Jump to content

[ROM] Ginger Stir Fry / Blue Ginger for ZTE BLADE

kogos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και γιατί προτίμησες να μεταφέρεις το dalvik και όχι τα data?

Το dalvik δεν είναι πιο σημαντικό στην ταχύτητα του συστήματος?

Εγώ αρχικά τα είχα όλα στο ext2 partition αλλά επειδή έτσι πήγαιναν χαμένα τα 300mb της internal memory του κινητό επανέφερα το dalvik και αύξησα έτσι λίγο και την ταχύτητα νομίζω.

O kogos , πριν δυο-τρεις μήνες που τα συζητούσατε σ'αυτό το θέμα είχε γράψει ότι "το a2sd datasd είναι ακόμα experimental....", και είπα να μην το πειράξω. Για το dalvik το μετέφερα από το data partition στην SD-EXT σκεπτόμενος ότι όσο ποιο φορτωμένη είναι μια μνήμη τόσο ποιο αργή γίνεται η πρόσβαση στα δεδομένα της. Τώρα ποιο είναι το σωστότερο δεν ξέρω. Η διαφορά (προς το καλύτερο) πάντως από την προηγούμενη κατάσταση του κινητού μου είναι παραπάνω από εμφανής!!!!

• Απαντήσεις 645
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

O kogos , πριν δυο-τρεις μήνες που τα συζητούσατε σ'αυτό το θέμα είχε γράψει ότι "το a2sd datasd είναι ακόμα experimental....", και είπα να μην το πειράξω. Για το dalvik το μετέφερα από το data partition στην SD-EXT σκεπτόμενος ότι όσο ποιο φορτωμένη είναι μια μνήμη τόσο ποιο αργή γίνεται η πρόσβαση στα δεδομένα της. Τώρα ποιο είναι το σωστότερο δεν ξέρω. Η διαφορά (προς το καλύτερο) πάντως από την προηγούμενη κατάσταση του κινητού μου είναι παραπάνω από εμφανής!!!!

Εγώ αρχικά είχα στο ext2 partition και τα applications και τα appliocation data και το dalvik cache.

Η απόδοση ήταν εμφανώς μειωμένη και τα 300mb εσωτερικής μνήμης εντελώς αναξιοποίητα.

Έτσι μετέφερα πίσω στην εσωτερική μνήμη το dalvik όπου κατέλαβε 190mb και έμειναν ελεύθερα 110mb και η απόδοση βελτιώθηκε σημαντικά.

Τώρα δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο να μεταφέρω τα data στην internal αντί για το dalvik.

Αν ξέρει κάποιος ας μας πει.

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Τις τελευταίες μέρες δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το τηλέφωνό μου. Παρόλα αυτά παρατήρησα πως η μπαταρία διαρκεί όσο όταν το χρησιμοποιούσα με μια μέση χρήση (περίπου 48 ώρες δηλαδή).

Επειδή παραξενεύτηκα από το γεγονός αυτό πήγα και είδα τα στατιστικά της μπαταρίας. Εκεί παρατήρησα πως το τηλέφωνο λειτουργεί συνεχώς. Κάτι τρέχει δλδ και καταναλώνει αργά και σταθερά την μπαταρία.

Παραθέτω τις εικόνες από τα battery stats.

Το ερώτημα είναι πως μπορώ να ανακαλύψω τι τρέχει.

Έχω γύρω στις 300 εφαρμογές. Πώς να βγάλω άκρη??

Edited by stelios_85_07

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Τις τελευταίες μέρες δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το τηλέφωνό μου. Παρόλα αυτά παρατήρησα πως η μπαταρία διαρκεί όσο όταν το χρησιμοποιούσα με μια μέση χρήση (περίπου 48 ώρες δηλαδή).

Επειδή παραξενεύτηκα από το γεγονός αυτό πήγα και είδα τα στατιστικά της μπαταρίας. Εκεί παρατήρησα πως το τηλέφωνο λειτουργεί συνεχώς. Κάτι τρέχει δλδ και καταναλώνει αργά και σταθερά την μπαταρία.

Παραθέτω τις εικόνες από τα battery stats.

Το ερώτημα είναι πως μπορώ να ανακαλύψω τι τρέχει.

Έχω γύρω στις 300 εφαρμογές. Πώς να βγάλω άκρη??

Γράφοντας σε ένα terminal

Su

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Γράφοντας σε ένα terminal

Su

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

top – display all running processes

Απ΄ ότι καταλαβαίνω κι απ ότι είδα, η εντολή αυτή δείχνει όλες τις διεργασίες που τρέχουν εκείνη την ώρα.

Είναι δηλαδή σαν ένας task manager. Οπότε γιατί να μην έβλεπα από έναν task manager και να ψάχνομαι στο χάος του terminal?

Πέρα από το terminal, task managers έχω, αλλά αυτοί δείχνουν τις διεργασίες που τυγχάνει να τρέχουν εκείνη την ώρα και όχι τις συνολικά πιο τρεγμένες για να δω ποιά μου δημιουργεί το πρόβλημα.

Εκτός κι αν κάτσω μισή μέρα και παρακολουθώ το κινητό. Βλέποντας σε έναν task manager υπάρχουν πάρα πολλές διεργασίες που τρέχουν με εναλλασόμενο ρυθμό και δεν βγάζω άκρη ποια φταίει.

Αν λοιπόν κατάλαβα καλά ως προς την εντολή top στο terminal, δεν με βοηθάει. Αν δεν κατάλαβα καλά ας μου εξηγήσει κάποιος.

Απ΄ ότι καταλαβαίνω κι απ ότι είδα, η εντολή αυτή δείχνει όλες τις διεργασίες που τρέχουν εκείνη την ώρα.

Είναι δηλαδή σαν ένας task manager. Οπότε γιατί να μην έβλεπα από έναν task manager και να ψάχνομαι στο χάος του terminal?

Πέρα από το terminal, task managers έχω, αλλά αυτοί δείχνουν τις διεργασίες που τυγχάνει να τρέχουν εκείνη την ώρα και όχι τις συνολικά πιο τρεγμένες για να δω ποιά μου δημιουργεί το πρόβλημα.

Εκτός κι αν κάτσω μισή μέρα και παρακολουθώ το κινητό. Βλέποντας σε έναν task manager υπάρχουν πάρα πολλές διεργασίες που τρέχουν με εναλλασόμενο ρυθμό και δεν βγάζω άκρη ποια φταίει.

Αν λοιπόν κατάλαβα καλά ως προς την εντολή top στο terminal, δεν με βοηθάει. Αν δεν κατάλαβα καλά ας μου εξηγήσει κάποιος.

Συνήθως ανοίγω το advanced task killer όταν βάζω καινούριες εφαρμογές και τις κλείνω για να δώ όταν το ξανά ανοίγω κάθε τόσο, αν ξαναεμφανίζονται επίμονα. Αν είναι έτσι και συνδυάζετε με power drain ,τότε η εφαρμογή φεύγει απο κει που ήρθε(δοκιμάζω ένα reboot πρώτα).

Αν ξεχαστώ να το κάνω και έχω βάλει κάποιες εφαρμογές, τις κάνω uninstal όλες( είπες πως το πρόβλημα το έχεις τις τελευταίες μέρες) και τις βάζω μια μια ωστε να μπορώ να τις παρακολουθήσω για μερικές ώρες.

Από app έχω και το powertutor που το ξεκινάς και τρέχει στο παρασκήνιο μαζεύοντας stats. Καίει και αυτό την μπαταρία του όσο είναι ανοιχτό αλλά μετράει και ότι άλλο τρέχει.

Αν δεν βρείς ακρη δοκίμασε να ρωτήσεις και στο προτάσεις/γενικές εφαρμογές να σου προτείνουν κάτι άλλο για monitoring της μπαταρίας.

LG G8s - Lg g6 h870 -- Note 4 N910F(dead) stock 6.0.1 -- Sony Xperia Z 5.1.1 eXistenZ Y 4.0.0 -

Ρε παιδια για να βαλω την Ginger stir Fry στο κινητο μου που ειναι Gen1 τι πρεπει να κανω?Γιατι με την cm7.1 και τον converter δεν τα καταφερα!!!

Ρε παιδια για να βαλω την Ginger stir Fry στο κινητο μου που ειναι Gen1 τι πρεπει να κανω?Γιατι με την cm7.1 και τον converter δεν τα καταφερα!!!

Η GSF από την beta 24 και μετά είναι και για gen1. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τιποτα παραπάνω από το να την φλασαρεις με το clockworkmod.

Η GSF από την beta 24 και μετά είναι και για gen1. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τιποτα παραπάνω από το να την φλασαρεις με το clockworkmod.

επειδη πηγα να βαλω την b14 και δεν ξεκινουσε το κινητο.ποια ειναι η καλυτερη εκδοση?

επειδη πηγα να βαλω την b14 και δεν ξεκινουσε το κινητο.ποια ειναι η καλυτερη εκδοση?

H beta 14 είναι μονο για gen 2. Εγώ για την GSF σε gen1 προτείνω να φλασάρεις την beta 24 με (wipe κλπ) και καπάκι τον τελευταίο kernel από το http://android.modaco.com/topic/346108-blade-kernel-2635-for-leak-version/ . Δες και το παρακάτω μύνημα που δικαιολογεί την προτασή μου

Συνοπτικά για τις τελευταίες GSF:

Στη beta 24 είχε πρόβλημα που δεν έμπαινε σε sleep mode

Στη beta 25 δεν δουλευε το tethering (usb και wifi)

Στη beta 26 έχει πρόβλημα στην αυτόματη επανασύνδεση του bluetooth

Στη beta 27 κολλάει το led αναμένο πράσινο στο κουμπί back.

Δεν ξέρω αλλά τα update τις GSF παίζουν με τα νεύρα μας.

Όποιος δεν θέλει να αλλάζει συχνά rom ας βάλει την beta 14 ή την beta 24 και από πάνω τον καινούργιο kernel που διορθώνει το πρόβλημα του sleep mode στην 24 και δίνει δυνατότητα overclocking στην 14.

H beta 14 είναι μονο για gen 2. Εγώ για την GSF σε gen1 προτείνω να φλασάρεις την beta 24 με (wipe κλπ) και καπάκι τον τελευταίο kernel από το http://android.modaco.com/topic/346108-blade-kernel-2635-for-leak-version/ . Δες και το παρακάτω μύνημα που δικαιολογεί την προτασή μου

Δλδ κανω κλασσικα το φλασαρισμα με cwm και μετα install for sd card το τελευταιο kernel?και μετα reboot?

Το 'χεις λέμεεεε!!!:D

Τελικά έβαλα την b27 :p!!Προς το παρων ειμαι ενταξει ουτε προβλημα με το LED ουτε τιποτα.Το προβλημα ειναι οτι αν και το superuser μου δινει permission ο esexplorer δεν μπαινει root.Εψαξα στο δισκο και ξεθαψα το UniversalAndroot-1.6.2-beta5 απο την πρωτη φορα που το εκανα (για τον οδηγο με τα 512ram) απλως λεει οτι ειναι για 2.2.Καμια ιδεα τι μπορω να κανω?

Τελικά έβαλα την b27 :p!!Προς το παρων ειμαι ενταξει ουτε προβλημα με το LED ουτε τιποτα.Το προβλημα ειναι οτι αν και το superuser μου δινει permission ο esexplorer δεν μπαινει root.Εψαξα στο δισκο και ξεθαψα το UniversalAndroot-1.6.2-beta5 απο την πρωτη φορα που το εκανα (για τον οδηγο με τα 512ram) απλως λεει οτι ειναι για 2.2.Καμια ιδεα τι μπορω να κανω?

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το root. Και στο δικό μου με CM 7,1 stable ο ESexplorer δεν μπορεί να μπει σε φακέλους συστήματος. Υπάρχουν όμως κι αλλού πορτοκαλιές (βλ. File expert, Yaffs explorer, Ghost Commander File Manager)

Edit: Άκυρο για το EsExplorer. Μπαίνει στο φάκελο /system . Απλά πρέπει να πας πατήσεις Menu -->Ρυθμισεις--> Αρχικός κατάλογος και από /sdcard/ να το κάνεις απλά /;)

Edited by kandilak

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το root. Και στο δικό μου με CM 7,1 stable ο ESexplorer δεν μπορεί να μπει σε φακέλους συστήματος. Υπάρχουν όμως κι αλλού πορτοκαλιές (βλ. File expert, Yaffs explorer, Ghost Commander File Manager)

Θα τα ψαξω!Btw ο task manager που πηγε?Τον εξαφανισαν?

Θα τα ψαξω!Btw ο task manager που πηγε?Τον εξαφανισαν?

Κατεβασέ τον από εδώ και φλασαρε τον απο clockworkmod (με wipe dalivik cache μόνο, μπορεί και να μην χρειάζεται αλλά δεν χάνεις και τίποτα, μόνο ότι το πρώτο boot θα αργήσει λίγο πάλι):happy:

Σήμερα μου έβγαλε ότι υπάρχει ενημέρωση για τα google maps. Αλλά μόλις επιλέξω να την κατεβάσει μου λέει ότι δεν είναι διαθέσιμη για τη χώρα μου.

Είμαι με την b25.

Τις άλλες ενημερώσεις τις κάνει κανονικά.

Σήμερα μου έβγαλε ότι υπάρχει ενημέρωση για τα google maps. Αλλά μόλις επιλέξω να την κατεβάσει μου λέει ότι δεν είναι διαθέσιμη για τη χώρα μου.

Είμαι με την b25.

Τις άλλες ενημερώσεις τις κάνει κανονικά.

χρησιμοποίησε το market enabler επέλεξε τη verizon σαν παροχο και κάνε το update

Μια λύση είναι αυτή που έγραψε ο amazed.

Λύση που ανακάλυψα τυχαία είναι ,μόλις σου βγάλει ενημέρωση και για άλλη εφαρμογή, πάτα το ενημέρωση όλων. Μαζί με την άλλη/άλλες εφαρμογές θα ενημερώσει και τους χάρτες.

LG G8s - Lg g6 h870 -- Note 4 N910F(dead) stock 6.0.1 -- Sony Xperia Z 5.1.1 eXistenZ Y 4.0.0 -

Μια λύση είναι αυτή που έγραψε ο amazed.

Λύση που ανακάλυψα τυχαία είναι ,μόλις σου βγάλει ενημέρωση και για άλλη εφαρμογή, πάτα το ενημέρωση όλων. Μαζί με την άλλη/άλλες εφαρμογές θα ενημερώσει και τους χάρτες.

Έχω το νέο Market και δεν το κάνει. Μου βγάζει ότι το maps είναι μη αυτόματη ενημέρωση, παρόλο που το έχω τσεκάρει.

Θα δοκιμάσω το market enabler. (το οποίο και δούλεψε άψογα)

Edited by UPS

https://content.wuala.com/contents/leonkand/Sharing%20files/gsf-blade-b14.zip?key=Mr4Syf1hvR6h&dl=1

μετά το φλασάρισμα της φλάσαρε καπάκι και τον καινούργιο kernel --> http://www.multiupload.com/WDVA95YFVL

Ναι είναι 2.3.4 leaked

Παιδιά να ρωτήσω κάτι γιατί έχω μείνει κάμποσο καιρό πίσω...

Έχω blade με 512MB,RLS4,αλλά gen1 (από τα πρώτα κινητά,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η οθόνη TFT ή OLED).Σκέφτομαι να βάλω την παραπάνω rom,που από ότι διάβασα είναι σταθερή και λειτουργούν τα πάντα,και με μπαταρία μια χαρά.

Ερωτήσεις λοιπόν:

1)Χρειάζεται να κάνω gen2 το κινητό για να την περάσω;

2)Θα μετατραπεί μόνο του το κινητό σε gen2;

3)Πως θα εγκαταστήσω τον kernel (που από ότι διάβασα χρειάζεται-είναι απαραίτητο για να λειτουργούν όλα);

Παιδιά να ρωτήσω κάτι γιατί έχω μείνει κάμποσο καιρό πίσω...

Έχω blade με 512MB,RLS4,αλλά gen1 (από τα πρώτα κινητά,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η οθόνη TFT ή OLED).Σκέφτομαι να βάλω την παραπάνω rom,που από ότι διάβασα είναι σταθερή και λειτουργούν τα πάντα,και με μπαταρία μια χαρά.

Ερωτήσεις λοιπόν:

1)Χρειάζεται να κάνω gen2 το κινητό για να την περάσω;

2)Θα μετατραπεί μόνο του το κινητό σε gen2;

3)Πως θα εγκαταστήσω τον kernel (που από ότι διάβασα χρειάζεται-είναι απαραίτητο για να λειτουργούν όλα);

1)Ναι

2)Όχι

3)τον φλασάρεις μεσω το clockworkmod.

Οι τελευταίες Ginger είναι και για gen1. Οπότε δεν χρειάχεται να το κάνεις gen2. Αν όμως θες μπορείς με tpt να το κάνεις gen2 και να βάλεις και τη ρομ με μια κίνηση. Επομένως,

1)Όχι

2)Ναι

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Αν όμως θες μπορείς με tpt να το κάνεις gen2 και να βάλεις και τη ρομ με μια κίνηση.

Ti ακριβώς είναι το tpt?

(Ευχαριστώ κ τους δύο για τις απαντήσεις)

Οι τελευταίες Ginger είναι και για gen1. Οπότε δεν χρειάχεται να το κάνεις gen2. Αν όμως θες μπορείς με tpt να το κάνεις gen2 και να βάλεις και τη ρομ με μια κίνηση. Επομένως,

1)Όχι

2)Ναι

Φίλε kogos , για να μην μπερδευόμαστε, αν δεις το link που έχει στο quote του Aifel_tower αναφέρεται στην flashable έκδοση της gsf beta 14. Οι δικές μου απαντήσεις αναφέρονται στις συγκεκριμένες ερωτήσεις του Aifel_tower.

Φίλικά πάντα...;)

• The title was changed to [ROM] Ginger Stir Fry / Blue Ginger for ZTE BLADE