Jump to content

Ειδήσεις


Avior
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το Google Earth θα το γνωρίζετε σίγουρα, οι περισσότεροι το έχετε δοκιμάσει ήδη, όμως τι θα λέγατε για την επερχόμενη συνέχεια με στόχο την μεταφορά στις οθόνες των ηλεκτρονικών μας υπολογιστών και τοπίων, τόπων εκτός Γής ;

 

Αν και ακόμα το όνομα της νέας προσπάθειας προϊόν της συνεργασίας της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης επί της Γής Google με την NASA (Nasa Ames Research Center) δεν είναι σίγουρο, η ονομασία Google "Space" θα το χαρακτήριζε απόλυτα μίας και όπως ανακοίνωσαν από κοινού εκπρόσωποι των δύο πλευρών την Δευτέρα που μας πέρασε ο στόχος της συνεργασίας είναι σταδιακά η μεταφορά των πιο χρήσιμων πληροφοριών της NASA στο διαδίκτυο . Αρχικά αυτό θα υλοποιηθεί με την πρόβλεψη του καιρού και την απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο, ακόμα, με υψηλής ευκρίνειας τρισδιάστατους χάρτες του φεγγαριού και του πλανήτη 'Αρη, σε πραγματικό χρόνο καταγραφή, παρακολούθηση του διεθνούς διαστημικού σταθμού και του space shuttle στο μέλλον .

 

Βέβαια αυτά όλα θα πάρουν κάποιο χρόνο αλλά η πρόκληση είναι εδώ και όπως δήλωσε ο διοικητής της NASA Μichael Griffin: "Αυτός ο καινοτόμος συνδυασμός της επιστήμης της Πληροφορικής και Διαστημικής επιστήμης θα καταστήσει την εργασία της εξερεύνησης του διαστήματος της NASA προσιτή στον καθένα."

 

'Ηδη η Google παρέχει μερικές πληροφορίες σε συνεργασία με την NASA μέσω των υπηρεσιών της Google Moon και Google Mars αλλά με την συμφωνία της Δευτέρας η συνεργασία γίνεται πλέον εντατική μιας και προβλέπει την κατασκευή ειδικών εγκαταστάσεων(*βλέπε..κατασκευή από την Google κέντρου έρευνας που είχε συμφωνηθεί από το περασμένο έτος κοντά στις εγκαταστάσεις της NASA), συνεργασία και των δύο πλευρών σε πολύπλοκα υπολογιστικά θέματα, εκπαίδευση στελεχών κ.α με πάντα βασικότερο την συνολική πλέον μεταφορά και παροχή της πληροφορίας από την NASA στο ευρύ κοινό .

 

Η συμφωνία που υπεγράφη φέρει το όνομα " Space Act Agreement " , με τον Eric Schmidt της Google να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε ποικίλες τεχνικές προκλήσεις μέσω της υπογραφής της Space Act Agreement ."

 

Πάρα πολυ ενδιαφέρον φίλε μου.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σιγά μην κάνουν πόλεμο στην Κίνα. Θα αφανισθεί ο πλανήτης. Μα τι λέτε βρε παιδιά; Τα σκέφτεστε αυτά τα πράγματα που γράφετε; Σόρυ κιόλας. Ξέρετε για τι μεγέθη μιλάτε;

μην ξεχνας τι πηγε να γινει με την ρωσια πριν κατι μηνες..........οταν μια χωρα τα θελει ολα δικα της δεν υπολογιζει τιποτα...

Link to comment
Share on other sites

2η στον κόσμο η Ελλάδα σε δαπάνες για όπλα

 

Για μία ακόμα φορά στο κέντρο του εξοπλιστικού κυκλώνα θα βρεθεί η χώρα μας το 2007. Η έγκριση του πενταετούς - δεκαετούς προγράμματος 2006-2015, συνολικού προϋπολογισμού 26,7 δισ. ευρώ, τον περασμένο Ιούλιο, άνοιξε την αυλαία των εν Αθήναις εξοπλιστικών καλλιστείων.

 

Από τα σχεδόν 200 εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου αυτής ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα 12 (βλ. διπλανό πίνακα) ύψους 8 δισ., για τα οποία αναμένεται να βγάλει φωτιές η εξοπλιστική πασαρέλα!

 

Η διεθνής συγκυρία ευνοεί τη λεγόμενη αμυντική διπλωματία. Οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, σε συνάρτηση με τη μείωση των εξοπλισμών ανά τον κόσμο, και κυρίως η κοινή αμυντική πολιτική των χωρών μελών της Ε.Ε. θέτουν την Ελλάδα στο σταυρόνημα των ενδιαφερομένων για τους εξοπλισμούς.

 

Μπάσιμο Ρώσων

 

Το 2006 ήταν αναμφισβήτητα το έτος των Ρώσων, αφού μέσα στο τελευταίο τετράμηνο τέσσερις αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να προωθήσουν, εκτός των άλλων διμερών θεμάτων συνεργασίας, και την πώληση ρωσικών οπλικών συστημάτων στη χώρα μας. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος κ. Πούτιν τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ ο ρωσικός κύκλος έκλεισε, προς το παρόν, με τον πιθανό διάδοχό του στην προεδρία, υπουργό Αμυνας κ. Ιβανόφ, στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Η ρωσική πλευρά προωθεί κατά προτεραιότητα τα τεθωρακισμένα οχήματα «ΒΜΡ-3», τα αντιαεροπορικά συστήματα τύπου «ΒΟΟΚ», ταχύπλοα τύπου «ZUBR», ενώ θεωρεί επιβεβλημένη τη συμμετοχή στην αξιολόγηση για το μαχητικό 4ης γενιάς «SUKOI».

 

Το μαχητικό

 

Τη σκυτάλη αναμένεται να λάβουν οι Γερμανοί, που ανέλαβαν την προεδρία της Ε.Ε. Ηδη, από την εκλογή της Μέρκελ, πριν από ενάμιση χρόνο, οι σχετικές πιέσεις εντάθηκαν. Το ότι η υπόθεση Eurofighter φαίνεται να χάνει τη μάχη στην άλλη πλευρά του Αιγαίου (Τουρκία) οδηγεί τους Γερμανούς να θέτουν πολύ ψηλά στην ατζέντα την προμήθειά του από την Ελλάδα. Η προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών (ύψους πάνω από 4 δισ. ευρώ), που εάν πραγματοποιηθεί θα είναι το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας μας, αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες. Η εγγραφή στο τρέχον εξοπλιστικό (ΕΜΠΑΕ) μόνο 1 δισ. ευρώ και η αντιπαράθεση, με ανταγωνιστές Γάλλους με το «RAFALE» και Αμερικανούς με το «JSF», αναμένεται να καθυστερήσουν τις όποιες εξελίξεις και αποφάσεις για μετά τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα, η γερμανική πλευρά προωθεί και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα φρεγατών, αν και έχει αδύναμη θέση έως ότου ξεπεραστούν τα προβλήματα με το υποβρύχιο.

 

Οι Αμερικανοί

 

Ομως, από το 2007, η Ελλάδα μπαίνει σταδιακά στο στόχαστρο των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, ακόμα και αυτών που δεν είχαν ώς τώρα παρουσία στη χώρα μας. Στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ, που αναμένεται να φτάσει στο σημείο - ρεκόρ των 663 δισ. δολαρίων το 2007, θα υποστεί ανακατανομές και ίσως περικοπές τα επόμενα χρόνια, καθώς ο έλεγχος από τους Δημοκρατικούς των δύο νομοθετικών σωμάτων -Γερουσίας και Κογκρέσου- σε συνδυασμό με τη σταδιακή απόσυρση δυνάμεων από το Ιράκ εν όψει και της αποχώρησης Μπους το 2008, θα οδηγήσει σε δραστική επανεξέταση προγραμμάτων και δαπανών.

 

Οι Δημοκρατικοί εκτιμάται ότι δεν θα προωθήσουν σε πρώτη φάση περικοπές, αλλά θα επιδιώξουν την ενίσχυση των δαπανών για το προσωπικό και τις επιχειρησιακές ανάγκες, μειώνοντας τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα.

 

Οι αμερικανικές εταιρείες, όπως η General Dynamics και η Raytheon, είχαν επικεντρωθεί στα εύκολα συμβόλαια που συνδέονταν με τον πόλεμο στο Ιράκ, αφήνοντας για ένα διάστημα τις διεθνείς αγορές. Αλλωστε σ' αυτό τον πόλεμο φάνηκαν και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία ορισμένων οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να κληθούν οι κατασκευάστριες εταιρείες να τα αντιμετωπίσουν κατά προτεραιότητα.

 

Η τάση αυτή φαίνεται να διαφοροποιείται. Ηδη, από το 2006 οι αμερικανικές εξαγωγές όπλων ανακάμπτουν, μετά την κάμψη του 2005. Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά το 2005 η Ρωσία (7 δισ. $) ξεπέρασε τις ΗΠΑ (6,2 δισ. $) σε εξαγωγές όπλων.

 

Η νέα επέλαση των αμερικανικών εταιρειών στις διεθνείς αγορές συνοδεύεται και από πιέσεις που ασκεί το ισχυρό λόμπι των εξοπλισμών για άρση ή μείωση των περιορισμών στις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό. Οι περιορισμοί αυτοί, που στόχο είχαν τη διατήρηση της τεχνολογικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, δυσκολεύουν πλέον τις αμερικανικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν δυναμικά τους ανταγωνιστές τους.

 

Οι ΗΠΑ διατηρούσαν για δεκαετίες το μεγαλύτερο μερίδιο στην εξοπλιστική πίτα της χώρας μας. Προσβλέπουν στη συνέχιση της υπεροχής, πιέζοντας κυρίως για συμμετοχή στο πρόγραμμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους προσφέροντας το «JSF» ή «F-35» και ενδιαμέσως και άλλα F-16. Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον αναμένεται να δείξουν για την προμήθεια νέων αντιαεροπορικών συστημάτων, των τεθωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων.

 

Ιταλοί, Γάλλοι

 

Με τον «ευρωπαϊκό αμυντικό προσανατολισμό» ως μπούσουλα και μπαμπούλα κινούνται και οι Ιταλοί, που ευελπιστούν μέσα στον επόμενο χρόνο να καταφέρουν δυναμική εισβολή στα εντός Ελλάδας εξοπλιστικά δρώμενα. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό για δύο λόγους: πρώτος είναι η πολυδιάσπαση των ενδιαφερομένων για τις σχετικές προμήθειες στην Ελλάδα και δεύτερος το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ιταλική κυβέρνηση δείχνει να «επιθυμεί ενεργή ανάμειξη στις εξαγωγές των αμυντικών συστημάτων της χώρας».

 

Στη γειτονική σε εξοπλιστικό επίπεδο, Γαλλία, οι αμυντικές βιομηχανίες περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών τον Μάιο 2007 για να καθορίσουν και αυτές τη στάση τους σε ό,τι αφορά την πολιτική που θα επακολουθήσουν. Πιθανή εκλογή του Νικολά Σαρκοζί θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας, επιθετικής λογικής, σε ό,τι αφορά την αμυντική διπλωματία της Γαλλίας. Η εκλογή Σαρκοζί, με τις γνωστές αρνητικές τοποθετήσεις του έναντι της Τουρκίας, σε συνδυασμό με το υψηλό του ενδιαφέρον για την αμυντική διπλωματία και την ισχυρή στην Ευρώπη προσωπικότητά του, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει στην Ελλάδα να αναμένουμε μια νέα επίθεση φιλίας από την πλευρά της Γαλλίας. Διπλωματικοί αναλυτές υποστήριζαν ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα καθώς θα ενδυναμώσουν οι σχέσεις των δυο κρατών, γεγονός που φυσικά θα επηρεάσει και τον προσανατολισμό της Ελλάδας στα εξοπλιστικά.

 

Οι Βρετανοί

 

Τέλος, από την πλευρά της Αγγλίας, οι πολιτικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί δεν φαίνεται να επηρεάζουν καθόλου τη μέχρι σήμερα πολιτική που ακολουθήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση στα θέματα του εξοπλισμού.

 

Διεθνείς αναλυτές που ρωτήθηκαν σχετικά «έκλεισαν» την υπόθεση λέγοντας: «Η αμυντική διπλωματία στη Μεγάλη Βρετανία δεν αλλάζει ούτε διαφοροποιείται στο ελάχιστο με τις όποιες πολιτικές αλλαγές. Είναι σταθερή, έντονη και πιεστική προς τα συμφέροντα των βρετανικών αμυντικών βιομηχανιών».

 

Το ενδιαφέρον των Βρετανών για την εξοπλιστική πίτα της Ελλάδας είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος και φυσικά το ευρωμαχητικό (Eurofighter), στο οποίο μετέχουν με ποσοστό 35%.

 

Ελλάδα - ΗΠΑ, υπερδυνάμεις!

 

Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ικανοποιημένο: το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού στην Ελλάδα που απασχολείται, με κάποια ιδιότητα, στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των χωρών της Συμμαχίας.

 

Φυσικά, το κόστος που συνεπάγεται για τη χώρα είναι το δεύτερο υψηλότερο στο ΝΑΤΟ, έπειτα από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών. Κόστος που συνεχίζει να αυξάνεται από το 2004...

 

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Συμμαχίας για τις αμυντικές δαπάνες των κρατών-μελών, το 2006, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το 3,3% του ενεργού πληθυσμού στην Ελλάδα απασχολείται υπό κάποια ιδιότητα στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στη Συμμαχία...

 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τουρκία, με ποσοστό 2,2% και ακολουθούν η Γαλλία και η Βουλγαρία (1,6%), η Ιταλία (1,4%) και οι ΗΠΑ (1,3%). Το ποσοστό της χώρας μας είναι σχεδόν τετραπλάσιο από αυτό των περισσοτέρων συμμάχων, που δεν υπερβαίνει το 1%...

 

Από πλευράς κόστους αμυντικών δαπανών, η Ελλάδα αφιερώνει το 3% του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά τις ΗΠΑ (3,8%).

 

Πιο κάτω βρίσκεται η Τουρκία, η οποία αφιερώνει το 2,8% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες, και ακολουθούν η Βουλγαρία και η Γαλλία με 2,4%, ενώ το ποσοστό της Μ. Βρετανίας δεν υπερβαίνει το 2,3%.

 

Με βάση τα ΝΑΤΟϊκά στοιχεία, παρατηρείται στη χώρα μας μια αισθητή μείωση των αμυντικών δαπανών, της τάξης του 4,8%, κατά την περίοδο 1985-1989. Η μείωση ήταν μικρότερη κατά την περίοδο 1990-1994 (1,1%) και ακολούθησε μια περίοδος αύξησης 6,4% την 4ετία 1994-1999. Κατά την 4ετία 2000-2004 διαπιστώνεται μείωση 9,4% και στη συνέχεια υπάρχει αύξηση 8,8% το 2004, 9% το 2005 και 3,8% το 2006...

 

Είναι ενδεικτικό ότι, το 73,8% του συνόλου των αμυντικών δαπανών της χώρας αφιερώθηκε στις δαπάνες προσωπικού. Πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό, μετά το Βέλγιο και την Ιταλία. Το ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά εξοπλισμών δεν υπερβαίνει το 14,9%...

 

Source

-----------------------

http://www.zoo.gr

Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην κάνουν πόλεμο στην Κίνα. Θα αφανισθεί ο πλανήτης. Μα τι λέτε βρε παιδιά; Τα σκέφτεστε αυτά τα πράγματα που γράφετε; Σόρυ κιόλας. Ξέρετε για τι μεγέθη μιλάτε;

 

αμερικη κανει πολεμο με κινα η ρωσια σιγουρα θα μπει αυτη τη φορα η βρετανια οπως παντα θα μπει και αυτη και θα χτυπησει την ρωσια η ρωσια για εκδικηση που χτυπησαν τουσ οικονομικους στοχους θα ριξει μια πυρηνικη σε υποστρατιγηκο σημειο στην βρετανια με σκοπο την παραλυση των ηλεκτρονικων και διακαλδικων μεσω μετα η ηπα ως αντιποινα θα ριξει επανω απο την μοσχα μια moab kai agm 86 και τα υπολοιπα ειναι ιστορια

υ.σ οσοι πουν οτι ειναι εξωπραγματικο απλα αυτοι ειναι οι κανονες εμπλοκης αναμεσα σε γενικευμενη συρραξη αναμεσα σε 3 η 4 χωρες

Link to comment
Share on other sites

ΗΤΑΝ Ο εφιάλτης κάθε επιβάτη του μετρό - αλλά εις διπλούν. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει πάρει το μετρό στη Νέα Υόρκη και να μην έχει αναρωτηθεί «τι θα γινόταν αν έπεφτα στις ράγες τη στιγμή που πλησιάζει ο συρμός;». Ομοίως δεν υπάρχει επιβάτης που να μην έχει αναρωτηθεί «αν έπεφτε κάποιος άλλος στις ράγες τι θα έκανα;». Ο Γουέσλι Ότρι, ένας πενηντάχρονος οικοδόμος, ήρθε την Τρίτη αντιμέτωπος και με τα δύο ερωτήματα - και σχεδόν εξίσου γρήγορα βρήκε τις απαντήσεις.

 

Ο Ότρι περίμενε λίγο μετά το μεσημέρι τον συρμό στο Μανχάταν. Πήγαινε τις δύο κόρες του, την τετράχρονη Σάις και την εξάχρονη Σούκουι, στο σπίτι. Ξαφνικά, λίγο πιο πέρα, ένας νεαρός άνδρας κατέρρευσε έχοντας έντονους σπασμούς. Ο Ότρι και δύο γυναίκες έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Ο εικοσάχρονος Κάμερον Χολόπετερ, φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, κατάφερε να σηκωθεί, σκόνταψε όμως στην άκρη της πλατφόρμας και έπεσε στις ράγες ανάμεσα στις σιδηροτροχιές. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή φάνηκαν τα φώτα του συρμού. «Έπρεπε να πάρω αμέσως μια απόφαση» λέει ο Ότρι. Και την πήρε. Πήδηξε μέσα.

 

Πέρασε από πάνω

 

Ξάπλωσε πάνω στον εικοσάχρονο φοιτητή, ενώ η καρδιά του πήγαινε να σπάσει, πιέζοντάς τον όσο μπορούσε προς το έδαφος. Τα φρένα του συρμού στρίγκλισαν. Πέντε βαγόνια πέρασαν - μόλις μερικά εκατοστά - πάνω από το κεφάλι του Ότρι, γεμίζοντας τον πλεκτό σκούφο του με γράσο, προτού ακινητοποιηθεί ο συρμός. Από ψηλά, ο πενηντάχρονος άκουσε ανθρώπους να ουρλιάζουν. «Είμαστε εντάξει εδώ», φώναξε, «αλλά έχω δύο κόρες εκεί πάνω. Πείτε τους πως ο μπαμπάς τους είναι εντάξει». Άκουσε κραυγές δέους και χειροκροτήματα. Ο νεαρός φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόνο με μερικούς μώλωπες. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε υποστεί επιληπτική κρίση. Λίγο πριν από τη βραδινή βάρδιά του ο Ότρι, που βγήκε σώος και αβλαβής από αυτόν τον εφιάλτη, φρόντισε να τον επισκεφθεί.

 

 

 

 

παιδια το συγκεκριμενο αξιζει να το διαβασετε ;)

Link to comment
Share on other sites

Σαν να βλεπω ταινια!!:blink: :blink:

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

α και αν θελετε να δειτε αυτον τον ανθρωπο σε φωτογραφια δειτε εδω

 

http://www.newsday.com/news/local/newyork/am-subway0103-gallery,0,2365390.photogallery?coll=ny-health-print

Link to comment
Share on other sites

αμερικη κανει πολεμο με κινα η ρωσια σιγουρα θα μπει αυτη τη φορα η βρετανια οπως παντα θα μπει και αυτη και θα χτυπησει την ρωσια η ρωσια για εκδικηση που χτυπησαν τουσ οικονομικους στοχους θα ριξει μια πυρηνικη σε υποστρατιγηκο σημειο στην βρετανια με σκοπο την παραλυση των ηλεκτρονικων και διακαλδικων μεσω μετα η ηπα ως αντιποινα θα ριξει επανω απο την μοσχα μια moab kai agm 86 και τα υπολοιπα ειναι ιστορια

υ.σ οσοι πουν οτι ειναι εξωπραγματικο απλα αυτοι ειναι οι κανονες εμπλοκης αναμεσα σε γενικευμενη συρραξη αναμεσα σε 3 η 4 χωρες

 

 

OK...! Αλλά εδώ γράφουμε ειδήσεις! :D

EvEn DeAtH MaY DiE
Link to comment
Share on other sites

Nα και κάτι που έχουμε να το δούμε από την εποχή της 17Ν...

 

 

]Έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 06:00 την Παρασκευή στον τρίτο όροφο της αμερικάνικης πρεσβείας στη λεωφ. Βασ. Σοφίας στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για επίθεση με ρουκέτα, που δημιούργησε τρύπα πάνω από το θυρεό της αμερικάνικης πρεσβείας.

 

Από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ έχουν σπάσει τζάμια του κτιρίου. Οι ζημιές εντοπίζονται στον τρίτο όροφο και ειδικότερα στο γραφείο του Αμερικανού πρέσβη.

 

Δείτε φωτορεπορτάζ από την επίθεση κατά της αμερικάνικης πρεσβείας...

 

Ο Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή επίθεση», που δεν μπορεί να αιτιολογηθεί. Σημείωσε ότι τη στιγμή της έκρηξης υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο, αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς. Επίσης, τόνισε ότι η συνεργασία με την ελληνική πλευρά είναι πολύ καλή και πως το συμβάν δεν θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοινώθηκε ότι στις «05:58 σήμερα (12-1-2007) πυροδοτήθηκε από τον έναντι της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα περιβάλλοντα χώρο, αυτοπροωθούμενο εκρηκτικό βλήμα εναντίον του κτιρίου. Το βλήμα προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στον υαλοπίνακα της πρόσοψης και στην οροφή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

 

»Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων Υπηρεσιών, αποκλείστηκε η περιοχή και διεξάγεται ενδελεχής έρευνα του περιβάλλοντος χώρου. Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) και την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η συνεργασία με τις Αρχές της Πρεσβείας των ΗΠΑ είναι στενή. Για νεότερες εξελίξεις θα υπάρξει ανακοίνωση».

 

Επί τόπου έσπευσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για πράξη βίας, που επιχειρεί να διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών, και η οποία είναι καταδικαστέα από όλους. Έκανε λόγο για πράξη συμβολισμού, επιχειρησιακά, η οποία ανησυχεί τις αρχές, αλλά δεν τις τρομοκρατεί και συνέστησε στην κοινή γνώμη και τις υπηρεσίες που ερευνούν την υπόθεση ψυχραιμία.

 

Για το θέμα της ρουκέτας, σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο απέκλεισε να ανήκει στην παρτίδα που είχε κλέψει από το στρατόπεδο του Σικουρίου η 17Ν.

 

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να τεθεί επικεφαλής των ερευνών ο πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής, Στέλιος Σύρρος.

 

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετέβη, επίσης, στην πρεσβεία. «Ήρθα και εκ μέρους του πρωθυπουργού να δηλώσω τη συμπαράστασή μας στον πρέσβη. Φαινόμενα σαν αυτά στοίχισαν πάρα πολλά στη χώρα μας κατά το παρελθόν, τόσο κοινωνικά και οικονομικά όσο και πολιτικά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε προσπάθεια, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, ώστε να μην επιτραπούν παρόμοια φαινόμενα».

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύσκεψη και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

 

Με τους πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης συναντάνται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρέσβη των ΗΠΑ στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επίθεση.

 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος: «Η κυβέρνηση όπως και όλος ο ελληνικός λαός καταδικάζει με απόλυτο αποτροπιασμό τη σημερινή επίθεση. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν κατά τη δημοκρατίας και των συμφερόντων της χώρας.

 

» Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και θα παραμείνουν εξαιρετικές. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση με σοβαρότητα και ψυχραιμία και είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαλευκανθεί πλήρως και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.»

 

Με εντολή του Προεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο γγ της Προεδρίας πρέσβης Κωνσταντίνος Γεωργίου επισκέφθηκε τον Αμερικανό πρέσβη. Ο κ. Γεωργίου μετέφερε στον κ. Ρις τον αποτροπιασμό του ελληνικού λαού και την έντονη καταδίκη της σημερινής επίθεσης κατά της αμερικανικής πρεσβείας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Καταδίκασαν τα κόμματα στη Βουλή

 

Την επίθεση καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα, με δηλώσεις των εκπροσώπων τους στη Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καταδίκασε την «ενέργεια που συγκλόνισε την Ελλάδα», τονίζοντας: «Οφείλουμε να στηρίξουμε την ΕΛ.ΑΣ. και τις Αρχές για την ανεύρεση των υπαιτίων, που στρέφονται πρώτιστα ενάντια στην ίδια μας τη χώρα, η οποία κατάφερε να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και να κλείσει στη φυλακή τους τρομοκράτες».

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η επίθεση «πλήττει την εικόνα της χώρας», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι «σπαταλά ένα πολύτιμο κεφάλαιο που αποκτήθηκε με την προσπάθεια άλλων και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

 

Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη σημείωσε πως η καταδίκη της ενέργειας από το ΚΚΕ είναι δεδομένη και πρόσθεσε ότι «δεν συμμεριζόμαστε, όμως, όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται, για την εικόνα και την καταστροφή που γίνεται στη χώρα».

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης καταδίκασε την επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ και χαιρέτισε παράλληλα «τις ειρηνικές διαδηλώσεις των αμερικανών πολιτών ενάντια στην πολιτική του Μπους».

 

Το χρονικό της επίθεσης

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για επίθεση με ρουκέτα, πιθανότατα 2,36 ιντσών, ανατολικής προέλευσης. Το μήκος του βλήματος υπολογίζεται στα 30 εκατοστά και θεωρείται ότι ήταν ρουκέτα μίας χρήσης, δηλαδή αποτελείτο από βλήμα και εκτοξευτήρα μαζί.

 

Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από σημείο της οδού Λαμψάκου, ακριβώς απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας. Στο σημείο βρίσκεται ένα οικόπεδο, με ένα μικρό εργοτάξιο, καλυμένο με λαμαρίνες. Η αστυνομία θεωρεί ότι η πυροδότηση έγινε από φορτηγάκι, που είχε σταθμεύσει στο σημείο.

 

Η ρουκέτα δημιούργησε τρύπα μεγέθους περίπου 10χ30 εκατ. ακριβώς πάνω από το θυρεό της πρεσβείας. Τα υπολείμματα της ρουκέτας εντοπίστηκαν από την αστυνομία στο εσωτερικού του κτιρίου της αμερικάνικης πρεσβείας, στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Αμερικανού πρέσβη.

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με τηλεφώνημα αγνώστου στην ιδιωτική εταιρία φύλαξης της πρεσβείας. Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι υπήρξαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη οργάνωση.

 

Από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην πρεσβεία, χωρίς τραυματισμούς, και πως η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή στη διάρκεια της ημέρας.

 

Η αστυνομία απέκλεισε τη λεωφ. Βασ.Σοφίας για περίπου τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας. Η λεωφόρος αποδόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία περίπου στις 09:00.

 

Η είδηση της έκρηξης στην αμερικάνικη πρεσβεία μεταδόθηκε με έκτακτα δελτία ειδήσεων από όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή στην Αθήνα έρχεται ο αμερικανός διπλωμάτης και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς.

 

news.in.gr

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=769208&lngDtrID=244

Link to comment
Share on other sites

Η ρουκέτα σημάδευε το έμβλημα, αστόχησε και κατέληξε στις...τουαλέτες.

 

Θυμίζει λίγο την πραγματική ιστορία των...επαναστατικών οργανώσεων (λέγε με τρομοκρατικών). :p

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω το κάναν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, για να δημιουργήσουν τρομοκρατο-φόβο και στην Ελλάδα (όπως στην Αγγλία, Ισπανία κλπ). Προφανώς κάτι μεγάλο ετοιμάζεται σχετικό με την εξωτερική πολιτική, και με αυτό το συμβάν προετοιμάζουν το έδαφος.

Προσωπική άποψη.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω το κάναν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, για να δημιουργήσουν τρομοκρατο-φόβο και στην Ελλάδα (όπως στην Αγγλία, Ισπανία κλπ). Προφανώς κάτι μεγάλο ετοιμάζεται σχετικό με την εξωτερική πολιτική, και με αυτό το συμβάν προετοιμάζουν το έδαφος.

Προσωπική άποψη.

 

Πολύ τραβηγμένο ρε συ...

Εγώ άκουσα οτι η ρουκέτα έπεσε στο γραφείο του πρέσβη...

Αλήθεια είναι αυτό;:worry: :worry:

Link to comment
Share on other sites

Καρφωτή στο ταβάνι της τουαλέττας...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Καρφωτή στο ταβάνι της τουαλέττας...

 

Καλά αλλά τα κανάλια έλεγαν για το γραφείο του πρέσβη.....:worry: :worry:

Τι καλά κάνω που δεν έχω τηλεόραση....:cool: :cool: :cool:

Link to comment
Share on other sites

Η τουαλέτα ήταν η προσωπική του πρέσβη,δίπλα στο γραφείο του δηλαδή.

Πάντως πολύ τραβηγμένο να το έκαναν οι Αμερικάνοι.Δόξα τω Θεό έχουμε αρκετές οργανώσεις δικές μας που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παρόμοιο.

Πολύ "εντυπωσιακό" χτύπημα αν μη τι άλλο.. :worry:

Link to comment
Share on other sites

Καλά αλλά τα κανάλια έλεγαν για το γραφείο του πρέσβη.....:worry: :worry:

Τι καλά κάνω που δεν έχω τηλεόραση....:cool: :cool: :cool:

 

Το γραφείο του πρέσβη έχει και τουαλέτα.:rolleyes:

Τώρα το οτι μια ρουκέτα αμερικάνικης κατασκευής κατέληξε στη χέστρα του αμερικανού πρέσβη πιστεύω οτι δίνει και εναν περαιτέρω συμβολισμό σε αυτήν την κατα τα άλλα τρομοκρατική επίθεση.:p

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif
Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ρωσική αντιαρματική ρουκέτα RPG-18

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:RPG-18-cutaway.JPG

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.
Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ρωσική αντιαρματική ρουκέτα RPG-18

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:RPG-18-cutaway.JPG

 

Τελοσπάντων,κάπου διάβασα οτι η ρουκέτα ήταν αμερικανικής προέλευσης.

Πιστεύω όμως οτι και ετσι ο συμβολισμός με την τουαλέτα παραμένει,απλά ίσως πιο αποδυναμωμένος ως πρός την πτυχή της προέλευσης της ρουκέτας.

Βασικά όπως ολα δείχνουν,οι τρομοκράτες είχαν στόχο το θυρεό και οτι αυτό συμβολίζει για τους αμερικανους,ώστε μετά την επίθεση το γεράκι να μοιάζει περισσότερο με ξεπουπουλιασμένη φραγκόκοτα.:lol:

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif
Link to comment
Share on other sites

Η τουαλέτα ήταν η προσωπική του πρέσβη,δίπλα στο γραφείο του δηλαδή.

Πάντως πολύ τραβηγμένο να το έκαναν οι Αμερικάνοι.Δόξα τω Θεό έχουμε αρκετές οργανώσεις δικές μας που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παρόμοιο.

Πολύ "εντυπωσιακό" χτύπημα αν μη τι άλλο.. :worry:

τι να σου πω....:lol: :lol:

 

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ρωσική αντιαρματική ρουκέτα RPG-18

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:RPG-18-cutaway.JPG

ναι σιγα μην ηταν και cobra.... :p

 

Πολύ τραβηγμένο ρε συ...

Εγώ άκουσα οτι η ρουκέτα έπεσε στο γραφείο του πρέσβη...

Αλήθεια είναι αυτό;:worry: :worry:

 

δηλαδη αμα αυτο φανταζει τραβηγμενο ο πολεμος στο ιρακ τι ηταν?:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Το γραφείο του πρέσβη έχει και τουαλέτα.:rolleyes:

Τώρα το οτι μια ρουκέτα αμερικάνικης κατασκευής κατέληξε στη χέστρα του αμερικανού πρέσβη πιστεύω οτι δίνει και εναν περαιτέρω συμβολισμό σε αυτήν την κατα τα άλλα τρομοκρατική επίθεση.:p

Χέσε μέσα τρομοκρατική ενέργεια δηλαδή...:whistle:

Link to comment
Share on other sites

Χέσε μέσα τρομοκρατική ενέργεια δηλαδή...:whistle:

 

H αν όντως πέτυχε το ταβάνι όπως διάβασα παραπάνω,Shit high and watch!.. :p

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη αμα αυτο φανταζει τραβηγμενο ο πολεμος στο ιρακ τι ηταν?:rolleyes:

 

O πόλεμος δεν είναι απλά τραβηγμένο, είναι καταδικαστέο τουλάχιστον.....:mad: :mad:

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ρωσική αντιαρματική ρουκέτα RPG-18

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:RPG-18-cutaway.JPG

 

Αυτό πάλι από που προκύπτει;:worry: :worry:

Link to comment
Share on other sites

Δεν προκύπτει από κάπου ακόμα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι ήταν αυτό ή το αμερικάνικο αντίστοιχό της, M72. Αυτές οι «ρουκέτες» είναι σε αφθονία και διαθέσιμες για κλοπή από ελληνικές αποθήκες πυρομαχικών (υποθέτοντας ότι οι τρομοκράτες είναι έλληνες), και ταυτόχρονα είναι μικρές ελαφριές (2,9 Kg) και εύκολες στην χρήση. Η 17Ν είχε χρησιμοποιήσει τα παμπάλαια bazzoka. Έκλεψε τον εκτοξευτή από το Πολεμικό Μουσείο (!!!) και τα πυρομαχικά από αποθήκη του στρατού...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...