Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κανονικά τις εφαρμογές του συστήματος είναι καλό να μην τις πειράζουμε ή αν είναι να τις πειράξουμε κάνουμε πρώτα ένα nandroid backup για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Εδώ υπάρχει και μία λίστα με εφαρμογές τις οποίες μπορείς να αφαιρέσεις με ασφάλεια.

Αφού δεν πέτυχε αυτό τότε ίσως χρειαστεί να φλασάρεις. Για περίμενε λίγο μήπως σου πει κανένας άλλος κάποια άλλη ιδέα αν και δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.

Χμμ απ' ότι βλέπω στη λίστα,δεν έπρεπε να τα πειράξω.

Αν δε πάθεις δε θα μάθεις λένε :p

Τα αρχεία .odex τα έχεις?

Tα .odex δε τα πείραξα,αλλά απ' ότι βλέπω υπάρχουν τα Contacts.odex και DialerTabActivity.odex αν εννοείς αυτά.

Να ρωτήσω κάτι άλλο.

Αν τελικά πάω για φλασάρισμα,επειδή έχω κάνει convert to ext4,πριν φλασάρω πάλι JW1 θα πρέπει να κάνω convert to rfs;

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όχι, απλά πρέπει να φλασάρεις με rom τριών αρχείων, re-partition και pit.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Αλλαξες το όνομα σε "bootanimation.zip" ?

Ναι εννοείται οτι το έκανα.Γιατί στις οδηγίες λέει είτε στον ένα φάκελο είτε στον άλλο; Και γιατί δεν μπορεί να χωρέσει στον /system/media;

[sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

Όχι, απλά πρέπει να φλασάρεις με rom τριών αρχείων, re-partition και pit.

Ωραία,οπότε άμα δε βρεθεί λύση αύριο το απόγευμα που θα έχω χρόνο θα ξαναπεράσω JW1.

Ευχαριστώ και πάλι :)

Ναι εννοείται οτι το έκανα.Γιατί στις οδηγίες λέει είτε στον ένα φάκελο είτε στον άλλο; Και γιατί δεν μπορεί να χωρέσει στον /system/media;

Στο data/local δεν υπάρχει περιορισμός στα MB όπως στο system/media που είναι φάκελος συστήματος.

Από αυτούς τους δύο φακέλους διαβάζει ο kernel αν υπάρχει κάποιο boot animation για να τρέξει.

Δοκίμασε να κατεβάσεις το Boot Animation από εδώ.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Στο data/local δεν υπάρχει περιορισμός στα MB όπως στο system/media που είναι φάκελος συστήματος.

Από αυτούς τους δύο φακέλους διαβάζει ο kernel αν υπάρχει κάποιο boot animation για να τρέξει.

Δοκίμασε να κατεβάσεις το Boot Animation από εδώ.

Το zip αρχείο δεν έχω πρόβλημα να το κατεβάσω.Αυτό που έδωσες στο link είναι το ίδιο με αυτό που έχω κατεβάσει.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μου τρέχει από το φάκελο data/local που το έβαλα.Στον άλλο μάλον δεν μου χωράει.

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

Το zip αρχείο δεν έχω πρόβλημα να το κατεβάσω.Αυτό που έδωσες στο link είναι το ίδιο με αυτό που έχω κατεβάσει.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μου τρέχει από το φάκελο data/local που το έβαλα.Στον άλλο μάλον δεν μου χωράει.

Έδωσες permissions rw- r-- r-- στο αρχείο?

Εννοείται πως τρέχει κανονικά απο το /data/local (εγώ πάντα εκεί τα πετάω)

Κοίταξα τα permissions με τον x-plore και είναι τσεκαρισμένα τα read,write και execute σε επίπεδο user.

Στα επίπεδα Group και Other δεν είναι τσεκαρισμένα (ενεργοποιημένα) αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό.

---edit---

AYTO έφταιγε τελικά! Τα τσέκαρα όλα και μου το εμφάνισε! Όλα καλά. Ευχαριστώ!!!!

Κοίταξα τα permissions με τον x-plore και είναι τσεκαρισμένα τα read,write και execute σε επίπεδο user.

Στα επίπεδα Group και Other δεν είναι τσεκαρισμένα (ενεργοποιημένα) αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό.

---edit---

AYTO έφταιγε τελικά! Τα τσέκαρα όλα και μου το εμφάνισε! Όλα καλά. Ευχαριστώ!!!!

Περίεργο! Ποτέ δεν άλλαξα Permissions σε Boot Animation και πάντα έτρεχαν κανονικά. Ακόμα και τώρα που έχω την CM9 και έχω βάλει custom Boot Animation το έχω με τα Permissions που πήρε όταν το έκανα copy-paste.

Αφού λύθηκε το πρόβλημα... όλα καλά!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Περίεργο! Ποτέ δεν άλλαξα Permissions σε Boot Animation και πάντα έτρεχαν κανονικά. Ακόμα και τώρα που έχω την CM9 και έχω βάλει custom Boot Animation το έχω με τα Permissions που πήρε όταν το έκανα copy-paste.

Αφού λύθηκε το πρόβλημα... όλα καλά!

Ναι σημασία έχει οτι δούλεψε.Το θέμα με τον τοίχο είναι πολύ όμορφο! Ευχαριστώ κα τους 2 σας :)

Πάλι το ξανάκανε. Δεν φορτίζει με την πρώτη μέχρι το 99-100 αλλά το 88 και θέλει βγλασιμο και ξανά στον φορτιστή για να φορτίσει στο 100%. Μου το είχε κάνει στην αρχή που φλάσαρα την JW1+semaphore αλλά διάβασα τους οδηγούς και με battery calibration (από το market) και 4 πλήρεις φορτίσεις αποφορτίσεις είχε φτιάξει. Πρέπει να ξανακάνω καλιμπράρισμα? Πρέπει να το κάνω με άλλο τρόπο? Να το φορτίσω εκφορτίσω μερικές φορές ακόμα και να μην του κάνω τίποτα άλλο? Ευχαριστώ.

Ναι σημασία έχει οτι δούλεψε.Το θέμα με τον τοίχο είναι πολύ όμορφο! Ευχαριστώ κα τους 2 σας :)

Πάντως έχει και σαν addon στην εφαρμογή semaphore (μπες στο επίσημο topic στο xda) όλα τα bootanimations που έχει στο site του στρατού! Τα αλλάζεις με ένα click και γλιτώνεις την φασαρία... ;)

Πάλι το ξανάκανε. Δεν φορτίζει με την πρώτη μέχρι το 99-100 αλλά το 88 και θέλει βγλασιμο και ξανά στον φορτιστή για να φορτίσει στο 100%. Μου το είχε κάνει στην αρχή που φλάσαρα την JW1+semaphore αλλά διάβασα τους οδηγούς και με battery calibration (από το market) και 4 πλήρεις φορτίσεις αποφορτίσεις είχε φτιάξει. Πρέπει να ξανακάνω καλιμπράρισμα? Πρέπει να το κάνω με άλλο τρόπο? Να το φορτίσω εκφορτίσω μερικές φορές ακόμα και να μην του κάνω τίποτα άλλο? Ευχαριστώ.

δηλαδή σταματάει να φορτίζει στο 88? Μήπως έχεις περάσει κανένα mod?

Edited by xenon2010

Γράφει ότι φορτίστηκε βγάζω τον φορτιστή και πέφτει αμέσως στο 88. Βάζω τον φορτιστή και μετά από 40 λεπτά ξαναβγάζει ότι φορτίστηκε, ξαναβγάζω τον φορτιστή πάει στο 98 κλπ.

Όχι δεν του έχω βάλει κάτι μόνο που απεγκατέστησα το yahoo και το επανεγκατέστησα μετά από μία μέρα γιατί είχε κολλήσει και μου έτρωγε την μπαταρία με συγχρονισμό συνέχεια ακόμα και όταν ξετίκαρα τον συγχρονισμό. Τέλος πάντων τώρα οκ το yahoo και η μπαταρία, αλλά αυτό πάλι είναι καινούργιο. Το πρωί δεν άντεξα και αφού το έφτασα στο 100% με βάλσιμο βγάλσιμο του φορτιστή και εν συνεχεία φόρτιση σβηστό, του έκανα calibration. Αν έχεις καμιά ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, γιατί κάνω ένα φλασάρισμα το 8μηνο μετά από έντονη παρακολούθηση του φόρουμ, γιατί δεν μου πολυαρέσουν οι πειραματισμοί, αλλά τα λειτουργικά που δουλεύουν χωρίς προβλήματα, γιαυτό και έβαλα ότι έβαλα. Ευχαριστώ.

Γράφει ότι φορτίστηκε βγάζω τον φορτιστή και πέφτει αμέσως στο 88. Βάζω τον φορτιστή και μετά από 40 λεπτά ξαναβγάζει ότι φορτίστηκε, ξαναβγάζω τον φορτιστή πάει στο 98 κλπ.

Όχι δεν του έχω βάλει κάτι μόνο που απεγκατέστησα το yahoo και το επανεγκατέστησα μετά από μία μέρα γιατί είχε κολλήσει και μου έτρωγε την μπαταρία με συγχρονισμό συνέχεια ακόμα και όταν ξετίκαρα τον συγχρονισμό. Τέλος πάντων τώρα οκ το yahoo και η μπαταρία, αλλά αυτό πάλι είναι καινούργιο. Το πρωί δεν άντεξα και αφού το έφτασα στο 100% με βάλσιμο βγάλσιμο του φορτιστή και εν συνεχεία φόρτιση σβηστό, του έκανα calibration. Αν έχεις καμιά ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, γιατί κάνω ένα φλασάρισμα το 8μηνο μετά από έντονη παρακολούθηση του φόρουμ, γιατί δεν μου πολυαρέσουν οι πειραματισμοί, αλλά τα λειτουργικά που δουλεύουν χωρίς προβλήματα, γιαυτό και έβαλα ότι έβαλα. Ευχαριστώ.

Εντάξει, αυτό που σου κάνει δεν είναι πρόβλημα. Το ίδιο μου κάνει και εμένα που είμαι στην jvu. Όταν το έχεις πολλές ώρες στην πρίζα (πχ. βράδυ) αν φορτίσει εντελώς (100%)και δεν το βγάλεις από την πρίζα, την ώρα που σου βγάλει την ειδοποίηση, αρχίζει να ξεφορτίζει πιο γρήγορα από ότι αν δεν το είχες στην πρίζα. Εγώ για να το λύσω αυτό το φορτίζω μόνο όταν είμαι ξύπνιος!

Δεν ξέρω το λόγο που γίνεται αυτό. Πάντως κάποιοι έχουν αναφέρει ότι γίνεται για προστασία της μπαταρίας!

Οντως το 88 ειναι ο μαγικος αριθμος!! Ειναι το μονο πλεον που μου τη σπαει στο γαλαξια..ουτε calibration ουτε τπτ πιανει...

Άρα δεν είμαι μόνος. Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι για 15-20 ημέρες μετά το καλιμπράρισμα και τις πλήρεις φορτίσεις αποφορτίσεις ήταν μια χαρά. Το έβαζα το βράδυ και το πρωί όταν το έβγαζα ήταν 99 -98. Τώρα δεν ξέρω τι έπαθε. Αχ! στα 46 μου θέλω να μαθαίνω και να ενημερώνομαι γιατί έτσι θα παραμείνω νέος αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τα χρόνια μου φαίνονται από την μη ανοχή που έχω στην κόμπλα των ηλεκτρονικών και στην ανάγκη για συνεχές tweeking. Πάντως αν καταναλώνει μπαταρία πιο γρήγορα όταν είναι στο φορτιστή που λέει ο xenon2010 τότε έχει drain. Αλλά σίγουρα δεν και είχε πριν και ούτε έχει τώρα αν φορτιστεί τελείως. Edited by ionskotis

Άρα δεν θα ξανακάνω καλιμπράρισμα?

Θα ήθελα να ξέρω τι εννοείτε με τον όρο "καλιμπράρισμα".

Μάκης

Σβησιμο αρχειων στατιστικων μπαταριας...φορτισμα,ξεφορτισμα,φορτισμα και εισαι ετοιμος...αλλα δε κανει καξ τπτ...ψαχτο στο market αν θες

Διαβάζοντας στο φόρουμ είδα ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μηδενιστούν τα στατιστικά της μπαταρίας σε κάθε αλλαγή της ROM. Άλλος έλεγε η μπαταρία να είναι γεμάτη άλλος να είναι άδεια και πάει λέγοντας. Μέσα λοιπόν στην τσίμπλα των ματιών, μου λοιπόν διάβασα κάπου για battery calibration που είναι πρόγραμμα από το μάρκετ' που σε rooted συσκευές κάνει αυτοματοποιημένα αυτό ακριβώς το πράγμα. Εγώ το εξελλήνισα, φαντάζομαι δεν σημαίνει κάτι άλλο το καλιμπράρισμα.

Σβησιμο αρχειων στατιστικων μπαταριας...φορτισμα,ξεφορτισμα,φορτισμα και εισαι ετοιμος...αλλα δε κανει καξ τπτ...ψαχτο στο market αν θες

Διαβάζοντας στο φόρουμ είδα ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μηδενιστούν τα στατιστικά της μπαταρίας σε κάθε αλλαγή της ROM. Άλλος έλεγε η μπαταρία να είναι γεμάτη άλλος να είναι άδεια και πάει λέγοντας. Μέσα λοιπόν στην τσίμπλα των ματιών, μου λοιπόν διάβασα κάπου για battery calibration που είναι πρόγραμμα από το μάρκετ' που σε rooted συσκευές κάνει αυτοματοποιημένα αυτό ακριβώς το πράγμα. Εγώ το εξελλήνισα, φαντάζομαι δεν σημαίνει κάτι άλλο το καλιμπράρισμα.

Λοιπόν παιδιά, εδώ και λίγο καιρό προγραμματιστής της google διέλυσε τον μύθο περί διαγραφής των battery stats και τη σχέση τους με το καλιμπράρισμα της μπαταρίας. Τα battery stats αφορούν αποκλειστικά τα στατιστικά χρήσης της μπαταρίας από κάθε μέρος του λειτουργικού και τις εφαρμογές όπως τα βλέπουμε στην σχετική οθόνη (πχ. προβολή 34% κοκ). Δεν έχουν καμία σχέση με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ούτε με την ένδειξη χωρητικότητας της μπαταρίας στο status bar. Είναι απλά ένας "μύθος" που έχει επικρατήσει και απλά αναπαράγεται. Το ίδιο το λειτουργικό από μόνο του διορθώνει την ένδειξη χωρητικότητας της μπαταρίας μετά από 3-4 πλήρεις κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης. Μόνο αυτό χρειάζεται και τίποτα άλλο.

Edited by Lakerdas
Μάκης

Τα στατιστικά σβήνουν από μόνα τους κάθε φορά που η μπαταρία είναι γεμάτη. Το βλέπουμε άλλωστε όταν πάμε στα στατιστικά της μπαταρίας μετά την αποσύνδεση από την φόρτιση και όλα είναι μηδενικά.

Όπως έχω διαβάσει, μέσα στην μπαταρία υπάρχει ένα κύκλωμα που την προστατεύει από το να γεμίζει και να αδειάζει πλήρως καθώς επίσης της λέει και σε τι ποσοστό είναι γεμάτη.

Το calibration λοιπόν είναι ουσιαστικά ένας δυο κύκλοι φόρτισης/εκφόρτισης ώστε να "μάθει" η μπαταρία πότε είναι γεμάτη και πότε άδεια. Αν η μπαταρία νομίζει ότι είναι γεμάτη τότε δεν φορτίζει με αποτέλεσμα να φαίνονται χαμηλά τα στατιστικά όταν την αποσυνδέουμε και φυσικά να έχουμε λιγότερη διάρκεια. Καλό είναι μία φορά το μήνα να αφήνουμε το κινητό να αδειάζει και μετά να το φορτίζουμε μέχρι το 100%. Με αυτόν τον τρόπο η μπαταρία θα μένει σωστά ρυθμισμένη.

Άλλοι πάλι λένε ότι δεν χρειάζεται καθόλου calibration στις μπαταρίες νέας γενιάς.

Προσωπικά εκφορτίζω/φορτίζω το κινητό πλήρως μία φορά το μήνα και κάθε φορά που φλασάρω μία καινούργια rom και ποτέ δεν έχω δει στατιστικά κάτω από 98% όταν το αποσυνδέω από την φόρτιση.

Ας κρίνει ο καθένας από την εμπειρία του και ας κάνει ότι πιστεύει καλύτερο.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις