DaRk_dOg Δημοσιεύτηκε January 6, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 6, 2011 (edited) Το όνομα "Iridium" είναι γνωστό σε κάποιους από εσάς από την πρώτη μου προσπάθεια σε θέματα (Iridium Carbon). Από τότε, η εξέλιξη του X10 mini σημείωσε κάποια τεράστια βήματα, χάρη στις προσπάθειες των αξιότιμων μελών του xda. H Iridium rom είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών. Χαρακτηριστικά: Εφαρμογές που αφαιρούνται: Backup and restore Calculator Digital Clock Widget Emanual Facebook Geotag Maps Neoreader Notes Pc Companion Peggle Play Now Ready To run Roadsync Browser Email Home Launcher Setup Wizard Sim tool kit Stopwatch Street Timer Timescape Track ID User Support Wisepilot Youtube Εφαρμογές που προστέθηκαν: Stock eclair 2.1 Launcher (Google όχι της SE) customized Barcode Scanner Data Monitor Drive Watch OI File manager Gallery 3D Miren Browser Το τελευταίο market patched RealCalc Spare Parts MIUI clock -Βασισμένο στο 2.0.2.A.0.24 firmware -xrecovery προεγκατεστημένο -Όλα τα .png του theme έχουν δεχτεί optimising. -Iridium Carbon theme (η τελευταία του εκδοχή με διαφορετικά χρώματα και όχι η alpha version) -App2SD συν dalvik-cache στην sd (σε EXT3 partition για να διατηρηθεί η ταχύτητα και η σταθερότητα) -JIT ενεργοποιημένο -Όλες οι εφαρμογές είναι zipaligned -Λειτουργία μειωμένου κόστους στα μηνύματα Screens: http://i.imagefra.me/a72hx8kh.jpg Eγκατάσταση: Πάρτε backup με το xrecovery! (Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά) Θα πρέπει να φορμάρετε την sdcard σας για App2SD. Μπορείτε να ανατρέξετε στο tutorial [ame=http://www.youtube.com/watch?v=OKnDe63Bd4Y]εδώ[/ame]. Η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να διαμορφώσετε το διαμέρισμα App2SD σε ext3 σύστημα αρχείων.*Αν δεν το κάνετε, η rom δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά. Για αυτούς που έχουν το 2.0.A.0.504 firmware: Πρώτα εγκαταστήστε το κατάλληλο firmware από αυτό το thread. Για αυτούς που έχουν ήδη το 2.0.2.A.0.24 firmware: 1) Βάλτε το Iridium.zip στην /sdcard 2) Κάντε επανεκκίνηση και μπείτε στο xrecovery menu. 3) Επιλέξτε "Factory Reset" 4) Αφού ολοκληρωθεί το factory reset, επιλέξτε "install custom .zip", περιηγηθείτε στην sdcard και εγκαταστήστε το "Iridium.zip". 5) Όταν το flashing τελειώσει, κάντε επανεκκίνηση. Η πρώτη εκκίνηση μπορεί να καθυστερήσει 5 λεπτά ή και παραπάνω (εγκαθιστά το App2SD). Όταν η συσκευή κάνει τελικά εκκίνηση) αφήστε την ήσυχη για άλλα 5 λεπτά μέχρι όλα να εγκατασταθούν σωστά ΓΙΑ X10 MINI (E10i) ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ >>>>>>>>>>ΕΔΩ ΓΙΑ X10 MINI PRO (U20i) ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ >>>>>>>>>>ΕΔΩ Credits: Στον zdzihu για το xrecovery και γενικότερα. Τα post του είναι πηγή γνώσης. svprm για το cooking tutorial. Έκανε τα πράγματα απλά. Στον peetr_ για το mount script. Απλά άριστο. Στον Έλληνα nobodyAtall για τα module του, τα οποία δουλεύουν υποδειγματικά. Τέλος σε όλο το community του X10/mini/mini pro στο myphone.gr Να είστε όλοι καλά. DISCLAIMER: Για την κατασκευή της rom, δεν έχει χρησιμοποιηθεί καμία paid εφαρμογή. Όσες εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν είναι free από το market. Αν οποιοσδήποτε έχει αντιρρήσεις περί τούτου μπορεί να μου στείλει pm. DISCLAIMER2:Δεν είμαι υπεύθυνος για οποιαδήποτε βλάβη από την χρήση του συγκεκριμένου οδηγού και αρχείων. Κάθε ένας επιλέγει να τα χρησιμοποιήσει με δική του ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ευθύνη Edited April 1, 2012 by Superuser Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trap_1 Δημ. January 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 (edited) DaRk σε μια 8αρα κάρτα κάνω πάλι 2 partition ? ένα fat32 και ένα ext3 και μετά τη διαδικασία που περιγράφεις στο βήμα 2 Edited January 6, 2011 by trap_1 Παράθεση Xperia X10 Mini Android 2.1 Rooted Iridium Rom by DaRk_dOg:superman:-- MiniCM beta 1 by (nobodyAtall) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 6, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 DaRk σε μια 8αρα κάρτα κάνω πάλι 2 partition ? ένα fat32 και ένα ext3 και μετά τη διαδικασία που περιγράφεις στο βήμα 2 ? Ακριβώς! Αλλά κάνε ένα backup πρώτα. Είναι Full wipe και δεν πρόκειται να κρατήσει τπτ από εφαρμογές επαφες κλπ. Επίσης όπως είπα στο πρώτο boot θα κάνει πάνω από 5λεπτο. Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoxraslap Δημ. January 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 Τώρα που έχω γεμίσει εφαρμογές πρέπει μέσω Linux να κανω backup στο pc το ext2 και αφου φορμάρω σε ext3 να κάνω αντιγραφή τα αρχεία και έτσι φαντάζομαι οτι τις εφαρμογές μέσω root explorer θα μπορέσω να τις ξαναεγκαταστήσω και θα δουλέψουν ξανά.... Παράθεση X10 mini Xperia ARC Galaxy Nexus Νexus 4 Note 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trap_1 Δημ. January 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 Ακριβώς! Αλλά κάνε ένα backup πρώτα. Είναι Full wipe και δεν πρόκειται να κρατήσει τπτ από εφαρμογές επαφες κλπ. Επίσης όπως είπα στο πρώτο boot θα κάνει πάνω από 5λεπτο. ok κανένα πρόβλημα μια ερώτηση ακόμη και τελείωσα τι χωρητικότητας προτείνεις να τα κάνω τα διαμερίσματα Παράθεση Xperia X10 Mini Android 2.1 Rooted Iridium Rom by DaRk_dOg:superman:-- MiniCM beta 1 by (nobodyAtall) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 6, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 ok κανένα πρόβλημα μια ερώτηση ακόμη και τελείωσα τι χωρητικότητας προτείνεις να τα κάνω τα διαμερίσματα 1Gb το ext3. Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trap_1 Δημ. January 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 1Gb το ext3. ok thanks θα επανέλθω με νεότερα και ευχαριστίες μετά το πέρας της διαδικασίας!! Παράθεση Xperia X10 Mini Android 2.1 Rooted Iridium Rom by DaRk_dOg:superman:-- MiniCM beta 1 by (nobodyAtall) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobile_hacker Δημ. January 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 Εμείς με το προ έχουμε ελπίδες να δούμε την iridium στη συσκευή μας; επίσης τον stock launcher moded για μίνι θα τον βρω στους xda? Παράθεση Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoxraslap Δημ. January 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2011 (edited) Θερμά συγχαριτήρια!! Εκ πρώτης όψεως..Άλλο τηλέφωνο... H εγκατάσταση έγινε πανεύκολα.. To Κουφό... ...¨ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΑΝHΛΘΑΝ KANONIKOTATA ΜΕ TITANIUM!!! Edited January 6, 2011 by geoxraslap Παράθεση X10 mini Xperia ARC Galaxy Nexus Νexus 4 Note 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 7, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Εμείς με το προ έχουμε ελπίδες να δούμε την iridium στη συσκευή μας; επίσης τον stock launcher moded για μίνι θα τον βρω στους xda? Απο εβδομάδα ναι. Πρέπει να κάνω edit+optimising σε 100+ εφαρμογές για να γίνει το port! Όσο για τον stock eclair launcher... Μπορείς να τον κάνεις pull από virtual device στο android sdk και μετά να του κάνεις edit για να δουλεύει μόνο σε mdpi. To skin του το έχω φτιάξει εγώ. Πάρε μια ιδέα για το πως ήταν: http://i.imagefra.me/994hvlxv Θερμά συγχαριτήρια!! Εκ πρώτης όψεως..Άλλο τηλέφωνο... H εγκατάσταση έγινε πανεύκολα.. To Κουφό... ...¨ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΑΝHΛΘΑΝ KANONIKOTATA ΜΕ TITANIUM!!! :D Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StanleyCom Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 @Dark μια ερωτηση . Επειδη η Iridium ειναι βασισμένη στο Nordic 2.0.2.A.0.24 Firmware , να φανταστώ δεν υπαρχει τροπος για να έχουμε Τ9 σε ελληνικό SMS ε? Παράθεση SE X10 mini: Iridium Rom Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 7, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 @Dark μια ερωτηση . Επειδη η Iridium ειναι βασισμένη στο Nordic 2.0.2.A.0.24 Firmware , να φανταστώ δεν υπαρχει τροπος για να έχουμε Τ9 σε ελληνικό SMS ε? :D Είπα εγώ οτι είναι βασισμένη σε Nordic? Πήγαινε μηνύματα - Ρυθμίσεις και δες λίγο τις επιλογές σου... Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trap_1 Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 (edited) Καλησπέρα DaRk όλα οκ αλλά έχω ένα προβληματάκι μόλις πάω να εγκαταστήσω μια εφαρμογή μου λέει δεν υπάρχει διαθέσιμος αρκετός χώρος. Έκανα καμιά πατάτα με τα partition λες? το Drive Watch μου δείχνει internal: 6.9/211.7 SD:1668.6 ΜΒ /6552.7 Apps2SD:88.1/987.0 ΜΒ Και το apps2sd δεν το βλέπω κάπου. EDIT:όλα οκ είχα κάνει μια ταρζανιά με τα partition και μου είχε μείνει ένα κομμάτι δίσκου κάτι λίγα MB και δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν εκεί οι εφαρμογές μιας και το έβλεπε σαν τον primary το έκανα συνένωση και όλα καλά. ΥΓ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ για αυτά που μας προσφέρεις, πάντα σε συνδυασμό με τα παιδιά από το XDA το μίνι τώρα έχει γίνει και όμορφο, και τρέχει απροβλημάτιστα, και προπάντων έχει και χώρο για αρκετές εφαρμογές εφόσον έστειλες στα τσακίδια κάτι μαμισιες που μας έσπασαν τα νεύρα!!!!! ΥΓ2: Όσοι το βάλετε νομίζω μόνο καλά λόγια θα έχετε να πείτε Δηλαδή ΟΡΜΑΤΕΕΕΕΕΕ Edited January 7, 2011 by trap_1 Λύση προβλήματος Παράθεση Xperia X10 Mini Android 2.1 Rooted Iridium Rom by DaRk_dOg:superman:-- MiniCM beta 1 by (nobodyAtall) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StanleyCom Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 :D Είπα εγώ οτι είναι βασισμένη σε Nordic? Πήγαινε μηνύματα - Ρυθμίσεις και δες λίγο τις επιλογές σου... Δεν την πέρασα ακομα την Iridium @Dark.! Eιδα τις εικόνες και επειδή την είδα και στους XDA απο το thread σου ,υπέθεσα οτι ειναι Nordic γράψε λάθος :p . Θα την περάσω τωρα, σε ευχαριστώ Παράθεση SE X10 mini: Iridium Rom Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 7, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Καλησπέρα DaRk όλα οκ αλλά έχω ένα προβληματάκι μόλις πάω να εγκαταστήσω μια εφαρμογή μου λέει δεν υπάρχει διαθέσιμος αρκετός χώρος. Έκανα καμιά πατάτα με τα partition λες? το Drive Watch μου δείχνει internal: 6.9/211.7 SD:1668.6 ΜΒ /6552.7 Apps2SD:88.1/987.0 ΜΒ Και το apps2sd δεν το βλέπω κάπου. Περίεργο! Δοκίμασα μόλις να εγκαταστήσω μερικές εφαρμογές και όλα είναι οκ! Σίγουρα έχεις flashάρει σε 2.0.2.A.0.24? Αν όχι και το έβαλες πάνω σε 2.0.Α.0.504 υπάρχει πρόβλημα. Έκανες Full wipe από το xrecovery πριν flashάρεις το .zip? Είναι και τα 2 partition Primary και όχι Logical? Είναι το Fat32 πρώτο? Σίγουρα το 2ο είναι EXT3? Δες αυτά και αν δεν ισχύουν στο setup σου, διόρθωσέ τα! Αλλιώς δοκίμασε να κάνεις reformat την κάρτα. Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mas Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Καλησπέρα έχω την ετερνιτι ρομ στο x10 πρέπει να κάνω τη διαδικασία για την κάρτα μνήμης και μετά να περάσω την ιριδιουμ; Παράθεση «Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον ή ες το μέσον φέρειν» Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 7, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Καλησπέρα έχω την ετερνιτι ρομ στο x10 πρέπει να κάνω τη διαδικασία για την κάρτα μνήμης και μετά να περάσω την ιριδιουμ; !!! Η iridium είναι μόνο για mini Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mas Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Όμως ευχαριστώ και κάτι άλλο.για να αλλάξω ρομ μέσω χρικοβερι πρέπει να σβήσω την ετερνιτι η περνάω κατευθείαν αυτή που θέλω από πάνω; Παράθεση «Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον ή ες το μέσον φέρειν» Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 7, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Όμως ευχαριστώ και κάτι άλλο.για να αλλάξω ρομ μέσω χρικοβερι πρέπει να σβήσω την ετερνιτι η περνάω κατευθείαν αυτή που θέλω από πάνω; Πρώτα full wipe (από το μενού του xrecovery) και μετά απλά flashάρεις το καινούριο .zip Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trap_1 Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 ------------------------------ΠΡΟΣ: DaRk_dOg----------------------------------- http://img241.imageshack.us/img241/938/congrats018rq7fp2.gif Παράθεση Xperia X10 Mini Android 2.1 Rooted Iridium Rom by DaRk_dOg:superman:-- MiniCM beta 1 by (nobodyAtall) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
darko_77 Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Η όλη διαδικασία για την 2.0.2.A.0.24 γίνεται κατευθείαν, χωρίς root? Παράθεση http://www.madfortech.com Pinterest Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StanleyCom Δημ. January 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2011 Μια ερώτηση!! Υπάρχει η δυνατότητα να ξανακανουμε install το timescape στην iridium και αν ναι, πως ? Το ρωταω γιατι το timescape απο οτι ειδα αποτελείται απο αρκετα apk's (services, plugins κ.λ.π) και δεν ξερω αν χρειάστικε και κανα special script για να γινει remove απο την iridium ! Παράθεση SE X10 mini: Iridium Rom Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gorgiosalon Δημ. January 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2011 (edited) DARKARE....!!!!! Oπως διαβασα και πιο πανω...Η,,iridium ισχυει μόνο για τα -E10i- και οχι για τα -mini pro-....????? (Εμεις (με τα -pro-) να μην δοκιμασουμε τιποτα...????? Τσαμπα κοπος...???) ΑΠΟ DaRk_dOg....!!!! (Απο εβδομάδα ναι. Πρέπει να κάνω edit+optimising σε 100+ εφαρμογές για να γίνει το port! Όσο για τον stock eclair launcher... Μπορείς να τον κάνεις pull από virtual device στο android sdk και μετά να του κάνεις edit για να δουλεύει μόνο σε mdpi. To skin του το έχω φτιάξει εγώ. Πάρε μια ιδέα για το πως ήταν:) ...Και εμεις με τα -pro- εν αναμονη μεχρι να τελειωσεις τις δοκιμες-εργασιες σου,,για να την φορεσουμε.......?????? ............THANKS....!!!! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...............(για την απαντηση....) Edited January 8, 2011 by gorgiosalon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. January 8, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2011 (edited) Μια ερώτηση!! Υπάρχει η δυνατότητα να ξανακανουμε install το timescape στην iridium και αν ναι, πως ? Το ρωταω γιατι το timescape απο οτι ειδα αποτελείται απο αρκετα apk's (services, plugins κ.λ.π) και δεν ξερω αν χρειάστικε και κανα special script για να γινει remove απο την iridium ! Δεν υπάρχει κανένα special script. Απλά αφαιρείς/προσθέτεις πράγματα κατά το cooking της rom. Ειδικά για το timescape είναι 5 αρχεία: SnsContactImageCacheProvider.apk TimescapePluginManager.apk TimeScapeProvider.apk Timescape-smallui.apk uWlopProvider.apk (όπως βλέπεις η μαμά SE φόρτωσε με μπόλικη σαβούρα την 2.1... :mad: ) Αν το θέλεις ξανά πίσω τότε απλά τα βάζεις στο /system/app και τους δίνεις με root explorer permission 644 (ή απλά δες τι permission έχουν και όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές στο /system/app) DARKARE....!!!!! Oπως διαβασα και πιο πανω...Η,,iridium ισχυει μόνο για τα -E10i- και οχι για τα -mini pro-....????? (Εμεις (με τα -pro-) να μην δοκιμασουμε τιποτα...????? Τσαμπα κοπος...???) ΑΠΟ DaRk_dOg....!!!! (Απο εβδομάδα ναι. Πρέπει να κάνω edit+optimising σε 100+ εφαρμογές για να γίνει το port! Όσο για τον stock eclair launcher... Μπορείς να τον κάνεις pull από virtual device στο android sdk και μετά να του κάνεις edit για να δουλεύει μόνο σε mdpi. To skin του το έχω φτιάξει εγώ. Πάρε μια ιδέα για το πως ήταν:) ...Και εμεις με τα -pro- εν αναμονη μεχρι να τελειωσεις τις δοκιμες-εργασιες σου,,για να την φορεσουμε.......?????? ............THANKS....!!!! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...............(για την απαντηση....) Ναι προς το παρόν είναι μόνο για mini (μην κάνεις καμιά απόπειρα να το περάσεις στο pro, πάς για flash μετα :D) Ήδη έχω ξεκινήσει να φτιάχνω την έκδοση του pro απλά έχει πολύ ψωμί και ευελπιστώ σε release από Δευτέρα. Edited January 8, 2011 by DaRk_dOg Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_element Δημ. January 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2011 Ξεπέρασες και τον DaRk_dOg με αυτό το post ........ ...στάσου(!) , ΕΣΥ είσαι ο DaRk_dOg!!! ... :confused: ... ...τότε απλά ξεπέρασες τον εαυτό σου!!! :lol: Συγχαρητήρια άψογο (just tested on my little sis's mini!) Παράθεση Device: XIAOMI Mi6 (Blue) | Android Version: 8.0 (Oreo) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts