Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως, καλύτερα να μην πάρεις κανένα αντικείμενο αξίας τις πρώτες μέρες μαζί σου.

Για το ητ, αφού χρησιμοποιείς λογικά ego μπαταρίες, πάρε ένα σετακι μπαταρίες και ατμοποιητες τις αρεσκείας σου για να μην μείνεις μπαφιασμενος αν τύχει κάτι.

Ότι χρειαστείς για αυτό το θέμα, πμ :)

Εγώ ήμουν κέντρο Θήβα και απ ό,τι θυμάμαι δεν έψαξαν κανέναν για κινητό με κάμερα. Βέβαια η σειρά μου (322) ήταν περίπου 1600 άτομα. Θυμάμαι που κι εγώ είχα τρομοκρατηθεί ότι τα κατάσχουν, σπάνε την κάμερα με κατσαβίδι και στο δίνουν, κλέβουν κλπ κλπ και πήρα μαζί ένα samsung των 15 ευρώ (αντί για το Galaxy Nexus που είχα τότε). Τελικά, όλοι με τα iPhone 4S και τα Galaxy S3 κυκλοφορούσαν κι εγώ το καλύτερο που είχα να κάνω στον ελεύθερο χρόνο ήταν να κοιμάμαι. Τέλος πάντων, σ' όλη την υπόλοιπη θητεία μου είχα πάντα μαζί μου το Galaxy Nexus και σε άλλη τσέπη το samsung το φθηνό. Όποτε ήθελα να χρησιμοποιήσω κινητό σε "επικίνδυνα" σημεία έβγαζα το φθηνό και το GN το χρησιμοποιούσα full όποτε είχα υπηρεσία ή ήμουν στο θάλαμο για Internet και παιχνίδια. Βέβαια, το πρόσεχα πιο πολύ απ' οτιδήποτε άλλο, το είχα πάντα στην τσέπη μου και το φόρτιζα πάντα ακριβώς δίπλα μου. Αν δεν το είχα μαζί, θα μου φαινόταν η θητεία 100 χρόνια κι όχι 9 μήνες.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Εγώ πέρασα μήνες ολόκληρους με το Ν95-2 στην τσέπη του χιτονιου στο στήθος.

Δεν το άφηνα από τα μάτια μου.

Έλιωσε εκεί μέσα

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Στο ναυπλιο δεν εχει πριζες στους θαλαμους. Εχει στο λοχο. Γινεται χαμος απο κινητα που φορτιζουν. Εγω το ειχα κλειδωμενο στο λουκανικο μονο το βραδυ χαζευα λιγο
PaOk RE!!!!

Εμάς μας έψαχναν συχνά και μας πετούσαν τα πράγματα, οπότε πέφτανε 40 μέρες για πλάκα στα κέντρα για κινητά με κάμερες (πεύκο-Βόλο)

Αν δεν το είχα μαζί, θα μου φαινόταν η θητεία 100 χρόνια κι όχι 9 μήνες.

Δηλαδή εμείς που κάναμε 21 μήνες σε εποχές 8210 πόσο την νιωσαμε τη θητεία. Μέρα-νύχτα φιδάκι.:D

εχεις να προτεινεις καποιο χωρις καμερα;;;;

Πραγματι δεν υπάρχουν:blink:

Βρήκα μόνο αυτό (Nokia 109).

Μπορείς να πάρεις ένα φτηνιάρικο με κάμερα και gprs όπως αυτό, κι ας την σπάσουν. Πες τους εκεί ότι έχει λίγα πιξελς μπας και το περάσουν.

Εγώ, το δικό μου Νοκια6230, όταν έμαθα ότι σπάνε τις κάμερες στον έλεγχο, το έκλεισα και το έβαλα στο παπούτσι μου, (κάτω από την καμάρα του πέλματος :p) και το πέρασα έτσι. Μετά έβγαλα το πίσω κάλυμμα του κινητού και βούλωσα την κάμερα με ένα μαυρο κομματάκι πανί, ώστε και να με έπιαναν μετά, θα τους έλεγα οτι η κάμερα είναι σπασμένη δείχνοντας τους το μαύρο στην οθόνη.;) Δεν χρειάστηκε όμως ποτέ.

Στο κέντρο (ΚΕΕΜ) αντιστοιχούσε 1 πρίζα για 40 άτομα. Δεν θα σε αφήσουν να φορτίσεις 2 κινητά.

Edited by siciliano

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

ΚΕΕΜ... Ax.... στον μεσαιο λοχο ημουν.

Πραγματι.. μαχη για μια θεση στην πριζα..

Οι δυστυχοι θαλαμοφυλακες ειχαν μια επιπλεον ευθυνη. Να προσεχουν τα κινητα. Ολοι τους ζαλιζαν

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Από καινούργια υπάρχει ακόμα διαθέσιμο αυτό που είχα και εγώ Samsung e1182. Ιδανικό για το στρατό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

δεν παιρνει καρτα μνημης το σαμσουνγκ. οποτε θα μεινω στην αρχικη μου αποψη: νοκια 101 (και καποιο για νετ)

Ναι σωστά για μουσική μόνο ραδιόφωνο το samsung.

Στην Τρίπολη είχαμε πρίζα μόνο έξω από το θάλαμο. 5 πρίζες για 40 άτομα. Και στην Θήβα είχαμε 2-3 πρίζες μέσα στον θάλαμο αλλά είχε φέρει ένα παιδί πολύπριζο. Για αυτό και μόνο το λόγο στην αρχή χρειάζεται τηλέφωνο με μεγάλη μπαταρία για να έχεις μία ανησυχία λιγότερη. Και πού θα φορτίσεις και μην στο φάνε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

δεν παιρνει καρτα μνημης το σαμσουνγκ. οποτε θα μεινω στην αρχικη μου αποψη: νοκια 101 (και καποιο για νετ)

Αυτό που σου πρότεινα δεν σε καλύπτει? Έχει και καλή μπαταρια και νετ κάρτα μνήμης, ραδιο, χωρίς κάμερα.

Edited by siciliano

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Εγώ παίδες στο ΚΕΕΜ (2ος Λόχος) δεν θυμάμαι αν υπήρχε θέμα με τα πόσα κινητά είχε κάποιος, μιας και υπήρχαν άτομα που ήταν συνέχεια στην πρίζα....Βέβαια εγώ ήμουν με 1616 και μετά με το w850 (η αιτία που έφαγα 5μέρες φυλακή και ενώ ήθελα να πάω να δώσω μάθημα μιας και δεν μου έφτανε η μια κάμερα ήθελα να χω 2 κατά τα λεγόμενα του Διοικητή :p) οπότε θέμα με πρίζα δεν είχα τρελό...Η μπαλατέζες ήταν πάντα τίγκα αλλά να ναι καλά η υπηρεσία στο φυλάκιο όπου δεν έπαιζε θέμα φόρτισης, ....

Παιδες ειδικα τον πρωτο διαστημα και στο κεντρο κυριως το κινητο θα το εχετε μονο σαν τηλεφωνο, δε θα εχετε ουτε ορεξη για ιντερνετ, ουτε για φωτογραφιες. Οταν πατε στη μοναδα σας εκει θα ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Και τι να τις κανετε τις φωτογραφιες απο το στρατο? Παιζει να ειμαι ο μονος που δεν εχει βγαλει ουτε μια φωτο με στρατιωτικα ρουχα, 7 μηνες σε ενα φυλακιο μεσα σε ενα δασος να βγαινεις μονο με υπηρεσιακο.... εχω μεινει μεσα και 28 μερες σερι!! :p Για να μη μιλησω για ολες τις αδειες μου, που κρατησα για το τελος.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Εγώ στο κεντρο την είχα βγάλει με ενα 7210. Και Οντως δεν υπήρχε καμια όρεξη για παιχνιδι η σερφαρισμα. Βέβαια αλλες εποχες (2009)...

Επειδή ηταν κεντρο δεν μας αφηνανε να καθόμαστε και πολύ. Ασε που μας σκιζανε στο βήμα. Το βραδακι είχε εκπαιδευση κλπ. Που όρεξη λοιπον...

Μετα πήγα σε ΤΥΠ... Ξύσιμο τρελό στην Ορεστιάδα. Ζωαρα. Είχα φέρει λάπτοπ και ελιωνα στο FM 2008.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Τι μου θυμησατε παλι.. :p

Ειχα ανοιξει και εγω περισι ακριβως τετοια εποχη θεμα με κινητο για τον στρατο. Ειχα τους ιδιους φοβους με σενα. Τι καταλαβα.. θα σου πω.

Στο κεντρο πρεπει οπωσδηποτε να εχει κινητο με μεγαλη αυτονομια- οσα πολυμπριζα και να εχετε- και να ειναι και φτηνο. Αν παλι πας με ενα συλλεκτικο παλιο μοντελο και απλως του σπασεις την καμερα θα ειναι μεγαλο fail για μενα. Στην τελευταια εβδομαδα που εχει καταλαβει περιπου τι παιζει μπορεις να παρεις οποιο κινητο θελεις για βγαλεις αναμνηστικες φωτογραφιες, και αναλογα με την μοναδα που θα πας να το κρατησεις.

Στις μοναδες σπανια σε ψαχνουν για κινητο με καμερα, ομως υπηρξαν περιπτωσεις που μας ψαχνανε (χουφτώνοντας μας κυριολεκτικα) για το αν κρυβαμε κινητο πανω μας και δεν τους δειχναμε το εαν αυτο εχει καμερα η οχι. Το περιστατικο συνεβει σε "μαυρη μοναδα" στο 298 της Σαμου.

Τις πρωτες μερες στην μοναδα μου οταν πηγα στη Σαμο ειχα το sony ericsson w995, οπως σωστα με καθυσηχασαν οι συμφορουμιτες εδω να το παρω. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με βοηθησε τις νεκρες ωρες με το ιντερνετ για παραδειγμα, οταν αλλοι επρεπε να διανυσουν 4 χιλιομετρα με τα ποδια για να πανε σε ενα ιντερνετ καφε.Και αλλα πολλα θετικα.

Το αρνητικο στην ολη υποθεση με το "καλο μου κινητο" στο στρατο ηταν η μή συγκεντρωση μου στις εκπαιδευτικες μου ασκήσεις, η ανασφαλεια οτι θα μου το κλεψουν ακομα και μεσα απο τον σακο την ωρα που θα κάνω μπανιο, κτλ. Θυμαμαι οταν καναμε πυρ και κινηση.. το ειχα στην πανω αριστερη τσεπη του χιτωνιου (βλακεια μου ναι.. που δεν το αφησα στον σακο) μου και οπως σερνουμουν εγω, προσπαθουσα να "μην τα δωσω ολα στην ασκηση" ωστε να μην παθει ζημια το κινητο. Τελικα μετα απο 3 μηνες στην μοναδα το κινητο δεν ειχε παθει απολυτως τιποτα!!

Για να φυγω απο εκεινον τον φοβο, την περιοδο εκεινη που εφυγα για αδεια και ξαναγυρισα πηρα ως κινητο το sony ericsson w302! Ηταν, ειναι και θα ειναι το απολυτο κινητο για το στρατο για μενα, και οσαν κινητα εχουν αυτα που εχει αυτο. Μικρο, δεκα χιλιοστα παχος, αλουμινιο, (2mpx καμερα και βιντεο, mp3 ραδιο καρτα μνημης..) Ηταν ενα κινητο που ειχα παρει σε αυτην την μαυρη μοναδα που ανεφερα πιο πανω και το εκρυβα ακομα και στην καλτσα μου ή στο πορτοφόλι μου!!...Δεν παθαινε τιποτα- ακομα πολλοι το αναφερουν οτι ειναι ακρως ανθεκτικο, αλλα εχει μειονεκτηματα οτι δεν ειναι κανονικο sony ericsson αλλα καποιου τυπου sagem, και ειχει λιγα κολληματακια στο μενου.

Για να τελλιωσω και να σε βοηθησω, παρε ενα κινητο οσο μικρο γινεται σε μεγεθος αλλα να μην χανει σε αυτονομια, και επισης να εχει φακουδακι- η να εχεις εσυ πανω σου ξεχωριστο ως μπρελοκ για τα κλειδια σου, ειναι απιστευτα χρησιμο. Μp3 σπανια το χρειαζεσαι. Πιο σημαντικο ειναι να εχει fm radio καθως δεν παιζει να ακουσεις ποτε ειδησεις μεσα στο στρατο να μαθεις τι συμβαινει στον εξω κοσμο - και αυτο ειναι απο τα κυρια μειονεκτηματα για μενα που αποκομμησα απο την θητεια μου.. Μας ειχαν και στο κεντρο και στην μοναδα συνεχως αποβλακωμενους με το mad και το mtv, αντε και μια μπαλιτσα για τους φαν του αθληματος..

Έτσι ρε STEF!

και εγω το Ν95 πάντα μπροστά στο χιτώνιο το είχα. Άλλά εγώ δεν ήθελα να δώσω "το 100%" στις ασκήσεις όπως εσύ. Κλάιν.. πρώτο γραφείο ήμουν και από ειδικότητα... αρτοποιός!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Παιδιά καλημέρα πέρασα χειριστής μέσων επιτήρησης ΔΒ

Χαϊδάρι 2/472 ΤΕΠΠ και μετά μετάθεση Κω. Γνωρίζει κανείς πληροφορίες αν είναι καλά και γενικά τι παίζει. Ευχαριστώ

Edited by tsamers

• 1 month later...

3ο ΤΥΠ, που σημαίνει 3ο Τάγμα Υποστήριξης. Αποτελείται από 4 λόχους: Υγειονομικό, τεχνικό, λόχο διοικήσεως και υλικού πολέμου. Αρχικά ένα θα πω, ήμουν σειρά 327, με δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο διαμονής μου και το έκανα αμετάθετο! Με τον τωρινό διοικητή και υποδιοικητή η θητεία περνά για πλάκα! Γενικά αυτή τη περίοδο στη Καβύλη, ο μέσος όρος των αδειών κατά τη διάρκεια της θητείας είναι 60 μέρες! Με απλά λόγια, μείον 2 μήνες θητεία. Με τέτοια δεδομένα δε φεύγεις!

Υπ’ όψιν βέβαια ο κανόνας που λέει ότι στο στρατό τίποτα δεν είναι στάνταρ. Σήμερα ένα στρατόπεδο λέγεται “μαύρο” και μόλις αλλάξει ο διηθητής έρχονται οι επόμενοι και σου λένε “ζωαρα”! Το σκεπτικό του τωρινού διοικητή (τον οποίο θα τον αγαπήσετε σαν τον πατέρα σας) είναι ότι μπορεί να υπάρξει κάποια πίεση (αν δεν υπάρχουν αρκετοί στρατιώτες) όσον αφορά τις υπηρεσίες, με 2-3 εξόδους την εβδομάδα, αλλά μετά σου εξασφαλίζει βαρβάτες άδειες (τουλάχιστον οι μισές άγραφες). Σε γενικές γραμμές δεν θα το έλεγε κάποιος και πολύ “προβλεπέ”. Τα βασικά να κάνεις, ξύρισμα γυάλισμα και είσαι καλυμμένος. Οι εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες με θέρμανση και ζεστό νερό το βράδυ. Στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με τους διαβιβαστές, αλλά σε διαφορετικό θάλαμο. Γενικά όποιος επιλεχτεί για 3ο ΤΥΠ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Και ένας τελευταίος κανόνας, γιατί πολλές υπερβολές ακούγονται: Να θυμάστε ότι συνήθως, όσο περισσότερο πλησιάζει κάποιος τις ακριτικές περιοχές, τόσο καλύτερη είναι η μεταχείριση και η συμπεριφορά από αξιωματικούς και στελέχη προς τους στρατιώτες.

ΥΓ: Αν τελικά πας Έβρο, αξίζει για 1-2 εβδομάδες, αν έχεις πρόσβαση, να πας σε κάποιο φυλάκιο. Εκεί κατά 90% θα κάνεις ζωαρα, αλλά και θα ‘χεις κάτι που σίγουρα θα θυμάσαι.

• 3 weeks later...
Γνωριζετε ποτε θα μπει η νεα ΕΣΣΟ το Μαιο?

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Εκτός από τις συμβουλές των φίλων του Φόρουμ μη ξεχάσεις και την εφαρμογή leledometro.

Απεστάλη από LG-D802 μέσω Greek Forums, δημιουργήθηκε απο το appyet.com

μια ερωτηση;;;

ξερεις κανεις τι σημαινει ο ορος μαντρα στο στρατο;;

οποιος μπορει ας μου εξηγησει....γιατι μου το ανεφερε ενας γνωστος και δεν ξερω τι ειναι

μάντρα είναι η μάντρα, ο φράχτης , το συρματόπλεγμα, το όριο του στρατοπέδου. Ο όρος μαντραπήδα είναι όταν φευγεις σκαστος, χωρίς άδεια, κοινώς πηδάς τη μάντρα.