Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 800

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας.Αυτό θα κάνω,θα τα δω απο κοντά και θα αποφασίσω!Το μόνο που σκέφτομαι είναι όσο αφορά το γαλάζιο,αν σε περιορίζει λίγο στην επιλογή χρώματος των tiles.Κατα τα άλλα απο τις φωτογραφίες μου αρέσει πολύ το γαλάζιο.

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μια ερωτηση για εσας που εχετε ηδη το κινητο :

Εχω το Nokia N8 το οποιο αν δεν κανω λαθος, εχει bluetooth 2!

Εχω στο αυτοκινητο το CarKit CK7-W http://www.nokia.gr/products/accessories/all-accessories/car-solutions/car-kits/ck-7w και στερεοφωνικα bluetooth ακουστικα BH-503 http://www.nokia.gr/support/support/bh-503

Και τα δυο συνδεονταν κανονικα με τα προηγουμενα Nokia κινητα, οπως και με το τελευταιο Ν8!

Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα και στο Lumia 800???

http://facebook.com/doukasf

Nokia list : 2110, 8110, 6110, 7110, 6210, 8210, 7210, 6600, 7610, 6680, N70, N73, N82, N97, N8, Lumia 520 red, Lumia 1020 white, Lumia 930 green, Iphone 6 Space Gray 64gb

Καλησπέρα στο φόρουμ, από σήμερα είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος του lumia 800. Το αγόρασα 485 € από τα Saturn στο Βερολίνο. Είναι τέλειο.

Γειά σου συνάδερφε :lol:

Απόλυτα ίδια εμπειρία - μόνη διαφορά η αγορά έγινε στα Saturn του Duisburg :lol:

Να πω κάποια πράγματα γενικά για το κινητό με βάση ανωτέρω post (όσα θυμάμαι δηλαδή).

Από οθόνη: επειδή στη δουλειά μου είμαστε δίπλα - δίπλα κάτοχοι SΙΙ, iphone4 και εγώ, η σύγκριση είναι εύκολη. Μπορώ να πω ότι το Lumia έχει ανώτερη οθόνη και από τα δύο - ειδικά σε ό,τι αφορά το μαύρο και άσπρο (και ειδικά - ειδικά το μαύρο... :D ). Επίσης, αυτό το κυρτό σχήμα που της έχουν δώσει, δίνει την αίσθηση ότι τα δάχτυλα πετάνε λίγο πάνω από τα πλακάκια ή γενικά ό,τι περιεχόμενο αγγίζει κανείς - πολύ ωραία και ανάλαφρη αίσθηση!

Ποιότητα ήχου: Σε κλήση, αν και η άλλη πλευρά μιλάει από «φυσιολογική» συσκευή (και όχι από κινητό 15ετίας, σε περιοχή με κακό σήμα, κόβοντας σίδερα δίπλα σε αυτοκινητόδρομο) είναι σαν να ακούς το άτομο δίπλα σου (ειδικά από σταθερό). Σε ήχο κλήσης, αναπαραγωγή τραγουδιών και βίντεο κοκ, είναι όσο καλό μπορεί να είναι ένα ηχείο κινητού τηλεφώνου.

GPS, Nokia Drive, Χάρτες κοκ: Λοιπόν μερικούς δεν τους καταλαβαίνω - το Drive κατεβάζει χάρτες όποιας χώρας θέλεις και φωνητική πλοήγηση όποιας γλώσσας επιλέξεις (οι επιλογές είναι πάρα πολλές...). Για τον καθορισμό διαδρομής χρειάζεται να συνδεθεί και στη συνέχεια, εάν η διαδρομή δεν χρειαστεί επαναϋπολογισμό, μένει "offline" (που λέει ο λόγος) και σε πλοηγεί κανονικά. Τώρα αν εσύ αντί για δεξιά που σου λέει, στρίψεις αριστερά (δεν λέω - μπορεί να χρειαστεί) τότε θα φας μερικά kb ακόμα για τον επαναϋπολογισμό, σιγά τ' αυγά. Το σημαντικό είναι και θα επιμείνω εδώ, ότι είναι σφαίρα στον εντοπισμό της θέσης και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τύπου «πρέπει να πάω κοντά στο παράθυρο για να πιάνει» ή «πρέπει να βλέπει ουρανό». Κοινώς, έχεις κανονικότατο και υψηλής ποιότητας σύστημα πλοήγησης.

Μπαταρία: Los pragmatas είναι απλά. Συντηρητική χρήση (κανένα τηλέφωνο εδώ και εκεί, κανένα μήνυμα, μέτριο browsing για να δεις κάποια forum/ενημερωτικά sites) σημαίνει δύο μέρες μπαταρία (ίσως λίγο παραπάνω). 3G, τίγκα youtube, ασύστολο chat/browse σημαίνει φορτίζεις κάθε απογευματάκι. Τα προβλήματα που αναφέρουν κάποιοι με λάθος ενδείξεις μπαταρίας, χαμηλό επίπεδο φόρτισης κοκ δεν τα αντιμετώπισα ποτέ οπότε δεν μπορώ και να τα σχολιάσω. Το μέγιστο που μου έχει κρατήσει ήταν 3½ μέρες και το ελάχιστο 1. Επειδή κάποιος ρώτησε, η μπαταρία δεν απομακρύνεται. Σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή στο μέλλον, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε service της Nokia.

Ταχύτητα: Γενικά, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εφαρμογές, το κινητό είναι σφαίρα. Σημειωτέον ότι δεν είμαι ο τύπος που παίζει NFS στο κινητό του, οπότε αν παίζετε παιχνίδια δεν ξέρω πόσο καλά τα πάει, αλλά για φυσιολογικούς ανθρώπους το κινητό δεν απογοητεύει σε κανένα επίπεδο από θέμα απόκρισης και φορτώματος.

Λειτουργικό: Για μένα, τα WP χρειάστηκα περίπου 20 λεπτά για να τα συνηθίσω. Αυτά. Φαντάζομαι ότι εξαρτάται απόλυτα από το προσωπικό γούστο του καθενός, το εάν τα WP θα αρέσουν σαν γραφικό περιβάλλον ή φιλοσοφία. Προσωπικά, μου αρέσουν τόσο η κατηγοριοποίηση που έχει γίνει (την οποία και προτιμώ από το ολίγον τι «χύμα» του MeeGo στο N9) όσο και στο πως εμφανίζεται στο κινητό το κάθε τι. Σαν απόδοση τα WP είναι γρήγορα, δεν κολλάνε (το αναφέρω για... ιστορικούς λόγους) και γενικά είναι πολύ δουλεμένο και προσεγμένο λειτουργικό.

Κάμερα: Σε ό,τι αφορά τη λήψη φωτογραφιών, η κάμερα αποδίδει ανάλογα των συνθηκών, λόγω μεγέθους του φακού, όπως σε όλα τα κινητά. Με καλό φωτισμό οι φωτογραφίες είναι ευδιάκριτες και πολύ υψηλής ποιότητας. Όσο πέφτει ο φωτισμός, πέφτει και η ποιότητα. Το φλας είναι καλό για εσωτερικό χώρο, τρώει βέβαια σημαντικά την μπαταρία. Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες ρυθμίσεων στη λήψη φωτογραφιών.

Σε ό,τι αφορά το βίντεο, γράφει στα 720p, καλή ποιότητα, ο ήχος εξαρτάται από την πηγή (μην περιμένετε θαύματα...). Γενικά, και εδώ παίζει σημαντικό ρόλο ο φωτισμός. Σε εξωτερικό χώρο με φυσικό φωτισμό τα πράγματα είναι πολύ καλά. Όσο πέφτει το φως, πέφτει και η ζωντάνια των χρωμάτων (όχι βέβαια δραματικά).

Edited by Zubei
Nokia 7110 (2000) -> Samsung E700 (2004) -> Nokia N73 (2007) -> Nokia Lumia 800 (2011) -> ?

Εγω που εχω το μπλε εχει το καλο οτι δεν φενονται οι δαχτυλιες στο πλαισιο. Στο μαυρο φενοντε αρκετα.

Το κακο με το μπλε ειναι οτι δεν μπορεις να αλλαξεις theme μετα. Γιατι το να βαλεις πορτοκαλι πχ χτυπαει πολυ με το μπλε πλαισιο. Και δεν ειμαι καν τυπος που το κοιταει τοσο πολυ τα "ταιριασματα"

Εγω που εχω το μπλε εχει το καλο οτι δεν φενονται οι δαχτυλιες στο πλαισιο. Στο μαυρο φενοντε αρκετα.

Το κακο με το μπλε ειναι οτι δεν μπορεις να αλλαξεις theme μετα. Γιατι το να βαλεις πορτοκαλι πχ χτυπαει πολυ με το μπλε πλαισιο. Και δεν ειμαι καν τυπος που το κοιταει τοσο πολυ τα "ταιριασματα"

ειναι ενα θεμα αυτο με τα tiles και το γαλαζιο... στο μαυρο μπορεις να βαλεις οτι θελεις ενω στο γαλαζιο εισαι πιο περιορισμενος.... και παλι ομως μπορεις να κανεις συνδιασμους. το κοκκινο ταιριαζει παρα πολυ πχ

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

ειναι ενα θεμα αυτο με τα tiles και το γαλαζιο... στο μαυρο μπορεις να βαλεις οτι θελεις ενω στο γαλαζιο εισαι πιο περιορισμενος.... και παλι ομως μπορεις να κανεις συνδιασμους. το κοκκινο ταιριαζει παρα πολυ πχ

Αυτό πάντως είναι αλήθεια... στο μαύρο ότι accent και να βάλεις, ταιριάζει.

Να ρωτήσω και κάτι αν ξέρει κανείς. Ας υποθέσουμε ότι έχω τα πάντα ανοιχτά, εννοώ WiFi, 3G, My location (όχι ότι πειράζει τρομερα το τελευταία), τα πάντα. Μπαίνω λοιπόν από το δρόμο (που είμαι με 3G λογικά) στο σπίτι μου (που έχω το ασύρματο του router μου). Γνωρίζει κάποιος αν το κινητό θα επιλέξει αυτόματα το WiFi σαν default τρόπο πρόσβασης στo internet; Γνωρίζω π.χ. ότι υπάρχουν κάποιες εφαρμογές (software update) τις οποία το κινητό ρυθμίζεται (και το έχω κάνει) να τις κάνει μόνο μέσω WiFi. Αυτό που ρωτάω κατά κύριο λόγο είναι αν υπάρχει κάποια default συμπεριφορά του κινητού να προτιμά WiFi (στο οποίο φυσικά να μπορεί να συνδεθεί) από 3G ή οτιδήποτε άλλλο. :confused:

Nokia 7110 (2000) -> Samsung E700 (2004) -> Nokia N73 (2007) -> Nokia Lumia 800 (2011) -> ?

Ποιο είναι πιο ωραίο από κοντά,το μπλε η το μαύρο?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

το μπλε ειναι πολυ πιο ψαρωτικο απο κοντα κατα τη γνωμη μου...βασικα οταν το ειδα απο κοντα μου εδωσε την αισθηση μιας συσκευης πολυ λεπτοτερης απο την εικονα που ειχα σχηματισει απο φωτογραφιες και βιντεο.

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

Κοιτά Γιάννη αυτά είναι γούστα! και πως θα σου κάτσει στο μάτι :)

Εμένα προσωπικά μου άρεσε το μαύρο (ποιο διακριτικό)!

Παιδιά, έχει κανείς τις ρυθμίσεις για cosmote? Η συσκευή ήταν στην ΤΙΜ αλλά όχι πλέον.:p

Ψήνεται κάποιος που έχει το μπλε (Lied; :p ) να κάνει ένα βιντεάκι που θα φαίνονται όλα τα accents να δούμε πως δείχνει; ;)

Επίσης πότε είπαμε πως έρχεται Ελλάδα;

Όχι.

Επιτέλους το είδα χτες.

Δυστυχώς μόνο σε μαύρο,πιστεύω πως προσωπικα θα επιλέξω το μπλε αν το πάρω κάποια στιγμή.

Μου άρεσε το μέγεθος του όπως επίσης και σαν κατασκευή.

Δεν δείχνει φτηνό σαν κατασκευή.

Η κάμερα σε συνθήκες φωτισμού καλή,τουλάχιστον αυτό έβλεπα στην οθόνη του κινητού.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού απλά αποδεκτό το αποτέλεσμα.

Το μενού του πολύ εύκολο χωρίς όμως κάτι που θα σε τραβήξει τρέλα.δεν ξέρω από θέμα εφαρμογών τι γίνεται.

Σπάσιμο το θέμα με τον φωτισμό,μόλις 3 ρυθμίσεις και την αυτόματη επιλογή.θα προτιμούσα να χει επιλογή με γραμμή φωτεινότητας.

Στις εικόνες απορώ,όταν επιλέγω μια ως φωτό ταπετσαρίας,που ακριβώς μπαίνει ως ταπετσαρία:confused:

Επίσης δεν βρήκα την λειτουργία στα μηνύματα ώστε να χω κανονικό πληκτρολόγιο με t9.δεν το έψαξα βέβαια και πολύ σε αυτό το θέμα οπότε ίσως να μου διέφυγε.

Η οθόνη είναι υπακουη στό θέμα των εντολών,φυσικά κι εδώ,την αμεσότητα όπως την οθόνη του iphone δεν την βλέπω,όπως και σε άλλες συσκευές.

Επίσης,στό θέμα χρωμάτων,ναι,είναι ωραία η οθόνη,όταν όμως την πλησίασα πιο κοντά είδα ότι δεν είναι και τόσο αριστη όπως έλεγαν αρκετοί.

Pixeliazei περισσότερο από το sg2 που είχα δίπλα του.

Έχει πάντως ζωντάνια κι ας μην είναι το super wow που περίμενα,ακόμα και στό μαύρο φόντο.

Στό λευκό δείχνει πάντως λίγο περισσότερο καθαρή,σαν χρώμα από το λίγο που το παρατήρησα χωρίς να δώσω και τόσο βάση.σε πιο αναλυτική χρήση θα χω και πιο σίγουρη άποψη ως προς το θέμα.

Μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα,η ζυγαριά βέβαια γέρνει ως προς την θετική άποψη.σαν συσκευή είναι πολύ όμορφο,όμως σίγουρα πριν το πάρω θα το ψάξω πολύ καλά γιατί κάποιες από τις βασικές λειτουργίες των windows δεν μου άρεσαν,σίγουρα πάντως δε θα το πάρω στα 500 τόσα ευρώ.

Θα το ψάξω σε πιο λογική τιμή.

Αυτα τα λίγα

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Περίεργο, ίσως να είναι και υποκειμενικό, αλλά πάντοτε έβρισκα τα WP7 πιο smooth στο touch από το iphone 4 (το είχα μέχρι και δίπλα δίπλα με πιο παλιό WP7 κινητό). Εκτός και αν άλλαξε κάτι στο 4S που δεν έχω δει ακόμα.

Στο της οθόνης λογικό το βρίσκω. Είναι πιο ζωντανά τα χρώματα γιατί είναι κολλημένη πάνω στο Gorilla Glass και αρα πιο κοντά στο χρήστη, ενώ επίσης είναι PenTile σε 800x480 και άρα εξ'αρχής έχει χαμηλότερο ppi από SGS2 που χρησιμοποιεί κανονική διάταξη. Όμως του Lumia 800 είναι 3.7" οπότε επειδή είναι τα ίδια pixels σε μικρότερη επιφάνεια, αντισταθμίζεται το αρνητικό της υπόθεσης.

Όχι.

Δεν κανεις λαθος,τα πρωτια σε touch και scroll την εχουνε με διαφορα τα wp

Εγω παντως pixel δεν εχω δει στο trophy μου ουτε με φουλ μεγενθηση φωτογραφιας

Φιλικά Γιώργος

Παιδιά στο EXPANSYS.GR αν δώσεις το επαγγελματικό σου ΑΦΜ θα αγοράσεις ότι θέλεις Χωρίς ΦΠΑ.

Δηλαδή αν έχεις περίπτερο,μανάβικο,πολυκατάστημα,οτιδήποτε στο όνομα σου.

Τα στέλνουν από Γαλλία.

Αυτή τη στιγμή το Lumia 800 έχει 510 euro και μπορώ να το πάρω 414 euro.:)

Και οποιος άλλος θέλει.

Περιμένω όμως το 900.

Edited by Ctg

Παιδιά στο EXPANSYS.GR αν δώσεις το επαγγελματικό σου ΑΦΜ θα αγοράσεις ότι θέλεις Χωρίς ΦΠΑ.

Δηλαδή αν έχεις περίπτερο,μανάβικο,πολυκατάστημα,οτιδήποτε στο όνομα σου.

Τα στέλνουν από Γαλλία.

Αυτή τη στιγμή το Lumia 800 έχει 510 euro και μπορώ να το πάρω 414 euro.:)

Και οποιος άλλος θέλει.

Περιμένω όμως το 900.

οχι επαγγελματικο αφμ !!!! , θελει ενδοκοινοτικο αφμ και αν δεν κανω λαθος το βγαζεις στην εφορια...:(

οχι επαγγελματικο αφμ !!!! , θελει ενδοκοινοτικο αφμ και αν δεν κανω λαθος το βγαζεις στην εφορια...:(

Επαγγελματικό ΑΦΜ (εταιρεία, ελεύθερου επαγγελματία, κλπ) με ενεργοποιημένες τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. :D

Οι συναλλαγές αυτές απαλλάσσονται του ΦΠΑ. Αλλά αν έχεις τέτοιο ΑΦΜ πληρώνεις ΦΠΑ στην εφορία, οπότε δεν υπάρχει όφελος από την αγορά από το εξωτερικό (θα το αφαιρέσεις από την καταβολή της εφορίας). Σε κάθε περίπτωση περνάει στα έξοδα της εταιρείας.

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Εκτος απο την voda θα το φερει και η cosmote ; γιατι εχω επιδοτηση τον φεβρουαριο στην cosmote

θα το φερει λογικα αλλα στην αρχη θα το εχει η voda αποκλειστικοτητα....τωρα για ποσο δεν ξερω.

Σήμερα πήρα μέσω marketplace άλλη μια αναβάθμιση στο Nokia drive.

Την έκδοση 1.1.0.1584

http://mynokiablog.com/2011/12/30/nokia-drive-updated-to-v1-1-0-1584-on-the-nokia-lumia-800/

παιδια χωρις να θελω να θιξω κανεναν..μπορω να πω οτι με αυτο το κινητο ημουν τρελα ερωτευμενος..ηθελα τοσο πολυ να παρω το cyan χρωμα..και λεω κατσε να το ξαναδω απο κοντα και αν μαρεσει το παιρνω επι τοπου!οσο ομορφο ειναι το κινητο,δυστυχως τοσο χαλια οθονη εχει..μα τοσο pixelia ??οκ special οθονη με super amoled και clear black αλλα τοσο που πιξελιαζει εφαγα το ξενερωμα της ζωης μου!παντου φαινονται τετραγωνακια...υποτιθεται εχει 252ppi σε 3,7 ιντσες και το Galaxy S2 για παραδειγμα με 4,3 ιντσες οθονη και 212ppi δεν πιξελιαζει ετσι!!δυστυχως αυτο με ταραξε πολυ τα ματια και ελπιζω η νοκια να το προσεξει αυτο στο επομενο μοντελο αλλιως αλλο ενα epic fail κινητο!...μπορω να πω πως ακομα και το htc Titan δεν πιξελιαζει ετσι..
Stupidity RuleZ Την Σημερον Ημεραν...

Μου θυμιζει την διαφημιση με το Ibiza,εγω σε οσα βιντεο εχω δει με τερμα ζουμ σε φωτο ειδα το galaxy να πηξελιαζει,οχι το nokia

Φιλικά Γιώργος

παιδια χωρις να θελω να θιξω κανεναν..μπορω να πω οτι με αυτο το κινητο ημουν τρελα ερωτευμενος..ηθελα τοσο πολυ να παρω το cyan χρωμα..και λεω κατσε να το ξαναδω απο κοντα και αν μαρεσει το παιρνω επι τοπου!οσο ομορφο ειναι το κινητο,δυστυχως τοσο χαλια οθονη εχει..μα τοσο pixelia ??οκ special οθονη με super amoled και clear black αλλα τοσο που πιξελιαζει εφαγα το ξενερωμα της ζωης μου!παντου φαινονται τετραγωνακια...υποτιθεται εχει 252ppi σε 3,7 ιντσες και το Galaxy S2 για παραδειγμα με 4,3 ιντσες οθονη και 212ppi δεν πιξελιαζει ετσι!!δυστυχως αυτο με ταραξε πολυ τα ματια και ελπιζω η νοκια να το προσεξει αυτο στο επομενο μοντελο αλλιως αλλο ενα epic fail κινητο!...μπορω να πω πως ακομα και το htc Titan δεν πιξελιαζει ετσι..

λαθος κινητο θα ειδες φιλε...φιλικα παντα