Jump to content

Balcatelious

Members
  • Δημοσιεύσεις

    27
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Balcatelious

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

Balcatelious's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Χαίρεται, όχι Εκ πείρας όσον αφορά στη βελτίωση που είδα στην 2.2, ό,τι έχουν γράψει άλλοι όσον αφορά στη 2.3 και τις προσαρμοσμένες. Νομίζω ότι αν ψάξεις στην ιστοσελίδα xda developers ή και στην ewra rom ίσως βρεις κάτι για επαναφορά. Είναι απολύτως δυνατόν, αν ξέρουμε σωστά την ελληνική γλώσσα: ανέφερα τα ρήματα: θεωρώ ότι... καθώς και: ΔΕΝ τα έχω δοκιμάσει, απλώς αναφέρω σχόλια άλλων χρηστών (βλέπε σχόλια των ίδιων των 'κατασκευαστών' της διανομής ewra), καθώς επίσης και το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ της διαδικασίας, διότι αν ΔΕ δουλέψει σωστά ο συγχρονισμός των κουμπιών κατά την εγκατάσταση της προσαρμοσμένης στη φάση επανεκκίνησης του κινητού (κι αυτό δεν αποτελεί σχόλιο) τότε χάνεις όλα τα δεδομένα σου. Πιο σαφές, ΔΕ γίνεται! Κάτι σαν τη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ. Πιο γάλακτος, ΔΕ γίνεται!... Γίνεται;;...
  2. Χαίρεται, δεν πεθαίνει... το λοιπόν, βλέπω ότι με αυτό το κινητάκι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, ίσως, γιατί μετά από καιρό, η αλκατέλ αποφάσισε να βγάλει κάτι ενδιαφέρον. Η καλύτερη διανομή -ρομ- που υπάρχει θεωρώ ότι είναι η μαμά διανομή 2.2. Τώρα βέβαια υπάρχουν και οι προσαρμοσμένες -custom- διανομές οι οποίες προσφέρουν διάφορα πλεονεκτήματα έναντι της μαμάς διανομής, εντούτοις δεν είναι ελεύθερες από διάφορα σφάλματα, σκαθαράκια -bugs-. Δεν προτίθεμαι να τις δοκιμάσω άμεσα, μιας και αν δεν ανοιχτεί το κινητό με το σωστό τρόπο όταν θα περαστεί η προσαρμοσμένη, μπορεί να διαγραφούν τα δεδομένα του και: φτου και από την αρχή! Με τα σκαλώματα που αναφέρονται στην εν λόγω διάσκεψη -forum- παρατήρησα ότι με διαμερισμό της κάρτας αποθήκευσης είναι ακόμη λιγότερα ή ανύπαρκτα, ενώ η ταχύτητα και απόκριση του κινητού έχουν βελτιωθεί παρασάγγας εν συγκρίσει με εκείνη τη βελτίωση που παρατήρησα όταν έγινα υπερχρήστης του κινητού -root-. Για την εκμετάλλευση του διαμερισμού της κάρτας ΑΨ -SD- έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και το πρόγραμμα link2sd ώστε να συνδέσει μέρος, αν όχι όλο, της εκάστοτε εφαρμογής με την κάρτα και τελικά να απελευθερώσει πολύτιμο χώρο της εσωτερικής μνήμης του κινητού. Συστήνω τον τρόπο διαμερισμού μέσω του προγράμματος gparted, ιδιαίτερα για συστήματα λίνουξ. Με την όλη διαδικασία η ελεύθερη μνήμη του κινητού είναι άνω των 50ΜΒ, ενώ παρατήρησα ότι πλέον είναι εφικτό η επεξεργαστική ισχύς του κινητού να μπορεί να πέσει κάτω των 100ΜΒ, πράγμα σχετικά ανέφικτο μέχρι πρότεινως ή σε διαφορετική περίπτωση να προκαλεί αρκετή υστέρηση -lag- του κινητού, ακόμη και επανεκκίνηση. Ως εδώ, όλα καλά λοιπόν. &η μοναδική ατέρμονη απορία: έχει δοκιμάσει κανείς καμιά διανομή ή ακόμη και ρύθμιση που να επιτρέπει μεγέθυνση -zoom- της μηχανής ενόσω κανείς τραβάει βίντεο; Καλές γιορτές, χαιρετισμούς
  3. Χαίρεται, αναφέρω εκ των προτέρων ότι δε θα αποτελέσει η απάντησή μου μεγάλη βοήθεια, παρόλα αυτά αν δεν έχεις βρει κάτι ως τώρα έχω να παραθέσω τα εξής: 1) νομίζω ότι ασφαλής αναβάθμιση από τα "παράθυρα" γίνεται μόνο μέσω xp και έχοντας κατεβάσει από την ιστοσελίδα της αλκατέλ τους σωστούς οδηγούς. Νομίζω ότι σε αυτό το θέμα γίνεται εκτενής αναφορά σε αρκετά παλαιότερα μηνύματα. Οπότε "χτένισε" το συγκεκριμένο τίτλο θέματος μιας και το σφάλμα που αναφέρεις σε αυτό με παραπέμπει. 2) νομίζω ότι μια καλή λύση είναι να γίνεις υπερχρήστης (root). Το κινητάκι από τη μαμά του τρώει αρκετά κολληματάκια λόγω του ότι είναι αρκετά φορτωμένο με εφαρμογές που το καθυστερούν πολύ. Αυτά τα ολίγα. Καλή τύχη, Χαιρετισμούς!
  4. Χαίρεται, πιστεύω η κάτωθι απάντηση να βοηθήσει: 1) δεν έχω εμπειρία με 2.3 2) αν πέσουν τα διαθέσιμα ΜΒ μνήμης κάτω από ~220 τότε το κινητό κάποια στιγμή δε θα το αντέξει και θα κάνει επανεκκίνηση. Αυτό συνέβαινε κατά κόρον στο κινητό πριν να γίνω υπερ-χρήστης μιας και η "σαβούρα" που είχε έτρωγε πολύ διαθέσιμη δύναμη. 3) κατά καιρούς δεν είναι κακό μια σύντομη επανεκκίνηση εκούσια, έτσι ώστε να μη μείνει κανείς ξεκρέμαστος με την εντύπωση ότι το κινητό είναι ανοιχτό, ενώ τελικά δεν είναι. 4) με τη 2.3 μου φαίνεται πιο λογικό το φαινόμενο, αφού το κινητό "σφίγγεται" περισσότερο για να την τρέξει. i) ξέρεις πόσα MB έχεις διαθέσιμα κάθε φορά; έχεις παρατηρήσει πότε το κινητό θα κλείσει και αν έκανες κάτι συγκεκριμένο εκείνη τη στιγμή; ii) Νομίζω ότι από τη 2.3 θα μπορείς να βάλεις καμιά ρομ η οποία να έχει ως προϋπόθεση την εν λόγω έκδοση και το κινητό να τρέχει πάλι μια χαρά. Χαιρετισμούς
  5. Καλησπέρα, τις προάλλες αποφάσισα να αγοράσω μια νέα κάρτα sd γιατί η μαμά ασφαλής ψηφιακή (ΑΨ) κάρτα ολίγον τι παραγέμισε. Στα λίνουξ ακολούθησα την κάτωθι διαδικασία: α) μέσω μιας συσκευούλας που διαβάζει ΆλφαΨι κάρτες μετέφερα τα αρχεία από την κάρτα στον υπολογιστή. ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να μεταφερθούν και οι "κρυμμένοι" φάκελοι της αρχικής κάρτας για να λειτουργήσουν τα πάντα όπως και πριν. Στα λίνουξ, για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξει κανείς την επιλογή "εμφάνιση κρυφών αρχείων" και να τα μεταφέρει όπως συνήθως. Στα 'παραθύρια' δεν γνωρίζω πώς γίνεται αυτό... β) εισαγωγή της νέας κάρτας στον υπολογιστή και μεταφορά όλων των αρχείων από τον υπολογιστή στη νέα κάρτα. γ) εισαγωγή της κάρτας στο κινητό και όλα κομπλέ! Ερώτηση: με την αναβάθμιση σε μελόπιτα (gingerbread) είναι δυνατόν να τραβήξει κανείς βίνδεο και συνάμα να ζουμάρει; Χαιρετισμούς!
  6. Χαίρεται, Έχεις δίκαιο. Ούτε εγώ κατάφερα να κάνω κάτι, ακόμη και με πρόσθετο για βίντεο. Παίζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μάλλον (για τη ζούγκλα που δοκίμασα). Ίσως νέες εκδόσεις το φτιάξουν αυτό, μιας και υπήρχε συζήτηση επί του θέματος. Πάντως ο σωλήνας παίζει κανονικά, χωρίς φλας. θενκς... τελικά ζουμάρισμα δε θα δούμε... Αναλυτικό οδηγό δεν έχω, γιατί δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο, ούτε με απασχόλησε, διότι με το link2sd που αναφέρεις μετέφερα αρκετές εφαρμογές (μέρος τους) στην κάρτα sd γλυτώνοντας πολύτιμο χώρο από την εσωτερική μνήμη, πράγμα που γίνεται πολύ απλά από την ίδια την εφαρμογή. Θεωρητικά, αν πάρεις μεγαλύτερη κάρτα, θα μπορέσεις να μεταφέρεις ό,τι έχεις από τη μικρότερη, θέλει οδηγό όμως... Κάποιος άλλος θα βοηθούσε καλύτερα. Χαιρετισμούς.
  7. Χαίρεται. δεν καταλαβαίνω τι ιστοσελίδες επισκέπτεσαι και δε σου ανοίγουν. Ο εσύ σωλήν που επισκέπτεται ο κόσμος κατά κόρον βλέπω ότι ανοίγει κανονικά. Ερώτηση: τώρα που σου κάναν αναβάθμιση, μπορείς να ζουμάρεις ενόσω τραβάς βίντεο; Είδες καμιά αλλαγή από πριν; Χαιρετισμούς, Καλό καλοκαίρι!
  8. Χαίρεται. ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία, θα μπει στο παιχνίδι...;;; νομίζω ο ντόλφιν μπράουσερ θα σου λύσει αρκετά προβλήματα Χαιρετισμούς
  9. Χαίρεται. 1) ναι, βάλε ucam να δεις την...υγειά σου! Μέχρι και τάιμερ θα σου βγάλει για αντίστροφη μέτρηση. 2) δε μου έχει τύχει, αλλά handsent sms? 3) διαφορετική ποιότητα εικόνας... θα μπορούσες να βγάλεις την ίδια φωτό με διαφορετικά ίζο και μετά να δούμε τη διαφορά. θα σου πρότεινα επίσης και τον dolphin hd (έκδοση 7 και πλέον). Τιούμπι και goandroam νομίζω τα παίζει καλά. &αυτός συνεχίζει να υποστηρίζεται. Επειδή το ψάχνω τώρα, για κοίτα και εδώ. Βέβαια αναφέρεται σε μια άλλη ρομ η οποία έχει κοινά χαρακτηριστικά με την μουνστόουν: http://x-ewra.blogspot.gr/p/manual.html Χαιρετισμούς.
  10. Χαίρεται. Ευχαριστώ της απαντήσεως. Το έχω κάνει για το 990 αλλά δεν μπορούσα να κάνω αναβάθμιση. Το πρόγραμμα της αλκατέλ δεν αναγνώριζε ως συνδεδεμένη usb συσκευή το κινητό, παρόλο που το virtual box -με παραθύρια μέσα- αναγνώριζε ένα οποιοδήποτε φλασάκι (από τα παραθύρια πάντα μέσω του βίρτσουαλ). Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και με το 995. Το ρουτάρισμα στο 990 ήταν πολύ εύκολο, οπότε θέλω να πιστεύω ότι και στο 995 θα είναι το ίδιο. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Ανωτέρω έχει αναφερθεί ότι το sar είναι περίπου 0,5. Στην ιστοσελίδα την επίσημη του κινητού όμως λέει: (CE)The highest tested SAR value for this mobile phone for use at the ear and compliance against the standard is (0.96) W/kg and for use close to the body is (1.12) W/Kg. Μήπως είναι κλόπι πέιστ από το 990;... ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤ Χαιρετισμούς.
  11. Χαίρεται. Αγαπητέ linkinpark4175 & rostropol ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές και άμεσες απαντήσεις σας. Χαιρετισμούς.
  12. Καλησπέρα. βλέπω ότι το κινητό έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και έχοντας το 990 σκέφτομαι τη μετάβαση. Όμως θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις στους κατόχους του κινητού. 1) ζουμ ενόσω τραβάτε βίντεο κάνει; Έστω και με άλλη εφαρμογή εγκατεστημένη. 2) 2G μπορεί να έχει ενεργοποιημένο ΜΟΝΟ ακόμη και σε επανεκκίνηση; 3) ο δείκτης ακτινοβολίας sar ισχύει ότι είναι τόσο χαμηλός (~0,5); Αρχικά αναφερόταν ότι θα ήταν μεγάλος (κοντά στο 1) όσο του 990. Το βιβλιαράκι που δίδεται με το κινητό, αναφέρει τπτ; 4) ρουτάρισμα, χωρίς οδηγούς, γίνεται; Όπως στο 990 πχ; Δεν τρέχω παράθυρα (windows) οπότε θέλω να το κάνω από λίνουξ δίχως εξέ αρχεία. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσω τον μάνατζερ του 995; Τουλάχιστον με τις ως τώρα επιτυχημένες διαδικασίες ρουτ. Το μπακάπ δε με ενδιαφέρει. 5) Έχετε παίξει στο κινητό καμιά υψηλής ανάλυσης ταινία; Κολλάει; 6) Τηλέφωνο παίρνει; Είναι καλό στην πρωταρχική δουλειά ενός κινητού; 7) rostropol στις φωτό που δείχνεις φαίνεται ότι κάποια στιγμή έχεις ελεύθερη περίπου 217ΜΒ ραμ. Δεν είναι πολύ λίγη ακόμη και με ρουτάρισμα. Στο 990 φτάνω κοντά στα 300. Μήπως αυτή είναι χωρίς ρουτ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Χαιρετισμούς.
  13. Χαίρεται. 1) εννοώ την έκδοση του περιηγητή, όχι του λειτουργικού. Η τελευταία νομίζω χρονολογείται από τα μέσα του '11 και δε νομίζω ότι έχει βγάλει άλλη έκτοτε. 2) ... 3) ίσως κάποιος άλλος περιηγητής;... Χαιρετισμούς.
  14. Χαίρεται. 1) πήγα στο goandroam &επέλεξα μία από τόκυο που δε δούλεψε ποτέ (δεν είδα τι κάνει με την επιλογή όμως - βλέπε παρακάτω). 2) η λονδίνο οξφόδρη δρόμος δουλεύει σπαστά (πιο σπαστά από τον περιηγητή στον υπολογιστή) αλλά δουλεύει με απλό κλικάρισμα 3) η τάουερ μπριτζ λάιβ δεν ξεκινά, όμως κάτω στις επιλογές έχει βίντεο, οπότε πατάς εκεί (μου είχε βγάλει μνμ σχετικό), λέει ότι σου σώζει μπάφερινγκ και ξεκινά ομαλά, όμως μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξεκινάει εκ νέου μπάφερινγκ και σου δείχνει μια στατική εικόνα. Ε, κάτι ψηλά τα κάνει πάντως... Ίσως καμιά νέα εφαρμογή ουρανού φωτιά να έλυνε αυτά τα θέματα, που νομίζω είναι λίγο απαιτητικά. 4.1.0 μέχρι τώρα;... Χαιρετισμούς.
  15. Καλησπέρα. τελικά το jrdcom δεν ξέρω ακόμη τι είναι. Το jrdcom sensor όμως επιβάλλεται να είναι ξεπαγωμένο. Νομίζω ότι είναι η εφαρμογή με την οποία το κινητό αντιλαμβάνεται τις άλλες συσκευές και συνδέεται με αυτές όπως πχ ο κυανοδόντης. Επιπρόσθετα στη λίστα των εφαρμογών υπό τον τίτλο "Σε εκτέλεση" του κινητού, αυτές που μπορούν άφοβα να απενεργοποιηθούν είναι: η κάμερα του κινητού (θα θελήσει κωδικό) κοινή χρήση μέσω κυανοδόντι (θα ενεργοποιηθεί όμως αν χρησιμοποιηθεί ξανά) Σύστημα ανδροειδές (δε θα σας αφήσει και μάλλον καλά θα κάνει) χώρος αποθήκευσης επαφών (αλλά θα ξαναβγεί αν πάτε στις επαφές) χώρος αποθήκευσης κλήσεων (μην το κάνετε) χώρος αποθήκευσης πολυμέσων χώρος αποθήκευσης ρυθμίσεων (δεν αφήνει) καθώς ακόμη και πληκτρολόγιο ε, μ'αυτά και μ'αυτά νομίζω ότι πλέον πιο ελευθερωμένο ΔΕ γίνεται. Χαιρετισμούς. Καλησπέρα. (1) δεν έχω ιδέα (2) για ημέρα μια χαρά με την προεπιλεγμένη κάμερα. Νυχτερινές μακρινές με πίσω φωτισμό, όποτε...του κατέβει... Στην αρχή αρχή μου κόλλαγε με αυτή την επιλογή. Χρησιμοποιώ την ucam και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Τι θέλω ακόμη από το κινητό; 1) ζουμ ενόσω τραβώ βίντεο 2) 2G προεπιλεγμένο σε επανεκκίνηση 3) να μην κολλάει στην αναπαραγωγή υψηλής ανάλυσης βίντεο και... να είχαμε κάνα δεδομένο για το sar ενόσω χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ η 2G επιλογή... Χαιρετισμούς. --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.
×
×
  • Create New...