Budah Δημ. December 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2012 Κι εγώ το θεωρώ λίγο περίεργο αυτό το πράγμα. Σκέφτηκα ότι ίσως επειδή καθυστέρησαν 2 βδομάδες να κάνουν την αποστολή και τους τα είχα σούρει λίγο, μετά αποφάσισαν να το στείλουν με FEDex για να φτάσει πιο γρήγορα. Αλλά μου είχαν ήδη στείλει tracking code της EMS, το οποίο επι 6 ημέρες περίπου δεν εμφάνιζε τίποτα. Δε μπορώ να καταλάβω. Περιμένω απάντηση τους από ώρα σε ώρα, αν και πάλι τα δικά τους θα λένε. Αυτό με την EMS να είναι ακριβότερη το βλέπω συνέχεια στο aliexpress. Σχεδόν όλοι χρεώνουν την EMS περισσότερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis1955 Δημ. December 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2012 πολύ γενικό αυτό που λες, σε ξένο φόρουμ πρόσφατα κάποιος είπε οτι του το κράτησαν (με δηλωμένη αξία 100$) γιατί δεν είχε CE επάνω η συσκευή και περίμενε 10 μέρες επιπλέον για να σταλεί το certificate από τον κατασκευαστή... Tα τελωνεία στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν άλλο λόγο ύπαρξης και τρόπο λειτουργείας τελείως διαφορετικό απ' αυτόν τον σχεδόν αποκλειστικά φοροεισπρακτικό της Ελλάδας και σε κάθε περίπτωση δεν ασχολούνται με εισαγωγές προϊόντων μικρής σχετικά αξίας αρκεί αυτά να τηρούν τούς όρους χρήσης (π.χ. ασφαλείας κλπ) της ΕΟΚ... Γι' αυτό το λόγο και άλλά κινέζικα e-shop στέλνουν πλέον Ελλάδα μέσω αλλων Ευρωπαϊκών χωρών όσα προϊόντα τους θεωρούν ότι θα έχουν τελωνειακό πρόβλημα φορομπηχτικού τύπου όπως π.χ. το merimobiles που στέλνει τα tablet του μέσω Αγγλίας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. December 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2012 Χτες παρέλαβε και ο φίλος μου το ταμπλετ που λέγαμε με EMS. Δεν έκανε πάνω από 8 μέρες να φτάσει. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. December 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2012 Το γκαντεμιασαμε το παιδί. Ξέρει κανείς αν το Merimobiles κάνει έλεγχο πριν στείλει τα ταμπλετς; Ο φίλος με ενημέρωσε ότι το Ν101 ήρθε με γραμμές στη οθόνη στο κάτω μέρος. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Budah Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Μου έστειλαν email από το ahappydeal και μου λένε πως μίλησαν με την FedEx για το τελωνείο και ότι θα βγει 75€ και να το πληρώσω και μετά θα μου κάνουν refund 50$... Υπάρχει περίπτωση για πακέτο 303$ να έχει μόνο 75€ εκτελωνισμό; Εγώ ξέρω ότι το minimum είναι κανα κατοστάρι και μάλιστα μόνο τα έξοδα εκτελωνιστή κτλ. πέρα των δασμών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis1955 Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Μου έστειλαν email από το ahappydeal και μου λένε πως μίλησαν με την FedEx για το τελωνείο και ότι θα βγει 75€ και να το πληρώσω και μετά θα μου κάνουν refund 50$... Υπάρχει περίπτωση για πακέτο 303$ να έχει μόνο 75€ εκτελωνισμό; Εγώ ξέρω ότι το minimum είναι κανα κατοστάρι και μάλιστα μόνο τα έξοδα εκτελωνιστή κτλ. πέρα των δασμών. Μην ακούς τι σου λένε αυτοί...Να πουλήσουν θέλουν...Την τελική τιμή θα την μάθεις στην παραλαβή...Αν δεν μπορούν να στείλουν με EMS ή με Register Air Mail παράτα τους γιατί θα μπλέξεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Budah Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 (edited) Μα τους είπα να το αφήσω να έρθει πίσω και να το ξαναστείλετε με ταχυδρομείο (ούτε καν EMS) και μου λένε πιο πολλά θα βγουν τα έξοδα επιστροφής(δηλαδή από τη FedEx πίσω σε αυτούς). Χρεώνουν και τις επιστροφές τώρα; Btw, από μια αναζήτηση που έκανα βρήκα αυτή την ιστοσελίδα: http://www.dutycalculator.com που αναλαμβάνει να υπολογίσει τα έξοδα εκτελωνισμού. Edited December 12, 2012 by Budah Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis1955 Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 ...από μια αναζήτηση που έκανα βρήκα αυτή την ιστοσελίδα: http://www.dutycalculator.com που αναλαμβάνει να υπολογίσει τα έξοδα εκτελωνισμού... Aν χρησιμοποιούν αυτόν τον calculator ζήτω που καήκαμε... Για ένα tablet των 200$ με 30$ μεταφορικά χωρίς Insurance βγάζει ότι θα πληρώσεις για φόρους, εκτελωνισμό και ΦΠΑ συνολικά 217.73 €!:lol::lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Μα τους είπα να το αφήσω να έρθει πίσω και να το ξαναστείλετε με ταχυδρομείο (ούτε καν EMS) και μου λένε πιο πολλά θα βγουν τα έξοδα επιστροφής(δηλαδή από τη FedEx πίσω σε αυτούς). Χρεώνουν και τις επιστροφές τώρα; Btw, από μια αναζήτηση που έκανα βρήκα αυτή την ιστοσελίδα: http://www.dutycalculator.com που αναλαμβάνει να υπολογίσει τα έξοδα εκτελωνισμού. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις κανένα 150αρι++, με βάση την δηλωμένη αξία πάντα, τότε επιστροφή και refund. Εκτός και αν δεχτούν να το ξαναστείλουν. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karafu Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Πήγαινε μόνος σου στο τελωνείο και εκτελώνισέ το ο ίδιος. Θα πληρώσεις μόνο ΦΠΑ 23% και ίσως και δασμό 1,7%. Επιπλέον και τη διατακτική της FedEx... κοντά στα 20 ευρώ. Θα γλυτώσεις τον εκτελωνισμό της FedEx έτσι και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσεις ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας σου. Αν σε ενδιαφέρει να δεις και το τελωνείο από μέσα κάντο έτσι. Το να πάει πίσω το πακέτο είναι όντως ακριβό διότι το αποστέλλει η ίδια η FedEx και όχι ο κινέζος... ούτε και μετράει το ότι ο κινέζος έχει εταιρικό account στην κινεζική FedEx. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Πήγαινε μόνος σου στο τελωνείο και εκτελώνισέ το ο ίδιος. Θα πληρώσεις μόνο ΦΠΑ 23% και ίσως και δασμό 1,7%. Επιπλέον και τη διατακτική της FedEx... κοντά στα 20 ευρώ. Θα γλυτώσεις τον εκτελωνισμό της FedEx έτσι και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσεις ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας σου. Αν σε ενδιαφέρει να δεις και το τελωνείο από μέσα κάντο έτσι. Το να πάει πίσω το πακέτο είναι όντως ακριβό διότι το αποστέλλει η ίδια η FedEx και όχι ο κινέζος... ούτε και μετράει το ότι ο κινέζος έχει εταιρικό account στην κινεζική FedEx. Πρόσθεσε και έξοδα μεταβίβασης όπως επίσης και αποθήκευσης απο την FedEx! Αυτά απο μόνα τους είναι κοντά στο 50άρι. Σε παρόμοια περίπτωσης πάντως και συγκεκριμένα σε δέμα απο Αμερική, απλά δεν παρέλαβα και πήγε πίσω. Και επειδή είχα ενημερώσει το κατάστημα ότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση η αποστολή να γίνει με courier, τους ζήτησα full refund και εντέλει αποφάσισαν να μου το στείλουν με USPS χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karafu Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Πρόσθεσε και έξοδα μεταβίβασης όπως επίσης και αποθήκευσης απο την FedEx! Αυτά απο μόνα τους είναι κοντά στο 50άρι. Σε παρόμοια περίπτωσης πάντως και συγκεκριμένα σε δέμα απο Αμερική, απλά δεν παρέλαβα και πήγε πίσω. Και επειδή είχα ενημερώσει το κατάστημα ότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση η αποστολή να γίνει με courier, τους ζήτησα full refund και εντέλει αποφάσισαν να μου το στείλουν με USPS χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Αποθήκευτρα χρεώνουν αν περάσουν κάποιες μέρες. Η πρώτη εβδομάδα λογικά θα είναι ελεύθερα. Πάντως για να είμαστε και σωστοί δεν είναι λογικό να στραβώνουμε όταν κάτι σταματάει στο τελωνείο. Αυτό είναι το φυσιολογικό και προβλεπόμενο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι με κάθε αγορά που κάνουμε από τρίτη χώρα εκτος από τις μεγάλες αναμονές, τα χτυπημένα προϊόντα και την όλη ταλαιπωρία ρισκάρουμε και το ενδεχομενο του υπο φυσιολογικές συνθήκες ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ τελωνειακού ελέγχου. Το αν η τάδε courrier βαράει στο κεφάλι με διατακτικές, αποθήκευτρα, εκβιαστικό τελωνισμό μόνο στην Αθήνα, και άλλα έξοδα, είναι άλλο θέμα και είναι σίγουρα κατακριτέο. Εκεί σηκώνει και μπινελίκι και από όλα τα καλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ztramp Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Καλημέρα σε όλους, παράγγειλα και εγώ ένα pipo s2 από το pantawill την προηγούμενη Πέμπτη, πληρωμή με paypal, αλλά δεν είχα κάνει login στην ιστοσελίδα και έτσι δεν είχα κανένα ενημερωτικό μήνυμα. Τους έστειλα email και μου απάντησαν μετά από δύο μέρες ότι δεν έχουν διαθέσιμη μια δερμάτινη θήκη που είχα παραγγείλει μαζί και να περιμένω 5-7 μέρες. Τελικά τους απάντησα προτείνοντας κάποια άλλη ή αν δεν υπάρχει και αυτή να ακυρώσουν την παραγγελία της θήκης και να στείλουν μόνο το tablet . Περιμένω απάντηση τους. Επειδή δεν έχω λογαριασμό στο site τους , Θα πάρω κανένα κωδικό της παραγγελίας??? να ξέρω την εξέλιξη ? υπάρχει άλλος τρόπος να βλέπω τι γίνεται? ή απλά περιμένω τον ταχυδρόμο? :wacko: Ευχαριστώ Καλημέρα, Τελικά μου έστειλαν ένα tracking number is RF11................SG γνωρίζει κανείς που πάω για να το παρακολουθήσω??? Δοκίμασα στην singpost αλλά μου λέει he following Item(s) is/are not found Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karafu Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Καλημέρα, Τελικά μου έστειλαν ένα tracking number is RF11................SG γνωρίζει κανείς που πάω για να το παρακολουθήσω??? Δοκίμασα στην singpost αλλά μου λέει he following Item(s) is/are not found Ευχαριστώ www.sao.cn μην αγχωθείς αν δεν εμφανιστεί αμέσως Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Αποθήκευτρα χρεώνουν αν περάσουν κάποιες μέρες. Η πρώτη εβδομάδα λογικά θα είναι ελεύθερα. Πάντως για να είμαστε και σωστοί δεν είναι λογικό να στραβώνουμε όταν κάτι σταματάει στο τελωνείο. Αυτό είναι το φυσιολογικό και προβλεπόμενο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι με κάθε αγορά που κάνουμε από τρίτη χώρα εκτος από τις μεγάλες αναμονές, τα χτυπημένα προϊόντα και την όλη ταλαιπωρία ρισκάρουμε και το ενδεχομενο του υπο φυσιολογικές συνθήκες ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ τελωνειακού ελέγχου. Το αν η τάδε courrier βαράει στο κεφάλι με διατακτικές, αποθήκευτρα, εκβιαστικό τελωνισμό μόνο στην Αθήνα, και άλλα έξοδα, είναι άλλο θέμα και είναι σίγουρα κατακριτέο. Εκεί σηκώνει και μπινελίκι και από όλα τα καλά. Δεν διαφωνώ σε κάτι απο αυτά που αναφέρεις. Απο την στιγμή που κάποιος προβαίνει σε αγορά απο χώρα εκτός ΕΕ, όλα τα παραπάνω είναι προβλεπόμενα, συμπεριλαμβανομένου και του τελωνείου. Με δεδομένη όμως την απαράδεκτη νοοτροπία που έχουν οι couriers και απο την στιγμή που είσαι ξεκάθαρος προς το κατάστημα ως προς τον τρόπο αποστολής, έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις μια αντίδραση παρόμοια με αυτήν που περιγράφω παραπάνω. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Budah Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Πήρα στην FEDex και ρώτησα πόσο θα βγει περίπου ο εκτελωνισμός για τη συγκεκριμένη αξία χωρίς να αναφερθώ σε συγκεκριμένο δέμα κτλ. μου είπε περίπου 160€. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teopas Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Πήρα στην FEDex και ρώτησα πόσο θα βγει περίπου ο εκτελωνισμός για τη συγκεκριμένη αξία χωρίς να αναφερθώ σε συγκεκριμένο δέμα κτλ. μου είπε περίπου 160€. Πίκρα... Ατυχία φίλε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ztramp Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 www.sao.cn μην αγχωθείς αν δεν εμφανιστεί αμέσως Ευχαριστώ ... Λέει : NFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) Shipment Normal Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Ευχαριστώ ... Λέει : NFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) Shipment Normal Σε 1-3 μέρες θα σταλθεί, κι απ όταν σταλθεί κάνει ~12 μέρες να φτάσει αθήνα Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ztramp Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Αναμονή λοιπόν να δούμε και τι θα έχει μέσα!!!! αν δεν έχει τη θήκη θα πρέπει να να τους ζητήσω refund για αυτή είδομεν...:rolleyes: Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Budah κάτσε να καταλάβω. Το πακέτο σταμάτησε στο τελωνείο ήδη; Αν όχι, μην τρελαίνεσαι και κακώς δίνεις στοιχεία στην Fedex γιατί ουσιαστικά ετοιμάζεσαι για το φόρο. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Budah Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Όχι το πακέτο ακόμα έρχεται. Πήρα απλώς τηλέφωνο και τους λέω "σκοπεύω να παραγγείλω το εξής και κοστίζει τόσο, πόσο τελωνείο θα πληρώσω;" και τα υπολόγισε και μου είπε 160€. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tarantules Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 @Budah Εγώ στη θέση σου αν μου έκαναν τέτοια νήλα θα έπαιρνα σβάρνα όλα τα ΞΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ forum που ασχολούνται με ταμπλέτες και θα τους ξέχεζα κυριολεκτικά.Θα τους έστελνα πρώτα mail να τους ενημερώσω οτι εαν δεν μου κάνουν refund τουλάχιστον τα εκτελωνιστικά έξοδα που είναι 100% δική τους υπαιτιότητα θα αναρτούσα σε όλα τα forum οτι ζήτησα με απλό ταχυδρομείο να γίνει η αποστολή και αυτοί οι κύριοι το έστειλαν επίτηδες με courier. Πίεσέ τους να σου κάνουν refund τα εκτελωνιστικά αφού είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ.Και να στα βάλουν ΠΡΙΝ παραλάβεις και ΠΡΙΝ δώσεις λεφτά στην courier. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Budah Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Ναι κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω. Τους είπα πως άμα δεν βρουν μια ικανοποιητική λύση ως την παρασκευή θα κάνω dispute στο paypal. Έχω όλη την καλή διάθεση να το λύσω "ειρηνικά" το θέμα, για αυτό τους δίνω ακόμα το περιθώριο να μου βρουν λύση πριν κάνω οτιδήποτε δραστικό, αλλά με εκνευρίζει το ότι επιμένουν να λένε ψέμματα. Αυτό με τα forum το κρατάω σαν άσσο στο μανίκι. Τους είπα κιόλας πως καταλαβαίνω ότι άνθρωποι είστε και μπορεί να κάνατε λάθος, αλλά δεν μπορώ εγώ να πληρώνω αδικαιολόγητα χρήματα εξαιτίας σας και δεν δέχομαι από κανένα online shop να μου λέει ψέμματα μέσα στα μούτρα μου. Τους τα χώνω στα email, αλλά δε μασάνε. Επιμένουν στα δικά τους. Είδα τώρα και το Vero της oktabit στα 200€ και σκέφτομαι πόσο τζάμπα είναι όλη αυτή η ταλαιπωρία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karafu Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Πιθανολογώ πως η αλλαγή courrier ερήμην σου είναι κάτι το ... disputable στο paypal. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts