Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια χαρά, σίγουρα θα έχουν γραφτεί αυτά κάπου αλλά δεν έχω βρει την απάντηση.

Θέλω να κάνω root και αναβάθμιση του GS στην 2.3.6. Αυτή τη στιγμή φοράει την επίσημη ελληνική 2.3.4.

Στους οδηγούς δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να προηγηθεί. Το root ή η αναβάθμιση; Επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο παρακαλώ προτείνετέ μου τον ευκολότερο και ασφαλέστερο τρόπο για root και αναβάθμιση. Είδδα κάπου έναν ξεχωριστό οδηγό http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3863624#post3863624 και έχω μπερδευτεί.

Τέλος, πάντα αναφέρεται το backup στους οδηγούς. Με ποιο πρόγραμμα να κάνω backup;

Αφού θα κάνω το root και την αναβάθμιση, θα επαναφέρω το αρχείο του backup και το κινητό θα έχει ό,τι πρόγραμμα και αρχείο έχω και τώρα; Υπάρχει και δυνατότητα restore στην κατάσταση που είναι τώρα το κινητό;

Ευχαριστώ

Ροοτ χρειάζεσαι για να πάρεις ολικό backup (εφαρμογών κλπ)... Δε σημαίνει πως χρειάζεται για να φλασάρεις. Αφού το συνδέεις με το PC και από Odin περνάς ότι θες, εννοείτε πως δεν απαιτείται ροοτ. Το ροοτ χάνεται μετά την αναβάθμιση οπότε μετά ξανακάνεις για το νέο πλέον firmware που έχεις στο κινητό.

Ο semaphore είναι κέρνελ και σου προσφέρει και ροοτ. Επίσης κάνει για όλες τις 2,3,χ εκδόσεις.

Για να πάρεις backup των εφαρμογών σου θα χρησιμοποιήσεις το titanium backup ή το My Backup Pro. Μετά την αναβάθμιση θα ξαναβάλεις το πρόγραμα με το οποίο πήρες το backup και θα βρει το backup στην κάρτα μνήμης του τηλεφώνου και θα μπορείς να το επαναφέρεις. (αφού πάρεις backup κάντο αντιγραφή και στον υπολογιστή σου γιατί μπορεί να χαθεί από την sdcard κατά το φλασάρισμα)

ναι... :)

Θα φλασαρω σε λίγο να παίξω λίγο :p Απλά έχω απορία. Γιατί βγήκε και JW3 και JW4? Θεωρητικά θα είναι διαφορετικές, ενώ κυκλοφόρησαν τον ίδιο μήνα!

Edited by nikospot

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θα φλασαρω σε λίγο να παίξω λίγο :p Απλά έχω απορία. Γιατί βγήκε και JW3 και JW4? Θεωρητικά θα είναι διαφορετικές, ενώ κυκλοφόρησαν τον ίδιο μήνα!

H μία είναι XX και η άλλη XW... αρκετά διαφορετικές, ως συνήθως. Έχουν και διαφορετικά modem (JVX η 3, JW4 η 4). Στην Ελλάδα θα βγει η XW, όταν βγει (ελπίζω σύντομα)

Edited by Tyxerakias
- Alex

Εντυπωσιάζομαι και χαίρομαι φυσικά που ακόμα ασχολούνται με το Galaxy S.

Δε σε αφήνουν να ηρεμήσεις λίγο...!:p Πάλι φλασαρίσματα και αλλαγές μεταξύ CM9 και JW4 για δοκιμές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

H μία είναι XX και η άλλη XW... αρκετά διαφορετικές, ως συνήθως. Έχουν και διαφορετικά modem (JVX η 3, JW4 η 4). Στην Ελλάδα θα βγει η XW, όταν βγει (ελπίζω σύντομα)

Από ότι βλέπω περιέχουν από μόνες τους το cache.rfs που αν δε κάνω λάθος είναι το csc? Αν φλασάρω ταυτόχρονα με δικό μου csc, πιο θα περαστεί? Όπως επίσης και με το modem την ίδια απορία έχω γιατί και αυτό περιέχεται μέσα

Edited by nikospot

καλησπερα σε ολο το forum....εχω ενα θεμα με ενα galaxy s που μου εφερε ο ξαδερφος μου απο γαλλια... του εκανα hard reset αλλα δεν μπορω να το κανω να δουλεψει με ελληνικα δικτυα κινητης τηλεφωνιας.... αν μπορει καποιος ας με βοηθησει... ευχαριστω εκ των προτερων.....

Από ότι βλέπω περιέχουν από μόνες τους το cache.rfs που αν δε κάνω λάθος είναι το csc? Αν φλασάρω ταυτόχρονα με δικό μου csc, πιο θα περαστεί? Όπως επίσης και με το modem την ίδια απορία έχω γιατί και αυτό περιέχεται μέσα

Μόνο το pda φλασαρεις και μόνο αν έχεις ήδη stock rom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

- Alex

Μόνο το pda φλασαρεις και μόνο αν έχεις ήδη stock rom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ναι απλά στην JW3 ήθελα να βάλω Ελληνικό csc μιας που είναι XW. Όπως και να χει την έβαλα και την έβγαλα. Έβαλα την JW4 τώρα :p

H JW3 δε μου φαίνεται πως είναι value pack.

Αντιθέτως η JW4 είναι! Άνοιξε πρώτη φορά με 182/364ΜΒ ΡΑΜ!

Ορίστε για όσους ενδιαφέρονται το changelog της JW4:

• Face Unlock
  • New Kernel with huge RAM (Total RAM: 364MB)
  • Galaxy Note Lockscreen
  • Photo Editor
  • Built-in TouchWiz 4
  • Improved Camera UI + Can capture pictures while shooting a video
  • Auto-Rotation is fast - Fast switching from portrait to landscape
  • Overall speed improvements
  • GPU Performance slightly increased
  • Some Google Apps updated

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Προσοχή, η JW4 δεν περνιέται με repartition. Απουσιάζει απο το αρχείο το dbdata.rfs οπότε αν κάποιος κάνει repartition θα έχει πρόβλημα. Αν είστε σε κάποια άλλη GB (πχ JW1, JVU) το repartition είναι περιττό ούτως ή άλλως. Αν όμως είστε σε ICS, περάστε πρώτα κάποια προηγούμενη GB με repartition (κατα προτίμηση κάποια με 3 αρχεία) και στη συνέχεια πάνω της την JW4.
Κώστας

Ορίστε για όσους ενδιαφέρονται το changelog της JW4:

• Face Unlock
  • New Kernel with huge RAM (Total RAM: 364MB)
  • Galaxy Note Lockscreen
  • Photo Editor
  • Built-in TouchWiz 4
  • Improved Camera UI + Can capture pictures while shooting a video
  • Auto-Rotation is fast - Fast switching from portrait to landscape
  • Overall speed improvements
  • GPU Performance slightly increased
  • Some Google Apps updated

Κάτι σημαντικό έχουν αλλάξει προφανώς γιατί ΔΕΝ δουλεύει ο semaphore!!!!! :blink:

Κάτι σημαντικό έχουν αλλάξει προφανώς γιατί ΔΕΝ δουλεύει ο semaphore!!!!! :blink:

Ναι έχουν αλλάξει τον kernel :)

Πως αλλιώς θα είχαμε αύξηση στην ram?

Πιθανον να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για τον επόμενο semaphore...

(σύμφωνα με κάποιους στο xda, οι GPU drivers είναι διαφορετικοί και πιθανόν εκεί να οφείλεται και η αύξηση στην ram, αλλά και η όποια μεταβολή στο gpu performance παρατηρηθεί)

Edited by mindfield
Κώστας

Ναι έχουν αλλάξει τον kernel :)

Πως αλλιώς θα είχαμε αύξηση στην ram?

Πιθανον να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για τον επόμενο semaphore...

:( θα την άφηνα, αλλά αφού δεν έχω ούτε root για να επαναφέρω εφαρμογές, προς το παρόν θα πάρει πόδι...

:( θα την άφηνα, αλλά αφού δεν έχω ούτε root για να επαναφέρω εφαρμογές, προς το παρόν θα πάρει πόδι...

υπάρχει τρόπος να την κάνεις root. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1570567

Κώστας

υπάρχει τρόπος να την κάνεις root. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1570567

CWM θέλω βασικά, όχι root :p Αλλά thanks!

Edit: Δοκιμάζω κάτι και μπορεί να χρειαστώ τον στοκ κέρνελ που μου έδωσες! :)

Edited by nikospot

Νέα rom jw4. Την δοκιμάσε κανεις;

Όταν μπαίνεις στο φόρουμ, χρησιμοποίησε το κουμπί "μη αναγνωσμένο" και μην πας στην τελευταία σελίδα χωρίς να διαβάσεις τίποτα..

Ακριβώς από πάνω αυτό συζητάμε..

Sorry κιόλας, αλλά εδώ δεν είναι xda.

"φιλικά" :)

Όκ τώρα το είδα. Διάβασα ότι το jw4 modem είναι καλύτερο από το jvu. Επίσης είδα ότι βγήκε kernel cf root. Τα δοκιμάσει κανεις;

Όκ τώρα το είδα. Διάβασα ότι το jw4 modem είναι καλύτερο από το jvu. Επίσης είδα ότι βγήκε kernel cf root. Τα δοκιμάσει κανεις;

Εγώ να σου πω την αλήθεια την έβαλα και την έβγαλα. Μου φάνηκε λίγο πιο laggy στο scrolarisma απο ότι είναι η JVZ που φοράω μήνες τώρα. Ο tw4 καλός μου φάνηκε και λίγο πιο όμορφος από τον 3. Βέβαια μπορεί ο semaphore να έδινε άλλον αέρα στη ρομ αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει συμβατός semaphore. Root έκανα από το λινκ που έδωσε ο mindfield λίγο πιο πάνω και όχι με cfroot.

Μπορείς να δώσεις link για τον cf root που αναφέρεις?

τελικα δεν ειχα προσεξει καλα SP root ηταν και οχι cf root http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1570681

Παιδιά... έχω ένα πρόβλημα και είμαι σε απόγνωση και θέλω κάποιος να μου πει τι να κάνω και σε ποιον να απευθυνθώ. Πήγα να κάνω μια αναβάθμιση με το πρόγραμμα ODIN και κόλλησε το πρόγραμμα και μετά κόλλησε το κινητό μου (Samsung S I9000) και τώρα μου δείχνει στην οθόνη το κινητού μου καθό πάω να το ανοίξω ένα εικονίδιο το οποίο δείχνει ένα κινητό και έναν υπολογιστή με ένα θαυμαστικό :!: στην μέση.. σαν να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης του υπολογιστή με το κινητό, ακόμα και ας μην είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή. Πιο πριν πήγα να βάλω μέσα στην εσωτερική μνήμη του κινητού τον φάκελο με την ROM, χωρίς να έχω κάνει κάτι άλλο πιο πριν. Μου είπανε ότι αυτό δεν επηρεάζει αν δεν έχω κάνει κάτι άλλο πιο πριν.

Το πιο πιθανών είναι να πήγε να κάνει την αναβάθμιση και καθώς κόλλησε το πρόγραμμα... σταμάτησε η αναβάθμιση... και έγινε.

Αλλά σας παρακαλώ.. πείτε μου αν ξέρει κάποιος κάτι τι να κάνω;

Το πήγα στην Samsung και μου είπε ότι θέλει 170 και ευρό για αλλαγή πλακέτες και έπαθα εγκεφαλικό! Με την κρίση που περνάμε δεν είναι για τέτοια τώρα.

Σας ευχαριστώ...

Βρίσκεσαι σε λάθος section καταρχήν εδώ είναι το νήμα του Galaxy SII (9100). Κατα 2ον μην αγχώνεσαι, βάλε πάλι το κινητό σε download mode και φλάσαρέ το με odin ξανά. Βεβαιώσου ότι περνάς τα σωστά αρχεία και στο 1ο boot άστο να φορτώσει ακόμα και αν κάνει 10 λεπτά. Εάν δεν μπορείς να το βάλεις σε download mode, χρειάζεσαι usb jig, ρώτησε στο νήμα του Galaxy S ποιος έχει στην περιοχή σου για να εξυπηρετήσει.

Παιδιά, πρώτα root και μετά backup ή το αντίστροφο;

Παντα κανουμε πρωτα backup!!!!!!!!!!! και μετα οτι θελουμε, να περασουμε.

userbar.gif

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις