Jump to content

Επίσημα Firmwares / Kies Updates για το Galaxy S II

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι εννοείς? Είχες ελληνική έκδοση ICS και σου ήρθε ΟΤΑ ειδοποίηση για jelly bean? Πως αναβάθμισες, με kies?

αυτο δεν παιζει. αφου δεν υπαρχει ελληνικη τζελυ!!!!!πως θα ερθει σε ελληνικη ICS...

• Απαντήσεις 6,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Με ολα αυτα που συνοψιζει το post του Alex, τα πληκτρολογια ολων πια των γλωσσων βρισκονται στο firmware, τα ΑΡΝ στις συγχρονες sim καρτες, τι εξυπηρετουν πια βρε Samsung τα περιφημα csc?? Μονο για να τεμαχιζουν τις αναβαθμισεις και να καθυστερουν...αιωνες???

Στην Apple πχ που μοιραζει τα Updates ταυτοχρονα στις συσκευες ανα τον κοσμο πως το εχουν διευθετησει το θεμα σε συνδυασμο με την εννοια της εγγυησης?

Στα csc βάζουν και εφαρμογές σχετικές με τη χώρα μερικές φορές... Αλλά και πάλι, το σύστημα δεν είναι καλό. Περισσότερο όμως φταίνε οι πάροχοι ειδικά οι αμερικανικοί...

Τέλος πάντων αυτή η συζήτηση ξεφεύγει...

Τι εννοείς? Είχες ελληνική έκδοση ICS και σου ήρθε ΟΤΑ ειδοποίηση για jelly bean? Πως αναβάθμισες, με kies?

Φυσικά όχι

- Alex

Mε το csc select από το play store. (Manniakk)

1)Πρέπει να είμαι Root για να αλλάξω το csc από FOP/NNE σε EUR έτσι; Αλλιώς δεν γλιτώνω το φλασάρισμα της Ελληνικής 4.0.3 ώστε να πάω σε Ελληνική 4.1.2 μέσω KIES...(?)

2)Αυτό με τα ελληνικά APN απ'ότι κατάλαβα εξαρτάται από το πόσο παλιά είναι κάρτα sim.Θυμάμαι την είχα αλλάξει γύρω στο 2007-08 οπότε τι θεωρείται; Δηλ. αν περάσω την Ισπανική τι προβλήματα ενδεχομένως θα μου παρουσιαστούν(τα οποία θα γλιτώσω με την Σκανδιναβική?) αφού δεν είμαι ούτε Root?

1)Πρέπει να είμαι Root για να αλλάξω το csc από FOP/NNE σε EUR έτσι; Αλλιώς δεν γλιτώνω το φλασάρισμα της Ελληνικής 4.0.3 ώστε να πάω σε Ελληνική 4.1.2 μέσω KIES...(?)

2)Αυτό με τα ελληνικά APN απ'ότι κατάλαβα εξαρτάται από το πόσο παλιά είναι κάρτα sim.Θυμάμαι την είχα αλλάξει γύρω στο 2007-08 οπότε τι θεωρείται; Δηλ. αν περάσω την Ισπανική τι προβλήματα ενδεχομένως θα μου παρουσιαστούν(τα οποία θα γλιτώσω με την Σκανδιναβική?) αφού δεν είμαι ούτε Root?

1.Από fop δε μπορείς. Μόνο από nee, η ισπανική δεν είναι multicsc. Για το root θα σε γελάσω, δεν ήταν απαραίτητο πριν την jb, τώρα δεν το έχω ψάξει. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει.

2. Κανένα πρόβλημα. Πέρνα όποια θες. Αν μπαίνει αυτόματα στο 3g με άλλο csc, δεν έχεις θέμα. (Εκτός από την χαμένη εγγύηση που είναι δεδομένη όποια και να βάλεις)

- Alex

Πλέον επίσημα κάτοχος της Σκανδιναβικής 4.1.2. :D Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια.Πραγματικά απλή η όλη διαδικασία και πάρα πολύ γρήγορη.Μέχρι στιγμής όλα καλά με την συσκευή.Παρατήρησα πιο γρήγορη(σχεδόν ακαριαία) σύνδεση μέσω Wi-fi για αρχή.

Μια μικρή παρατήρηση όσο αναφορά την εγγύηση επειδή έχει λεχθεί αρκετά.Γνωρίζω ότι χάνω την εγγύηση από την στιγμή που πέρασα άλλη ROM και όχι την official Ελληνική,ωστόσο όταν με το καλό βγει η Ελληνική 4.1.2 και περαστεί είτε μέσω Odin είτε μέσω Kies,υποθέτω πως αυτή θα ισχύει κανονικά.

1.Από fop δε μπορείς. Μόνο από nee, η ισπανική δεν είναι multicsc. Για το root θα σε γελάσω, δεν ήταν απαραίτητο πριν την jb, τώρα δεν το έχω ψάξει. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει.

Όσο αναφορά την αλλαγή csc (αν και έχει μικρή σημασία από την στιγμή που υπάρχει το Odin) δεν λειτουργεί το csc selector αν δεν είσαι Root (τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω).Εμφανίζει μήνυμα "preconfig not found on your divice.manual mode..."

Ενημερωτικά, εμένα μου ζήτησε δικαιώματα root κι αφού του τα έδωσα με μετέφερε στη λίστα με τα csc για να επιλέξω. Πριν του τα δώσω με πήγαινε αυτόματα στον dialer. Όντως, μόνο στην jb το έχω συναντήσει αυτό..:)

Και γω πλεον κατοχος jb!!

Μου ρθε οτα..

αυτο δεν παιζει. αφου δεν υπαρχει ελληνικη τζελυ!!!!!πως θα ερθει σε ελληνικη ICS...

Χαιρω πολυ...ετσι πως το εγραψε ο φιλος όμως, τι να καταλαβε κανεις :X

Προφανως βεβαια με δευτερη αναγνωση φανταζομαι εννοει οτι περασε την ισπανικη χειροκινητα και του ηρθε η μικρη αναβαθμιση ΟΤΑ...

1.Από fop δε μπορείς. Μόνο από nee, η ισπανική δεν είναι multicsc.

Alex εχεις δει τον διαλογο εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4536719#post4536719 που ειχα με ενα φιλο πριν λιγες μερες για αυτο το θεμα?? Ισχυριζεται οτι στην ισπανικη μπορει να αλλαξει CSC κανονικα :blink:

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Sony logo.gif

Χαιρω πολυ...ετσι πως το εγραψε ο φιλος όμως, τι να καταλαβε κανεις :X

Προφανως βεβαια με δευτερη αναγνωση φανταζομαι εννοει οτι περασε την ισπανικη χειροκινητα και του ηρθε η μικρη αναβαθμιση ΟΤΑ...

Sorry για το μπερδεμα παιδιά ηταν απτη χαρά μου! :-) ειχα 4.0.4 lpy και μου ρθε οτα η jb

Γιατί - η Τζέλλυ έρχεται μόνο από Κies;

Philips Savvy->Panasonic GD93->Ericsson T20e->Motorola T2288 Talkabout->Mitsubishi M342i->Nokia N70->LG KS20->HTC P3470 Pharos->Samsung B7610 OMNIA PRO->Samsung i9000 Galaxy S->Samsung i9100 Galaxy SII->NOKIA LUMIA 930>LG G6+HUAWEI WATCH 2 LTE>Xiaomi Mi 9

Καλημέρες! Πριν καμια 10αρια μέρες πέρασα σε φιλο μου την ισπανική με το Odin και τον οδηγό που έχει εδώ, το κιν εδώ και μια εβδομάδα του κάνει μερικά κουλά δλδ ενω σερφάρει στο νετ του κάνει ρεσετ και ένα άλλο πρόβλημα ειναι με την μπαταρία, εκεί που λέει 40% μετά το ρεσέτ λεει π.χ. 5% και θέλει φόρτισμα.

Εχετε κάτι στο μυαλό σας που μπορεί να φταίει?

Αν θέλω να το γυρίσω σε μαμα ρομ 4χχ πως ξαναγυρνάει? δεν ειναι ροοτ το κιν.

Ευχαριστώ.

Καλημέρες! Πριν καμια 10αρια μέρες πέρασα σε φιλο μου την ισπανική με το Odin και τον οδηγό που έχει εδώ, το κιν εδώ και μια εβδομάδα του κάνει μερικά κουλά δλδ ενω σερφάρει στο νετ του κάνει ρεσετ και ένα άλλο πρόβλημα ειναι με την μπαταρία, εκεί που λέει 40% μετά το ρεσέτ λεει π.χ. 5% και θέλει φόρτισμα.

Εχετε κάτι στο μυαλό σας που μπορεί να φταίει?

Αν θέλω να το γυρίσω σε μαμα ρομ 4χχ πως ξαναγυρνάει? δεν ειναι ροοτ το κιν.

Ευχαριστώ.

Kαν'του ενα factory reset μηπως στρωσει... Την ιδια rom εβαλα κι εγω στον αδερφο μου με τον ιδιο τροπο και του δουλευει κανονικοτατα χωρις μαλιστα factory reset... μηπως φταιει καμμια εφαρμογη?

[sIGPIC][/sIGPIC]

To κάνει κυρίως όταν μπαίνει ίντερνετ και στο μαρκετ, πριν λίγο η μπαταρία ηταν στο 62% και το ξαναέκανε, η οθόνη αυξομειώνει τον φωτισμό της 2-3 φορές και κλείνει, ξεκινάει μόνο με αφαίρεση μπαταρίας, οταν ανοιξε έγραφε η μπαταρία 1% . Του ειχα κάνει φορμάτ πριν καμια βδομάδα και απο τοτε το κάνει.

To κάνει κυρίως όταν μπαίνει ίντερνετ και στο μαρκετ, πριν λίγο η μπαταρία ηταν στο 62% και το ξαναέκανε, η οθόνη αυξομειώνει τον φωτισμό της 2-3 φορές και κλείνει, ξεκινάει μόνο με αφαίρεση μπαταρίας, οταν ανοιξε έγραφε η μπαταρία 1% . Του ειχα κάνει φορμάτ πριν καμια βδομάδα και απο τοτε το κάνει.

Τι να πω, αν δεν στρωνει με factory reset & αν δεν ξερει καποιος αλλος φιλος να σου πει, θα προτεινα να φλασαρεις καμμια αλλη (π.χ. Σκανδιναυικη) ωστε να εχεις και το μικρο update που βγηκε προσφατα, ενσωματωμενο... αυτο θα εκανα εγω...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κράτα backup και ξανακάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Μην εγκαταστήσεις τίποτα και τσέκαρε αν στο κάνει.Αν δε δεις πρόβλημα, βάζε τις εφαρμογές λίγες λίγες- αν και καλύτερα μία μία- και δοκίμαζε μέχρι να βρεις την ένοχη.

Πιθανολογώ ότι μετά την επαναφορά δε θα έχεις πρόβλημα αν είναι θέμα software (θα φταίει κάποια εφαρμογή)

Μπορεί να έχει όμως και πρόβλημα η μπαταρία σου.

Όσο αναφορά την αλλαγή csc (αν και έχει μικρή σημασία από την στιγμή που υπάρχει το Odin) δεν λειτουργεί το csc selector αν δεν είσαι Root (τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω).Εμφανίζει μήνυμα "preconfig not found on your divice.manual mode..."

Οκ άρα ισχύει ότι στο s3, σταματήσανε την αλλαγή csc χωρίς root. Μικρό το κακό. Απλά γίνε root. :p

Alex εχεις δει τον διαλογο εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4536719#post4536719 που ειχα με ενα φιλο πριν λιγες μερες για αυτο το θεμα?? Ισχυριζεται οτι στην ισπανικη μπορει να αλλαξει CSC κανονικα :blink:

Μου είχε διαφύγει αυτό. Δεν έχω κοιτάξει μέσα στην Ισπανική, αλλά η sammobile την αναφέρει ως FOP μόνο. Αν τα γράφουν λάθος, είναι άλλο θέμα. Αν και υποψιάζομαι, ότι στις JB υπάρχει περίπτωση να μη σβήνονται τα ήδη υπάρχοντα csc, από τότε που αυξήσανε την ασφάλεια και θέλει root. Άραγε έκανε factory reset ο φίλος; Το 1234 τι του βγάζει στο csc?

Οπότε έχουμε μια ανοιχτή υπόθεση μέχρι να σιγουρέψουμε τα πράγματα.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Εκανα επαναφορα και πέρασα 3-4 εφαρμογές, προς το παρόν φαίνεται οκ, ιδωμεν...

edit: Παλι το ίδιο κάνει παιδια...:wacko:

Αν δε φταίει κάποια από τις εφαρμογές που πέρασες, μπορεί να είναι προβληματική η μπαταρία. Ίσως και να χρειάζεται service..
- Alex

Μου είχε διαφύγει αυτό. Δεν έχω κοιτάξει μέσα στην Ισπανική, αλλά η sammobile την αναφέρει ως FOP μόνο. Αν τα γράφουν λάθος, είναι άλλο θέμα. Αν και υποψιάζομαι, ότι στις JB υπάρχει περίπτωση να μη σβήνονται τα ήδη υπάρχοντα csc, από τότε που αυξήσανε την ασφάλεια και θέλει root. Άραγε έκανε factory reset ο φίλος; Το 1234 τι του βγάζει στο csc?

Οπότε έχουμε μια ανοιχτή υπόθεση μέχρι να σιγουρέψουμε τα πράγματα.

Δε νομιζω οτι αναφερεται λαθος το csc στο sammobile...υποψιαζομαι πως εχουν αλλαξει τα πραγματα και παρολο που η FOP δεν ανηκει στο γνωστο block των open OXX roms, ισως ως unbranded να περιεχει και αλλα carrier codes :confused:

Ελπιζω και ο φιλος να δει την συζητηση και να μας πει περισσοτερα

Sony logo.gif

Δε νομιζω οτι αναφερεται λαθος το csc στο sammobile...υποψιαζομαι πως εχουν αλλαξει τα πραγματα και παρολο που η FOP δεν ανηκει στο γνωστο block των open OXX roms, ισως ως unbranded να περιεχει και αλλα carrier codes :confused:

Ελπιζω και ο φιλος να δει την συζητηση και να μας πει περισσοτερα

Καλά θα ρίξω μια ματιά μέσα. Δεν περιέρχουν άλλα carrier codes αν δεν το λένε. Κατεβάζω τώρα να δω.

EDIT: Όπως το περίμενα, έχει μόνο το FOP μέσα. Ο φίλος που λέει ότι το άλλαξε σε EUR απλά βασίζεται σε κατάλοιπα της προηγούμενης rom, μάλλον δεν έκανε factory reset μετά την non-wipe εγκατάσταση (ή έβαλε τη Σκανδιναβική κατά λάθος?). Το CSC κομμάτι (I9100FOPLS4) στην Ισπανική λοπόν περιέχει επίσης και 2 εφαρμογές, το Books.apk και το Videos.apk, που υποθέτω είναι το Play Books και Play Videos. Και τα ΑPN που περιέχει είναι για τους εξής ισπανικούς και μόνο παρόχους: movistar, vodafone ES, Orange, Yoigo, mobil R, EUSKALTEL, telecable, Jazztel, Carrefour, Pepephone, RACC, ONO, Tuenti και Eroski Movil, και μόνο.

Ούτε EUR ούτε τίποτα τέτοιο.

Δεν έχω δυστυχώς, ανεβαζω και ενα screenshot δειτε:

Κάτι δεν πάει καλά εδώ... έπρεπε να κατεβαίνει όχι το ανάποδο.. :) Αφού δε φτιάχνει με factory reset είναι hardware το πρόβλημα.

Edited by Tyxerakias
- Alex

EDIT:Και τα ΑPN που περιέχει είναι για τους εξής ισπανικούς και μόνο παρόχους: movistar, vodafone ES, Orange, Yoigo, mobil R, EUSKALTEL, telecable, Jazztel, Carrefour, Pepephone, RACC, ONO, Tuenti και Eroski Movil, και μόνο.QUOTE]

εμενα τοτε γιατι λεει ΑΡΝ : VFMobile Internet

internet.vodafone.GR και το αντοιστοιχο για τα mms ?????

επισης ΔΕΝ εχει κανενα αλλο ΑΡΝ .. εχω την Ισπανικη LSD και οχι και τοσο νεα καρτα sim...

internet.vodafone.GR

και το αντοιστοιχο για τα mms ?????

επισης ΔΕΝ εχει κανενα αλλο ΑΡΝ .. εχω την Ισπανικη LSD και οχι και τοσο νεα καρτα sim...

Ετσι ειναι σε ολους μας στο αντιστοιχο μενου αναλογα τον παροχο. Ο tyxerakias ομως δεν τα βλεπει αυτα από το μενου σε λιστα αλλα από browsing στα αρχεια της rom

Προφανως η καρτα σου δεν ειναι τοσο παλια... :)

Sony logo.gif

internet.vodafone.GR και το αντοιστοιχο για τα mms ?????

Παίρνει τα APN από τη SIM.

Δε θα δεις άλλο APN, εκτός αν βρεθείς στην Ισπανία με ισπανική sim.

- Alex

• The topic was unpinned