Jump to content

[Επίσημο] Alcatel OT-990

tzivanas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ πάντως που το βρήκα και το μετέφρασα το έκανα κιόλας και πέτυχε.. τώρα άν το έκανε και κάποιος άλλος έτσι και πέτυχε ας το γράψει.

Θα το δοκιμάσω (έχω Win7/64 αλλά και netbook με WinXP). Επειδή το κινητό είναι στην εγγύηση (2 χρόνια) πως επαναφέρεται σε unroot κατάσταση αν χρειαστεί; (Βέβαια αν δεν μπαίνει π.χ. στο λειτουργικό ίσως δεν έχει νόημα...)

• Απαντήσεις 620
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θα το δοκιμάσω (έχω Win7/64 αλλά και netbook με WinXP). Επειδή το κινητό είναι στην εγγύηση (2 χρόνια) πως επαναφέρεται σε unroot κατάσταση αν χρειαστεί; (Βέβαια αν δεν μπαίνει π.χ. στο λειτουργικό ίσως δεν έχει νόημα...)

Δυστυχώς δεν ξέρω αν γίνεται unroot. Αλλά απο την στιγμή που ξεκινάς για rootάρισμα εγκαθιστάς cmw recovery και τότε ακομα και unroot να κανεις το cmw recovery παραμένει αρα χάνεις την εγγύηση! Αν κάποιος γνωρίζει τρόπο για να διαγράψουμε και το recovery τότε ας μας πεί!

Καλησπέρα σε όλους στο συγκεκριμένο Forum! Θα ήθελα να ρωτήσω πολύ σχετικά με την αναβάθμιση του OS της συγκεκριμένης συσκευής σε 2.3.4. Έχετε εντοπίσει πέραν του αυτόματου φωτισμού και της μη λειτουργίας του led αρκετά ακόμη bugs; Τα συγκεκριμένα μπορέσατε τελικά να τα αντιμετωπίσετε, ίσως μέσω κάποιου επιπρόσθετου update της 2.3.4. (όπως π.χ. μέσω FOTA);

Τέλος, βλέπετε σημαντικούς λόγους που σε τελική ανάλυση θα πρέπει κάποιος να προχωρήσει στην συγκεκριμένη αναβάθμιση, με τον τρόπο που αυτή υλοποιήθηκε από την Alcatel, πέραν αυτών εν γένει της 2.3.; Ευχαριστώ!!!

Καλησπέρα σε όλους στο συγκεκριμένο Forum! Θα ήθελα να ρωτήσω πολύ σχετικά με την αναβάθμιση του OS της συγκεκριμένης συσκευής σε 2.3.4. Έχετε εντοπίσει πέραν του αυτόματου φωτισμού και της μη λειτουργίας του led αρκετά ακόμη bugs; Τα συγκεκριμένα μπορέσατε τελικά να τα αντιμετωπίσετε, ίσως μέσω κάποιου επιπρόσθετου update της 2.3.4. (όπως π.χ. μέσω FOTA);

Τέλος, βλέπετε σημαντικούς λόγους που σε τελική ανάλυση θα πρέπει κάποιος να προχωρήσει στην συγκεκριμένη αναβάθμιση, με τον τρόπο που αυτή υλοποιήθηκε από την Alcatel, πέραν αυτών εν γένει της 2.3.; Ευχαριστώ!!!

Κοίτα προσωπικά εγω είδα βελτίωση στην διάρκεια της μπαταρίας -όχι δραματική- στην διάρκεια χρήσης του κινητού αλλά όταν το κινητό είναι σε αναμονή. Στο post που είχα κάνει παλαιότερα μπορείς να δείς τις αλλαγές που παρατήρησα http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4266363#post4266363

Μετά την ενημέρωση δεν υπάρχει κάποιο άλλο update μεσω fota. Ο αυτόματος φωτισμός λειτουργεί απλά με κάποια καθυστέρηση και το led flash δεν έχει κάποιο πρόβλημα.. αντιθέτως ο flash player συνεχίζει μετά την ενημέρωση να μην υποστηρίζεται απο το κινητό!

Πάντως όποιος ανακαλύψει καποια handsfree που δουλεύουν καλύτερα απο τα μαμα ας ενημερώσει εδω για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι ποια να παμε να παρουμε κατευθείαν

Απο Δευτερα (πραγματικα και οχι οπως λεμε για τις διαιτες :p ) αρχιζω δοκιμες με handsfree φιλων και γνωστων.Περιμενω να μου πειτε τι αλλο θελετε να προσεξω,περα απο την ενταση και την ποιοτητα ηχου,ωστε να παραθεσω τα αποτελεσματα οσο πιο αναλυτικα γινεται, μηπως και βοηθησω και κανεναν αλλο, αφου θα ψαξω ετσι και αλλιως για μενα....Θα κοιταξω μονο handsfree (δηλαδη ακουστικα στερεο+μικροφωνο) και οχι σκετα ακουστικα.

Τα μαμα τεραστια μουφα,ανοιξα το ενα ακουστικο,και ηταν σκισμενο,γι'αυτο ετριζε.Βεβαια στην διαδικασια ανοιγματος το εσπασα,αλλα μικρο το κακο,αφου οπως ακουγονταν μου ηταν αχρηστα!

My Phones: Ericsson T20s, Siemens C35i, Nokia 3330, Siemens CX65, Nokia 6230, HP Ipaq RW6815, Sony Ericsson W302, LG Viewty KU990i, Alcatel OT-990,Samsung S4 Mini LTE

Minix X8-H, PS3, XBOX360

Γεια σας και από μένα.

Έχω το κινητό εδώ και περίπου ένα χρόνο και δεν έχω να κάνω κανένα παράπονο. Υπεραξίζει για τα λεφτά του.

Πριν λίγο καιρό έκανα την αναβάθμιση σε 2.3.4 . Εδώ μου τα χάλασε λίγο. Η διάρκεια της μπαταρίας μειώθηκε αισθητά ( από 2.5 μέρες μου πήγε στη 1 μέρα και κάτι ώρες ) κάνοντας την ίδια χρήση και έχοντας λιγότερες εφαρμογές εγκατεστημένες μετά την αναβάθμιση. Επίσης, στην Μη αυτόματη φωτεινότητα το κινητό μερικές φορές ανεβάζει την ένταση της φωτεινότητας από μόνο του και πρέπει μετά να το αλλάξεις πίσω ο ίδιος σου. Αλλαγές, εκτός από αυτές που αναφέρθηκαν, υπάρχουν και στην Διαχείριση Εφαρμογών και στην Χρήση Μπαταρίας. Η συσκευή μου επίσης κάνει λιγότερη ώρα να κλείσει, όμως είναι σπαστικό που δεν μπορείς να κλείσεις τους ήχους έναρξης και τερματισμού όταν το κινητό δεν είναι στο αθόρυβο. Το πρόβλημα με τα widget και συντομεύσεις που εξαφανίζονται στην 2.2 δεν το είδα εδώ *

Κάποιος ανέφερε πιο πάνω το οπτικό trackpad. Έχω δει και γω να αναφέρουν πως έχει trackpad, όμως trackpad δεν είδα. Δεν ξέρω τι εννοούν.

* Στην 2.2 όταν δημιουργούσα μια συντόμευση με παρατεταμένο "κλικ" σε κάποιο σημείο της οθόνης, τότε αυτό παρέμενε εκεί. Αν χρησιμοποιούσα drag and drop τότε εξαφανιζόταν με την επόμενη εκκίνηση του κινητού.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα :)

Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ για την σχετική αναφορά σας στα όποια πιθανά προβλήματα της έκδοσης 2.3.4. Απλά θα ήθελα επιπλέον να ρωτήσω αν με αυτήν την νέα έκδοση του OS αντιμετωπίσατε και κάποιο σχετικό πρόβλημα με την συνδεσιμότητα της συσκευής (δίκτυα HSPA, Wi-Fi, κτλ.).

Τώρα όσο αναφορά την υποστήριξη Adobe Flash από την συσκευή, αυτή είναι δυνατή μόνο μέσω διαφορετικής διανομής του παραπάνω player, καθώς μέσω του Google Play διατίθεται μόνο αυτή για ARMv7 συσκευές. Όπως γνωρίζουμε η OT-990 είναι μία συσκευή βασισμένη στο Snapdragon S1 (MSM7227-1), με μία ARM11 CPU η οποία υποστηρίζει το ARMv6 σετ εντολών. Αν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει το Adobe Flash στη συσκευή του μπορεί να χρησιμοποιήσει την ARMv6 διανομή του.

Ωστόσο, ο Flash player καταλαμβάνει αρκετό πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο από την εσωτερική μνήμη της συσκευής, κάτι το οποίο όμως φυσικά και δεν θα αποτελεί πρόβλημα για συσκευές με διπλό partition η απλά αρκετό ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τον παρακάτω σύνδεσμο της Adobe Flash 11.0 ο οποίος είναι από σχετικό forum του xdadevelopers.

Adobe Flash 11.0.1.152 (ARMv6) :

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=908988&d=1329633804

Edited by euser_resue

Ευχαριστω για τον flash player,εψαχνα εκδοση του μερες τωρα.Θα το δοκιμασω.

Το δικο μου στην 2.3.4 κραταει 2 ημερες (οχι 48ωρο αλλα απο το πρωι μιας μερας μεχρι αργα το βραδυ της επομενης) χωρις να κλεινει το βραδυ.Απλα το εχω χειροκινητα στο 2G το σημα (κανει διαφορα) αφου δεν θελω ιντερνετ στο κινητο απο δικτυο κινητης.Το εχω φορτωσει προγραμματα (avast,widgets,προγραμματα για email κτλ) και δουλευει πολυ το wifi.

Η αυτοματη φωτεινοτητα πρεπει να διορθωθει.Ειναι υπερβολικα αργη,και μου φαινεται οτι δεν δουλευει αναλογικα,αλλα παει απο το μεγιστο στο ελαχιστο.

Επειδη εχω εμπειριες με smartphone εδω και αρκετα χρονια,οσα περασαν απο τα χερια μου,παρατηρησα οτι αν μενουν για μερες ανοιχτα αρχιζουν και τα παιζουν(σερνονται και καινε παραπανω)μπαταρια.Μαλλον κραταν στην ram τους αχρηστα πραγματα.Ειδικα στα windows mobile ηταν συχνο φαινομενο.Μια επανεκκινηση τα στρωνει.Στο android δεν φαινεται τοσο αυτο αλλα ισως δεις καμια διαφορα στην μπαταρια

My Phones: Ericsson T20s, Siemens C35i, Nokia 3330, Siemens CX65, Nokia 6230, HP Ipaq RW6815, Sony Ericsson W302, LG Viewty KU990i, Alcatel OT-990,Samsung S4 Mini LTE

Minix X8-H, PS3, XBOX360

Τώρα όσο αναφορά την υποστήριξη Adobe Flash από την συσκευή, αυτή είναι δυνατή μόνο μέσω διαφορετικής διανομής του παραπάνω player, καθώς μέσω του Google Play διατίθεται μόνο αυτή για ARMv7 συσκευές. Όπως γνωρίζουμε η OT-990 είναι μία συσκευή βασισμένη στο Snapdragon S1 (MSM7227-1), με μία ARM11 CPU η οποία υποστηρίζει το ARMv6 σετ εντολών. Αν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει το Adobe Flash στη συσκευή του μπορεί να χρησιμοποιήσει την ARMv6 διανομή του.

Ωστόσο, ο Flash player καταλαμβάνει αρκετό πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο από την εσωτερική μνήμη της συσκευής, κάτι το οποίο όμως φυσικά και δεν θα αποτελεί πρόβλημα για συσκευές με διπλό partition η απλά αρκετό ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τον παρακάτω σύνδεσμο της Adobe Flash 11.0 ο οποίος είναι από σχετικό forum του xdadevelopers.

Adobe Flash 11.0.1.152 (ARMv6) :

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=908988&d=1329633804

Να αναφέρω οτι την εφαρμογή την γνώριζα την είχα εγκαταστήσει στο παρελθόν και δεν μου δούλευε.. παρατήρησα οτι με την εγκατάσταση της και την αχρείαστη παραμονή της στο κινητό μου κατανάλωνε υπερβολική μπαταρία με αποτέλεσμα να τελειώνει η μπαταρία σε μισή μέρα. Το πρόβλημα με την μπαταρία λύθηκε μετά την απεγκατάσταση.. Και τελικά η εφαρμογή δεν δούλεψε με καμία επανεγκατάσταση.. Εσένα φίλε μου σου δούλεψε η εφαρμογή? Μήπως υπήρξε κάποιο βήμα που παρέλειψα?

Καλησπέρα! Έχετε δίκαιο όσο αναφορά τον Flash player.Το προηγούμενο link βλέπω ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει. Για να δουλέψει στην συσκευή απαιτούνται ορισμένες πρόσθετες ενέργειες, κάποια ακόμη αρχεία και φυσικά δικαιώματα Superuser (Rooted συσκευή). Προσωπικά ο Flash player δεν μου είναι απαραίτητος στη συσκευή, αλλά και δεν έχω ακόμη rooted τη συσκευή μου, επομένως δεν έχω μία πρώτη άποψη. :whistle:

Ασφαλώς και σας παραθέτω το σχετικό thread από το xdadevelopers, αλλά η όλη διαδικασία εγκατάστασής βλέπω να είναι πολύ απλή. Συγκεκριμένα μετά την εγκατάσταση του .apk αντικαθιστούμε τέσσερα συνολικά αρχεία (libysshared.so, libstagerfright_honeycomb.so, libstagerfright_froyo.so, libflashplayer.so) τα οποία και παίρνουμε από το συνοδευτικό αρχείο lib.zip. Τα αντιγράφουμε με την βοήθεια κάποιου file explorer (root explorer,…) στο /data/data/com_adobe_flashplayer/lib/ της συσκευής μας και κατόπιν αλλάζουμε τα δικαιώματα αυτών των αρχείων (Owner:Read,Write-Group:Read και Others:Read).

Αν κάποιος διαθέτει rooted συσκευή θα μπορούσε να δοκιμάσει την όλη διαδικασία και να μας μεταφέρει την σχετική εμπειρία του από την λειτουργία του player στην συσκευή, αν και νομίζω δεν είναι τυχαίος ο λόγος που δεν πιστοποιούνται γενικότερα οι ARMv6 συσκευές από την Adobe. Καλό σας απόγευμα!

Σχετικές οδηγίες και υλικό εγκατάστασης Adobe Flash Player 11.1 (ARMv6):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1405672

Καλησπέρα! Έχετε δίκαιο όσο αναφορά τον Flash player.Το προηγούμενο link βλέπω ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει. Για να δουλέψει στην συσκευή απαιτούνται ορισμένες πρόσθετες ενέργειες, κάποια ακόμη αρχεία και φυσικά δικαιώματα Superuser (Rooted συσκευή). Προσωπικά ο Flash player δεν μου είναι απαραίτητος στη συσκευή, αλλά και δεν έχω ακόμη rooted τη συσκευή μου, επομένως δεν έχω μία πρώτη άποψη. :whistle:

Ασφαλώς και σας παραθέτω το σχετικό thread από το xdadevelopers, αλλά η όλη διαδικασία εγκατάστασής βλέπω να είναι πολύ απλή. Συγκεκριμένα μετά την εγκατάσταση του .apk αντικαθιστούμε τέσσερα συνολικά αρχεία (libysshared.so, libstagerfright_honeycomb.so, libstagerfright_froyo.so, libflashplayer.so) τα οποία και παίρνουμε από το συνοδευτικό αρχείο lib.zip. Τα αντιγράφουμε με την βοήθεια κάποιου file explorer (root explorer,…) στο /data/data/com_adobe_flashplayer/lib/ της συσκευής μας και κατόπιν αλλάζουμε τα δικαιώματα αυτών των αρχείων (Owner:Read,Write-Group:Read και Others:Read).

Αν κάποιος διαθέτει rooted συσκευή θα μπορούσε να δοκιμάσει την όλη διαδικασία και να μας μεταφέρει την σχετική εμπειρία του από την λειτουργία του player στην συσκευή, αν και νομίζω δεν είναι τυχαίος ο λόγος που δεν πιστοποιούνται γενικότερα οι ARMv6 συσκευές από την Adobe. Καλό σας απόγευμα!

Σχετικές οδηγίες και υλικό εγκατάστασης Adobe Flash Player 11.1 (ARMv6):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1405672

Το έβαλα και δούλεψε μια χαρά απλά κολάνε κάπως τα video.. Η εφαρμογή youtube είναι σαφώς καλύτερη...

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με φόρτιση.Ενώ το κινητό φορτίζει κανονικά μόνο μέσω υπολογιστή, όταν το βάζω να φορτίσει κανονικά με τον φορτιστή του ή οποιοδήποτε φορτιστή alcatel δεν φορτίζει. μόλις συνδέω κινητό με υπολογιστή μέσω του USB αρχίζει κανονικά η φόρτιση χώρις όμως να μου βγάζει το γνωστό εικονίδιο για αναταλλαγή δεδομένων με το κινητό. τι φταίει; στο κατάστημα που πηγα μου είπαν πως αν είχε πρόβλημα η θύρα του κινητού δεν θα φόρτιζε ούτε μέσω υπολογιστή. μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο κινητό που επιλέγεις φόρτιση μόνο μεσω υπολογιστή και την επέλεξα κατα λάθος; παίζει ρόλο κάποιο πρόγραμμα εγκατάστασης; ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με φόρτιση.Ενώ το κινητό φορτίζει κανονικά μόνο μέσω υπολογιστή, όταν το βάζω να φορτίσει κανονικά με τον φορτιστή του ή οποιοδήποτε φορτιστή alcatel δεν φορτίζει. μόλις συνδέω κινητό με υπολογιστή μέσω του USB αρχίζει κανονικά η φόρτιση χώρις όμως να μου βγάζει το γνωστό εικονίδιο για αναταλλαγή δεδομένων με το κινητό. τι φταίει; στο κατάστημα που πηγα μου είπαν πως αν είχε πρόβλημα η θύρα του κινητού δεν θα φόρτιζε ούτε μέσω υπολογιστή. μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο κινητό που επιλέγεις φόρτιση μόνο μεσω υπολογιστή και την επέλεξα κατα λάθος; παίζει ρόλο κάποιο πρόγραμμα εγκατάστασης; ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απενεργοποιημενο φορτιζει απο το φορτιστη;

Minix X8-H, PS3, XBOX360

καταρχας τσεκαρε να δεις αν συνδεεται με τον υπολογιστη αλλα εχοντας βγάλει την μπαταρια μηπως ειναι θεμα μπαταριας απλα και παρε μια καινουρια. Αν όχι δοκιμασε επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και απεγκατεστησε οσες εφαρμογες εχεις περασει αν παλι δεις οτι συνεχιζει το ιδιο προβλημα τοτε δυστυχως πας με την αποδειξη μηπως ισχυει ακομα η εγγυηση σου και το στειλεις για σερβις

καταρχας τσεκαρε να δεις αν συνδεεται με τον υπολογιστη αλλα εχοντας βγάλει την μπαταρια μηπως ειναι θεμα μπαταριας απλα και παρε μια καινουρια. Αν όχι δοκιμασε επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και απεγκατεστησε οσες εφαρμογες εχεις περασει αν παλι δεις οτι συνεχιζει το ιδιο προβλημα τοτε δυστυχως πας με την αποδειξη μηπως ισχυει ακομα η εγγυηση σου και το στειλεις για σερβις

ενώ το είχα ανοιχτό το κινητό και το φόρτιζα μέσω υπολογιστή μόλις έβγαλα απο πίσω τη μπαταρία σταμάτησε και να φορτίζει και έσβησε αμέσως το κινητό! έχει πρόβλημα δηλαδή η μπαταρία; λογικό όμως δεν είναι μόλις βγάλω την μπαταρία να σβήσει και το κινητό; αυτο δεν συμβαίνει σε όλα τα κινητά;

ενώ το είχα ανοιχτό το κινητό και το φόρτιζα μέσω υπολογιστή μόλις έβγαλα απο πίσω τη μπαταρία σταμάτησε και να φορτίζει και έσβησε αμέσως το κινητό! έχει πρόβλημα δηλαδή η μπαταρία; λογικό όμως δεν είναι μόλις βγάλω την μπαταρία να σβήσει και το κινητό; αυτο δεν συμβαίνει σε όλα τα κινητά;

Αυτο που λες το δοκιμασες τώρα ή το εκανες πριν εχεις το προβλημα? Γιατι τα λες μπερδεμενα πριν ελεγες οτι το κινητο σου δεν φορτιζει και λες μετα αυτο οτι το εκανες ενω το κινητο σου φορτιζε. Το λογικο ήταν με σβησμενο το κινητο να βγάλεις την μπαταρια και μετα να δοκιμασεις να το συνδεσεις με τον υπολογιστη, για να δεις καταρχην αν συνδεεται με τον υπολογιστη το κινητο. Δοκιμασες απο κανενα γνωστο που να εχει το ιδιο κινητο με δικια του μπαταρια στο δικο σου κινητο?

Edited by tzivas31

Αυτο που λες το δοκιμασες τώρα ή το εκανες πριν εχεις το προβλημα? Γιατι τα λες μπερδεμενα πριν ελεγες οτι το κινητο σου δεν φορτιζει και λες μετα αυτο οτι το εκανες ενω το κινητο σου φορτιζε. Το λογικο ήταν με σβησμενο το κινητο να βγάλεις την μπαταρια και μετα να δοκιμασεις να το συνδεσεις με τον υπολογιστη, για να δεις καταρχην αν συνδεεται με τον υπολογιστη το κινητο. Δοκιμασες απο κανενα γνωστο που να εχει το ιδιο κινητο με δικια του μπαταρια στο δικο σου κινητο?

το ξάνα έκανα τώρα. με σβησμένο το κινητό έβγαλα την μπαταρία και μετά δοκίμασα να το συνδέσω με τον υπολογιστή και τίποτα. πόσο κοστίζει μία μπαταρία;

αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται να φορτίζει (με την μπαταρία μέσα) μέσω υπολογιστή και όχι μέσω φορτιστή, αφού απο το ίδιο βίσμα μπαίνουν και τα δύο και εκτός αυτού και στα δύο υπάρχει ρεύμα. η κοπέλα στην επισκευή με ρώτησε αν έχω επιλέξει κάποια ρύθμιση έτσι ώστε να φορτίζεται μόνο μέσω υπολογιστή. υπάρχει τέτοια ρύθμιση την οποία μπορεί ε΄γω να επέλεξα κατά λάθος;

Μηπως εχεις βαλει καμια εφαρμογη για να κανει διαχειρηση μπαταριας και φορτισης και δεν σου δουλευει καλα;Αν ναι δοκιμασε να την κανεις απεγκατασταση μηπως στρωση,αλλιως μαλλον το επομενο βημα θα ειναι να κανεις επαναφορα.Τετοια ρυθμιση που αναφερεις στις ρυθμισεις του τηλεφωνου ή καπου αλλου δεν εχω δει

Minix X8-H, PS3, XBOX360

Καλησπέρα,

τις προάλλες αποφάσισα να αγοράσω μια νέα κάρτα sd γιατί η μαμά ασφαλής ψηφιακή (ΑΨ) κάρτα ολίγον τι παραγέμισε.

Στα λίνουξ ακολούθησα την κάτωθι διαδικασία:

α) μέσω μιας συσκευούλας που διαβάζει ΆλφαΨι κάρτες μετέφερα τα αρχεία από την κάρτα στον υπολογιστή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να μεταφερθούν και οι "κρυμμένοι" φάκελοι της αρχικής κάρτας για να λειτουργήσουν τα πάντα όπως και πριν. Στα λίνουξ, για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξει κανείς την επιλογή "εμφάνιση κρυφών αρχείων" και να τα μεταφέρει όπως συνήθως. Στα 'παραθύρια' δεν γνωρίζω πώς γίνεται αυτό...

β) εισαγωγή της νέας κάρτας στον υπολογιστή και μεταφορά όλων των αρχείων από τον υπολογιστή στη νέα κάρτα.

γ) εισαγωγή της κάρτας στο κινητό και όλα κομπλέ!

Ερώτηση: με την αναβάθμιση σε μελόπιτα (gingerbread) είναι δυνατόν να τραβήξει κανείς βίνδεο και συνάμα να ζουμάρει;

Χαιρετισμούς!

Ερώτηση: με την αναβάθμιση σε μελόπιτα (gingerbread) είναι δυνατόν να τραβήξει κανείς βίνδεο και συνάμα να ζουμάρει;

Με την 2.3 δεν μπόρεσα να κάνω ζουμ όσο τράβαγα βίντεο.

Γεια σας και από εμένα! Σχετικά με το σενάριο φόρτισης που περιγράφεις, αναφέρεις ότι φορτίζει από τον υπολογιστή και όχι από τον φορτιστή σου. Όταν φορτίζεις από τον υπολογιστή μπορείς να φορτίσεις την μπαταρία σου ή απλά τροφοδοτείς την λειτουργία της συσκευής σου;

To να το συνδέεις με τον υπολογιστή και να μην βγάζει την επιλογή για μεταφορά δεδομένων είναι συχνό φαινόμενο και σε εμένα και το διορθώνω κάποιες φορές με επανεκκίνηση του pc (γίνετε μετά απο αποπροσάρτηση της κάρτας μερικές φορές και μπερδεύεται κάπως το pc) και άλλες φορές με επανεκκίνηση του κινητού.

Για την φόρτιση μέσω πρίζας δοκίμασε κάποιον άλλον φορτιστή ακόμα και απο άλλο κινητό με την ίδια micro usb θύρα...

Αν και πάλι δεν φορτίζει τότε απεγκατάστησε κάποια εφαρμογή που μπορεί να αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και γενικότερα την μπαταρία ... Αν είναι rootαρισμένο κάνε πρώτα hard reset αλλα πρώτα κανε backup ολα τα δεδομένα που χρειάζεσαι... αν δεν τα καταφέρεις η αν δεν είσαι root στείλ'το για service λογικά είσαι στην εγγύηση!

• 2 weeks later...

Σε μια αγγελία πώλησης ΕΔΩ διαβάζω "Ισχύς Επεξεργαστή : 1000 MHz(Overclock)"...

Ξέρει κανείς τίποτα; Γίνεται αυτό; Πώς; Πόσο επικίνδυνο είναι;

Καλησπέρα! Ναι φυσικά και γίνεται να υπερχρονιστεί, κάτω όμως από πολλές προϋποθέσεις (rooted συσκευή, rom version της συσκευής και άλλα). Αν κάνεις μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα το διαπιστώσεις. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συχνότητα του 1GHz είναι ένα πάρα πολύ ακραίο σενάριο το οποίο φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι καθόλου σταθερό, αλλά και καθόλου ασφαλή. Μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τις θερμοκρασίες που θα αναπτύξει ο επεξεργαστής μίας τέτοιας συσκευής και χωρίς κάποιο σύστημα ψύξης όταν λειτουργεί με πολλά περισσότερα volt (V) από αυτά που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί, όπως και τι διάρκεια θα έχει σε τελική ανάλυση.

Τώρα σχετικά με την αγγελία που παραθέτεις, ο συγκεκριμένος πωλητής γράφει αρκετές ανακρίβειες, αλλά τι να πεις ;

Edited by euser_resue