Jump to content

Το μεγαλύτερο ψέμα από όλα. 9/11

vampyre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

sarah mc connor ειδικα αυτη ειπε στο ραδιοφωνο την γνωμη της για τον πολεμο και την επομενη τσουπ η δισκογραφικη της την πεταξε εξω..

για τον μουρ λιγο πολυ τα ξερετε οπως και για κατι αλλους απο το τεξας που επαθαν το ιδιο

Για τον Μουρ ξέρω ότι πήρε Όσκαρ για το Bowling for Columbine και στην απονομή βγήκε και τα έχωσε στον Μπους με την άνεση του. Δεν είδα κανέναν να τον φιμώνει.

Όπως και να το κάνουμε βέβαια δεν έχουν την ίδια ελευθερία λόγου όπως στην Ελλάδα. Κόψανε κανένα ντοκυμαντέρ στην ΕΤ3 της Αμερικής για το τι τραβήξανε οι Τουρκοκύπριοι πρίν τον Αττίλα; Κόψανε εκπομπές του αμερικάνου Μάκη στη μέση;

Αλλά τι να μας πουν κι αυτοί, ξέχασα είναι Αμερικανάκια.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

• Απαντήσεις 427
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλά, αυτό με τους τραγουδιστές κλπ δεν ξέρω πού σας ήρθε.

Όλα μα όλα τα μεγάλα ονόματα (και μουσικοί και ηθοποιοί) έχουν μιλήσει κατά καιρούς κατά του Bush και, απ'ό,τι βλέπω και ακούω, μια χαρά γυρίζουν ταινίες/βγάζουν δίσκους.

Έτσι πολωμένοι που είναι οι Αμερικάνοι τα τελευταία χρόνια θα έλεγα ότι η στράτευση (με ή χωρίς "") είναι ένας σίγουρος τρόπος να ακουστείς και να πουλήσεις σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι όταν το έκαναν οι Dixie Chicks και χάλασαν την εθνική ομοψυχία ήθελε όντως κότσια, συν το ότι λόγω Country & Western το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τους είναι νότιοι με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Προσωπικά πολλές φορές αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν μεγάλοι και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες (δεν μιλαώ για γραφικότητες) έκαναν κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Γκράμι δεν θα έπαιρναν πάντως.

Αρίων; :p

Σοβαρά τώρα, ας πούμε ότι βγαίνει ο Σαββόπουλος να μιλήσει υπέρ του περίφημου βιβλίου ιστορίας της 6ης δημοτικού. (Γελοίο θέμα αλλά επίκαιρο). Ότι θα πέσουν να τον φάνε ζωντανό οι γνωστοί κύκλοι είναι βέβαιο, το ερώτημα είναι αν θα τον υπερασπιστεί κανείς και πως θα αντιδράσουν τα ΜΜΕ. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος προσωπικά.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Συμφωνώ με την Isolde.

Αν και η Αμερική φημήζεται για την λογοκρισία και την απόκρυψη της πραγματικότητας από τους πολίτες, οι καλλιτέχνες εχουν σε πολλές περιπτώσεις εκφράσει την αντίθεσή του στον πόλεμο, την πολιτική του Bush και πολλά άλλα που εδώ στην Ελλάδα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν οι δικοί μας καλλιτέχνες.

Είναι λάθος να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Ναι μεν ο κόσμος έχει ελλειπή ενημέρωση για τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη, αλλά από την άλλη υπάρχουν και κάποιοι που πραγματικά ασχολούνται.

Οι Dixie Chicks,π.χ., ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία country συγκροτήματα, εξέφρασε με πολύ δυναμικό τρόπο την αντίθεσή του στον Bush, επάνω στη σκηνή λέγοντας πως "ντρέπονται που ο Bush είναι από το Texas" απ' όπου κατάγονται και εκείνες. Αυτό τους κόστισε οικονομικά και αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω αυτό που είπαν ως αγενές (γιατί όντως ήταν), χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως το μετάνιωσαν.

Επίσης, ο Bruce Springsteen οργάνωσε αριθμό συναυλιών μαζί με τους REM, τις Dixie Chicks και άλλα συγκροτήματα/καλλιτέχνες, εναντίον της επανεκλογής του Bush.

Όπως λέει και η isolde, "μην τα βλέπετε, από κεκτημένη ταχύτητα, όλα μαύρα στην Αμερική, και κυρίως, μην κρίνετε όσοι δεν έχετε δει από κοντά".

Σοβαρά τώρα, ας πούμε ότι βγαίνει ο Σαββόπουλος να μιλήσει υπέρ του περίφημου βιβλίου ιστορίας της 6ης δημοτικού. (Γελοίο θέμα αλλά επίκαιρο). Ότι θα πέσουν να τον φάνε ζωντανό οι γνωστοί κύκλοι είναι βέβαιο, το ερώτημα είναι αν θα τον υπερασπιστεί κανείς και πως θα αντιδράσουν τα ΜΜΕ. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος προσωπικά.

Φαντάζομαι το ερώτημά σου είναι ρητορικό :p

Ζούμε σε μια χώρα που τα ΜΜΕ θέλουν οπωσδήποτε να σπείρουν τη διχόνια, απλά και μόνο για να έχουν κάτι να συζητάνε για μερικές μέρες παραπάνω στα παράθυρα των δελτίων των 8. Είναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο; (και δε μιλάω μόνο για αυτό το θέμα, μιλάω για ΚΑΘΕ θέμα)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Για τις Dixie Chicks πάντως, ως παράδειγμα, αυτό είπα, ότι οι αντιδράσεις ήταν τοπικές και παροδικές, όχι ότι τις φίμωσαν...

Για πες μας για τους τραγουδιστές...Τους ανάγκασε Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ποτέ να ΜΗΝ τραγουδίσουν κατά του Bush (γιατί μια χαρά τους βλέπω εγώ να κατακρίνουν το σύνολο του ρεπουμπλικάνικου κόμματος);

Ή μήπως βγήκε νόμος που ανάγκασε τον Moore να μην βγάλει τα documentaries του...(γιατί τα εκατ/άκια του τα έβγαλε και αυτός απ'ότι ξέρω);

Οι ΝΟΜΟΙ των ΗΠΑ προστατεύουν την ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα του ανθρώπου και ακόμα και νόμοι πιο οπισθοδρομικοί αλλάζουν (βλέπε πχ. PATRIOT act κλπ που πέρασαν κοντά στις επιθέσεις ή νόμους περί gay στο στρατό κλπ).

Δεν πιστέυω οτι οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν εσκεμμένα λόγω επίτηδες μη αντιδράσεως εκ μέρους των αρχών αλλα έχω ορισμένες ενστάσεις. Τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν χωρίς λόγο φυσικά τους σεβόμαστε και τους τιμάμε επειδή δεν έφταιγαν.Ωστόσο δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο τη βλακεία που δέρνει το μέσο Αμερικάνο και η οποία εκφράζεται λαμπρά στο μύνημα που βρήκα στο Google Earth , σε ένα placemark πάνω στους Δίδυμους Πύργους.

Remember what the soldiers are fighting for now....our Freedom. We are AMERICA!!!! Stay together, stay focused...and keep flying our Flag over your homes and on your cars. This is the symbol of our strength. Our FREEDOM!! What will it take to STOP THEM?! We are '...home of the free, home of the brave...' When we come together for a cause.... NOTHING CAN STOP US! NOTHING! That....is why we are called THE 'UNITED' STATES. And now....now they have ticked us off!

Είναι δυνατό να μένουν ασχολίαστες τέτοιες πεποιθήσεις που ταιρίαζουν σε ένα που κοιμάται στον ύπνο του χαζού; Ο αμερικανικός λαός ζει εντελώς στον κόσμο του, είναι εναντίον όλων των άλλων και νομίζει οτι ο κόσμος χρωστά σ’αυτόν την ελευθερία του. Καταγέλλω όσους είναι υπέρ των ΗΠΑ αφού είναι εναντίον των συμφερόντων της χώρας μας και δεν μπορώ να καταλάβω τι το καλό βρίσκεται σε μια χώρα που έχει έλλειψη απο καθε τι πολιτισμού αφου μόνο τα τρανζίστορ εφεύρεσαν στην ουσία και όταν οι Ευρωπάοι Φυσικοί τη περίοδο 1800-1900 μεσουρανούσαν αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Ούτε σοβαρή λογοτεχνία ούτε σοβαρή ποιήση ούτε σοβαρή γλώσσα τι περιμένεις;

δεν μπορει να λες οτι οι ΗΠΑ εχουν ελειψη πολιτισμου!δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι ειναι η πρωτη τεχνολογικη δυναμη του κοσμου.κανεις δεν μπορει να καταφερει κατι τετοιο αν πρωτα απο ολα δεν υπαρχει πολιτισμος.απλα κοιτα που βρισκονται αλλες χωρες που θεωρεις οτι εχουν πολιτισμο(μαζι και την ελλαδα) και που ειναι οι ΗΠΑ οι "απολιτιστες".η πραγματικοτητα μιλαει απο μονη της νομιζω.2ον μπορει το 1800-1900 οι ευρωπαιοι να μεσουρανουσαν ομως γιατι δεν βλεπεις ποιος μεσουρανουσε απο το το κραχ και μετα?3ον καλως η κακος η γλωσσα τους χρησιμοποιειται ευρεως απλα ανοιξε τον internet explorer και θα το δεις και μονος σου;).ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το συμπερασμα σας λοιπον κυριοι και κυριες ειναι οτι οι Αμερικανοι ειναι ηλιθιοι απολιτιστοι ανημερωτοι κλπ.Εγω λοιπον ρωταω τοτε εμεις τοτε τι ειμαστε που ακουμε την μουσικη τους,φοραμε τα ρουχα τους,πινουμε σαν τρελοι τους καφεδες τους,τρωμε τα φαγητα τους και στος τελος μας ριχνουν και καμια βομπιτσα οποτε γουσταρουν;Οι εξυπνοι;Ειναι τοσο βλακες λοιπον που κανουν ολο τον κοσμο οτι θελουν αυτοι;Ειναι ανημερωτοι γιατι εχουν πολλες περισσοτερες πηγες πληροφοριων απο εμας;Σημειωνω οτι δεν συμπαθω ιδιαιτερως τις ΗΠΑ αλλα ειναι καλο να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Καταγέλλω όσους είναι υπέρ των ΗΠΑ αφού είναι εναντίον των συμφερόντων της χώρας μας και δεν μπορώ να καταλάβω τι το καλό βρίσκεται σε μια χώρα που έχει έλλειψη απο καθε τι πολιτισμού αφου μόνο τα τρανζίστορ εφεύρεσαν στην ουσία και όταν οι Ευρωπάοι Φυσικοί τη περίοδο 1800-1900 μεσουρανούσαν αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Ούτε σοβαρή λογοτεχνία ούτε σοβαρή ποιήση ούτε σοβαρή γλώσσα τι περιμένεις;

Μεταξύ χιλιάδων άλλων έχουν εφεύρει το μέσο με το οποίο επικοινωνούμε...και δυστυχώς μπορεί οι μεγάλες ανακαλύψεις εκεί να έγιναν από Ευρωπαίους επιστήμονες αλλά έγιναν στις συνθήκες και με την κουλτούρα της εκεί περιοχής. Είναι τραγικό τόσοι επιστήμονες να φεύγουν από εδώ και να πηγαίνουν εκεί και να μεγαλουργούν. Γιατί σαν χώρα είναι ανοιχτή και φιλελεύθερη, ίσως γιατί είναι χώρα μεταναστών, Ευρωπαίοι ήταν οι παππούδες τους (και λίγων ντόπιων Ινδιάνων...)

Και μάλιστα είχαν το πρώτο δημοκρατικό σύνταγμα στην ιστορία, όταν όλοι προσκυνούσαμε αυτοί έκαναν εκλογές...

Κι εμένα με την σπάει η πολιτική αυτών που τους κυβερνούν αλλά έτσι είναι, τα καλά και τα συμφέροντα. Όπως περίπου είχαν πει οι Αρχαίοι Αθηναίοι στην Μήλο, "δεν ήρθαμε να σας πούμε ωραία λόγια, ήρθαμε γιατί είμαστε πιο ισχυροί και θα σας " κάπως έτσι δεν το λέει ο Θουκυδίδης;

Το συμπερασμα σας λοιπον κυριοι και κυριες ειναι οτι οι Αμερικανοι ειναι ηλιθιοι απολιτιστοι ανημερωτοι κλπ.Εγω λοιπον ρωταω τοτε εμεις τοτε τι ειμαστε που ακουμε την μουσικη τους,φοραμε τα ρουχα τους,πινουμε σαν τρελοι τους καφεδες τους,τρωμε τα φαγητα τους και στος τελος μας ριχνουν και καμια βομπιτσα οποτε γουσταρουν;Οι εξυπνοι;Ειναι τοσο βλακες λοιπον που κανουν ολο τον κοσμο οτι θελουν αυτοι;Ειναι ανημερωτοι γιατι εχουν πολλες περισσοτερες πηγες πληροφοριων απο εμας;Σημειωνω οτι δεν συμπαθω ιδιαιτερως τις ΗΠΑ αλλα ειναι καλο να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι.

:respect:

Read The F...ing Manual First

Είναι δυνατό να μένουν ασχολίαστες τέτοιες πεποιθήσεις που ταιρίαζουν σε ένα που κοιμάται στον ύπνο του χαζού; Ο αμερικανικός λαός ζει εντελώς στον κόσμο του, είναι εναντίον όλων των άλλων και νομίζει οτι ο κόσμος χρωστά σ’αυτόν την ελευθερία του. Καταγέλλω όσους είναι υπέρ των ΗΠΑ αφού είναι εναντίον των συμφερόντων της χώρας μας και δεν μπορώ να καταλάβω τι το καλό βρίσκεται σε μια χώρα που έχει έλλειψη απο καθε τι πολιτισμού αφου μόνο τα τρανζίστορ εφεύρεσαν στην ουσία και όταν οι Ευρωπάοι Φυσικοί τη περίοδο 1800-1900 μεσουρανούσαν αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Ούτε σοβαρή λογοτεχνία ούτε σοβαρή ποιήση ούτε σοβαρή γλώσσα τι περιμένεις;

Μου παραθέτεις ένα quote που βρήκες σε ένα community editable site σαν παράδειγμα της ψυχοσύνθεσης του μέσου Αμερικάνου...

Που και εδώ που τα λέμε το quote αυτό δεν λέει και τίποτα το συγκλονιστικό, ένα πατριωτικό κάλεσμα είναι από μία χώρα που (αν δεν αρχίσουμε να ψαχνόμαστε με θεωρείες συνωμοσίας) δέχτηκε επίθεση και καταρακώθηκε το ηθικό της. Εδώ έχουμε άτομα - Έλληνες - που λένε χειρότερα επειδή τους θήχτικε το πατριωτικό τους αίσθημα λόγω του βιβλίου της Ιστορίας.

Τώρα όσον αφορά αυτά τα περί έλλειψης πολιτισμού των Αμερικάνων τα αφήνω ασχολίαστα γιατί μου φαίνονται απόψεις που θα έβρισκα στα φυλλάδια της ΠΚΣ και του ΚΚΕ...Δεν χρειάζεται και φοβερή δεινότητα στο Google για να βρεις τί πετυχαίνουν οι Αμερικάνοι στα πανεπιστήμιά τους.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

.....3ον καλως η κακος η γλωσσα τους χρησιμοποιειται ευρεως απλα ανοιξε τον internet explorer και θα το δεις και μονος σου;).ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα

Εχουμε βγει εκτός θέματος, αλλά απ'ότι ξέρω δεν υπάρχει αμερικάνικη γλώσσα αλλά αγγλική!;)

Για πες μας για τους τραγουδιστές...Τους ανάγκασε Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ποτέ να ΜΗΝ τραγουδίσουν κατά του Bush (γιατί μια χαρά τους βλέπω εγώ να κατακρίνουν το σύνολο του ρεπουμπλικάνικου κόμματος);

Ή μήπως βγήκε νόμος που ανάγκασε τον Moore να μην βγάλει τα documentaries του...(γιατί τα εκατ/άκια του τα έβγαλε και αυτός απ'ότι ξέρω);

Οι ΝΟΜΟΙ των ΗΠΑ προστατεύουν την ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα του ανθρώπου και ακόμα και νόμοι πιο οπισθοδρομικοί αλλάζουν (βλέπε πχ. PATRIOT act κλπ που πέρασαν κοντά στις επιθέσεις ή νόμους περί gay στο στρατό κλπ).

Πως εξηγούνται αυτές οι αντιφάσεις εκεί στο usa? Από τη μία όντως ο Moore έβγαλε μια ταινία κόλαφο κατά του Μπους σε προεκλογική περίοδο (σκεφτείτε μια αναλογία στην Ελλάδα και τα λέμε μετά :p ) κι από την άλλη έχουν γίνει μαύρες λίστες με ηθοποιούς και τραγουδιστές. Πάρτε παράδειγμα το γυναικείο συγκρότημα (ξεχνάω τώρα το όνομα) που έφαγε μαύρο για χρόνια επειδή μίλησε από την αρχή ανοιχτά εναντίον του Μπους... Και λέω αρχή γιατί τώρα που μιλάνε όλοι δεν τρέχει και τίποτα, τότε ήταν όντως μαγκιά. Εγινε και ταινία πρόσφατα.

KCB

Αν και εκτός θέματος, η Αμερικανία (αναλογικά) έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αναλφαβητισμού παγκοσμίως!!!

Τώρα αν ήταν ή όχι τρομοκρατική επίθεση ή κατασκεύασμα της Αμερικής η επίθεση (προσωπικά πιστεύω το 2ο) δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι.

Αυτό που μετρά είναι "to find an employment" όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλον τον κόσμο, και το πέτυχαν πολύ καλά με το να πουλάνε και καλά από εμπειρία αντιτρομοκρατική μέχρι προγράμματα / ασφάλεια / όπλα.

Μου παραθέτεις ένα quote που βρήκες σε ένα community editable site σαν παράδειγμα της ψυχοσύνθεσης του μέσου Αμερικάνου...

Που και εδώ που τα λέμε το quote αυτό δεν λέει και τίποτα το συγκλονιστικό, ένα πατριωτικό κάλεσμα είναι από μία χώρα που (αν δεν αρχίσουμε να ψαχνόμαστε με θεωρείες συνωμοσίας) δέχτηκε επίθεση και καταρακώθηκε το ηθικό της. Εδώ έχουμε άτομα - Έλληνες - που λένε χειρότερα επειδή τους θήχτικε το πατριωτικό τους αίσθημα λόγω του βιβλίου της Ιστορίας.

Τώρα όσον αφορά αυτά τα περί έλλειψης πολιτισμού των Αμερικάνων τα αφήνω ασχολίαστα γιατί μου φαίνονται απόψεις που θα έβρισκα στα φυλλάδια της ΠΚΣ και του ΚΚΕ...Δεν χρειάζεται και φοβερή δεινότητα στο Google για να βρεις τί πετυχαίνουν οι Αμερικάνοι στα πανεπιστήμιά τους.

Το quote είναι ένα εθνικιστικό μήνυμα όταν λέει φράσεις του τύπου 'ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ,ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ'.

Α και παρεπιπτόντως είμαι ένας απ'αυτούς που θήχτικαν οι αξίες μου με το βιβλίο ιστορίας αφού τα παρουσιάζει με ένα τρόπο που δεν αρμόζει σ'ένα λαό που οι άλλοι οφείλουν σ'αυτόν το πολιτισμό τους,τη γλώσσα τους,τον τρόπο σκέψης τους,τα Πάντα.Δεν είναι δυνατόν να κρύβεται η ιστορική αλήθεια σε μια χώρα που είναι το λίκνο του πολιτισμού,εκει που γεννήθηκαν τα πάντα,η κληρονόμος του αρχαιοελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτσμού,η κοιτίδα της Ορθοδοξίας και να μας λένε οτι έγινε συνωστισμός,είναι προφανή πράγματα.

Επίσης δεν έχω καμιά σχέση με κόμματα και δή με την ιδεολογία αυτών που αναφέρεις.

Οι Αμερικανοί δεν πετυχαίνουν τίποτα πρακτικά,το μόνο που κάνουν στα πανεπιστήμιά τους είναι να παράγουνε απαθή πλάσματα που δεν έχουν καλλιεργήσει την κριτική σκέψη,ούτε κάνουν εντριβή σε φιλοσοφικά θέματα(réflexion) όπως θα έπρεπε γι'αυτό και βγάζουν επιστήμονες Βιολόγους μη έχοντες ενδοιασμούς να προχωράνε σε κλωνοποιήσεις και άλλα παρεμφερή ενω στην Ευρώπη στα πανεπιστήμια κάνουν réflexion. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει την Ευρώπη να είναι πρώτη στο τομέα Ιατρικής(και μη μου πείτε για το δήθεν τεράστιο νοσοκομείο του Τέξας)

Μεταξύ χιλιάδων άλλων έχουν εφεύρει το μέσο με το οποίο επικοινωνούμε...και δυστυχώς μπορεί οι μεγάλες ανακαλύψεις εκεί να έγιναν από Ευρωπαίους επιστήμονες αλλά έγιναν στις συνθήκες και με την κουλτούρα της εκεί περιοχής. Είναι τραγικό τόσοι επιστήμονες να φεύγουν από εδώ και να πηγαίνουν εκεί και να μεγαλουργούν. Γιατί σαν χώρα είναι ανοιχτή και φιλελεύθερη, ίσως γιατί είναι χώρα μεταναστών, Ευρωπαίοι ήταν οι παππούδες τους (και λίγων ντόπιων Ινδιάνων...)

Και μάλιστα είχαν το πρώτο δημοκρατικό σύνταγμα στην ιστορία, όταν όλοι προσκυνούσαμε αυτοί έκαναν εκλογές...

Όταν λές προσκυνούσαμε τι εννοείς ακριβώς;

Εννοούσα ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης την εποχή εκείνη είχαν σαφώς λιγότερο δημοκρατικά πολιτεύματα, μοναρχίες, αυτοκρατορίες και μάλιστα όχι όπως στην εποχή μας (που οι βασιλιάδες που απέμειναν απλά διορίζουν πρωθυπουργούς) αλλά πιο σκληρές και ανελεύθερες.

• 1 year later...

Φιλε xphys, το www εφευρεθηκε στο cern, το οποιο την τελευταια φορα που κοιταξα, βρισκοταν στην ευρωπη (αν εννοεις φυσικα αυτο το μεσο)...

Επισης, δημοκρατικο συνταγμα μπορεις να βρεις κ στην αρχαια Αθηνα, πολυ πριν την εποχη που αναφερεσαι. Just my 2 cents...

Κ εγω μαζι σου, συμφωνω οτι σαν χωρα ειναι πολυ πιο φιλευθερη κ αξιοκρατικη απο πολλες, αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι σαν κοινωνια συμπεριφερονται λιγο λες κ βρισκονται σε γυαλα.

Τεσπα, η πολιτικη δεν ειναι ποτε προσωπικη, κ δεν θα επρεπε να ειναι, οποτε το IQ του Bush η του Obama ειναι ψιλοασχετο, το θεμα ηταν παντα τα συμφεροντα.

Sorry για το bump, μολις το συνειδητοποιησα :-)

Κατα τη γνωμη μου:

1) Oι Αμερικανοι σαφως και δεν ειναι ηλιθιοι, ή τελοσπαντων πιο ηλιθιοι κατα μεσο ορο απο καθε αλλο λαο.

2) Τετοιου ειδους θεωριες συνωμοσιας προκαλουν περισσοτερα και μεγαλυτερα ερωτηματα απο αυτα που απαντουν. Εξαλλου, τις περισσοτερες φορες βασιζονται σε λαθος στοιχεια και ανακριβειες. Αν διαβασει καποιος το σχολιο μου για το zeitgeist στο movies and TV θα καταλαβει για τι πραγμα μιλαω.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Κατα τη γνωμη μου:

1) Oι Αμερικανοι σαφως και δεν ειναι ηλιθιοι, ή τελοσπαντων πιο ηλιθιοι κατα μεσο ορο απο καθε αλλο λαο.

2) Τετοιου ειδους θεωριες συνωμοσιας προκαλουν περισσοτερα και μεγαλυτερα ερωτηματα απο αυτα που απαντουν. Εξαλλου, τις περισσοτερες φορες βασιζονται σε λαθος στοιχεια και ανακριβειες. Αν διαβασει καποιος το σχολιο μου για το zeitgeist στο movies and TV θα καταλαβει για τι πραγμα μιλαω.

1) 100% σωστός.

2) Τίποτα, οι συνομωσιολόγοι είναι απλά παρανοικοί. Το zeitgeist είναι ανακριβέστατο και οι ...@@ριες του έχουν αντικρουστεί με ΑΛΗΘΙΝΑ επιστημονικά στοιχεία από πολλούς (google όσοι δεν το πιστεύουν). Για μένα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που άτομα που ξέρω -και με πτυχία, καριερες, κτλ.- έφαγαν το zeitgeist λες και είναι η απόλυτη αλήθεια, χωρίς να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν έστω και έναν (1) από τους ισχυρισμούς του. Μάλλον είναι οι ίδιοι που διαβάζουν proktiko, βλέπουν ειδήσεις σταρ, κτλ. Λίγη κριτική ικανότητα ρε γμτ... Τί μας μαθαίνουν στα σχολεία;

Επίσης, θυμάστε εκείνον τον ΓΕΛΟΙΟ ΜΥΘΟ ότι οι Εβραίοι ήξεραν τί πρόκειται να γίνει και δεν πήγαν στους πύργους; Είχε κυκλοφορήσει ΣΕ EMAIL (δεν κάνω ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα) και όλοι οι πανηλίθιοι το είχαν χάψει και το θεωρούσαν δεδομένο (ακόμα και τώρα). ΕΛΕΟΣ.

Φιλε xphys, το www εφευρεθηκε στο cern, το οποιο την τελευταια φορα που κοιταξα, βρισκοταν στην ευρωπη (αν εννοεις φυσικα αυτο το μεσο)...

Τώρα απαντάς σε έναν φυσικό για το www και που εφευρέθηκε :p

Λοιπόν, είναι αλήθεια αυτό, ωστόσο το www είναι ένα προτόκολο. Το ιντερνετ όπως το ξέρουμε σήμερα υπάρχει από πιο πριν, σε λίγο διαφορετική μορφή (ARPANET) και εφευρέθηκε για χρήση από τον Αμερικανικό στρατό.

Επίσης, οι ΗΠΑ είναι observer member του CERN (όπως κι άλλες χώρες εκτός Ευρώπης) και μάλιστα έχει συνεισφέρει κάπου $500M για το LHC (περίπου το 10% του συνολικού κόστους αν δεν απατόμαι). Ίσως και να είναι η μαγαλύτερη συνεισφoρά οποιασδήποτε χώρας.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Επισης, δημοκρατικο συνταγμα μπορεις να βρεις κ στην αρχαια Αθηνα, πολυ πριν την εποχη που αναφερεσαι. Just my 2 cents...

Κ εγω μαζι σου, συμφωνω οτι σαν χωρα ειναι πολυ πιο φιλευθερη κ αξιοκρατικη απο πολλες, αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι σαν κοινωνια συμπεριφερονται λιγο λες κ βρισκονται σε γυαλα.

Τεσπα, η πολιτικη δεν ειναι ποτε προσωπικη, κ δεν θα επρεπε να ειναι, οποτε το IQ του Bush η του Obama ειναι ψιλοασχετο, το θεμα ηταν παντα τα συμφεροντα.

Sorry για το bump, μολις το συνειδητοποιησα :-)

Ναι, φυσικά έχεις δίκιο για την αρχαία Αθήνα απλά την συγκεκριμένη εποχή που αναφερόμουν κι εμείς προσκυνούσαμε. Για το internet με πρόλαβε ο snowball...

1) 100% σωστός.

2) Τίποτα, οι συνομωσιολόγοι είναι απλά παρανοικοί. Το zeitgeist είναι ανακριβέστατο και οι ...@@ριες του έχουν αντικρουστεί με ΑΛΗΘΙΝΑ επιστημονικά στοιχεία από πολλούς (google όσοι δεν το πιστεύουν). Για μένα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που άτομα που ξέρω -και με πτυχία, καριερες, κτλ.- έφαγαν το zeitgeist λες και είναι η απόλυτη αλήθεια, χωρίς να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν έστω και έναν (1) από τους ισχυρισμούς του. Μάλλον είναι οι ίδιοι που διαβάζουν proktiko, βλέπουν ειδήσεις σταρ, κτλ. Λίγη κριτική ικανότητα ρε γμτ... Τί μας μαθαίνουν στα σχολεία;

Επίσης, θυμάστε εκείνον τον ΓΕΛΟΙΟ ΜΥΘΟ ότι οι Εβραίοι ήξεραν τί πρόκειται να γίνει και δεν πήγαν στους πύργους; Είχε κυκλοφορήσει ΣΕ EMAIL (δεν κάνω ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα) και όλοι οι πανηλίθιοι το είχαν χάψει και το θεωρούσαν δεδομένο (ακόμα και τώρα). ΕΛΕΟΣ.

Τώρα απαντάς σε έναν φυσικό για το www και που εφευρέθηκε :p

Λοιπόν, είναι αλήθεια αυτό, ωστόσο το www είναι ένα προτόκολο. Το ιντερνετ όπως το ξέρουμε σήμερα υπάρχει από πιο πριν, σε λίγο διαφορετική μορφή (ARPANET) και εφευρέθηκε για χρήση από τον Αμερικανικό στρατό.

Επίσης, οι ΗΠΑ είναι observer member του CERN (όπως κι άλλες χώρες εκτός Ευρώπης) και μάλιστα έχει συνεισφέρει κάπου $500M για το LHC (περίπου το 10% του συνολικού κόστους αν δεν απατόμαι). Ίσως και να είναι η μαγαλύτερη συνεισφoρά οποιασδήποτε χώρας.

Μπορώ να έχω κάποια πηγή που αντικρούει το Zeitgeist παρακαλώ; Με ενδιαφέρει πολύ..

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Μπορώ να έχω κάποια πηγή που αντικρούει το Zeitgeist παρακαλώ; Με ενδιαφέρει πολύ..

Μία από τις πιο γνωστές πηγές-

http://www.debunking911.com/

Επίσης- http://forums.randi.org/showthread.php?t=85264&highlight=Zeitgeist (θρεντ για την ταινία συγκεκριμένα)

http://www.conspiracyscience.com/articles/zeitgeist/

(κανε και εσυ τωρα edit το αλλο μυνημα σου για να μην κλειδωθει το θεματακι)

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

http://www.conspiracyscience.com/articles/zeitgeist/

(κανε και εσυ τωρα edit το αλλο μυνημα σου για να μην κλειδωθει το θεματακι)

Το συγκεκριμένο λινκ μιλάει για το θρησκευτικό κομμάτι της ταινίας που νομίζω δεν είναι αυτό που ζήτησε ο φίλος.

Το συγκεκριμένο λινκ μιλάει για το θρησκευτικό κομμάτι της ταινίας που νομίζω δεν είναι αυτό που ζήτησε ο φίλος.

Ειναι για ολη την ταινια. Πας διπλα και κανεις κλικ εκει που λεει part-two και σε βγαζει σην σελιδα που μιλαει για την 9/11. Για αυτο γραφει και με bold <- On the left side you can navigate each part (put here because some people did not notice)O φιλος ζητησε μια σελιδα που να ειναι για ολο το zeitgeist. Εσυ του εδωσες μια σλιδα που ειναι μονο για 9/11. Αρα, απο οπου και να το πιασεις το λινκ το δικο μου ηταν καλυτερο:p:p

"What religion are you?"

Δεν πειράζει παιδιά, ευχαριστώ και τους δύο. Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.. :)
http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Ειναι για ολη την ταινια. Πας διπλα και κανεις κλικ εκει που λεει part-two και σε βγαζει σην σελιδα που μιλαει για την 9/11. Για αυτο γραφει και με bold <- On the left side you can navigate each part (put here because some people did not notice)O φιλος ζητησε μια σελιδα που να ειναι για ολο το zeitgeist. Εσυ του εδωσες μια σλιδα που ειναι μονο για 9/11. Αρα, απο οπου και να το πιασεις το λινκ το δικο μου ηταν καλυτερο:p:p

Touché... :O