Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Περισσότερο σαν δικαιολογία μου φαίνεται....

Ακριβώς, τα ίδια έλεγε και η htc για την αναβάθμιση του desire στο 2.3 (δεν θα δούλευε το sense κλπ). Μετά το κράξιμο που έφαγε το έδωσε κανονικά!

Γιάννης

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δηλαδή στην ουσία η Samsung θα αναβαθμίσει 3 συσκευές όλες κι όλες. Το S2, το R και το Note. Την στιγμή που η SE θα αναβαθμίσει 10+ συσκευές...

Δικαιολογίες παιδιά... τι το ψάχνετε?

Αφού to Nexus S με το ίδιο hardware θα αναβαθμιστεί... δηλαδή το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν ο ΤW?

Απλά είναι ευκαιρία να προωθήσει τις πωλήσεις του SII πλέον επ' ευκαιρίας του ICS

Δηλαδή στην ουσία η Samsung θα αναβαθμίσει 3 συσκευές όλες κι όλες. Το S2, το R και το Note. Την στιγμή που η SE θα αναβαθμίσει 10+ συσκευές...

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία τεχνικής φύσης από τη samsung. Από τη στιγμή που το google nexus s, πανομοιότυπη τεχνικά συσκευή, τρέχει απροβλημάτιστα ics τότε τα λόγια είναι περιττά. Σε καμία περίπτωση δε νομίζω ότι ο touchwiz είναι τόσο βαρύς για να κάνει απαγορευτική την αναβάθμιση.

Η αιτία είναι απλή. Πρέπει οι χρήστες galaxy s να αγοράσουν καινούργια συσκευή. Είτε αυτή είναι το S2 είτε το Note είτε το επερχόμενο S3. Η συμφωνία των κατασκευαστών με την google για την υποστήριξη αναβαθμίσεων μέχρι 18 μήνες από την κυκλοφορία των συσκευών εφαρμόζεται εδώ κατά γράμμα. Στο τέλος του 2011 το κινητό μας κλείνει τους 18 μήνες, οπότε αναβαθμίσεις τέλος και επίσημα.

Εδώ μπορούν να υποστηριχτούν με την ίδια βασιμότητα και οι δύο απόψεις:

Άποψη 1η (samsung): Κατασκευάσαμε μια συσκευή που όταν την κυκλοφορήσαμε έτρεχε eclair (android 2.1). Από τότε προσφέραμε δύο βασικές αναβαθμίσεις (froyo & gingerbread) και μερικές ενδιάμεσες. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε κρεμάσει τους πελάτες μας και θεωρούμε ότι είναι καιρός να αγοράσουν καινούργια συσκευή και μάλιστα δική μας για να μας επιβραβεύσουν για την πολιτική μας.

Άποψη 2η (καταναλωτής): Μπορεί το κινητό να πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 18 μήνες αλλά εγώ το αγόρασα πριν από 1 μήνα. Και μάλιστα δεν το αγόρασα από στοκ που υπήρχε από τότε αλλά αγόρασα συσκευή που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής πριν από δύο μήνες. Εγώ γιατί δεν δικαιούμαι αναβάθμιση; Εκείνο μάλιστα που με εξαγριώνει είναι ότι είχα να επιλέξω μεταχύ galaxy s και nexus s. Και επέλεξα galaxy s για να διαπιστώσω ότι το nexus s πήρε ήδη την ics ενώ το galaxy μένει στην απέξω. Είναι δυνατόν να ξαναπάρω samsung;

Προσωπική άποψη: Νομίζω ότι η samsung έπρεπε να επιφυλλάξει καλύτερη τύχη για το μοντέλο της που πούλησε 20.000.000+ μονάδες, την έφερε στην κορυφή των συσκευών android και συνακόλουθα στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως συνολικά. Η πολιτική σου πρέπει να εστιάσει στην ικανοποίηση του πελάτη με κάθε τρόπο και ικανοποιημένος πελάτης είναι αυτός που θα επιλέξει να αγοράσει την καινούργια σου συσκευή όχι επειδή αναγκάζεται να το κάνει αλλά επειδή έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από εσένα και θέλει να σε επιβραβεύσει. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάς σταθερή πελατειακή βάση και πάνω σ' αυτήν χτίζεις. Διαφορετικά κάνεις την αρπαχτή και μετά κάθεσαι να αναρωτιέσαι τι έφταιξε και από πρωτοπόρος έγινες παρατηρητής (βλέπε htc).

Edit: Χρόνια σου πολλά Γιάννη.

Edited by Lakerdas
Μάκης

Ας μας δωσουν μια stable και αξιολογη ics οι xda και δεν με απασχολει καθολου...Την μαμακια της την εκανε παντως η sammy !!!Αλλα τα εχουμε ξαναπει αυτα...προκειται για στρατηγικες επιλογες των εταιρειων που στοχο εχουν την στηριξη και προωθηση μεταγενεστερων συσκευων αδιαφορωντας και παραμελωντας για τις προηγουμενες...το θεμα ομως ειναι οτι τετοιες τακτικες καταληγουν εις βαρος τους τις περισσοτερες φορες !!!

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Μα όταν πέσει σε SOD δεν bootarei αν δεν βγάλεις την μπαταρία... Είναι ανοιχτό αλλά δεν ξυπνάει.
Οπωε ειπα πριν σε κατασταση SOD το κινητο ουσιαστικα ειναι νεκρο-σβηστο,αλλες φορες θελει βγαλσιμο η μπαταρια και αλλες φορες κανει boot απο την αρχη με το πατημα του power,το θεμα δεν ειναι το πως ξυπναει η συσκευη αλλα η απαντηση στο προβλημα του Spipar για το οποιο ανεφερα οτι δεν προκειται για SOD αλλα για αλλο προβλημα,για διαφορετικο κρασαρισμα λογω του οτι το κινητο του δουλευει και δεχεται κλησεις κανονικοτατα αλλα δεν λειτουργει οθονη και πληκτρα,σε κατασταση sod το κινητο ειναι εντελως <γεια σας>,δεν λειτουργει τιποτα.

@Lakerdas

@hraklhs +1000,απο τοτε που εχουμε το κινητο μαλιασε η γλωσσα μας να λεμε για το αθλιο support της samsung και την αδιαφορια της προς το καταναλωτικο κοινο,η υποστηριξη στο κινητο μας σταματησε ουσιαστικα στις τελευταιες 2.2.1,για ποια ics να μιλαμε τωρα?

Edited by truckman

Οία χαρά stable ics θα πάρουμε και σύντομα. Τα μόνα που πιστεύω ότι δε θα μπορέσουμε να έχουμε είναι βίντεο 720p και ίσως κάποια θέματα με την front camera.

Προσωπική άποψη: Νομίζω ότι η samsung έπρεπε να επιφυλλάξει καλύτερη τύχη για το μοντέλο της που πούλησε 20.000.000+ μονάδες, την έφερε στην κορυφή των συσκευών android και συνακόλουθα στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως συνολικά. Η πολιτική σου πρέπει να εστιάσει στην ικανοποίηση του πελάτη με κάθε τρόπο και ικανοποιημένος πελάτης είναι αυτός που θα επιλέξει να αγοράσει την καινούργια σου συσκευή όχι επειδή αναγκάζεται να το κάνει αλλά επειδή έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από εσένα και θέλει να σε επιβραβεύσει. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάς σταθερή πελατειακή βάση και πάνω σ' αυτήν χτίζεις. Διαφορετικά κάνεις την αρπαχτή και μετά κάθεσαι να αναρωτιέσαι τι έφταιξε και από πρωτοπόρος έγινες παρατηρητής (βλέπε htc).

Edit: Χρόνια σου πολλά Γιάννη.

Συμφωνώ απόλυτα, ο γαλαξίας ανέβασε πολύ τη samsung. Αν και βλέποντας την beta που κυκλοφόρησε για το S2 δεν με πείραξε και πολύ που δεν θα πάρουμε το ICS, η samsung κατάφερε να καταστρέψει το πολύ καλό UI του ICS. Ας ελπίσουμε σε μία καλή CM ! ;)

@Lakerdas: Σε ευχαριστώ πολύ Μάκη !

Γιάννης

Συμφωνώ απόλυτα, ο γαλαξίας ανέβασε πολύ τη samsung. Αν και βλέποντας την beta που κυκλοφόρησε για το S2 δεν με πείραξε και πολύ που δεν θα πάρουμε το ICS, η samsung κατάφερε να καταστρέψει το πολύ καλό UI του ICS. Ας ελπίσουμε σε μία καλή CM ! ;)

@Lakerdas: Σε ευχαριστώ πολύ Μάκη !

Αν και συγκαταλεγομαι στη δεύτερη άποψη καταναλωτή που λέει ο lakerdas πιο πάνω, κι εμένα δε με αφορά η επίσημη για τον ίδιο λόγο που λες... Απλά το θέμα είναι η εμπιστοσύνη που χάνει ο κάθε πελάτης για την εταιρία μετά από τέτοιες ανακοινώσεις "δικαιολογίες"

Θα συμφωνήσω με τον Ηρακλή και τους περισσότερους από εσάς ..

Καμία εταιρία δεν έμεινε καιρό στην κορυφή με μόνο μια αρπαχτή ...αλλά ακόμα και αν έμεινε για καιρό η πτώση δεν άργησε να έρθει ..

ίσως είναι μια ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουν πως το After Sales Service είναι πολύ πιο σημαντικό από μια καλή συσκευή ..

εμείς μπορούμε ομαδικά να κάνουμε κάτι ? μπορεί να μην είμαστε το αγοραστικό κοινό των 20.000.000 συσκευών αλλά είμαστε μια "ομάδα" που σίγουρα δεν θέλει να χάσει η Samsung και η κάθε Samsung.

αν και με όσους ασχολούνται στο Xda θεωρώ και εγώ δεδομένο πως έχουμε να περιμένουμε μια stable ICS (αφού ήδη ασχολούνται με CM9 ) το να την πάρουμε official περισσότερο θεωρώ πως είναι για ηθικούς λόγους παρά για οποιονδήποτε άλλον λόγο ....

τες πα ... η πορεία θα δείξει ...

Μετά από την κατάθεση των σκέψεών μου θα ήθελα να κάνω και μια ερώτηση (βασικά άλλη μια ερώτηση :lol:).

Όπως είχα πεί πριν από μερικά μηνύματα μου αρέσει ιδιαίτερα ο χρόνος κλειδώματος δορυφόρων του S.

όμως από την στιγμή που θα κλειδώσει και θα μου βγάλει στίγμα στον χάρτη του πλοηγού με δίνει σε πλαϊνούς δρόμους, στον δρόμο που κινούμαι αλλά πιο πίσω ή πιο μπροστά από το σημείο που βρίσκομαι, κτπ ...

έπειτα μετά από 1-2 λεπτά που θα κάνει τέτοια κουλά θα με φέρει στα ίσια μου και θα μου κάνει σωστή πλοήγηση ..

Έχωντας κατεβάσει και το GPS test βλέπω πως όταν αρχικά κλειδώνει δορυφόρους μου δείχνει ένα (τραγικό κατ' εμέ ) accuracy (feet) ~150-160 και σιγά σιγά κατεβαίνει (που σημαίνει πως βελτιώνεται η ακρίβειά του) μέχρι και τα 30,3 όπου και μένει εκεί ... δεν βελτιώνεται περισσότερο η ακρίβεια ...

είναι κάτι που το έχει παρατηρήσει και άλλος?

υπάρχει κάτι που βελτιώνει την ακρίβεια (και κατ' επέκταση και το λάθος στίγμα για μερικά λεπτά στην αρχή) χωρίς να χαλάει τον πολύ καλό χρόνο κλειδώματος ?

Αν και να μου πείτε πως αν χρειάζεται ~40 δευτερόλεπτα να κλειδώσει στην αρχή και άλλα 1-2 λεπτά για να βγάλει σωστό στίγμα τότε πάμε περίπου στα 2.5 λεπτά για να ξεκινήσεις σωστά την διαδρομή ...

τες πα .... μακάρι να υπάρχει κάτι :D

Edited by crazyio

Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα ... θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγο εμπειρίας.

Αλήθεια παιδιά, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό? Όλοι λίγο πολύ το ξέραμε ότι η samsung θα πράξει με τον τρόπο αυτό κάποια στιγμή, άσχετα αν μπορεί να σηκώσει το hardware την αναβάμιση. Πέρα από τα όσα σωστά αναφέρθηκαν ήδη απ΄τα παιδιά, το ερώτημα που τίθεται είναι αν αξίζει η samsung τα λεφτά μας για μία ακόμη φορά ή μήπως πρέπει να δοκιμάσουμε στις άλλες πορτοκαλιές. Λογικά μέσα στη χρονιά θα έχουμε εξελίξεις και όλοι όσοι ασχοληθήκαμε σοβαρά με το γαλαξία (και δεν περάσαμε στο SGS2) θα αντιμετωπίσουμε το δίλλημα. Η κοινότητες του xda και της cm λογικά θα είναι εκεί, για πόσο όμως.

Υ.Γ. Πoλλούς στρατιωτικούς χαιρετισμούς σε όλα τα καλά τα παιδιά της παρέας από το κατεψυγμένο Αμύνταιο Φλώρινας. Καλές γιορτές σε όλους:)

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Αλήθεια παιδιά, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό? Όλοι λίγο πολύ το ξέραμε ότι η samsung θα πράξει με τον τρόπο αυτό κάποια στιγμή, άσχετα αν μπορεί να σηκώσει το hardware την αναβάμιση. Πέρα από τα όσα σωστά αναφέρθηκαν ήδη απ΄τα παιδιά, το ερώτημα που τίθεται είναι αν αξίζει η samsung τα λεφτά μας για μία ακόμη φορά ή μήπως πρέπει να δοκιμάσουμε στις άλλες πορτοκαλιές. Λογικά μέσα στη χρονιά θα έχουμε εξελίξεις και όλοι όσοι ασχοληθήκαμε σοβαρά με το γαλαξία (και δεν περάσαμε στο SGS2) θα αντιμετωπίσουμε το δίλλημα. Η κοινότητες του xda και της cm λογικά θα είναι εκεί, για πόσο όμως.

Υ.Γ. Πoλλούς στρατιωτικούς χαιρετισμούς σε όλα τα καλά τα παιδιά της παρέας από το κατεψυγμένο Αμύνταιο Φλώρινας. Καλές γιορτές σε όλους:)

Παιδια με συγχωρείτε αλλά εγώ δεν αισθάνθηκα σήμερα το πρωί προδομένος απο την Samsung. Επειδή ως Ελληνας έχω να κάνω με την Samsung Hellas και η τύχη του κινητού μου καθορίζεται απο τις δικές τις ορέξεις, αισθάνομαι ότι η Samsung με έχει εγκαταλείψει ως καταναλωτή εδώ και καιρό. Και μάλιστα με μια προβληματική έκδοση και με το δίλημμα ή να μείνω σε αυτή και να φορτίζω κάθε 10 ώρες, ή να πάω σε μη επίσημη ελληνική και να χάσω την πολύτιμη εγγύησή μου. Η Samsung όφειλε να υποχρεώνει τις κατα τόπους samsung να προσφέρουν έγκαιρα την κάθε αναβάθμιση σε όλους τους καταναλωτές παγκοσμίως όπως γίνεται στην apple αλλά και στην google. Οσον αφορά το παγωτό, προσωπικά έτσι όπως το δίνουν στο Galaxy S II, δεν το θέλω. Θέλω αυτό που δίνουν στο nexus s, αλλα στην δική μου συσκευή. Με την SAMOLED μου και με τα όλα μου. Και ακριβώς αυτό θα μας δώσουν τα παιδιά στο XDA. Επειδή όμως ίσως κάποια στιγμή το XDA να μην υπάρχει (οπως σωστά λέει το φανταράκι) ή να τύχει να πέσω σε συσκευή χωρίς μεγάλη κοινότητα (πχ galaxy s plus) και τότε θα είμαι αποκλειστικά και μόνο στο έλεος του κατασκευαστή... στο εξής μόνο συσκευές της google και ας τις έχει φτιάχνει όποια εταιρία θέλει.

Κώστας

Δωρο χριστουγεννων απο τον Στρατο...νεος semaphore 2.2.0 for jw1με αναβαθμισεις...

Thanks stratosk...

Ηρακλής!

Δωρο χριστουγεννων απο τον Στρατο...νεος semaphore 2.2.0 for jw1με αναβαθμισεις...

Thanks stratosk...

Ευχαριστουμε για την ενημερωση. Το περασα ηδη... :)

Λεω να κανω και εχτ4 (δεν εχω δοκιμασει ποτε) κυριως για την διαδιακσια..

Μπορει καποιος να αναφερει τι θα πρεπει να προσεχω οσο ειμαι με ext4 παρακαλω?

Ας πουμε κατεβαζω απο το kitchen καποια εικονιδια. Γινεται εγκατασταση κανονικα ή πρεπει να γυρισω τα αρχεια στην αρχικη τους μορφη?

Και πως τα γυριζω?

Edited by gup_

Thanks stratosk...

Σε JVW παίζει καλά ? :O

Thanks Στράτο ! :)

μπορούμε να δούμε κάπου τι περιλαμβάνει και τι αλλαγές έχει ?

Edited by crazyio

Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα ... θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγο εμπειρίας.

Σε JVT παίζει καλά ? :O

Thanks Στράτο ! :)

μπορούμε να δούμε κάπου τι περιλαμβάνει και τι αλλαγές έχει ?

Σε ολες τις ginger παιζει...ψαξε στους xda στο thread του galaxy s android development αλλιως μπες στο semaphore.gr...

Edited by hraklhs57

Ηρακλής!

To κακο Παναγιωτη ειναι οτι ως στιγμης η samsung παιζει μπαλα μονη της,γι αυτο πιστευω φερεται τοσο αλαζονικα,αν δουμε μεσα στη νεα χρονια να βγει κατι δυνατο απο αλλου θα <σπασουν πολλοι τσαμπουκαδες> στη συνεχεια,και πρεπει να γινει κατι τετοιο γιατι εχει πεσει πολυ κοροιδια απο αυτην την εταιρεια τα τελευταια χρονια.

Αμυνταιο ε??..κοντα στο σπιτι..μου μυριζει βισμα η ειναι η ιδεα μου? :lol::lol::lol:

Καλες γιορτες και σε σενα και στον Ηρακλη που εισαστε φανταρακια και υπομονη,ο καιρος περναει γρηγορα.

Έχει καταφέρει κάποιος να παίξει το gta 3 στο κινητό μας?

Αν ναι ας μας πει ρομ-κερνελ-oc κλπ.

[offtopic]

Έλα ρε Παναγιώτη ( βύσμα :lol: )!

Χθες κατέβηκα απο φλώρινα για τις γιορτές.

Τι πράμα ήταν αυτό χθες..?! Χιονοθύελλα!

[/offtopic]

Sent from my Galaxy S using Homing Pigeon

To GTA 3 το έπαιξα εγώ στο κινητό εχθές.

Κάνει κάποια σπασιματάκια αλλά είναι playable.

Φοράω ότι βλέπεις στην υπογραφή χωρίς OC.

Αυτό το έχει δοκιμάσει κανένας

Κώστας

Γνωρίζει κάποιος κάτι για το ερώτημά μου στο #2867 περί GPS??

Αν φλασσάρω την JW1 μέσω odin πάνω από την JVW παίζει να διορθωθεί το πρόβλημα ? (η JW1 δεν είναι πιο νέα από την JVW? )

Edited by crazyio

Εβαλα την καινούργια έκδοση του semaphore και παρατηρώ ότι ο επεξεργαστής περνάει πολύ ώρα (σχεδόν συνέχεια) στα 1 Ghz. Σπάνια πέφτει η συχνότητά του. Ο governor μου είναι on demand και στις προηγούμενες εκδόσεις με αυτόν τον governor ο επεξεργαστής ξεκουραζόταν αρκετά συχνά στα 100 Mhz. Παρατηρεί κανένας κάτι παρόμοιο?
Κώστας

Γνωρίζει κάποιος κάτι για το ερώτημά μου στο #2867 περί GPS??

Αν φλασσάρω την JW1 μέσω odin πάνω από την JVW παίζει να διορθωθεί το πρόβλημα ? (η JW1 δεν είναι πιο νέα από την JVW? )

Δυστυχώς δε ξέρω για το πρόβλημα με την ακρίβεια του στίγματος... Ναι είναι πιο καινούρια αλλά το GPS εξαρτάται από το Modem (αρχείο Phone) και όχι το PDA. Οπότε αν πάλι βάλεις το modem JVT δε νομίζω να δεις διαφορά. Πάντως της JVT το modem λένε πως είναι από τα καλύτερα :worry: Μπορείς να δοκιμάσεις άλλα modem, τα φλασάρεις μόνα τους στο phone χωρίς τικαρισμένο το repartition και το f.time reset.

μια βοηθεια παρακαλω? :rolleyes:

Ε: Μπορώ να μετατρέψω το σύστημα αρχείων σε ext4 και αν ναι πως;

Α: Ναι, μπορείς. Κατέβασε την εφαρμογή CF-root ext4 add-on και εγκατέστησε την στο κινητό. Κάνε ένα Backup των δεδομένων σου (για παν ενδεχόμενο), άνοιξε την εφαρμογή και πάτα "convert to ext4". Προσοχή: Χρειάζεσαι τουλάχιστον 5MB ελεύθερου χώρου στο /system για την μετατροπή σε ext4. Επίσης, αν στην εφαρμογή Semaphore Script Manager έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή "Virtual/cache to 50MB" απενεργοποίησε τηv πριν κάνεις την μετατροπή σε ext4.

Λεω να κανω και εχτ4 (δεν εχω δοκιμασει ποτε) κυριως για την διαδικασια

Μπορει καποιος να αναφερει τι θα πρεπει να προσεχω οσο ειμαι με ext4 παρακαλω? ( ή ενα λιμκ?)

Ας πουμε κατεβαζω απο το kitchen καποια εικονιδια. Γινεται εγκατασταση κανονικα ή πρεπει να γυρισω τα αρχεια στην αρχικη τους μορφη?

Και πως τα γυριζω?

Ότι έκανες με rfs μπορείς να το κάνεις και με ext4.

Με την ίδια εφαρμογή μπορείς να ξαναμετατρέψεις το σύστημα αρχείων σε rfs.

Δεν θα δεις και καμία μεγάλη διαφορά εκτός από το boot και την εγκατάσταση των εφαρμογών.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Δυστυχώς δε ξέρω για το πρόβλημα με την ακρίβεια του στίγματος... Ναι είναι πιο καινούρια αλλά το GPS εξαρτάται από το Modem (αρχείο Phone) και όχι το PDA. Οπότε αν πάλι βάλεις το modem JVT δε νομίζω να δεις διαφορά. Πάντως της JVT το modem λένε πως είναι από τα καλύτερα :worry: Μπορείς να δοκιμάσεις άλλα modem, τα φλασάρεις μόνα τους στο phone χωρίς τικαρισμένο το repartition και το f.time reset.

σε ευχαριστώ πολύ Νίκο για την απάντηση ...

η JVW που είχα κατεβάσει από το site της Samsung σαν modem είχε μέσα το JVT οπότε και αυτή φοράω σαν modem (phone)..

είσαι σίγουρος πως το GPS εξαρτάται από το Modem και όχι από το PDA ?

ΔΕΝ σε αμφισβητώ (το γνωρίζεις πολύ καλά άλλωστε ;)) , αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα τού φίλου συμφορουμίστα Lakerdas κάνα 2 σελίδες πιο πριν το Modem είναι υπεύθυνο μόνο για τις λειτουργίες τηλεφώνου (κλήσεις, μηνύματα κτπ) και το PDA για όλα τα υπόλοιπα.

Για αυτό και είχα ρωτήσει από τί εξαρτάται τί ....

δηλαδή τι λειτουργίες προσφέρει το Modem, τί το PDA και τί το CSC :O

--------------------------------------------------------

Μόλις κατέβασα και την JW1 η οποία έχει μέσα 3 αρχεία ...

CODE

KERNEL

και APBOOT.

code = PDA (σωστά ? )

Kernel = Περιλαμβάνεται μέσα στο PDA (σωστά ? )

APBOOT ?? δεν το έχω βάλει ποτέ σε πεδίο .... που μπαίνει και πως χρησιμοποιείται ?

επίσης φλασάρεται με το Odin3 v1.3 ή με το Odin3 v1.83 ?

Edited by crazyio

σε ευχαριστώ πολύ Νίκο για την απάντηση ...

η JVW που είχα κατεβάσει από το site της Samsung σαν modem είχε μέσα το JVT οπότε και αυτή φοράω σαν modem (phone)..

είσαι σίγουρος πως το GPS εξαρτάται από το Modem και όχι από το PDA ?

ΔΕΝ σε αμφισβητώ (το γνωρίζεις πολύ καλά άλλωστε ;)) , αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα τού φίλου συμφορουμίστα Lakerdas κάνα 2 σελίδες πιο πριν το Modem είναι υπεύθυνο μόνο για τις λειτουργίες τηλεφώνου (κλήσεις, μηνύματα κτπ) και το PDA για όλα τα υπόλοιπα.

Για αυτό και είχα ρωτήσει από τί εξαρτάται τί ....

δηλαδή τι λειτουργίες προσφέρει το Modem, τί το PDA και τί το CSC :O

Ναι το modem είναι υπεύθυνο για το σήμα αλλά και για το GPS (όχι για το wifi όμως). Μπορεί να εξαρτάται και από το PDA (όλο και κάποιο αρχείο που υπάρχει στο PDA μπορεί να παίζει ρόλο ίσως για το κλείδωμα δορυφόρων περισσότερο και όχι για την ακρίβεια, αλλά δεν ξέρω σίγουρα) Το PDA είναι η ρομ στην ούσια περιέχει όλα τα προγράμματα και τις λειτουργίες του κινητού και το csc περιέχει ρυθμίσεις για ίντερνετ, ΜΜΣ και αν περιέχει το PDA ελληνικό πληκτρολόγιο και βάλεις και ελληνικό csc, τότε δια μαγείας εμφανίζεται το ελληνικό πληκτρολόγιο! :p Αυτά ξέρω εγώ φίλε μου για περισσότερες λεπτομέρειες ας πει κάποιος άλλος. (σίγουρα τα είπε και ο lakerdas παραπάνω αλλά δεν διάβασα το ποστ του καθώς ήταν τεράστιο και βαριόμουν :lol:)

code=PDA

kernel περιέχεται μέσα στο PDA συνήθως (zImage)

APBOOT=bootloader Περιέχεται κι αυτός στο PDA συνήθως. (boot.bin, sbl.bin)

(Odin3 v1.3 που δίνεται και στον οδηγό. Αναλόγως την κάθε συσκευή, το odin μπορεί να διαφέρει, βλέπε του Ace για παράδειγμα που έχει άλλα πεδία και άλλες επιλογές)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα το code περιέχει και kernel και bootloader οπότε μόνο αυτό θα χρειαστείς από αυτό το πακέτο. Phone (modem) και csc τα τσιμπάς από άλλη έκδοση.

Edited by nikospot

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις