Jump to content

Samsung Galaxy S II (Μέρος ΙΙ)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με ιδιο firmware και με δοκιμές αρκετών εκδόσεων και χωρών μάλιστα δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο θέμα εδώ και μήνες, μήπως έχει κάποιο θέμα η κάρτα σου.. δοκίμασες με ES file explorer;

Δηλαδή τι δοκιμή να κάνω;

HTC 8X :WP8.1:8.10.12359.845

HTC HD2: Rom: 3.14.482.2, Radio:2.16.50.14

iGo Primo:2.0 v9.6.2.209584-Garmin MobileXT: 5.00.20Wp,

NOKIA N95 Garmin Mobile XT v5.00.60

• Απαντήσεις 15,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δηλαδή τι δοκιμή να κάνω;

Με ποια εφαρμογη εννοεις οτι η συσκευη "δεν βλεπει" την καρτα σου; Εγώ με οποια κι αν δοκίμασα (στον es κατεληξα γι'αυτο και στον πρότεινα) βλέπει πάντα την εξωτερική sd μου.

Να ρωτησω λιγο, ποιο τρωει μπαταρια?Οταν πας διαχειριση εφαρμογων και μετα σε εκτελεση ή εμφ. διεργ. μνήνης cache?Οσα ειναι στην δευτερη επιλογη cache που λεει, ρουφανε μπαταρια ή μονο οσα διχνει στην εκτελεση τρωνε? Για 412 μιλαω.

Κανεις δεν ξερει κατι τοσο απλο?

Να ρωτησω λιγο, ποιο τρωει μπαταρια?Οταν πας διαχειριση εφαρμογων και μετα σε εκτελεση ή εμφ. διεργ. μνήνης cache?Οσα ειναι στην δευτερη επιλογη cache που λεει, ρουφανε μπαταρια ή μονο οσα διχνει στην εκτελεση τρωνε? Για 412 μιλαω.

Κανεις δεν ξερει κατι τοσο απλο?

Κι όμως..:p

Νομίζω όμως ότι είναι το δεύτερο (αν όχι και τα δυο δηλαδή..) αλλά δεν είμαι απόλυτα βέβαιος γι'αυτό και η σιωπή..

ΥΓ: Μην γίνεσαι φιτς!:lol:

Με ποια εφαρμογη εννοεις οτι η συσκευη "δεν βλεπει" την καρτα σου; Εγώ με οποια κι αν δοκίμασα (στον es κατεληξα γι'αυτο και στον πρότεινα) βλέπει πάντα την εξωτερική sd μου.

Το πρόβλημα είναι ότι μόνο του το τηλέφωνο λέει η ότι δεν βλέπει καθόλου τη κάρτα ή ότι την βλέπει άδεια .

Το πρόβλημα είναι ότι μόνο του το τηλέφωνο λέει η ότι δεν βλέπει καθόλου τη κάρτα ή ότι την βλέπει άδεια .

Αυτό είπα λοιπόν, μήπως η κάρτα σου έχει κάποιο πρόβλημα γι'αυτο και δεν μπορεί να τη δει το τηλέφωνο (ή έστω ένας file explorer που πιθανόν υπάρχει εγκατεστημένος).. σίγουρος ότι πας στο extSdCard και στα βγάζει όλα κενά; (δες φωτό)

Στην έκθεση φαίνονται οι φωτογραφίες σου ας πούμε;

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην 4.1.2 γι'αυτό προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τη συσκευή σου..;)

Αυτό είπα λοιπόν, μήπως η κάρτα σου έχει κάποιο πρόβλημα γι'αυτο και δεν μπορεί να τη δει το τηλέφωνο (ή έστω ένας file explorer που πιθανόν υπάρχει εγκατεστημένος).. σίγουρος ότι πας στο extSdCard και στα βγάζει όλα κενά; (δες φωτό)

Στην έκθεση φαίνονται οι φωτογραφίες σου ας πούμε;

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην 4.1.2 γι'αυτό προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τη συσκευή σου..;)

Το ότι δηλαδή άλλοτε βλέπει την sd card και άλλοτε δεν την βλέπει ,πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει η sd card;

Εάν ναι πως το τσεκάρω;

Το ότι δηλαδή άλλοτε βλέπει την sd card και άλλοτε δεν την βλέπει ,πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει η sd card;

Εάν ναι πως το τσεκάρω;

Ειλικρινά δεν ξέρω αλλά σίγουρα είναι το πρώτο που υποπτεύομαι, είμαι και σχεδόν βέβαιος ότι δεν φταίει η 4.1.2 γι'αυτό.. εκτός κι αν έχει κάποιο πρόβλημα η ίδια η συσκευή. Τρόπος για να σιγουρευτείς απόλυτα δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω κιόλας ότι υπάρχει μέσα απ'το λειτουργικό, στη θέση σου θα έβαζα έναν άλλο file explorer για αρχή και θα παρατηρούσα συμπεριφορές. Αν δεν.. θα δοκίμαζα με άλλη κάρτα (παρεπιπτόντως, είδες αν η κάρτα σου είναι μορφοποιημένη σε fat32; ). Παρακάτω μάλλον θα άλλαζα firmware (όχι ότι πιστεύω πως φταίει αλλά είναι ένα ακόμα βήμα) και τέλος, δεν βρίσκω άλλη λύση απ'το service. Δεν πιστεύω όμως ότι θα χρειαστεί να πας μέχρι εκεί.:)

Εάν ναι πως το τσεκάρω;

κατι παρομοιο αντιμετωπισα,νομιζοντας οτι φταιει η ρομ,αλλα τελικα επειδη το λαπτοπ εβλεπε την καρτα,εκανα αντιγραφη τα αρχεια σε ενα φακελλο στο λαπτοπ,εκανα με τον υπολογιστη διαμορφωση την καρτα,και ολα καλα μετα.δοκιμασε το ισως δουλεψει.

:ninja:

κατι παρομοιο αντιμετωπισα,νομιζοντας οτι φταιει η ρομ,αλλα τελικα επειδη το λαπτοπ εβλεπε την καρτα,εκανα αντιγραφη τα αρχεια σε ενα φακελλο στο λαπτοπ,εκανα με τον υπολογιστη διαμορφωση την καρτα,και ολα καλα μετα.δοκιμασε το ισως δουλεψει.

Θα το δοκιμάσω, ποια ρομ έχεις;

Εγω "κοβω τον λαιμο μου" οτι ειναι προβληματικη η καρτα, ή οτι δεν κανει καλη επαφη στην συσκευη... Αποκλειω να φταιει κατι αλλο... Αν δεν ηταν σωστα φορμαρισμενη, λογικα δεν θα επρεπε να την βλεπει καθολου. Αφου μια την βλεπει και μια οχι, καπου εκει πρεπει να ειναι το προβλημα... Δεν εχουν σχεση οι roms και οι file explorers...

Για εμενα η καλυτερη λυση ειναι αυτη που προτεινει ο stauros2653... Αντιγραφη των αρχειων στο pc σου, format της καρτας, αντιγραφη ξανα των αρχειων σε αυτη και βλεπεις τι θα γινει...

Αν αρχισει τα ιδια, παρε αλλη καρτα... Αν κανει τα ιδια και σε καινουργια..... ξερεις!!!

(αν τελικα χρειαστει να αγορασεις καινουργια, προτιμησε καλης ποιοτητας, οχι καμμια φτηνιαρικη... παλιοτερα ειχα διαβασει για πολλα προβληματα της συσκευης μας με sd καρτες...)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Nordic XWLSS NEE αυτή τη στιγμή αλλά πιστεψέ με, έχω δοκιμάσει αρκετές 4.1.2. Κάνε κι αυτό που σου λέει ο Σταύρος παραπάνω..;)

οταν το επαθα ειχα ομεγα 23,αλλα δεν εφταιγε αυτη,ηταν μια ιδιοτροπια της καρτας,ευτηχως με αυτο που εγραψα πιο πανω διορθωθηκε.δεν σου κρυβω οτι και εγω σκεφτηκα οτι τα επαιξε η καρτα,η οτι εφταιγε η ρομ αλλα στην περιπτωση μου οχι. edit..συγνωμη δεν προσεξα και νομιζα οτι ρωτησες εμενα.2edit...τωρα εβαλα την roms4 v1.4,που ειναι πολυ κοντα στις επισημες,και πολυ καλη σε μερικα χαρακτηρηστικα

Edited by stauros2653
:ninja:

Θα ακολουθήσω τις οδηγίες του stauros2653 και βλέπουμε!!!

Οι SanDisk έχουν βγάλει πρόβλημα

SanDisk είναι ,λες αυτό να είναι αιτία;

Οι SanDisk έχουν βγάλει πρόβλημα

SanDisk είναι ,λες αυτό να είναι αιτία;

Και η δικη μου sandisk ειναι και δεν εχω κανενα προβλημα. Τυχαινουν αυτα παιδια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η κάρτα μνήμης φταίει σίγουρα! Κάτι τέτοια τα κάνουν οι κάρτες. Κάνε διαμόρφωση την κάρτα κι αν συνεχίσει το πρόβλημα δοκίμασε με καμιά άλλη. Αν πας σε καινούργια προτείνω Samsung ή Transcend. Είχα SanDisk εγώ κι άλλοι δύο γνωστοί μου που τις είχαμε πάρει μαζί και βγήκαν off μετά από λίγο σε όλους. Σε μένα κάηκε και δεν την έβλεπε και στους άλλους μία την έβλεπε και την άλλη όχι!

Είχα διαβάσει ότι στο s2,s3 κάτι δεν είναι συμβατό και γίνεται αυτό το πράγμα
Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Είχα διαβάσει ότι στο s2,s3 κάτι δεν είναι συμβατό και γίνεται αυτό το πράγμα

Όταν λες κάτι δεν είναι συμβατό τι εννοείς;

Για οποιοδήποτε τηλέφωνο κυκλοφορεί στην αγορά αν ψάξεις θα βρείς κάποιους που θα έχουν κάποιο πρόβλημα με κάποια SD. Δεν είναι θέμα του S2 ή S3. Πάντα υπάρχουν ασυμβατότητες που μπορεί να οφείλονται σε ψιλοπράγματα όπως π.χ. το συγκεκριμένο batch TLC flash που έχει η SD. Και η ίδια SD με παραγωγή ενα μήνα μετά να δουλεύει άψογα.

Δεν είναι θέμα transcend ή κάποια άλλης μάρκας. Επίσης αρκετές SD που κυκλοφορούν κυρίως στο ebay είναι ψεύτικες. Στην καλύτερη περίπτωση noname με τη στάμπα κάποιας γνωστής εταιρίας και στη χειρότερη 2Gb που τις πουλάνε για 32.

Για οποιοδήποτε τηλέφωνο κυκλοφορεί στην αγορά αν ψάξεις θα βρείς κάποιους που θα έχουν κάποιο πρόβλημα με κάποια SD. Δεν είναι θέμα του S2 ή S3. Πάντα υπάρχουν ασυμβατότητες που μπορεί να οφείλονται σε ψιλοπράγματα όπως π.χ. το συγκεκριμένο batch TLC flash που έχει η SD. Και η ίδια SD με παραγωγή ενα μήνα μετά να δουλεύει άψογα.

Δεν είναι θέμα transcend ή κάποια άλλης μάρκας. Επίσης αρκετές SD που κυκλοφορούν κυρίως στο ebay είναι ψεύτικες. Στην καλύτερη περίπτωση noname με τη στάμπα κάποιας γνωστής εταιρίας και στη χειρότερη 2Gb που τις πουλάνε για 32.

Οι SanDisk έβγαζαν προβλήματα. Για 32Gb μιλάω πάντως. Κι εγώ κι άλλοι εδώ μέσα μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Μπορεί να ήταν καμιά παρτίδα με προβλήματα, γιατί αφού μου την αντικατέστησαν εγώ πήρα πάλι την ίδια και μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά.

Οι SanDisk έβγαζαν προβλήματα. Για 32Gb μιλάω πάντως. Κι εγώ κι άλλοι εδώ μέσα μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Μπορεί να ήταν καμιά παρτίδα με προβλήματα, γιατί αφού μου την αντικατέστησαν εγώ πήρα πάλι την ίδια και μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά.

Ε τα βλέπεις και μόνος σου. Δεν είναι θέμα μάρκας, θέμα τύχης είναι να μην πέσεις σε κάποια με ασυμβατότητα. Άλλωστε ακόμα και η sandisk που φτιάχνει flash δεν χρησιμοποιεί παντού τη δική της οπότε είναι θέμα τύχης σε ποιό τσιπάκι θα πέσεις.

Εγώ έχω βάλει μια 32GB samsung class 10. Είναι πάρα πολύ γρήγορη τόσο στα sequential transfers (όπως όλες οι class 10 γιατί με βάση αυτή τη μέτρηση βγαίνει το class) αλλά και στα random (όπου έχουν πρόβλημα πολλές class 10 και ορισμένες είναι χειρότερες ακόμα και απο class 4). Και λόγω μεγάλης παραγωγής είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα έχεις samsung flash μέσα.

Θέμα βλάβης θα μπορούσε να υπάρξει σε Sandisk.

Θέμα ασυμβατότητας όχι.

Το πρότυπο της SD είναι της Sandisk (αν και έχει γίνει consortium πλέον το πρότυπο και σε αυτό ανήκει και η Samsung) και όλες οι υπόλοιπες μάρκες SD είναι Sandisk συμβατές.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ πολλά χρόνια Sandisk σε διάφορες μορφές (CF-SD-microSD) και σε διάφορα class και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Αλλά δεν υπάρχει κάτι που δε χαλάει κι ας είναι η καλύτερη μάρκα κι ας φτιάχτηκε και 5 λεπτά πριν.

Άλλο θέμα είναι τα προιόντα μαιμούδες και η Sandisk ως η κορυφαία εταιρεία στις SD δε θα μπορούσε να μην είναι στόχος.

Μέχρι και τις συσκευασίες της μιμούνται και δε καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Γι αυτό φροντίζουμε να αγοράζουμε από "γνωστά μαγαζιά" (π.χ. εγώ παίρνω από amazon) και όχι από τον όποιο τυχαίο πωλητή του Hong Kong στο ebay, μόνο και μόνο για να εξοικονομήσουμε μερικά ευρώ.

• The title was changed to Samsung Galaxy S II (Μέρος ΙΙ)