Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους !! είχατε αναφέρει σε προηγούμενο post για κάποιο toolkit που υποστηρίζει 4.2.2 χωρίς donate.. έψαξα αλλά δεν κατάφερα να το βρω. μπορεί κάποιος να μας το ξαναπεί? ευχαριστώ

Ακολούθησε τα βήματα στο πρώτο ποστ

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1392310

Phone: Nexus 5

ROM: SlimKat

Kernel: ElementalX

Recovery: TWRP

Μια χάρη συμφορουμητες. Εχει κάνεις κάποιο λινκ για την στοκ 4.2.2 odexed φυσικα χωρις ρουτ σε μορφη zip? Θελω να την εχω στο τηλέφωνο για παν ενδεχόμενο και να μπορω να την φλασαρω με cwm. Ευχαριστω.

Επίσης εχθες έπαθα ένα ταρακουλο που το φυσάω και δεν κρυώνει.

ΠΡΙΝ. SE XPERIA X1 SILVER

ΥΣΤΕΡΑ. SAMSUNG GALAXY NEXUS

ΤΩΡΑ XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Μια χάρη συμφορουμητες. Εχει κάνεις κάποιο λινκ για την στοκ 4.2.2 odexed φυσικα χωρις ρουτ σε μορφη zip? Θελω να την εχω στο τηλέφωνο για παν ενδεχόμενο και να μπορω να την φλασαρω με cwm. Ευχαριστω.

Βάλε το Nexus Root Toolkit και πες ότι έχεις την 4.2.2, θα στην κατεβάσει αυτόματα ;)

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Βάλε το Nexus Root Toolkit και πες ότι έχεις την 4.2.2, θα στην κατεβάσει αυτόματα ;)

οκ αλλα θα είναι σε ζιπ μορφή ετσι ωστε να την μεταφερω στο τηλέφωνο?

οκ αλλα θα είναι σε ζιπ μορφή ετσι ωστε να την μεταφερω στο τηλέφωνο?

Για την ακρίβεια θα σου κατεβάσει το factory image yakju-jdq39-factory-b2ebb5f3, το οποίο θα περιέχει μέσα τα

image-yakju-jdq39.zip

bootloader-maguro-primelc03.img

radio-maguro-i9250xxlj1.img

:cool:

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Για την ακρίβεια θα σου κατεβάσει το factory image yakju-jdq39-factory-b2ebb5f3, το οποίο θα περιέχει μέσα τα

image-yakju-jdq39.zip

bootloader-maguro-primelc03.img

radio-maguro-i9250xxlj1.img

:cool:

Αυτό το έχω κατεβάσει κι εγώ, επειδή όμως δεν είναι zip αλλά tgz δεν νομίζω ότι φλασάρεται μέσω recovery.

Αυτό το έχω κατεβάσει κι εγώ, επειδή όμως δεν είναι zip αλλά tgz δεν νομίζω ότι φλασάρεται μέσω recovery.

Μάλλον πρέπει με εντολές fastboot να τοποθετήσεις ένα προς ένα τα αρχεία μέσα από το image-yakju-jdq39.zip στο κινητό.

Ας μας πει κάποιος αν υπάρχει ευκολότερος τρόπος

Εδώ είσαι φιλέ μου!!! ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737849)

Εδώ είσαι φιλέ μου!!! ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737849)

Δυστυχώς δεν είναι αυτό που ζητάει και που ψάχνω κι εγώ...Αυτή που ανέβασες είναι rooted και με busybox μαζί...Εμείς θέλουμε την original χωρις ρουτ κλπ...Την ψάχνω κι εγώ πάντως.Αν την βρώ θα την ανεβάσω

ΥΓ.: Το ιδανικό θα ήταν ένα zip με την μαμά ρομ,μαζί με τα μαμά gapps και τον original kernel και επίσης να σου γυρνά ταυτόχρονα το κινητό σε yakjuwx και να κλειδώνει τον bootloader. όπως ήταν όταν το πήραμε.Όλα σε ένα γιατί σε περίπτωση που πάθει κάτι και θέλει εγγύηση να δω τι θα κάνουμε...

Edited by Vlasismiriagos

Δυστυχώς δεν είναι αυτό που ζητάει και που ψάχνω κι εγώ...Αυτή που ανέβασες είναι rooted και με busybox μαζί...Εμείς θέλουμε την original χωρις ρουτ κλπ...Την ψάχνω κι εγώ πάντως.Αν την βρώ θα την ανεβάσω

ΥΓ.: Το ιδανικό θα ήταν ένα zip με την μαμά ρομ,μαζί με τα μαμά gapps και τον original kernel και επίσης να σου γυρνά ταυτόχρονα το κινητό σε yakjuwx και να κλειδώνει τον bootloader. όπως ήταν όταν το πήραμε.Όλα σε ένα γιατί σε περίπτωση που πάθει κάτι και θέλει εγγύηση να δω τι θα κάνουμε...

μηπως αυτο ψαχνετε???

https://developers.google.com/android/nexus/images#yakjujdq39

αυτά είναι img όχι zip...:(

το πως μπορεις να γυρισει σε yakjuwx δεν ξερω πως γινετε αυτο απο την στιγμη που το εχεις κανει google branded,αλλα δεν βλεπω και τον λογο να γυρισει καποιος σε samsung branded την συσκευη του....

τωρα για να κλειδωσεις τον bootloader μπορεις μεσω του toolkit αν κανεις την αντικατασταση στον φακελο των αρχειων που εχει στην σελιδα του με το toolit,και θα σου δουλευει μια χαρα στην 4.2.2,εγω τουλαχιστον αυτο εκανα,και με τον ιδιο τροπο εκανα επαναφορα της 4.2.2 απο τον υπολογηστη,γιατι και εγω ειχα root το κινητο στην 4.2.1 και οταν πηρε την 4.2,2 ειχαν μεινει τα root apps και με αυτον τον τροπο το εκανα παλι καθαρο......

δεν ξερω αν σε βοηθησα,αλλα δεν γνωριζω με ποιον τροπο μπορεις να το ξανακανεις samsung branded.......και γιατι να το κανεις???αφου και ετσι η εγγυηση το καλυπτει

Έβαλα το Nexus Root Toolkit και έβαλε έναν φάκελο(!ReadyToFlash) στην sd και δεν μπορώ να τον σβήσω με τίποτα. Ξέρει κάποιος τι να κάνω

edit: Τελικά η λύση ήταν να το σβήσω από το /data/media/0 και όχι από το /sdcard

Edited by pagratios

Εμείς ζητάμε λοιπόν την stock rom σε zip ώστε να φλασάρεται μέσω custom recovery και να φλασάρει όλα τα παραπάνω που είπες και να την έχουμε μέσα στην sd για παν ενδεχόμενο. Το ξέρω ότι υπάρχει εκεί έξω, όποιος τη βρει ας ποστάρει. yakju ή yakjuxw δεν έχει καμμία σημασία για το service της Smartec, μιλάω εκ πείρας. Πήγα το κινητό το Γενάρη για ένα πρόβλημα στην οθόνη, μου την αλλάξανε αλλά εκεί είχα την ευχαίρεια να τους το πάω στοκ. Μετά από λίγο καιρό άρχισαν τα προβλήματα με τη usb και πριν από περίπου ένα μήνα με άφησε τελείως, όπου και το πήγα στο σερβις με άλλο λογισμικό :ninja:. Παρ'ολα αυτά μου αλλάξανε την πλακέτα χωρίς να χάσω την εγγύηση και μετά από μια εβδομάδα τους το ξαναπήγα γιατί η usb άρχισε πάλι τις συνδέσεις - αποσυνδέσεις όπου και μου αλλάξανε την usb στην καινούργια πλακέτα (εκεί τους το πήγα στοκ μη το ''χοντραίνω'' περισσότερο :lol:). Τέλος πάντον επειδή την έχω πάρει από φόβο την usb, πήρα μια έξτρα μπαταρία και έναν εξωτερικό φορτιστή ώστε να αποφεύγω να την χρησιμοποιώ τουλάχιστον για τις φορτίσεις, αλλά αυτό το zip φυλαγμένο στην sd μπορεί να μας σώσει καθώς και unroot γίνεται και να κλειδώσει ο bootloader μπορεί από τη συσκευή έπειτα από το φλασάρισμα του εν λόγω zip.

Edited by leftis69

Εμείς ζητάμε λοιπόν την stock rom σε zip ώστε να φλασάρεται μέσω custom recovery και να φλασάρει όλα τα παραπάνω που είπες και να την έχουμε μέσα στην sd για παν ενδεχόμενο. Το ξέρω ότι υπάρχει εκεί έξω, όποιος τη βρει ας ποστάρει. yakju ή yakjuxw δεν έχει καμμία σημασία για το service της Smartec, μιλάω εκ πείρας. Πήγα το κινητό το Γενάρη για ένα πρόβλημα στην οθόνη, μου την αλλάξανε αλλά εκεί είχα την ευχαίρεια να τους το πάω στοκ. Μετά από λίγο καιρό άρχισαν τα προβλήματα με τη usb και πριν από περίπου ένα μήνα με άφησε τελείως, όπου και το πήγα στο σερβις με άλλο λογισμικό :ninja:. Παρ'ολα αυτά μου αλλάξανε την πλακέτα χωρίς να χάσω την εγγύηση και μετά από μια εβδομάδα τους το ξαναπήγα γιατί η usb άρχισε πάλι τις συνδέσεις - αποσυνδέσεις όπου και μου αλλάξανε την usb στην καινούργια πλακέτα (εκεί τους το πήγα στοκ μη το ''χοντραίνω'' περισσότερο :lol:). Τέλος πάντον επειδή την έχω πάρει από φόβο την usb, πήρα μια έξτρα μπαταρία και έναν εξωτερικό φορτιστή ώστε να αποφεύγω να την χρησιμοποιώ τουλάχιστον για τις φορτίσεις, αλλά αυτό το zip φυλαγμένο στην sd μπορεί να μας σώσει καθώς και unroot γίνεται και να κλειδώσει ο bootloader μπορεί από τη συσκευή έπειτα από το φλασάρισμα του εν λόγω zip.

Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτού του εγχειρήματος από τη στιγμή που αν πάθει το οτιδήποτε το κινητό δεν θα μπορείς ούτε από την SD να περάσεις zip μέσω custom recovery.

Ακόμη και εάν σου συμβεί κάτι, κατά 99% μπορείς να επαναφέρεις το κινητό στην αρχική του κατάσταση μέσω toolkit Τα nexus δεν brickαρονται ευκολα!!.

Από όσο ξέρω για να κλειδώσεις τον bootloader πρέπει να είσαι σε fastboot mode πράγμα που γίνεται μόνο μέσω PC. Δεν μπορείς να κελιδώσεις τον BL και να επαναφέρεις το stock recovery με ένα απλό flash ενός zip image.

Xiaomi Redmi Note 8 64GB ROM/4GB RAM

Ακόμα και αν υπάρχει zip δε νομίζω να σου κάνε unroot διότι έτσι δεν θα λειτουργεί και η recovery. Bootloader γίνεται από fastboot. Αλλά μπορείς από τα image να περάσεις το καθένα στον ανάλογο φάκελο μέσω toolkit

Παιδιά το θέμα έχει προκύψει εδώ και μέρες, καθώς σε αρκετούς είτε δεν έκατσαν καλά τα ΟΤΑ updates, είτε δοκίμασαν custom ROMs που κόλλαγαν/σερνόντουσαν/δεν μπούταραν καν, είτε σε κάποια αποτυχημένη προσπάθεια flashαρίσματος semi-brickαρε το κινητό. Έτσι εγώ και κάποιοι άλλοι προτείναμε να υπάρχει τουλάχιστον η stock ROM καθώς και ένα σετάκι radio/kernel/boot στην SD, ώστε αν τυχόν γίνει κάτι από τα παραπάνω, να μπορείς σχετικά εύκολα να επαναφέρεις το κινητό σε μια πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Το έχω πάθει και έχω μάθει, αυτό που λέω είναι μια ελάχιστη τυπική προφύλαξη ενάντια στο 99% των περιπτώσεων semi-brickαρίσματος...Δεν μιλάμε για lock/unlock, αλλά προφανώς το boot και root επανέρχονται με το flashάρισμα της stock ROM.

Edited by The Ace

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτού του εγχειρήματος από τη στιγμή που αν πάθει το οτιδήποτε το κινητό δεν θα μπορείς ούτε από την SD να περάσεις zip μέσω custom recovery.

Ακόμη και εάν σου συμβεί κάτι, κατά 99% μπορείς να επαναφέρεις το κινητό στην αρχική του κατάσταση μέσω toolkit Τα nexus δεν brickαρονται ευκολα!!.

Από όσο ξέρω για να κλειδώσεις τον bootloader πρέπει να είσαι σε fastboot mode πράγμα που γίνεται μόνο μέσω PC. Δεν μπορείς να κελιδώσεις τον BL και να επαναφέρεις το stock recovery με ένα απλό flash ενός zip image.

Άμα σου χαλάσει η USB κούφια η ώρα και δεν συνδέεται στο pc ούτε φορτίζει όπως έγινε σε μένα, πως θα το βάλεις στο toolkit; Eγώ δεν είπα για το 99% των περιπτώσεων αλλά γι αυτό το 1% που μου έτυχε.

Ο bootloader μάλλον μπορεί να κλειδώσει μέσω Trickster app.

Άμα σου χαλάσει η USB κούφια η ώρα και δεν συνδέεται στο pc ούτε φορτίζει όπως έγινε σε μένα, πως θα το βάλεις στο toolkit; Eγώ δεν είπα για το 99% των περιπτώσεων αλλά γι αυτό το 1% που μου έτυχε.

Ο bootloader μάλλον μπορεί να κλειδώσει μέσω Trickster app.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα για τη δυνατότητα αυτή του Trickster MOD...

Αν μπορεί να γίνει αυτό τότε πάω πάσο!!

Xiaomi Redmi Note 8 64GB ROM/4GB RAM

Αν δεν βρει κάποιος μία έκδοση της stock η οποία να γίνεται εγκατάσταση εύκολα από recovery νομίζω ότι πρέπει κάποιος να ακολουθήσει αυτά τα βήματα (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1862782) χωρίς να πειράξει τίποτα.

Ωστόσο νομίζω ότι για το 1% που δεν θα λειτουργεί η usb θα μείνεις σε custom recovery

Αν δεν βρει κάποιος μία έκδοση της stock η οποία να γίνεται εγκατάσταση εύκολα από recovery νομίζω ότι πρέπει κάποιος να ακολουθήσει αυτά τα βήματα (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1862782) χωρίς να πειράξει τίποτα.

Ωστόσο νομίζω ότι για το 1% που δεν θα λειτουργεί η usb θα μείνεις σε custom recovery

Ακόμα και τη στοκ recovery πιστεύω ότι μπορείς να φλασάρεις από το κινητό μέσω goo manager.

Edited by leftis69

Εαν στο twrp κανω wipe ΜΟΝΟ την internal storage επειρεαζεται η rom μου??

Siemens S25, Nokia 3310, Nokia 5100, Samsung V200, Siemens SX1, Sony Ericsson P990, Nokia N80, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung i900 Omnia, LG Nexus 4 E960, Motorola DEFY, Apple iPhone 4S, Motorola DROID RAZR XT912, Samsung Galaxy Nexus I9250, Samsung Galaxy Note II N7100, Huawei Honor 6, LG G2, Sony Xperia Z3 Compact, Xiaomi Mi 4 LTE, HTC One (M8), Xiaomi Mi 4c, OnePlus 2, LG G4 Dual, Xiaomi Mi 5, Motorola Moto Z, OnePlus 3T, OnePlus 5, OnePlus 5T, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Pro, OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 3, OnePlus 6T, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Mi Note 10, Huawei Mate 30 Pro, Realme X2 Pro, OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 FE 5G, OnePlus 8 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Honor 50, OnePlus 9 Pro, Xiaomi Poco F4, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy S23 Ultra, Google Pixel 8 Pro, OnePlus 12

Τώρα που ο φίλος είπε για twrp θέλω να ρωτήσω όλους τους φίλους την άποψη τους. Εκτός ότι ο twrp αλλάζει θέματα τι έχει παραπάνω από τον cwm? Με ενδιαφέρει πολύ η άποψη σας γιατί σκέφτομαι να τον αλλάξω τον cwm.

Εαν στο twrp κανω wipe ΜΟΝΟ την internal storage επειρεαζεται η rom μου??

Όχι αλλά θα σβηστούν όλοι οι φάκελοι στην sd. Συνήθως αυτό το wipe το κάνεις για καθαρό install.

Τώρα που ο φίλος είπε για twrp θέλω να ρωτήσω όλους τους φίλους την άποψη τους. Εκτός ότι ο twrp αλλάζει θέματα τι έχει παραπάνω από τον cwm? Με ενδιαφέρει πολύ η άποψη σας γιατί σκέφτομαι να τον αλλάξω τον cwm.

Eιδικά σε σένα φίλε Σάκη έχω κάνει νύξη αρκετές φορές για την ΤWRP, δε σου λέω άλλα :lol:

Edited by leftis69