Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2) έχεις δίκιο αλλά προσπάθησα να το πω όσο καλύτερα γινόταν .. μπορεί να υπάρχει έκδοση με διαφημίσεις δωρεάν ή κάνοντας κάποια surveys να αποκτάς μια άδεια :P. Anyways δεν θα επαναληφθεί .

4)Με την έννοια καλό εννοούσα ότι έχει πιο πολλές επιλογές από άποψη tweaking etc αν δεν κάνω λάθος.

+1 για το lagfix το ξέχασα.

4)μαλλον μπερδεψες την εννοια "κερνελ" και "ροοτ" φιλε μου :)

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μια ακομη βοηθεια... περασα αυτο:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1172906

πως εξαφανιζεται απο το κινητο;...

μου εσπασε τα νευρα...

το εσβησα απο το titanium backup αλλα μονο το εικονιδιο εσβησε απο το μενου...

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!:eek:

κατι ακομη με το αρχειακι για την οθονη οταν μπαινω στον πλοηγο του ιντερνετ μου βγαζει πανω - πανω στην μπαρα, που δειχνει την μπαταρια το wifi κλπ, απο πισω απο τα κανονικα εικονιδια καποια αλλα, σαν φαντασμα, οπως να φορτιζει η μπαταρια ενα οτι δεν εχει σημα και κατι αλλα, τι ειναι αυτο διορθωνεται;

Αυτο στο κανει μονο οταν μπαινεις στον πλοηγο;Reboot το κινητο το εκανες;

Μπορεις αν θες να μπεις στο CWM Recovery να κανεις wipe cache,davlik cache και να το ξαναπερασεις μηπως δεν εκατσε σωστα.

Παιδια, εχει δοκιμασει κανεις (σε αλλη ηπειρο!) εαν δουλευει το τρικ με την ενεργοποιηση της μπαντας 850Mhz για 3G απο:

*#2263#

COMBI BANDS

WCDMA 850

Η μπαντα φαινεται να ενεργοποιειται, αλλα αλλοι λενε πως δουλευει, αλλοι πως οχι και αλλοι προτεινουν flashaρισμα Καναδικου modem!

thanks!

Edited by galgeo

Πως κάνουμε unroot την Fuguroot

Ευχαριστώ.

Απλά σβήσε το superuser.apk και su από τους φακέλους του συστήματος μέσω adb, και είσαι unrooted. :p

- Alex

Αυτο στο κανει μονο οταν μπαινεις στον πλοηγο;Reboot το κινητο το εκανες;

Μπορεις αν θες να μπεις στο CWM Recovery να κανεις wipe cache,davlik cache και να το ξαναπερασεις μηπως δεν εκατσε σωστα.

ναι τα εκανα αυτα που λες καμια αλλη ιδεα... ειναι ψιλοσπαστικο... αν οχι που θα μπορουσα να βρω το κλασικο της ρομ;

ναι τα εκανα αυτα που λες καμια αλλη ιδεα... ειναι ψιλοσπαστικο... αν οχι που θα μπορουσα να βρω το κλασικο της ρομ;

Δεν ξερω εαν υπαρχει καποια αλλη λυση αλλα για αποφυγη τετοιων προβληματων λεμε οτι συνισταται nandroid backup πριν το φλασαρισμα οποιουδηποτε mod...

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

εχω την 2.2 επισημη κ θελω να βαλω 2.3 επισημη χρεειαζομαι bootloaders?θα το κανω με odin...κ ποθ θα βρω τουσ bootloasders στην αναβαθμηση που κατεβασα εχει μσα μονο 3 αρχεια...

εχω την 2.2 επισημη κ θελω να βαλω 2.3 επισημη χρεειαζομαι bootloaders?θα το κανω με odin...κ ποθ θα βρω τουσ bootloasders στην αναβαθμηση που κατεβασα εχει μσα μονο 3 αρχεια...

Λογικά κάποιο από αυτά είναι bootloaders πες μας τι αρχεία έχει και θα σου πω. Και ναι χρειάζεσαι bootloaders.

Devices: Galaxy S, LG G Pad 8.3

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του forum, για τη βοήθεια που προσφέρουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση και απόλαυση του κινητού μας (είτε με νέες, προσαρμοσμένες ROM και Kernel, είτε επιλύοντας προβλήματα που παρουσιάζονται).

Όταν αγόρασα το Galaxy S, φορούσε Eclair 2.1 (αν θυμάμαι καλά) και με τη βοήθεια του forum πέρασα σε Froyo 2.2.1 και πλέον σε Gingerbread 2.3.4 με kernel Semaphore 1.6.0 και o/c στα 1,2GHz, περνώντας και το ελληνικό πληκτρολόγιο Samsung και ελληνικό Swype, σύμφωνα με τους οδηγούς του Tyxerakias (αν και τελικά χρησιμοποιώ το Smart keyboard pro).

Μετά το πέρασμα και του phonefix για τα f/c της εφαρμογής για το τηλέφωνο (bug της 2.3.4, όπως λέγεται), πλέον η βελτίωση της ταχύτητας και ανταπόκρισης του κινητού είναι θεαματική και η σταθερότητα πολύ καλή (συνιστώ ανεπιφύλακτα το συνδυασμό).

Λεπτομέρειες όπως οι χάρτες Google που επιτρέπουν τη λειτουργία της πλοήγησης Google και σε χώρες όπως η δική μας, είναι το κερασάκι στην τούρτα, της απόλαυσης για μεγαλύτερο διάστημα ενός κινητού, που απαιτούσε μια σημαντική χρηματική επένδυση, όταν το αγόρασα.

Πλέον σκέφτομαι τη μετατροπή του συστήματος αρχείων rfs σε ext4 (γνωστό και ως lagfix; ), αλλά λέω να το πάω ένα βήμα τη φορά.

Όλα τα παραπάνω δε θα γινόταν χωρίς τη βοήθεια του Forum αυτού και των συμφορουμιτών που συνεισφέρουν τη γνώση και εμπειρία τους.

Οχι δυστυχως δεν μπορεις...πρεπει να την ξαναπερασεις.Γι'αυτο παντα κανουμε backup.Παντως σε ενα αλλο φιλο(c3250) που τα περασε δεν του παρουσιασε κανενα προβλημα οπως κι εμενα.

Οχι δυστυχως δεν μπορεις...πρεπει να την ξαναπερασεις.Γι'αυτο παντα κανουμε backup.Παντως σε ενα αλλο φιλο(c3250) που τα περασε δεν του παρουσιασε κανενα προβλημα οπως κι εμενα.

οκ δεν πειραζει θα του ξαναπερασω την ρομ... backup κανουμε μεσω cwm; και αυτο backupιζει και ρυθμισεις και προγραμματα ή μονο την αρχικη ρομ;

ειδα στο samfirmware πως προτεινει και το odin 1.82 για φλασαρισμα αυτο καλο ειναι;

κατι ακομη η μετατροπη σε ext4 τι ειναι και πως γινεται;

Edited by tragopapas

οκ δεν πειραζει θα του ξαναπερασω την ρομ... backup κανουμε μεσω cwm; και αυτο backupιζει και ρυθμισεις και προγραμματα ή μονο την αρχικη ρομ;

ειδα στο samfirmware πως προτεινει και το odin 1.82 για φλασαρισμα αυτο καλο ειναι;

κατι ακομη η μετατροπη σε ext4 τι ειναι και πως γινεται;

Ναι backup απο CWM (Nandroid backup) και backupιζει τα παντα.

Δεν το εχω δοκιμασει.Εγω χρησιμοποιω το κλασσικο.

Γινεται με αυτο το αρχειο.To κανεις εγκατασταση και μετα μπαινεις μεσα και πατας convert to ext4.Θα κανει τα δικα του και μολις τελιωσει θα κανει reboot και τελιωσες.

Λεπτομέρειες όπως οι χάρτες Google που επιτρέπουν τη λειτουργία της πλοήγησης Google και σε χώρες όπως η δική μας, είναι το κερασάκι στην τούρτα, της απόλαυσης για μεγαλύτερο διάστημα ενός κινητού, που απαιτούσε μια σημαντική χρηματική επένδυση, όταν το αγόρασα.

Εχω χάσει επεισοδια;Πως ακριβως γίνεται αυτο;

Εχω χάσει επεισοδια;Πως ακριβως γίνεται αυτο;

με πειραγμενη εκδοση του google maps.αν και παλι χρειαζεται συνδεση στο ιντερνετ καποια στιγμη

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

με πειραγμενη εκδοση του google maps.αν και παλι χρειαζεται συνδεση στο ιντερνετ καποια στιγμη

Εγώ το έκανα χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1007132

Το κινητό σου έχει JVH. JVO είναι το modem. Eκεί που παίρνεις τηλέφωνο, γράψε *#1234#, και κοίτα τι θα σου βγάλει. To PDA είναι αυτό που καθορίζει τη rom που έχεις. Το JVO, που φαίνεται στις πληροφορίες ως έκδοση βασικού φασματος, είναι το modem/phone κομμάτι της rom.

Για το τι είναι firmware και rom γράφω στους Οδηγούς για νέους χρήστες (που είπες ότι διάβασες :p).

Όσο για την JVR, κατέβασε και αυτήν που βρήκες, και την JVQ που είναι απο πάνω της, και βάλε στο τηλέφωνο το PDA και PHONE της JVR, και το CSC της JVQ. Μη βάλεις το CSC της JVR, γιατί είναι branded, και θα σου πετάγεται ο ελβετικός πάροχος Swisscom κάθε φορά που ανοίγεις το τηλέφωνο. Αυτά.

Αν και στη θέση σου θα ξεκαθάριζα πρώτα στο μυαλό μου τι είναι τι.

γεια σας και παλι .. εκανα αυτα που που ειπε ο τυχερακιας συν το οτι εβαλα και semaphore 1.6.0 . μια χαρα ΔΟΥΛΕΥΕ το κινητο ... :p ... χτες λοιπον ειπα να δοκιμασω την LnB 0.3 , laggy δεν ειναι ... αλλα buggy ... ναι . και σιγουρα ξερω ποιος φταιει ... (σποντα για μενα). τι εκανα ? διαβασα τους οδηγους κ πιστευω πως τα εκανα σωστα.. δηλαδη.. εκανα backup(απο cwm, τα 3 wipes(factory , cache, darvik) και περασα τη ρομ. αφου περασα κ τα apps που ηθελα (αφου οταν μπηκε η ρομ δεν ειχε σχεδον τιποτα), ειδα πως δεν υπηρχε πουθενα εικονιδιο για sms . πουθενα ομως ! τεσπα, περασα και ενα θεματακι που ειδα πως ειναι τεσταρισμενο PaulDiddy Remix GB (tested by dimitrisioak). βεβαια γραφει να μην εχει περαστει το swype του αλεξ αλλα μετα διαβασα πως αν το ξαναπερασεις ΑΦΟΥ βαλεις το θεμα, διορθωνεται.. οποτε αυτο εκανα...

τα προβληματα μου λοιπον ειναι ...

1) μολις ανοιγω το κινητο με ρωταει ποιον "εκτοξευτη" να τρεξω(twLauncher ή Zeam Launcher ).και εννοειται παντα με ρωταει οταν παταω το κεντρικο πληκτρο. ειναι προβλημα ή ετσι θαπρεπε ναναι ?( δε βαζω προεπιλογη λογω (αν)ασφαλειας..)

2) μετα.. τρωω απανωτα fc του andriod.mail(οπως και σε ανυποπτες στιγμες)

3) ΔΕΝ εχω SMS !!!!οταν παω να στειλω μηνυμα μεσω της επαφης πεταει fc android.process.acore και μια φορα εγβαλε και android.phone(το semaphore φταιει ? εκει παει το φτωχο μου μυαλο)

4) Δε λειτουργουν τα περισσοτερα widgets πχ days(προβλημα φορτωσης του widget και μετα απο λιγα δευτερολεπτα τρωω και fc του twLauncher). το accuweather δουλευει :p

5) ενω στον Tw οι εφαρμογες κανουν πολυ smooth slide, στον zeam σερνονται κυριολεκτικα και με το ζορι..

6) ειδα μερικες φορες σα να κανει επανεκκινηση, οχι το κινητο, ο launcher μαλλον. δηλαδη σαρωνει τα media οπως οταν το ανοιγεις απο κλειστο.και εννοειται σε ανυποπτες στιγμες

και μια απορια γενικοτερη. απο αυτα που εχω εγκαταστησει, μουχει αλλαξει κατι το rfs σε ext4 ή αυτο ειναι ασχετο και το κανω εγω οποτε θελω κ οπου θελω με ειδικο app ? ευχαριστω εκ των προτερων...

Edited by galaxy_singer

γεια σας και παλι .. εκανα αυτα που που ειπε ο τυχερακιας συν το οτι εβαλα και semaphore 1.6.0 . μια χαρα ΔΟΥΛΕΥΕ το κινητο ... :p ... χτες λοιπον ειπα να δοκιμασω την LnB 0.3 , laggy δεν ειναι ... αλλα buggy ... ναι . και σιγουρα ξερω ποιος φταιει ... (σποντα για μενα). τι εκανα ? διαβασα τους οδηγους κ πιστευω πως τα εκανα σωστα.. δηλαδη.. εκανα backup(απο cwm, τα 3 wipes(factory , cache, darvik) και περασα τη ρομ. αφου περασα κ τα apps που ηθελα (αφου οταν μπηκε η ρομ δεν ειχε σχεδον τιποτα), ειδα πως δεν υπηρχε πουθενα εικονιδιο για sms . πουθενα ομως ! τεσπα, περασα και ενα θεματακι που ειδα πως ειναι τεσταρισμενο PaulDiddy Remix GB (tested by dimitrisioak). βεβαια γραφει να μην εχει περαστει το swype του αλεξ αλλα μετα διαβασα πως αν το ξαναπερασεις ΑΦΟΥ βαλεις το θεμα, διορθωνεται.. οποτε αυτο εκανα...

1) μολις ανοιγω το κινητο με ρωταει ποιον "εκτοξευτη" να τρεξω(twLauncher ή Zeam Launcher ).και εννοειται παντα με ρωταει οταν παταω το κεντρικο πληκτρο. ειναι προβλημα ή ετσι θαπρεπε ναναι ?( δε βαζω προεπιλογη λογω (αν)ασφαλειας..)

3) ΔΕΝ εχω SMS !!!!οταν παω να στειλω μηνυμα μεσω της επαφης πεταει fc android.process.acore και μια φορα εγβαλε και android.phone(το semaphore φταιει ? εκει παει το φτωχο μου μυαλο)

4) Δε λειτουργουν τα περισσοτερα widgets πχ days(προβλημα φορτωσης του widget και μετα απο λιγα δευτερολεπτα τρωω και fc του twLauncher). το accuweather δουλευει :p

5) ενω στον Tw οι εφαρμογες κανουν πολυ smooth slide, στον zeam σερνονται κυριολεκτικα και με το ζορι..

6) ειδα μερικες φορες σα να κανει επανεκκινηση, οχι το κινητο, ο launcher μαλλον. δηλαδη σαρωνει τα media οπως οταν το ανοιγεις απο κλειστο.και εννοειται σε ανυποπτες στιγμες

και μια απορια γενικοτερη. απο αυτα που εχω εγκαταστησει, μουχει αλλαξει κατι το rfs σε ext4 ή αυτο ειναι ασχετο και το κανω εγω οποτε θελω κ οπου θελω με ειδικο app ? ευχαριστω εκ των προτερων...

Καλο θα ηταν για σενα,για μενα και για το forum να μην πετας σποντες,αλλα να μιλας με oνοματα.

Παμε παρακατω τωρα.

Εκανες το install οπως ειπα ,ή νομιζεις οτι το εκανες οπως ειπα?Δημιουργησες το αρχειο wipe που ειπα?

Αυτα τα προβληματα που λες οτι εχεις τα είχες και πριν περασεις το θεμα ή μηπως οχι?

Μου φαινονται περιεργα ολα αυτα καθως ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα,το παραμικρο FC.

Edit:Το 1ο δεν ειναι προβλημα!Ειναι 100% λογικο να συμβαινει οταν εχεις πανω απο 1 launcher

Edit:To rfs to ext4 το κανεις μονος σου αν θες

Edited by what

Device 1: Galaxy S6 | Rom: Stock 5.1.1 | Launcher: Apex launcher

Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher

Device 3: Galaxy Tab 10.1 P7510 | Rom: Stock 4.0.4

Follow me

Καλο θα ηταν για σενα,για μενα και για το forum να μην πετας σποντες,αλλα να μιλας με oνοματα.

Παμε παρακατω τωρα.

Εκανες το install οπως ειπα ,ή νομιζεις οτι το εκανες οπως ειπα?Δημιουργησες το αρχειο wipe που ειπα?

Αυτα τα προβληματα που λες οτι εχεις τα είχες και πριν περασεις το θεμα ή μηπως οχι?

Μου φαινονται περιεργα ολα αυτα καθως ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα,το παραμικρο FC.

Edit:Το 1ο δεν ειναι προβλημα!Ειναι 100% λογικο να συμβαινει οταν εχεις πανω απο 1 launcher

Edit:To rfs to ext4 το κανεις μονος σου αν θες

να μιλησω με ονοματα ...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ !!! εγω δηλαδη ! σε μενα πηγαινε η σποντα βεβαιως αφου ειμαι σιγουρος πως εγω εκανα την πατατα, μην πω ΤΙΣ πατατες.. στο θεμα τωρα..

το wipe αρχειο πως το κανω ? εγω επειδη δεν εδα καμια επεξηγηση , δημιουργησα απλα αυτο το path δηλαδη μονο φακελους(μη χτυπησεις what), και οπως ηταν φυσικο.. ετσι οπως τοφιαξα , ετσι κι εμεινε.. τωρα τι κανω ??? αν κανω ενα restore με το cwm θα ερθει οπως ηταν ? για βοηθειστε ρε παιδια. what σευχαριστω για την απαντηση κ σορυ αν σε κουραζω

να μιλησω με ονοματα ...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ !!! εγω δηλαδη ! σε μενα πηγαινε η σποντα βεβαιως αφου ειμαι σιγουρος πως εγω εκανα την πατατα, μην πω ΤΙΣ πατατες.. στο θεμα τωρα..

το wipe αρχειο πως το κανω ? εγω επειδη δεν εδα καμια επεξηγηση , δημιουργησα απλα αυτο το path δηλαδη μονο φακελους(μη χτυπησεις what), και οπως ηταν φυσικο.. ετσι οπως τοφιαξα , ετσι κι εμεινε.. τωρα τι κανω ??? αν κανω ενα restore με το cwm θα ερθει οπως ηταν ? για βοηθειστε ρε παιδια. what σευχαριστω για την απαντηση κ σορυ αν σε κουραζω

Εγω το αρχειο το δημιουργω απο κονσολα με "echo "" > /mnt/sdcard/wipe" .διαφορετικα μπορεις να δημιουργησεις ενα αρχειο κειμενου και να το μετονομασεις σε wipe!Δεν μας ενδιαφερει το περιεχομενο,αρκει να ειναι αρχειο και οχι φακελος

Περα απο αυτο τωρα

Οταν εβαλες τη ROM(πριν βαλεις το θεμα) ειχες προβληματα?

Dont worry,δεν με κουραζεις :p

Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher

Follow me

εγώ πουθενά δεν είπα ότι διορθωνεται το θέμα με τα Ελληνικά του swype αν το ξαναπεράσεις. ισα-ισα, ΔΕΝ διορθώνεται (τεσταρισμένο από μένα την πρώτη φορά που επιχείρησα να περάσω το θέμα)

Τώρα, αν κάποιος κατάφερε να το κάνει να δουλέψει με ξαναπέρασμα, (ο Aλεξ-tyxerakias ίσως;) τι να πω;

Εγώ έχω μείνει με την 1η έκδοση της ρομ καθώς με ικανοποιεί απόλυτα και βλέποντας το changelog των επόμενων εκδόσεων δεν έκρινα απαραίτητο να τις περάσω.

επίσης δεν έκανα κανένα αρχείο wipe όπως συστήνει ο what (προφανώς για να μην σβήνονται τα battery stats αν δεν κάνω λάθος) απλά πέρασα την ρομ μέσω CMW αμέσως μετά που πέρασα την στοκ JVR κάνοντας όλα τα wipes 2 φορές (πριν την στοκ και μετά) αμέσως μετά πέρασα το θέμα και τέλος το Ελληνικό swype του Αλεξ και τέλος, αυτό ήταν όλο.

Πάντως είμαστε οφ τόπικ, υπάρχει το επισημασμένο θέμα όπου μπορούμε να το συζητήσουμε

Edited by dimitrisioak

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

Εγω το αρχειο το δημιουργω απο κονσολα με "echo "" > /mnt/sdcard/wipe" .διαφορετικα μπορεις να δημιουργησεις ενα αρχειο κειμενου και να το μετονομασεις σε wipe!Δεν μας ενδιαφερει το περιεχομενο,αρκει να ειναι αρχειο και οχι φακελος

Περα απο αυτο τωρα

Οταν εβαλες τη ROM(πριν βαλεις το θεμα) ειχες προβληματα?

Dont worry,δεν με κουραζεις :p

ναι ... ειχα... sms απτην αρχη εξαφανιστηκαν ... τι να πω .. δε φταιει το θεμα...ειμαι κ καινουριος στο σπορ αυτο.. οποτε .. το μονο που μπορω να κανω ειναι να δεχτω προτασεις :p

ναι ... ειχα... sms απτην αρχη εξαφανιστηκαν ... τι να πω .. δε φταιει το θεμα...ειμαι κ καινουριος στο σπορ αυτο.. οποτε .. το μονο που μπορω να κανω ειναι να δεχτω προτασεις :p

Καθε φορα δοκιμαζω καθε εκδοση wipe και no-wipe πριν την βγαλω.και μου φαινεται περιεργο αυτο...

Το μονο που πιστευω που μπορεις να κανεις ειναι να ξαναπερασεις την ROM

Follow me

Καλησπερα παιδια! Θελω να περασω την καινουργια simply 5, ειμαι σε juwe 5.3. Πρεπει να κανω full wipe?

ναι για να έχεις ήσυχο το κεφαλι σου και για να "κατσει" σωστά η ρομ

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις