Eastwood Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Καλή Χρονία σε όλους! Να απαντήσω όπου μπορώ: 1. Εδώ θα διαφωνήσω. Το Atrix είναι η μόνη συσκευή που έχω κρατήσει ακόμα το εργοστασιακό firmware επειδή και γρήγορο είναι και μόνο αυτό (μέχρι τώρα) υποστηρίζει και webtop και fingerprint reader. Βέβαια υπάρχουν πολύ καλές ROMs με Android 4 που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για καθημερινή χρήση αλλά εγώ θα περιμένω ακόμα. 2. Το κατ'εξοχήν γνωστό site είναι το xda-developers, μπορείς να βρεις τα νήματα για το Atrix εκεί. Στο development section έχει διάφορα ωραία πράγματα σχετικά με ROMs. 5. Για το flash αλλά και για να ανοιγοκλείνω διάφορες λειτουργίες στην εργοστασιακή ROM όπως γίνεται και στο CyanogenMod έχω βάλει το Notification Toggle το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις και για να ανοιγοκλείνεις το flash. Καλό είναι και το Tiny Flashlight + LED που κάνει και διάφορα ωραία κόλπα με χρώματα ή σήματα μορς. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως με τα παραπάνω. Παράθεση Πωλείται Motorola VE66 ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petran_7 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Φίλε Στέλιο, 3. Εγώ backup στα μηνύματα κάνω με το SMS Backup & Restore άνετα και γρήγορα. Αν τα έχεις ακόμα στο Blade, πέρνα τα έτσι στο Atrix. Για το call log δεν ξέρω. 4. Δεν νομίζω ότι γίνεται, κάτσε λίγη ωρίτσα και κάντο!! :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 1. Εδώ θα διαφωνήσω. Το Atrix είναι η μόνη συσκευή που έχω κρατήσει ακόμα το εργοστασιακό firmware επειδή και γρήγορο είναι και μόνο αυτό (μέχρι τώρα) υποστηρίζει και webtop και fingerprint reader. Βέβαια υπάρχουν πολύ καλές ROMs με Android 4 που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για καθημερινή χρήση αλλά εγώ θα περιμένω ακόμα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω εμένα μου φάνηκε λίγο αργή και χωρίς πολλές δυνατότητες. Αρχή είναι βέβαια ακόμα. Να βάλω πάντως μια rom στην οποία δεν θα λειτουργούν τα πάντα δεν θα ήθελα. Γενικά τι τάσεις επικρατούν? Έχετε βάλει custom roms ή είστε οι περισσότεροι ακόμα με την εργοστασιακή περιμένοντας για κάτι σίγουρα καλό? Φίλε Στέλιο, 3. Εγώ backup στα μηνύματα κάνω με το SMS Backup & Restore άνετα και γρήγορα. Αν τα έχεις ακόμα στο Blade, πέρνα τα έτσι στο Atrix. Για το call log δεν ξέρω. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν το έχω πλέον το blade. Αλλιώς θα ήταν πολύ εύκολο. Έχω όμως το Nandroid Backup και το Titanium Backup από το Blade. Πίστευα πως με το Titanium θα επαναφέρονταν αλλά δεν πέτυχε. Έκανα και ότι μπορούσα με το Nandroid αλλά τίποτα... Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnannis Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω εμένα μου φάνηκε λίγο αργή και χωρίς πολλές δυνατότητες. Αρχή είναι βέβαια ακόμα. Να βάλω πάντως μια rom στην οποία δεν θα λειτουργούν τα πάντα δεν θα ήθελα. Γενικά τι τάσεις επικρατούν? Έχετε βάλει custom roms ή είστε οι περισσότεροι ακόμα με την εργοστασιακή περιμένοντας για κάτι σίγουρα καλό? Κοιταξε να δεις, θελεις και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χωρτατο μου φαινεται και ειναι κομματακι δυσκολο. ;) Κι εγω ειχα τους ιδιους ενδοιασμους με σενα, ηθελα και webtop αλλα ηθελα και μια ... ανανεωση ρε παιδακι μου. Περασα ολο χαρα την τοτε rom με 4.0 που 'δουλευαν' ολα (τοτε leaked rom τωρα ATRICS). Αλλα τοτε καταλαβα οτι δυστυχως ΟΛΑ δεν θα τα εχω. Ετσι αφου γευτηκα ΟΛΕΣ τις ρομ πανω απο 4.0 γυρισα για στις 2.3 blured ρομ για να χω και το πολυποθητο webtop. Εκει εκατσα καμια ωριτσα μονο :p γιατι η εμπειρια του 4.1 ειναι αιωνες μπροστα απο το 2.3. Οι διαφορες (για να λεμε και την αληθεια) ειναι ελαχιστες εως 0 σε πρακτικο επιπεδο αλλα σου αφηνει αλλη αισθηση, ολα πιο smooth και πιο ... μοντερνα ρε παιδακι μου. Μετα απο ψαξιμο μπας και εχω και 4.1 και webtop (+βιντεοκαμερα) βρηκα οτι υπαρχει και λεγεται dualboot, μαλιστα υπαρχει ηδη μια απο τις καλυτερες blured ρομ ετοιμη για καρτα sd. Αλλα δυστυχως δεν τα καταφερα (οχι οτι το προσπαθησα και τοσο πολυ πια) Παντως η γνωμη μου ειναι να πας σε 4.1 και σιγα τ πραμα που δεν θα χεις webtop και βιντεοκαμερα, το webtop αντικαθισταται απο το mirroring ενω για τα βιντεο... δυστυχως τα εκοψα (αλλα οχι οτι τραβουσα πολλα) Ελπιζω να σε βοηθησα, αν θες παιρετερο πληροφοριες ή link ζητα. Παντως δες εδω http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=997 και εδω ταξινομιμενα http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1984381 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 (edited) Συμφορά. Έκανα μια βλακεία και δεν μπορώ να στείλω sms ενώ αυτά που δέχομαι δεν αποθηκεύονται πουθενά. Ο λόγος είναι μάλλον πως διέγραψα 2 εφαρμογές συστήματος με τον AntTek application manager. Πιο συγκεκριμένα διέγραψα την stock εφαρμογή για sms και μια άλλη εφαρμογή που έλεγε μηνύματα, ουτε καν θυμάμαι τι ήταν ακριβώς. Τις διέγραψα γιατί εγκατέστησα το handcent sms και δεν ήθελα να έχω 2 εφαρμογές μηνυμάτων στο κινητό. Δεν περίμενα όμως πως θα είχα αυτές τις συνέπειες. Τι κάνω τώρα?? Αν βρω κάπου τα apk αυτών των εφαρμογών και τις ξαναεγκαταστήσω θα λυθεί το πρόβλημα? Με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πάντως δεν επανήλθαν. Μπορεί να μου στείλει καποιος τα apk των εφαρμογών αυτών? Edit: Κατέβασα την stock Rom μου με σκοπό να βρω τα αρχεία των system app. H stock ήταν σε μορφή .sbf και μετά από ψάξιμο κατάφερα να την κάνω extract αλλά τελικά ανακάλυψα πως ούτε εκεί μέσα ήταν τα αρχεία σε κανονική μορφή αλλά κωδικοποιημένα σε αρχεία .smg που ψάχνω πολύ ώρα να δω πως γίνονται extract αλλά δεν βγάζω άκρη. Ουσιαστικά αυτό που χρειάζομαι είναι τα αρχεία .apk και .odex από τον φάκελο /system/app για τις δύο εφαρμογές που απεγκατέστησα. Μπορεί να τα ανεβάσει κάποιος? Edited January 6, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 γιατι δεν ξαναπερνας την ρομ χωρις wipe data? ειναι πιο απλο και γρηγορο. οσο για τους φιλους που ψαχνουν τροπο να κανουν backup και επαναφορα τα sms, cal log και οτι αλλο θελουν, εγω εδω και 2 χρονια χρησημοποιω το mybackup στην αρχη το απλο και μετα το pro, κανει απλα και ευκολα τα παντα... μεχρι και τις αρχικες οθονες (εφ'οσον μιλαμε για ιδια ρομ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 (edited) 1.γιατι δεν ξαναπερνας την ρομ χωρις wipe data? ειναι πιο απλο και γρηγορο. 2.οσο για τους φιλους που ψαχνουν τροπο να κανουν backup και επαναφορα τα sms, cal log και οτι αλλο θελουν, εγω εδω και 2 χρονια χρησημοποιω το mybackup στην αρχη το απλο και μετα το pro, κανει απλα και ευκολα τα παντα... μεχρι και τις αρχικες οθονες (εφ'οσον μιλαμε για ιδια ρομ) 1. Δεν την έχω την RΟΜ. Την βρήκα βέβαια online αλλά οι stock roms είναι σε μορφή .sbf που δεν φλασάρονται αλλά εγκαθίστανται με RSD lite που δεν έχω ιδέα πως γίνεται και είναι πιθανόν να τα κάνω χειρότερα. Τώρα ψάχνω μήπως βρω σε καμιά custom rom σε μορφή zip κανέναν φάκελο με τα blur apps. 2.Ναι, το πρόβλημα είναι πως δεν πήρα τέτοιο backup και δεν έχω την προηγούμενη συσκευή μου για να πάρω αλλά έχω μόνο το Nandroid και το Titanium Backup της προηγούμενης συσκευής μου. Edited January 6, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 (edited) Στο συνημένο αρχείο έχω σε λίστα όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται στον φάκελο μου /system/app. Λείπουν 2 εφαρμογές που έχουν σχέση με τα μηνύματα. Μια των sms και μια για μηνύματα γενικα που δεν πολυ κατάλαβα τι είναι αλλά την έσβησα μαζί με των sms. Μπορεί να τσεκάρει κάποιος απ το δικό του ποιες είναι και να μου τις στείλει να τις βάλω στον φάκελο? 'Εχω δοκιμάσει τα πάντα για να βρω αυτές τις εφαρμογές αλλά δεν μπορώ να τις βρω πουθενά με αποτέλεσμα να μην μπορώ ούτε να δεχτώ ούτε να στείλω sms. Edit: Άκυρο.Μετά από πολύ κάψιμο κατάφερα να μετατρέψω τελικά τα αρχεία .smg από την stock rom που κατέβασα και τώρα έχω τα system apps. Τώρα μένει να αντικαταστήσω αυτά που λείπουν. Edited January 6, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Οταν λεω να ξαναπερασεις την ρομ εννοω αυτην που ηδη φορας, αυτην την εχεις σιγουρα, αν την περασεις θα σου ξαναβαλει τα αρχεια που εσβησες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 (edited) Οταν λεω να ξαναπερασεις την ρομ εννοω αυτην που ηδη φορας, αυτην την εχεις σιγουρα, αν την περασεις θα σου ξαναβαλει τα αρχεια που εσβησες. Ουσιαστικά επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από το clockworkmod δεν μου λες να κάνω? Αυτό θα σβήσει τα δεδομένα μου αλλά την rom δεν θα την ξαναπεράσει. Την rom δεν την έχω γιατί είναι η stock. Πάντως το πρόβλημα δεν λύθηκε αλλά έγινε πιο σύνθετο. Διαπίστωσα τελικά πως δεν έλειπε καμιά εφαρμογή γιατί δεν τις είχα σβήσει αλλά τις είχα κάνει freeze με το το antitek app manager. Παρατήρησα πως με το freeze είχαν απλά μετονομαστεί κάποιες εφαρμογές σε apk_fro. Μετονόμασα τις εφαρμογές, άλλαξα τα δικαιώματα χρήσης τους και τελικά η κατάσταση βελτιώθηκε αλλά δεν λύθηκε. Δηλαδή τώρα είναι εγκατεστημένες όλες οι εφαρμογές συστήματος που είχα σβήσει και δεν βγαίνουν μηνύματα σφάλματος στην εκκίνηση και μπορώ να στέλνω sms τα οποία όμως δεν αποθηκεύονται πουθενά. Η εφαρμογή μηνυμάτων έχει μόνιμα μια κλεψύδρα στον χώρο αποθηκευμένων μηνυμάτων και δεν ξέρω τι να κάνω για να το διορθώσω κι αυτό. Παιδιά έχει κρατησει κανείς την stock rom 2.3.4-4.5.2A-74_OLE-31.1 να την φλασάρω με clockworkmod γιατί το φλασάρισμα fsb με LDS lite λένε πως είναι επικίνδυνο?? Edited January 7, 2013 by athanaso77 Συνεχόμενα μηνύματα Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex7363 Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 (edited) Ειχα ποστάρει το λινγκ περίπου Φεβρουάριο 2012 σε αυτό το site ....αν ψαξεις θα το βρέις. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4010256#post4010256 Edited January 7, 2013 by alex7363 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 (edited) Δεν χρειάστηκε να το βρω. Τελικά μετά από factory reset (αφού προηγήθηκε το "manually defrost" των εφαρμογών συστήματος που είχα παγώσει το πρόβλημα επιτέλους λύθηκε. Έκανα κι ένα Nandroid την stock Rom καθαρή για να μην την ξαναπατήσω... Βιάστηκα να χαρώ, προέκυψε το παρακάτω πρόβλημα που μου μετέφεραν εδώ. Edited January 8, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2013 (edited) Έκανα επιτυχημένο backup την stock ROM μου με το clockworkmod και μετά επειδή έκανα ένα αποτυχημένο SMS restore με το Titanium και έβγαζε μηνύματα σφάλματος σε κάθε εκκίνηση είπα να κάνω restore το προηγούμενο backup που είχα κρατήσει. Δυστυχώς όμως ενώ έκανε restore στο /system σταμάτησε σε ένα σημείο και έβγαλε το μήνυμα "error while restoring system!". Το ίδιο μου έκανε και για 2 ακόμα προηγούμενα backups που είχα κρατήσει. Ο ελεγχος MD5 sums δείχνει να είναι ΟΚ. Δοκίμασα να κάνω επιλεκτικό restore στο /data και έγινε κανονικά. Στο /system όμως εμφανίζει το πρόβλημα που ανέφερα. Δοκίμασα να κάνω και format το /system πριν το recovery αλλά δεν άλλαξε κάτι. Η συσκευή μου είναι το Motorola Atrix και η έκδοση CWM η 5.0.2.7 Το recovery μου βγάζει αυτά: CWM-based Recovery v5.02.7-atrix5 Checking MD5 sums… Erasing boot image… Restoring system… Error while restoring /system! Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να κάνει καθόλου boot και να κολλάει στην αρχική οθόνη. Πρόκειται δηλαδή για τραγική κατάσταση. Βοήθεια guys... Edited January 8, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnannis Δημ. January 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2013 Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ακριβως την κατασταση (αν κ διαβασα τα ποστς)... Μια λυση που πιστευω οτι θα δουλευε ειναι να βρεις μια ρομ που σου κανει (αν θες βρες παλι τη μαμα) και να τη φλασαρεις χωρις να σβησεις τιποτα, θα εχεις τα παντα απο δεδομενα (βεβαια ισως να παραμεινει τ προβλημα :worry: ) Τι να σ πω παντως επειδη κ εγω backup δεν ειχα κανει τη μαμα ρομ, οποτε κολουσα φλασαρα αλλη :lol: Υγ: αν και δεν νομιζω να βοηθησα αυτα μπορουσα να πω :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2013 (edited) Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ακριβως την κατασταση (αν κ διαβασα τα ποστς)... Μια λυση που πιστευω οτι θα δουλευε ειναι να βρεις μια ρομ που σου κανει (αν θες βρες παλι τη μαμα) και να τη φλασαρεις χωρις να σβησεις τιποτα, θα εχεις τα παντα απο δεδομενα (βεβαια ισως να παραμεινει τ προβλημα :worry: ) Τι να σ πω παντως επειδη κ εγω backup δεν ειχα κανει τη μαμα ρομ, οποτε κολουσα φλασαρα αλλη :lol: Υγ: αν και δεν νομιζω να βοηθησα αυτα μπορουσα να πω :p Η κατάσταση είναι η εξής: 1)Tο ClockWorkMod δεν μπορεί να φλασάρει τα 3 backups που είχα πάρει από την stock rom και βρίσκονται στην internal sd του κινητού: Δεν ξέρω γιατί αλλά μόλις πάει να κάνει recover το /system κολλάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο και για τα 3 backups. 2)Tο ClockWorkMod δεν βλέπει την εξωτερική SD card για λόγο που δεν ξερω. Όταν του λέω να κάνει restore από εκεί, μου λέει E:Can't mount /sdcard. Οπότε δεν μπορώ να βάλω κάποια άλλη rom εκεί και να φλασάρω μήπως και δουλέψει με την άλλη. Θα μου πεις, γιατί δεν βάζεις άλλη rom στην internal sd? : 3)Το κινητό δεν μπορεί να φορτίσει σε αυτή την κατάσταση. Έχει μείνει από μπαταρία και ο μόνος τρόπος να μπω στο recovery είναι να το έχω συνδεδεμένο με τον φορτιστή και όχι με τον υπολογιστή. Έτσι όμως δεν μπορώ να κάνω κάνω mount usb απο το recovery και να μεταφέρω στην εσωτερική καμιά άλλη rom μήπως καιτην φλασάρω και δουλέψει. Σκέφτομαι να παραγγείλω κανέναν εξωτερικό φορτιστή μπαταρίας αλλά θα κάνει 800 μέρες να έρθει απ το ebay. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω κάπου στην Ελλάδα? Ώστε να φορτίσω την μπαταρία, να περάσω μετά στην internal sd μια rom και να δω αν την φλασάρει. Edited January 8, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dkat Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 (edited) Απo όσο γνωρίζω οι stock rom δεν γίνονται backup με το το Clockworkmod αρά μάλλον αυτό φταίει που δεν μπορείς να το επαναφέρεις. Νομίζω ότι καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσεις να βάλεις μια custom rom από την εξωτερική SD Card(εφόσον έχεις ξεκλείδωτο τον Bootloader) , απλά ελένξε άμα η SD σου είναι φορμαρισμένη σε FAT32 και επίσης νομίζω ότι στο CWM αναφέρεται σαν SD External και όχι σαν SD. Edited January 9, 2013 by dkat Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Απo όσο γνωρίζω οι stock rom δεν γίνονται backup με το το Clockworkmod αρά μάλλον αυτό φταίει που δεν μπορείς να το επαναφέρεις. Αυτό είναι σίγουρο? Γιατί αν ισχύει πράγματι εξηγεί το πρόβλημα και δίνει ελπίδες να λυθούν όλα με μια custom rom. Υπάρχει κάποια πηγή που να το λέει? Γιατί δεν βρήκα κατι. Νομίζω ότι καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσεις να βάλεις μια custom rom από την εξωτερική SD Card(εφόσον έχεις ξεκλείδωτο τον Bootloader) , απλά ελένξε άμα η SD σου είναι φορμαρισμένη σε FAT32 και επίσης νομίζω ότι στο CWM αναφέρεται σαν SD External και όχι σαν SD. Έχω ξεκλείδωτο τον bootloader. Απλά τυγχάνει να πηγαίνουν όλα στραβά. Δηλαδή το CWM δεν διαβάζει για έναν μυστήριο λόγο την εξωτερική μου SD. Από την άλλη δεν μπορώ να μπω στην εσωτερική μνήμη απ το CWM γιατί λόγω εξάντλησης της μπαταρίας (και μη δυνατότητα φόρτισής της υπό την απουσία rom στο κινητό) ώστε να βάλω εκεί κάποια custom rom για να φλασάρω. Η SD είναι σε FAT32 και αναφέρεται σαν SD-ext. Σκέφτομαι να δοκιμάσω καμιά άλλη μήπως και δουλέψει. Αλλιώς δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 (edited) Σκέφτομαι να δοκιμάσω καμιά άλλη μήπως και δουλέψει. Δοκίμασα άλλη κάρτα και δούλεψε. Έβαλα και αυτή την custom rom η οποία περάστηκε κανονικά. Όμως το κινητό δεν μπορεί να ανοίξει λόγω έλλειψης μπαταρίας και δεν καταλαβαίνω γιατί. Αρχικά πίστευα πως πρέπει να έχει μια rom για να μπορεί να φορτίσει έστω και κλειστό. Τώρα που έβαλα συνεχίζει να μην φορτίζει. Δηλαδή και κανονικά να ήταν τα πράματα αν παραμελούσα να το φορτίσω και έφτανε σε μπαταρία 0% μετά δεν θα φορτιζονταν? Δεν μπορεί. Τι μπορεί να φταίει? Edited January 9, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Δοκίμασα άλλη κάρτα και δούλεψε. Έβαλα και αυτή την custom rom η οποία περάστηκε κανονικά. Όμως το κινητό δεν μπορεί να ανοίξει λόγω έλλειψης μπαταρίας και δεν καταλαβαίνω γιατί. Αρχικά πίστευα πως πρέπει να έχει μια rom για να μπορεί να φορτίσει έστω και κλειστό. Τώρα που έβαλα συνεχίζει να μην φορτίζει. Δηλαδή και κανονικά να ήταν τα πράματα αν παραμελούσα να το φορτίσω και έφτανε σε μπαταρία 0% μετά δεν θα φορτιζονταν? Δεν μπορεί. Τι μπορεί να φταίει? Γιατι δεν βρισκεις καποιον που να εχει Atrix και να φορτισεις την μπαταρια? απο που εισαι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
totolis Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 καλησπέρα είμαι καινούργιος χρηστης έχω αρχίσει να διαβάζω και έχω χάσει τον μπούσουλα θα μπορούσατε να μου δώσετε ένα link με οδηγίες για να κάνω update από 2.3.4 σε 4+ έκδοση android. ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 καλησπέρα είμαι καινούργιος χρηστης έχω αρχίσει να διαβάζω και έχω χάσει τον μπούσουλα θα μπορούσατε να μου δώσετε ένα link με οδηγίες για να κάνω update από 2.3.4 σε 4+ έκδοση android. ευχαριστώ Εδω http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=994 θα βρεις τα παντα, καλο ειναι να διαβασεις αναλυτικα οτι χρειαζεται για να μην εχεις προβληματα, επισης ελπιζω να ξερεις τα βασικα γιατι η 4.Χ δεν μπαινει απλα σαν αναβαθμιση και εχει τα συν και πλην... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex7363 Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 (edited) Mη παιδεύσαι άδικα ,πρέπει να φορτιστεί η μπαταρία σου και να μπει μια custom. Η stock δεν επαναφερεται με cwm mode. Υπάρχει και η λύση του motorolla service cable αλλα που να το βρεις (καλώδιο που επιτρέπει το κινητο να φλασαριστεί ακόμη και με βγαλμένη μπαταρία)! Όσο για restore της stock με cwm μονο με fruit cakes αν βρεις. Υπάρχει η custom topogigi που ειναι 99% η ελληνικη 2.3.4 , αν την κατεβασεις πετα την μεσα στην sd και φλασαρε την. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φορτίσεις την μπαταρία σου όμως πρώτα , η με εξωτ. φορτιστή , η με bypass καλωδιάκια ή αν την φορτίσει κάποιος άλλος απο εδώ μέσα και στη δώσει φορτισμένη. Η μόνη περίπτωση να μη δουλεύει η φόρτιση αν περασες custom κανονικά είναι ή να το brickarises απο κακό ξεκλείδωμα ή φλασάρισμα (το θεωρώ λιγο απίθανο) ή να έχεις πρόβλημα hardware στο power management απο την υπερθέρμανση. Πάρε ένα πολύμετρο και δες αν η μπαταρία σου έχει τάση ή βάλε το πολύμετρο με προσοχη στους ακροδέκτες του κινητού ενώ ειναι συνδεδεμένο με τον φορτιστή να δεις αν εχει τάση σους ακτροδέκτες που ακουμπάν την μπαταρία. Η μπαταρια πρέπει να εχει από 3,9 ως 4,191 V και οι ακροδέκτες φόρτισης 5 V. πάρεις επίσης ένα παλιο καλώδιο usb απο αυτό που ειχαν οι παλιες συσκευες και το κόψεις στη μια ακρη του , ξεχωρίσεις ατ καλωδιακια (κοκκινο και μαυρο) που ειναι +5v και -5V αντίστοιχα , συνδέσεις το ενα ακρο με τον φορτιστή της μοτορολλα και τα καλωδιακια , κοκκινο στο + της μπαταρίας κι μαυρο στο - της μπαταρίας και τα πιασεις με μια μονωτική ταινια για να κανουν επαφη (χωρίς να τα βραχυκυκλώσεις ) η μπαταρία σε μια ωρα θα φορτίσει . Edited January 10, 2013 by alex7363 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 (edited) Mη παιδεύσαι άδικα ,πρέπει να φορτιστεί η μπαταρία σου και να μπει μια custom. Η stock δεν επαναφερεται με cwm mode. Υπάρχει και η λύση του motorolla service cable αλλα που να το βρεις (καλώδιο που επιτρέπει το κινητο να φλασαριστεί ακόμη και με βγαλμένη μπαταρία)! Όσο για restore της stock με cwm μονο με fruit cakes αν βρεις. Υπάρχει η custom topogigi που ειναι 99% η ελληνικη 2.3.4 , αν την κατεβασεις πετα την μεσα στην sd και φλασαρε την. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φορτίσεις την μπαταρία σου όμως πρώτα , η με εξωτ. φορτιστή , η με bypass καλωδιάκια ή αν την φορτίσει κάποιος άλλος απο εδώ μέσα και στη δώσει φορτισμένη. Η μόνη περίπτωση να μη δουλεύει η φόρτιση αν περασες custom κανονικά είναι ή να το brickarises απο κακό ξεκλείδωμα ή φλασάρισμα (το θεωρώ λιγο απίθανο) ή να έχεις πρόβλημα hardware στο power management απο την υπερθέρμανση. Πάρε ένα πολύμετρο και δες αν η μπαταρία σου έχει τάση ή βάλε το πολύμετρο με προσοχη στους ακροδέκτες του κινητού ενώ ειναι συνδεδεμένο με τον φορτιστή να δεις αν εχει τάση σους ακτροδέκτες που ακουμπάν την μπαταρία. Η μπαταρια πρέπει να εχει από 3,9 ως 4,191 V και οι ακροδέκτες φόρτισης 5 V. πάρεις επίσης ένα παλιο καλώδιο usb απο αυτό που ειχαν οι παλιες συσκευες και το κόψεις στη μια ακρη του , ξεχωρίσεις ατ καλωδιακια (κοκκινο και μαυρο) που ειναι +5v και -5V αντίστοιχα , συνδέσεις το ενα ακρο με τον φορτιστή της μοτορολλα και τα καλωδιακια , κοκκινο στο + της μπαταρίας κι μαυρο στο - της μπαταρίας και τα πιασεις με μια μονωτική ταινια για να κανουν επαφη (χωρίς να τα βραχυκυκλώσεις ) η μπαταρία σε μια ωρα θα φορτίσει . Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Αγόρασα έναν εξωτερικό φορτιστή και φορτίζω τώρα την μπαταρία. Ελπίζω να δουλέψει μετά. Μα πώς είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις backup της stock rom με το CWM ?(για την ακρίβεια restore δεν μπορείς να κάνεις γιατί το backup έγινε κανονικά) Έχει κάποια μορφή κλειδώματος? Και πως να το φανταζόμουν? Απορώ πως δεν την έχουν πατήσει άπειροι με τον ίδιο τρόπο. Ο μόνος τρόπος επαναφοράς της stock rom είναι δηλαδή με το sbf από το RSDlite?Αυτά τα fruit cakes τι διάολο είναι? Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί η φόρτιση του Atrix. Δηλαδή αν υποθέσουμε πως ξεχνούσα να το φορτίσω για μέρες και πήγαινε η μπαταρία στο 0% μετά δεν θα μπορούσε να φορτιστεί κλειστό η στο fastboot ή στο recovery? Δεν είναι τελείως μη πρακτικός αυτός ο τρόπος λειτουργίας να μην φορτίζει το κινητό εκτός λειτουργικού και δεν είναι πολύ πιθανό να την πατήσεις αν ξεχάσεις για κάποιον λόγο να το φορτίσεις? Edited January 10, 2013 by stelios_85_07 Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Αν μεινει απο μπαταρια αλλα δουλευει το κινητο, δλδ η ρομ δεν εχει προβλήμα, μολις βαλεις τον φορτιστη μπαινει σε charge mode δλδ ειναι σαν να δουλευει ενα μερος του κινητου για να καταλαβεις και ετσι μπορει να δινει εντολη φορτισης και ελεγχου. σε σενα το προβλημα ειναι οτι για καποιον λογο δεν μπορει να δωσει αυτην την εντολη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios_85_07 Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Αν μεινει απο μπαταρια αλλα δουλευει το κινητο, δλδ η ρομ δεν εχει προβλήμα, μολις βαλεις τον φορτιστη μπαινει σε charge mode δλδ ειναι σαν να δουλευει ενα μερος του κινητου για να καταλαβεις και ετσι μπορει να δινει εντολη φορτισης και ελεγχου. σε σενα το προβλημα ειναι οτι για καποιον λογο δεν μπορει να δωσει αυτην την εντολη... Κατάφερα όμως να εγκαταστήσω επιτυχώς κάποια rom. Βέβαια την εγκατέστησα αφού είχε τελειώσει εντελώς η μπαταρία. Οπότε με νεκρή τελειώς μπαταρία ίσως δεν μπορεί να την διαβάσει για πρώτη φορά, ξέρω γω... Θα δείξει μόλις τελειώσει η φόρτιση της μπαταρίας. Παράθεση | Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra | Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts