Jump to content

[ROM] CyanogenMod 7 (Android 2.3)


stelios_85_07
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όχι απαραίτητα, εγώ από την 85 είχα πάει στην 96 χωρίς wipe. Νομίζω ότι δεν αλλάζει η έκδοση του kernel και δεν χρειάζεται wipe.

Μια δοκιμή θα σε πείσει.

 

Η δοκιμη με επεισε...ολα ΟΚ :)

Thanks

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 459
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εγώ γιατί δεν τα βλέπω αυτά?? Με 25' wifi "έχασε" 12% και με 40' wifi 28%. Σε 2 διαφορετικές στιγμές της ημέρας ... οκ αν το αφήσω απείραχτο το κινητό δε τρώει τίποτα πχ χθες, όλο το βράδυ, από τις 1:00 ως τις 8:30 δεν κατέβηκε, ούτε 1%. Εδώ όμως μιλάμε για smartphone που το έχεις για να χρησιμοποιείς (twitter, facebook, internet κλπ) τις δυνατότητες που σου δίνει.

 

Ερώτηση, από ποια rom και μετά είναι διορθωμένο το libaudio? 114? 115?

 

Ωπα, φρένο, θα βρείς! :lol:

 

Το μεγάλο πρόβλημα της cyanogen σε συγκριση με την stock 2.2 αλλά και με την SS5 ηταν οτι η μπαταρία πήγαινε περίπατο χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτε.

 

πλέον, μπορείς να εχεις Android 2.3.4 Gingerbread με όλες τις ανέσεις και την ευελιξία μιας cyanogen και με ο'τι ειχες στην 2.2 (λέγε με ραδιο) εχοντας την κατανάλωση που θα ειχε συμβατικά το κινητό ως και πολυ καλύτερη.

 

Αν κλεισεις κάποια ενεργοβόρα πλήν κατα την αποψή μου αχρηστα πράγματα (εφέ, overclocking (συνήθως κάνω underclock, 480-122-κονσέρβα!),

haptic feedback, 3G, ΒΤ οταν το χρειάζεσαι - οδηγάς - κανεις κάτι με τα χέρια σου (το πονηρό μυαλό σας που πηγε πάλι; ), τραβάς φωτό εχοντας πιά μαθει τις ιδιεταιρότητες της φωτογραφικής και δεν πειραματίζεσαι ενα μισάωρο, και μπαινεις στο ιντερνετ μόνο για την ανευρεση πληροφορίας την στιγμή που την θές ή για ενημέρωση με μια ματιά απο fb και twitter), τοτε το κινητό το εχει στο νεράκι το 48ωρο και δεν μου εχει σβήσει μοναχό του ποτέ.

 

Αν ακόμα και στο σπίτι, αντί να κάθεσαι στο λαπιτόπ surfαρεις απο το smartphone, μάλλον κάτι κάνεις λάθος (και ψήνεις και το κρεατάκι σου με το wifi αγκαλιά...)

 

επίσης, ΟΛΑ τα Smartphones εχουν μικρή αυτόνομια σαν υπολογιστές (!) σκέψου οτι τα νετμπουκ κρατάνε 8ωρο ακόμα και με led 10'' και προηγμένη διαχείριση ενέργειας. Α, ναι, και με καμια 4000ρα μιλιαμπερώρια μπαταρία.

 

Τι απαιτήσεις εχουμε απο τις μπαταρίες μας για χρήση smartphone; Αν εχουμε την απαιτηση να κάνουν οσα κάνουν και ακόμα περισσότερα, και να κρατά η μπαταρία τους οσο κρατουσε η μπαταρία του θρυλικου 6680 (10 ημέρες σε αναμονή, και να ψαχνω 2 ωρες να βρώ τον φορτιστή) καλά θα κάνουμε να μην αγοράσουμε smartphone μεχρι η τεχνολογία νανοσωλήνων να επιτρέψει την αναπτυξη μπαταριών λιθίου με 15πλάσια επφάνεια αντιδρώντων στο ίδιο μέγεθος.

 

μετά την 113 βγ'ηκε η RC1 οπότε 114 και 115 εχουν το rollback του libaudio.

 

μια συμβουλή - αν δεν θελετε να ασχολείστε συνέχεια με το κινητό περάστε την RC1 και μεινετε με αυτήν μεχρι την RC2 ή την Stable.

 

Και αυτό γιατί όλο και κάτι μπορει να χαλάσει στην 117 ή στην 122 ή στην 140 και αντε πάλι wipe...

 

Και κάτι τελευταίο. Εγκαταστήστε στην κεντρική ή σε κάποια απο τις πλάγιες επιφάνειες εργασίας το ευλογημένο widget "Power Control" και επιλέξτε να εχει μεσα: Wifi, Bluetooth, GPS, 3G, φωτεινότητα, δεδομένα 3g-gprs, περιστροφή οθόνης. Βάλτε το αυτόματο κλείδωμα στα 20 δευτερα ή λιγότερο και κλειστε την οθόνη μαζί.

 

Πρίν κλειδώσετε το κινητό για να συνεχίσετε την ζωή σας, βεβαιωθείτε οτι ειναι όλα κλειστά (εκτός απο την φωτείνότητα που θα πρέπει να ειναι στο αυτόματο(Α), το ΜπλέΔοντι αν το δουλευετε, και το wifi αν για κάποιο λόγο πρέπει να πάρετε email και θέλετε ντε και σωνει να το πάρετε τώρα, το αυτό και για τα δεδομένα κινητής).

 

Μειώνει λογαριασμούς, τόσο κινητής όσο και... ρευματος, αυτή η τακτική. Ασε που ειναι και οικολογική (ξοδευει λιγότερη ενέργεια, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με ηλεκτρομαγνητικό νέφος).

Edited by potis21
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα. καποιο link για να περασω και γω την 113 αφου ειναι τοσο σταθερη :)

 

ΔΕΝ θες την 113, τρωει μπαταρίες και φτύνει τα κουκουτσια(!).:lol:

 

Πατα πρώτα μια εδώ (διαφήμιση για να σε αγαπά o Cyanogen που τον βοηθάς να εχει ογκο δεδομένων στον host να στο στείλει, ΚΑΙ αυτήν ΚΑΙ τις επόμενες.... (το λινκ εχει referrer τον cyanogen)

 

 

Θες την CyanogenMod 7.1.0 RC1 για Blade

Edited by potis21
Link to comment
Share on other sites

Σιγά ρε "φωτεινέ παντογνώστη"(sic) που γνωρίζεις πως δουλεύουμε όλοι τα κινητά μας... :lol:

Να σε βοηθήσω λίγο, από όλα αυτά που έγραψες το μόνο που χρησιμοποιώ είναι το wifi που έχει το ξενοδοχείο που βρίσκομαι και σου έγραψα ποιο πάνω τη χρήση που έκανα. ΔΕΝ έχω SetCPU, δεν χρησιμοποιώ BT,GPS,3G (μόνο όταν δεν υπάρχει internet και χρειάζεται για email) και δεν χρησιμοποιώ το ράδιο. ΔΕΝ χρησιμοποιώ εφέ και έχω ακόμη τον stock AWDLauncher.

Άρα όλα όσα έγραψες παραπάνω είναι άκυρα για μένα (γιατί κάπως έτσι χειρίζομαι το κινητό), αλλά πολύ χρήσιμα και με πολύ χιούμορ γραμμένα για κάποιον που ενδιαφέρεται να μάθει.

Την ερώτηση την έκανα γιατί γράψατε με τον Mitsos ότι το κινητό έχει αλλάξει προς την διαχείριση της μπαταρίας σε χρήση, αλλά μάλλον εννοείτε όταν το έχεις stand-by, πράγμα που έγραψα και εγώ παραπάνω, ότι με την RC1 (μπορείς να δεις την υπογραφή μου) έχει μηδενική κατανάλωση σε stand-by.

Άρα no wifi, no 3G, αλλιώς no battery ...

ΥΓ: Ευχαριστώ για την απάντηση σχετικά με τις rom :)

Edited by amazed
Lazy :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Καλήμερα να ρωτήσω κατι το HTC-IME το έχει δοκιμάσει κάνεις στη CM..

εχτές το βραδύ έβαλα αυτή τη ρομ cm_blade_full-116 αλλα το HTC-IME αρνιέται

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ έχω SetCPU

 

Εχεις και δεν το ξέρεις. Menu>CyanogenMod Settings>Performance>CPU settings.

Κανε ενα underclock.

 

____________________

 

 

Γενικά εχω για αρχή, στις 3 ερωτήσεις για σχετικό θέμα να σκεπάζω τα πάντα με ενα "σεντονάκι". Κυρίως για να προλάβω την 4η να ειναι πιό συγκεκριμένη!:lol:

 

Σόρυ αν σε κουρασα. Οντως, πολλές φορές εχω την τάση να θέλω να καλύπτω τα πάντα. Ειμαι σφουγγαράκι. (Οχι ο gay ο Bob). Ρουφώ απο κάπου γνώση και την αφήνω αλλου. Οσο στίβετε, τόσο βγάνει. :lol:

 

Αφου το δουλευεις το λοιπόν ετσι, θα πιστευεις κι εσυ οτι αυτά ειναι καυτά tips για αυτονομία.

 

 

 

 

 

 

...Ακολουθεί, τεχνικό (οχι πολιτικό) πρήξιμο: για να το αποφυγετε, κατεβήτε στα ευχαριστήρια

 

Για το wifi, ρε παιδιά εντάξει, πομποδέκτης ειναι, αν δεχτουμε οτι εχει ΤΧ time για τα keep-alive της συνδεσης 1/100 του συνολιkου χρόνου και ΜΟΝΟ η RF ειναι 23mW @ 3.3V εχουμε ~7mA κατα το ΤΧ, τάξη ΑB2 αρα Χ 2 με το bias, 14mA, MONO TO RF κομμάτι. Βάλε και τα drivers με τον zero-if, 100mA ανα tx. με τον inverter απο την λιθίου, 89mA στην τάση της λιθίου.

 

για κάθε keep-alive. Μονο το RF, χωρίς τον επεξεργαστή και το AHBus. Χωρίς τις κλήσεις στον kernel που κάνει o driver του rf (baseband), χωρίς την CPU που τρώει (ξέρω απο τα στατιστικά οτι ειναι το 1% της μπαταρίας στο 24ωρο, το δινει το OS στην ανάλυση της δαπάνης μπαταρίας στο wifi).

 

Worst case για keep-alive απο server apache 2.2 ειναι 5 sec, αρα 1/500 του συνολικου χρόνου ενεργός πομποδέκτης ανα εφαρμογή (ναι, και το gmail μεσα ειναι).

 

(Εκτός αν τρεχετε μόνο pop3 και το εχετε βάλει να τσεκάρει ανα 5λεπτο (αλλά εκεί το πλήθος των πακέτων ειναι μεγαλο), χωρις καμία ανοιχτή web σελίδα (τα widgets του twitter και του fb απ' όσο καταλαβαίνω θα πρέπει να βασίζονται σε http (80)).

 

 

και εχουμε 89mA / 500 Χ12 (12 5λεπτα την ωρα) = 2.1mAh φευγουν απο την μπαταρία την ώρα για το wifi ανοιχτό, ΜΟΝΟ ο πομπος, χωρίς τον δέκτη(!), χωρις ΚΑΜΙΑ δραστηριότητα παρα ενα κενό λογαριασμό (χωρίς φίλους) στο facebook.

 

Σας ευχαριστουμε για την υπομονή σας.

 

Στις 2 μερες εχετε το 1/10 της μπαταρίας (102mAh) φαγωμένο ΜΟΝΟ στην εκπομπή. Και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ που ΚΑΝΕΙΣ θα μπορουσε να κάνει ποτέ γι αυτό παρα να βάλει μεγαλύτερη μπαταρία.

 

Καταλάβατε ή.... να γράψω και για το 3G;;;;;:lol::lol::lol::lol::lol:

 

ας πουμε οτι εκεί, τα paging ειναι μια φορά ανα 10λεπτο (αναλογα με την κάλυψη του δικτύου) και η μεγιστη ισχύς εξόδου 200mW, η ελάχιστη 20.

Edited by potis21
Link to comment
Share on other sites

Ασε μην κουράζεσε :p

Το καταλάβαμε :shifty:

Edited by navi55
Link to comment
Share on other sites

βγάλε βρε Μήτσο την παράθεση, δεν θα διαβάζεται με τίποτε το χαλί (Χάλι):lol:

 

Παιδιά, σοβαρά τώρα, μην παραθέτετε το αμέσως προηγουμενο μήνυμα γιατι γίνεται χαμός. Οσοι προλαβαίνετε, καντε μια τροποποιηση και βγάλτε τις παραθέσεις.

Edited by potis21
Link to comment
Share on other sites

Γενικά πολύ οικονομία σε όλα για να κρατά η μπαταρία (από τις οδηγίες τις πρώτης σελίδας του thread), τελικά όμως, δεν ξέρω αν έχει και νόημα :rolleyes:

(απλά μου έχει κατσει κάπως η διάρκεια ερχόμενος από iPhone :secret:)

 

ΥΓ: Thanks για το performance tip!!

YΓ2: Θα καθαρίσω την παράθεση γιατί είναι τεράστια!!

ΥΓ3: Για την wifi-ανάλυση ένα έχω να πω: :respect:

 

Καλήμερα να ρωτήσω κατι το HTC-IME το έχει δοκιμάσει κάνεις στη CM..

εχτές το βραδύ έβαλα αυτή τη ρομ cm_blade_full-116 αλλα το HTC-IME αρνιέται

To stock πληκτρολόγιο υποστηρίζει Ελληνικά κανονικά αλλά δεν έχει T9, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω γιατί έχω βολευτεί με το αρχικό και δεν ασχολήθηκα καθόλου με το HTC-IME που είχα στην SS5.

Lazy :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθω να κατεβασω απο το επισημο site της cyanogenmod την RC1 αλλα στην μεση της διαδικασιας μου το ακυρωνει και εχω προσπαθησει 3-4 φορες και απο το κανονικο λινκ και απο το mirror με τα ιδια αποτελεσματα.

Εχει κανείς το ίδιο πρόβλημα?

Υπάρχει κάποιο αλλο λινκ να δοκιμασω?

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Ολα οκ. Μετα απο μερικες προσπάθειες τα καταφερα.

Καθε φορα σταματαγε σε διαφορετικο σημειο χωρις εξηγηση.

Τελικα κατεβηκε σωστα μετα απο 10+ προσπαθειες!

Edited by panosvlass
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ θες την 113, τρωει μπαταρίες και φτύνει τα κουκουτσια(!).:lol:

 

Πατα πρώτα μια εδώ (διαφήμιση για να σε αγαπά o Cyanogen που τον βοηθάς να εχει ογκο δεδομένων στον host να στο στείλει, ΚΑΙ αυτήν ΚΑΙ τις επόμενες.... (το λινκ εχει referrer τον cyanogen)

 

 

Θες την CyanogenMod 7.1.0 RC1 για Blade

 

tnx man :)

Link to comment
Share on other sites

Έχω περάσει κι εγώ την update-cm-7.1.0-RC1-Blade-signed.zip και για να πω την αλήθεια έχω πάθει πλάκα...βέβαια δεν έχουν περάσει πολλές ώρες που την έβαλα αλλά είναι πολύ καλή η CM7 και φάνηκε με την μία.... ειδικά σε εμένα που ερχόμουν απο GEN1 με JJ. :)

Έχω περάσει μέσα το gapps και έχω και market όμως δεν έχω google maps και δεν το βρίσκω στο market,καμία βοήθεια σχετικά;

Επίσης το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής,είχα το apps2sd και μετέφερα στην κάρτα εφαρμογές,τώρα έκανα system partition και έχω περισσότερο χώρο στη συσκευή για εφαρμογές όμως θα ήθελα να ξέρω εάν χρειάζεται να περάσω κάποια εφαρμογή ώστε να μεταφέρω εφαρμογές στην κάρτα.

Άλλο ένα ερώτημα είναι το εξής,χρειάζεται app killer στην CM7 ?

Γενικά είναι η πρώτη CM7 που περνάω και δεν έχω ιδέα για το πως θα μπορούσα να την βελτιστοποιήσω... :)

Περιμένω να τελειώσει η μπαταρία να κάνω και ένα wipe battery stats...

Κάθε συμβουλή πολύτιμη :) thx

Link to comment
Share on other sites

το market πως το εγκαθιστώ?

 

Tα Google Apps τα πέρασες όταν άλλαξες rom?

Αν ψάξεις το thread θα βρεις link διαφορετικά από εδώ κατεβάζεις το Google Apps και το φλασάρεις από το CWM.

Lazy :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ρε παίδες HTC_IME για cyanogenmod έχουμε πλιζ;; Η κάτι με πρόβλεψη λέξης τέλοσπάντων (ελληνικά) ;;

Θενξ.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to [ROM] CyanogenMod 7 (Android 2.3)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...