Jump to content

Alcatel OT-995

tzivanas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόλις επικοινωνησα με πλαίσιο και μου είπαν οτι θα ξερουν για το ποτε θα παραλαβουν το ALCATEL OT-995 στης αρχες ΙΟΥΝΙΟΥ.

Το εχω προπαραγγέλλη απο της 3-05-12 και εγραφε "Αναμένεται σύντομα"... ελπιζω οταν θα πανε να πληρωθούν τους μισθούς να τους Αναμένενουν σύντομα δηλαδη ένα μηνα μετα και θα δουμε αν τους αρέσει.

Ειμαι συνχιζμενος γιατι οταν προκιτε για προιοντα τεχνολογιας δεν μπορει να περιμενης πανω απο μερικες μερες (10) και οχι μηνα γιατι τα δεδομένα καθώς και η τιμες αλλάζουν και δεν θελω να μας εκμεταλλευωντε μαζεβοντας παραγγελίες ώστε να παρουν περισσότερο ποσοστο κέρδους.

Θα ανοίξω και εγω ενα σαιτ που θα πουλάω το iphone 5 και θα γραφω διπλα "Αναμένεται σύντομα" και μόλις μαζέψω κανα εκατομμύριο παραγγελίες σε μια εβδομάδα θα το παράγω ο ίδιος.

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπόν μου ήρθε σήμερα και αφού το είδα λίγο το πούλησα αμέσως(έτυχε ένας φίλος που το είδε το ήθελε άμεσα) γιατί με ξενέρωσε αφού έπρεπε να περιμένω κιόλας τόσες μέρες.

Και εξηγούμαι-τα ελληνικά φυσικά δεν υπήρχαν στο μενού(οι rom των alcatel είναι region dependent υποθέτω και έτσι δεν είναι όπως πχ. τα arc που φερνουν από Γερμανία αλλά μόλις βάζεις την SIM σου δίνει την ελληνική γλώσσα-βέβαια έχει προαναφερθεί από άλλον χρήστη αυτό,άρα τα παραεισαγωγής 995 δεν θα δείξουν σωστά ελληνικά(ούτε με locale setting,morelocale2 κλπ.).

Πέρα από αυτό που φυσικά δεν θα ισχύει στα ελληνικά 995 του ΠΛΑΙΣΙΟΥ,έχει θέμα με το lag,ναι lagάρει αρκετά,αυτός ο μετονομασμένος SPB 3D Launcher(εδώ ΟΤ Launcher,τρομάρα του) είναι για τα μπάζα,το μόνο που μου άρεσε είναι το Weather.

Καμερα stock εντελώς,συνεχόμενη αυτόματη εστίαση στο 720p βίντεο,χαμηλής έντασης στην αναπαραγωγή το αποτέλεσμα.Κάποιες σπαστικές εφαρμογές τρέχουν και δεν σταματιούνται,είναι μεσα στο σύστημα-Antivirus Pro,data counter κ.α.,όλα αυτά τρώνε ram και καθυστερούν την συσκευή αρκετά(κοντολογοίς εδώ θέλει root και ξηλώματα για να δουλέψει πιο σβέλτα).

Ελευθερος χώρος για εγκατάσταση εφαρμογών 868 ΜΒ,ελευθερη ram που είδα εγώ 130-165 ΜΒ,έχει και 4 GB MicroSD HC μέσα.

Ποιότητα κατασκευής τέλεια,πολύ καλά υλικά,φωτεινότατη οθόνη με πολύ καλή απόδοση χρωμάτων,εργονομία και χειρισμός με ένα χέρι αρκετά εφικτή,εδώ συντελεί και το χαμηλό βάρος του και η στιβαρή αίσθηση που αφήνει.

Ηχείο καλό γεμάτο με λογική ένταση(όχι πολύ δυνατό αλλά ευδιάκριτο και εδώ μου έκανε εντύπωση πως τοποθετώντας ακόμα και τα δάχτυλα πάνω στην οπή δεν μπορεί να σιγαστεί έτσι,συνεπώς κληση δεν χάνεις).

Ακουστικό κατά την κλήση όχι πολύ σαφές με μέτρια ένταση ψιλομπουκωμένο(εδώ βέβαια παίζουν πολλά ρόλο όπως και θέματα δικτύου και συνθήκες διασύνδεσης....αλλά πάντως το ακουστικό δεν με κέρδισε),σήμα ΟΚ αν και έχει χαμηλό SAR τελικά 0,58.

Συνοπτικά λοιπόν πέρα από το θέμα της γλώσσας που δεν αφορά τα ελληνικά 995 το lag στις αρχικές οθόνες(και μιλάμε αφαίρεσα 4 και έμεινε με 3 όχι φορτωμένες με widgets κλπ.) και μέσα στο μενού μου άφησε αρνητική εντύπωση(να μου πείτε ας έβαζα τον stock launcher-αν είναι έτσι τότε σε μελλοντικές εγκαταστάσεις άλλων launcher πάλι θα πρέπει να ανησυχούμε....),στο θέμα τηλεφωνίας επίσης δεν με κέρδισε,ευτυχώς υπήρχε η συγκυρία και μου το ζήτησε ο φίλος και σχεδόν δεν έχασα τίποτα,190 € πουλήθηκε....:)

Παντως η Alcatel έκανε ενα καλό σχετικά βήμα αλλά έχει να κάνει πολλά ακόμα και προσωπικά πλέον με δέλεαρ την φθηνότερη τιμή δεν με πείθει σε καμμία περίπτωση,όσοι αναμένετε το 995 μην έχετε υψηλές προσδοκίες (όσο είχα εγώ) γιατί η απογοήτευση είναι μεγάλη μετά(φαντάζομαι αν το κρατούσα πάντως δεν θα άντεχα).

Edited by rostropol

αυτό με το lag περίεργο..είσαι ο μοναδικός που το αναφέρει, ούτε σε βίντεο φαίνεται κάτι τέτοιο:/

αυτό με το lag περίεργο..είσαι ο μοναδικός που το αναφέρει, ούτε σε βίντεο φαίνεται κάτι τέτοιο:/

Σε 'ολα τα βίντεο φαίνεται πως δεν πάει και σφαίρα,αν θες το lag να το πουμε πως βαραίνει και δεν είναι σβέλτο,στις εναλλαγές των οθονών και στο μενού απλά δεν υπάρχει η smooth αίσθηση-έχει μικρά κομπιάσματα....μπορεί να το έκρινα και πιο αυστηρά αλλά το συγκρίνω άμεσα μόνο με ισοδύναμα κινητά(έκανα πρώτα επανεκκίνηση να δω απ΄την αρχή την όλη υπόθεση) από άποψης επεξεργαστή και ram(υπάρχουν αρκετά με 512 ram και ειδικά στον επεξεργαστή φοράει τον ίδιο με το arc s-αλλά η διαφορά στην όλη υλοποίηση/απόδοση ειδικά σε αυτό είναι πολύ μεγάλη).

Πιστεύω αρκετοι που είχαν πριν συσκευές με δυνατά χαρακτηριστικά(πχ.GSII κ.α.) θα καταλάβουν αμέσως την διαφορά που είναι εμφανέστατη.;)(χωρις βέβαια να θέλουν να την συγκρίνουν άμεσα με το 995 αφού η διαφορά τιμής δεν είναι τυχαία,πιστεύω ωστόσο πως αν δεν είχε όλο αυτό το sw implementation και τις εφαρμογές που τρέχουν στο bootάρισμα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.Το eyecandy SPB Shell out of the box δεν είναι και ότι καλύτερο σε υλοποίηση,ας το αφήναν προαιρετικο στην χρήση και ας υπήρχε δυνατότητα απεγκατάστασης του μαζί με το Antivirus κ.α.)

Edited by rostropol

Φιλε με λιγα λογια το θαβεις το τηλ. γιατι εχει software issues!

Να το συγκρινεις εαν ειναι δυνατων με τηλ. που ειναι στο ιδιο price range οπως το Huawei X5 και το NeoV (πιστευω οτι δεν υπαρχουν και αλλα)σε θεματα οθονης, ποιοτητα κατασκευης ποιοτητα κλήσεων,καμερα,κ.τ.λ!

Φιλε με λιγα λογια το θαβεις το τηλ. γιατι εχει software issues!

Να το συγκρινεις εαν ειναι δυνατων με τηλ. που ειναι στο ιδιο price range οπως το Huawei X5 και το NeoV (πιστευω οτι δεν υπαρχουν και αλλα)σε θεματα οθονης, ποιοτητα κατασκευης ποιοτητα κλήσεων,καμερα,κ.τ.λ!

Με το Huawei X5 είναι άμεσα συγκρίσιμο,αλλά από το NeoV χάνει πολύ στο κομμάτι της τηλεφωνίας(ένταση καθαρότητα ακουστικού,ένταση ανοιχτής ακροάσης),στην κάμερα και φυσικά στο UI της Sony που είναι πιο σβέλτο σε όλα.

Λυπάμαι αν φαίνεται πως το θάβω,πρόθεση μου δεν είναι αυτή,δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ορισμένα θέματα,ούτε και να υποστηρίζουμε τον κάθε κατασκευαστή(γενικό αυτό-παρατηρείται σε πολλά topics διαφόρων μοντέλων)-το μοναδικό που πρέπει να υποστηρίζουμε είναι την τσέπη μας και τα λεφτά που βγαίνουν από ΄κει,ο ανταγωνισμός στις συσκευές και αυτά που προσφέρουν την τσέπη μας στοχεύει,πρεπει λοιπόν να κρίνουμε πολύ αυστηρά είτε είναι 200,300,400 τα ευρώ....;)

Ούτως ή άλλως σύντομα θα έρθει στο ΠΛΑΙΣΙΟ το 995 και αρκετοί θα το πάρουν,όσοι θα έχουν διαβάσει τις παρατηρήσεις μου θα το διακρίνουν εως ένα βαθμό(εδώ πάιζει και ρόλο πόσο εξοικιωμένοι θα είναι με τις διαφορετικές υλοποιήσεις του Android σε συσκευές που καλύπτουν ενα ευρύτερο φάσμα τιμών).

Edited by rostropol

Εγω παρήγγειλα χτες Παρασκευή από Handyshop και μου ειπαν οτι θα παραλαβω την άλλη βδομάδα. Μάλλον θα την ακυρώσω την παραγγελία.

εσυ εισαι ο vnp ομως ετσι δεν ειναι??

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω το Alcatel OT 955 white. Υπάρχει κάποιος που να το έχει για να μου πει τα θετικά και τα αρνητικά του?

Αν συμβεί κάτι στο κινητό, υπάρχει σωστό service στην Ελλάδα?

• Administrators
Υπάρχει κάποιος που να το έχει για να μου πει τα θετικά και τα αρνητικά του?

Διάβασες 4 post πιο πάνω; Υπάρχει αναλυτική αναφορά.

Modpic.gif

Η παρουσίαση που έκανε ο φίλος πιο πάνω με προβλημάτισε,όχι για το θέμα εγκυρότητας γιατί πολλοί γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης δεν γράφει ότι να ναι,αν όμως το κινητό σε stock κατάσταση είναι ότι να ναι τότε τζάμπα η όλη αναμονή

Επίσης στον τομέα τηλεφωνία απαιτούμε το καλύτερο πάντα,κάτι που το Alcatel δείχνει να μην έχει,για να δούμε τί θα πουν κι άλλοι κάτοχοι σύντομα

Επίσης το root δεν είναι πάντα λύση,πολλοί ενδιαφέρονται το τηλέφωνο τους να τα πηγαίνει καλά και σε stock κατάσταση.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Λοιπον εχουμε και νεα(μαλλον τελικη τιμη απο vnp.gr) στα 205.00€.

Λογικα θα ειναι με την ιδια rom που ειχε του φιλου rostropol?

Εαν ειναι ετσι μαλλον θα ειναι καλυτερα να δωσουμε 14 ευρο παραπανω να το παρουμε απο plaisio?

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Εγώ το αναμένω από το plaisio, αλλά με προβληματίσατε και σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία αν γίνεται. Αν είναι το τηλέφωνο να κρασάρει στη βασική του rom τότε τι να το κάνουμε;

Γι'αυτο κοστιζει 190 ευρω στο εξωτερικο γιατι δεν ειναι high end τηλ. αλλα ενα μεσαιο(low) που εχει ανταγονιστες σε αυτο το price range το Χ5 και το neov,και γιαυτο μου φαινετε και το 20ρικο το παραπανισιο νταβατζιλικι!

Huawei Ascend G300 στα 123 ευρω (τιμη Αγγλιας)τελικα,που ξερω οτι δεν ειναι high end ουτε καν μεσαια κατηγορια αλλα ενα τιμιοτατο low end με τεσσαρα οθονη που κανεις σχεδον τα παντα και σε τιμη ξεφτιλα-χωμα,μπηκα σε modaco και αλλα φορουμ και τα Αγγλονια μονο καλα λογια εχουν να πουν!

Η παρουσίαση που έκανε ο φίλος πιο πάνω με προβλημάτισε,όχι για το θέμα εγκυρότητας γιατί πολλοί γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης δεν γράφει ότι να ναι,αν όμως το κινητό σε stock κατάσταση είναι ότι να ναι τότε τζάμπα η όλη αναμονή

Επίσης στον τομέα τηλεφωνία απαιτούμε το καλύτερο πάντα,κάτι που το Alcatel δείχνει να μην έχει,για να δούμε τί θα πουν κι άλλοι κάτοχοι σύντομα

Επίσης το root δεν είναι πάντα λύση,πολλοί ενδιαφέρονται το τηλέφωνο τους να τα πηγαίνει καλά και σε stock κατάσταση.

Και΄γω επίσης δεν ενδιαφέρομαι μετα από τόσα χρόνια για root και λοιπά,σε stock κατάσταση με ενδιέφερε το 995 ως μεταβατική λύση σχετικά χαμηλού κόστους αλλά η ενσωμάτωση/ατυχής υλοποίηση του SPB Shell 3D(μετονομασμένου σε ΟΤ Launcher-ομοίως η HUAWEI το έκανε με το Vision το οποίο επίσης πωλειται στο birdphone σε σχετικά κοντινή τιμή http://www.birdphone.gr/gr/prdid/ee20023659884670b3b11ec00c869d57/productinfo.aspx ) και κάτι antiviruspro,datacounter....κλπ. που δεν μπορούν να αφαιρεθούν + το ακουστικό που δεν ήταν και πολύ δυνατό.....:(:mad:

Αλλά συμφωνώ με το ότι ο καθένας κρίνει διαφορετικά,ας γράψουν και άλλοι-στην περίπτωση που η συσκευή που είχα εγώ ίσως είχε κάποιο πρόβλημα(προσωπικά δεν νομίζω αλλά ποτέ δε ξέρεις) θα είναι ευχάριστο που θα είναι εξαίρεση(βέβαια ο φίλος που το πήρε μου είπε πως σε σχέση με το Huawei X5 που επίσης έχει είναι χειρότερο αλλά δεν βλέπει να έχει πρόβλημα,απλώς θεωρεί πως έτσι αποδίδει αυτό το ακουστικό-επίσης μου ανέφερε πως ζεσταίνεται αρκετά με το Sygic που έβαλε για 1 ώρα,εγώ δεν πρόλαβα να τα δω όλα αυτά αφού ουσιαστικά του το πούλησα σε 3 ώρες μέσα.)

Λοιπον εχουμε και νεα(μαλλον τελικη τιμη απο vnp.gr) στα 205.00€.

Λογικα θα ειναι με την ιδια rom που ειχε του φιλου rostropol?

Εαν ειναι ετσι μαλλον θα ειναι καλυτερα να δωσουμε 14 ευρο παραπανω να το παρουμε απο plaisio?

Αυτά του ΠΛΑΙΣΙΟΥ σίγουρα θα έχουν την ελληνική rom,αυτά του vnp δεν ξέρω.

@rostropol

Ναι φιλε,και εγω θα περιμενω να το φερει το plaisio τοτε.Να το τσεκαρω κιολας απο κοντα.

Εαν οντως εχει θεματακια να γλητωσω την ασκοπη αγορα.

Άντε αξιώθηκαν να το φέρουν?

αν συγκρίνουμε αυτο το κινητο με το sony ericsson experia neo v ποιο ειναι καλυτερο? από όλες τις απόψεις.

Εννοείται αυτό

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ναι παιδια το εφεραν στο plaisio,πριν λιγο ημουν εκει,αλλα δεν το εβγαλαν βιτρινα ακομα για να το περιεργαστουμε.

Δεν προλαβαν ειπαν,οκ απο Δευτερα το βλεπουμε.

Το παρηγκειλα ήδη. Εχω επιδότηση και το έκλεισα, σε ασπρο.

Τριτη θα μου το στείλουν μου ειπαν.

Αντε σιγα σιγα να μας λυθούν και οι απορίες.

Δεν το εχω δει απο κοντα αλλα απο τα videos που εχω δει με επεισε. Άλλωστε 100 ευρο μου βγαινει. Εχω επιδοτηση 105 και μου ζηταν αλλα 100 .

στα 205 ευρο τι καλυτερο να παρει καποιος.

Edited by LEF

Απο που το πηρες 205 με επιδοτηση φιλε?

Απο που το πηρες 205 με επιδοτηση φιλε?

Από το πλαίσιο !!! στην επιδοτηση το βάζουν 205 απ'οτι φαίνεται .

Τελικά σήμερα έμεινα πάλι χωρίς συσκευή(αφού ήδη πούλησα το Xperia P) και ψαχνόμουν για κάτι όχι ακριβό,είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στο 995 από το ΠΛΑΙΣΙΟ αυτή τη φορά.

Μάλλον το είχα αδικήσει την 1η φορά,τώρα το ρύθμισα όπως ήθελα σωστά,βέβαια εννοείται τα ελληνικά είναι η πρώτη γλώσσα στο αρχικό σετάρισμα,πολύ γρήγορο το κινητό τελικά και αξιοπρεπές(σαν το arc S).

Έβαλα τον Nemus launcher(ο ΟΤ launcher aka SPB Shell 3D δε παλεύεται πάντως με τη καμμία,lagάρει του κερατά) και η συσκευή πετάει,πληκτρολόγιο Greek input method(το πληκτρολόγιο Android δεν έχει δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά-συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις),ακόμα και το fresh leaves live wallpaper δεν το επηρεάζει.

Κάμερα ΟΚ σχετικά(ο ήχος κλείστρου λήψης δεν απενεργοποιείται παρα μόνο όταν το έχουμε στο αθόρυβο-(επίσης σε αρκετές περιπτώσεις το βλέπουμε,πχ.Nexus S),στο βίντεο δεν ανάβει ledάκι,η εγγραφή 720p είναι ΟΚ σχετικά.

Οθόνη φωτεινότατη με πολύ καλές γωνίες θέασης,στιβαρή κατασκευή όπως είχα γράψει και στην 1η επαφή.Τελικά δεν πρέπει να βιαζόμαστε(και πρώτος απ΄όλους εγώ) στα συμπεράσματα ή έστω στις πρώτες εντυπώσεις.....το κινητό είναι άνετο,γρήγορο και σίγουρα στα 219 του ΠΛΑΙΣΙΟΥ αξίζει πιο πολύ να αγοραστεί εκεί γιατί έχει την ελληνική rom και αποφεύγει κανείς τα τραβήγματά σε περίπτωση βλάβης,DOA κλπ.

• The title was changed to Alcatel OT-995