mixtri Δημ. September 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2009 Μετά από 4 χρόνια wind πήγα στην voda πριν 10 μέρες. Απελπισία:( μπορώ να πω κι έτσι δεν συμφωνώ με τον zerokill. Κινούμαι 2-3 φορές την εβδομάδα από Ηράκλειο για Ρέθυμνο. Χάρη στο 1 λεπτό πολλές φορές ξεκινάω από Ηράκλειο και τερματίζω την κλήση στο Ρέθυμνο. Με wind μου έκλεινε 1 ή το πολύ 2 φορές στην διαδρομή. Στην ίδια διαδρομή με voda κλείνει 5-6 φορές :mad: !!! Μέσα στο Ηράκλειο σε πολλά σημεία 1 γραμμή και ο συνομιλητής δεν σε ακούει καθόλου :X (και δεν ακούς και εσύ). Όσο για το ότι μιλάς και ακούς την ηχώ σου, καλά αυτό είναι σχεδόν μόνιμο. Τώρα υπομονή 1 χρόνο για επιστροφή στην wind. Για όλα τα άλλα που λες δεν αμφισβητώ κάτι,αλλά για την ηχώ την παρατηρείς σε κλήσεις προς όλα τα δίκτυα ή μόνο προς τον ΟΤΕ; Γιατί δε φταίει η Vodafone,είμαι σχεδόν σίγουρος... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zerokill Δημ. September 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2009 Μπορείς να αναφέρεις το πρόβλημα στο αρμόδιο τμήμα.Εγώ έτσι θα έκανα αν είχα προβλήματα και τους πλήρωνα ;) Εμεις δηλωσαμε 6-7 ατομα οτι λιγο εξω απο Σερρες μερικα χλμ εχουμε προβλημα με το σημα...πηραμε ολοι τηλ δηλωσαμε ονομαστικα..μετα απο μερικες ημερες μας ηρθε ενα sms οτι οντως παρατηρηθηκε προβλημα στην συγκεκριμενη περιοχη και θα προσπαθησουν να το διορθωσουν...μετα απο 4 μηνες ακομα στην προσπαθεια μειναμε... αδικος κοπος τα τηλεφωνα... Παράθεση Vodafone:Ανακοινώσεις για συνδρομητές Cosmote: Ανακοινώσεις για συνδρομητές NOVA: Γενικές ανακοινώσεις συνδρομητών. zerokill@mowned.com Οδηγίες προς ναυτιλομένους Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. September 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2009 TA = 6 Η κεραια δηλαδη ειναι περιπου στα 3300 μετρα. Για την πολη μεσα πολύ δεν ειναι; Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. September 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2009 Για κεραία 3g αναφέρεσαι ή για gsm? Όπως και νά'χει,μακριά είναι για πυκνοκατοικημένη περιοχή,αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο η απόσταση.Ρόλο παίζουν και οι δυνατότητες του εξοπλισμού,ο προσανατολισμός,πόσες μοίρες τις έχουν στραμμένες και πού,το ύψος του ιστού κλπ.Αν αντιμετωπίζουν και πρόβλημα αδειοδοτήσεων μάλιστα,να λες και ευχαριστώ :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. September 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2009 Για GSM, το K750i δεν εχει 3G :P Επισης πριν μιλουσα μεσα στην πολη μου και ειδα οτι εχω EFR. Τωρα μιλαω με Αθηνα και ειναι συνεχεια στο HR - FR (εναλλάσσεται) Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriscrete Δημ. September 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2009 Για όλα τα άλλα που λες δεν αμφισβητώ κάτι,αλλά για την ηχώ την παρατηρείς σε κλήσεις προς όλα τα δίκτυα ή μόνο προς τον ΟΤΕ; Γιατί δε φταίει η Vodafone,είμαι σχεδόν σίγουρος... Φίλε mixtri μιλάω για κλήση voda - voda με 1'/λεπτό. Να φταίει αυτό ? Παράθεση Life is a game Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. September 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2009 Φίλε mixtri μιλάω για κλήση voda - voda με 1'/λεπτό. Να φταίει αυτό ? Δεν ξέρω τι εννοεί ο mixtri αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που κάποιες φορές (ευτυχώς λίγες) εμφανίζεται σε όλα τα δίκτυα, είτε κινητής είτε σταθερής. Προχθές μιλούσα από forthnet σε cosmote και είχα ηχώ όπως επίσης μου έτυχε από Wind σε ΟΤΕ όπως επίσης και από Vodafone σε ΟΤΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. September 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2009 Δεν ξέρω τι εννοεί ο mixtri αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που κάποιες φορές (ευτυχώς λίγες) εμφανίζεται σε όλα τα δίκτυα, είτε κινητής είτε σταθερής. Προχθές μιλούσα από forthnet σε cosmote και είχα ηχώ όπως επίσης μου έτυχε από Wind σε ΟΤΕ όπως επίσης και από Vodafone σε ΟΤΕ. εννοώ ότι πολλές φορές φταίει το interconnection των δικτύων... Συνήθως μέσα στο ίδιο δίκτυο δε συμβαίνει να έχεις ηχώ...:worry: Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. September 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2009 εννοώ ότι πολλές φορές φταίει το interconnection των δικτύων... Συνήθως μέσα στο ίδιο δίκτυο δε συμβαίνει να έχεις ηχώ...:worry: Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο να εξηγήσουμε το που και πότε εμφανίζεται το πρόβλημα στο δίκτυο κορμού (Core Network) ή στο δίκτυο πρόσβασης (Access Network-> Σταθμοί Βάσεως) Υπάρχουν ειδικές διατάξεις Echo Cancellers στα ψηφιακά κέντρα για την εξάλειψη του αυτού του φαινομένου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. September 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2009 @kotsianis7 Τελικα στον δρομο κατω το ΤΑ ειναι 0 με 1 δηλαδη ειναι η κεραια πολυ κοντα. Αντιθετως στον 3ο οροφο ποτε μα ποτε δεν ειναι 0 ή 1 αλλά 6 συνηθως (απο το βουνο απεναντι) Αυτο εχει να κανει με τις μοιρες; Και εαν ναι ειναι δυνατον η κεραια που ειναι 500-1000 μετρα να μην πιανει στον 3ο οροφο; :wacko: Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. September 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2009 ΤΑ στο 0 ή 1 σημαίνει απόσταση περίπου 550 μέτρα ή περίπου 1 χλμ(αντίστοιχα).Όταν είσαι π.χ. στο δρόμο έχεις καλό σήμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. September 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2009 Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο να εξηγήσουμε το που και πότε εμφανίζεται το πρόβλημα στο δίκτυο κορμού (Core Network) ή στο δίκτυο πρόσβασης (Access Network-> Σταθμοί Βάσεως) Υπάρχουν ειδικές διατάξεις Echo Cancellers στα ψηφιακά κέντρα για την εξάλειψη του αυτού του φαινομένου. Απλά αναφέρω το interconnection λόγω του διαφορετικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται...Φυσικά διαφορετικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται και εσωτερικά στο δίκτυο,και όντως.είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις και το ΠΟΥ και το ΠΟΤΕ γιατί άλλες φορές συμβαίνει και άλλες όχι...:p @doganos,εκτός από το σήμα υπάρχουν και άλλα πολλά κριτήρια για να συνδεθείς σε μία κυψέλη όπως για παράδειγμα η προτεραιότητα.Μπορεί όντως αυτή η κεραία που είναι στα 500-1000μ να σου δίνει πιο καλό SINR αλλά να έχει αρκετά μικρότερη προτεραιότητα από μία άλλη κεραία,στην οποία το κινητό σου συνδέεται λόγω ρυθμίσεων του δικτύου.Αυτό δεν είναι πρόβλημα,αντίθετα είναι αρκετά επιθυμητό (η ιεραρχική δόμηση κυψελών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξήσεις τη χωρητικότητα του δικτύου) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. September 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2009 Είναι όντως λίγο κουλό να έχεις καλό σηματοθορυβικό λόγο και να σε πετάει λόγω προτεραιότητας σε μακρινή κυψέλη.Καλύτερα να σπάσουν την ήδη υπάρχουσα κυψέλη και να προσθέσουν και 2η κεραία για να υπάρχει και επιθυμητή ένταση και καλή ρύθμιση χωρητικότητας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. September 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2009 @kotsianis7 Αυτο εχει να κανει με τις μοιρες; Και εαν ναι ειναι δυνατον η κεραια που ειναι 500-1000 μετρα να μην πιανει στον 3ο οροφο; :wacko: Παλαιότερα οι κεραίες Single Band 900 ή Dual Band 900/1800 εγκαθίσταντο με συγκεκριμένη κλίση ως προς τον ιστό. Η εμβέλεια καθορίζεται από τις παραμέτρους στο λογισμικό αλλά και από τη κλίση των κεραιών. Στους νέους σταθμούς βάσης 2G/3G οι κεραίες Triband 900/1800/2100 διαθέτουν επιπρόσθετα Motorized Tilt Units ώστε να ρυθμίζεται η κλίση τους εξ’ αποστάσεως. Με ειδικά εργαλεία στατιστικών, μετρήσεων και επιτόπου Test Calls βελτιστοποιείται το δίκτυο ανά περιοχή. Είναι εξαιρετικά πιθανό η κεραία που ο χρήστης εκτιμά ότι βρίσκεται κοντά στη περιοχή του να μη παρέχει κάλυψη σύμφωνα με το σχεδιασμό του δικτύου. Στη περιοχή μου με κλειδώνει σταθμός ο οποίος βρίσκεται 2 χλμ. από το σπίτι μου και όχι εκείνος με τον οποίο έχω οπτική επαφή στα 700μ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriscrete Δημ. September 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2009 Να κάνω μια ερώτηση : επειδή η ηχώ ακούγεται ακόμα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, υπάρχει περίπτωση αυτό να οφείλεται στο ότι το καρτοκινητό που με καλεί έχει παλιά κάρτα 5-6 χρονών ? Αν την αλλάξω με καινούργια θα διορθωθεί το πρόβλημα ? Παράθεση Life is a game Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. September 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2009 Να κάνω μια ερώτηση : επειδή η ηχώ ακούγεται ακόμα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, υπάρχει περίπτωση αυτό να οφείλεται στο ότι το καρτοκινητό που με καλεί έχει παλιά κάρτα 5-6 χρονών ? Αν την αλλάξω με καινούργια θα διορθωθεί το πρόβλημα ? Το πρόβλημα δε σχετίζεται με τη συσκευή ή τη κάρτα SIM οπότε η αντικατάστασή τους δεν θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή θα πρότεινα να το αναφέρεις στην εξυπηρέτηση πελατών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. September 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2009 Να κάνω μια ερώτηση : επειδή η ηχώ ακούγεται ακόμα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, υπάρχει περίπτωση αυτό να οφείλεται στο ότι το καρτοκινητό που με καλεί έχει παλιά κάρτα 5-6 χρονών ? Αν την αλλάξω με καινούργια θα διορθωθεί το πρόβλημα ? Γενικά αν μπορείς να μου απαντήσεις αν: 1.Στο κάνει μόνο όταν μιλάς με συγκεκριμένο αριθμό? 2.Στο κάνει σε συγκεκριμένη περιοχή? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
virginia285 Δημ. September 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2009 δε οφείλεται στην παλιά κάρτα νομίζω...κάτι με το δίκτυο της εταιρίας παίζει Παράθεση Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
qalamaree Δημ. September 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2009 Να κάνω μια ερώτηση : επειδή η ηχώ ακούγεται ακόμα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, υπάρχει περίπτωση αυτό να οφείλεται στο ότι το καρτοκινητό που με καλεί έχει παλιά κάρτα 5-6 χρονών ? Αν την αλλάξω με καινούργια θα διορθωθεί το πρόβλημα ? αγάπη μου δοκιμάστε να χαμηλώσετε απλά λίγο την ένταση του ακουστικού σας και οι δύο, μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά αυτό υποψιάζομαι ότι φταίει :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriscrete Δημ. September 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2009 Θα δοκιμάσω όσα μου είπατε αυτές τις μέρες και θα σας ενημερώσω. Όσον αφορά την κάλυψη και τα προβλήματα που ανέφερα σε προηγούμενο post τα έγραψα στην voda και επικοινώνησαν μαζί μου ώστε να τα διορθώσουν. Για να δούμε. Παράθεση Life is a game Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. October 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Στο κολωνάκι υπαρχει προβλημα; Μιλουσα με μια γνωστη μου που ηταν σε ενα μαγαζι, κοντα στην πλατεια και δεν ειχε καθολου σημα. Μιλουσα με διακοπες 3-4 δευτερολεπτα και εκλεινε η γραμμη... Υ.Γ: Οδος Καναρη Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriscrete Δημ. October 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Στην Κρήτη η voda δυστυχώς έχει πρόβλημα κάλυψης. Το πρόβλημα με την ηχώ που είχα αναφέρει διορθώθηκε τελικά. Το πρόβλημα όμως της κάλυψης παραμένει. Την Κυριακή βρέθηκα στο χωριό Μοχός που είναι λίγο έξω από το Ηράκλειο και έχει αρκετό τουρισμό και αρκετούς κατοίκους. Η voda είχε 0-1 γραμμές ενώ η wind φίλου είχε σταθερά 4 γραμμές. Στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι χθες έπρεπε να κάνω βόλτες για να βρω μέρος όπου να με ακούει ο συνομιλητής μου. Το πιο κουφό είναι όμως το εξής : Στην Ε.Ο. Ηρακλείου - Ρεθύμνου (δεν έφτασα μέχρι Χανιά) το κινητό κλείνει 4-5 φορές. 'Οταν όμως αλλάζει κεραία και δεν κλείσει (οεο) ακούς ένα τσαφάρισμα για 4-5 δευτερόλεπτα, δεν ακούς τον συνομιλητή σου και ξαφνικά επανέρχεσαι. Το δοκίμασα με 2 διαφορετικές κάρτες και 2 διαφορετικά κινητά και συμβαίνει το ίδιο. Ειλικρινά έχω απογοητευτεί. Η διαφήμιση για 99.8% κάλυψη δεν αρκεί όταν η κάλυψη δεν είναι καλή. Λυπάμαι αλλά 4 χρόνια με wind και 2 πριν με cosmote δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Και δεν νομίζω ότι οι τεχνικοί δεν μπορούν να κάνουν δοκιμές απλά αδιαφορούν και άσε τον κοσμάκη να κάνει συνδέσεις. Αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Παράθεση Life is a game Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skoulikomirmigot Δημ. October 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Στην Κρήτη η voda δυστυχώς έχει πρόβλημα κάλυψης. Το πρόβλημα με την ηχώ που είχα αναφέρει διορθώθηκε τελικά. Το πρόβλημα όμως της κάλυψης παραμένει. Την Κυριακή βρέθηκα στο χωριό Μοχός που είναι λίγο έξω από το Ηράκλειο και έχει αρκετό τουρισμό και αρκετούς κατοίκους. Η voda είχε 0-1 γραμμές ενώ η wind φίλου είχε σταθερά 4 γραμμές. Στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι χθες έπρεπε να κάνω βόλτες για να βρω μέρος όπου να με ακούει ο συνομιλητής μου. Το πιο κουφό είναι όμως το εξής : Στην Ε.Ο. Ηρακλείου - Ρεθύμνου (δεν έφτασα μέχρι Χανιά) το κινητό κλείνει 4-5 φορές. 'Οταν όμως αλλάζει κεραία και δεν κλείσει (οεο) ακούς ένα τσαφάρισμα για 4-5 δευτερόλεπτα, δεν ακούς τον συνομιλητή σου και ξαφνικά επανέρχεσαι. Το δοκίμασα με 2 διαφορετικές κάρτες και 2 διαφορετικά κινητά και συμβαίνει το ίδιο. Ειλικρινά έχω απογοητευτεί. Η διαφήμιση για 99.8% κάλυψη δεν αρκεί όταν η κάλυψη δεν είναι καλή. Λυπάμαι αλλά 4 χρόνια με wind και 2 πριν με cosmote δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Και δεν νομίζω ότι οι τεχνικοί δεν μπορούν να κάνουν δοκιμές απλά αδιαφορούν και άσε τον κοσμάκη να κάνει συνδέσεις. Αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Να στειλεις ενα mail να τους το αναφερεις. Το μονο που μπορουμε να κανουμε απο πλευρας μας. Και μην τα βαζουμε με μια εταιρια...Για την κοσμοτε της τα χω μαζεμενα στα Χανια. Αθλια καλυψη στην περιοχη μου. Οι αλλες 2 κορυφη!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. October 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Αυτά όμως θα έπρεπε να αναφερθούν στο τεχνικό τμήμα με κλήση στο 13840 ή με αποστολή e-mail και όχι μόνο σε ένα φόρουμ.;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skoulikomirmigot Δημ. October 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2009 Στα Χανια σημερα περιοχη Χαλεπας εχει πολυ χαμηλο σημα εως καθολου στους εσωτερικους χωρους. Μεχρι χθες δεν κουναγε το σημα απο το μεγιστο! Κανεις που να ξερει κατι? Ελπιζω να μην ξηλωσαν τιποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts