικό ΤΙΜ, αλλά άλλο θέμα αυτό) ;)

Τα MMS φεύγουν σφαίρα πάντως. Ακόμη και τα πιο μεγάλα. Η βίντεο-κλήση γίνεται απροβλημάτιστα και καθαρά από μέρους μου.

Μα εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχει άλλα προβλήματα το δίκτυο πέρα από τις άθλιες ταχύτητες και τη κάλυψη στην Αθήνα. Τα όποια άλλα προβλήματα αντιμετώπισα ήταν σε σημεία που το σήμα πάλευε από καμία έως μία γραμμή. Άρα αυτό που λες περι πολλών πλεονεκτημάτων της Cosmote δεν ισχύει, απλώς έχει ισχυρή κάλυψη στη περιοχή σου (με αποτέλεσμα και η ποιότητα να είναι ανάλογη εκτός από τις ταχύτητες που δεν έχεις μετρήσει, και δεν καταλαβαίνεις απλά από τα mms) , αποτελεί μονόδρομο για σένα και καλά κάνεις και το χρησιμοποιείς.

Για να τελειώνουμε επιτέλους. Θέλετε να πιστεύετε πως η Cosmote έχει θεικό δίκτυο? Πώς τα άλλα δίκτυα είναι άχρηστα? Πώς είναι φυσιολογικό να μην έχει καλή κάλυψη στο κέντρο της Αθήνας (αν και με το δίκιο σας δεν σας πολυενδιαφέρει)? Πώς δεν πειράζει να έχει αυτό το χάλι στις ταχύτητες και να μην αποδίδει όπως πρέπει? Θεωρείτε πως είναι σωστή η πολιτική της Cosmote να επεκτείνει συνεχώς στην επαρχία ένα δίκτυο που δεν αποδίδει αλλάαντίθετα σε ένα βασικό τομέα που χρυσοπληρώνουν όσοι έχουν wireless card, τις ταχύτητες, υπολειτουργεί? Σας ενδιαφέρει απλώς να έχετε σήμα? Καλά κάνετε! :O Βάλτε Cosmote. Αφήστε εμένα να διαφωνώ με τη πολιτική αυτή, να πιστεύω πως δεν αξλιζει να δίνω τα λεφτά μου σε ένα δίκτυο που δεν πιάνεις πάνω από 25KB/s και σε μία εταιρεία η οποία εξακολουθεί να πορεύεται με τη λογική πως βάζει δίκτυο μόνο για να χαιρόμαστε με τη βιντεοκλήση. Αφήστε με να πιστεύω πως αξίζει περισσότερο να δίνω τα λεφτά μου στη Vodafone ή στη ΤΙΜ με τις οποίες χτυπάω σαραντάρια και πενηντάρια στο κατέβασμα, καλύπτουν αξιοπρεπώς περιοχές που υπάρχουν χιλιάδες χρήστες και ας μην έχω ακόμα σήμα σε βουνά και λιμνούλες. ΘΑ κάνω λίγο υπομονή.

Έλεος, μην το συνεχίσουμε άλλο, έχουμε γεμίσει 3 σελίδες χωρίς λόγο!!!!:!: :happy:

Για μισο, για μισο...

Μου φαινεται ότι το θέμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει λίγο...

Κατ'αρχήν, δεν είπε κανείς τίποτα περί τελειότητας δικτύων!

Σε όλα τα δίκτυα 2G και 3G υπάρχουν μαύρες τρύπες και περιοχές με μειωμένη απόδοση...

Αυτό που εξετάζουμε είναι αντικειμενικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή 3G δικτύου!

Κατ'αρχήν, να σημειώσω ότι μπορεί να είμαι fan της cosmote, προσπαθώ όμως να είμαι όσο περισσότερο μπορώ αντικειμενικός και όπου μπορώ της τα χώνω κιόλας!

Όσον αφορά το 3G της cosmote, είναι αναμφισβήτητα πιστεύω το πιο εξαπλωμένο (και δεν έννοώ την Αθήνα, αλλά όλη την Ελλάδα). Τώρα, όντως, υπάρχουν περιοχές που έχουν "μαύρες τρύπες" καθώς και περιοχές που μόλις μπείς σε ένα κτήριο εξαφανίζεται το σήμα... Αυτό όμως που με νοιάζει εμένα προσωπικά περισσότερο,είναι η συνολική χρήση του κινητού και όχι μόνο οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει το 3G. Και να το θέσω απλά. Ναι. Ας πούμε ότι το 3G της vodafone είναι το καλύτερο και της cosmote το χειρότερο. Και τι με νοιάζει εμένα?? Όταν χάσω το 3G, θα πέσω στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ (και δε νομίζω να υπάρχουν αμφιβολίες από κανέναν εξ'αυτού) GSM δίκτυο της cosmote και έτσι θα μπορώ να συνεχίσω να κάνω χρήση του κινητού μου... Απ' την άλλη, με τη vodafone, όταν δεν πιάνω 3G σήμα έχω γενικά πρόβλημα γιατί έχει χάλια δίκτυο GSM! Έτσι, ενώ μπορώ να έχω στο κινητό μου τέλειο σήμα 3G, μόλις χάσω το σήμα αρχίζουν τα χοντρά προβλήματα...

Έτσι, εγώ προσωπικά προτιμώ να μην έχω ταχύτητες τεράστιες, παρά να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό καθόλου...

Και για να μη μείνει παραπονεμένος ο chris:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Για μισο, για μισο...

Μου φαινεται ότι το θέμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει λίγο...

Κατ'αρχήν, δεν είπε κανείς τίποτα περί τελειότητας δικτύων!

Σε όλα τα δίκτυα 2G και 3G υπάρχουν μαύρες τρύπες και περιοχές με μειωμένη απόδοση...

Αυτό που εξετάζουμε είναι αντικειμενικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή 3G δικτύου!

Κατ'αρχήν, να σημειώσω ότι μπορεί να είμαι fan της cosmote, προσπαθώ όμως να είμαι όσο περισσότερο μπορώ αντικειμενικός και όπου μπορώ της τα χώνω κιόλας!

Όσον αφορά το 3G της cosmote, είναι αναμφισβήτητα πιστεύω το πιο εξαπλωμένο (και δεν έννοώ την Αθήνα, αλλά όλη την Ελλάδα). Τώρα, όντως, υπάρχουν περιοχές που έχουν "μαύρες τρύπες" καθώς και περιοχές που μόλις μπείς σε ένα κτήριο εξαφανίζεται το σήμα... Αυτό όμως που με νοιάζει εμένα προσωπικά περισσότερο,είναι η συνολική χρήση του κινητού και όχι μόνο οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει το 3G. Και να το θέσω απλά. Ναι. Ας πούμε ότι το 3G της vodafone είναι το καλύτερο και της cosmote το χειρότερο. Και τι με νοιάζει εμένα?? Όταν χάσω το 3G, θα πέσω στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ (και δε νομίζω να υπάρχουν αμφιβολίες από κανέναν εξ'αυτού) GSM δίκτυο της cosmote και έτσι θα μπορώ να συνεχίσω να κάνω χρήση του κινητού μου... Απ' την άλλη, με τη vodafone, όταν δεν πιάνω 3G σήμα έχω γενικά πρόβλημα γιατί έχει χάλια δίκτυο GSM! Έτσι, ενώ μπορώ να έχω στο κινητό μου τέλειο σήμα 3G, μόλις χάσω το σήμα αρχίζουν τα χοντρά προβλήματα...

Έτσι, εγώ προσωπικά προτιμώ να μην έχω ταχύτητες τεράστιες, παρά να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό καθόλου...

Και για να μη μείνει παραπονεμένος ο chris:

Άλλο αυτό. Το σε ποιά εταιρεία θα καταλήξω εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι τιμές, η εξυπηρέτηση, οι υπηρεσίες, η κάλυψη κ.λ.π Εδώ μιλάμε συγκεκριμένα για το 3G.

Kαι νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός όταν μιλάς για χοντρά προβλήματα με το δίκτυο GSM της Vodafone (που φέτος τη πρωτοχρονιά απέδωσε καλύτερα από όλες στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας). Είδαμε και τη Cosmote που στο κέντρο μιλάς συνέχεια με HR :X AΛΛΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 3G!!!!!!

Εγώ πάλι είμαι ντυμένος στα μπλε. Τι σημαίνει αυτό; Είμαι φαν της ΤΙΜ. Ωστόσο κάποια πράγματα οφείλουμε να τα αναγνωρίζουμε...

Τι δίκτυο της COSMOTE είναι το καλύτερο α-ν-τ-ι-κ-ε-ι-μ-ε-ν-ι-κ-α. Και αυτό το λέει ένας φαν της TIM...

Προσοχή: δεν είναι τέλειο. Από την αρχή το βροντοφωνάζω. Κανένα δίκτυο δεν μπορεί να είναι τέλειο.

Συγκριτικά και γενικά (στην Ελλάδα) είναι το καλύτερο.

Μπορεί οι υπηρεσίες των άλλων εταιριών να είναι απλώς καλύτερες βλ. Mobile TV που ανέφερε ο φίλος Κώστας (νομίζω) παραπάνω. Και είναι. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση για το Mobile TV μιας και αναφέρθηκε δεν πρέπει να ξεχνούμε πως έχει λίγους μήνες που έδωσε την υπηρεσία. Θυμηθείτε και την υπηρεσία της ΤΙΜ, στην αρχή. Αυτή τη στιγμή καλύτερο Mobile TV για μένα έχει η ΤΙΜ. Το τονίζω για μένα. Κι αυτό γιατί μετράει χρόνια.

KostasDj_2 πιστεύω καλύφθηκα! :p

Εγώ πάλι είμαι ντυμένος στα μπλε. Τι σημαίνει αυτό; Είμαι φαν της ΤΙΜ. Ωστόσο κάποια πράγματα οφείλουμε να τα αναγνωρίζουμε...

Τι δίκτυο της COSMOTE είναι το καλύτερο α-ν-τ-ι-κ-ε-ι-μ-ε-ν-ι-κ-α. Και αυτό το λέει ένας φαν της TIM...

Προσοχή: δεν είναι τέλειο. Από την αρχή το βροντοφωνάζω. Κανένα δίκτυο δεν μπορεί να είναι τέλειο.

Συγκριτικά και γενικά (στην Ελλάδα) είναι το καλύτερο.

Μπορεί οι υπηρεσίες των άλλων εταιριών να είναι απλώς καλύτερες βλ. Mobile TV που ανέφερε ο φίλος Κώστας (νομίζω) παραπάνω. Και είναι. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση για το Mobile TV μιας και αναφέρθηκε δεν πρέπει να ξεχνούμε πως έχει λίγους μήνες που έδωσε την υπηρεσία. Θυμηθείτε και την υπηρεσία της ΤΙΜ, στην αρχή. Αυτή τη στιγμή καλύτερο Mobile TV για μένα έχει η ΤΙΜ. Το τονίζω για μένα. Κι αυτό γιατί μετράει χρόνια.

KostasDj_2 πιστεύω καλύφθηκα! :p

Hello, είμαστε στο thread του 3G και μιλάμε για αυτό. Ναι η Cosmote έχει γενικά καλύτερη κάλυψη GSM (όχι βέβαια και τόσο καλή όσο κάποιοι επιμένουν χωρίς στοιχεία να τη παρουσιάζουν) αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση. Ξαναλέω πως το σε ποιά εταιρεία θα καταλήξει κάποιος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (χρεώσεις, υπηρεσίες, ποιότητα, εξυπηρέτηση). Δεν καταλαβαίνω πως ξαφνικά μου πετάτε το δίκτυο GSM της Cosmote (με το οποίο επαναλαμβάνω ότι στην αθήνα τις περισσότερες ώρες της ημέρας μιλάς με HR). Έχετε κάτι άλλο να πείτε σχετικά με το 3G? Διαφωνε΄΄ιτε σε κάτι με το προπροηγούμενο post μου? Να τελειώνουμε σιγά σιγά...:O

Ξέρω που βρίσκομαι. Και ξέρω τι λέω.

Αν θέλεις να τελειώνεις απλώς μην απαντάς. So simple.

Να τα ξαναπω; Βαρέθηκα. Συμφωνούμε μαζί σου ότι τα προβλήματα υπάρχουν. Εσύ δεν συμφωνείς ότι ακόμη και με αυτά τα προβλήματα, το δίκτυο είναι καλύτερο Γ Ε Ν Ι Κ Α - Κ Α Ι - Ο Χ Ι - Μ Ε Μ Ο Ν Ω Μ Ε Ν Α.

Ξέρω που βρίσκομαι. Και ξέρω τι λέω.

Αν θέλεις να τελειώνεις απλώς μην απαντάς. So simple.

Να τα ξαναπω; Βαρέθηκα. Συμφωνούμε μαζί σου ότι τα προβλήματα υπάρχουν. Εσύ δεν συμφωνείς ότι ακόμη και με αυτά τα προβλήματα, το δίκτυο είναι καλύτερο Γ Ε Ν Ι Κ Α - Κ Α Ι - Ο Χ Ι - Μ Ε Μ Ο Ν Ω Μ Ε Ν Α.

Έσύ το κοιτάς μεμονωμένα. Ένα δίκτυο δεν χαρακτηρίζεται καλό μόνο από τη κάλυψη αλλά και από αυτά που προσφέρει. Πες ότι είναι το καλύτερο στη κάλυψη της επαρχίας. Και εφόσον μένεις σε επαρχία και οι άλλες δεν έχουν κάλυψη είπα και παραπάνω πως καλά κάνεις και το χρησιμοποιείς. Και άσε εμένα που έχω τη δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα και στις τρεις να επιλέξω τη για μένα ποιοτικότερη. Και να διαφωνώ με τη πολιτική της Cosmote, "χέζω τη ποιότητα για να καλύψω πρώτη βουνά και λιμνούλες" (και μη θεωρηθεί πα΄λι πως λέω να μην καλυφθούν, απλώς να καλυφθούν όπως πρέπει με σωστό από όλες τις απόψεις δίκτυο). Δεν καταλαβαίνω για τι τα έχετε πάρει?:rolleyes: Ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του.;) Χαλαρώστε, θα έχω τύψεις αν μείνετε πάνω στο PC!:( :happy:

Kαι επαναλαμβάνω πως είμαστε στο thread του 3G. Aκόμα δεν μου εξηγήσατε που κολλάει η καλή κάλυψη της Cosmote το GSM. Εδώ δεν επιλέγουμε γενικά εταιρεία (όπου θα λάβουμε υπ'όψιν τα πάντα, χρεώσεις, εξυπηρέτηση κ.λ.π) Για το 3G μιλάμε!:O

Κολλάς. Κολλάς υπερβολικά.

Πάνω στη συζήτηση αναφέρουμε στοιχεία. Αναφέρθηκε δύο φορές το GSM και έχεις κολλήσει.

Και κλείνω -εύχομαι δηλαδή- λέγοντας ότι έχεις δίκιο σε όλα, για να τελειώνουμε :p :lol: Ικανοποίηση; :lol:

Φίλε bored, νομίζω ότι αρνήσαι να ακούσεις ορισμένα πράγματα...

κατ'αρχήν, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου! Σηζήτηση κάνουμε...

Όσον αφορά το HR, το γνωρίζω και μου την δίνει πάρα πολύ! (ευτυχώς, το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι κλειδώνει σε AFS). Θα έπρεπε όμως να σκευτούμε ότι έχει τους περισσότερους συνδρομητές και ότι σε πάρα πολλές περιοχές με αυξημένη ζήτηση, έχει EFR.

Μεταξύ μας, εγώ είχα vodafone για κανα χρόνο και την άλλαξα σε cosmote επειδή μπορεί να είχα EFR, όμως δεν άκουγα τον άλλο από τις διακοπές...

Τώρα, σχετικά με το 3G, θα πρέπει να το δούμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι μεμονομένα. Και συνολικά η cosmote υπερέχει σε κάλυψη αλλά και σε ποιότητα. Δε λέω, η κάλυψη της cosmote στην Αθήνα δεν μπορεί να φτάσει την vodafone, αλλά η ποιότητα του δικτύου της την έχει ξεπεράσει κατά πολύ!

Απ' την άλλη, όσο καιρό είχα vodafone, ήξερα ότι αν είχα 3/7 ή 4/7 3G, η κλήση μου θα γύρναγε αμέσως στο GSM, όπως και γινόταν... Με την cosmote δεν γίνεται αυτό. Ακόμα, με την vodafone, είχα ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ηταν και από τους βασικότερους λόγους που έφυγα. Ενώ είχα ανοιχτό το κινητό μου, είτε έπιανα 3G, είτε GSM, σε ένα ποσοστό 85%, έλεγε στον άλλο ότι το κινητό μου ήταν κλειστό και εγώ λάμβανα αμέσως μήνυμα για χαμένη κλήση!

Μετά από συνεχείς καταγγελίες στο cc, μου είπαν ότι το κινητό μου έχει βλάβη, μια βλάβη όμως πολύ περίεργη, καθώς την εμφανίζει μόνο με καρτούλα της vodafone....

Εντέλει, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι και τα δύο δίκτυα είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο, με την διαφορά ότι το δίκτυο της cosmote έιναι λίγο πιο ανεπτυγμένο σε ότι αφορά την κάλυψη πανελλαδικά και στην ποιότητα του σήματος. Βέβαια, στις ταχύτητες η vodafone υπερέχει αισθητά, αλλά υπερτερεί σε όλα τα άλλα... (Για να μην πω για το handover στην vodafone το οποίο είναι φριχτο...)

Κολλάς. Κολλάς υπερβολικά.

Πάνω στη συζήτηση αναφέρουμε στοιχεία. Αναφέρθηκε δύο φορές το GSM και έχεις κολλήσει.

Και κλείνω -εύχομαι δηλαδή- λέγοντας ότι έχεις δίκιο σε όλα, για να τελειώνουμε :p :lol: Ικανοποίηση; :lol:

Ικανοποιούμαι που τουλάχιστον έχεις κάλυψη 3G από τη Cosmote. Όταν με το καλό θα έχεις και με τις άλλες, θα με καταλάβεις. Από εκεί και πέρα εσύ κόλλησες, εξάλου το είπα 4 post πιο πριν, ο καθένας δίνει εκεί που θέλει προτεραιότητες. Χαιρετώ.

Μεταξύ μας, εγώ είχα vodafone για κανα χρόνο και την άλλαξα σε cosmote επειδή μπορεί να είχα EFR, όμως δεν άκουγα τον άλλο από τις διακοπές...

Τώρα, σχετικά με το 3G, θα πρέπει να το δούμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι μεμονομένα. Και συνολικά η cosmote υπερέχει σε κάλυψη αλλά και σε ποιότητα. Δε λέω, η κάλυψη της cosmote στην Αθήνα δεν μπορεί να φτάσει την vodafone, αλλά η ποιότητα του δικτύου της την έχει ξεπεράσει κατά πολύ!

Απ' την άλλη, όσο καιρό είχα vodafone, ήξερα ότι αν είχα 3/7 ή 4/7 3G, η κλήση μου θα γύρναγε αμέσως στο GSM, όπως και γινόταν... Με την cosmote δεν γίνεται αυτό. Ακόμα, με την vodafone, είχα ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ηταν και από τους βασικότερους λόγους που έφυγα. Ενώ είχα ανοιχτό το κινητό μου, είτε έπιανα 3G, είτε GSM, σε ένα ποσοστό 85%, έλεγε στον άλλο ότι το κινητό μου ήταν κλειστό και εγώ λάμβανα αμέσως μήνυμα για χαμένη κλήση!

Μετά από συνεχείς καταγγελίες στο cc, μου είπαν ότι το κινητό μου έχει βλάβη, μια βλάβη όμως πολύ περίεργη, καθώς την εμφανίζει μόνο με καρτούλα της vodafone

Και όσον αφορά από θέμα εξυπηρέτησης, τιμών και άλλων παραγόντων που αναφέρεις ξανα και ξανα, ΚΑΙ εκεί η cosmote είναι καλύτερη

Μόνο που τα προβλήματα αυτά τα αντιμετωπίζεις μόνο εσύ. Κινούμαι συνεχώς στην Αθήνα, χρησιμοποιώ συνέχεια το κινητό (τι διάολο 500 ευρώ λογαριασμούς έχω λόγω δουλειάς) και δεν τα έχω. Ειδικά αυτό που ανέφερες με τα sms και τη καθυστέρηση αποστολής πρώτη φορά το ακούω. Δεν σε αμφισβητώ αλλά προγφανώς το πρόβλημα υπάρχει μόνο στη περιοχή σου και κακώς η Vodafone δεν έχει κάνει κάτι. Επίσης στο τομέα της εξυπηρέτησησς σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη η Cosmote, στο τομέα των τιμών σίγουρα. Άσε με λοιπόν να έχω διαφορετική άποψη ώς προς το ποιά είναι τουλάχιστον στην Αθήνα, ποιοτικότερη. χαιρετώ και εσένα!

Φίλε bored, το GSM το ανέφερα ξέροντας ότι είναι άσχετο με το θέμα...

Απλά, αφού μιλάγαμε για τη γενική χρήση του κινητού, ανέφερα έναν λόγο παραπάνω που με ώθησε στο να μην προτιμήσω την vodafone!

Και μην λές ότι η cosmote θυσιάζει την ποιότητα για να καλύψει λιμνούλες και λαγγάδια γιατί θα σου θυμίσω ότι η vodafone η οποία έχει στα χέρια της τεράστια χωρητικότητα, δεν την χρησιμοποιεί γιατί δεν έχει αρκετές κεραίες ώστε να την χρησιμοποιήσει! Και είναι φυσικές και οι ταχύτητες στο 3G! Γιατί όταν έχεις 3 κεραίες όλες κι όλες και χωρητικότητα για 100, είναι λογικό να τρέχει το δίκτυο σφαίρα!

Και όσον αφορά από θέμα εξυπηρέτησης, τιμών και άλλων παραγόντων που αναφέρεις ξανα και ξανα, ΚΑΙ εκεί η cosmote είναι καλύτερη...

Μη νομίζεις, κι εγώ χρησιμοποιώ πάρα πολύ το κινητό!!

Μπορεί να μην πληρώνω 500 ευρώ γιατί έχω απεριόριστο, όμως μου ήρθε 78 σελίδες τον προηγούμενο μήνα!

Στο καλό bored... Απ' ότι φαίνεται ξέμεινες από επιχειρήματα... Μόνο θα ήθελα να μου κάνεις μια χάρη... Μια και κυκλοφορείς στην αθήνα, έλα μια βόλτα στην Κυψέλη (στην Άνω καλύτερα) και κοίτα την ποιότητα που έχει το δίκτυο της vodafone... Μόνο αν μπορείς, έχε μαζί σου και ένα κινητό cosmote... ελπίζω μετά από αυτό το test να αντέξεις την συγκίνηση και να μην μείνεις πάνω από το κινητό σου...

Χαιρετώ και τους δύο και χάρηκα που ανταλλάξαμε απόψεις!

Φιλικά πάντα!

Καλή χρονιά...

Κόντρες κάνετε;;

[ΑΝΟΙΓΕΙ OFF-TOPIC]: σε εξυπηρέτηση η COSMOTE, κακά τα ψέματα είναι η χειρότερη... Σε τιμές είναι η καλύτερη από τις άλλες δύο (σε περίπου ομοιογενή προϊοντα. [/ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ OFF-TOPIC]

Μη νομίζεις, κι εγώ χρησιμοποιώ πάρα πολύ το κινητό!!

Μπορεί να μην πληρώνω 500 ευρώ γιατί έχω απεριόριστο, όμως μου ήρθε 78 σελίδες τον προηγούμενο μήνα!

Στο καλό bored... Απ' ότι φαίνεται ξέμεινες από επιχειρήματα... Μόνο θα ήθελα να μου κάνεις μια χάρη... Μια και κυκλοφορείς στην αθήνα, έλα μια βόλτα στην Κυψέλη (στην Άνω καλύτερα) και κοίτα την ποιότητα που έχει το δίκτυο της vodafone... Μόνο αν μπορείς, έχε μαζί σου και ένα κινητό cosmote... ελπίζω μετά από αυτό το test να αντέξεις την συγκίνηση και να μην μείνεις πάνω από το κινητό σου...

Χαιρετώ και τους δύο και χάρηκα που ανταλλάξαμε απόψεις!

Φιλικά πάντα!

Καλή χρονιά...

Αγαπητέ μου δεν ξέμεινα επιχειρήματα, τα χέρια μου πιστήκανε. Μάλλον αναγιγνώσκεις επιλεκτικά. Είπα και παραπάνω πως δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να σε αμφισβητίσω σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει στην Άνω Κύψέλη η Vodafone, και καλά κάνεις και έχεις Cosmote αφού η κατάσταση του κόκκινου δικτύου δεν έχει βελτιωθεί. Τι να κάνουμε όμως που το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται μόνο στην Άνω Κυψέλη? Στο σπίτι του πατέρα μου το δίκτυο 3G της ΤΙΜ έχει συνεχώς σκαμπανεβάσματα, αλλά μόνο εκεί. Επειδή λοιπόν υπάρχει στη Πολιτεία αυτό το πρόβλημα, θα βγω και θα πω πως ηΤΙΜ έχει το χειρότερο ποιοτικά δίκτυο? Στο εξοχικό μου πάλι στη Πάρο η Cosmote έχει συνέχεια dropped calls, αυτό όμως δεν λέει κάτι. Έχει το χειρότερο δίκτυο η Cosmote? Όχι απλά κάποιοι όπως εσύ και εγώ είμαστε άτυχοι με τη λειτουργία κάποιων δικτύων στα σπίτια μας. Γενικά σε κλήσεις και άλλες υπηρεσίες δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με κάνενα δίκτυο 3G καμίας εταιρείας. Το ότι η Cosmote όμως έχει χαμηλές ταχύτητες στην Αθήνα τουλάχιστον (αλλά έχω ακούσει και από Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο παράπονα) είναι κοινώς παραδεκτό και με κάνει να τη βάζω ένα σκαλί πιο κάτο στο τομέα της ποιότητας. Έχω άδικο? Δεν καταλαβαίνω τι έχετε πάθει, και γιατί ανακυκλώνουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια...