Jump to content

[Modding] Motorola DEFY

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.

Αν και το τοπικ ειναι για σχετικους,αποφασισα να γραψω εδω παροτι ασχετος.

Εχω ενα ντεφι ενος φιλου που του αδειαζει η μπαταρια πολυ γρηγορα για τα φυσιολογικα δεδομενα ενος σμαρτφοουν.

Προσπαθω να τον βοηθησω ψαχνοντας στο μαρκετ και εδω,να βρω καποιον τροπο να το πετυχω.

Αρχικα εβαλα μια ραμ μανατζερ εφαρμογη αντι για τασκ κιλερ και το powemax για εξοικονομηση.

Μετα αποφασισα να το κανω ρουτ με το Ζ4ρουτ και να εγκαταστησω το setvsel με τιμες

300 MHz, 28 vsel

600 MHz, 38 vsel

800 MHz, 46 vsel

Ειναι αυτες οι τιμες σταθερες για αυξηση του χρονου μπαταριας;

Υπαρχουν καλυτερες που εχετε δοκιμασει;

Με αυτά τα vsel θα κολλάει σίγουρα αν ανοίξει πχ Google Maps.

32-46-52 τουλάχιστον θέλει.

Μπορω να κανω κατι αλλο που δεν το γνωριζω;

Το ντεφι εχει εκδοση λειτουργικου 2.1

Μηπως με αναβαθμιση σε 2.3 αυξανει η διαρκεια της μπαταριας;

Και με την 2.2 θα δει μεγάλη διαφορά στην αυτονομία.

Με την 2.3 θα έχει και περαιτέρω βελτίωση, απλά όχι τόσο μεγάλη διαφορά όσο 2.1->2.2.

Παρεπιπτοντως,χρειαζομαι κανα σοφτ για να κανω αναβαθμιση;

Menu -> Settings -> About phone -> System Updates -> Download -> Περιμένεις (~120MB) -> Install -> Περιμένεις -> Το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση μόνο του -> Έτοιμος (δεν χάνεις επαφές/εφαρμογές/ρυθμίσεις)

4 σειρές έχει εμένα στο setvsel... :confused:

defy+

ms2ginger 3.0

To 4o step το έχεις λόγω Motorola Gingerbread rom γιατί έτσι τρέχει από μαμά το Defy+.

Lenovo K3 Note Lollipop 5.0 VIBEUI_V2.5_1520_5.827.1_ST_K50-T5

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες Erebos.

Θα τις αλλαξω τις τιμες αμα υπαρχουν κολληματα..

Αφου ειναι η αναβαθμιση απο το μενου του τηλεφωνου θα την κανω τωρα μια να δω τι θα παιξει.

Αφου δεν μου σβηνει ρυθμισεις εφαρμογες κ.τ.λ. ειναι μια χαρα.

Το μονο που δεν ξερω ειναι αν πρεπει να επαναφερω τις ρυθμισεις cpu στις αρχικες τιμες του και αν πρεπει να κανω reroot με το Ζ4.

Αλλα θα τα κανω αφου τωρα δεν προλαβαινω να παρω απαντηση ετσι και αλλιως.

Τhanx again :)

επειδη πριν λιγο εκανα αναβαθμιση σε 2.3.5 στο galaxy mini μου και το βλεπω να κολλαει λιγο,υποπτευομαι οτι μαλλον πρεπει να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων για να στρωσει..πανε ολα απ την αρχη :wacko:

Ελπιζω να μην χρειαστει να κανω επαναφορα και στο DEFY μολις ολοκληρωθει η εγκατασταση του νεου λογισμικου.:worry:

Edited by bakalex

http://www.aeknews.gr/resources/aeklogo.gif

Short man_make my dreams come true..

επαναφορα εργοστασιακων κανουμε παντα πριν και μετα την αναβαθμιση...

Καλημερα σε ολους, εδω και μερικες εβδομαδες εχω και εγω ενα Defy με πρασινο φακο, ειναι rooted και εχω βαλει και το systemrecovery, τωρα σκεφτομαι να περασω καποια ρομ gb απο froyo (2.2.2) που φοραει, εψαξα αρκετα αλλα καπου χαθηκα.

ποια μου προτεινετε που να εχει Ελληνικα και να ειναι χωρις προβληματα? καλο θα ηταν να μπορω να την περασω ευκολα γιατι εχω διαβασει σε καποιες ρομ μια διαδικασια που λογω ελειψης χρονου δεν θα μπορεσω να ασχοληθω.

ευχαριστω εκ των προτερων.

Όταν λες ότι έβαλες system recovery πως το έβαλες; μέσω 2init η μέσω cwm?

Οι επιλογές για μένα είναι 2.η βάζεις cm7 η βάζεις wajkiui(αυτή έχω εδώ και καιρό και είναι εκπληκτική)

WajkIUI

O τρόπος είναι το ίδιο εύκολος...

Εφόσον έχεις τη μαμά ρομ κανείς από recovery:

Wipe data-cache, wipe cache, advanced-> wipe dalvik cache

Έχεις βάλει από πριν τη ρομ στη sd card και πηγαίνεις στο recovery στην επιλογή install zip from sd card και επιλέγεις τι αρχείο που κατέβασες...μετά ξανά wipe cache και wipe dalvik cache

Sent from my MB525 using Tapatalk

Edited by saltofx_v

και εγώ την wajk miui εχω εδω και ενα μήνα περιπού, και είμαι πολύ ευχαριστημένος ...

... περιβάλλον είναι πολύ καλύτερη της cyanogenmod αλλα ....

όμως ειχα πολλές επανεκκινήσεις πολλά κολήματα (από ασυμβατότητες με διάφορες εφαρμογες) . Αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω ενα πληκτρολόγιο που με βολευε (ΗTC IME_MOD), γι ' αυτό ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να διαβάσετε αυτό:http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=15491958&postcount=4

Επίσης οταν παρετε backup τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους με το titαniun backup πχ, καλό θα ήταν οταν μπείτε στην ΜΙUI να κανετε επαναφορά μονο τις εφαρμοφές και οχι τα δεδομένα τους . Τα δεδομένα τους τα επαναφέρεται μία μια εφαρμογή

OnePlus 5t

Για το system recovery άπλα έκανα εγκατασταση την εφαρμογή που βρήκα στο XDA…η ρομ που έχω είναι rooted όποτε φαντάζομαι οτι δεν θα έχω πρόβλημα στο να περασω καποια άλλην ρομ. Αυτές οι δυο που γράφεις έχουν φουλ υποστηριξη για Ελληνικά? Δλδ στην μπάρα στις επαφες βρίσκει κανονικά με βάση το αρχικό γράμμα?

sent on the go using Tapatalk

Αυτές οι δυο που γράφεις έχουν φουλ υποστηριξη για Ελληνικά? Δλδ στην μπάρα στις επαφες βρίσκει κανονικά με βάση το αρχικό γράμμα?

. Έχουν μενού πλήρως ελληνικό αλλά στην wiui που έχω τώρα η στοκ εφαρμογή επαφές είναι ναι μέν αλφαβητικά ελληνικά αλλά η δεξιά μπάρα είναι αγγλική αλφάβητο.

Δεν υπάρχει θέμα όμως, κατεβάζει την εφαρμογή dialer one και έχεις και αναζήτηση με ελληνικό Τ9!!!!

Sent from my MB525

OnePlus 5t

η πλαινη η μπαρα λειτουργει κανονικα με τα εληνικα στη wiui απλα εχει αγγλικα(μαλλον ξεχασαν να κανουν τη μεταφραση)..αλλα αν τη δοκιμασεις θα δεις οτι λειτουργει κανονικα!

Εντωμεταξυ σήμερα η wiui έκανε συνεχώς επανεκκίνησεις... και του έκανα wipe cashe /dalvic και έστρωσε.

Συμβαίνει αυτο;δηλαδή θέλει που και που ένα φρεσκάρισμα ;

Sent from my MB525

OnePlus 5t

Ευχαριστω για τις απαντησεις, τελικα θα βαλω την wiui να την δοκιμασω, την 2.2.2 την εκανα nandroid backup αν θελω λοιπον να ξαναγυρησω σε αυτην αρκει ενα restore. σωστα?

την wiui απλα την περναω απο το zip με το system recovery.

την wiui απλα την περναω απο το zip με το system recovery.

ναι αλλά η διαδικασία ειναι αυτή:Installation GUIDE: for GB and ICS version

-1. Flash 2.2 CEE ROM or Nordic (Help for sbf-flash.)

0. use SuperOneClick for root

1. Download 2ndinit 1.4.2

2. install 2ndinit (Important!:following the instructions)

3. Boot into bootmenu by pressing volume down when device flashes a blue led at bootup. Set default boot mode to 2nd init.

4. Select Recovery/Stable Recovery. Choose "Wipe Data/Cache" option. Let finish.

5. Choose Install zip from SD Card, select WajkIUI_multilang .zip and let it finish.

6. select "Wipe Cache" then go to Advanced and select "Wipe Dalvik Cache". Reboot Now!

7. After boot, set your prefered language in Settings menu

7. Done! Recommend: use Battery Calibration for maximum battery

ps.: i use 2.2 CEE Froyo ROM for base

OnePlus 5t

δλδ εγω που εχω την 2.2.2 rooted πρεπει να βαλω την 2.2 CEE ROM

Όχι αυτή που έχεις είναι η σωστή! απλά αν δεν έχεις κάνει ροοτ σου λέει να κανείς..προχωρά μην φοβάσαι..εμείς εδώ είμαστε...ανεπανόρθωτη ζημιά δεν μπορείς να κανείς!

Αφού εγκαταστήσεις τη ρομ για να μην έχεις κανένα θέμα με επανεκινησεις πήγαινε στην εφαρμογή superuser και ρύθμισε τα δικαιώματα στο off.επίσης με την εφαρμογή defy basebandswitcher ρύθμισε τη συχνότητα σε κεντρικής ευρώπης-ταϊβάν-αραβία κτλπ.

@pificos από τότε που ρύθμισα το superuser στο off δεν μου έκανε πότε νερά

Sent from my MB525 using Tapatalk

Edited by saltofx_v

Οκ θα το κάνω το βήμα το βραδάκι. Άπλα αυτο που θέλω να είμαι σίγουρος είναι αν μπορώ να κάνω rollback με το nandroid backup.

δεν ειμαι σιγουος οτι μπορεις..αλλα που ειναι το προβλημα???φλασαρεις κατευθειαν με rsd την cee καθαρη και τελειωσε εχεις εργοστασιακο κινητο!και στη συνεχεια βαζεις και το nandbackup σου και εισαι μια χαρα!

Δλδ αν βαλω την wiui και για το α) ή β) λογω δεν την θελω, δεν μπορω να περασω απλα το nandbackup? δεν καταλαβαινω γιατι δεν γινετε?

Τελικα τελειωσα πρι μια ωρα, ηταν απλο και γρηγορο, ποιο πολυ χρονο εφαγα στην εξερευνηση της νεας πομ :), ενα θεματακι εχω μονο προς το παρον, οταν βαζω τον φωτισμο οθονης στο αυτοματο ειναι πολυ χαμηλος, υπαρχει καποια λυση?

Edited by alfa

Αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω ενα πληκτρολόγιο που με βολευε (ΗTC IME_MOD), γι ' αυτό ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να διαβάσετε αυτό:http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=15491958&postcount=4

Να υποθέσω ότι δε καταφερες τελικά να δουλέψεις το htc_ime ε; αυτο με ξενερωσε τη πρώτη φορά που τη πέρασα κι εγώ μιας και δε με βολεύει άλλο πληκτρολόγιο αλλά μιας και βαρεθηκα την CM7 λέω να τη περάσω για μια αλλαγή και σκεφτομουν το πληκτρολογιο

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Να υποθέσω ότι δε καταφερες τελικά να δουλέψεις το htc_ime ε; αυτο με ξενερωσε τη πρώτη φορά που τη πέρασα κι εγώ μιας και δε με βολεύει άλλο πληκτρολόγιο αλλά μιας και βαρεθηκα την CM7 λέω να τη περάσω για μια αλλαγή και σκεφτομουν το πληκτρολογιο

Μια ακριβώς από τα ίδια.... Την πρώτη φορά και εγώ ξαναγύρισα ΣΤΗΝ CM7, αλλά τώρα πληκτρολόγιο έβαλα το SwiftKey x, σχετικά ευχάριστημενος... Η miui σαφώς πιο όμορφη και παραμετροποιησημη από την CM7.

Sent from my MB525

OnePlus 5t

Εγω εχω βαλει το MultiLing με βολεψε παρα πολυ, εχει και λεξικο για τις γλωσσες που θελω (αγγλικα, γερμανικα, Ελληνικα) και εχει και το compact t9, το ειχα βαλει και στην 2.2.

οσο για την miui ειναι απλα ολα τα λεφτα, την κανεις οτι θελεις και παει σφαιρα...

ειναι το πληκτρολογιο που εχουν τα απλα τηλεφωνα, χωρις Τ9 ειναι multitap...

εχει βαλει κανεις Cm9 μονη της?

την εβαλα με dual boot αλλα επειδη η sd αργει δεν μπορω να βγαλω συμπερασματα αν αξιζει...

επισης αν την περασω μπορω να γυρισω σε cm7

Edited by baspats

καλησπερα

αφου περασα την 2,2 απο ΜΟΤΟ

πριν λιγο καταφερα και περασα την cm7

αλλα το wi fi δεν λεει να δουλεψει

κανει ανιχνευση αλλα δεν βλεπει πουθενα το δικτυο μου:(

καμια ιδεα ?

κανεις ? HELP PLEASE :superman:

Edited by jimm40