Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπα.. το EDGE πάει μαζί με το 2G (GPRS), όχι με το 3G. Και μάλιστα η ενεργοποίησή του μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα στο υφιστάμενο δίκτυο και προπαντός είναι πολύ φτηνότερη.

Ναι το ξέρω αυτό. Αλλά εγώ όσες φορές έχω πιάσει Edge με το κινητό μου, πάντα λίγα μέτρα πιο πέρα θα πιάσει 3G (έστω και μία γραμμή) Ή πολλές φορές ενώ πιάνει Edge, στο ίδιο σημείο αλλάζει ξαφνικά σε 3G. Mπορεί να φταίει και το κινητό γι αυτό δεν ξέρω, αλλά έτσι γίνεται σε μένα τουλάχιστον.

Ευχαριστώ για τις πολύ αναλυτικές πληροφορίες! Είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια ή καλύτερα εγκυκλοπαίδεια κινητής! :lol:

Αν κατάλαβα καλά από το χάρτη που είδα, η περιοχή Καστροσυκιά δεν έχει 3G η Vodafone αλλά μόνο η Cosmote?

Ξεσκόνισα τα τεφτέρια μου και επανέρχομαι :p Η Βόνταφον έχει συνεχές 3G σε όλη τη διαδρομή μέχρι το χωριό Ριζά, ενώ σε όλη αυτήν τη διαδρομή η Κοσμοτέ είναι παντελώς απούσα.

Από κει και έπειτα, έχει η Κοσμοτέ 3G σε κάποια σημεία(συνεπώς και στο χωριό Καστροσυκιά).

Γενικά, αν δεις στο Google maps όλη τη διαδρομή από το χωριό Μαργαρίτι(λίγο πιο πάνω απ'την Πάργα) μέχρι και τα Ριζά, όλη αυτήν τη διαδρομή την καλύπτει με 3G+ η Vodafone, ενώ η Κοσμοτέ έχει μόνο GSM. Επίσης,πάλι μόνο από VF καλύπτονται με 3G+ τα χωριά Βρύσες, Λιβαδάρι, Ελευθέριο κλπ(πηγαίνοντας από Μαργαρίτι προς Πάργα- θα δεις και τους ανάλογους ιστούς πηγαίνοντας για Πάργα άλλωστε-της VF είναι ο πιο χαμηλός). Η Κόσμο γενικά έχει 3G+ μόνο μέσα στην Πάργα.

Βέβαια, το 3G και των δυο μη φανταστείς ότι είναι καλό σε δύσκολα σημεία των διαδρομών(π.χ. σε στροφές στο βουνό κλπ), αλλά στις κατοικημένες περιοχές είναι μια χαρά.

Ναι το ξέρω αυτό. Αλλά εγώ όσες φορές έχω πιάσει Edge με το κινητό μου, πάντα λίγα μέτρα πιο πέρα θα πιάσει 3G (έστω και μία γραμμή) Ή πολλές φορές ενώ πιάνει Edge, στο ίδιο σημείο αλλάζει ξαφνικά σε 3G. Mπορεί να φταίει και το κινητό γι αυτό δεν ξέρω, αλλά έτσι γίνεται σε μένα τουλάχιστον.

Το Edge ενεργοποιείται πρωτίστως σε περιοχές που είναι data-hungry :p Λογικό είναι όμως πλέον, οι πιο πολλές από αυτές τις data-hungry περιοχές να έχουν καλυφθεί και με 3G.

Περιμένω να δω κάποια βελτίωση πάντως και στη βόρεια Αττική... Ακόμα να δω 3G σπίτι μου.

Πάρε το VAG :p

Στην Βασιλική και πιό πίσω η κοιλάδα πλέον έχει σφαίρα δίκτυο, το έχω καταγράψει όλο αλλα θα τα αναλύσω μόλις γυρίσω σπίτι/γραφείο/κρεβατι.

Αν θυμάμαι καλά, έχει ιστό δίπλα με της Κόσμο πριν φτάσουμε Βασιλική, ο οποίος βλέπει κάμπο. Σ'αυτόν προστέθηκε; Επίσης, στην Βασιλική, θυμάμαι είχε η Κόσμο έναν ιστό που μέχρι και πριν 2 καλοκαίρια δεν είχε αξιωθεί να του προσθέσει 3G.

Edited by Petros the Great
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων.

Ευχαριστώ και πάλι. Άρα θα παίζω μεταξύ VF και Cote. Η Wind ξέρεις αν έχει τίποτα εκεί; Μάλλον όχι πολλά πράγματα αν λάβω υπόψη το χάρτη της (3G μόνο Πάργα και τριγύρω και μετά Πρέβεζα και γύρω παραλίες).

Καλά, μην παίρνεις όρκο ούτε για τα παράλια της Πρέβεζας με την Wind:p Μη λαμβάνεις ιδιαίτερα υπόψη σου το χάρτη της ;) Μέσα στην Πάργα έχει σίγουρα(τριγύρω απ'αυτήν όμως όχι :p), όπως και στα Σύβοτα και σε κάποιες παραλίες τους(π.χ. Μεγάλη Άμμος). Κατά τα άλλα, ανάλογα την περιοχή, θα παίζεις με VF/Cote μόνο.

Όχι η voda έχει και παραπέρα ξέχωρο ιστό kotsianis7.

Επίσης πρίν απο μια ώρα ξεκίνησε το 3g στην Αγία Αναστασία, Δωδώνη και τις γύρω περιοχές.

Γνωρίζεις μήπως εάν η Κοσμοτέ παρέχει κι αυτή 3G κάλυψη σε αυτές τις περιοχές;

Δυστηχώς δεν είχα το χρόνο παρα μόνο για voda λόγω της ενεργοποίησης.

Bασικά σήμερα ήμουν Βασιλική στη Λευκάδα και ολόκληρη η νότια πλευρά έχει βαρέσει και -61 db με 3G(απο το απόγευμα και μετά). Όσοι παραπονιέστε για το σήμα Πάντε νότια LOL.

Μόνο ο κόλπος της Βασιλικής ή όλο το νότιο κομμάτι έχει πια 3G η Vodafone; Δηλ. και Σύβοτα και Πόρος/ Μικρός Γιαλός;

Για Σύβατα νομίζω πέρασα απο έξω αλλα δεν κατέγραψα και πολλά. Τα αλλα δύο δεν έχω ιδέα, μόνο οταν κάνω ανάλυση της καταγραφής θα δώ αν παίζει τίποτα. Δυστηχώς δεν έχω γυρίσει ακόμα απο τη δουλειά στο σπίτι για να δώ.

Στο χωριό ελατή τρικκαλων, δίπλα στο χιονοδρόμικο του περτουλιου, η vodafone έχει τέρμα 3G το οποίο δίνει μέχρι 2mbps, ενώ η cosmote έχει 3η γενιά μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Στα μετέωρα, η cosmote δεν έχει καθόλου τρίτη γενιά, και απλό σήμα έχει 2 γραμμές. Η vodafone, στην ίδια περιοχή έχει φουλ 3η γενιά!
Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Μιας και πιάσαμε τον νομό Τρικάλων, για ποιον λόγο ακόμη δεν έχει 3G στην Καλαμπάκα η VF? :confused:

Για να τους πιάσει στέρηση και να φρικάρουν ωστε να φτάσουν σε σημείο αντί να κυνηγάνε κεραίες να παρακαλάνε να έρθουν. :lol:

Βελτιώθηκε μάλλον το μεγάλο πρόβλημα στον περιφερειακό Υμηττού. Είδα να παίζει αρκετά το Edge στα σημεία που είχε τρύπες κατά τη διαδρομή. :-)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Βελτιώθηκε μάλλον το μεγάλο πρόβλημα στον περιφερειακό Υμηττού. Είδα να παίζει αρκετά το Edge στα σημεία που είχε τρύπες κατά τη διαδρομή. :-)

Ναι, έχει βελτιωθεί. Γενικά βρίσκω EDGE σε όλο και περισσότερα σημεία...

Υπάρχει κάποια τρύπα στην Αλεξάνδρας στο ύψος Γκύζη; Είχα μια κλήση που έπεσε αλλά μάλλον ήταν τυχαίο.

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Στο iphone οταν υπαρχει καλυψη EDGE το Ε μενει σταθερο οπως πχ με το 3G η εξαφανιζεται??Γιατι προσφατα εδω που μενω εμφανιστηκε το E αλλα δεν μενει σταθερο.Η κεραια ειναι στα 2 χλμ σε οπτικη επαφη απο το σπιτι

Επιτέλους, βάλανε και εδώ κάλυψη EDGE.. (αν και πιστεύω δεν αρκεί για προάστιο της Αθήνας)

Στο iphone οταν υπαρχει καλυψη EDGE το Ε μενει σταθερο οπως πχ με το 3G η εξαφανιζεται??Γιατι προσφατα εδω που μενω εμφανιστηκε το E αλλα δεν μενει σταθερο.Η κεραια ειναι στα 2 χλμ σε οπτικη επαφη απο το σπιτι

Τι εννοείς εξαφανίζεται? Όταν κάνεις κλήση?

Όταν είσαι σε κεραία με Edge το "E" μένει όσο είσαι στην κεραία αυτή, δεν φεύγει. Εαν φύγει σημαίνει οτι άλλαξες κεραία και η επόμενη έχει gprs/3g...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Ζαγόρια ανατολικά, κεντρικό ζαγόρι, δωδώνη κλπ έχουν ενεργοποιηθεί σταθμοί.

Επίσης στον κεντρικό Θεσ/νίκης Σερρών έχει προστεθεί και εκεί 3G και καλύπτεται καλύτερα ο δρόμος και τα γύρω χωριά.

αντε περιμενουμε και βολο!

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

A μπα Βόλο δεν πιστεύω, αρκετά εκει.

Ας μπούν πρώτα ψηλά εδώ στους τεμέτερον και βλέπουμε κατεβαίνοντας :D

Ζαγόρια ανατολικά, κεντρικό ζαγόρι, δωδώνη κλπ έχουν ενεργοποιηθεί σταθμοί.

Επίσης στον κεντρικό Θεσ/νίκης Σερρών έχει προστεθεί και εκεί 3G και καλύπτεται καλύτερα ο δρόμος και τα γύρω χωριά.

Ναι εχουν βαλει κεραια εδω και 2 χρονια πανω απο το χωριο στρυμωνικο στο βουνο ειναι ορατη απο την Διασταυρωση που πας για κερκινη..μεσα στα βουνα φυσικα ουτε λογος για σημα

Όταν είσαι σε κεραία με Edge το "E" μένει όσο είσαι στην κεραία αυτή, δεν φεύγει. Εαν φύγει σημαίνει οτι άλλαξες κεραία και η επόμενη έχει gprs/3g...

Μαλιστα το παραξενο ειναι οτι η κεραια ειναι στα 2χλμ στα ματια μου μπροστα και η επομενη στα 10 χλμ... ..εκτος αν πιανω απο εκεινη λιγο Ε και μετα χανεται

Alex007: Οχι σε κληση μονο αλλα και στην αναμονη οταν ειναι ... εμφανιζεται για δευτερολεπτα και μετα παλι το στρογγυλο συμβολο.. (Ειχα απενεργοποιημενο το 3G γιαυτο τον λογο αρκετες μερες )

Ναι εχουν βαλει κεραια εδω και 2 χρονια πανω απο το χωριο στρυμωνικο στο βουνο ειναι ορατη απο την Διασταυρωση που πας για κερκινη..μεσα στα βουνα φυσικα ουτε λογος για σημα

Η κεραία του Στρυμονικού είναι εκεί πάνω απο 10 χρόνια και δεν έχει 3G (ακόμα τουλάχιστον). Μόλις μπούν multiband antennas και 3G ίσως να πιάσει καλύτερα στα βουνά. Έχει και παλιό RBS, ίσως να αλλαχτεί και αυτό.

Η κεραία που λέω εγώ είναι στο λαχανά που βρίσκεται πιό πίσω.

Η κεραία του Στρυμονικού είναι εκεί πάνω απο 10 χρόνια και δεν έχει 3G (ακόμα τουλάχιστον). Μόλις μπούν multiband antennas και 3G ίσως να πιάσει καλύτερα στα βουνά. Έχει και παλιό RBS, ίσως να αλλαχτεί και αυτό.

Η κεραία που λέω εγώ είναι στο λαχανά που βρίσκεται πιό πίσω.

Α μαλιστα .. υπεθεσα οτι το 3G που εχει η περιοχη εκει ειναι απο την κεραια στο στρυμονικο...

Δ.Ε.Θ. Έχει αυξηθεί το capacity των σταθμών που καλύπτουν και μπήκε και ένα έξτρα όχημα με παλούκι (:P) για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες τις επόμενες ημέρες. Στο 3G αυτά...

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις