Jump to content

[Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus

Asdf_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ότι και να πάρεις . ότι εφαρμογή και να βάλεις . εφόσον έχει android που και η κουτσή μαρία ξέρει 1 - 2 πράματα τη να κάνει . απλά το κλαις και πας στην επόμενη συσκευή . αυτή η εφαρμογή είναι ποιο πολύ να σε τρώει την ώρα σου και να σκαλίζεις το κεφάλι σου .

και επιτέλους διαχειριστές κάντε ένα ξεχωριστό κομμάτι για αυτό το cerberus

Διαφωνώ. Πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που ξέρουν να περνάνε άλλη rom σε ένα κινητό. Αν πέσεις σε επαγγελματία κλεφτρόνι, ναι θα το κλαις, αλλά είναι δύσκολο κάτι τέτοιο.

ότι και να πάρεις . ότι εφαρμογή και να βάλεις . εφόσον έχει android που και η κουτσή μαρία ξέρει 1 - 2 πράματα τη να κάνει . απλά το κλαις και πας στην επόμενη συσκευή . αυτή η εφαρμογή είναι ποιο πολύ να σε τρώει την ώρα σου και να σκαλίζεις το κεφάλι σου .

και επιτέλους διαχειριστές κάντε ένα ξεχωριστό κομμάτι για αυτό το cerberus

ωραία εσύ που ξέρεις, πες πώς θα το παραβίαζες το παραπάνω κινητό.

Στο δρόμο αφού το έχεις στα χέρια σου.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

ωραία εσύ που ξέρεις, πες πώς θα το παραβίαζες το παραπάνω κινητό.

Στο δρόμο αφού το έχεις στα χέρια σου.

Θα έβγαζε τη σιμ, δεν θα το σύνδεε σε wifi και θα περίμενε να κλείσει από μπαταρία...

Ας μην κοροϊδευόμαστε, αν κάποιος ξέρει... το κινητό πετάει !!!

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Θα έβγαζε τη σιμ, δεν θα το σύνδεε σε wifi και θα περίμενε να κλείσει από μπαταρία...

Ας μην κοροϊδευόμαστε, αν κάποιος ξέρει... το κινητό πετάει !!!

Και θα περνούσε άλλη rom μετά. Λίγοι θα το έκαναν αυτό, όπως είπες μόνο αν ξέρει. Κακά τα ψέματα σε αυτή την περίπτωση χάνεις το κινητό. Όμως η μεγάλη χρησιμότητα αυτών των εφαρμογών είναι ότι προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα σου. Αν φυσικά ενδιαφέρουν κανέναν. :)

Και θα περνούσε άλλη rom μετά. Λίγοι θα το έκαναν αυτό, όπως είπες μόνο αν ξέρει. Κακά τα ψέματα σε αυτή την περίπτωση χάνεις το κινητό. Όμως η μεγάλη χρησιμότητα αυτών των εφαρμογών είναι ότι προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα σου. Αν φυσικά ενδιαφέρουν κανέναν. :)

Τα προσωπικά δεδομένα, είναι προστατευμένα και με ένα απλό μοτίβο η pin στην οθόνη κλειδώματος, αν και είναι δύσκολο να ενδιαφέρουν κάποιον αυτά, πλην ελαχίστων περιπτώσεων...

Για να βάλουμε ένα αντικλεπτικό, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το εγκαταστήσουμε από το play (η από κάπου αλλού). Κάπου εδώ τελειώνουν και οι δυνατότητες του συνόλου των "μαμά" κινητών, τα οποία με μια απλή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, τα αποχαιρετούμε οριστικά.

Στην περίπτωση των ρουταρισμένων είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αφού με μια απλή εφαρμογή (ούτε καν φλασάρισμα), κάνουμε εφαρμογή συστήματος το αντικλεπτικό μας (αφού το έχουμε στήσει εννοείται), και σε περίπτωση επαναφοράς εργοστασιακών το αντικλεπτικό μας είναι εκεί και μας δίνει ότι πληροφορία χρειαζόμαστε. Τα ρουταρισμένα όμως, είναι και αυτά που δέχονται custom roms, που σημαίνει ότι αν ο "νέος κάτοχος" ξέρει πέντε πραγματάκια και θέλει να "καθαρίσει" το κινητό, θα το κάνει σχετικά εύκολα και δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα με τον "κακό ιδιοκτήτη" που το ψάχνει !!!

Ξαναλέω ότι αντικλεπτικό με 100% προστασία δεν υπάρχει.

Η καλύτερη λύση είναι να ρουτάρουμε το κινητό, να βάλουμε ένα (κρυφό καλύτερα) αντικλεπτικό ως εφαρμογή συστήματος ... και μετά να το ξερουτάρουμε !!!

Έτσι, ο "νέος κάτοχος" βλέπει ότι το κινητό δεν είναι ρουταρισμένο, κάνει μια επαναφορά εργοστασιακών και ... κοιμάται ήσυχος. Αυτόματα εμείς έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να έρθουμε σε "επαφή" με το χαμένο μας κινητό. Ακόμη και αν μπει στη διαδικασία να το ανοίξει για να το ρουτάρει και να βάλει άλλη ρομ, εμείς ίσως αποκτήσουμε κάποιο στοιχείο (ένα νούμερο τηλεφώνου, ή έστω μια ip), χωρίς βέβαια να είναι κάτι σίγουρο καθώς όλα αυτά μπορεί να τα κάνει και χωρίς να συνδεθεί πουθενά.

Προσέξτε λοιπόν τις συσκευές σας και πολύ περισσότερο τα δεδομένα σας (ειδικά ότι βρίσκεται στην sd, είναι πλήρως προσβάσιμο).

Και για άλλη μια φορά... Αντικλεπτικό με 100% προστασία δεν υπάρχει.

Edited by marras

Στο Cerberus δοκίμασα πριν από λίγο το Block Power Menu και πάτησα το κουμπί OFF (με κλειδωμένη την οθόνη). Δυστυχώς το τηλ. έκλεισε κανονικότατα! Διαβάζοντας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής είδα ότι εκεί που τσεκάρεις την επιλογή "Block Power Menu" και περιγράφει τη λειτουργία της, στο τέλος λέει "Requires a background service".

Ποιο servece είναι αυτό; Τι πρέπει να κάνω για να λειτουργεί η επιλογή ώστε να μπλοκάρεται με κωδικό το κλείσιμο του τηλεφώνου;

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

Samsung S5 (no root)

Καλημέρα και από μένα. πριν 6 μήνες περίπου είχα την εμπειρία να μου κλέψουν το κινητό μέσα στο τρένο στο σταθμό της Βικτωρίας. ενα lg optimus g. Στην συσκευή είχα εγκαταστήσει το lookout. Ένα από τα πολλά προγράμματα που κυκλοφορούν. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη εφαρμογή ξεχωριστή,ακόμα και στην free version ειναι ότι κάθε φορά που κλείνει η αλλάζει η SIM η γράφεις λάθος τον κωδικό τραβάει φωτογραφία και την στέλνει σε προκαθορισμένα νούμερα. όταν λοιπόν έχασα το κινητό ήξερα ότι δεν θα το ξανά δω. Μετά από 1 εβδομάδα , βλέπω στο mail μου να έρχονται φωτογραφίες από 3,4 διαφορετικά άτομα που είχαν την συσκευή μου. Φωτογραφίες μέσα από κατάστημα, στο πάγκο εργασίας,και άλλες. Τις μάζεψα και πήγα και έκανα καταγγελία κατά αγνώστων στην ασφάλεια. Βέβαια δεν βρήκα ποτέ το κινητό,αλλά έχω τα πρόσωπα τους! Γενικά πιστεύω όπως έχει ήδη αναφερθεί,ότι είναι πολύ δύσκολο να το ξανά βρεις άλλα τουλάχιστον έχεις κάποια στοιχεία. Επίσης να γνωρίζεται ότι δεδομένα περνάνε και χωρίς να έχεις ενεργοποιημένο την επιλογή,όπως επίσης Και με το GPS. Το κουμπί on off Είναι τελείως εικονικό. Το GPS είναι ΠΑΝΤΑ ON!

Καλημέρα και από μένα. πριν 6 μήνες περίπου είχα την εμπειρία να μου κλέψουν το κινητό μέσα στο τρένο στο σταθμό της Βικτωρίας. ενα lg optimus g. Στην συσκευή είχα εγκαταστήσει το lookout. Ένα από τα πολλά προγράμματα που κυκλοφορούν. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη εφαρμογή ξεχωριστή,ακόμα και στην free version ειναι ότι κάθε φορά που κλείνει η αλλάζει η SIM η γράφεις λάθος τον κωδικό τραβάει φωτογραφία και την στέλνει σε προκαθορισμένα νούμερα. όταν λοιπόν έχασα το κινητό ήξερα ότι δεν θα το ξανά δω. Μετά από 1 εβδομάδα , βλέπω στο mail μου να έρχονται φωτογραφίες από 3,4 διαφορετικά άτομα που είχαν την συσκευή μου. Φωτογραφίες μέσα από κατάστημα, στο πάγκο εργασίας,και άλλες. Τις μάζεψα και πήγα και έκανα καταγγελία κατά αγνώστων στην ασφάλεια. Βέβαια δεν βρήκα ποτέ το κινητό,αλλά έχω τα πρόσωπα τους! Γενικά πιστεύω όπως έχει ήδη αναφερθεί,ότι είναι πολύ δύσκολο να το ξανά βρεις άλλα τουλάχιστον έχεις κάποια στοιχεία. Επίσης να γνωρίζεται ότι δεδομένα περνάνε και χωρίς να έχεις ενεργοποιημένο την επιλογή,όπως επίσης Και με το GPS. Το κουμπί on off Είναι τελείως εικονικό. Το GPS είναι ΠΑΝΤΑ ON!

Δεν ισχύει αυτό που λες φίλε.

Και τα δεδομένα κλείνουν φουλ και το ίδιο και με το gps.

Amazon Fire stick 4k max

Τι κλείδωμα έχεις επιλέξει για την οθόνη;

Μοτίβο είχα. Το άλλαξα σε PIN αλλά πάλι κλείνει. Δεν δουλεύει το "Lock Power Menu".

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

Samsung S5 (no root)

Θα μπορούσαν σε συνεργασία η ομάδα του Cerberus με αυτήν της TWRP να φτιάξουν ένα τρόπο ώστε κάθε φορά που περνάς νέα ρομ, να περνάει και το cerberus disquised; Και να είναι τύπου κλειδωμένο option μέσα στην twrp που να θέλει κάποιο pin για να μην περνάει το cerberus. Δεν ξέρω... μπορεί να πετάω μπαρούφες... αλλά φαντάζομαι ότι σίγουρα θα μπορούσε να γίνει μια μόντα με λίγη σκληρή δουλειά :P

Γνωστη μου βρηκε πριν 2 χρονια ενα κινητο τηλεφωνο.

Μετα απο περιπου ενα μηνα μπηκε καποιος νεαρος στο καταστημα που δουλευει η γνωστη μου ακολουθει ο διαλογος

-Εχεις ενα κινητο ''ταδε'' μοντελο ?

-οχι

-Λοιπον δωσε μου το τηλεφωνο και ληγει εδω

-Δεν εχω κανενα τηλεφωνο να σου δωσω

Τι στιγμη που πηγε να γινει ''ντορος'' γυρναει ενας πελατης (αστυνομικος στο επαγγελμα, δεν ξερω αν φορουσε στολη - γνωστος της γνωστης μου) και του λεει: φυγε απο εδω που προσβαλεις την υπαληλο......

Φευγει αυτος και γυρναει προς το μεσημερι την ωρα που σχολαγε αυτη, μπαινει παλι μεσα στο μαγαζι με εκτυπωμενες φωτογραφιες της πεταει πανω στο γραφειο της και της λεει

-Το νουμερο 69χχχχχχχχχ ειναι δικο σου. Αυτα τα μουτρα στις φωτογραφιες ειναι τα δικα σου μαζι με της συναδελφους σου (1-2 ακομα εργαζομενοι στο ιδιο καταστημα), στις φωτογραφιες εκτος απο τα μουτρα σας φαινεται ξεκαθαρα ο χωρος εργασιας σας. ή μου δινεις ΤΩΡΑ το τηλεφωνο ΜΟΥ ή καλω ΤΩΡΑ την αστυνομια.

Παει πισω αυτη....., γυρναει, του εδωσε το τηλεφωνο και ακουσε και τα υπολοιπα απο το νεαρο :lol:

Πιστευω οτι η σιωπηλη παρακολουθηση ειναι το καλυτερο σε περιπτωση που χασουμε / κλεψουν το κινητο για να μαζεψουμε αρκετα στοιχεια.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Στο Cerberus δοκίμασα πριν από λίγο το Block Power Menu και πάτησα το κουμπί OFF (με κλειδωμένη την οθόνη). Δυστυχώς το τηλ. έκλεισε κανονικότατα! Διαβάζοντας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής είδα ότι εκεί που τσεκάρεις την επιλογή "Block Power Menu" και περιγράφει τη λειτουργία της, στο τέλος λέει "Requires a background service".

Ποιο servece είναι αυτό; Τι πρέπει να κάνω για να λειτουργεί η επιλογή ώστε να μπλοκάρεται με κωδικό το κλείσιμο του τηλεφώνου;

Μοτίβο είχα. Το άλλαξα σε PIN αλλά πάλι κλείνει. Δεν δουλεύει το "Lock Power Menu".

Lock Power Menu εννοεί το μενού που εμφανίζεται πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο κλειδώματος, όχι γενικότερα το κλείσιμο της συσκευής/οθόνης.

Για να επηρεάσει αυτή τη λειτουργία χρειάζεται όχι μόνο root αλλά και custom kernel με ανάλογο κώδικα για τη κάθε συσκευή.

Μπλοκάρει το μενού ώστε ο υποτιθέμενος κλέφτης να μην μπορεί να το βάλει σε Λειτουργία πτήσης, αθόρυβο ή να το απενεργοποιήσει από εκεί.

Σε Samsung με lollipop δουλεύει παρεμπιπτόντως.

Επίσης να γνωρίζεται ότι δεδομένα περνάνε και χωρίς να έχεις ενεργοποιημένο την επιλογή,όπως επίσης Και με το GPS. Το κουμπί on off Είναι τελείως εικονικό. Το GPS είναι ΠΑΝΤΑ ON!

Δεν ισχύει αυτό, ένα ένα αν πιάσεις τα services που τρέχουν από πίσω τουλάχιστον δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Και ελπίζω κιόλας να μην ισχύει!

Θα μπορούσαν σε συνεργασία η ομάδα του Cerberus με αυτήν της TWRP να φτιάξουν ένα τρόπο ώστε κάθε φορά που περνάς νέα ρομ, να περνάει και το cerberus disquised; Και να είναι τύπου κλειδωμένο option μέσα στην twrp που να θέλει κάποιο pin για να μην περνάει το cerberus. Δεν ξέρω... μπορεί να πετάω μπαρούφες... αλλά φαντάζομαι ότι σίγουρα θα μπορούσε να γίνει μια μόντα με λίγη σκληρή δουλειά :P

Καλή ιδέα αν το κατάφερναν να μένει φλασάροντας οτιδήποτε αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό..

Αν κάποιος γνωρίζει από twrp ή γενικότερα τα όσα λέμε εσύ τι πιστεύεις δεν θα κάνει εκκαθάριση στα πάντα (αλλαγή ακόμα και recovery)? :-P

Ή ακόμα και νέα ρομ να περάσει, κατά 99% θα πάει για official άρα bye bye custom recovery γενικότερα..

Σε cwm Philz υπάρχει η δυνατότητα να κλειδώσεις το recovery τουλάχιστον, νομίζω το ίδιο και σε twrp.

Προσωπικά πιστεύω ό,τι δυνατότητες μπορούμε να έχουμε με τέτοιου είδους προγράμματα τις έχουμε ήδη.. και απλά ευελπιστούμε είτε να μην μας τύχει είτε να έχουμε τη τύχη της γνωστής του παραπάνω φίλου!

@όλους, το θέμα ναι μεν δεν είναι αφιερωμένο στο cerberus αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένο με τέτοιου είδους εφαρμογές, γι'αυτό και τα ανάλογα μηνύματα μεταφέρονται εδώ.

Έχω εγκαταστήσει το drweb. Και καθε φορά που ανοίγει η κάνει επανεκκίνηση το κινητό μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα! Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μην χρειάζεται καθε φορά να τικαρω οτι η εφαρμογή είναι αξιόπιστη? Edited by memostrikas

Ποιο δωρεαν γιατρο μου προτίνετε; χρειαζεται ετσι; γιατι ειμαι απο ios και δεν ξερω τωρα :p

Mobile User: iphone 5 16gb

Tablet User: ipad mini retina 4g

Ποιο δωρεαν γιατρο μου προτίνετε; χρειαζεται ετσι; γιατι ειμαι απο ios και δεν ξερω τωρα :p

Στο ΙΚΑ θα έχεις μεγάλη αναμονή, στο ΤΕΒΕ είναι λίγο καλύτερα, αλλά οι ιδιωτικές κλινικές δεν συγκρίνονται σε εξυπηρέτηση.

Γιατρό το κινητό σου πάντως δεν χρειάζεται. Θα χρειαστεί βέβαια μόνο αν αρρωστήσει, αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεις, ειδικά αν δεν το έχεις πειράξει !!!

Καλύτερα λοιπόν άσε τους γιατρούς και δες για κάποιο απλό αντικλεπτικό. Έχει αρκετά αξιόλογα...

Για ραντεβού Π.Α.Ι.Δ.Ι (ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ) 14-7-84 :lol:

Edited by mariodj

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

καλημερα σας!θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το παρακατω θεμα!οταν παω να συνδεθω σε οποιαδιποτα σελιδα μου γραφει στην οθονη οτι εχω 4 ιους(παντα 4 γραφει) και οτι πρεπει να κατεβασω antivirus!μετα με πεταει μονο του σε ασχετες σελιδες ακομα και ε πορνο!!!!κατεβασα το ΑVG το σκαναρα και δεν βρικε τιποτα!τι πρεπει να κανω?

καλημερα σας!θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το παρακατω θεμα!οταν παω να συνδεθω σε οποιαδιποτα σελιδα μου γραφει στην οθονη οτι εχω 4 ιους(παντα 4 γραφει) και οτι πρεπει να κατεβασω antivirus!μετα με πεταει μονο του σε ασχετες σελιδες ακομα και ε πορνο!!!!κατεβασα το ΑVG το σκαναρα και δεν βρικε τιποτα!τι πρεπει να κανω?

Δεν εχεις ιο. Οι σελίδες που μπαίνεις είναι υπεύθυνες γιαυτό. Κλείνε τις σελίδες που σου ανοίγουν. Μήπως μπορείς να συσχετίσεις , απο τοτε που αρχισε το πρόβλημα , με καποια εφαρμογή που κατεβασες?

Βάλε adaway ή adblock.

Καλό είναι να έχεις ροοτ.

Amazon Fire stick 4k max

Ένας γνωστός κατέβασε το Kaspersky Phound (αντικλεπτικό) στο Note 3 του και πλέον του ζητάει PIN για είσοδο στο τηλέφωνο, ενώ πριν δεν είχε.

Δεν το έχω δει από κοντά για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα μετά από πολλές προσπάθειες δεν του δίνει εναλλακτικές λύσεις ξεκλειδώματος. Υπάρχει κάποιος προεπιλεγμένος κωδικός ή άλλη διαδικασία που να γνωρίζετε για να το παρακάμψει?

Το security του clean master είναι καλο??? νομίζω έιναι πολύ καλό απο αυτά που εχω ακούσει

Mobile User: iphone 5 16gb

Tablet User: ipad mini retina 4g

Γεια σας,

πριν απο μερες ειχε μπει ιος στο κινητο ο οποιος ειχε παρει το ιμει και τον παροχο(cosmote) στον οποιον ημουν απο το κινητο και τον 1ο αριθμο και τον 2ο(ιμει) , τελος παντων το ειχα παει απο εκει που το πηρα και μου ειπαν οτι θα το στειλουν στην αντιπροσωπεια . (ειχα κανει αιτιμα να μου αλαξουν την πλακετα ετσι ωστε να αλαξει και ο αριθμος απο το ιμει ) . σημερα τελος παντων ηρθε το κινητο αλλα ειδα οτι ο αριθμος του ιμει ειναι ο ιδιος πειραξαν τιποτα μεσα απο το κινητο το μονο που καναν ηταν να επαναπρογραμματισουν το κινητο δλδ το μονο που εγεινε ειναι οτι διοξαν τον ιο, πραγμα το οποιο θα μπορουσα να κανω και εγω.

Τι κινδυνος υπαρχει που γνωριζουν το ιμει μου? θα κανουν αντιγραφο της καρτας sim μου , θα κατασκοπευουν της κλεισεις που θα κανω και θα γνωριζουν την τοποθεσια μου? επισης με αυτον τον τροπο μπορουν να εισβαλουν σε ακομη ποιο προσωπικα μου δεδομενα?

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus