Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Από 2.1 σε ποια custom rom θα πας; Για να βάλεις μία custom θα πρέπει να έχεις φλασάρει μία stock rom της ίδιας έκδοσης και κατά προτίμηση την stock rom στην οποία βασίζεται η custom. Για CM7 ίσως και να μπορείς αλλά καλύτερα να σου πουν τα παιδιά που έχουν ασχοληθεί μαζί της. Πάντως αν τελικά καταφέρεις και βάλεις custom και δεν σου αρέσει μετά δεν θα μπορείς να ξαναγυρίσεις σε stock αφού δεν σου δουλεύει το usb.

Για cm7 αναφέρομαι...δεν είμαι άσχετος...

Θέλω κάτι σίγουρο γιατί αν κάνω πατάτα, δεν θα μπορώ να επαναφέρω..

Edit:καταρχάς δεν ξέρω αν είναι ξεκλειδωμένος ο bootloader του κινητού

Δεν ξέρω αν γίνεται να φλασάρω kernel μέσο κινητού

Η μονή λύση kernel με build in recovery..

Edited by superuser_78

Για cm7 αναφέρομαι...δεν είμαι άσχετος...

Θέλω κάτι σίγουρο γιατί αν κάνω πατάτα, δεν θα μπορώ να επαναφέρω..

Υπάρχει το SGS Kernel flasher στο μάρκετ σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε άλλον κέρνελ. Επίσης υπάρχει το Mobile Odin το οποίο μπορείς να φλασάρεις το κινητό, μέσα από το...... κινητό :lol: Άρα είναι μία ιδέα για να κάνεις αναβάθμιση σε 2,3,5 πριν πας σε cm7. Αλλά όλα αυτά σου τα λέω με επιφύλαξη γιατί κι εγώ θα το φοβόμουν αν δεν υπήρχε τρόπος να το ξεμπρικάρω...

Προτείνω φλασάρισμα σε 2,3,5 μέσω mobile odin (Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!!!) και μετά πέρασμα semaphore kernel μέσω SGS kernel flasher (αυτό το έχω κάνει και δουλεύει άψογα) και μετά θα έχεις cwm για να κάνεις σωστά την δουλεία σου. (πέρασμα της cm όπως ξέρεις μέσω recovery)

Edit: Θες και την pro έκδοση mobile odin που έχει επιλογή να ροοταρει την ρομ μετά το φλασάρισμα ώστε να βάλεις μετά sgs kernel flasher (ή το rom manager για να βάλεις recovery)

Edited by nikospot

Αυτός o kernel έχει build in recovery; για μια στραβή να μπορείς τουλάχιστον ένα restore..

Και επίσης μπορώ να τον φλασάρω πρώτον, στην 2,1 και να είναι συμβατός, για την σιγουριά του build in recovery λόγω προβλήματος usb;

Φίλε nikospot χαίρομαι που σε ξαναβλέπω...

Αυτός o kernel έχει build in recovery; για μια στραβή να μπορείς τουλάχιστον ένα restore..

Και επίσης μπορώ να τον φλασάρω πρώτον, στην 2,1 και να είναι συμβατός, για την σιγουριά του build in recovery λόγω προβλήματος usb;

Φίλε nikospot χαίρομαι που σε ξαναβλέπω...

Ναι o semaphore έχει cwm recovery! Είναι όμως για gingerbread. Backup δε μπορείς να κάνεις με το rom manager το οποίο να μπορείς να το επαναφέρεις μετά είτε μέσω cwm recovery, είτε μέσω του rom manager πάλι?

Ναι o semaphore έχει cwm recovery! Είναι όμως για gingerbread. Backup δε μπορείς να κάνεις με το rom manager το οποίο να μπορείς να το επαναφέρεις μετά είτε μέσω cwm recovery, είτε μέσω του rom manager πάλι?

Δεν ξέρω φίλε το μόνο που του έκανα σήμερα ήταν root και με rom manager του πέρασα ένα recovery...

Αύριο θα δω..το ψιλοφοβάμαι μην το brickαρω λόγω usb..θέλω να γίνουν σωστά over the air..

Φοβερή συσκευή!! σήμερα αργά έμαθα για τη προσφορά..θα το χτυπούσα..

Δεν ξέρω φίλε το μόνο που του έκανα σήμερα ήταν root και με rom manager του πέρασα ένα recovery...

Αύριο θα δω..το ψιλοφοβάμαι μην το brickαρω λόγω usb..θέλω να γίνουν σωστά over the air..

Φοβερή συσκευή!! σήμερα αργά έμαθα για τη προσφορά..θα το χτυπούσα..

Είναι επίφοβο... Πάντως με το mobile odin λογικά θα μπορέσεις να φλασάρεις gingerbread. Πάντως μην φλασάρεις με την free έκδοση του προγράμματος γιατί δεν έχει επιλογή για root και μετά ο μόνος τρόπος για root τότε θα είναι με φλασάρισμα kernel μέσω PC. Άρα θα έχεις πρόβλημα χωρίς USB.

Πάντως δε ρωτάτε κάπου αν φτιάχνεται το USB? Μήπως είναι μικρή ζημιά όπως πχ να φταίει απλά το βίσμα, ή να μην είναι κολλημένο καλά στην πλακέτα?

Πάντως αυτό το κινητό δύσκολα hard-brickarei. (βέβαια με ελαττωματικό USB δύσκολο να το ξε-μπρικάρεις κιόλας.)

Άσε το άλλο...πριν τρέξω το exploit για δικαίωμα root με το z4

Η μπαταρία έδειχνε γύρω στο 10-15%

Όταν το z4 έκανε reboot την συσκευή και ανοίξε έδειχνε σχεδόν 40%!!!

Λες να ξεμπλόκαρε και το usb;:p

Καλό βράδυ και ευχαριστώ..θα αναφέρω εξελίξεις...

εμένα μου κάνει λίγο εντύπωση πως δουλεύει το USB για φόρτιση και όχι για Data ..

αν ήμουν στην θέση σου θα έκανα αυτό που λέει ο Νίκος.

θα το πήγαινα κάπου (σε κάποιο service) μήπως έχει φάει κάποιο πέσιμο το κινητό και έχουν ξεκολλήσει κάποια Pin από την πλακέτα ..

το micro USB έχει 5 pin. ίσως κάποιο ή κάποια από αυτά που ευθύνονται για τα data να έχει ξεκολλήσει.

είναι υπόθεση λεπτών η επισκευή του για κάποιον που γνωρίζει από ηλεκτρονικά αρκεί να μην έχει "σηκώσει" και πλακέτα μαζί με το pin ... :cry:

δεν έχεις τίποτα να δοκιμάσεις φίλε μου και δεν θα είναι κάτι που θα κοστίσει πολύ .. και θα έχεις και πάλι το κινητό σου σαν καινούργιο..

Υ.Γ θυμάμαι όταν είχα περάσει την CM7.2 έλεγε πως πρέπει να πατήσει πάνω σε Gingerbread 2.3.X έκδοση ... :O

Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα ... θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγο εμπειρίας.

Με τον Semaphore έχεις 340ΜΒ διαθέσιμης μνήμης από την οποία όταν κάνεις boot έχεις περίπου 140-160MB και μετά που το τηλέφωνο αρχίζει να φορτώνει εφαρμογές πας στα 100ΜΒ και κάτω. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι έχει διπλασιαστεί.

Κοίταξες εκεί που σου είπα να μας πεις τι γράφει;

αυτο γραφει:εκδοση κερνελ 2.6.35.7-i9000XWJVI-CL210427

Δύο ερωτήσεις πριν προχωρήσω βάζοντας τον semaphore kernel για να δω αν τα χω καταλάβει καλά και δεν κάνω καμία πατάτα :p

1. Αλλάζοντας kernel, οποιονδήποτε όχι μόνο τον semaphore, είμαστε ταυτόχρονα και root?

2. Είμαι με την 2.3.6 που χω περάσει με τον οδηγό του tyxerakia, η έκδοση του semaphore που πρέπει να κατεβάσω και να περάσω είναι η JW1_2.3.0?

αυτο γραφει:εκδοση κερνελ 2.6.35.7-i9000XWJVI-CL210427

Αρα δεν έχει περαστεί ο kernel.

Ξανα κάνε την διαδικασία του semaphore...

Κώστας

Δύο ερωτήσεις πριν προχωρήσω βάζοντας τον semaphore kernel για να δω αν τα χω καταλάβει καλά και δεν κάνω καμία πατάτα :p

1. Αλλάζοντας kernel, οποιονδήποτε όχι μόνο τον semaphore, είμαστε ταυτόχρονα και root?

2. Είμαι με την 2.3.6 που χω περάσει με τον οδηγό του tyxerakia, η έκδοση του semaphore που πρέπει να κατεβάσω και να περάσω είναι η JW1_2.3.0?

1. Ναι

2. Ναι

Sent from my Galaxy S using Homing Pigeon

1. Ναι

2. Ναι

Sent from my Galaxy S using Homing Pigeon

Ευχαριστώ πολύ Νίκο.

Εκτός του ότι φαίνεται πολύ ευκολότερο απ ότι με τον οδηγό του tyxerakia που είναι για root κρατώντας τον kernel της samsung, μπορείς να μου πεις τι πλεονεκτήματα έχω με τον semaphore kernel? Ή που μπορώ να το δω αυτό.

Αρα δεν έχει περαστεί ο kernel.

Ξανα κάνε την διαδικασία του semaphore...

εγω κατεβασα την Semaphore JW1 2.3.0 bm μηπως πρεπει να κατεβασω την 2.3.0 σκετο?

εγω κατεβασα την Semaphore JW1 2.3.0 bm μηπως πρεπει να κατεβασω την 2.3.0 σκετο?

Οχι. Κάτι δεν έκανες σωστά στην διαδικασία.

Κώστας

συμπηρώνω τον Νίκο:

1) Ναι, αλλά ειδικά για τον semaphore πρέπει να κατεβάσεις και την εφαρμογή superuser απο το market (δωρεάν φυσικά)

2) Όλες οι εκδόσεις semaphore είναι συμβατές με όλες τις samsung ginger roms, οπότε απλά περνάς την τελευταία (την στιγμή αυτή την 2.3.0) χωρίς να προβληματίζεσαι!

Ευχαριστώ πολύ Νίκο.

Εκτός του ότι φαίνεται πολύ ευκολότερο απ ότι με τον οδηγό του tyxerakia που είναι για root κρατώντας τον kernel της samsung, μπορείς να μου πεις τι πλεονεκτήματα έχω με τον semaphore kernel? Ή που μπορώ να το δω αυτό.

Πλεονεκτήματα semaphore kernel (και γενικότερα των custom kernels):

προσφέρει root, cwm recovery, bln & voodoo support

Επίσης (για τον semaphore) προσφέρει (μέσω της εφαρμογής του, semaphore) πολλές επιλογές όπως overclocking, αλλαγή governor (κάτι σου είπα ε;:lol:, ψάξτο να δεις τι σημαίνει) και γενικώς επιλογές τόσο για αρχάριους όσο και για ψαγμένους χρήστες...

Ο bm απλά προσφέρει περισσότερη μνήμη (13 mb) αλλά με κόστος την απώλεια του hd recording. Αν χρειάζεσαι εγγραφή βίντεο σε hd ανάλυση (1080*720) θα πρέπει να περάσεις τον 2.3.0 απλό και όχι τον bm (bm=big mem)...

Σε εσένα όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα (για το ροοτ), αλλα δεν περάστηκε ο kernel (κάτι δεν έκανες σωστά) οπότε προσπάθησε πάλι!

Βασίλης!

ειχα τη 2.2.1 μεσω odin και περασα χθες την επισημη 2.3.3 (EUR) ελληνικη παλι μεσω odin. παρολαυτα δεν την αναγνωριζει το Kies. Δεν θα επρεπε να την αναγνωριζει?

ειχα τη 2.2.1 μεσω odin και περασα χθες την επισημη 2.3.3 (EUR) ελληνικη παλι μεσω odin. παρολαυτα δεν την αναγνωριζει το Kies. Δεν θα επρεπε να την αναγνωριζει?

Έκανες το τελευταίο βήμα για αλλαγή product code? Τι ακριβώς εννοείς δεν την αναγνωρίζει? Δεν συνδέετε καν το κινητό με το KIES?

Με την JW1 που πέρασα χτές και με τον semaphore 2.30 παρατήρησα 2 φορές το γνωστό φαινόμενο να μην ανοίγει το κινητό παρά μόνο αν του αφαιρέσω τη μπαταρία.

Δεν μου το έχει ξανακάνει από χτες.Ίσως να ήταν και τυχαίο.Θα δείξει.Πάντως όσο αφορά τη γενικότερη χρήση είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Θα δω και τη μπαταρία πόσο κρατάει αν και απότι κατάλαβα και με την προηγούμενη JVT που είχα θέμα με το πόσο κρατάει, μάλον (ξαναλέω μάλον) είναι πρόβλημα του κινητού μου μιας και μια 2η μπαταρία που του πήρα κρατάει πάνω-κάτω τα ίδια.

[sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

περασα την εκδοση (eur) και εβαλα το product code για cos. συνδεεται κανονικα με το Kies αλλα γραφει οτι η συσκευη μου δεν υποστηριζει αναβαθμιση υλικολογισμικου μεσω kies

Ποια από τις δυο Ελληνικές πέρασες; Η JVN θέλει product code COS ενώ η JVI θέλει EUR.

EDIT: Τώρα είδα ότι μάλλον πέρασες την JVI οπότε στο product code βάλε EUR και όχι COS. Θα γίνει factory reset στο κινητό όταν θα το κάνεις.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

περασα την εκδοση (eur) και εβαλα το product code για cos. συνδεεται κανονικα με το Kies αλλα γραφει οτι η συσκευη μου δεν υποστηριζει αναβαθμιση υλικολογισμικου μεσω kies

Αν έβαλες COS στην JVI λογικά δε θα το βλέπει σωστά γιατί η JVI είναι για EUR. Για COS είναι η JVN. Πάντως κακώς πήγες στην 2.3.3, αφού φλάσαρες με το Odin, άντε σε καμιά νεότερη έκδοση (JVZ για παράδειγμα)

Για απλή ενημέρωση βγήκε νέα έκδοση Semaphore 2.4.0.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Παιδιά 2 τελευταίες ερωτήσεις.

1. Τη νέα αυτή έκδοση 2.4.0 τη βάζω κανονικά όταν το firmware μου είναι η 2.3.6?

2. Αυτό το μικρό αρχείο είναι? Μια λευκή κόλλα το εικονίδιο που λέγεται zImage?

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις