mindfield Δημ. October 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2011 Δεν έχει task manager η CM7 απο ότι βλέπω... Καμια πρόταση? Παράθεση Κώστας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakerdas Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 Είμαι χαζός που δεν κατάλαβα? :lol: Από ότι κατάλαβα κάθε μέρα έχει νέα έκδοση :p Είναι δυνατόν? Βασικά αυτό δεν κατάλαβα: "Η δικια μας stable ειναι ΝΟΜΙΖΩ η nightly 144." Ειναι δυνατον...Καθε βραδυ βασικα(για αυτο λεγονται nightlies) Αλλα αν δεν θες να πειραματιζεσαι(καθως οι nightlies μπορει να εχουν καποια bugs καμμια φορα) δεν χρειαζεται να περνας καθε nightly που βγαινει... Περνας την stable και εισαι οκ...περιμενοντας την επομενη stable Νομίζω Νίκο ότι δεν έχεις καταλάβει τη βασική φιλοσοφία της cyanogen. Είναι, όπως σου είπε και ο what, μια rom που βασίζεται στο "αγνό" android που κάθε φορά διαθέτει ελεύθερα η google. Αυτήν την στιγμή η έκδοση android που διαθέτει ελεύθερα η google είναι η 2.3.7. Μια ομάδα λοιπόν προγραμματιστών παίρνει αυτό το "καθαρό" android και το τροποποιεί προσθέτοντας κάποια πράγματα και αφαιρώντας κάποια άλλα. Αυτό γίνεται δημόσια και φανερά (παράδειγμα υποβολής και έγκρισης τροποποίησης). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια στην τροποποίηση αλλά και η δυνατότητα οποιουδήποτε να υποβάλλει αλλαγές στον κώδικα και, αν αυτές εγκριθούν από την ομάδα διαχείρισης, να ενσωματωθούν στην rom. Τώρα, η διαδικασία που τόσο σε μπερδεύει είναι η ακόλουθη: Κατά την διάρκεια της ημέρας υποβάλλονται, όπως το παράδειγμα παραπάνω, διάφορες αλλαγές. Εάν αυτές εγκριθούν "συγχωνεύονται" στον κώδικα. Στο τέλος της ημέρας ενεργοποιείται μία αυτόματη διαδικασία, λέγεται "buildbot", με την οποία δημοσιεύεται η τροποποιημένη rom, σε μορφή flashable .zip, στο site της cyanogen. Η rom που προκύπτει από αυτήν την διαδικασία ονομάζεται nightly (δηλαδή νυχτερινή) επειδή δημιουργείται αυτόματα στο τέλος της ημέρας. Ουσιαστικά λοιπόν, επειδή η rom είναι μια διαδικασία σε κίνηση, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ stable και nightlies. Είναι απλά μία ταμπέλα που βάζουν οι προγραμματιστές στην εκάστοτε nightly για να υποδηλώσουν την πρόοδο στην ωρίμανση της rom. Έχει δίκιο λοιπόν ο what. Ουσιαστικά, για το κινητό μας, η stable είναι η nightly #144. Τώρα, όσον αφορά το τι και κάθε πότε φλασάρεις. Εάν δεν γουστάρεις το ψάξιμο της συσκευής και το συνεχές φλασάρισμα βάζεις την stable και κάθεσαι εκεί μέχρι βγεί η επόμενη stable. Εαν σε τρώει το χέρι σου για φλασάρισμα τότε φλασάρεις κάθε μέρα την καινούργια nightly. Η προσωπική μου τακτική, που είμαι κάπου στο ενδιάμεσο, είναι να τσεκάρω κάθε μέρα το changelog της rom και αν με ενδιαφέρει κάποιο νέο χαρακτηριστικό να φλασάρω την αντίστοιχη nightly. Εαν όχι δεν την περνάω. Ο μέσος όρος μου είναι περίπου μία nightly την εβδομάδα. Δεν έχει task manager η CM7 απο ότι βλέπω... Καμια πρόταση? Δεν μου χρειάστηκε μέχρι τώρα και γι' αυτό και δεν έχω βάλει. Υποθέτω ότι θα βρεις κάτι που να σου ταιριάζει στο market. Παράθεση Μάκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 (edited) Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση, με κάλυψες και με το παραπάνω φυσικά :) Έχω ψηθεί να την δοκιμάσω πάντως, και πιστεύω πως θα φλασάρω την τελευταία nightly μάλλον γιατί λογικά θα έχει ότι έχει η τελευταία stable, αλλά και επιπλέον fixes. Edited October 14, 2011 by nikospot Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
red_herring Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση, με κάλυψες και με το παραπάνω φυσικά :) Έχω ψηθεί να την δοκιμάσω πάντως, και πιστεύω πως θα φλασάρω την τελευταία nightly μάλλον γιατί λογικά θα έχει ότι έχει η τελευταία stable, αλλά και επιπλέον fixes. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία των nightlies. Παράθεση Παναγιώτης Samsung Galaxy S7 Edge Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 (edited) Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία των nightlies. Ωραία έχω κατέβασει την τελευταία nightly, αλλά έχω μία απορεία. Πρέπει να έχω και stock kernel πριν την περάσω? Είμαι με JVR και semaphore και από ότι είδα η cm δεν έχει μέσα αρχείο zImage. Πρέπει πρώτα να φλασάρω τον speedmod? Edit: ok το έκανα :p Edited October 14, 2011 by nikospot Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mindfield Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 Το gps δεν "τραβάει" στην stable cm7 Υπάρχει κάποιο fix? Παράθεση Κώστας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakerdas Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 Το gps δεν "τραβάει" στην stable cm7 Υπάρχει κάποιο fix? Πειραματίσου με διαφορετικά modems (από την μάνα της η cm7 έχει το modem της JVK). Την σελίδα με τα modems θα τη βρεις στο 1ο post. Είναι σε μορφή .zip και περνιούνται μέσω cwm. Αν ούτε έτσι λυθεί το πρόβλημα δοκίμασε και το gps aids. Παράθεση Μάκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 Έβαλα κι εγώ cm7 και είναι μαμάτη! :D Θα δοκιμάσω σε ολίγον το gps. Να ρωτήσω όμως κάτι, σε περίπτωση που θέλω να περάσω μία καινούρια nightly ή ακόμα και την επόμενη stable, πρέπει να γίνει wipe υποχρεωτικά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chryssostomos Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 Έβαλα κι εγώ cm7 και είναι μαμάτη! :D Θα δοκιμάσω σε ολίγον το gps. Να ρωτήσω όμως κάτι, σε περίπτωση που θέλω να περάσω μία καινούρια nightly ή ακόμα και την επόμενη stable, πρέπει να γίνει wipe υποχρεωτικά? wipe cache+dalvink cache.δε χανεις τιποτα.και fix permitions Παράθεση Xiaomi 12 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 wipe cache+dalvink cache.δε χανεις τιποτα.και fix permitions Α ωραία ευχαριστώ. Πάλι καλά γιατί καταντάει κουραστική η διαδικασία ρυθμίσεων και επαναφοράς προγραμμάτων. Πειράζει που όταν την έβαλα ξέχασα να κάνω αμέσως fix permission και το θυμήθηκα αφού πέρασα τα google apps? Αλλά μετά έκανα πάλι wipe τα πάντα και έκανα fix permissions. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chryssostomos Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 Α ωραία ευχαριστώ. Πάλι καλά γιατί καταντάει κουραστική η διαδικασία ρυθμίσεων και επαναφοράς προγραμμάτων. Πειράζει που όταν την έβαλα ξέχασα να κάνω αμέσως fix permission και το θυμήθηκα αφού πέρασα τα google apps? Αλλά μετά έκανα πάλι wipe τα πάντα και έκανα fix permissions. οχι δε πειραζει.δε τρεχει τιποτα! Παράθεση Xiaomi 12 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 οχι δε πειραζει.δε τρεχει τιποτα! :) Λοιπόν το GPS Status μου βρίσκει δορυφόρους και κλειδώνει σχετικά γρήγορα, αλλά δεν φαίνεται να έχουν καλή εμβέλεια οι δορυφόροι που πιάνει. (μπορεί να περάσω το JVS modem που μου φαινόταν πολύ καλύτερο όταν το είχα με την JVR) Εντομεταξύ πιο πριν δοκίμασα το GPS Aids και μου πέταγε μήνυμα ότι o φακελος του GPS δεν είναι ορατός, αλλά μπορεί να το φτιάξει το GPS Aids μόνο στην Pro έκδοση. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό χωρίς την Pro έκδοση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
truckman Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 :) Λοιπόν το GPS Status μου βρίσκει δορυφόρους και κλειδώνει σχετικά γρήγορα, αλλά δεν φαίνεται να έχουν καλή εμβέλεια οι δορυφόροι που πιάνει. (μπορεί να περάσω το JVS modem που μου φαινόταν πολύ καλύτερο όταν το είχα με την JVR) Εντομεταξύ πιο πριν δοκίμασα το GPS Aids και μου πέταγε μήνυμα ότι o φακελος του GPS δεν είναι ορατός, αλλά μπορεί να το φτιάξει το GPS Aids μόνο στην Pro έκδοση. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό χωρίς την Pro έκδοση?Περνα το modem της JVT,θα δεις διαφορα. Παράθεση Πάρης Τι πρέπει να γνωρίζω πρίν αλλάξω λογισμικό στην Samsung συσκευή μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2011 οκ το πέρασα, αλλά κάτι άσχετο... ενώ έχω περάσει τα google apps δεν βλέπω πουθενά Google Maps. Και το μαρκετ με το ζόρι το έκανα να μπει (έτρεξα το .apk του από το system/apps και μετά μπήκε το μαρκετ) Φυσιολογικά πράγματα είναι αυτά ή έχει πρόβλημα? :p ααα και το GPS Aids εξακολουθεί να μην βλέπει λέει τον φάκελο GPS Data, γιατί? (σορρυ που σας πρήζω, πρώτη μου μέρα σε cm7 είναι) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panaras21 Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 Επειδή και εγώ αντιμετωπίζω το πρόβλημα με το gps, ενώ βρίσκω δορυφόρους, πολύ πιο καθυστερημένα από ότι με την ρομ του what, και όταν το κάνω δεν κλειδώνει το σήμα στους χάρτες, πως περνάω το modem της jvt που προανέφερες; Λίγο off topic, για τα αρχεία βίντεο που δεν παίζει η ρομ, κατεβάστε το mx video player, όσα αλλά προγράμματα είχα δοκιμάσει έτρεχαν τα βίντεο σαν σε ελεφρυ slow motion. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 Επειδή και εγώ αντιμετωπίζω το πρόβλημα με το gps, ενώ βρίσκω δορυφόρους, πολύ πιο καθυστερημένα από ότι με την ρομ του what, και όταν το κάνω δεν κλειδώνει το σήμα στους χάρτες, πως περνάω το modem της jvt που προανέφερες; Λίγο off topic, για τα αρχεία βίντεο που δεν παίζει η ρομ, κατεβάστε το mx video player, όσα αλλά προγράμματα είχα δοκιμάσει έτρεχαν τα βίντεο σαν σε ελεφρυ slow motion. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1158783 Βάζεις το αρχείο στην sd card και κάνεις install from zip file από το cwm recovery. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spookgf Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 (edited) Επειδή και εγώ αντιμετωπίζω το πρόβλημα με το gps, ενώ βρίσκω δορυφόρους, πολύ πιο καθυστερημένα από ότι με την ρομ του what, και όταν το κάνω δεν κλειδώνει το σήμα στους χάρτες, πως περνάω το modem της jvt που προανέφερες; Δες λίγο αυτό http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=953630 Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα(περιμένω το καινούριο neo kernel να τα βάλω όλα μαζί) Edit: Πατάς στο "xda members click here" διαλέγεις eu μετά 1.2 και εκεί έχει ένα greece.zip. Edited October 15, 2011 by spookgf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mindfield Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 Μετά απο 2 μέρες συνύπαρξης με την CM7 (stable) εχω συμπεράνει τα εξής: Θετικά * Η rom είναι πιο smooth από την stock * Πατάει στην 2.3.7 έκδοση που δεν έχουμε δει στο i9000 μας * Είναι αρκετά παραμετροποιήσιμη (πχ μπορείς να ορίσεις ότι με παρατεταμένο πάτημα του αριστερού κουμπιού (μενου) θα ανοίγει η κάμερα ή κάτι άλλο) *Εχει 2 futures που μου αρέσουν πολύ. Αρχικά η μελωδία ξεκινάει εξ αρχής να παίζει στην ένταση που έχεις καθορίσει. Επίσης όταν καλείς κάποιον, μόλις απαντήσει το τηλέφωνο δονείται. Βολικό για να μην κρατάς το τηλέφωνο στο κεφάλι σου όσο αυτό "καλεί" * Διαχειρίζεται καλύτερα την μνήμη απο ότι η στοck. Εχω 200+ MB on boot και πάνω απο 100-110 σχεδόν πάντα. Αρνητικά * Η μπαταρία είναι αρκετά χειρότερη απο ότι στις stock * Ο android browser είναι laggy. Κάνει σπασίματα και δεν συγκρίνεται με την ομαλότητα του browser όπως τον έχει setαρει η samsung. (για την ώρα αναγκαστικά χρησιμοποιώ opera mobile) * H αναπαραγωγή video γίνεται με σπασίματα (υποθέτω ότι και αυτό όσο και το παραπάνω με τον browser οφείλεται σε έλλειψη hardware acceleration) * Με το αρχικό modem δεν έπιανε ούτε έναν δορυφόρο το gps (τη στιγμή που με το stock JVT modem έπιανε 5-6 σε δευτερόλεπτα) Για την ώρα τα αρνητικά μου φαίνονται πιο σημαντικά απο τα θετικά. Παρόλα αυτά η rom είναι πολλά υποσχόμενη. Δεν αισθάνομαι ότι πήρα καινούργιο κινητό αλλά ώρες ώρες αισθάνομαι ότι το κινητό μου έγινε πιο ευχάριστο. Για εμένα το μεγάλο θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε για να μείνω σταθερά σε αυτή τη ρομ είναι το θέμα με τα σπασίματα στον browser και στην αναπαραγωγή video. Η μπαταρία, η ανάγκη να διαλέξεις άλλο Modem δεν με πολυπειράζουν ενώ και η λήψη της κάμερας μου φαίνεται μια χαρά. Παράθεση Κώστας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 Μετά απο 2 μέρες συνύπαρξης με την CM7 (stable) εχω συμπεράνει τα εξής: Θετικά 1 Η rom είναι πιο smooth από την stock 2 Πατάει στην 2.3.7 έκδοση που δεν έχουμε δει στο i9000 μας 3 Είναι αρκετά παραμετροποιήσιμη (πχ μπορείς να ορίσεις ότι με παρατεταμένο πάτημα του αριστερού κουμπιού (μενου) θα ανοίγει η κάμερα ή κάτι άλλο) 4 Εχει 2 futures που μου αρέσουν πολύ. Αρχικά η μελωδία ξεκινάει εξ αρχής να παίζει στην ένταση που έχεις καθορίσει. Επίσης όταν καλείς κάποιον, μόλις απαντήσει το τηλέφωνο δονείται. Βολικό για να μην κρατάς το τηλέφωνο στο κεφάλι σου όσο αυτό "καλεί" 5 Διαχειρίζεται καλύτερα την μνήμη απο ότι η στοck. Εχω 200+ MB on boot και πάνω απο 100-110 σχεδόν πάντα. Αρνητικά α Η μπαταρία είναι αρκετά χειρότερη απο ότι στις stock β Ο android browser είναι laggy. Κάνει σπασίματα και δεν συγκρίνεται με την ομαλότητα του browser όπως τον έχει setαρει η samsung. (για την ώρα αναγκαστικά χρησιμοποιώ opera mobile) γ H αναπαραγωγή video γίνεται με σπασίματα (υποθέτω ότι και αυτό όσο και το παραπάνω με τον browser οφείλεται σε έλλειψη hardware acceleration) δ Με το αρχικό modem δεν έπιανε ούτε έναν δορυφόρο το gps (τη στιγμή που με το stock JVT modem έπιανε 5-6 σε δευτερόλεπτα) . θα ηθελα να σχολιασω τα παραπανω.. στα θετικα 1 εισαι σωστος :) 2 και δεν θα δεις γιατι δεν υπαρχει. οταν η τελευταια εκδοση ειναι πχ 2.3.8 (η aosp) η cm θα γραφουν 2.3.9 3 εισαι παλι σωστος :) 4 και τα 2 που εναφερεις γινονται ευκολα και σε στοκ. για non increasing ringtone περνας ενα modαρισμενο phone απο το xda και για το αλλο με τις κλησεις δεν κανεις τιποτα (το εχουν απο μονες τους οι στοκ) 5 ναι διαχειριζεται καλυτερα απο στοκ αλλα οχι και απο ολες τις stock based custom roms. στα αρνητικα α ειναι πολυ.. δεν με ενοχλουσε τοσο γιατι φορτιζω καθε μερα σχεδον το κινητο και ασχολουμε συχνα (ουτε οι στοκ με ευχαριστουν στην μπαταρια) β πολυ laggy σε σχεση με τον στοκ browser. χρησιμοποιουσα opera βεβαια (σχεδον παντα) γ πολυ σπαστικο.. δεν μπορουσα να δω 720p video.. αλλες φορες σερνοταν αλλες ρολαρε μια χαρα δ το μοντεμ διαφερει απο αποδοση σε καθε μερος του πλανητη. ειναι δικη σου επιλογη ποιο θα βαλεις ακομα και στις στοκ (αλλοι κρατανε ενα και δεν αλλαζουν ποτε πχ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mindfield Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 Την δόνηση όταν απαντούν στην κλήση σου δεν την έχω διαπιστώσει σε stock rom Να αναφέρω ακόμα ένα θετικό της CM7, δεν έχει τα phon.apk fc που έχει μέχρι και η stocl JVT Παράθεση Κώστας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 (edited) Την δόνηση όταν απαντούν στην κλήση σου δεν την έχω διαπιστώσει σε stock rom Να αναφέρω ακόμα ένα θετικό της CM7, δεν έχει τα phon.apk fc που έχει μέχρι και η stocl JVT ρυθμισεις-κλησεων-ολες-δονηση εξερχομενης οριστε και phone χωρις αυξανομενη ενταση και χωρις fc για jvr jvs (νομιζω και για jvt) για odexed και deodexed. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1236500 (τα παραπανω δεν τα γραφω για καποιον λογο η για να σου την πω! προς θεου! απλα για να μην γινονται μπερδεματα. μπορει καποιος για παραδειγμα να βαλει cm7 για να εχει καποια + που νομιζει οτι δεν τα εχει στην στοκ, ενω υπαρχουν και σε στοκ!:) ) Edited October 15, 2011 by nikos523 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mindfield Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 To καταλαβαίνω φίλε μου! Δεν σκεφτηκα στιγμή ότι θες να μου την πεις. Δικαιούμαι να κάνω λάθος και εσύ δικαιούσαι να με διορθώσεις. Εκτος απο τους υπόλοιπους βοηθάς και εμένα! Σε ευχαριστώ για το λινκ και το tip. Θα τα χρησιμοποιήσω όταν κάποια στιγμή κάνω restore την JVT. Παράθεση Κώστας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
truckman Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 (edited) Μετά απο 2 μέρες συνύπαρξης με την CM7 (stable) εχω συμπεράνει τα εξής: Θετικά * Η rom είναι πιο smooth από την stock * Πατάει στην 2.3.7 έκδοση που δεν έχουμε δει στο i9000 μας * Είναι αρκετά παραμετροποιήσιμη (πχ μπορείς να ορίσεις ότι με παρατεταμένο πάτημα του αριστερού κουμπιού (μενου) θα ανοίγει η κάμερα ή κάτι άλλο) *Εχει 2 futures που μου αρέσουν πολύ. Αρχικά η μελωδία ξεκινάει εξ αρχής να παίζει στην ένταση που έχεις καθορίσει. Επίσης όταν καλείς κάποιον, μόλις απαντήσει το τηλέφωνο δονείται. Βολικό για να μην κρατάς το τηλέφωνο στο κεφάλι σου όσο αυτό "καλεί" * Διαχειρίζεται καλύτερα την μνήμη απο ότι η στοck. Εχω 200+ MB on boot και πάνω απο 100-110 σχεδόν πάντα. Αρνητικά * Η μπαταρία είναι αρκετά χειρότερη απο ότι στις stock * Ο android browser είναι laggy. Κάνει σπασίματα και δεν συγκρίνεται με την ομαλότητα του browser όπως τον έχει setαρει η samsung. (για την ώρα αναγκαστικά χρησιμοποιώ opera mobile) * H αναπαραγωγή video γίνεται με σπασίματα (υποθέτω ότι και αυτό όσο και το παραπάνω με τον browser οφείλεται σε έλλειψη hardware acceleration) * Με το αρχικό modem δεν έπιανε ούτε έναν δορυφόρο το gps (τη στιγμή που με το stock JVT modem έπιανε 5-6 σε δευτερόλεπτα) Για την ώρα τα αρνητικά μου φαίνονται πιο σημαντικά απο τα θετικά. Παρόλα αυτά η rom είναι πολλά υποσχόμενη. Δεν αισθάνομαι ότι πήρα καινούργιο κινητό αλλά ώρες ώρες αισθάνομαι ότι το κινητό μου έγινε πιο ευχάριστο. Για εμένα το μεγάλο θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε για να μείνω σταθερά σε αυτή τη ρομ είναι το θέμα με τα σπασίματα στον browser και στην αναπαραγωγή video. Η μπαταρία, η ανάγκη να διαλέξεις άλλο Modem δεν με πολυπειράζουν ενώ και η λήψη της κάμερας μου φαίνεται μια χαρά.Eπειδη ακουω πολλα σχολια για την αψογη λειτουργια του stock browser και καθε φορα αναρωτιεμαι <μα που την βλεπουν την αψογη λειτουργια?>!!ανοιξε μια σελιδα στο xda κανε ζουμ και σκρολαρισε να δεις σαπσιματα και καρεδιασματα που θα σου κανουν τα νευρα τσαταλια!! (εννοω με καποια απο τις τελευταιες stock roms).Προσωπικα χρησιμοποιω τον opera και εχω τελειωσει με αυτο το θεμα. Τωρα φιλε μου στα θετικα που αναφερες παραπανω να σου πω μερικα που πιθανον δεν τα προσεξες..αρχικα ειναι πολυ πιο γρηγορη απο οποιαδηποτε stock,δεν μασαει και δεν κολλαει πουθενα,δεν εχει προβληματα στο bluetooth που εχουν ολες οι 2.3.Χ και μαλιστα ο ηχος ειναι πεντακαθαρος,επισης παρατηρω οτι οταν κανω κληση αυτη γινεται ακαριαια,οπως και οταν τερματιζω την κληση αντιθετα με τις stock που κανουν καποια δευτερολεπτα καθυστερηση μεχρι να τερματισει ολοκληρωτικα.Δεν ξερω τι εχουν κανει οι devs της cm7 η τι εχουν κανει λαθος οι κορεατες της σαμυ,αλλα μιλαω πλεον καμπανα σε σημεια που εως τωρα ειτε ειχα σπασιματα στο σημα ειτε το εχανα ολοκληρωτικα με ολες τις ρομ που εχουν περασει απο το galaxy μου (κι εχουν περασει πολλες..JM5->JVT),αυτο συμβαινει και με το μοντεμ της JVK που εχει απο default και με το μοντεμ της JVT που εβαλα τελευταια. Για την παραμετροποιηση που ανεφερες και ειχες απολυτο δικιο,να πω απλα οτι δεν ειναι μονο αρκετα παραμετροποιησημη αλλα πολυ,αν ασχοληθεις την κανεις οτι θελεις,για πρωτη φορα εχω φιαξει ενα κινητο οπως ακριβως το θελω. Για την μπαταρια φιλε μου,ουτε με τις stock ειχα ποτε προβλημα αλλα ουτε και με την cm7,ειμαι ευχαριστημενος κι οσο για το gps μια χαρα το βλεπω,με το αρχικο μοντεμ κλειδωνα καλα και γρηγορα και με της JVT βελτιωθηκε κι αλλο η κατασταση.Μηπως επεσες σε ωρα περιεργη η σε μερος προβληματικο? Οσο για τα αρνητικα,ναι,αναμφιβολα υπαρχουν,τα βλεπω ομως δευτερευουσας σημασιας μπροστα σε αυτα που προσφερει αυτη η ρομ (τουλαχιστον για τις δικες μου αναγκες και προτιμησεις) κι εκτος αυτου ειναι σε μια διαρκη βελτιωση. Oλα αυτα βεβαια ειναι αναλογα τα γουστα και τις αναγκες του καθενος. Τελος θελω να πω ενα ευχαριστω στον Μακη (lakerdas) και στον Παναγιωτη (red herring που μας φευγει για φανταρακι) για την βοηθεια τους. Edited October 15, 2011 by truckman Παράθεση Πάρης Τι πρέπει να γνωρίζω πρίν αλλάξω λογισμικό στην Samsung συσκευή μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakerdas Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 Καλησπέρα και από εμένα. Συμφωνώ με την άποψη του Πάρη, που εκτέθηκε παραπάνω, και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες αλλά και για να γίνει αντιληπτή η ουσία της cm7 για το κινητό μας. Όλα τα "προβλήματα" που διαπιστώνονται είναι στη φύση τους θέμα drivers και πολιτικής της cm7. Και εξηγούμαι: Η cm7 έχει μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας στο 3g από τις roms της samsung γιατί το RIL (Radio Interface Layer) της samsung προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Η samsung αρνείται να δημοσιοποιήσει τους drivers και η ομάδα της cm7 χρησιμοποιεί πλάγιους τρόπους για να παρακάμψει το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τους drivers της κάμερας, εξ'ού και το θέμα με την φωτογραφία και το βίντεο. Η εφαρμογή βίντεο της cm7 από την άλλη δεν παίζει αρχεία avi και mkv γιατί οι codecs που απαιτούνται δεν είναι "ανοιχτοί" αλλά προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Και το ίδιο συμβαίνει για όλα τα "προβλήματα". Τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα της cm7 έχουν αποφασίσει από την έναρξη λειτουργίας τους ότι θα ασχοληθούν μόνο με ελεύθερο λογισμικό και ότι δεν πρόκειται να προβούν σε καμία αξιόποινη ή παράνομη ενέργεια κατά προϊόντων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Είναι επιλογή τους. Σε μερικούς από εμάς αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο κάπως αλλά η ίδια η ομάδα επιβραβεύεται για την πολιτική της. Η sony αποφάσισε να τους γνωστοποιήσει τους drivers για είκοσι κινητά της (πληροφορίες εδώ) και να τους στηρίξει τεχνικά, ενώ η ίδια η samsung πρόσφατα προσέλαβε τον ιδρυτή της ομάδας, Steve Kondik, σαν software developer. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ή κάποιος αποδέχεται αυτήν την φιλοσοφία και χρησιμοποιεί την cm7 ή στρέφεται σε άλλες λύσεις. Εγώ πάντως είμαι πεπεισμένος ότι η μόνη περίπτωση να δω σωστό software support στην συσκευή μου στο προσεχές μέλλον δεν είναι από τη samsung ούτε από τους "μάγειρες" του xda αλλά από την ομάδα της cyanogen. Παράθεση Μάκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. October 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2011 Είμαι στην δεύτερη μέρα χρήσης της cm7 (nightly 148) και ενώ έχω απενεργοποιημένο το 3G βλέπω μία χειρότερη διαχείρηση ενέργειας από ότι στην JVR που είχα. Αλλά αυτό δε με απασχολέι και τόσο τουλάχιστον τώρα άμεσα, μπροστά σε όλα αυτά που προσφέρει. Ο browser είναι όντως πιο laggy από της samsung, και επίσης θα ήθελα κάποιες εφαρμογές της samsung αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η cm7 :) Στα βίντεο δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα, αλλά ούτως η άλλος έχω και το MX Video Player σε περίπτωση που φάει σκάλωμα ο stock. Η κάμερα μια χαρά προς το παρόν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λειτουργεί η βίντεο κλήση. Αφού το 3G λειτουργεί, πως γίνεται να μην λειτουργεί η βίντεο κλήση? :confused: Ελπίζω να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αυτή η rom και να μην την παρατήσουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts