Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε αυτό έχεις δίκιο. Απλώς ίσως μπορούμε να έχουμε έστω και κάποια ένδειξη διάρκειας. Επειδή δεν έχω εμπειρία με kernels ίσως μπορείτε να με διαφωτίσετε πάντως. Μπορώ να flashαρω οποιονδήποτε kernel σε οποιαδήποτε rom?

Ρίξε μία ματιά στο official thread του κάθε kernel στο xda. Πολλοί χρήστες γράφουν τις ρυθμίσεις τους και τις επιδόσεις σε αυτονομία. Πειραματισμό και ψάξιμο χρειάζεται.

Εγώ πάντως με τον Trinity kernel έχω δει διαφορά και στην αυτονομία και στα χρώματα στην οθόνη. Οι stock επιδόσεις είναι αίσχος!!!

When the enemy comes welcome him,

when he goes send him on his way.

Σε αυτό έχεις δίκιο. Απλώς ίσως μπορούμε να έχουμε έστω και κάποια ένδειξη διάρκειας. Επειδή δεν έχω εμπειρία με kernels ίσως μπορείτε να με διαφωτίσετε πάντως. Μπορώ να flashαρω οποιονδήποτε kernel σε οποιαδήποτε rom?

Απλά από εμπειρία σου λέω ότι σε κάθε thread που θα μπεις να δεις, θα υπάρχουν χρήστες που θα λένε ότι έχουν την καλύτερη μπαταρία από κάθε άλλη ρομ, κάτι που δεν έχει ισχύσει για μένα. Κάποιος συνδυασμός μπορεί να είναι καλύτερος για πολλές ώρες αναμονή, κάποιος άλλος μπορεί να καταναλώνει λιγότερη μπαταρία με ανοιχτή οθόνη μέσα στα μενού, και κάποιος άλλος λιγότερη στις απαιτητικές διεργασίες όπως αναπαραγωγή βίντεο κλπ. Για αυτό σου λέω ότι άκρη γενικά δε βγαίνει ότι αφορά τη μπαταρία συνήθως. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα μετά από πάρα πολλές δοκιμές που έχω κάνει.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Παιδια, μην νομιζετε οτι με αλλαγη kernel ή rom θα εχετε τραγικες διαφορες στην μπαταρια. Αν το χρησιμοποιειτε ως smartphone και την μπαταρια σας την τρωει η οθονη δεν προκειται να δειτε διαφορα. Οφελος θα εχετε περισσοτερο σε κατασταση αναμονης.

Samsung Galaxy Nexus

AOKP Jelly Bean - Franco.kernel

Παιδια, μην νομιζετε οτι με αλλαγη kernel ή rom θα εχετε τραγικες διαφορες στην μπαταρια. Αν το χρησιμοποιειτε ως smartphone και την μπαταρια σας την τρωει η οθονη δεν προκειται να δειτε διαφορα. Οφελος θα εχετε περισσοτερο σε κατασταση αναμονης.

Συμφωνώ Elias. Μετά από 3 μήνες αρκετών δοκιμών κάπου εκεί κατέληξα κι εγώ. Δηλαδή όταν βλέπεις διάφορα 10-20 λεπτά screen time, είναι κάτι περιστασιακό κατά τη γνώμη μου. Εγώ έχω παραγγείλει και περιμένω την extended μπαταρία 2000 mah για λίγο καλύτερη αυτονομία.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Και να ρωτησω κατι, τι ταχυτητες αντιγραφης να περιμενω με την ασυρματη συνδεση pc-κινητου?

Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά σε ανταλλαγή αρχείων λαπτοπ-υπολογιστή μέσω του wifi έπιανε περίπου 3mb.

Samsung Galaxy Nexus

AOKP Jelly Bean - Franco.kernel

Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά σε ανταλλαγή αρχείων λαπτοπ-υπολογιστή μέσω του wifi έπιανε περίπου 3mb.

Φανταζομαι ο αποθηκευτικος δισκος του κινητου δεν θα εχει την ιδια ταχυτητα read/write με εναν σκληρο δισκο υπολογιστη. 8mb σε 16sec εκανε ενα αρχειο που μολις δοκιμασα και μου φανηκε αργο, γι'αυτο ρωταω τις εμπειριες σας.

Φανταζομαι ο αποθηκευτικος δισκος του κινητου δεν θα εχει την ιδια ταχυτητα read/write με εναν σκληρο δισκο υπολογιστη. 8mb σε 16sec εκανε ενα αρχειο που μολις δοκιμασα και μου φανηκε αργο, γι'αυτο ρωταω τις εμπειριες σας.

οταν σβηνει η οθονη, το wifi δουλευει πιο αργα, προφανως λογω μπαταριας(; ), με αλλον κερνελ που δινει δυνατοτητα να το ξεπερασεις αυτο, μπορεις να εχεις οση ταχυτητα δινει το εσωτερικο δικτυο και με κλειστη οθονη. εγω λοιπον εχω δει γυρω στο 1,3-1,5 mb/sec αλλα ειναι το μεγιστο, συνηθως κυμαινεται στο 1,2mb/sec νομιζω. αυτο ομως σημαινει οτι το ρουτερ κανει διπλη δουλεια, δηλαδη παιρνει με wifi απο το pc μου και την ιδια στιγμη δινει στο κινητο. Το ρουτερ μου ειναι 54mbps και το wifi stickακι στο pc ειναι της κακιας ωρας. δε νομιζω οτι μπορεις να δεις πολυ περισσοτερα με απλο ασυρματο ρουτερ. σε καποια καινουργια που ειναι μεγαλυτερης ταχυτητας ισως γινεται.

Οποιος εχει paranoid android, μπορει να μου πει σας παρακαλω αν εχει ρυθμισει για custom τιμες στη φωτεινοτητα, που επιλεγεις αναλογα τον σενσορα ποσο θα ειναι η φωτεινοτητα;

Edited by nikoskat

@nikoskat μάλλον το περιπλέκεις περισσότερο από ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Πιθανότατα ο router δεν αποτελεί στενωπό σε αυτή τη μεταφορά, αλλά η μνήμη του τηλεφώνου. Επίσης αν συμπεριφέρεται διαφορετικά με κλειστή την οθόνη είναι μάλλον θέμα λογισμικού (πχ του έχεις πει να κλείνει το WiFi όταν κλείνει η οθόνη).

Ακόμη και εάν είχες πιο γρήγορο ασύρματο δίκτυο (πχ 802.11n), θα έπρεπε να το υποστηρίζει και το τηλέφωνο, και πάλι η μνήμη του θα ήταν πιο αργή από το δίκτυό σου.

Λοιπον καλησπερα και απο εμενα στην παρεας σας...

νεος με το nexus...

λοιπον τωρα σε αυτα που με απασχολουν...μολις χ8ες εβαλα την xenonHD και franco kernel-nightly

αν και δεν το εχς φορτωσει ακομα σκιζετε... μονο ενα bug νομιζω πως βρηκα ( στην nav bar εβαλα kill app< και οταν το πατισα καμια 10αρια φορες να τα σβησει ολα η συσκευη μπακωσε και εστρωσε μονο με βγαλσιμο μπαταριας) .. εχει καλη μπαταρια , τουλαχιστον πιο καλη απο στοκ 4,0,4 και ειναι σιγουρα πιο γρηγορο...

τωρα με ενδιαφερει αν ξερει καποιος την πιο γρηγορη-δυνατη ρομ , δεν με νοιαζει να ρουφαει μπαταρια η να μην ειναι παραμετροποιησημη... με νοιαζει να ειναι οτι πιο γρηγορο για το nexus..

επισεις εχει κανεις την συσκευη του μονιμα στα 1,8 , για πανω απο μια βδομαδα τουλαχιστον?

Λοιπον καλησπερα και απο εμενα στην παρεας σας...

νεος με το nexus...

λοιπον τωρα σε αυτα που με απασχολουν...μολις χ8ες εβαλα την xenonHD και franco kernel-nightly

αν και δεν το εχς φορτωσει ακομα σκιζετε... μονο ενα bug νομιζω πως βρηκα ( στην nav bar εβαλα kill app< και οταν το πατισα καμια 10αρια φορες να τα σβησει ολα η συσκευη μπακωσε και εστρωσε μονο με βγαλσιμο μπαταριας) .. εχει καλη μπαταρια , τουλαχιστον πιο καλη απο στοκ 4,0,4 και ειναι σιγουρα πιο γρηγορο...

τωρα με ενδιαφερει αν ξερει καποιος την πιο γρηγορη-δυνατη ρομ , δεν με νοιαζει να ρουφαει μπαταρια η να μην ειναι παραμετροποιησημη... με νοιαζει να ειναι οτι πιο γρηγορο για το nexus..

επισεις εχει κανεις την συσκευη του μονιμα στα 1,8 , για πανω απο μια βδομαδα τουλαχιστον?

1.8 μόνιμα??? Τι εννοείς? Εκτός και αν αλλάξεις εσύ τα στοιχεία του governor, ο governor δεν σε πάει στη max συχνότητα αν δεν πιάσεις 85-90% φορτίο CPU! Δουλεύουν σε μία μέση συχνότητα. Για παράδειγμα ο interactive συνήθως είναι στα 729.

Εγώ πάντως δεν θα στο συνέστηνα με τίποτα να ανέβεις σε κανονική χρήση πάνω από το 1,5. Το 1,8 είναι καθαρά για λόγους benchmark και τίποτα άλλο και να να ψήσεις το κινητό σου έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα αν χρησιμοποιείς μέγιστο φορτίο.

Και πάλι για εμένα δεν αξίζει...

Είμαι με franco, 384/1228 και undervolt και το κινητό και τρέχει σφαίρα αλλά και καίει λίγο λιγότερο ειδικά σε idle γιατί αλλιώς το πρόβλημα το έχουμε στην οθόνη και όχι στο CPU.

Όσο για ταχύτατη ρομ. Αυτό το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό! Θα σου έλεγα να αρχίζεις να τις δοκιμάζεις όλες κάτω από τις ίδιες ρυθμίσεις και να αποφασίσεις. Εγώ με JellyBro CM10 + franco r246 είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και δεν τα αλλάζω με τίποτα!

Google Pixel 9 Pro XL

πάρτε ένα ωραίο άρθρο για όσους δεν ξέρουν διαφορές ανάμεσα σε aosp και aokp roms(εγώ τουλάχιστον δεν τις ήξερα!)

http://techie-buzz.com/android/what-is-aokp-rom-how-is-it-different-from-cm9.html

καλησπερα παιδια.νεος και γω σχετικα με το android και το galaxy nexus.μετα απο ενα μηνα που το χω στην κατοχη μου δεν αντεχω αλλο και θελω να μπω στον πειρασμο να το πειραξω.προς το παρον το μονο π εχω κανει ειναι να το αλλαξω σε google branded για να παρω το jelly bean.απο δω και περα αυτο που θα ηθελα να σας ρωτησω ειναι αρχικα εκτος απο roms kai kernel τι αλλο μπορει να αλλαξει?ποια ρομ φτιαχνει το προβλημα με το ηχειο?υπαρχει καποια σειρα που πρεπει να περασω αυτα τα 2?δλδ πρωτα το κερνελ και επειτα τη ρομ?λεω να το κανω ροοτ με το nexus toolkit.ειναι πιο ευκολο η να το κανω με τον αλλο τροπο π βρηκα?καλυτερος συνδυασμός ρομ-κερνελ για αυξημενες επιδοσεις?

καλησπερα παιδια.νεος και γω σχετικα με το android και το galaxy nexus.μετα απο ενα μηνα που το χω στην κατοχη μου δεν αντεχω αλλο και θελω να μπω στον πειρασμο να το πειραξω.προς το παρον το μονο π εχω κανει ειναι να το αλλαξω σε google branded για να παρω το jelly bean.απο δω και περα αυτο που θα ηθελα να σας ρωτησω ειναι αρχικα εκτος απο roms kai kernel τι αλλο μπορει να αλλαξει?ποια ρομ φτιαχνει το προβλημα με το ηχειο?υπαρχει καποια σειρα που πρεπει να περασω αυτα τα 2?δλδ πρωτα το κερνελ και επειτα τη ρομ?λεω να το κανω ροοτ με το nexus toolkit.ειναι πιο ευκολο η να το κανω με τον αλλο τροπο π βρηκα?καλυτερος συνδυασμός ρομ-κερνελ για αυξημενες επιδοσεις?

Πρώτα ρομ μετά κερνελ γιατί η ρομ φλασάρει δικό της κερνελ!

Αν αλλάξεις ρομ γιατί να κάνεις ρουτ? Τσάμπα διαδικασία αφού το ρούτ είναι στο λειτουργικό και αφού θα το αλλάξεις δεν λέει κάτι...

Όσο για συνδυασμό είναι όλα υποκειμενικά. Εγώ έχω JellyBro CM10 με franco και κρατάει πάνω από ικανοποιητικά!

Google Pixel 9 Pro XL

Η πάραμετρικοποιηση της stock είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Εγώ έχω καταλήξει στην codename με kernel του Franco. Όπως θα έχεις διαβάσει όμως κάθε ρομ έχει τα δικά της πλέονεκτηματα και η επιλογή της είναι μάλλον υποκειμενικό θέμα.Μερικές σελίδες πίσω θα βρεις μια ενδιαφέρουσα λίστα με όλες τις rom. Δοκιμάζεις και διαλέγεις. Άλλωστε για αυτό έχουμε Android. Όσο αφορά το root ακολούθησε τις οδηγίες του toolkit και θα σου φανεί αστεία διαδικασία. Όσο για τη σειρά Φλασαρισματος κάνε πρώτα clear data, clear cashe, clear dalvik cache και μετά φλασαρεις την ρομ της επιλογής σου, τα gapps και τον kernel. Καλό πειραματισμό.

Η πάραμετρικοποιηση της stock είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Εγώ έχω καταλήξει στην codename με kernel του Franco. Όπως θα έχεις διαβάσει όμως κάθε ρομ έχει τα δικά της πλέονεκτηματα και η επιλογή της είναι μάλλον υποκειμενικό θέμα.Μερικές σελίδες πίσω θα βρεις μια ενδιαφέρουσα λίστα με όλες τις rom. Δοκιμάζεις και διαλέγεις. Άλλωστε για αυτό έχουμε Android. Όσο αφορά το root ακολούθησε τις οδηγίες του toolkit και θα σου φανεί αστεία διαδικασία. Όσο για τη σειρά Φλασαρισματος κάνε πρώτα clear data, clear cashe, clear dalvik cache και μετά φλασαρεις την ρομ της επιλογής σου, τα gapps και τον kernel. Καλό πειραματισμό.

Σωστός απόλυτα. Ορίστε και η λίστα ξανά για να μην ψάχνεις!

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AggpxyzXBu--dEZMWnZTUWtMVXBpdHNteW5zTXpRVmc#gid=0

Google Pixel 9 Pro XL

απο αυτη την προταση οφειλω να πω πως χαθηκα λιγο με τους ορους.αν ακολουθησω οδηγους στο youtube και σε site δεν νομιζω να χω κανα προβλημα.για να περασω ρομ, θελοντας να απαντησω σε ενα φιλο πιο πανω, δεν πρεπει η συσκευη μου να ειναι ρουτ?τα gapps ειναι τα google apps?

τουλαχιστον και να κανεις κανα λαθος το nexus δυσκολα brickαρει, οποτε μην ανησυχεις πολυ. θα το κανεις μια φορα και μετα θα το κανεις για πλακα

απο αυτη την προταση οφειλω να πω πως χαθηκα λιγο με τους ορους.αν ακολουθησω οδηγους στο youtube και σε site δεν νομιζω να χω κανα προβλημα.για να περασω ρομ, θελοντας να απαντησω σε ενα φιλο πιο πανω, δεν πρεπει η συσκευη μου να ειναι ρουτ?τα gapps ειναι τα google apps?

Αν έχεις ξεκλείδωτο bootloader φλασάρεις CWM και μπαίνεις μέσα και από εκεί κάνεις τη διαδικασία που σου είπε το παιδί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είσαι root για αυτό. Ίσως να κάνω λάθος αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται!

Google Pixel 9 Pro XL

Επιτέλους TORCH WORKING!!!!!! Latest Jellybro και screenshot από τον fitsnugly:

device-2012-08-30-081605.png

Edited by MaXAiRO

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

ναι, το εβαλε και η cna..μαλλον απο CM πρεπει να ηρθε..δεν εχω δει καθολου changelog, το κατεβασα στο κινητο.

ναι, το εβαλε και η cna..μαλλον απο CM πρεπει να ηρθε..δεν εχω δει καθολου changelog, το κατεβασα στο κινητο.

Δουλεύει δηλαδή το Torch toggle στη CNA 3.4.1 ή το έβαλαν τώρα σε κάποια nightly;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Δουλεύει δηλαδή το Torch toggle στη CNA 3.4.1 ή το έβαλαν τώρα σε κάποια nightly;

σε επομενη nightly, δουλευουν μια χαρα..βαλτες αφοβα :)

Προς το παρόν είχα XenonHD λόγω torch. Περιμένω να μπει στην επόμενη Paranoid για να τη φλασάρω (εμφανισιακά ίσως η αγαπημένη μου).

Έχει δοκιμάσει κανείς CM based ή CNA με franco kernel? Προς το παρόν μόνο με τον trinity έχω δουλέψει και ελάχιστα τον Air.