Jump to content

ZTE Blade / Orange San Francisco (μέρος ΙΙ)

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

γκουντ τζόμπ!

Μήπως μπορείς να βρείς λύση και στο ξανακλείδωμα μνήμης? μήπως πρέπει να βρούμε ένα μαμα wind κλειδωμένο και να κάνουμε TPT dump τη ROM του?

romdump από μαμά wind κλειδωμένο σε 256ram έχω, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω TPT με τα partition info της μαμάς stock rom... Ενώ έχω όλα τα partition έτοιμα, δεν μπορώ να βρω πως να ρυθμίσω το partition size ώστε να είναι repartitioned σε stock με 256, και το πρόβλημα είναι πως αν κάνω λάθος, το πέρνω τούβλο το κινητό (το πρώτο έφυγε τούβλο για αντικατάσταση κάπου στον Ιανουάριο για το λόγο αυτό)...

αλλά δεν θα ανυσυχούσα και τόσο να σου πω την αλήθεια, μιας και η wind τα πέρνει προς εγγύηση ακόμα και 512 ram να είναι. Το μόνο που χρειάζεται είναι stock rom και stock recovery partition για να σβηστεί το CWM (edit: τώρα είδα παραπάνω πως το είχες αναφέρει κι εσύ περί εγγύησης).

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

• Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

romdump από μαμά wind κλειδωμένο σε 256ram έχω, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω TPT με τα partition info της μαμάς stock rom... Ενώ έχω όλα τα partition έτοιμα, δεν μπορώ να βρω πως να ρυθμίσω το partition size ώστε να είναι repartitioned σε stock με 256, και το πρόβλημα είναι πως αν κάνω λάθος, το πέρνω τούβλο το κινητό (το πρώτο έφυγε τούβλο για αντικατάσταση κάπου στον Ιανουάριο για το λόγο αυτό)...

αλλά δεν θα ανυσυχούσα και τόσο να σου πω την αλήθεια, μιας και η wind τα πέρνει προς εγγύηση ακόμα και 512 ram να είναι. Το μόνο που χρειάζεται είναι stock rom και stock recovery partition για να σβηστεί το CWM (edit: τώρα είδα παραπάνω πως το είχες αναφέρει κι εσύ περί εγγύησης).

Αυτό εδώ δε κάνει? partition tool

Δηλαδή το κλείδωμα είναι μέσα στη ROM? Γιατί τότε το restore του ROM Manager δε τη ξανακλειδώνει? Μήπως τελικά δεν παίρνει πλήρες Backup αυτό ρε παιδιά?

Εγώ βλέπω κ άλλα partitions με πράματα μέσα, υπάρχει καλύτερο εργαλείο για dump/restore? Άμα πάρω απλά cat τα /dev/mtd/ ένα ένα με shell script μπορώ να τα κάνω κάπως restore? ή μήπως να παιρναμε ένα κλασσικό tar?

Πως γινεται απο 2.3 CM7 να γυρισουμε σε αλλη rom ρε παιδια? Με το που παω να μπω σε recovery mode δειχνει το πρασινο και το πλε αθρωπακι και συνεχεια και δεν προχωραει τι μπορω να κανω?

Πως γινεται απο 2.3 CM7 να γυρισουμε σε αλλη rom ρε παιδια? Με το που παω να μπω σε recovery mode δειχνει το πρασινο και το πλε αθρωπακι και συνεχεια και δεν προχωραει τι μπορω να κανω?

Στην CM7 αμα πατησεις το power button την ωρα που ειναι ανοιχτο το τηλεφωνο σου βγαζει καποιες επιλογες.Μια απο αυτες ειναι κι η επανεκκινηση.Πατα το και μετα πατα recovery να δεις αν σε βγαλει στο recovery.

Αυτό εδώ δε κάνει? partition tool

Δηλαδή το κλείδωμα είναι μέσα στη ROM? Γιατί τότε το restore του ROM Manager δε τη ξανακλειδώνει? Μήπως τελικά δεν παίρνει πλήρες Backup αυτό ρε παιδιά?

Εγώ βλέπω κ άλλα partitions με πράματα μέσα, υπάρχει καλύτερο εργαλείο για dump/restore? Άμα πάρω απλά cat τα /dev/mtd/ ένα ένα με shell script μπορώ να τα κάνω κάπως restore? ή μήπως να παιρναμε ένα κλασσικό tar?

Η παλιά Ούγκρικη rom αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να κάνει re-partition το τηλέφωνο ώστε να απελευθερώσει/εμφανίσει τα 256ram παραπάνω. Το "κλείδωμα" δηλαδή δεν είναι στη rom αλλά στο μέγεθος των partition. Το partition tool δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του συγκεκριμένου partition που χρειάζεται για τα μειώσεις την μνήμη σε 256.

Τώρα, το CWM (rom manager) δεν πέρνει backup όλα τα partition, οπότε και όταν βάζει κάποιος κάποια custom rom δεν του αλλάζει το μέγεθος μνήμης από 256 σε 512, και ούτε αν ξανακάνουμε flash την stock wind rom θα αλλάξει το μέγεθος της μνήμης, γιατί στη ουσία το μόνο που κάνουμε restore είναι το system partition.

Ο μόνος τρόπος να κάνει κανείς repartition και να βάλει κάποια rom είναι με TPT, και για το λόγο αυτό είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει και η μνήμη από 512 σε 256. Θεωρώ απίθανο να μην υπάρχει πισογύρισμα, γιατί είναι σίγουρο πως η όλη υπόθεση είναι ένα από θέμα repartitioning, αλλά το μέγεθος του κάθε partition πρέπει να δοθεί στα scriptακια του TPT flash.

Τώρα, αυτό που είχα κάνει στο παρελθόν είναι να πάρω ένα full backup με romdump με το κινητό να είναι εντελώς απείραχτο. Στη συνέχεια έβαλα το CWM και πήρα backup μόνο το system partition. Αντικατέστησα το system.tar του romdump με το system.img του CWM και τα έβαλα όλα μαζί με τα scriptακια της Ουγκρικής rom. (Αρχικά προσπάθησα να βρω/μαντέψω τι έπρεπε να αλλάξω αλλά δεν βρήκα άκρη, χωρίς να έχω δυστυχώς βοήθεια από modaco/xda μιας και αυτοί το ψάχνουν ακόμα. Οπότε αποφάσισα να αφήσω τις ρυθμίσεις των partition όπως ήταν, αφού δεν υπήρχε πρόβλημα μεγέθους με την stock, σκεπτόμενος ότι στην χειρότερη θα είχα ένα TPT rom με την stock wind και την μετατροπή σε 512ram, όλα σε ένα με μία κίνηση...).

Η διαδικασία άρχισε μια χαρά, και στο τέλος αυτής πήρα ένα ωραιότατο τούβλο χρώματος γκρι που έγραφε πάνω "είμαι @%*^%$&" γιατί όχι μόνο τα signatures των ελληνικών εφαρμογών ήταν εντελώς λάθος, αλλά και το κινητό παρέδωσε πνεύμα, αφού ούτε με push από adb δεν μπορούσα να επαναφέρω το stock. Ευτυχώς το πήραν DOA χωρίς πολλά πολλά.

Δυστυχώς όμως στην παρούσα φάση έχω ξεμείνει από συσκευές, έχω μόνο ένα τιμημένο qtek8310 σε περίπτωση που πάθει κάτι το blade, οπότε δεν είμαι για δοκιμές... αν ανοίξει ο καιρός και πάρω κάνα κινητό ακόμα στα χέρια μου θα ξαναρχίσω το σχετικό σκάλισμα

Αν θέλει κάποιος μπορώ να ανεβάσω τα αρχεία του romdump, αν και με λίγο ψάξιμο θα τα βρείτε στο part1 του thread για το zte. Τα είχα ανεβάσει και τότε και κάναμε κάποιες δοκιμές με κάποιους φίλους από εδώ...

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Στην CM7 αμα πατησεις το power button την ωρα που ειναι ανοιχτο το τηλεφωνο σου βγαζει καποιες επιλογες.Μια απο αυτες ειναι κι η επανεκκινηση.Πατα το και μετα πατα recovery να δεις αν σε βγαλει στο recovery.

Το θεμα ειναι οτι εναλλασσει τα ανθρωπακια απο μπλε σε πρασινο συνεχεια και μολις παει να μπει ξανακανει το ιδιο στο...Δεν μπαινει στο recovery με κανενα τροπο...

Edited by ntsingos

Θα μοιραστώ μαζί σάς την εμπειρία μου, μίας και θεωρώ πως θα λύσει πολλά προβλήματά που μπορεί να παρουσιαστούν σε συσκευές GEN 1 κατά τη διάρκειά αλλαγής ROM.

Όπως προανέφερα, βάζοντάς την Swedish Spring RLS5 Remix2 - Phat One, μετά την εγκατάστασή του ROM Manager [v4.x.x.x και μετά & CWM Recovery v3.0.2.6 και μετά], το τηλέφωνο αρνιόταν να μπει σε Recovery Mode.

Έτσι σκέφτηκα να βάλω τον φάκελο Image της Ουγγρικής ROM που ξεκλειδώνει τα 512 MB στην Micro SD, και να ξανά κάνω Repartitioning και Install με PWR & Vol +.

Το εγχείρημα πέτυχε, παρόλα αυτά, επαναεγκαθιστώντας τον ROM Manager, το CWM Recovery δεν έμπαινε με τη καμιά, ώστε να αλλάξω ROM, ακόμα και με Downgrade Versions.

Τότε εγκατέστησα τον Recovery Manager v0.36b και είπα να παίξω λίγο με τις εκδόσεις του CWM Recovery να δω τι επιτέλους τρέχει, και τσούπ, έπιασα τον ένοχο.

Μέχρι την έκδοση recovery-clockwork-3.0.1.4-blade στο κινητό δημιουργείται ένας φάκελος με την ονομασία Recovery, αυτός ο φάκελος ουσιαστικά περιέχει το CWM Recovery, το οποίο μπορεί να τρέξει με Menu, PWR & Vol - ακόμα και χωρίς ROM!!!

Στις μεταγενέστερες εκδόσεις όμως, αυτός ο φάκελος δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα αν το τηλέφωνο φάει γερο κώλυμα, να είναι αδύνατη η εγκατάσταση του CWM Recovery από την Micro SD, με μόνη λύση ή την εγκατάσταση από τα Windows ή την τοποθέτηση του Φακέλου Image της Ουγγρικής ROM, όπως προανέφερα.

Το επόμενο βήμα ήταν να κάνω format σε σχεδόν όλους τους φακέλους του τηλεφώνου, πιο συγκεκριμένα:

wipe data

wipe cache

wipe dalvik cache

format /boot

format /cache

format /misc

format /system

format /data

αφήνοντας ανέπαφα μονο τα Directory:

/recovery

/sdcard

/sd-ext

και να ξανά κάνω Boot με Menu, PWR & Vol -.

Το Recovery Boot λειτούργησε κανονικά, κι έτσι εγκατέστησα άλλη ROM απο τη Micro SD, με την ησυχία μου, χωρίς κανένα απόλυτος πρόβλημα.

Τέλος, έχω την εντύπωση πως κάνοντας Format στους προαναφερόμενους φακέλους, η νέα ROM εγκαθίσταται καλύτερα.

Ίσος είμαι υπερβολικός, αλλά θεωρώ πως μετά το ξενύχτι που έφαγα, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος κάποιος να πάει σε GEN 2, διότι αν παραμείνει σε GEN 1, τουλάχιστον, ότι και να γίνει, βάζοντας τον φάκελο Image της Ουγγαρέζας, το τηλέφωνο επανέρχεται στα ίσα του. :)

Θα μοιραστώ μαζί σάς την εμπειρία μου, μίας και θεωρώ πως θα λύσει πολλά προβλήματά που μπορεί να παρουσιαστούν σε συσκευές GEN 1 κατά τη διάρκειά αλλαγής ROM.

Όπως προανέφερα, βάζοντάς την Swedish Spring RLS5 Remix2 - Phat One, μετά την εγκατάστασή του ROM Manager [v4.x.x.x και μετά & CWM Recovery v3.0.2.6 και μετά], το τηλέφωνο αρνιόταν να μπει σε Recovery Mode.

Έτσι σκέφτηκα να βάλω τον φάκελο Image της Ουγγρικής ROM που ξεκλειδώνει τα 512 MB στην Micro SD, και να ξανά κάνω Repartitioning και Install με PWR & Vol +.

Το εγχείρημα πέτυχε, παρόλα αυτά, επαναεγκαθιστώντας τον ROM Manager, το CWM Recovery δεν έμπαινε με τη καμιά, ώστε να αλλάξω ROM, ακόμα και με Downgrade Versions.

Τότε εγκατέστησα τον Recovery Manager v0.36b και είπα να παίξω λίγο με τις εκδόσεις του CWM Recovery να δω τι επιτέλους τρέχει, και τσούπ, έπιασα τον ένοχο.

Μέχρι την έκδοση recovery-clockwork-3.0.1.4-blade στο κινητό δημιουργείται ένας φάκελος με την ονομασία Recovery, αυτός ο φάκελος ουσιαστικά περιέχει το CWM Recovery, το οποίο μπορεί να τρέξει με Menu, PWR & Vol - ακόμα και χωρίς ROM!!!

Στις μεταγενέστερες εκδόσεις όμως, αυτός ο φάκελος δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα αν το τηλέφωνο φάει γερο κώλυμα, να είναι αδύνατη η εγκατάσταση του CWM Recovery από την Micro SD, με μόνη λύση ή την εγκατάσταση από τα Windows ή την τοποθέτηση του Φακέλου Image της Ουγγρικής ROM, όπως προανέφερα.

Το επόμενο βήμα ήταν να κάνω format σε σχεδόν όλους τους φακέλους του τηλεφώνου, πιο συγκεκριμένα:

wipe data

wipe cache

wipe dalvik cache

format /boot

format /cache

format /misc

format /system

format /data

/recovery

/sdcard

/sd-ext

Το Recovery Boot λειτούργησε κανονικά, κι έτσι εγκατέστησα άλλη ROM απο τη Micro SD, με την ησυχία μου, χωρίς κανένα απόλυτος πρόβλημα.

Τέλος, έχω την εντύπωση πως κάνοντας Format στους προαναφερόμενους φακέλους, η νέα ROM εγκαθίσταται καλύτερα.

Ίσος είμαι υπερβολικός, αλλά θεωρώ πως μετά το ξενύχτι που έφαγα, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος κάποιος να πάει σε GEN 2, διότι αν παραμείνει σε GEN 1, τουλάχιστον, ότι και να γίνει, βάζοντας τον φάκελο Image της Ουγγαρέζας, το τηλέφωνο επανέρχεται στα ίσα του. :)

εγω που την εβαλα χθες,δε μου αρεσε καθολου!πηγαινε αργα και τα ελληνικα δεν ηταν καθολου καλα!ελειπαν γραμματα και στα μενου και στα sms.μπορει να μην καθησε καλα που λεμε δε ξερω.ειχε και αλλες εφαργμογες που προσωπικα πιστευω δεν ειναι χρησιμες σε εμενα τουλαχιστον.δλδ ειχε εφαρμογη για το ebay,για την ταχυτητα του internet που εισαι συνδεδεμενος και κατι τετοια.

εκανα ενα απλο restore και γυρισα με τη μια στην αγαπημενη rls5!!:D:D

Xiaomi 12 Pro

wipe data

wipe cache

wipe dalvik cache

format /boot

format /cache

format /misc

format /system

format /data

/recovery

/sdcard

/sd-ext

Δεν καταλαβαίνω γιατί έκανες τόσο κόπο, αφού το CWM 3.0.2.x δεν είναι συμβατό με gen1 τελειώνει εκεί το θέμα :)

Δεν καταλαβαίνω γιατί έκανες τόσο κόπο, αφού το CWM 3.0.2.x δεν είναι συμβατό με gen1 τελειώνει εκεί το θέμα :)

Πίστεψε με, μέσα στη νύχτα, και με τα νεύρα που είχα, είναι κάτι το οποιο δεν είχα παρατηρήσει, πάντως με βοήθησε πολύ στο να καταλάβω αρκετά πράγματα σε περίπτωση κωλύματος... :lol:

SS RLS5 και ξέρω ψωμί!!! :)

Πίστεψε με, μέσα στη νύχτα, και με τα νεύρα που είχα, είναι κάτι το οποιο δεν είχα παρατηρήσει, πάντως με βοήθησε πολύ στο να καταλάβω αρκετά πράγματα σε περίπτωση κωλύματος... :lol:

SS RLS5 και ξέρω ψωμί!!! :)

Σταθερη αξια!ΚΑΙ με Ραδιο:rolleyes::rolleyes::D:D !!!

Xiaomi 12 Pro

μπορει να μου πει καποιος για το ακουστικο αν ειναι οκ?σε μενα ακουγεται ενα χαμηλο φισημα...

μια χαρα ειναι...

Xiaomi 12 Pro

Έβαλα την 57 έκδοση της cm και το εργαλείο πετάει. Για πότε κλειδώνει τους δορυφόρους ειδικά σε ανοιχτα με μέρη είναι το κάτι άλλο. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα

Sent from my Blade

Εγώ έχω ακόμα την 36 και σκέφτομαι να την αναβαθμίσω αλλά έχω κάποιες απορίες :

1. Η αναβάθμιση μιας rom γίνεται κανονικά όπως όταν αλλάζεις rom, δηλαδή όλα σβήσιμο και επαναφορά με το titanium back up ή υπάρχει τρόπος να κάνεις κάτι σαν update και πώς?
  2. Για να βάλω την 57 πρέπει να το κάνω GEN2? (τί είναι το GEN2, δεν έχω ιδέα)
  3. Με το ραδιόφωνο στην CM7 2.3 έχουμε καμιά εξέλιξη?

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Εγώ έχω ακόμα την 36 και σκέφτομαι να την αναβαθμίσω αλλά έχω κάποιες απορίες :

1. Η αναβάθμιση μιας rom γίνεται κανονικά όπως όταν αλλάζεις rom, δηλαδή όλα σβήσιμο και επαναφορά με το titanium back up ή υπάρχει τρόπος να κάνεις κάτι σαν update και πώς?
  2. Για να βάλω την 57 πρέπει να το κάνω GEN2? (τί είναι το GEN2, δεν έχω ιδέα)
  3. Με το ραδιόφωνο στην CM7 2.3 έχουμε καμιά εξέλιξη?

1)γινεται κανονικα οπως αλλαζεις ρομ

2)ναι

3)οχι ακομα

1)γινεται κανονικα οπως αλλαζεις ρομ

2)ναι

3)οχι ακομα

thanks φιλε.

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Πόσο σας κρατάει η μπαταρία με τις τελευταίες εκδώσεις cyanogenmod??? Εμένα με πλήρη φόρτιση βαριά βαριά δέκα ώρες. Ενώ παλιότερα έφτανα και μια μέρα με αντίστοιχη χρήση

Sent from my Blade

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

1. Για να βάλω την 57 πρέπει να το κάνω GEN2? (τί είναι το GEN2, δεν έχω ιδέα)

2)ναι

Εγώ με τον converter μια χαρά πέρασα την 54 στο gen1 blade μου..... :cool:

Τι gen2 και κουραφέξαλα μου λέτε.... :p

Xiaomi Mi 5s Plus - MI Globe 9.6.13 - TWRP 3.2.3

Onda v975m v3 - 4.4.2 (Rozak's 2.0.1 - 4GB) - TWRP Recovery by SciBee

Galaxy S4 - LineageOS 16.0

καθε φορα που θελουμε να αλλαζουμε ρομ πρεπει να διαγραφονται ολα? η υπαρχει τροπος να κραταμε τις εφαρμογες που εχουμε περασμενες.... ??

(και αν μπορει καποιος μια συντομη περιγραφη... τι ειναι η gen2 και γιατι συμφερει να το παμε σε gen2. Η αληθεια ειναι οτι τα εψαξα αλλα οχι πολυ ειδα τις 5 προηγουμενες σελιδες μονο)

Sagem MY V-75/ Nokia n70/ Sony Ericsson K750i/ Sony Ericsson G900/ Nokia N86/ ZtE Blade/ Samsung galaxy SII/ Vodafone smart II/ Samsung galaxy SIV....

Το είχες πειράξει καθόλου το τηλέφωνο (512 η Rom) η το είχες εργοστασιακό Wind?

Υπάρχει κανένας με εργοστασιακές ρυθμίσεις εδω μέσα? :whistle::whistle:

Galaxy Nexus 4.1.2 JB

Galaxy Note 4 910F

Asus Eee Pad Transformer TF101 with Android 4.0.3

Εγώ με τον converter μια χαρά πέρασα την 54 στο gen1 blade μου..... :cool:

Τι gen2 και κουραφέξαλα μου λέτε.... :p

Εδω http://android.modaco.com/content-page/337687/cm7-universal-converter/page/120/# (o fibblesan) πάντως λέει ότι με τον converter από 7.0.2 και ύστερα (like 54) θα υπάρχουν προβλήματα και να περιμένετε νεο converter

Εδω http://android.modaco.com/content-page/337687/cm7-universal-converter/page/120/# (o fibblesan) πάντως λέει ότι με τον converter από 7.0.2 και ύστερα (like 54) θα υπάρχουν προβλήματα και να περιμένετε νεο converter

Κάτι μικροπροβληματάκια που *είχα, λύθηκαν με ένα reboot οπότε δεν με χαλάει προς το παρόν η 54αρα.....άμα είχε την αυτονομία της Rls4b που είχα παλιότερα, θα ήμουν ευτυχισμένος! :happy:

*Μία φορά δεν έβλεπε το κινητό όταν το σύνδεσα στο pc, άλλη μία έβγαζε κάτι ψυχολογικά το htc ime, και σήμερα όταν με παίρναν τηλέφωνο μαύριζε η οθόνη και έπρεπε να ανοίξω στα τυφλά την κλήση για να απαντήσω!Κατά τα άλλα όλα καλά! :p

Xiaomi Mi 5s Plus - MI Globe 9.6.13 - TWRP 3.2.3

Onda v975m v3 - 4.4.2 (Rozak's 2.0.1 - 4GB) - TWRP Recovery by SciBee

Galaxy S4 - LineageOS 16.0

καλησπερα ,ειχε ακουστει πριν απο αρκετες σελιδες οτι καποιος πηρε το κινητο απο wind και ειχε 2.2 μπορει να μας πει αν ειναι gen1 η gen2 και αν μπορει να κανει ενα nandroid backup με clockworkmod ;

• The title was changed to ZTE Blade / Orange San Francisco (μέρος ΙΙ)